«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο Προϋπολογισμός 2015 Του Δήμου Πύλου – Νέστορα για μια ακόμη φορά είναι: Ανεμιαίος*, Ανεμώλιος* Και αρτίως κίβδηλος*

     Λαέρτης ο Πύλιος

   «Αλλ’ ουδέν έρπει ψεύδοςεις γήρας χρόνου»

(Σοφοκλής)

 

Μέρος 1ο

Προοίμιο: O δήμος  με  πολυτάραχη  ιστορία, η  Τζέμμα* του  Ιονίου, η  ημαθόεις* Πύλος του  Ομήρου, το  κύκνειο άσμα του  αρχαίου  βασιλικού  συγκροτήματος  του  Νέστορα Νηληϊάδη, <μέγα κῦδος* Ἀχαιῶν> (Ιλιάδα  Ξ 42) [2], ζει για Πέμπτη  συνεχή  χρονιά  την παρουσίαση, με πραξικοπηματικές  διαδικασίες, ενός ακόμη  εικονικού, μη  εκτελέσιμου Προϋπολογισμού  και  ενός παραχαραγμένου  Τεχνικού  Προγράμματος  για  το  2015, που αποδεικνύουν  περίτρανα  αφενός  τον  ολετήρα του  αυταρχισμού  της  δημοτικής πλειοψηφικής  μικρόνοιας  και  αφετέρου  αντικατοπτρίζουν  την σημερινή  παρακμή  του δήμου.

 

 

 

Είναι φανερό ότι σε οποιοδήποτε επιστημονικό  εγχειρίδιο για τον προϋπολογισμό διαβάζουμε ότι, δεν  καταγράφονται  οι  απαριθμήσεις  κωδικών, με αυθαίρετους αριθμούς, για να ισοσκελίσουν τα  έσοδα-έξοδα, αλλά, όπως ορίζει και  ο πρόσφατος νόμος  4172/2013 (άρθρο 77) [3], καταγράφονται  και  αποτυπώνονται  συγκεκριμένες   πολιτικές  προτάσεις-προτεραιότητες στους  αντίστοιχους  κωδικούς, με πραγματικούς και  ρεαλιστικούς  αριθμούς  εισροών-  εκροών, ώστε ο προϋπολογισμός  και το Τεχνικό  πρόγραμμα  να  αποτελέσουν για το δήμο το όχημα, για την ανάπτυξη, για την οικονομική  αυτοδυναμία  και  για  την λύση των πραγματικών  δημοτικών  προβλημάτων [4].

Εν κατακλείδι ο εν λόγω προϋπολογισμός 2015 και το αντίστοιχο Τεχνικό πρόγραμμα  έπρεπε να  αποτυπώνει  τις προεκλογικές  δεσμεύσεις  του <βαφτισμένου>  προγράμματος  από το συνδυασμό: «Δύναμη Ελπίδας», ώστε να  αποτελέσει  το όχημα του  δήμου  για  ανάπτυξη,  οικονομική  αυτοδυναμία και  λύση των δημοτικών προβλημάτων. Μελετώντας  προσεκτικά τον προϋπολογισμό, καμία από τις παραπάνω δεσμεύσεις  δεν αποτυπώνονται σε κανένα κωδικό. O δήμαρχος και ο συνδυασμός  «Δύναμη Ελπίδας», αν ζούσαν  στην δημοκρατία των αρχαίων ημών προγόνων, οι δημότες θα τους τιμωρούσαν παραδειγματικά γιατί οι άρχοντες της πόλης απαγορευόταν να εξαπατήσουν τους πολίτες για να καταλαμβάνουν την εξουσία, με  «Βουλή και μύθοισι και ηπεροπηΐδι τέχνη(με θέληση, με παραμύθια και με την τέχνη της εξαπάτησης) »[4]. Επομένως  τῷ γ’ ἔργῳ, διατηρεί ειρήσθω εν παρόδω, από την μια το δόγμα: «Άλλα λέω, άλλα εννοώ, άλλα, εντέλει, πράττω…» και από την άλλη  η «φλύκταινα* φενάκη*» συνεχίζεται από την προεκλογική δημοτική περίοδο του 2010 [5],  μέχρι  σήμερα.

