«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Ελλάδα τρασέξουαλ από την κατοχική βουλή και τους ξένους νταβατζήδες!!! ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ; Η τρόικα αλλάζει τον ψηφισμένο προϋπολογισμό και βάζει μόνιμα μέτρα

Η κυβέρνηση θα λάβει πρόσθετα μέτρα, όχι μόνο για το 2015 αλλά και για το 2016 και για το 2017, καθώς η τρόικα δεν συμφωνεί με τον κατατεθειμένο και ψηφισμένο μόλις χθες προϋπολογισμό

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Η κυβέρνηση καλείται να… αλλάξει ότι ψήφισε χθες με την κατάθεση του προϋπολογισμού!!!!!!!!

Εμείς στο https://news.makedonias.gr έχουμε μία σταθερή αξία: να γράφουμε πάντα την αλήθεια, χωρίς να «ανακατεύουμε» την είδηση, ούτε να κοιτάμε «χρωματικές αποχρώσεις».

Μάθαμε επίσης να διερευνούμε τα πράγματα και να σας παρουσιάζουμε όλα όσα ανακαλύπτουμε, «σκάβοντας» βαθιά.

Έτσι, σήμερα προχωράμε σε μία αποκάλυψη που δεν ακούσαμε πουθενά.

 

 

Αλλάζει ο προϋπολογισμός που πέρασε μόλις πριν από λίγες ώρες από τη Βουλή, καθώς δεν… αρέσει στην τρόικα. Η κυβέρνηση λοιπόν, παίρνει πίσω όλα όσα ψήφισε, γιατί πολύ απλά η τρόικα προβάλει αντιστάσεις, θεωρώντας ότι τα μέτρα που περιλαμβάνονται δεν επαρκούν.

«Ξηλώνουν» το Μεσοπρόθεσμο

Αρχικά, η τρόικα «ακυρώνει» τελείως το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για τον ερχόμενο Απρίλιο και επιβάλει νέα πιο σκληρά μέτρα, τα οποία θα έχουν και αυτά μόνιμο χαρακτήρα.

Η πίεση των δανειστών για τα μέτρα σημαίνει εκτός των άλλων πως αποκλείουν οποιαδήποτε χαλάρωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ένα στοιχείο που χάθηκε από τα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις. Γιατί με πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο αν αποδειχθεί βιώσιμο, δεν θα μπορούσε να «χορεύει» η τρόικα. Επειδή όμως το πλεόνασμα δεν είναι βιώσιμο, καθώς βγαίνει αποκλειστικά και μόνο από τη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων, οι δανειστές δεν πείθονται για το ύψος του, βάση του προϋπολογισμού που κατατέθηκε…

Επιπλέον, οι δανειστές αμφιβάλουν για τις προοπτικές των δημοσιονομικών εξελίξεων.

Οι τροϊκανοί υποστηρίζουν ότι στοχεύουν με παρεμβάσεις, άρα νέα μέτρα, να διασφαλίσουν υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και φυσικά η αποπληρωμή των χρεολυσίων των δανείων και η μείωση του δημόσιου χρέους.

Το νέο Μεσοπρόθεσμο θα καταρτιστεί σε επόμενη φάση, το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο, και θα ενσωματώνει εκτός των άλλων και την όποια συμφωνία για την απομείωση του δημόσιου χρέους, η οποία επίσης έχει καθυστερήσει.

Οι κεντρικοί στόχοι του νυν και του επόμενου Μεσοπρόθεσμου είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία η τρόικα τα θεωρεί ως αδιαπραγμάτευτα, στο πλαίσιο της βιωσιμότητας του χρέους. Στην περίπτωση που αποδειχτούν χαμηλότερα, επιμηκύνεται ο χρόνος επαναφοράς του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα ή εναλλακτικά θα πρέπει να βρεθούν πόροι από άλλες πηγές. Υπενθυμίζεται πως τα πλεονάσματα που προβλέπονται για τα επόμενα χρόνια είναι:

Για το 2015 το μνημόνιο προβλέπει πλεόνασμα της τάξης του 3% του ΑΕΠ ή 5.648 εκατ. ευρώ. Το ισχύον ΜΠΔΣ προβλέπει πλεόνασμα ύψους 2,5% του ΑΕΠ ή 4.737 εκατ. ευρώ, κατά 911 εκατ. ευρώ λιγότερα.

