«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ! Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou  Bleibergweg 114 D-40885 Ratinge  Tel.+Fax: 0049 2102 32513  E-Mail: chaziteo@t-online.de

           20.01.2015

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Μια οικονομια οφειλει να εξυπηρετη τις αναγκες του λαου και το ανταλακτικο μεσο χρημα (κεφαλαιο) τις αναγκες της οικονομιας και οχι αντιστροφα, οπως συμβαινει εως σημερα.

Προ’υ’ποθεση για μια τετοια κατασταση ειναι η απελευθερωση του νομισματος καθε χωρας ‘η καθε οικονομικης ενωσης απο το επικρατουν νομισμα των ΗΠΑ (δολαριο) και απο τις ιδιωτικες κεντρικες  τραπεζες (το νομισμα των χωρων ‘η οικονομικων ενωσεων οφειλει κατα   100 % να εκδιδεται απο εθνικοποιημενες κεντρικες τραπεζες).

Απο το νομισμα ουδεις επιτρεπεται να κερδιζη, δηλαδη δεν επιτρεπεται να μετατραπη το χρημα σε εμπορευμα.

Εαν καθε κυβερνηση χωρας μελος της Ε.Ε. τυπωνε το νομισμα της και το ρυθμιζε λογικα και το απελευθερωνε απο τον ελεγχο της ιδιωτικης κεντρικης τραπεζας της χωρας της, δεν θα υπηρχε κανενας λογος για τα μελη χωρες της Ε.Ε. και οχι μονο, να ειναι καταχρεωμενες.

Το ιδιο ισχυει επισης, εαν η ΕΚΤ ηταν πραγματι ανεξαρτητη απο την κυριαρχια των ειδωλων του Μαμμωνα και ανηκε στις κατα 100 % εθνικοποιημενες κεντρικες τραπεζες των χωρων μελων της Ε.Ε. και οχι στους Μεγιστανους του χρηματος. Κατα την συμφωνια του Μααστριχτ οφειλει η ΕΚΤ να ειναι ανεξαρτητη.

Το ιδιο ισχυει και για τα μελη της ΕΚΤ και των εθνικων κεντρικων τραπεζων των χωρων μελων της Ε.Ε. (Αρθρο 108 EG). Κατα ποσο ομως στην πραγματικοτητα ειναι η ΕΚΤ ανεξαρτητη;

Στην πραγματικοτητα η ΕΚΤ ειναι η κεντρικη τραπεζα των Μεγιστανων του χρηματος και ανεξαρτητη απο καθε δημοκρατικο ελεγχο και αυτων ακομη που ψηφιζουν και εκλεγουν τα μελη της. Μονο ετσι μπορουν οι Μεγιστανοι του χρηματος να ελεγχουν τις κυβερνησεις και τις βιομηχανιες ων χωρων μελων της Ε.Ε.

Το παραμυθι οτι η ΕΚΤ ειναι ανεξαρτητη απο καθε πολιτικη εντολη και εργαζεται κατα παραγγελια μονο για την σταθεροτητα των τιμων, ειναι ενα παραμυθι απο τις χιλιες και μια νυχτες.

Στο αρθρο 107 της συμφωνιας του Μααστριχτ αγκυροβουλεμενη πολιτικη «ανεξαρτησια» της ΕΚΤ ειναι ταυτοσημη με μια τελειως εξαρτημενη απο τους Μεγιστανους του χρηματος.

Οι Μεγιστανοι του χρηματος διοχετευσαν απαρατηρητα στο καταστατικο της ΕΚΤ ενα φαινομενικα ασημαντο αρθρο 24 με τον τιτλο «υπολοιπες συναλλαγες», που περιεχει τελειως αθωα τα εξης:

«Η ΕΚΤ και οι εθνικες κεντρικες τραπεζες ειναι εξουσιοδοτημενες, εκτος   απο την εκτελεση των καθηκοντων τους να εργαζονται και για δικο τους λογαριασμο και για τους εργαζομενους    τους».

Το σημειο αυτο πρεπει να ελεγχθη με ολη την αυστηροτητα του απο τους υπευθυνους της Ε.Ε. και κυριως απο το ευρωπα’ι’κο δικαστηριο, δηλαδη κατα ποσο επιτρεπεται βαση της συμφωνιας του Μααστριχτ να εργαζεται η ΕΚΤ με ολο το προσωπικο της και για λογαριασμο της;

 

 

 

Η ΕΚΤ διοικηται απο ενα διευθυντηριο και μια επιτροπη. Το διευθυντηριο αποτελειται απο τον προεδρο, απο τον αντιπροεδρο και απο αλλα τεσσερα μελη, απο την επιτροπη και απο το διευθυντηριο αυτης, ως και απο τους προεδρους των εθνικων κεντρικων τραπεζων των μελων κρατων της Ε.Ε.

