«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κυπριακή ΑΟΖ: Συνεχή Σκάνδαλα εν όψει Νέων Ιμίων

Είναι γεγονός, πως όποτε η χώρα προσπάθησε να βρεί τη διαδρομή της μέσα στο χρόνο βρέθηκε μέσα σε πολλά δεινά.

Κατά σύμπτωση, οι παίχτες ήταν και παραμένουν οι ίδιοι.

“Ρούχα” μπορεί να άλλαξαν αλλά πάντα παραμένουν οι ίδιοι, μεταφέροντας μαζί τους τα ιστορικά και κοινωνικά τους πιστεύω.

Δεν φταίει σε τίποτα η χώρα που είναι πλούσια και σε γεωστρατηγική θέση.

Φταίει ότι δεν την κυβέρνησαν ποτέ πολιτικοί που να ήταν στη πράξη Έλληνες.

Tην ώρα που ο Μανιάτης και οι τράπεζες ετοιμάζονται να βρούν δάνεια στις ΗΠΑ και την ΕΚΤ αντίστοιχα, με εγγυήσεις ABS (Asset-Backed Security) απο κέρδη π.χ υδρογοναθράκων, το μεν όνειρο του ΓΑΠ με στόχο την ανάπτυξη στο τέλος γίνεται πραγματικότητα, ο δε Ερντογάν βλέπει τα κέρδη της Τουρκίας μέσα απο τις “εν δυνάμει” ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου να εξανεμίζονται με τρύπια συμβόλαια, όπου οι πολυθενικές δεν θα φορολογούνται είτε λόγω “συμβολαίων” είτε επειδή οι εξορρύξεις γίνονται σε διεθνή ύδατα.

 

 

Tραγική η κατάσταση για την Ελλάδα, που γίνεται πιο τραγική επειδή οι συμπτώσεις σε κακές επιλογές προσώπων στις θέσεις – κλειδιά απο τις οποίες θα εξαρτηθούν οι στρατηγικές και κρίσιμες επιλογές της συνεχώς αυξάνουν δείχνοντας, ότι πλησιάζει η ώρα μηδέν, το σημείο χωρίς γυρισμό.

Η Ελλάδα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα δεν έχει οριοθετήσει όπως κάνουν τα σοβαρά κράτη ενώ η Κύπρος έχει οριοθετήσει μόνο τα νότια και ανατολικά σύνορα της ΑΟΖ της επιτρέποντας τα Βόρεια και τα Δυτικά της όρια να είναι οπουδήποτε ακόμη και Νότια της!

Η Ελλάδα και η Κύπρος φαίνεται ότι παίζουν το παιγνίδι των Αμερικανικών και των πολυεθνικών που δεν θέλουν να φορολογούνται ή να πληρώνουν κέρδη σε χώρες – προτεκτοράτα όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, χώρες που έχουν προηγουμένως καταστραφεί απο στυγνούς οικονομικούς δολοφόνους, απο εγκάθετους πολιτικούς αλλά και απο πολέμους που στήθηκαν επι τούτοις.

Γέλωτα προκαλεί το γεγονός ότι ενώ τα συμβόλαια που υπογράφει η Ελλάδα με πολυεθνικές εταιρείες για την εξόρρυξη υδρογοναθράκων αφορούν θέσεις σε διεθνή ύδατα (μετά τα 6 νμ) δεν απορρίπτονται απο το Νομικό τμήμα της Βουλής ενώ δεν υπάρχει αντίδραση απο το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Γέλωτα προκαλεί το γεγονός της πρόσκλησης του Αναστασιάδη στη Μόσχα για την υπογραφή διαφόρων συμφωνιών μεταξύ των οποίων και στρατιωτικών, που αφορούν τον εξοπλισμό της Κυπριακής Εθνοφρουράς με υπερηχητικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους και τα αντίστοιχα αντιαεροπορικά συστήματα. Προκαλεί γέλωτα, γιατί ενώ η Τουρκία συνεχίζει να κάνει έρευνες στην εν δυνάμει Κυπριακή ΑΟΖ σήμερα (βλέπετε στη φωτογραφία) και στην εν δυνάμει Ελληνική ΑΟΖ αύριο (Καστελόριζο ή νότια της Κρήτης) αυτός σχεδιάζει να πάει στη Μόσχα του χρόνου! Τόση “βιασύνη” μας επιτρέπει να σκεφτούμε ότι κάποιοι θέλουν αδύνατη την Κύπρο και την Ελλάδα στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.

Οι συνεχείς λάθος πολιτικές επιλογές Αναστασιάδη δείχνουν τελικά πρός ένα προδότη που δεν υπερασπίζεται αλλά παραχωρεί αμαχητί και διαδοχικά “έδαφος” της Κύπρου σε άλλα κράτη είτε αυτό είναι κυριαρχικά δικαιώματα μέσω των μνημονίων είτε αυτό είναι είναι περιοχές της ΑΟΖ της Κύπρου. Στην Ελλάδα η προδοσία των πολιτικών έχει μακρύτερη διαδρομή. Η αλήθεια πρέπει να λέγεται… Με 100 δις ευρώ φορτωνόταν χονδρικά μετά απο κάθε αλλαγή κυβέρνησης η μεταπολίτευση στην Ελλάδα.

