«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αιδώς*!

Για το θέμα που σας περιγράφει ο φίλος μου ο Λαέρτης,  σας εχω  στο τέλος και την ανακοίνωση της Περιφέρειας που μου έχει στείλει, για να έχετε πλήρη άποψη. ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Λαέρτης ο Πύλιος

Εισαγωγή: Τα σημερινά χαρακτηριστικά της δημίζουσας κομματοκρατίας στη Πελοπόννησο, τα ξεδιπλώνουν από την μια η σύνθεση της επίτηκτης* περιφερειακής και δημοτικής διακυβέρνησης και από την άλλη οι «νεφελώδεις» αποφάσεις που λαμβάνονται από τη πλειοψηφία του Περιφερικού Συμβουλίου υπέρ λακκόπλουτων* «τοπικών ευεργετών».

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις επιβεβαιώνουν τα επιπρόσθετα σημάδια αμετανοησίας, τα λεγόμενα τεκμήρια καθήλωσης, που ωθούν την κοινωνία στο τέλμα της παρούσης ανήκεστης* παρακμής.

Είναι πλέον φανερό και το καταλαβαίνει και ο πλέον φυρόμυαλος* ότι όσο λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις τόσο πιο αποκαλυπτική γίνεται η διχοτομία μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και της άρχουσας περιφερειακής και δημοτικής κομματοκρατίας.

Αποκαλυπτική είναι η απόφαση του ἀγαθοφανή περιφερειάρχη που επαληθεύει το κανόνα της “ομοιοπαθητικής ομοιοστασίας*” μεταξύ της περιφερειακής διακυβέρνησης και της ομοκομματογάλακτης διακυβέρνησης του Δήμου Πύλου Νέστορα.: «πάσσαλος πασσάλω ἐκκρούεται», ἢ «κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι», με άλλα λόγια ο Περιφερειάρχης συγκαλύπτει τις παρανομίες του Δήμαρχου Πύλου-Νέστορα.

 

 

 

Πάμε πάλι από την αρχή:

Τις προάλλες πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου και εζητήθη να γνωμοδοτήσει για < το έγκλημα που συντελείται στην Πύλο> ( το ανάκτορο που κτίστηκε με άδεια πέργολας και το ιδιωτικό αγκυροβόλιο του «Βασιλέα του τσιμέντου» στο χωριό Βασιλίτσι Πυλίας).

Το όργιο των αυθαιρεσιών σε συνδυασμό με τις ανομίες συγκεκριμένων υπηρεσιών και αιρετών, αποκάλυψε και ανέδειξε με ένταση η εφημερίδα «Σημερινή»[1]. Οργή προκαλεί η στάση σιωπής του βουλευτή Μεσσηνίας του Σύριζα για το καταγγελθέν έγκλημα[ 2]. Επίσης θα πρέπει να τονιστεί ότι την γνωμοδότηση η πλειοψηφία την… οδήγησε να συζητηθεί μετά τις 10:30 μ.μ. – γιατί άραγε; – αλλάζοντας κατ’ επανάληψη την σειρά των θεμάτων με στόχο να πάει όσο πιο αργά… και να τελειώσει στις 2:30 τα ξημερώματα[3].

Προκάλεσε τουλάχιστον το προβληματισμό μέχρι και των συμβούλων της πλειοψηφίας η εισήγηση της βαρύγδουπης* κας αντιπεριφερειάρχη, όπου μετ’ οίας ανεπιστημοσύνης κατ’ αντιστοιχία με την πομφόλυγα* Πυθία, διαπίστωνε εμβριθώς* μεν, εριβριθώς και ασυντάκτως δε, ότι «δεν γνωμοδοτούμε θετικά, υπό προϋποθέσεις, αλλά… δεν γνωμοδοτούμε… αρνητικά», με άλλα λόγια:…. < άλλα λόγια να αγαπιόμαστε>.

Είναι «ηλίου φαεινότερο» ότι η μπουρδολογία της εν λόγω κυρίας στο πάνελ του περιφερειακού κομματικού μπερντέ, παρουσιάστηκε ως αστραφτερή εισήγηση της αλάνθαστης δυναστικής εξουσίας με φωνή. Και με τη φωνή αυτή, ύψιστο προνόμιο των καθ’ ημάς πελατειακών εισηγήσεων, «το μόνο που μπόρεσε ακόμη να κάνει» ήταν να μπουρδουκλώσει τους υπονοούμενους «ιθαγενείς» της μειοψηφίας με το «δεν μπορούμε να πούμε απλά ένα όχι, γιατί το όχι δεν θα είναι όχι…»[4].