Ο ενηλικιωμενος ευρωπα’ι’κος  λαος εκλεγει τυπικα και χαριν της οπτικης το διευθυντηριο και την επιτροπη της ΕΚΤ, την πραγματικη εκλογη ομως της οποιας διατηρουν στα χερια τους και ρυθμιζουν οι Μεγιστανοι του χρηματος.

Βεβαιως κρυβονται αυτοι, οπως συνηθως, πισω απο το γεματο με αχυρανθρωπους υπερωο τους, διοτι κατα το αρθρο 11.2 του καταστατικου της ΕΚΤ τα μελη του διευθυντηριου της εκλεγονται «απο τις κυβερνησεις των μελων κρατων απο το επιπεδο των προεδρων και πρωθυπουργων κατα συσταση της ευρωπα’ι’κης επιτροπης στην οποια ανηκουν η ευρωπα’ι’κη βουλη και η επιτροπη της ΕΚΤ, απο τον κυκλο των αναγνωρισμενων ανθρωπων που εχουν εμπειρια και κατεχουν τα νομισματικα και τραπεζικα θεματα»…Η ανεξαρτησια συνεπως των μελων της ΕΚΤ σε καμμια περιπτωση δεν καταχυρωνεται και οι τυχων παραβιασεις στα προγραμματα σταθεροτητας δεν διωκονται.

Η ατιμωρησια αυτη κανει και την κριτικη για ανυπαρξια της ανεξαρτησιας της ΕΚΤ τελειως αλογη, διοτι οι Μεγιστανοι του χρηματος ειναι αυτοι που αποφασιζουν για ολα, μεσω των αχυρανθρωπων τους στην ΕΚΤ… Επιπλεον και οι προεδροι των εθνικων κεντρικων τραπεζων στις χωρες μελη της Ε.Ε. στην πραγματικοτητα δεν εκλεγονται απο τις κυβερνησεις τους αλλα υποδεικνυονται και επιλεγονται απο τους Μεγιστανουν του χρηματος.

Οι κυβερνησεις απλως αναγκαζονται να συμφωνουν χωρις να εχουν καμμια αλλη επιλογη….Παραβλεποντας τους Μεγιστανους του χρηματος, οι οποιοι με καμμια λεξη δεν αναφερονται στο καταστατικο της ΕΚΤ, θεωρητικα ειναι μονο το ευρωπα’ι’κο δικαστηριο σε θεση  να ελεγχη την ΕΚΤ, οπου ομως δεν ειναι ξεκαθαρο κατα ποσο μπορει το διευθυντηριο της ΕΚΤ να δικαστη και να τιμωρηθη για καταχρηση λειτουργιας ‘η παρομοια πλημμεληματα την ΕΚΤ.

Κανενας ανθρωπος του πλανητη μας δεν θελει να διατηρηθη σε αυτον η φτωχεια παρ’ ολου που αυτη συνεχως αυξανεται. Μια υγειης ανθρωπινη νοηση αναγνωριζει ευκολα, οτι εδω τεμνονται αδιεξοδοι και παραστρατηματα που εμποδιζουν την επιτευξη καταπολεμησης της φτωχειας.

Δεν σηματοδοτουν ξεκαθαρα η κλιμακωση της φτωχειας και η παραφροσυνη του χρεους στην Ευρωπη και οχι μονο, οτι οι μεχρι σημερα στρατηγικες για την λυση των προβληματων ηταν λανθασμενες; Η επιθυμια αποτελεσματικων λυσεων για την καταπολεμηση της φτωχειας αποτελει μια πνευματικη-ηθικη υποθεση.

Η πολιτικη και η επιστημη ειναι τα βοηθηματα για την επιτευξη του στοχου.

Δυστυχως υφισταται και μια αρρωστη ανθρωπινη νοηση που καθε τοσο υπερτηρει και ευθυνεται για τον ασπλαχνο αγωνα οικονομικης εξουσιας οχι μονο κατα των ανταγωνιζομενων δυναμεων της οικονομιας, αλλα και κατα των χωρων και ολοκληρων ηπειρων αδιαφορωντας πληρως για τις επιπτωσεις στις κοινωνιες ανθρωπων.