Είναι απαράδεκτο Ελλάδα και Κύπρος να μη προχωρούν και για πάν ενδεχόμενο στη συνολική οριοθέτηση των υφαλοκρηπίδων και των ΑΟΖ τους με γεωγραφικές συντεταγμένες και την αποστολή τους στον ΟΗΕ, όπως λέει ο Νόμος της Θάλασσας και να κωλυσηεργούν σε καταγγελίες, διαμαρτυρίες και κλάμματα.

Η CIA επίσημα δεν αποδέχεται ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Και δεν έχουν. Στα ΜΜΕ λένε παραμύθια τόσα χρόνια. Φυσικά όλοι αποδέχονται ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν δικαιώματα στις ΑΟΖ τους. Σε ποιές ΑΟΖ όμως; Kανείς δεν ξέρει.

Τα σοβαρά κράτη δημοσιεύουν χάρτες με συντεταγμένες. Οι Μπανανίες όχι.

Το περίεργο είναι ότι στην Ελλάδα και παρόλη τη σκόνη που έχει σηκωθεί, η αντιπολίτευση δρά σαν να μην υπάρχει. Συμπεριφέρεται λές και είναι σε άλλο πλανήτη. Κινείται εντός προδιαγεγραμμένων ορίων σαν να αγνοεί τα όσα συμβαίνουν. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Η στήριξη των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ π.χ. στις ΕΟΖ, ενός ακόμη παράγοντα αυτονόμησης περιοχών, δεν είναι τυχαία. Η άγνοια στη πολιτική δεν συγχωρείται και ειδικά μπροστά σε τόσο κραυγαλέα δεδομένα.

Η άμυνα της χώρας είναι σε άσχημη κατάσταση. Αμφβάλλω και για την κατάσταση των υποβρυχίων που παρέλαβε ο Αβραμόπουλος σε τριπλάσια αξία απο την πραγματική, που δεν είναι 13 τον αριθμό όπως ακούστηκε για προπαγάνδα απο κάποια διαπλεκόμενα ΜΜΕ αλλά το πολύ 9 εν λειτουργία! Απο τα 4 Zubr δουλεύουν μόνο τα 2! Οι στρατιωτικές ασκήσεις γίνονται στη Σαλαμίνα… Στο Ισραήλ αγοράζουν όπλα την άλλη μέρα και στην Ελλάδα στήνουν προκηρύξεις για να υπάρχει συγκάλυψη μελλοντικών αποτελεσμάτων κάτι σαν τα άδεια κιβώτια που βρέθηκαν επι Χούντας ή σαν τα λαθραία καύσιμα που βρέθηκαν στο στρατό πιο πρόσφατα κοκ.

OI EΔ έχουν αφήσει επί χρόνια τα σύνορα της χώρας αφύλακτα και σίγουρα ανάμεσα σε όσους μετανάστες ήλθαν συμπεριλαμβάνονται και μέλη του ISIS, που περιμένουν το σήμα απο τη Τουρκία και άλλους υποστηριχτές τους για να κινηθούν.

Έχω αναφερθεί πολλές φορές στο κίνδυνο δράσης αυτονομιστικών και διασπαστικών ομάδων στην Ελλάδα απο αυτό το ιστολόγιο, πριν εμφανιστεί το ISIS. Δυστυχώς, ο αντιρατσιστικός νόμος δεν αναφέρεται στην επίλυση προβλημάτων για τέτοιες περιπτώσεις. Οι παρεμβάσεις της Τουρκίας ακόμη και μέσα στη κυβέρνηση φαίνεται να είναι πιο ουσιαστικές από ότι πολλοί περιμέναμε. Εντύπωση προκαλεί και η “απειλή” Βενιζέλου πρός μέλη του ΠΑΣΟΚ, ότι η Ελλάδα θα δεί νέα Μικρασιατική καταστροφή αν αυτός δεν επανεκλεγεί στο ΠΑΣΟΚ ή κάτι τέτοιο.

Όσα συμβαίνουν σήμερα, θυμίζουν την εποχή που η Τουρκία μπήκε και κατέλαβε μέρος της Κύπρου.

