«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ! Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou  Bleibergweg 114  D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de

  

08.02.2015

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Το μεγεθος της γηινης επιφανειας ειναι 510 εκατομμυρια τετραγωνικα χιλιομετρα. Απο αυτα περιπου το 30 %, δηλαδη περιπου 153 εκατομμυρια τετραγωνικα χιλιομετρα ειναι η χερσος περιοχη.

Εαν αφαιρεθουν οι περιοχες των δυο πολων, παραμενουν ως υπολοιπο περιπου 135 εκατομμυρια τετραγωνικα χιλιομετρα. Ενα δεκατο απ’ αυτα, δηλαδη 13,5 εκατομμυρια τετραγωνικα χιλιομετρα καλλιεργειται.

Το 1945 η ως ανω γιηνη επιφανεια μοιραζονταν απο 60 κρατη.

Το 1994 η ιδια επιφανεια μοιραζονταν απο 160 και το 2015 απο 192 κρατη. Μεταξυ 1945 και 2015, δηλαδη μεσα σε 70 χρονια ξεπηδησαν στον πλανητη μας 132 νεα κρατη.

Στα 192 κρατη κατοικουν περιπου 2000 εθνοτητες και μονο τα 20 απ’ αυτα τα κρατη περιεχουν χαρακτηριστικα εθνικης ομογενειας.

Απο τα 1.33 δισεκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα συνολικης ποσοτητας νερου της γηινης υδροσφαιρας, μονο το 3 %, δηλαδη 40 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα ειναι γλυκο νερο και μοιραζεται σε λιμνες, ποταμους και σε αλλα υδατα (1,44 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα), υπο μορφη νεφων και ομιχλης στην ατμοσφαιρα (40.000 κυβικα χιλιομετρα) και παγων στην Ανταρκτικη (36 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα) και στην Γροινλανδια (2,52 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα).

Η ερωτηση, με τα ως ανω δεδομενα, ποσοι ανθρωποι μπορουν να ζησουν στην επιφανεια του πλανητη Γη, αποτελουσε παντοτε το κεντρο του ανθρωπινου ενδιαφεροντος και της δημογραφιας. Η εξελιξη στον πλανητη μας, οπως την διετυπωσε η αμερικανιδα βιολογος G. Evelyn Hutchinson, αποτελει ενα «συνεχες παιχνιδι της ζωης πανω στο παντα μετακινουμενο προσκηνιο του χρονου». Χωρις την μεταβολη τιποτε το καινουργιο δεν μπορει να δημιουργηθη.

Εαν σε ολη την μεχρι σημερα ιστορια του πλανητη μας ειχε αποκτηση αυτος  μια σταθερη φυσικη κατασταση, δεν θα τον κατοικουσαν σημερα οι ανθρωποι.

Τα «παντα ρεει», οπως πολυ σωστα διδασκαν οι αρχαιοι Ελληνες.

Μετα απο μια μεγαλη χρονικη περιοδο ξηρασιας της τελευταιας παγετωδους εποχης στην Ευρωπη, στην δυτικη Ασια και στην βορεια Αμερικη που αρχησε πριν 25 εκατομμυρια χρονια, ακολουθησε μια πολυ θερμη και υγρη εποχη διαρκειας 3000 χρονων.

 

 

 

Αυτη πριν 8000 χρονια διεκοπει ξαφνικα για χιλια περιπου χρονια και αντιστραφηκε μεταξυ το 7000 και 4500 π.Χ. σε μια πλουσια σε βροχοπτωσεις εποχη.

Τα πρωτα βηματα της αρχαιας αγυπτιακης ιστοριας σηματοδοτουν και το τελος της καλης κλιματολογικης εποχης στην Σαχαρα.

Η ερημος αρχισε να ξαπλωνεται και μετα απο τους πολους κατεχει σημερα την δευτερη θεση σε εκταση στον πλανητη μας.

Για μικρο χρονικο διαστημα επανηλθαν οι πλουσιες βροχοπτωσεις στην Ευρωπη και δη κατα την διαρκεια της μεσαιωνικης εποχης, με ευνο’ι’κη για τους ανθρωπους θερμοκρασια. 

Η εποχη μας και η αμεσως προηγουμενη αυτης, δεν μπορουν να θεωρηθουν κλιματολογικα ως  οι καλυτερες. Στην αμεσως προηγουμενη εποχη αρχισε στον πλανητη μας μια κλιματολογικη μετακινηση προς τα νοτιοδυτικα και δυτικα αυτου.

Η μετακινηση αυτη διετυπωθει στην Ευρωπη  με την βελτιωση της θερμοκρασιας και τη υποχωρηση των παγετωνων στις Αλπεις.