Μεσα στον ασπλαχνο αυτο αγωνα αρχισε να επικρατη η αποψη και η τυφλη πιστη, οτι για τα οικονομικα προβληματα λυση προσφερουν μονο οι Αγορες. Οι ανθρωποι πιστευουν τυφλα οτι με αυτες θα  εχουν επιτυχιες και θα αποκτησουν πλουτη, τεχνολογια, επιστημη και την επι γης κυριαρχια.

Η σκιωδης πλευρα του οραματος αυτου ειναι, οτι το 80 % της ανθρωποτητας βρισκεται κολλημενο στον πατο και θα καταγραφει στην πολιτισμικη ιστορια ως το μεγαλυτερο στρατευμα σκλαβων, που υπηρετη μια φουχτα των εκλεκτων του Γιαχβε!

Μονο το 20 % περιπου της ανθρωποτητας κατεχει το συνολο των αποθεματων πρωτων υλων και ελπιζει για μια μακροπροθεσμη βελτιωση της διατροφης, της ιατρικης παροχης και της προσφορας μορφωσης του.

Οι αρμοδιοι της οικονομιας, της πολιτικης και της επιστημης εχουν ελλειματα φαντασιας για να κανουν σπουδαιες για την ζωη προγνωσεις προς σοβαρες κατευθυνσεις.

Αυτοι δεν εχουν αλλη επιλογη απο το να προετοιμαζονται εντατικα, ωστε να κανουν δυνατη μια εξελιξη προς το καλλυτερο.

Πολλοι ηγετες της κοινης γνωμης, περιτυλιγμενοι με την λαμψη του μανδυα της υποληψης για μελλοντικες προβλεψεις, αυταπατωνται. Η αποδεικτηκοτητα σε αυτα που τωρα αναμενουν και δεν μπορουν να αναγνωρισουν, οδηγει σε μια ακραια συγκετρωση της απασχολισης τους στα φαινομενα του παρωντος. Δεν εχουν καμμια εμπιστοσυνη στην ρηση του Αριστοτελη: «ειναι πιθανο, οτι μπορει το απιθανο να συμβη». Επιθυμει καποιος π.χ. να εξαλειψη την φτωχεια στην ευρωπη, και οχι μονο, δεν μπορει να βασιζεται σε οργανωσεις που αναζητουν να εφευρουν το δικο τους μαγικο μεσο.

Παγκοσμιοποιημενοι και αποτελεσματικοι μεθοδοι για την λυση του προβληματος δεν θα υπαρχουν οσο καιρο ο καθενας προσπαθει να επιβαλη την αποψη του.

Οι τυχων επιτυχεις συνταγες του 20 μ.Χ. αιωνα μπορουν να επιφερουν τα αντιθετα αποτελεσματα στα προβληματα του 21 μ.Χ. αιωνα.

Επιτυχεις στρατηγικες του παρελθοντως, οπως η αγωνας για επικρατηση του εθνικου συμφεροντος, περιεχουν δυναμικο

επιπλεων κρισεων. Η ευρωπη χρειαζεται βαθειες πολιτικες ανακαταταξεις, εαν πραγματι επιθυμει την λειτουργια απευθειας δημοκρατικων διαδικασιων της πολιτικης στις οποιες θα συμμετεχει και ο πολιτης.

Το απιθανο συμβαν στον 21 μ.Χ. αιωνα δεν θα ειναι η εξαιρεση, αλλα ο κανονας.

Απο την 07.02.1992 (συμφωνια του Μααστριχτ) με τις ετσι ονομασθεισες επιστημες του Δικαιου και της Οικονομιας, που βασιζονται ακομη σε αρχαιορωμα’ι’κο και μεσαιωνικο τροπο σκεψης και καταχρωνται τα παντα,    για να παραπλανησουν τους λαους της ευρωπης.

Οι τροποι αυτοι σκεψεις μαζι με τα μεσαιωνικα τεχνασματα των ιταλων εμπορων παραμορφωσης των ροων του χρηματος με την «διπλη λογιστικη εγγραφη» οδηγησαν στην αμελεια της ταυτοτητας των μεσων πληρωμης και των πληροφορημενων προσωπων και στην συνεχεια στην απατη των μεχρι σημερα δεδομενων μεσω των ΑΕΙ που εκπαιδευουν φοιτητες των οικονομικων σπουδων με πλυση εγκεφαλου.

