«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παγίδα θανάτου στον Τσίπρα και στην Ελλάδα από τους παρακάτω.

Η ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΣΦΥΞΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Στην φωτογραφία, όλοι οι ανθέλληνες και ψυχροί δολοφόνοι!

Aπό την Ιόλη Πιερίδη

-Θα τον λιώσω, όταν θα έχουν στεγνώσει οι τράπεζές του…

Αυτή είναι η ξεκάθαρη και απόλυτη στάση της Γερμανίδας απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα στον Αλέξη Τσίπρα.

Mια γεύση του ξαφνικού θανάτου πήραν όσοι συμπολίτες μας βρέθηκαν σε  ΑΤΜ  ξημερώματα Δευτέρας.

Στο μεταξύ φροντίζει να δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας καθώς όλοι όσοι συνομιλούν με τους δικούς μας (Τσίπρα-Βαρουφάκη-Τσακαλώτο) ακόμη κι όταν είναι ευγενικοί στην διάρκεια του ραντεβού στην συνέχεια-κατόπιν οδηγιών της Μέρκελ-βγάζουν επιθετικές έως απειλητικές σε βάρος μας ανακοινώσεις.

Πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά παραδείγματα οι τοποθετήσεις των υπουργών Οικονομικών της Αγγλίας και της Γαλλίας. Οσμπορν και Σαπέν εξέδωσαν εμπρηστικές ανακοινώσεις σε βάρος της Ελλάδας, ο δε Αγγλος υπουργός των Οικονομικών μάς έβγαλε ήδη εκτός ευρωζώνης μια και έκανε λόγο για τις καταστροφικές συνέπειες της σύγκρουσης Ελλάδας-Ευρωζώνης!

Ολοι αυτοί οι επίσης καταχρεωμένοι τύποι βρίσκουν ευκαιρία να κρύψουν το δικό τους ιλιγγιώδες χρέος κάτω από το χαλί της δικής μας αγωνίας.

 

 

 

Σ΄αυτό το σημείο τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Γιάννης Βαρουφάκης, θα πρέπει να προσέξουν να μην την πατήσουν όπως ο ΓΑΠ, ο οποίος όπως όλοι ενθυμείσθε γυρνούσε σαν κολασμένος τον πλανήτη-που δεν πήγε-για να τον εκτελέσουν στο τέλος με συνοπτικές διαδικασίες.

Ακόμη κι αυτός ο ανεκδιήγητος Αναστασιάδης της Κύπρου που κούρεψε αδίστακτα τις καταθέσεις των συμπολιτών του δεν βρήκε ούτε μια λέξη στήριξης για τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Αυτά τα σημάδια οφείλει να τα δει ο Αλέξης Τσίπρας πριν είναι αργά-πριν προλάβει καν να κάνει δημοψήφισμα.

Δείτε πως περιγράφει το Bloomberg την παγίδα θανάτου που στήνει η Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα-αυτή τη φορά πολύ πιθανόν και στην Ελλάδα.

Η Γερμανία αναμένει οι συνομιλίες με την Ελλάδα να κρατήσουν έως και μετά τη λήξη της τρέχουσας χρηματοδότησης διάσωσης στο τέλος του μήνα και είναι έτοιμη να παίξει ένα παιχνίδι αναμονής έως τον Απρίλιο ή το Μάιο, όταν η χώρα θα πλησιάζει σε μία κρίσιμη στιγμή ρευστότητας, δηλώσει στο Bloomberg πηγή με γνώση του θέματος.