Σε αυτό το σημείο εξαγριώθηκαν οι υπονοούμενοι «ιθαγενείς» της μειοψηφίας και μετά τη… βροχή των καταγγελιών και ερωτημάτων για τον ρόλο πολλών και την όλη κατάσταση που ποτέ δεν απαντήθηκαν και υπό την πρότασή τους να σταθεί το σώμα ξεκάθαρα <κατά> και παράλληλα να εξετάσει και το όλο καθεστώς της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εκεί, η πλειοψηφία αναθεώρησε την αρχική της στάση και ο Περιφερειάρχης ανακάλυψε την « διαπαραταξιακή επιτροπή», μεταφέροντας αλλού την συζήτηση και… επιχειρώντας να χρυσώσει το χάπι στον «ευεργέτη»[5].

Η συγκεκριμένη απόφαση της «εν αγυρτεία πνευματικής» κομματοκρατίας με το πλαδαρό οίδημα της «μεμαλθακισμένης ιδιοτέλειας»*, «ταχτοποιεί» τον «τοπικό ευεργέτη», καθόσον η διαπλοκή είναι συνώνυμο-κοπρώνυμο της διαφθοράς εν συναλληλία με τα κομματοποράσιτα και την ανομία. Είναι λυπηρό ότι η Περιφέρεια και ο Δήμος εμμένουν να αντιστρατεύονται το κοινό συμφέρον υπέρ εκείνου του «Λακκόπλουτου Βασιλιά του τσιμέντου» στο Βασιλίτσι Κορώνης, θέτοντας την τοπική κοινωνία στον παραγκωνισμό, στο ραγιαδισμό και στη υποτέλεια [6].

Εν κατακλείδι, η εν λόγω απόφαση κάνει διακριτή τη διαφορά μεταξύ νομιμότητας και ανομίας, μεταξύ αυταρχικών περιφερειακών και δημοτικών διαδικασιών, μεταξύ ιδίου και δημοσίου συμφέροντος. Ως εκ τούτου συνάγεται ότι, η Περιφέρεια και ο Δήμος ως ενορχηστρωτές και διαχειριστές του ειδεχθούς εγκλήματος (το έχουν διαπράξει συγκεκριμένα εξουσιαστικά κοπίδια, που έχουν ονοματεπώνυμο), είναι επικίνδυνοι και υπεύθυνοι για τα συμφέροντα της πελοποννησιακής κοινωνίας.

Συμπέρασμα: Να το ξαναπούμε στους περιφερειακούς και δημοτικούς Ταγούς της Σαγματικής πλειοψηφίας: Το πολίτευμα στην Ελλάδα είναι κατ’ εξακολούθηση κομματοκρατία μασκαρεμένη με το προσωπείο της αντιπροσωπευτικής ολιγαρχίας, δεν είναι Δημοκρατία.

H δημοκρατία δεν είναι συνταγή, είναι άθλημα, και το άθλημα αφενός έχει κανόνες, η δε παραβίαση των κανόνων έχει ποινές. Δίχως επιβολή ποινών στους υβριστές των κανόνων το άθλημα καταλύεται, δεν υπάρχει δημοκρατία και αφετέρου έχει επιδόσεις στο άθλημα συνάρτηση της κατά κεφαλήν καλλιέργειας των πολιτών που την υπηρετούν. Όμως σαράντα χρόνια η κομματοκρατία αφιόνισε και εξακολουθεί και σήμερα να αποχαυνώνει την ελλαδική κοινωνία με την ηδονική ψευδαίσθηση ότι δημοκρατία είναι να ζεις βίο ασκληραγώγητο με δανεικά. Να μην παράγεις τίποτα, μόνο να διεκδικείς εκβιαστικά, γκανγκστερικά, όλο και τρυφηλότερη* ευζωία[7]. Οι Σαγματικοί δημίζοντες* Αγαθοφανέες* της περιφέρειας, συνεχιστές της σαραντάχρονης κομματοκρατίας προκαλούν κλαυσίγελο με την ανακάλυψη της « διαπαραταξιακής επιτροπής», ως ένας Περίγλισχρος* ελιγμός, αφενός για να κερδίσει χρόνο η διαπλοκή και αφετέρου για να χρυσώσει το χάπι στον «τοπικό ευεργέτη». Αιδώς!

 

Λεξιλόγιο του άρθρου

Αιδώς = ο σεβασμός στα αρχαία ελληνικά/η ντροπή στα νέα ελληνικά

Επίτηκτης [ἐπί + κτάομαι, -ῶμαι + -της]= αυτή που αποκτήθηκε εκ των υστέρων,

η προσποιητή, η πλαστή, η κίβδηλη

Ανήκεστη [στερ. α + ακέομαι = θεραπεύομαι [=η αθεράπευτη, η καταστρεπτική

Λακκόπλουτος= ὁ (Α) (κωμική προσωνυμία τού Καλλία) αυτός που πλούτισε από θησαυρό τον οποίο βρήκε κρυμμένο σε λάκκο. [ΕΤΥΜΟΛ. «Επ ευκαιρία» σύνθ. < λάκκος + πλοῦτος]

Φυρόμυαλος[φυρός – μυαλ (μυαλό)]= ο ελαφρόμυαλος, ο κουφιοκέφαλος

Ομοιοστασία = ισοστάθμιση μεταξύ κοινωνικών φαινομένων που σχετίζονται μεταξύ τους.