Προ της θερμης αυτης κλιματολογικης καταστασης στις προηγουμενες ψυχρες εκατονταετιες στις νοτιες και νοτιοανατολικες περιοχες του πλανητη μας επικρατουσαν πολυ ισχυρες βροχοπτωσεις. Οπως για τους  Μογγολους τον 12. και 13. μ. Χ. αιωνα ετσι και για τους σημερινους λαους της ερημου, οι βροχοπτωσεις τον 7. και 8. αιωνα μ.Χ. (μεταξυ 622 και 750 μ.Χ.) δημιουργησαν ευνο’ι΄’κες συνθηκες για την επι εκατονταετιες επικρατηση των Αραβων με την νεα ισλαμικην θρησκεια τους, ως μεγαλη δυναμη, σε ολην την Εγγυς Ανατολη, στην βορεια Αφρικη και σε μεγαλες περιοχες της Ισπανιας.

Για τα δυτικα και για το κεντρο της Ευρωπης η εποχη αυτη ηταν ψυχρη με ισχυρες βροχοπτωσεις, ακαταλληλη για αναπτυξη και ειχε ως επακολουθο την πληθυσμικαη μετακινηση προς κατευθυνσεις με ευνο’ι’κωτερες κλιματολογικες συνθηκες. Στην ακμη της μεσαιωνικης εποχης αντιστραφηκαν κλιματολογικα σχεδον τα παντα.

Η ξηρασια επικρατησεν στον νοτο και στις προασιατικες-αραβικες  νοτιοανατολικες περιοχες του πλανητη μας. Η κατασταση αυτη για 500 τουλαχιστον χρονια εξασθενησε την ισχυ του αραβικου κοσμου εως οτου με την χειροτερευση των κλιματολογικων συνθηκων στην Ευρωπη, οι Οθωμανοι κατα τα τελη του Μεσαιωνα καταλαβαν την βορειο Αφρικη, τα Βαλκανια και περιοχες της Αυστριας.

Το τελος του Μεσαιωνα με την επιδημια της «Πανουκλας» χαρακτηριζεται στην ιστορια ως «Εποχη της Καταστροφης». Οι ως ανω εν συντομια περιγραφησες   κλιματολογικες διακυμανσεις υπηρξαν αποτελεσμα των δραστηριοτητων στον Ηλιο μας.

Η αυξηση ‘η η μειωση των ακτινοβολιων θερμοτητας στον Ηλιο μας  επιδρα εντατικωτερα στα υψηλα και μεσα γεωγραφικα πλατη της Γης απ’ οτι στις  ετσι και αλλως θερμες τροπικες και υπερτροπικες περιοχες του. Ο κατα 1000 χρονια διαρκεια επαναλλαμβανομενος ρυθμος κλιματολογικων αλλαγων στον πλανητη μας οφειλεται στις δραστηριοτητες στον ηλιο μας.

Στα 500 χρονια υγρου και ψυχρου κλιματος, μετα την καταρρευση της Ρωμα’ι’κης

Αυτοκρατοριας, ακολουθησε τον 7. και 8. μ.Χ. αιωνα μια χαρακτηριστικη θερμη εποχη που οδηγησε στις εκχερσωσεις του Μεσαιωνα και γυρω στο 1000 μ.Χ. σε ευνο’ι’κες θερμες κλιματολογικες καταστασεις. Αυτες ηταν εν μερει και τα αιτια για την επικρατηση της επιδημειας της πανουκλας και για τις καταστροφες απο πλημμυρες μεγαλης εντασης που ακολουθησαν. Οι κλιματολογικες αυτες αλλαγες δημιουργησαν μεταξυ 1313 μ.Χ. και 1317 μ.Χ. στην Ευρωπη μια σειρα απο προβληματα σιτοδειας, δηλαδη λιμων, οφειλωμενων λογω των κλιματολογικων συνθηκων σε κακες αποδωσεις της γεωργικης καλλιεργειας. Ο κατα 1000 χρονια διαρκεια επαναλαμβανομενος ρυθμος, ταλαντευονταν κατα διαστηματα προς τα κατω και κατεληξε τον 17. μ.Χ. αιωνα στο ποιο χαμηλο του σημειο και δη την εποχη που θεωρειται ως η κυρια φαση της κλιματολογικης εποχης του «μικρου Παγετωνα». Απο τις αρχες του 18. μ.Χ. αιωνα εμφανιζεται μια εποχη ανοδικης  πορειας  της θεμοκρασιας στον πλανητη μας. Ο κοσμος στην φαση αυτη μεταβαλλεται. Θα ηταν ενα παραδοξο φαινομενο η διατηρηση μιας σταθερας καταστασης. Ο ανθρωπος σημερα ζει εδω και τωρα και οχι πλεον στον 19. ‘η 20. μ.Χ. αιωνα. Πριν περισσοτερο απο 100 χρονια και τελειως ξαφνικα ιδρυθηκε στις ΗΠΑ η ιδιωτικη Κεντρικη Τραπαζα (FED) ως πρελουδιο για εναν 20. μ.Χ. αιωνα, στον οποιο ενα ιδιωτικο Καρτελ απατεωνων απο Τραπεζες, απο την Μαφια και απο Μασονικες Κυβερνησεις, θεμελιωσαν μια πολιτικη με στοχο την παγκοσμια κυριαρχια. Το μελλον ειναι ανοιχτο. Αυτο ομως, οπως τουλάχιστον φαινεται, δεν θα εξαρταται απο την Ευρωπη και καθ’ ολου απο την Γερμανια. Το κεντρο της παγκοσμιας οικονομιας μετακινειται! Οι ανθρωποι βεβαιως επιθυμουν να προβλεπουν τις εξελιξεις! Το βεβαιο ειναι, οτι ο κοσμος του αυριον θα ειναι διαφορετικος απο τον κοσμο του σημερα. Θα υπαρχουν πολλες  διαφοροποιησεις στις κοινωνικοπολιτικες εξελιξεις.