Η εξουσια του μη πλεον ανταλλακτικου μεσου, δηλαδη του χρηματος, που συνεχως θελει να αυξανεται, οδηγησε σε τεοια εμπιστοσυνη στην ως ανω μεσαιωνικη σκεψη ωστε να θεωρειται αυτη ως ευνοητη χωρις να ελεγχεται απο την νοηση.

Εδω προκειται για μια μοιραια πλανη! Το χρημα πρεπει να εκπληρωνη τον λογο δημιουργιας του, δηλαδη το ανταλλακτικο μεσο εμπορευματων, χωρις να γινη και το ιδιο εμπορευμα. Λογω των οικονομικων κρισεων που οφειλονται στην ως ανω πλανη, οι ευρωπαιοι πολιτες και οχι μονο απαιτουν δυναμικες λυσεις.

Το προβλημα κρυβεται στην μη κατανοηση του απο τις πλουσιες ευρωπα’ι’κες χωρες. Τα σεναρια καταποντισμου και οι υποσχεσεις σωτηριας της οικονομιας μεταφερονται ως τα αφρωδη κυματα στις παραλιες

οπου σπαζουν. Διαφορετικες βασικες πολιτιστικες αποψεις μεταξυ των βορειων και νοτιων ευρωπαιων οδηγουν σε διαφορεικες αποψεις λυσεως των  οικονομικων προβληματων.

Ποτε μεχρι σημερα δεν βρισκονταν η ευρωπη σε ενα τετοιο σημειο που θα μπορουσε τελεσιγραφικα να εφευρη εκ νεου τον εαυτο της, εαν οι τοκογλυφοι του διεθνους πολιτικου σιωνισμου με τα τσιρακια τους δεν την πληγωναν και δεν βυθιζαν τα μελη κρατη της μεσω της διαφθορας στα τεραστια χρεη.

Πλουτος ομως, σε καμμια περιπτωση δεν σημαινει περιουσια οταν περιοριζεται ο χωρος του παιχνιδιου διαπραγματευσης των αρμοδιων μιας χωρας απο την σκληροτητα και την αμαθεια τους.

Οι χωρες μελη της Ε.Ε. που αποκλειστικα καταγινονται με την κερδοσκοπεια, με την επιτυχεια τους στον τομεα αυτο, παραμενουν αιχμαλωτες στην μοναδικοτητα τους και παραγνωριζουν την διπλη ουσια ολων των ζωντων οργανισμων.

Ο πλουτος της Γερμανιας π.χ. δεν ταυτιζεται σε καμμια περιπτωση με την περιουσια της χωρας αυτης. Στην χωρα αυτη, κατα μια προσφατη μελετη, υπαρχουν 7,5 εκατομμυρια αναλφαβητοι μεταξυ 18 και 64 ετων ηλικιας.

Η εισοδος προς την αναγνωση ειναι ως γνωστο, εξισου σπουδαια για την ζωη των ανθρωπων οπως και αυτη για την τροφοδοτιση με διατροφη και νερο. Εδω κρυβονται και οι αδυναμιες ορισμενων Αραιτων, Αξιων, Αρχων και Ιδανικων. Μπορει οι αρμοδιοι της οικονομιας στην Γερμανια να κατεχουν πολυ καλα την αναγνωση, δεν γνωριζουν ομως τιποτε για τις αξιες της ξωης.

Η κανονισμοι του Δικαιου και της Οικονομιας ειναι κοινωνικα κατασκευασματα και δεν εχουν καμμια σχση με τους αμεταβλητους νομους της φυσης.

Τουλαχιστον στις δημοκρατιες (το εαν ο παρλαμενταρισμος στις περισσοτερες χωρες της Ε.Ε. μπορει να  χαρακτηρισθη ως δημοκρατια, ειναι τουλαχιστον αμφισβητουμενο γεγονος!) οφειλου οι λαοι να γνωριζουν και να αποφασιζουν για τα νομισματικα συστηματα τους και για τους κανονισμους της προσωπικης τους περιουσιας και οχι μια μειονοτητα ετσι ονομασθεντων Ελιτ (μελη της Τριμερους Επιτροπης, CFR, Bilderberg, ΔΝΤ, Παγκοσμια Τραπεζα κ.α.) βασει των μεσαιωνικων και  ρωμα’ι’κων μεθοδων απατης. Προ’υ’ποθεση για μια τετοια απελευθερωση ειναι η σε βαθος ενημερωση των λαων της ευρωπης για τις ως ανω μεθοδους απατης.  