Η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει άμεσα σε αθέτηση πληρωμών στο τέλος του Φεβρουαρίου διότι έχει πόρους για να διατηρηθεί πέρα από το σημείο αυτό και η Γερμανία είναι έτοιμη να κρατήσει αποστάσεις έως ότου να υπάρξει μία πιο επείγουσα ανάγκη για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση, δήλωσε η ίδια πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Η Καγκελάριος Angela Merkel, η οποία εξακολουθεί να αξιολογεί τα κίνητρα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επιλέγει να ακολουθήσει μία σκληρή προσέγγιση με τον νέο πρωθυπουργό και θέλει να αποφύγει να συρθεί σε μία μονομαχία με αυτόν, δηλώνει έτερος αξιωματούχος στο Bloomberg. Κανείς από την καγκελαρία δεν έχει συναντηθεί ακόμη μαζί του.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Ελλάδα ήδη οπισθοχωρεί από τις προηγούμενες απαιτήσεις της, υποχωρώντας τη Δευτέρα από την έκκλησή της προς την ευρωζώνη να διαγράψει το χρέος της και αντ’ αυτού πρότεινε την ανταλλαγή υφιστάμενου δανεισμού με νέα ομόλογα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη της χώρας. Η πρόταση σηματοδοτεί σύμφωνα με το Bloomberg, μία αλλαγή πορείας για τον Τσίπρα, ο οποίος υπέκυψε στην σχεδόν ομόφωνη αντίθεση, μόλις μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ενώ η Γερμανία είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Ελλάδα, η καγκελάριος δεν θα δώσει στην χώρα καμία συμφωνία που οι άλλες χώρες που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια δεν έχουν πάρει, και πετάει την «μπάλα» στο «γήπεδο» το Τσίπρα, δήλωσε η πηγή του Bloomberg.

Αρνήθηκε να σχολιάσει η Angela Merkel την προφανή “οπισθοχώρηση” Ελλάδας στο ζήτημα της διαγραφής χρέους, καθώς και το σχέδιο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για ανταλλαγή χρέους.

Σύμφωνα με το Reuters, η Γερμανίδα Καγκελάριος αρκέστηκε στο να πει πως η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας εξακολουθεί να εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο αντιμετώπισης του χρέους της.

“Είναι ξεκάθαρο πως η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να επεξεργάζεται τη θέση της -αυτό είναι κάτι παραπάνω από κατανοητό αν ληφθεί υπόψιν πόσες λίγες ημέρες βρίσκεται στην εξουσία”, δήλωσε η Merkel στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης.

“Αναμένουμε τις προτάσεις και έπειτα θα ξεκινήσουμε τις συζητήσεις… Δεν θέλω να σχολιάσω μεμονωμένα όλες τις λεπτομέρειες που δημοσιεύονται”, πρόσθεσε.

Σ΄αυτό το σημείο σάς θυμίζουμε ότι οι Γερμανοί εκτέλεσαν στην Κεφαλονιά ακόμη και τούς συμμάχους τους Ιταλούς, όταν διαπίστωσαν ότι δέν τους είχαν πλέον ανάγκη.

Η ιστορία είναι πρόσφατη, νωπή, γι αυτό καλά θα κάνει η νέα κυβέρνηση να προσέξεις πριν πεθάνει από αιφνίδια ασφυξία…

 Kαι πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρεις η Ευρωζώνη απορρίπτει τις προτάσεις Βαρουφάκη για το χρέος!

Μιλάμε για το σοκ που περιγράφαμε στην αρχή του ρεπορτάζ>

Φρένο στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης που παρουσίασε στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης για ανταλλαγή των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ με νέα ομόλογα με αναπτυξιακή ρήτρα και αέναα ομόλογα βάζει η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Στην ΕΚΤ επικρατεί σχεδόν απορριπτική στάση για την πρόταση που κατέθεσε ο Γιάννης Βαρουφάκης. Στελέχη της ΕΚΤ αντιτείνουν ότι επιθυμούν την πλήρη αποπληρωμή των ελληνικών ομολόγων που διακρατεί η κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα. 

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, σημειώνει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, παρουσίασε την ιδέα τη Δευτέρα ότι τα ελληνικά ομόλογα που διακρατούνται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μέρος του χρέους που οφείλεται στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης – συνολικού ύψους 53 δισ. ευρώ – θα μπορούσε να ανταλλαγεί είτε με ομόλογα-ανάπτυξης είτε με τα αποκαλούμενα «αέναα» ομόλογα.