Όμως για κακή τους τύχη, με τον πρόσφατο νόμο 4172/2013 (άρθρο 77) καθιερώθηκε για πρώτη φορά ο υποχρεωτικός προέλεγχος του σχεδίου του Προϋπολογισμού των Δήμων, από το  <Φουχτελογερμανικό> μνημόνιο και το Υπουργείο Εσωτερικών, το ονομαζόμενο: Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας (ΠΟΑ)[6]. Επομένως,  εφεξής  θα  ελέγχεται  η ακριβής αναγραφή των εσόδων, με βάση τα ποσά που θα έχει ήδη λογαριάσει το Παρατηρητήριο, έχοντας τα στοιχεία από την βάση δεδομένων που ενημερώνεται σε μηνιαία βάση από τις οικονομικές υπηρεσίες των δήμων. Με αυτά και αυτά….

Ας αρχίσουμε την σπουδή  της < περίπου ταυτοκίνησης> των προϋπολογισμών 2013-2014- 2015  Εσόδων-Εξόδων,  για να διαπιστώσουμε  αν η τρισδείλαια* αθεμιτοπραγία* των χρισμένων «Ψολοκομπιάδων*», και  κομματικών «Ανεμαζωξάρηδων  Εξωφυλαρούχων*», της  παρ’ ημίν δημοτικής καθεστηκυίας,  ψήφησαν το προϋπολογισμό  και το Τεχνικό Πρόγραμμα 2015 [7], με βάση τις οδηγίες  του Παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας  ή με βάση των συμβουλών και  των  κατευθύνσεων της  Κεντρικής  Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που έχει ήδη υποδείξει στους Δήμους να αγνοήσουν την υποχρέωση προελέγχου από το ΠΟΑ  και να υποβάλλουν τους προϋπολογισμούς στην Υπηρεσία που ασκεί κανονικά τον έλεγχο νομιμότητας.

Έσοδα

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει το συγκεντρωτικό σύνολο των ψηφισθέντων εσόδων από τους  Συνοπτικούς οικονομικούς   προϋπολογισμούς   2013- 2014-1015:

Πρώτη παρατήρηση: τα ψηφισθέντα  έσοδα  μειώθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια κατά 11 εκατομμυρίων και πλέον, όπως καταγράφονται στο Πίνακας 1.

Πίνακας 1

Δεύτερη παρατήρηση: για τα έτη 2013 και 2014 μεταξύ ψηφισθέντων εσόδων  και βεβαιωθέντων εσόδων παρουσιάστηκαν  οι  παρακάτω αστοχίες (Πίνακας 2.Πίνακας 3)                                                

Πίνακας 2

Σχ.1

Σχ.2

Πίνακας 3

Σχ.3

Σχ.4

Οι  πίνακες (2,3) : Ραβδογράμματα (Σχ1, Σχ 3)  και  Πίτες (Σχ2,Σχ4), σε συναλληλία  και  σε συνδυασμό, αφενός  με  τα ψηφισθέντα έσοδα του 2013 (Πίνακας 2)  παρουσίασαν αστοχίες εκτέλεσης  εισπράξεως  εσόδων 8.245.886,06€  (οι αποκλίσεις -λόγω μη δημοσιευμένου ισολογισμού- είναι πολύ μεγαλύτερες, καθόσον τα πραγματικά εισπραχθέντα έσοδα του  2013, είναι πολύ μικρότερα από τα βεβαιωθέντα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το 2013  εισπράχτηκαν γύρω  8 εκατομμύρια), και  αφετέρου με  τα ψηφισθέντα  έσοδα  του  2014 (Πίνακας 3),  παρουσίασαν  αστοχίες  εκτέλεσης  εισπράξεως εσόδων  25.370.398,11€, (οι αποκλίσεις-λόγω μη δημοσιευμένου  ισολογισμού- είναι πολύ μεγαλύτερες, καθόσον τα πραγματικά εισπραχθέντα έσοδα του  2014, είναι πολύ μικρότερα από τα βεβαιωθέντα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το 2014  εισπράχτηκαν γύρω 7 εκατομμύρια). Με απλά λόγια τα έσοδα στη τριετία παρουσιάζουν την εξής εικόνα:

1. Στο προϋπολογισμό του 2013  ψήφησαν έσοδα  35.173.149,36€  και στις

31-12-2014, τα βεβαιωθέντα  έσοδα ήταν 12.490.922,56€ €  ( σίγουρα τα εισπραχθέντα ήταν λιγότερα), επομένως  ο προϋπολογισμός του 2013 είχε  μια  αστοχία  22.682.226,58  εκατομμύρια ή  64%, δηλαδή  αν είχαν προϋπολογιστεί το 2013 έσοδα 100€, στις 31-12-2013  βεβαιώθηκαν ότι θα εισπραχτούν μόνο τα  36€, όμως  δεν μας  είπαν μέχρι σήμερα πόσα από τα 36€ εισπράχτηκαν, το σίγουρο είναι ότι υπήρξε ένα  έλλειμμα εσόδων το 2013  μεγαλύτερο από το  64% των ψηφισθέντων εσόδων.