Οι πολιτες οφειλουν επιτελους μονοι τους να καταγινονται με το ισχυον ακομη νομισματικο συστημα εφ’ οσον ενδιαφερονται και επιθυμουν το χρημα σαν ανταλλακτικο μεσο. Οφειλουν επιτελους να καταγινονται με το ερωτημα ποιος εκδιδει και ποιος επιτρεπεται να εκδιδει το χρημα, πως λειτουργει το συστημα εκδοσης και ποια επιδραση εχει αυτο στο υπολοιπο της κοινωνιας που το χρησιμοποιει!

Το κατα ποσο οι δημοσιογραφοι των ελεγχομενων ηλεκτρονικων ΜΜΕ ειναι κατατοπισμενοι για τα οικονομικα και νομισματικα θεματα και συστηματα και αποβλακωνουν τους ακροατες δεν μπορει τελειως να απαντιθη.

Στις περισσοτερες φορες κατα πασα πιθανοτητα προκειται περι αγνωσιας. Εκτος ομως απο τους κατ’ επαγγελμα παραπληροφοριοδοτες υπαρχει και μια μικρη ομαδα ανθρωπων που ειναι γνωστης των πραγματικων δεδομενων αλλα δεν τολμα να διατυπωση ξεκαθαρα την αδιεπιβλητικοτητα της ανεξαρτησιας και της σταθεροτητας των τιμων στην ευρωπη.

Λογω διαφορετικων ενδιαφεροντων των υπευθυνων των χωρων μελων της Ε.Ε. δεν υφιστανται επαρκη κινητρα για την επιτευξη ενος τετοιου στοχου.

Η ξεμασκαμα των δουλοκτητων (οι σκλαβοι εως σημερα προσαρμοζονται στο συστημα των δουλοκτητων) και το συστημα χρεων (πρωτογονο παιχνιδι αθροισματων με μηδενικα) θα βοηθησει στην κατανοηση, οτι η καταρρευση του παραδοσιακου νομισματικου συστηματος θα θεσει την παγκοσμιοποιημενη ανθρωποτητα προ της αποφασιστικης επιλογης μεταξυ του υλισμου και των πνευματικων αξιων.

Θελει η ανθρωποτητα στο μελλον την τροφοδοτιση της με εμπορευματα και υπηρεσιες στην βαση της αρμονιας με ολες τις μορφες ζωης στον πλανητη μας ‘η οπως εως σημερα επιθυμει να αυτοκαταστραφη με εξαναγκασμο αποταμιευσης, με ανταγωνισμο και πολεμο σε μια οικονομια ελλειματων στον βωμο των προ’ι’στορικων ειδωλολατρων;

Οι πολιτικοι και οι λαοι συνεχως αποπροσανατολιζονται απο τα τσιρακια των Μεγιστανων του χρηματος που διαλαλουν οτι μονο οι μαθηματικες αναζητησεις ευνο’ι΄’κωτερων λυσεων και οι μεθοδοι σχεδιασμου αποτελουν τις «ακριβεις επιστημες» για την λυση, με τον ανταγωνισμο και συναγωνισμο, των προβληματων της οικονομιας.

H υπαρξη της συνεργασιας αποσιωπαται συστηματικα.

Αυτη ομως κατεχει την δικη της λογικη, αυτη της αλληλοστηριξης.

Με βαση και αυτης της λογικης γινεται δυνατη η εξελιξη μαθηματικων μοντελων και προτασεων για την πρακτικη διαπλαση της οικονομιας και της πολιτικης.

Στην περιπτωση αυτη τα αποτελεσματα μπορει να ειναι πολυ αποδοτικωτερα και μεγαλης χρονικης διαρκειας λογω ανυπαρξιας αντιπαλων, που επιδιωκουν ο καθενας την καταστροφη του αλλου.

Οι Μεγιστανοι του χρηματος ομως, που ελεγχουν την οικονομια και την πολιτικη, δεν θελουν να γνωριζουν τιποτε για την συνεργασια των λαων, διοτι η συνεργασια αυτη απειλει σοβαρα τα τεραστια εσοδα τους απο τους τοκους και πανωτοκια των δανειων τους, δηλαδη των εξ’ αναγκασμου χρεων τους.

Ο τοκος, ο μικρος αυτος αριθμος μεταξυ 5 και 12 %, ειναι ενας κεντρικος νευρωνας της παγκοσμιας οικονομιας των δουλοκτητων.