Η κλιματολογικη κατασταση που επικρατησε μεταξυ 1313 και 1317 μ.Χ. στην Ευρωπη και υπηρξε και η αιτια για τα προβληματα σιτοδειας μετεβαλλε ταυτοχρονα γυρω στο 1350 μ.Χ. και την ροη του ποταμου Hwangho στην Ασια με καταρρακτωδεις βροχοπτωσεις και πλημμυρες και οδηγησεν στον θανατο εκατομμυρια ανθρωπους της περιοχης της Κινας και σε μετακινησεις πληθυσμων προς τις περιοχες του Ειρηνικου Ωκεανου. Επιπλεον μετακινηθηκαν οι Τυφωνες και οι μεγαλες βροχοπτωσεις των Μονσουμ απο τον Ειρηνικο Ωκεανο προς ανατολικα και νοτιοανατολικα της Ασιας. Οι κλιματολογικες μεταβολες συνεπως δεν περιορισθηκαν στην Ευρωπη και στην ανατολικη Ασια αλλα επεκταθηκαν επισης στον βορειο Ειρηνικο Ωκεανο κατα την διαρκεια του 14. μ.Χ. αιωνα και ησαν χειρωτερες απο των προηγουμενων εκατονταετιων.

Ολες οι κλιματολογικες διακυμανσεις κατα τα τελη του Μεσαιωνα ειχαν παγκοσμιο χαρακτηρα. Η ισχυροποιηση της Ευρωπης κατα την διαρκεια των ευνο’ι’κων κλιματολογικων συνθηκων του Μεσαιωνα, συνεπαισε με την εξαπλωση της ερημου στην Ευρασια λογω μειωσης των βροχοπτωσεων και ταυτοχρονα και με την παρακμη του ισλαμικου κοσμου.

Η πληθυσμιακη εξελιξη στον πλανητη μας περαν απο τις κλιματολογικες μεταβολες, εξαρταται επιπλεον απο την ανιση εξελιξη της επιστημης και της τεχνολογιας, απο την ανιση επιδραση των οικονομικων και κοινωνικων εξελιξεων και απο την ανιση ανταγωνιστικοτητα μεταξυ των χωρων του πλανητη μας. Η προπλαση ανοιχτων διδικασιων περιοριζει τους ελευθερους παραγοντες σε ολα τα υπολογιστικα συστηματα με τα οποια λαμβανουν χωρα οι διαφορες προγνωσεις. Τα υπολογιστικα συστηματα καθωριζονται απο τις βασικες προ’υ’ποθεσεις που γινονται. Εαν οι προ’υ’ποθεσεις αυτες βρισκονται μακρυα απο την πραγματικοτητα, τοτε τα αποτελεσματα των προγνωσεων ειναι λανθασμενα! Ποσοι ανθρωποι πραγματι μπορουν να ζησουν στον πλανητη μας; Υπαρχουν διαφορετικες αξιολογησεις αλλα καμμια εμπιστη εκτιμηση. Το σχετικα βεβαιο ειναι, οτι στην εποχη μας οι περιβαλλοντικες προ’υ’ποθεσεις χειροτερευουν, η θαλλασια επιφανεια ξανα ανυψωνεται, το χερσαιο εδαφος διαβρωνεται και η ξηρασια αυξανεται. Οι καταστροφες απο Τσουναμι και Κακοκαιριες του προσφατους παρελθοντος δειχνουν, το τι  περιμενει τους ανθρωπους στο αμεσο μελλον. Βεβαιως οι κλιματολογικες αλλαγες θα εχουν και πολιτικες επιδρασεις, διοτι οι περιοχες με πολυ αρνητικες επιπτωσεις θα εγκαταλειφθουν απο τους κατοικους τους και θα εγκατασταθουν σε ευνο’ι’κωτερες κλιματολογικα περιοχες. Στις ξηρες γηινες περιοχες το νερο θα λαβει την ποιο πολυτιμη θεση. Γενικα η αυξηση των αναγκων και η μειωση των αποθεματων στις πρωτες υλες θα χτυπησει δυσαναλογα σκληρωτερα τους φτωχους και θα ενισχυσει την μεταναστευση.