Για το 2016 ο στόχος του μνημονίου είναι η επίτευξη πλεονάσματος ύψους 4,5% του ΑΕΠ ή 8.882 εκατ. ευρώ, αλλά το ισχύον ΜΠΔΣ κατεβάζει το στόχο στο 3,5% του ΑΕΠ ή σε 6.955 εκατ. ευρώ, κατά 1.927 εκατ. ευρώ λιγότερα.

Για το 2017 ο στόχος του μνημονίου είναι το πλεόνασμα να ανέλθει σε 4,5% του ΑΕΠ ή σε 9.312 εκατ. ευρώ, ενώ το ισχύον Μεσοπρόθεσμο ανεβάζει το στόχο σε 4,6% του ΑΕΠ ή σε 9.423 εκατ. ευρώ, που είναι υψηλότερο του στόχου του μνημονίου κατά 111 εκατ. ευρώ.

Για το 2018, ενώ ο στόχος του μνημονίου είναι το πλεόνασμα να διαμορφωθεί στο 4,2% του ΑΕΠ ή σε 9.108 εκατ. ευρώ, το ισχύον Μεσοπρόθεσμο θέτει στόχο για πλεόνασμα 5,3% του ΑΕΠ ή 11.585 εκατ. ευρώ, υψηλότερο κατά 2.477 εκατ. ευρώ. Αύξηση ΦΠΑ και στα φάρμακα; Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αυξήσεις στον ΦΠΑ στα φάρμακα άφησε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, με δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, που σημαίνει ότι τα μέτρα που έχει προτείνει η κυβέρνηση δεν είναι τα οριστικά, αλλά θα «ζυμωθούν» στο νέο κύκλο διαπραγμάτευσης που ξεκινά.

Τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση μέχρι 31 Δεκεμβρίου

Πλέον, είναι ξεκάθαρο ότι οι διαπραγματεύσεις που αρχίζουν αύριο είναι… χαμένες από χέρι, γιατί πολύ απλά πιέζει ο χρόνος. Η κυβέρνηση αν τελικά «δώσει» τα χέρια με την τρόικα και ολοκληρωθεί θετικά η αξιολόγηση, θα έχει λίγες ημέρες στη διάθεσή της να περάσει κάποια νέα μέτρα από τη Βουλή.

Επειδή όμως δεν θα υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για σκέψεις και… συσκέψεις, θα κληθεί –και πάλι- να… μασήσει νέα μέτρα. Μάλιστα, τα μέτρα θα είναι όχι μόνο για το 2015, αλλά θα δεσμεύουν και οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση και για όλο το 2017!

Τα νέα μέτρα που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση θα είναι η μείωση των εξόδων, δηλαδή νέες περικοπές στις δαπάνες και η παράλληλη αύξηση των εσόδων, δηλαδή νέους φόρους!

Όλα αυτά θα πρέπει να παρθούν για να επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού που πέρασε χθες από τη Βουλή.

ενώ ο αρχικός σχεδιασμός που αποτυπώνεται στην εισηγητική έκθεση του κρατικού προϋπολογισμού προβλέπει πως στο πρώτο εξάμηνο θα υπάρξουν έσοδα ύψους 21,5 δισ. ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει την τρόικα ότι με τις πρόσθετες παρεμβάσεις το ποσό της είσπραξης μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, σε επίπεδα πάνω από 25 δισ. ευρώ.

Αύξηση του ΦΠΑ ίσως και στα φάρμακα

Η αύξηση εσόδων σημαίνει, όπως προαναφέραμε, αύξηση εσόδων. Η πρώτη σκέψη είναι να αυξηθεί ο ΦΠΑ και εδώ υπάρχει η σκέψη να αυξηθεί στα φάρμακα…

Δεν μειώνεται η εισφορά αλληλεγγύης

Αντί η εισφορά αλληλεγγύης να μειωθεί ή ακόμα και να σταματήσει να υφίσταται, περνάμε πλέον στη διατήρησή του στα φετινά επίπεδα.