Μπορει να λειτουργει καλα και κακα και να εκρηγνυεται.

Επιτρεπει την κυκλοφορια δισεκατομμυριων χρηματικων ποσων γυρω απο τον πλανητη, κανει πλουσια ολοκληρα εθνη και αλλα παμφτωχα, προωθει τραπεζιτες και επενδυτες και κατασκευαστες προς την ευπορια ‘η προς την απογνωση. Κανενας τροχος δεν κινειται χωρις να δημιουργη μια σειρα απο επακολοθυα.

Οι τοκοι ειναι εδω ενας  απο τους κεντρικα μικρους τροχους.

Ειναι ομως πολιτικα μεγεθη, ποιο σπουδαια απο την τιμη του δολαριου των ΗΠΑ και της τιμης διαθεσης του πετρελαιου. Με 7 εως 8 % τοκους ετησιως, διπλασιαζεται το κεφαλαιο, δηλαδη το χρεος ηδη μετα 10 χρονια. Το αθροισμα των ετησιων τοκων μετα 10 χρονια φθανει στο υψος του αρχικου κεφαλαιου δανειοδοτησης.

Η διαδικασια αυτη διατυπωνεται με το  «αφησε το χρημα να δουλευει μονο του» και λειτουργει οπως δειχνει το κατωθι παραδειγμα.

Ο γραφων διαλεξε στο παραδειγμα αυτο ως πιστωτη την Goldman Sachs διοτι μονοι τους οι τοκογλυφοι της ξεγελουσαν δηθεν τους εαυτους τους, οταν αγοραζαν τα «πετσινα» ελληνικα ομολογα.

Οι απαταιωνες αυτοι προωθησαν τον εβραιο Γεωργιο Παπανδρεου στην πρωθυπουργια για να κατηγορηση τον Ελληνικο λαο ως κλεφτη και να ζητηση τα «δανεικα» απο τους λαους της ευρωπης και για να τα μοιραση μαζι με τις παρανομες προμηθειες στους εγχωριους «διαπλεκομενους» που τρωνε κατα συνεχεια μεχρι σημερα απερισπαστοι την λεια τους.

Ο πιστωτης Goldman Sachs ο οποιος π.χ. δανεισε το 2010 σε εναν χρεωστη π.χ. στην Ελλαδα 1 δισεκατομμυριο δολαρια των ΗΠΑ, μπορει το ετος 2020, ακομη και εαν η Ελλαδα δυναται να πληρωση μονο τους τοκους, να δανειση εναν δευτερο χρεωστη π.χ. την Κυπρο παλι 1 δισεκατομμυριο δολαρια των ΗΠΑ. Καταγραφει ομως η Goldman Sachs στα λογιστικα της βιβλια μετα 10 χρονια 2 δισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ, δηλαδη 1 δισεκατομμυριο δολαρια των ΗΠΑ που ελαβε σαν τοκους και 1 δισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ στον χρεωστη Ελλαδα, η οποια παραμενει «υποχρεη».

Μετα αλλα 10 χρονια, δηλαδη το 2020 ελαβε η Goldman Sachs απο την Ελλαδα και την Κυπρο, που μπορουν να πληρωσουν μονο τους τοκους, απο την καθε χωρα απο 1 δισεκατομμυριο δολαρια των ΗΠΑ, δηλαδη 2 δισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ, τα οποια δανειζει σε δυα αλλους δανειοληπτες στην Πορτογαλια και στην Ισπανια (καθε χωρα με εκαστοτε 1 δισεκατομμυριο δολαρια των ΗΠΑ). Καταγραφει τωρα η Goldman Sachs στα λογιστικα της βιβλια 4 δισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ, δηλαδη 2 δισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ τοκους που ελαβεν και ξαναδανεισεν και 2 δισεκατομμυρια δολλαρια των ΗΠΑ πιστωση στους χρεωστες Ελλαδα και Κυπρο, που παραμενουν «υποχρεες».

Η διαδικασια συνεχιζεται.

Μετα 30 χρονια (2040) καταγραφει η Goldman Sachs στα λογιστικα της βιβλια 8 δισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ και εχει 4 χωρες χρεωστες (Ελλας, Κυπρος, Πορτογαλια και Ισπανια) οι οποιες ειναι «υποχρεες». Και μετα απο αλλα δεκα χρονια (2050) κατεχει η Goldman Sachs μια περιουσια των 16 δισεκατομμυριων δολαριων των ΗΠΑ πα’ολο που το 2010 αρχισε με μονο 1 δισεκατομμυριο δολαρια των ΗΠΑ και εχει 8 χωρες χρεωστες «υποχρεες».

