«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ;

Μυστήριο στον τάφο της Αμφίπολης – Υπάρχει και υπόγειος θάλαμος; – Κορυφώνεται η αγωνία μετά τις νέες αποκαλύψεις

Μυστήριο στον τάφο της Αμφίπολης - Υπάρχει και υπόγειος θάλαμος; - Κορυφώνεται η αγωνία μετά τις νέες αποκαλύψεις

Με… σκοτσέζικο ντους μοιάζουν οι ανακοινώσεις και διευκρινήσεις του υπουργείου Πολιτισμού για τη συνέχιση των ανασκαφών στον τάφο της Αμφίπολης.

Το εκπληκτικής ομορφιάς ψηφιδωτό και η αποκάλυψη του πανέμορφου κεφαλιού της Σφίγγας είχαν δημιουργήσει ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες για το μεγάλο μυστικό που κρύβει το εντυπωσιακό αυτό μνημείο. Ενώ οι φήμες για την ανακάλυψη σπουδαίου αγάλματος δεν επιβεβαιώθηκαν ήρθαν και οι ανακοινώσεις για να «προσγειώσουν» εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη των ανασκαφών.

 

 

Κι ενώ χθες είδαμε όλοι για πρώτη φορά βίντεο μέσα από τον τάφο ενώ θαυμάσαμε τα φτερά των Σφιγγών και το σκίτσο που φτιάχτηκε και δείχνει πώς θα είναι τα μοναδικά αυτά αγάλματα μετά την αποκατάστασή τους, οι απαντήσεις της Λ. Μενδώνη έδωσαν νέα τροπή στη συζήτηση. Και νέα τροφή για το τι συμβαίνει πραγματικά με τον τάφο και με τον «ένοικο».

Μυστήριο στον τάφο της Αμφίπολης - Υπάρχει και υπόγειος θάλαμος; - Κορυφώνεται η αγωνία μετά τις νέες αποκαλύψεις

Κατ’ αρχάς το υπουργείο αποδέχθηκε ότι δεν υπάρχει πορτάκι που να οδηγεί σε νέο θάλαμο. «Η υπόθεση εργασίας που είχε λεχθεί, βάσει γεωλογικής και σπηλαιολογικής έρευνας, ότι υπάρχει πιθανόν θύρωμα εντός του τρίτου θαλάμου-τέταρτου χώρου- 0,96 πλάτους, δεν επιβεβαιώνεται από την ανασκαφική εργασία. Η λαθεμένη εντύπωση δόθηκε καθώς στο σημείο αυτό έχει αφαιρεθεί μαρμάρινος ορθοστάτης. Επομένως, δεν υπάρχει θύρωμα στον τρίτο θάλαμο-τέταρτο χώρο», αναφέρει η ανακοίνωση. Συμπερασματικά δεν υπάρχει και τέταρτος θάλαμος, όπως πολλοί ήλπιζαν. Και το ερώτημα είναι: «Εδώ τελειώνει η ανασκαφή; Αν ναι που βρίσκεται ο νεκρικός θάλαμος; Και αν δεν υπάρχει μήπως τότε δεν είναι τάφος;
Εξαιρετικής σημασίας είναι επίσης η απάντηση που δίνει η κ. Λίνα Μενδώνη στην ερώτηση: «Πώς είναι δυνατόν μετά από τόση πολυτέλεια να έχουμε ένα ευτελές δάπεδο, στον τρίτο θάλαμο; Μήπως πρόκειται για οριζόντιο τοίχο σφράγισης;

Μυστήριο στον τάφο της Αμφίπολης - Υπάρχει και υπόγειος θάλαμος; - Κορυφώνεται η αγωνία μετά τις νέες αποκαλύψεις

 

Η γ.γ. του υπ. Πολιτισμού απαντά: «Αποτελεί και για μας υπόθεση εργασίας. Αρα δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, αλλά ούτε και να το επιβεβαιώσουμε με τα σημερινά δεδομένα». Αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα δηλαδή, ίσως να υπάρχει οριζόντιος τοίχος σφράγισης του νεκρικού θαλάμου. Επομένως, πλέον ψάχνουν κάτω από αυτό το δάπεδο, μπορεί δηλαδή να υπάρχει υπόγειος νεκρικός θάλαμος ο οποίος σφραγίστηκε με οριζόντιο τοίχο. Η ανασκαφική ομάδα έχει ακόμη πολύ δουλειά, κυρίως να απομακρύνει τα χώματα άνω του ενός μέτρου από το χώρο.