Αύξηση σε τσιγάρα – ποτά

Δεδομένη θεωρείται, ούτως ή αλλιώς, η αύξηση σε τσιγάρα και ποτά.

Γενική αύξηση εσόδων

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, όπως αυτός αποτυπώνεται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού, τα φορολογικά έσοδα προβλέπεται να αυξηθούν το 2015 κατά 1,409 δισ. ευρώ ή κατά 3,1% το επόμενο έτος και από 45,624 δισ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα ανέλθουν το 2014 αναμένεται να φθάσουν στα 47,033 δισ. ευρώ το 2015 και εκτιμά ότι μπορεί να επισπεύσει την είσπραξή τους στο πρώτο εξάμηνο, για να κατευνάσει τις ανησυχίες της τρόικας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

  1. Την αύξηση του ΦΠΑ των ξενοδοχειακών υπηρεσιών, από το 6,5% στο 13%, που θα αποδώσει 350 εκατ. ευρώ, ποσό που η τρόικα θεωρεί υπερεκτιμημένο. Το σύνολο των «απειλών» για το Δημόσιο από τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ είναι 530 εκατ. ευρώ και οι ελεγκτές θεωρούν πως είναι ανέφικτο να αντληθούν 350 εκατ. ευρώ από τα ξενοδοχεία, και δεδομένου ότι στον υπερμειωμένο συντελεστή 6,5% είναι ακόμη τα φάρμακα, τα βιβλία κ.λπ. οι δανειστές επιμένουν στην κατάργηση του συντελεστή 6,5% και τη μεταφορά όλων των αγαθών και υπηρεσιών που βρίσκονται σε αυτό στο 13%. Δεν έχει κλείσει το θέμα των συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, οι οποίοι είναι μειωμένοι κατά 30% σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα.

  2. Την αύξηση των εσόδων ΦΠΑ μέσω λαχειοφόρου αγοράς με άξονα τις λιανικές αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και αγοράς αγαθών, οι οποίες θα κληρώνονται με χρηματικά έπαθλα, αλλά το μέτρο συναντά τη δυσπιστία των δανειστών.

  3. Την αλλαγή του συστήματος των αυτόματων κατασχέσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς έναντι οφειλών προς την εφορία. Το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύεται ότι θα επανεξετάσει τον περιορισμό των κατασχέσεων σε ποσοστό μέχρι 25% επί των μισθών και των συντάξεων. Για τους μισθούς και τις συντάξεις ισχύει ακατάσχετο όριο 1.500 ευρώ. Εάν ο μηνιαίος μισθός ή η μηνιαία σύνταξη υπερβαίνει το όριο αυτό, μπορεί να κατασχεθεί σε ποσοστό μέχρι 25%. Σε κάθε περίπτωση, το ποσό που θα απομείνει μετά την κατάσχεση δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 1.500 ευρώ. Παράλληλα θα καθιερωθεί γενικότερα ένα πιο ευέλικτο σύστημα κατασχέσεων και διασφάλισης των συμφερόντων του Δημοσίου έναντι των οφειλετών.

  4. Την τροποποίηση του πλαισίου των ρυθμίσεων που ισχύουν σήμερα για τα χρέη προς το Δημόσιο. Η τρόικα έχει ζητήσει την αλλαγή της ρύθμισης των 72-100 δόσεων, εκτιμώντας πως θα μεταφέρει στο μέλλον φόρους οι οποίοι θα μπορούσαν να εισπραχθούν άμεσα. Η κυβέρνηση αντιδρά δηλώνοντας πως δεν μπορεί να καταργήσει νόμο που μόλις ψήφισε, αλλά ετοιμάζει αλλαγές. Με αυτές σκοπεύει να δώσει κίνητρα παραμονής σε όσους είναι ήδη σε άλλη ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων, ώστε να τους αποτρέψει να μετακινηθούν στη «μεγάλη ρύθμιση». Οσο για τη ρύθμιση των 72-100 δόσεων, σχεδιάζεται να αποτραπεί η είσοδος σε αυτή των μεγαλοοφειλετών που παράλληλα έχουν μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχεία. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υποχρεωθεί να αλλάξει για μία ακόμη φορά το νόμο για τις 100 δόσεις. Η ρύθμιση για την εξόφληση των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων μέχρι 1-10-2014 οφειλών προς το Δημόσιο προβλέπεται πως θα αποδώσει έσοδα ύψους 625 εκατ. ευρώ από άμεσους και έμμεσους φόρους παρελθόντων ετών, το 2015. Στο απαντητικό email του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται πως η ρύθμιση θα επιτρέψει την είσπραξη εσόδων από οφειλέτες οι οποίοι χωρίς τη ρύθμιση δεν θα πλήρωναν τίποτα.