Οι αγωνες για επιβιωση και οι πολεμοι για το νερο και για τις αλλες στρατηγικες  πρωτες υλες, θα λαβουν στο μελλον μεγαλες και δραματικες διαστασεις.

Ενας ανθρωπος για να ζηση χρειαζεται κατα μεσο ορο ημερησιως για την διατροφη του 2420 Kcal. H παγκοσμια πληθυσμιακη αναπτυξη σε εκατομμυρια ανθρωπους προ και μ.Χ. με μια προγνωση και εως το 2100 μ.Χ. παρισταται ως εξης:

Ετος π.Χ.               εκατομυρια                   Ετος μ.Χ.                εκατομμυρια

8000                           10                              1650                           400

7000                           12                              1800                         1000

6000                           15                              1950                         2400

5000                           20                              1965                         3350

4000                           30                              1975                         4050

3000                           40                              1985                         4920

2000                           50                              2000                         6400

1000                           60                

   0                             100                              2008                         6700                          

                                                                      2014                         7400

2030                         9025

2030                         9742

2100                       11250

Ο κατα ηπειρους γηινος πλυθυσμος σε εκατομμυρια ανθρωπους μεταξυ 1965 και 2014 ειχεν και εως το 2100 (Προγνωση) θα εχει ως εξης:

Ετος   Αφρικη    Ασια    Ευρωπη      Αυστραλια   Νοτιος      Βορειος      Συνολο    Αμερικη          

1965    310,7    1889,7     674,9            10              924,2         155,2         3348,8

1975    389,0    2343,0     732,0            16             354,0          221,9         4054,0

1985    520,0    2863,0     792,0            20             431,0          291,0         4917,0

2000    779,0    3701,0     886,0            25             578,0          420,0         6389,0

2014  1061,0    4001,0   1000,0            32             750,0          550,0         7400,0

2030  1329,0    5100,0   1040,0            35             850,0          680,0         9025,0

2050  1646,0    5300,0   1116,0            40             910,0          730,0         9742,0

2100  1759,3    6527,8   1173,8            49             949,9          790,2       11250,0

Απο τους περισσοτερους των 9 δισεκατομμυριων ανθρωπους του πλανητη Γη του ετους 2.030 μ.Χ. θα ζουν 7,2 δισεκατομμυρια ανθρωποι (περιπου το 89 % του παγκοσμιου πληθυσμου) στις χωρες του σημερινου τριτου και τεταρτου κοσμου.

Τα ολικα αναγκαια ημερησια ποσα διατροφης, τα οποια παρηχθησαν μεταξυ 1975 και 2014 μ.Χ. και αυτα που θα παραχθουν εως το ετος 2100 μ.Χ., εχουν ως εξης:

 Ετος  Προ’ιοντα Διατροφης  Δισεκατομμυρια Kcal ημερησιως

1975                                          9,80

1985                                       11,90

2000                                       15,50

2008                                       16,21

2014                                       17,91

2030                                       21,84

2050                                       23,58

2100                                       27,22

Θεωρητικα με την καλλιεργουμενη γηινη επιφανεια μπορουν να ζησουν στον πλανητη Γη εως το 2100 μ.Χ. γυρω στα 11 δισεκατομμυρια ανθρωποι. Εαν τα ολικα ημερησια προ’ι’οντα διατροφης σε Kcal μοιρασθουν κατα ηπειρους,

προκυπτει για το 2014 και 2030 μ.Χ. η εξης κατασταση σε δισεκατομμυρια Kcal ημερησιως:      

Ετος    Αφρικη     Ασια    Ευρωπη   Αυστρ.   Ν. Αμερικη  Β. Αμερικη    Κοσμος

2014      2,57         9,68        2,42       0,77             1,82              1,33           17,91

2030      3,19       12,41        2,42       0,85             2,06              1,65           21,84

Η επεκταση της καλλιεργουμενης γηινης επιφανειας, η αποδοτικωτερη εκμεταλλευση των θαλασσιων περιοχων και η εφαρμογη της υδροπονιας σε μεγαλη εκταση ταυτοχρονα με την εξελιξη παραγωγης συνθετικων διατροφικων προ’ι’οντων, θα εξασφαλιζεν υπο προ’υ’ποθεσεις την διατροφη των 11 δισεκατομμυριων κατοικων μεχρι το 2100 μ.Χ. του πλανητη μας.