Παραμένει αδιευκρίνιστο, σημείωνει το Reuters, αν η ιδέα συνεπάγεται ή όχι την εγκατάλειψη του αιτήματος για διαγραφή του χρέους. Ο Βαρουφάκης δήλωσε ότι η Αθήνα παραμένει σταθερή στο αίτημά της για μείωση του χρέους αλλά μια πηγή δήλωσε ότι η απαίτηση για «κούρεμα» χρέου δεν υπάρχει πια.

Είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας υποδέχθηκαν με «κρύα καρδιά» την πρόταση αυτή, προσθέτει το Reuters.

«Θέλουμε περισσότερες λεπτομέρειες.  Αλλά οι πρώτες αντιδράσεις ήταν επιφυλακτικές. Υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό είναι ένα νέο κόλπο για να κάνει κανείς κούρεμα χρέους» δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλείται το Reuters, δηλώνουν ότι δεν υπάρχει καμία όρεξη για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στα χέρια της Ευρωζώνης ύψους 195 δισ. ευρώ.

«Ο Βαρουφάκης είναι έξυπνος αλλά υποτιμά τα προβλήματα, τα καταστατικά περιθώρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης» συμπλήρωσε δεύτερος αξιωματούχος.

Εκτός από νομικά ζητήματα η πρόταση Βαρουφάκη παρουσιάζει ορισμένα πρακτικά προβλήματα, συνεχίζει το Reuters.

«Με την επιφύλαξη ότι μας λείπουν οι λεπτομέρειες θα πρέπει να εκτιμήσουμε την ιδέα σωστά, δεν βλέπω μεγάλη όρεξη γι’ αυτό, και τις πιθανές σημαντικές πρακτικές δυσκολίες» πρόσθεσε τρίτος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

«Κατ’ αρχήν ποιο θα είναι το κατώτατο όριο ανάπτυξης που θα χρησιμοποιηθεί για τα ομόλογα που θα συνδεθούν με τους ρυθμούς ανάπτυξης; Θα βασιστεί στις προβλέψεις – πιθανότατα όχι – ή στα πραγματικά δεδομένα; Και αν τα δεδομένα αναθεωρηθούν αργότερα προς τα πάνω ή προς τα κάτω, όπως μπορεί να συμβεί;» αναρωτιέται ο αξιωματούχος.

Το γερμανικό think-tank DIW σε μελέτη του τάχθηκε υπέρ των ομολόγων με ρήτρα ανάπτυξης γιατί θα μείωναν την πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας, θα σταθεροποιούσαν την αναλογία του χρέους ακόμα και αν η ανάπτυξη ήταν ασθενής, θα έδιναν μια σημαντική αφορμή για μεταρρυθμίσεις και, σε περίπτωση εκτόξευσης της ανάπτυξης, θα προσέφεραν περισσότερα χρήματα στους ευρωπαίους δανειστές.

Αλλά οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η ΕΚΤ είναι απίθανο να συμφωνήσει να έχει στα χέρια της αυτού του είδους τα ομόλογα και ότι οι οικονομικοί όροι που ισχύουν για την Ελλάδα από τον EFSF θα μπορούσαν πολύ δύσκολα να βελτιωθούν.

«Η ενστικτώδης αντίδρασή μου είναι ότι θα ανάψει το κόκκινο φως. Γιατί να εφαρμοστεί οικονομική μηχανική αν τα κόστη είναι ήδη όσο πιο χαμηλά γίνεται;» αναρωτήθηκε τέταρτη πηγή που μίλησε στο Reuters.

«Όλα αυτά είναι εξαιρετικά ανησυχητικά αν αυτό είναι η καλύτερη πρόταση την οποία θα μπορούσε να παρουσιάσει η Ελλάδα» πρόσθεσε.

Δημοσίευση: 3 Φεβρουαρίου 2015, 17:21

http://kourdistoportocali.com/post/41170/merkel

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>