  5. Την έναρξη πληρωμής του ΕΝΦΙΑ από τον Μάρτιο του 2015, αντί του Σεπτεμβρίου που ήταν φέτος λόγω των προβλημάτων, ενώ οι δόσεις θα είναι περισσότερες από έξι (οκτώ ή δέκα). Σημειώνεται πάντως πως ο προϋπολογισμός του 2015 προβλέπει την είσπραξη 3,5 δισ. από τον ΕΝΦΙΑ το 2015, αλλά ένα μέρος της πρόβλεψης αφορά τις δύο δόσεις του ΕΝΦΙΑ που θα εισπραχθούν Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2015, αλλά θα «πιστωθούν» στις εισπράξεις του 2014.

  6. Την αύξηση της φορολογίας στα ποτά και στα τσιγάρα, που η κυβέρνηση πρότεινε να εφαρμοστεί από τον Ιούλιο, εάν υπάρξουν αστοχίες, ενώ η τρόικα προτείνει να εφαρμοστεί άμεσα, από τον Ιανουάριο.

  7. Την επιβολή φόρου πολυτελείας.

  8. Την επιβολή τελών – τιμολογίου για την υγειονομική περίθαλψη ξένων πολιτών.

  9. Την καθιέρωση των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, έναντι αμοιβής, μέτρο που θα αυξήσει τα έσοδα των νοσοκομείων και θα μειώσει τις ανάγκες τους για κρατικές επιχορηγήσεις.

Τα αντίμετρα που προτείνει το ΥΠΟΙΚ

Το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει στην τρόικα πως υπάρχουν ήδη δρομολογημένα μέτρα που θα αυξήσουν τη ροή των εσόδων στα κρατικά ταμεία από τον Ιανουάριο, όπως είναι:

  1. Η αύξηση της παρακράτησης φόρου στις συντάξεις. Το νέο σύστημα ενιαίου υπολογισμού των μηνιαίων φορολογικών κρατήσεων στο σύνολο των συντάξεων από έναν εκκαθαριστή θα ισχύσει καθ’ όλη τη διάρκεια του 2015, ενώ φέτος τέθηκε σε ισχύ από το δεύτερο εξάμηνο. Με το νέο αυτό σύστημα, η μηνιαία παρακράτηση φόρου εισοδήματος υπολογίζεται και διενεργείται από έναν φορέα εκκαθάρισης, την εταιρεία «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης» (ΗΔΙΚΑ).

  2. Η παρακράτηση του φόρου υπολογίζεται πλέον από την ΗΔΙΚΑ επί του αθροίσματος κύριας σύνταξης, επικουρικής σύνταξης και λοιπών ασφαλιστικών παροχών που λαμβάνει τακτικά ανά μήνα κάθε συνταξιούχος και όχι αυτοτελώς σε κάθε ένα από τα ποσά αυτά. Ετσι, παρακρατείται στην πηγή σημαντικά αυξημένος φόρος εισοδήματος, ο οποίος αντιστοιχεί στη συνολική επιβάρυνση των μηνιαίων αποδοχών του συνταξιούχου.

  3. Η αύξηση εσόδων από την παρακράτηση φόρου εισοδήματος στους μισθούς, επειδή το εισόδημα θα αυξηθεί λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων κατά 1%, που ήδη νομοθετήθηκε και ισχύει από την 1η-7-2014. Δεν αποκλείεται όμως η εισφορά αλληλεγγύης να εισπραχθεί αυξημένη, στα επίπεδα του 2014, από τον Ιανουάριο, αντί από τον Ιούλιο, όπως πρότεινε στην τρόικα η κυβέρνηση. Οι ελεγκτές επιμένουν σε νέα έσοδα και η εφαρμογή της ειδικής εισφοράς στα φετινά επίπεδα είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο.