Η ενεργεια ως γνωστο ειναι αθανατη και δεν καταλανωνεται. Αυτη μεταβαλλεται απο την μια μορφη στην αλλη, Η συνολικη μεταβολη της  ενεργειας σημερα παγκοσμια και ετησιως υπολογιζεται με 18, 7 TWa ( 1 TWa = 1,1 δισεκατομμυρια t SKE = 8,7 x 10 στην 12 kWh τον χρονο) ‘η 20,2 δισεκατομμυρια t SKE. Η εως σημερα και η μελλοντικη εξελιξη της μεταβολης

ενεργειας παγκοσμια παρισται ως εξης:

  Μεταβολη Ενεργειας σε δισεκατομμυρια t SKE

Ετος     Ανθρακας    Πετρελ.  Φυσ.Αεριο Πυρηνικη   Ανανεωμενη    Αθροισμα

                                                             Διασπαση   Ενεργεια

1800        0,40            0,20             –                 –                     –                   0,60

1900        0,40            0,40             –                 –                     –                   0,80

1920        0,80            0,40             –                 –                     –                   1,20

1940        1,00            0,40           1,20             –                      –                   2,60

1960        1,80            1,40           1,60           0,40                 0,40               5,60

1980        2,00            4,00           2,00           1,00                 1,00               8,00

2000        3,40          10,00           3,00           1,00                 3,00              20,40

2014        4,60            5,20           4,00           1,80                 4,00              20,60

 

2030        5,60            5,20           6,00           3,20                  6,00              25,80

2050        6,00            7,20           6,00           4,20                  7,80              31,00

Οι ως ανω προγνωσεις για την πληθυσμιακη και ενεργειακη εξελιξη στον πλανητη μας ειναι στενα συνδεδεμενες με προ’υ’ποθεσεις και ορους. Ο μεσος ανθρωπος ζη, αισθανεται ευχαριστες και δυσαρεστες καταστασεις, αγωνιζεται για την υπαρξη του, παντρευεται, αποκτα παιδια αλλα δεν καταναλωνει χρονο για τις διαφορες πιθανες εξελιξεις στο περιγυρο του, που θα μπορουσαν επισης να τον επιδρασουν. Οι ανισες κοινωνικες καταστασεις μεσα στα μεμονωμενα κρατη αλλα και στις κρατικες ενωσεις, οι ανισοτητες μεταξυ φτωχων και πλουσιων ανθρωπων σε ολα τα κοινωνικα επιπεδα και αλλα πολλα αποτελουν σταθερους παραγοντες της παγκοσμιας ιστοριας. Δια μεσω ολων των αιωνων υπηρχε μια τεραστια εγκλιση μεταξυ των εξουσιαζοντων, των αριστοκρατικων ομαδων, της Ελιτ και της μαζας των απλων ανθρωπων. Η σε βαθος ριζωμενες ανθρωπινες πρακτικες και συμπεριφορες ως π.χ. Κανιβαλισμος, Σκλαβια, Δουλοπαροικια, Δικαιο Πυγμης, Βεντετα, Μονομαχια, Ανθρωποθυσια, Δολοφονια Αιχμαλωτων, Βασανισμοι στο Ποινικο Δικαιο, Ενστικατα Αγωνων και Πολεμων και αλλα πολλα, που ειναι ανεξαρτητες απο τις ρατσες, ιδεολογιες κοινωνικα και οικονομικα συστηματα, ηταν ισως στις πολυ παλαιες εποχες για την επιβιωση αναγκαιες. Οι με την παροδο χιλιετιων εξελεξη του πολιτισμου, της λογικης, της νοημοσυνης, των αξιων, αρετων, του ηθους και αλλων πολλων αλλαξε την μορφην των ως ανω ανθρωπινων πρακτικων και συμπεριφορων αλλα οχι την ουσια αυτων. Μεχρι τις ημερες μας κυριαρχουν οι ανισοτητες και τα βαρβαρα ενστικτα, καλυμενα με υποκρικους δημοκρατικους μανδυες.