Η παρουσία Δένδια στι Υπ. Άμυνας και Βενιζέλου στο Υπ. Εξωτερικών αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο δεν πρέπει να εκληφθεί σαν κάτι τυχαίο αλλά σαν αναμενόμενο γεγονός. Την ίδια στιγμή ο λαός απο μέσα της προπαγάνδας πληροφορείται ότι πολλά ακριτικά νησιά έχουν αδειάσει πολύ από Έλληνες κατοίκους που φεύγουν για μετανάστες. Το λένε για να δικαιολογήσουν τη μελλοντική παράδοση νησιών σε ένα τριήμερο θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους;

Ένα κωμικοτραγικό σημείο της υπόθεσης είναι, ότι η Τουρκία προσπαθεί να εξοικονομήσει 2 εξέδρες για τις έρευνες της στην ΑΟΖ της Κύπρου και πιθανόν της Ελλάδας απο το Αζερμπαϊτζάν (προφανώς απο κάποιες εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα κοιτάσματά του) π.χ. τη BP ή τη Shell. To αστείο είναι ότι ο Σαμαράς στη πρόσφατη επίσκεψη του στο Μπακού, ζήτησε ο ίδιος απο τους Αζέρους να συμμετάσχουν σε έρευνες για εξόρρυξη υδρογονανθράκων στην Ελληνική ΑΟΖ! Ο άνθρωπος έχει αυτοπροσδιορισθεί και μόνος του αλλά αυτό δεν τον αθωώνει για ότι προκύψει.

Αν δεν είναι η Τουρκική εξέδρα απο τους Αζέρους, το ΝΑΤΟ θα βρεί άλλες λύσεις.

Αλοίμονο. Σε διεθνή ύδατα, χωρίς φόρους, ποιά πολυεθνική δεν θα ήθελε να έλθει. Την προστασία των Αμερικάνικών θα την δίνουν οι ΗΠΑ, των Ιταλικών οι Ιταλοί, των Γάλλων οι Γάλλοι κοκ, Στην ανατολική Ουκρανία, ο γιός του Μπάιντεν βρέθηκε να κάνει business σε εξορρύξεις υδρογονανθράκων (σχιστολιθικό φυσικό αέριο). Δεν είναι τυχαίο αυτό.

Δεν τελειώσαμε…

Βενζέλος και Σϊα έχουν “βρεί” ότι στα σύνορα των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου με Ισραήλ και Αίγυπτο, μπορεί να υπάρχει συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για Ελλάδα και Κύπρο απο τη Τουρκία. Νομίζουν πως αυτά τα μασκαρέμματα που περνούν στον Ελληνικό λαό και τα οποία λίγοι τα αντιλαμβάνονται, θα τα περάσουν και στους Τούρκους που δεν γνωρίζουν και τί συμβόλαια έχει υπογράψει η Κύπρος με εταιρείες που δρούν στην εν δυνάμει Κυπριακή ΑΟΖ (κατά τη γνώμη μου τα συμβόλαια “χωρίς φορολόγηση” παίζουν πολύ).

Στην Ελλάδα στήθηκε μια κατάσταση εξαθλίωσης που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε συνεχή απεμπώληση κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά σε λίγο και εδαφών.

Η αναμενόμενη αύξηση της έκτασης του Ισραήλ απο τη συνεχώς αυξανόμενη διάλυση της συνοχής του Συριακού εδάφους που προχωράει με την εναλλακτική στήριξη του ΙSIS ή των Κούρδων απο τις δυνάμεις στη περιοχή της Συρίας με τη σιωπηλή συμφωνία ΗΠΑ και Ρωσίας, θα έπρεπε να είχε βάλει σε πυρετό το καθεστώς στην Ελλάδα που σε περίπτωση που ανάψει φλόγα στη Θράκη δεν θα μπορέσει να βρεί έξοδο διαφυγής ούτε απο αέρα ούτε από τις μαρίνες. Το τελευταίο βέβαια σενάριο οδηγεί περισσότερο πρός τη “λύση” της δημιουργίας κρίσης στο Αιγαίο με ένα τριήμερο θερμό επεισόδιο. Πού να ξαναστήνει κανείς σε σύντομο χρόνο ένα τόσο υπαλληλικό και υπάουο πολιτικό σύστημα…

Ο Αβραμόπουλος στη τελευταία του επίσκεψη στη Τουρκία συζήτησε μάλλον τις τελευταίες λεπτομέρειες του “έργου” που θα παιχτεί προσεχώς… Όπως και να έχει, καλό είναι πλέον τα μέλη του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα να φορούν τσιπάκι, γιατί όλα έχουν ευθύνη και πρέπει να “διακρίνονται” εύκολα.

H συμπληρωματική σχέση ΗΠΑ και Ρωσίας με τη Τουρκία θα πρέπει να βάλει σε σκέψη και τους Τούρκους πολιτικούς, αφού ενώ οι ΗΠΑ και η Βρεττανία δεν μπορούν να είναι αντίθετοι με τη “σύμμαχο” Τουρκία, τότε Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και Αίγυπτος μπορεί να γίνουν πολύ καλοί φίλοι καθώς στο μέλλον θα εξασθενήσουν οι δεσμοί μέσα στο ΝΑΤΟ.

Eπόμενος στόχος Βενιζέλου το Σύνταγμα.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη Updated 4 Nov. 2014

 http://zcode-gr.blogspot.jp/2014/11/blog-post.html#more

 Μας το έστειλε ο φίλος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΖΑΡΗΣ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>