  4. Η αύξηση των εσόδων από κατασχέσεις καταθέσεων φοροφυγάδων δεν πείθει τους δανειστές για την αποτελεσματικότητά της. Περικοπές δαπανών στα Ταμεία Στο σκέλος των δαπανών, το κύριο βάρος των περικοπών πέφτει στα δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς η κυβέρνηση υποχρεώνεται να λάβει μέτρα για το ασφαλιστικό που τα απέκλειε μέχρι πρότινος. Αιτία είναι οι δραματικές υπερβάσεις που καταγράφηκαν στα οικονομικά «ανοίγματα» των ασφαλιστικών ταμείων το 2014, καθώς τα βασικά ταμεία, ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΑΕ, χρειάστηκαν πρόσθετες ενισχύσεις ύψους 1,45 δισ. ευρώ για να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τους ασφαλισμένους τους.

Η τρόικα προφανώς φοβάται τα χειρότερα το 2015 και τα επόμενα χρόνια και ζήτησε την επιβολή μέτρων, τα οποία θα συρρικνώνουν ακόμη περισσότερο τη συνταξιοδοτική δαπάνη.

Σε διαβουλεύσεις με τους δανειστές βρίσκονται οι ακόλουθες παρεμβάσεις, οι οποίες μπορεί να τροποποιηθούν στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων:

  • Πάγωμα των συντάξεων στο επίπεδο του 2015 για τα επόμενα δύο χρόνια με στόχο την εξοικονόμηση 190 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως αυξήσεις στις συντάξεις κατά 2,9% ετησίως από το 2016 προβλέπονται από τη νομοθεσία.

  • Περικοπές στις συντάξεις που μεταφέρονται στα μέλη μιας οικογένειας 3 χρόνια μετά το θάνατο του συνταξιούχου. Από αυτό το μέτρο εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν από 82 ώς 123 εκατ. ευρώ.

  • Πιστοποίηση μέσω διασταυρώσεων των οικογενειακών παροχών ύψους 462,5 εκατ. ευρώ που καταβάλλονται σε 664.862 συνταξιούχους, εκτιμώντας ότι θα περικοπούν επιδόματα ύψους 23,1 έως 37 εκατ. ευρώ.

  • Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και αύξηση των ελάχιστων ενσήμων για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, από 4.500 σε 6.000, ενώ για τους νεοεισερχόμενους στο ασφαλιστικό σύστημα που γεννήθηκαν μετά την 1-1-1975 αυξάνονται σταδιακά.

  • Περικοπές στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ και μείωση στο ύψος του επιδόματος, ώστε να μειωθεί η δαπάνη.

  • https://news.makedonias.gr/giati-den-mas-to-lene-i-troika-allazi-ton-psifismeno-proipologismo-ke-vazi-monima-metra/

Μοιραστείτε το!

1 comment to Η Ελλάδα τρασέξουαλ από την κατοχική βουλή και τους ξένους νταβατζήδες!!! ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

  • Τη να περιμενης απο μια Τροηκα που κατευθηνεται απο ημη Αρτεμελις το μιαλο τους ειναι στην Φορολογια Δεν τους κοβη και πολυ οσο Για τους μη ψυφισμεννους που ειναι ολοι Υπουργοι Υφυπουργοι Γραματοις Κ Λ Π πως τους ανεχονται Τα Πουστινοποιημενα ανθρωπακια Της ιδιας Ρατσας το 70/100 δεν πλιρονουν το Κ Ι Σ το ιδιο ομοιος Και οι μαρτυρες geyge αρα μενη το 5/1οο τη θα του παρουν τους ορχοις και αυτα ειναι ακαταληλα Αρα τους Ενδιαφερη μονο Ο Πολιτησμος Της ΕΛΛΑΔΑΣ.Και μονο

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>