Με την αρχη της βιομηχανικης αναπτυξης το 1800 μ.Χ. παρατηρειται μια μικρη διαφοροποιηση στις περιουσιακες ανισοτητες σε διαφορες χωρες ενω σημερα ελαβε αυτη μεγαλες διαστασεις. Δυο υγρα στοιχεια της χημειας, το ποσιμο νερο και το πετρελαιο, που συνεχως μειωνονται ποσοτικα και ποιοτικα με την αυξηση του πληθυσμου και των ανθρωπινων αναγκων, παιζουν και θα συνεχιζουν να παιζουν ενα σοβαρο ρολο και για τις μελλοντικες κοινωνικοπολιτικες εξελιξεις στον πλανητη μας. Χωρις την διαθεση στους ανθρωπους ποσιμου νερου η ζωη δεν μπορει να υπαρξη. Το πετρελαιο απο την πλευρα του καθωριζει εδω και 150 χρονια την εξελιξη της βιομηχανιας και επιδρα αποφασιστικα στην εξελιξη της παγκοσμιας οικονομιας. Οι κερδισμενοι απο την βιομηχανικη αναπτυξη υπηρξαν οι χωρες της Ευρωπης και οι ΗΠΑ. Για πρωτη φορα απο τα τελη του 20. μ.Χ. αιωνα κερδιζουν και οι χωρες της Ασιας με την μεταφορα του κεντρου της παγκοσμιας οικονομιας στις περιοχες τους λογω χαμηλου παραγωγικου κοστους. Η διαδικασια αυτη θα οδηγησει ασφαλως και σε αλλες κοινωνικες ανακαταταξεις αλλα και σε τετοιες με διαφορετικους  βαθμους οικονομικης και στρατιωτικης ισχυος. Η μαζα ομως των πληθυσμων θα παραμεινει στην κατασταση που βρισκεται, δηλαδη χωρις ελπιδες για ενα καλυτερο μελλον. Ο Γορδιος αυτος Δεσμος, η μαστιγα της φτωχειας, πρεπει συντομα να κοπη! Χωρις την προ’υ’ποθεση αυτη οι προγνωσεις του παροντος αρθρου δεν ισχυουν. Σημερα ζουν πανω απο ενα δισεκατομμυριο ανθρωποι σε κατασταση υπερφτωχειας και κατω απο την επιδραση της πεινας, κακομοιριας, μιζεριας και δεινων, Πανω απο 18 εκατομμυρια ανθρωποι πεθαινουν καθε χρονο απο την πεινα και δειχνουν σε ποιο αδιεξοδο βρισκεται η ανθρωποτητα. Ενα ακομη δισεκατομμυριο ανθρωποι δεν εχουν προσβαση σε καθαρο ποσιμο νερο και σε αναγκαια μεσα διατροφης. Αλλα δυο δισεκατομμυριο ανθρωποι υπολογιζεται οτι υπαγονται σε παγκοσμια σταθμη φτωχειας χωρις δυνατοτητες να καθωριζουν μονοι τους την ζωη τους. Το ιδιο ισχυει και για την σχετικη φτωχεια των πανω απο δυο δισεκατομμυρια ανθρωπων με ετησιο εισοδημα μεταξυ 1000 και 8000 δολαριων των ΗΠΑ. Η μετακινηση του κεντρου της παγκοσμιας οικονομιας προς την περιοχη των κρατων της Ευρασιας ανηγει νεες προοπτικες για ενα δισεκατομμυριο ανθρωπους για καλυτερευση την ζωη τους.

Για την αρση της παγκοσμιας φτωχειας προκειται σχετικα, για μια επειγουσα πολιτικη επιδειωξη, για μια συστηματικη οργανωση, για την αποκατασταση της δικαιοσυνης και της ανισοτητας ‘η για αναλογα με τα εκαστοτε προβληματα εφαρμογη μετρων περιοδικης ανακουφεσης των  παθοντων ανθρωπων;

Ανεξαρτητα σε ποια σειρα και με ποιο τροπο θα απαντησει καποιος στην ως ανω ερωτηση, απαιτειται ενας βασικος ορισμος της υπευθυνοτητας οπως και η εξηγηση της συσχετισης μεταξυ δικαιωματων και υποχρεωσεων. Η απαιτηση για εφαρμογη της δικαιοσυνης, για ευθυνοτητα και για υποχρεωση ,χωρις να προηγηθη η  καταστροφη του φορο-υποτελους παγκοσμιου νομισματικου συστηματος στην παγκοσμια οικονομια, δηλαδη χωρις να κοπη τελεσιδηκα ο Γορδιος Δεσμος, παραμενουν τα παντα προς το καλυτερο ενα ονειρο θερινης νυχτος. Εδω χρειαζεται μια νομιμοποιημενη εξουσια για εφαρμογη των αναγκαιων μετρων. Ο κοσμος του αυριο δεν πρεπει, οπως σημερα, να εξουσιαζεται μυστικα απο μια μικρη ομαδα ιδιωτων τραπεζητων, Τα δυο σε ροη και στον ιδιο ολκο ευρισκομενα ποταμια απο υδρογονανθρακες και χρημα που αντικαθροπτιζουν απο το τελευταιο τριτο του 19. μ.Χ. αιωνα την Δυναμη που κυριολεκτικα κυβερνα την Γη, πρεπει να παρακαμπτουν σε δυο διαφορετικους ολκους. Δεν θα επιτρεπεται εις το μελλον να ρεουν τα δυο αυτα στοιχεια στον ιδιο αυλακα. Θα ελεγχονται το ενα ξεχωριστα απο το αλλο. Διοτι οι υδρογονανθρακες μπορουν να μεταβληθουν τοσο σε ενεργεια οσο και σε χρημα που ρεει γυρω απο τον κοσμο χωρις να γινεται εμφανης η προελευση και η διαθεσιμοτητα του για την επιτευξη ολων των προγραμματισθεντων απο την πραγματικη εξουσια θετικων  και αρνητικων στοχων.