2. Στο προϋπολογισμό του 2014  ψήφησαν έσοδα  34.445.213,44€  και στις

31-12-2013, τα βεβαιωθέντα έσοδα ήταν 9.074.815,33€ ( σίγουρα τα εισπραχθέντα ήταν λιγότερα), επομένως ο προϋπολογισμός του 2014 είχε  μια  αστοχία 25.370.398,11€ εκατομμύρια ή 74%, δηλαδή  αν είχαν προϋπολογιστεί το 2014  έσοδα 100€, στις 31-12-2014  βεβαιώθηκαν ότι θα εισπραχτούν μόνο τα  21€, όμως δεν μας λένε πόσα από τα 26€ εισπράχτηκαν το 2014, το σίγουρο είναι ότι υπήρξε ένα έλλειμμα εσόδων το 2014 μεγαλύτερο από το 74% των ψηφισθέντων εσόδων.

3. Με δεδομένες τις αστοχίες και τα ελλείμματα των ψηφισθέντων εσόδων  του 2013 και του 2014, η  κομματική πλειοψηφία των «Μαλιστάκηδων*» συμβούλων, της  καθ΄ ημάς καθεστηκυίας  κομματικής  Αρχής και καθ’ έξιν λείχοντες, συνήθεις χάσκακες  και  ατάλαντοι κατά φύσιν, ψήφησαν κατ’ επάγγελμα  και  καθ’ υποτροπήν  ως  έσοδα του προϋπολογισμού  τους  ατάκτως  ειρημένους  αριθμούς, που δημιουργούν και διαμορφώνουν  επιστημονικά για  μια  ακόμη χρονιά  τα  έσοδα του προϋπολογισμού 2015:  Ανεμιαία*, Ανεμώλια*  και  αρτίως  κίβδηλα*.

Τρίτη παρατήρηση: οι προϋπολογισμοί  με μειωμένα τα έσοδα και για τα τρία χρόνια 2013-2014-2015 και με αυξημένες τις δαπάνες (όπως θα δούμε στη συνέχεια του άρθρου), καθιστούν το δήμο  περισσότερο  χρεμύλο * και τον οδεύουν οσονούπω στην αγκαλιά του Φούχτελ και του Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας (ΠΟΑ). Επομένως Τρις  η παραπλάνηση, τρις  η αγυρτεία, τρις  η κιβδηλεία των εσόδων στους  προϋπολογισμούς : 2013-2014-2015, από τους αγαθοφανέες* δημίζοντες*, τους ναυαγισμένους οσφυοκάμπτες, και τους  ασπόνδυλους καιροσκόπους, ες αεί δημόσιτους  κομματοκυνώπες*. Περαστικά μας

Συνεχίζεται……

ΥΓ1: Ερωτώ – Γιατί κατεβάσατε από το  http://www.pylos-nestor.gr/portal/index.php/home το  Πρόγραμμα δράσης 2014, το Προϋπολογισμό:  Έσοδα- Έξοδα και Τεχνικό πρόγραμμα 2014 ; καθώς επίσης και το  Προϋπολογισμό:  Έσοδα- Έξοδα και το Τεχνικό πρόγραμμα του 2015 ; Μήπως εμπίπτει στο ερώτημα των Αρχαίων ημών προγόνων: Βινείται πυγή κάνευ μύρου;   

ΥΓ2:  Ερωτώ τους λείχοντας και έρποντας για το ακίνητο των 68 και πλέον στρεμμάτων στη θέση «ΜΗΔΕΝ»:  Σε ποιο κωδικό των εσόδων έχει  αναγραφεί η οφειλή των 2.000.000€ του συγκροτήματος  costa Navarino;  

ΥΓ3: Οι  Ανημιωβολιαίοι* αγλυκόποδες* οσφυοκάπτες για να μην διαδίδουν ότι οι λέξεις που χρησιμοποιώ είναι υβριστικές, συνεχίζω να παραθέτω αφιλοκερδώς “το λεξικό του άρθρου”, αφενός για να καταλαβαίνουν τι διαβάζουν τα  «κούτσουρα απελέκητα» του Δ. Μελάθρου και οι πέριξ αυτών παρατρεχάμενοι και αφετέρου να καλυτερεύσουν το προσωπικό τους  δείκτη: «γλωσσικής και πνευματικής καλλιέργειας».