Οι «υποχρεωσεις» αυτες, δηλαδη οι «επιρροες» μπορουν να υλοποιηθουν τοσο οικονομικα οσο και πολιτικα. Στην δευτερη περιπτωση αναγκαζονται οι χωρες χρεωστες να παραχωρουν  σπουδαιες θεσεις κλειδια της κρατικης μηχανης σε ανθρωπους επιλογης των πιστωτων που εκπληρωνουν μετα ολες τις επιθυμιες των πιστωτων.

Ετσι δημιουργουνται απωλειες στις χωρες που ειναι υποχρεες και πληρωνουν τοκους και που υποχρεωνονται να αποδειδουν επιπλεον εργασια τα πρ’ι’οντα της οποιας ανηκουν στους πλεον στους πιστωτες.

Η κατασταση αυτη αντιφασκει στον καθε οικονομικο και κοινωνικο κανονισμο και σε αυτους της φυσης. Ετσι οι  ληστες της ανθρωποτητας και του ανθρωπισμου λεηλατουν τα προ’ι’οντα παραγωγης και τον πλουτο των χωρων.

Αυτοι που λεηλατησαν και κατεκλεψαν στην Ελλαδα καθε παραγωγικη διαδικασια και κρατικη υποδομη, υποχρεωνουν τους κατοικους της να προσφερουν με χαμηλες αποδοσεις ολο και μεγαλυτερη εργασια που φθανει μεχρι των εσχατων, δηλαδη μεχρι την αυτοκτονια μερους του πληθυσμου.

Επειδη οι μεγαλοι πιστωτες, οπως η παγκοσμια τραπεζα, το ΔΝΤ αλλα και η Goldman Sachs σε καμμια περιπτωση δεν δεχονται να χασουν την επιρροη τους, δεν ενδιαφερονται τοσο για την εξοφληση των χρεολυσιων τους, που ειναι απλα χαρτονομισματα.

Ως υπαγοντες στους Μεγιστανους του χρηματος τυπωνουν απ’ αυτα οσα θελουν και εισπρατοντας απο τους πιστωτες μονο τους τοκους  διατηρησουν μακροπροθεσμα τις επιρροες τους.

Γι’ αυτο δεν τους ενδιαφερει καθ’ ολου ποιος την Ελλαδα την 25. Ιανουαριου 2015 θα επικρατησει στις βουλευτικες εκλογες.

Οποιος και εαν επικρατησει τιποτε δεν θα αλλαξει, ακομη και για το θεαθηναι, στις επιρροες τους.

Ακομη και εαν εκλεγει το ετσι ονομασθεν αριστερο κομμα ΣΥΡΙΖΑ, αυτο ως νεοφιλελευθερο στην πραγματικοτητα, θα εκπληρωσει πληρως τον σκοπο δημιουργιας του οπως τον εκπληρωσε με συνεπεια και συνεχεια το ΠΑΣΟΚ μετα το 1981. Απο την 25. Ιανουαριου 2015 με τον «μαχαλομαγκα» του ΣΥΡΙΖΑ ως Πρωθυπουργο και με τον δηθεν «τρομοκρατη των Αγορων» αρχιζει η επομενη 40ετια απατης και παραπλανησης του παντα προδωμενου Ελληνικου Λαου.

Οι Μεγιστανοι του χρηματος που εβαλαν στο ματι τους τις τραπεζικες καταθεσεις των λαων της ευρωπης και τα αποθεματα των ασφαλιστικων τους ταμειων και δρομολοησαν ηδη την λεηλασια αυτων, προσπαθουν με τον ΣΥΡΙΖΑ να μετακυλησουν τις ευθυνες της λεηλασιας αυτης στους «ωμους» του Ελληνικου λαου εμφανιζοντας αυτον ως αχαριστο και θραση σε βαθμο απανθρωπο και κτηνωδη.

Γι’ αυτο τον εχουν ηδη δαιμονοποιησει και τον σπρωχνουν σε μια νεα παγιδα, σε μια νεα παρασταση. Επειδη και ως ανω «μαχαλομαγκας» του ΣΥΡΙΖΑ ανηκει στην ιδια συμμορια των εγχωριων τσιρακιων του διεθνους πολιτικου σιωνισμου, θα τους αφησει ολους μετα τις εκλογες στο απυροβλητο.