Με το χρημα που προερχεται απο τους υδρογονανθρακες διαπραγματευονται οι Μεγαλοαπατεωνες εμπορικες συναλλαγες εξοπλιστικων προγραμματων πολλων δισεκατομμυριων δολαριων των ΗΠΑ, εκτελλουνται σχεδιασμενοι πολεμοι για την λεηλασια και αλλων κοιτασματων υδρογονανθρακων, γινονται μεγαλες κερδοσκοπικες επεμβασις στα χρηματιστηρια, παραμορωνονται οι τιμες των προ’ι’οντων στην Αγορα, γεμιζουν τα ασφαλιστικα ταμεια για να λεηλατηθουν αυτα μετα αποδωτικωτερα, λαδωνονται οι πολιτικοι και οι επιστημονες, κατασκευαζονται παντου στον πλανητη ουρανοξυστες, συγκεντρωνονται στα μουσεια τα σπουδαιοτερα εργα τεχνης, αγοραζονται σε ιδιοκτητες ποδοσφαιρικες ομαδες διεθνεις παικτες, ιδρυονται για αποφυγη της φορολογιας ιδρυματα και τρομακτικες οργανωσεις για εγκληματικες επιχειρησεις με ξενες  σημαιες, διαμελιζονται εθνη, ιδρυονται σχολες για την διδασκαλια του κορανιου και της βιβλου, ιδρυονται πανεπιστημια και αλλα πολλα. Μονο λιγες ισχυρες χωρες εχουν τον ελεγχο πανω σε στρατηγικα κοιτασματα πρωτων υλων και εφοδιαζονται με πρωτες υλες σε προστιτες τιμες και συνεργαζονται στενα με τυραννους για την επιτευξη των στοχων τους. Η συζευξη μεταξυ της απληστιας και διπλης ηθικης ειναι ενα ευθραυστο κατασκευασμα το οποιο παντοτε με  απροβλεπτες εξελιξεις ξαναθρυματιζεται. Οι υδρογονανθρακες μπορουν να ειναι υπευθυνες για πολλες αντιφασκουσες καταστασεις ως π.χ. ισχυν, χρημα, προοδον, ποιοτητα ζωης, ευημερια, ταχυτητα, ασφαλεια,  νωθροτητα, σπαταλη, εκμεταλλευση, καταπιεση, περιβαλλοντικη καταστροφη, δολοφονια, πολεμο και, και, και αλλα πολλα. Και ομως τα κοιτασματα υδρογονανθρακων μαζι με ολη την δυσοσμια της παγκοσμιας απατης του νομισματικου συστηματος επιδρουν αποφασιστικα σε ολες τις διαδικαστικες αποφασεις στον πλανητη μας. Τα δυο ρευματα ροης υδρογονανθρακων και χρηματος και ενα παρομοιο τριτο, που συσχετιζεται με τους υδρογονανθρακες, δηλαδη με την ρευστοτητα του χρηματος, βρισκονται στα χερια του ιδιου καρτελ αργυρολογων απο ιδιωτικες τραπεζες, απο την μαφια και απο τις μασονικες κυβερνησεις και σχηματιζουν τον Γορδιο Δεσμο που πρεπει να κοπη. Το καρτελ αυτο των αργυρολογων θεωρει την ανθρωπινη ζωη ως πονο, τον πλανητη γη ως την πεδιαδα των δακρυων και το ανθρωπινο σωμα ως την φυλακη της ψυχη, περιφρονει  και γελειοποιει  ολες τις ανθρωπινες αρετες, αξιες, αρχες και ιδανικα και ζει στον βρωμικο του κοσμο. Αυτοι ειναι οι λογοι που οι πιθανοτητες καταπολεμησης της φτωχειας στον πλανητη μας απομακρυνονται συνεχως. Η επικρατουσα παγκοσμια οικονομικη λογικη του ιδιωτικου καρτελ των αργυρολογων δεν αφηνει περιθωρια για λογικες λυσεις περαν απο την εξοντωση τους. Γι’ αυτο εχει μεγαλη σημασια να ονομαζουμε τα πραγματα με το πραγματικο τους ονομα. Εδω εχουμε να κανουμε με χαρακτηριστικα απανθρωπης καταπατησης των ανθρωπινων δικαιωματων στον πλανμητη Γη. Εαν πολγισθουν τα ετησια ανθρωπινα θυματα απο την επικρατουσα κατασταση δεν αποτελει υπερβολη οταν μιλουμεν για εναν 3ον Παγκοσμιο Πολεμο μεσα στον οποιον ηδη βρισκομαστε.