  Λεξικό του άρθρου

Ανεμιαία= μάταιος, κενός, ανυπόστατος, ἀνεμιαῑον ᾠόν — αβγό άγονο, που η κότα το γέννησε χωρίς να γονιμοποιηθεί από τον πετεινό

Ανεμώλιος= ανεμώλιος -ανεμώλια -ανεμώλιο (επίθετο) [ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ :‹ ανεμώνιος ‹ άνεμος] μάταιος, κενός, ανόητος: “ανεμώλια λόγια” συνώνυμα: ανωφελής, άχρηστος αντίθετα: σοβαρός, ωφέλιμος.

Κίβδηλος = πλαστός, για οτιδήποτε παρουσιάζει εξωτερικά μια ψευδή και παραπλανητική

                εικόνα ενώ στην πραγματικότητα στερείται αξίας

Τζέμμα= gemma= μπουμπούκι- άτομο πράγμα ή τοποθεσία με σπάνιες ομορφιές και μοναδικά πλεονεκτήματα

Ημαθόεις [άμαθος (ΙΙ) + παραγ. κατάλ. –όεις] = αμμουδερή

Κῦδος= η δόξα

Φλύκταινα= φουσκάλα, κηλίδα, σύμπτωμα προσβολής.

Φενάκη= απάτη, ψέμα, κοροϊδία

Τρισδείλαιο= τρισάθλιος

Αθεμιτοπραγία [ΕΤΥΜΟΛ< αθέμιτος +πραγής < πράττω]= παράνομη πράξη, παρανομία

Ανεμαζωξάρης= Αυτός που ήλθε από άλλο χώρο ως μισακάρης (ο <λείχων και έρπων> από το χώρο της Ντορίνας στο χώρο του σάγματος, ο Σέμπρος.

Ψολοκομπιάς=Καυχησάρης αλαζόνας, ψόλος(καπνός )+κομπάζ

Μαλιστάκηδες= αυτοί που λένε πάντα Μάλιστα

Αγαθοφανέες  δημίζοντες = οι πολιτικάντηδες  υποκριτές

Χρεμύλο[χρέος+αιμύλω] =ο πνιγμένος στα χρέη

Κομμαοκυνώπας [κομμα+κυνώπης]=ο κομματόσκυλος, ο κομματικαναιδής,

Ο κομματικαναίσχυντος

Ανημιωβολιαίος=Τιποτένιος της δεκάρας

Αγλυκόπους = στραβοπόδης

Πηγές

[1] «Αλλ’ ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου»= κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο.  Σοφοκλής, 496-406 π.Χ., Αρχαίος τραγικός

[2]  http://books.google.gr/books? Ilias:

[3] www.apdattikis.gov.gr/…/ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ_-ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ_ΟΤΑ

[4]  http:// Τα κανόνια του Ναυαρίνου- attikanea.blogspot.gr/2012/02/blog-post_3488.html www.arxaiaithomi.gr/?p=53320 Ο Μούναρχος* του δήμου Πύλου- Νέστορος για δεύτερη χρονιά «Είπε… Ξείπε» Λαέρτης ο Πύλιος Φεβρουαρίου 29th. Ζω στο δήμο του Είπα… Ξείπα  Λαέρτης ο Πύλιος

[5] http://www.rodiaki.gr/article/132332/h-texnh-ths-exapathshs#ixzz3OV4K7cZZ
Όταν ρώτησαν τον Μέγα Αλέξανδρο πως κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα εκείνος απάντησε: “Βουλή και μύθοισι και ηπεροπηΐδι τέχνη”, δηλαδή με θέληση, με παραμύθια και με την τέχνη της εξαπάτησης

[6]  http:// Τα κανόνια του Ναυαρίνου  http://ithominews.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8849.html  Χρεμύλος ο δήμος Πύλου Νέστορα Λαέρτης ο Πύλιος

[7] https://diavgeia.gov.gr/luminapi/api/decisions/6Β5ΑΩ1Β…/document

http://dipanoskaltsis.blogspot.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>