Καραμανληδες, Μητσοτακηδες, Τουρκογλοι, Παπανδρεοι, Προβοπολοι, Μπομπολες, Αγγελοπουλοι, Δουκες, Νανοπουλοι, Σαμαραδες και αλλοι πολλοι δεν θα παθουν τιποτε.

Οι κυριοι υπευθυνοι της συνομωσιας κατα του ελληνικου το γνωριζουν πολυ καλα, Το παρακρατος οπως και το κρατος εχουν «συνεχεια».

Για τον λογο αυτο ο «μαχαλομαγκας» του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχισει το ιδιο «συμβολαιο θανατου» του ελληνικου λαου το οποιο εχει ξεκινησει απο τους Καραμανληδες και, μεσω ολων των αλλων με τελευταιο τον Σαμαρα θα ολοκληρωθει στις μερες «μαχαλομαγκα», εκτος εαν εξ’ απροοπτου εκπληρωθει η γνωστη ρηση του Αριστοτελη, οτι «ειναι πιθανο, οτι μπορει το απιθανο να συμβη»….Και αυτο το απιθανο αναμενει με αγωνια και ελπιδα ο Ελληνικος λαος!

Χρημα που φερει τοκους και πανωτοκια, αυξανει στην αρχη μεν αργα, επειδη ομως ο βαθμος της αυξησης συνεχως επιταχυνεται, αυξανεται αυτος τοσο γρηγορα που χλευαζει καθε αυταρεσκεια. Ανεκαθεν ο ρυθμος αυτος αυξησης γοητευε τους προσκυνητας του Μαμμωνα.                                                                          

Ενα «cent» δολαριου π.χ. που δανεισαν οι πιστωτες κατα την γεννηση του Ιησου Χριστου πριν περιπου 2015 χρονια με ετησιο τοκο 5 %, αυξηθηκε σημερα σε ενα τοσο τεραστιο ποσο που για να χωρεση η ποσοτητα χρυσου που αγοραζονταν θα χρειαζονταν 150 εκατομμυρια πλανητες του μεγεθους της Γης.

Που μπορει ομως να βρεθη ο αναγκαιος αυτος χωρος στην Γη ‘η στο ηλιακο μας συστημα για να αποθηκευθη η ποσοτητα αυτη του χρυσου;

Η κατασταση αυτη δεν προβληματιζει κανεναν.

Η μαζα των σκλαβων που τοποθετει χαριν του τοκου χρηματα στην τραπεζα, δεν διαθετει ουτε ενα κομματι της νοησης του για προβληματισθη για τον θαυματοργο αυτο τροπο αυξησης της ποσοτητας του χρηματος.

Η μαζα αυτη των σκλαβων που εχασε τον ειρμο της σκεψης της, δεν ειναι σε θεση να κατανοηση την απατη και την λεηλασια των δουλοκτητων.

Μονο μια δυνατοτητα υπαρχει για να τεθη ενα τερμα στην παγκοσμια αυτη απατη. Το χρημα δεν επιτρεπεται να διαπραγματευεται ως εμπορευμα και σε καθε εμπορικη πραξη οφειλει να κυριαρχη η ισοτητα.

Σε ολες τις συμβασεις θα εξεισωνεται το κερδος με την απωλεια. Ubi lucrum, ibi damnum!

Σε μια μεταχρηματικη κοινωνια, μετα την χρηματικη εποχη του χρεους, οι πρωτες παγκοσμιες υλες θα μοιραζονται ισα στα κρατη και θα γινεται αυτονοητη η συμμετοχη των ποιο πλουσιων κρατων στην μειωση των οικονομικων προβληματων των φτωχοτερων κρατων.

Το κερδος και η κερδοσκοπεια θα θα απαγορευθει και με την παροδο του χρονου θα εξαλειφθει τελεσιδηκα.               

Ο τοκος ηταν αυτος που εκανε το θαυμα του για τους Μεγιστανους του χρηματος με τον ελεγχο του νομισματικου συστηματος δια της κατοχης των κεντρικων τραπεζων των κρατων του πλανητη μας.

Με το θαυμα αυτο ξηλωθηκαν Αυτοκρατορες, Τσαροι, Βασιλεις και Ηγεμονες και επικρατησε παντου η εξουσια των Μεγιστανων του χρηματος.

Εαν η εξουσια αυτη δεν ξηλωθει πολυ συντομα, αυτη θα εξαφανισει σε λιγο ολη την ανθρωποτητα.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>