Αυτοι ειναι οι λογοι που η σημερινη Ε.Ε. των υιων και θυγατερων του Αβρααμ, δηλαδη του διεθνους πολιτικου σιωνισμου πρεπει το γρηγορωτερο δυνατο να μετατραπη σε μια Ε.Ε. των ευρωπαιων με εθνικοποιημενη κατα 100 % της ΕΚΤ η οποια θα ανηκει αναλογικα στις επισης εθνικοποιημενες κατα 100 % εθνικες κετρικες τραπεζες των κρατων μελων της. Βασιζομενοι στην νεα αυτη κατασταση, με εφαρμογη της αρχαιοελληνικης «σεισαχθειας», θα διαγραφουν οριστικα και αμετακλητα ολα τα ετσι και αλλως κιβδηλα χρεη των μελων κρατων της Ε.Ε. Τα επομενα βηματα ειναι η απαγορευση με ποινικες ευθυνες της κερδοσκοπιας, των χρηματιστηριων και οι μεθοδοι απατης του πληθωρισμου και αντιπληθωρισμου και καθε αλλης μορφης παραμορφωσης της λειτουργιας του χρημαστος. Το χρημα  δεν ειναι εμπορευμα προς  διαπραγματευση αλλα μονο ενα ανταλλακτικο μεσο προ’ι’οντων και ως τετοιο θα πρεπει να θεωρειται. Ενα επομενο και πολυ σοβαρο θεμα αποτελει η ολοκληρωτικη απομακρυνση απ’ ολα τα οργανα της Ε.Ε. της πλεμπας της πολιτικης, δηλαδη ολα τα τσιρακια του γνωστου καρτελ των αργυρολογων και η καταδικη αυτων ως κοινοι εκληματιες των λαων της ευρωπης, Σε περιπτωση που η κατασταση στην Ε.Ε. παραμεινει αμεταβλητη, επιβαλλεται απο τα πραγματα πλεον η μονομερης εξοδος της χωρας μας τοσο απο την ευρωζωνη οσο και απο την Ε.Ε. Μια τετοια εξοδος θα αποτελουσε παραδειγμα και για τους αλλους λαους και αυτο τρεμουν οι ασκουντες σημερα στην Ε.Ε. εξουσια. Δεν πρεπει να πεση η Ελλαδα στην νεα παγιδα που στηνεται, με την νεα δανειοδοτημενη σωτηρια μας, συνδεδεμενη με την οικονομικη αναπτυξη. Το σχεδιο αυτο γνωστο εδω και πολυ καιρο στην Γερμανια με τον τιτλο «BIP-indexierte Kredite für Griechenland» του γερμανικου Think-Thank «DIW», Wochenbericht Nr. 31+32.2014, που κακως χαρακτηρισθηκε απο τους ασχετους και δηθεν ειδικους ως «μεγαλοφυες» σχεδιο Βαρουφακη, το οποιο αντι να παρεχει διεξοδο στον ελληνικο λαο απο την παρουσα οικονομικη και κοινωνικη καταστροφη θα εξασφαλισει αποκλειστικα την μονιμη εξαρτηση της πατριδας μας απο το καρτελ των αργυρολογων, που αποτελειται απο ιδιωτες τραπεζιτες, απο την μαφια και απο μασονικες κυβερνησεις. Η αντικατασταση ενος πιθανου κουρεματος του χρεους με νεα αεναα ομολογα, δηλαδη με ομολογα χωρις καθορισμενη ληξη και των οποιων η αποπληρωμη θα συναρταται με την αυξηση του ΑΕΠ, ειναι μια καλοσχεδιασμενη απο το «DIW» της Γερμανιας αιωνια πλεον παγιδα. Απ’ οτι μεχρι σημερα φανηκε, οι υπευθυνοι της σημερινης ελληνικης κυβερνησης ανηκουν στην ιδια συμμορια ολων των προηγουμενων ελληνικων κυβερνησεων. Η εθνικη και κοινωνικη μας απελευθερωση εξασφαλιζεται μονο απο την εξοδο μας, τοσο απο την ευρωζωνη οσο και απο την Ε.Ε. Αυτη με εθνικοποιησεις κατα 100 % ολων των ελληνικων τραπεζων συμπεριλαμβανομενης και της ελληνικης(;) κεντρικης τραπεζας (Τραπεζας της Ελλαδος(;)) μαζι και με μια σειρα αλλων μετρων, θα εβαζε τα θεμελια για την ανοικοδομηση της κατεστραμενης με τα Μνημονια παραγωγικης δομης της πατριδας μας.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου                     

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>