Μυστήριο στον τάφο της Αμφίπολης - Υπάρχει και υπόγειος θάλαμος; - Κορυφώνεται η αγωνία μετά τις νέες αποκαλύψεις

Ένα νέο πεδίο συζήτησης ανοίγει η απάντηση της κ. Μενδώνη σχετικά με τον «ένοικο» του τάφου. Λέει χαρακτηριστικά: «Το ποιός είναι θαμμένος, δεν μπορούμε να το πούμε πριν ολοκληρωθεί η ανασκαφή και πολύ πιθανόν πριν να ολοκληρωθεί και η μελέτη του μνημείου η οποία μπορεί να κρατήσει κάποια χρόνια. Ομως τις προσδοκίες όλων μας το μνημείο τις έχει ήδη ικανοποιήσει, εξαιτίας της μοναδικότητας του. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ως αναπτυξιακός πόρος για τον τόπο. Είναι ένα μοναδικό εύρημα για την επιστήμη της Ιστορίας και της Αρχαιολογίας, το οποίο θα απασχολήσει, για πολλά χρόνια, τους ειδικούς επιστήμονες».

Πράγματι είναι ένα σπάνιο μνημείο, όμως, θα αιωρείται για πολλά χρόνια το ερώτημα για το ποιος παρήγγειλε αυτόν τον τάφο κι αν χρησιμοποιήθηκε ποτέ και από ποιους.

Μυστήριο στον τάφο της Αμφίπολης - Υπάρχει και υπόγειος θάλαμος; - Κορυφώνεται η αγωνία μετά τις νέες αποκαλύψεις

Τέλος, η περίπτωση της σύλησης του τάφου ξεκαθαρίζει περισσότερο από ποτέ. Η κ. Μενδώνη και οι αρχαιολόγοι είναι πλέον σίγουροι. Ο τάφος έγινε στόχος τυμβωρύχων και υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για ανθρώπινη παρέμβαση. Το ερώτημα είναι τι πήραν από τον τάφο; Τι έχουν αφήσει; Εχουν καταστρέψει σημεία του, έχουν βάλει εμπόδια στην ανακάλυψη του νεκρικού θαλάμου;

«Ο τάφος έχει δεχθεί σαφέστατα ανθρώπινη παρέμβαση, μέχρι εδώ που βρισκόμαστε. Από την αρχή της ενημέρωσης είχαμε πει -κι έχουμε πολλές φορές επαναλάβει- ότι έχουμε ισχυρότατες ενδείξεις δράσης τυμβωρύχων», δήλωσε η κ. Μενδώνη.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί και η παρατήρηση ότι πιθανότατα χώματα και τοίχοι σφράγισης τοποθετήθηκαν μετά την κατασκευή του τάφου. «Η πρώτη άποψη της διεπιστημονικής ανασκαφικής ομάδας, που προκύπτει από τα μέχρι τούδε στοιχεία, που συγκροτεί η ως τώρα εικόνα της ανασκαφής, όπως η εύρεση της κεφαλής της ανατολικής Σφίγγας στον τρίτο θάλαμο, τέταρτο χώρο, πιθανότατα δίνει απάντηση στο ερώτημα: Αν η κατάχωση των χώρων, με άμμο, καθώς και οι τοίχοι σφράγισης έγιναν στον ίδιο χρόνο με την κατασκευή του ταφικού συγκροτήματος. Πιθανότατα η κατάχωση, αλλά και η κατασκευή του τοίχων σφράγισης, έγιναν σε υστερότερο χρόνο. Και αυτή η υπόθεση εργασίας απαιτεί συστηματική μελέτη».

Το ερώτημα είναι ποιοι και γιατί έριξαν τα χώματα στο χώρο; Για να προστατέψουν περισσότερο τον τάφο από τους τυμβωρύχους ή μήπως εκείνοι που σύλησαν τον τάφο τον «έχτισαν» καθώς δεν είχαν κάποιο άλλο λόγο να ξαναμπούν;

Τέλος, θα πρέπει να δοθούν και απαντήσεις σχετικά με τα σύμβολα και τα γράμματα που έχουν βρεθεί στον περίβολο του τάφου και τα οποία συνδέονται με τον Μέγα Αλέξανδρο. Η Λίνα Μενδώνη ανέφερε: «Το 2013, όταν αποκαλύφθηκε το μαρμάρινο μέρος του περιβόλου, φωτογραφίες του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα η ανασκαφέας, εντοπίστηκαν τεκτονικά σύμβολα, δηλαδή σημάδια των μαστόρων της εποχής. Πρόκειται για μεμονωμένα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου, τα οποία συνηγορούν στη χρονολόγηση του μνημείου».

Τα σημάδια αυτά είχαν απασχολήσει την Αμερικανίδα αρχαιολόγο και ιστορικό Dr Dorothy Lobel King. Συγκεκριμένα σε ανάρτηση της στο προσωπικό της ιστολόγιο έχει αναφερθεί σε μικρές επιγραφές όσο ένα μονόγραμμα και συγκεκριμένα υποστηρίζει πως στον τάφο της Αμφίπολης έχει εντοπιστεί το μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η ουσία είναι ότι το μυστήριο του τάφου της Αμφίπολης περιπλέκεται ακόμη περισσότερο και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι κρύβεται εκεί.

http://www.imerisia.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>