Βαρύγδουπης= που δημιουργεί εντύπωση, συνήθως χωρίς να το αξίζει

Εμβριθώς= με πολλή προσοχή και επιμέλεια, επιμελώς.

Τρυφηλός < από το τρυφή = αυτός που αρέσκεται στην χλιδή και στην καλοπέραση

Δημίζοντες=οι πολιντικάντηδες

Αγαθοφανέες = υποκριτές

Περίγλισχρος= πολύ γλοιώδης

Της <μεμαλθακισμένης ιδιοτέλιας>= κατά τον Θουκυδίδη δείχνει ότι η ολιγαρχία διαμόρφωσε μια γενική μαλάκυνση του αδρόν και εγκρατές, αφενός το «δεν βαριέσαι», «εγώ θα σώσω το Ρωμέηκο» και αφετέρου η γενικευμένη διαφθορά που δεν πληρώνουν φόρους, που αποκρύπτουν το ΦΠΑ που κλέβουν το δημόσιο οι πάσης φύσεως «εθνικόί προμηθευτές».

 

Πηγές:

[1] www.best-tv.gr/…/20184-be-gia-ti-diavrosi-sti-vila-sto-vasilitsi-me-tin-an.

[2] http://dipanoskaltsis.blogspot.gr/2014/10/blog-post_50.html

[3] http://www.best-tv.gr/news/politika/20167-be-gia-ti-diavrosi-sti-vila-sto-vasilitsi-me-tin-anakalypsi-tis-diaparataksiakis-o-tatoylis-apefyge-na-parei-thesi

[4] http://www.best-tv.gr/news/politika/20177-katiggeilan-ta-panta-kai-ta-eidan-alla-anapantita-paramenoun-krisima-erotimata

[5] http://www.best-tv.gr/news/politika/20177-katiggeilan-ta-panta-kai-ta-eidan-alla-anapantita-paramenoun-krisima-erotimata

[6] http://www.arxaiaithomi.gr/2014/09/10/%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8c-%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%bf%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b7%ce%b4%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%88%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bc%cf%80/

[7] Το πρόβλημα μας είναι πολιτικό όχι οικονομικό Σελ 59 και 99. Χρήστος Γιανναράς. Εκδόσεις Ianos.

 ………………………………………………………..

Πολιτική υποκρισία η άρνηση των παρατάξεων της μειοψηφίας να συμμετάσχουν στη διαπαραταξιακή επιτροπή για το Βασιλίτσι

Η ανάρτηση έγινε την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, 2014 στην κατηγορία ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ.

Καθοριστικά στοιχεία που αλλάζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα προέκυψαν κατά την πρώτη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής, που συγκροτήθηκε σε εφαρμογή της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τη γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ για το «Έργο προστασίας ακτής (επέκταση) από διάβρωση εντός της θάλασσας και σε απόσταση από την ακτή, δημιουργία μεμονωμένου αγκυροβολίου εντός της θάλασσας και τεχνητών υφάλων στον πυθμένα της θάλασσας, στη θέση Άγιος Νικόλαος ΤΚ Βασιλιτσίου ΔΕ Κορώνης Δήμου Πύλου – Νέστορος, ΠΕ Μεσσηνίας».

Τα μέλη της Επιτροπής, ενημερώνοντας άμεσα την αδειοδοτούσα αρχή, απέστειλαν επιστολή στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ώστε, επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την τοπική κοινωνία, να μην προβεί σε καμία αποφασιστική διοικητική πράξη, μέχρι το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 20 Οκτωβρίου 2014, όπου η Επιτροπή θα καταθέσει το πόρισμά της και θα παρθεί η απόφαση του οργάνου.

Η άρνηση των παρατάξεων της μειοψηφίας να συμμετάσχουν στη διαπαραταξιακή επιτροπή αποκάλυψε την υποκρισία τους, αφού αρκέστηκαν σε φωνασκίες και καταγγελίες, χωρίς ωστόσο να αναλάβουν την ευθύνη της απόδειξης των δικών τους ισχυρισμών.

Η Περιφερειακή Αρχή αρνούμενη να ακολουθήσει τακτικές επικοινωνισμού και εντυπώσεων, με σοβαρότητα αντιμετωπίζει το ζήτημα, κλείνοντας τα’ αυτιά στις Κασσάνδρες που προσπαθούν, αποπροσανατολίζοντας τους πολίτες, να παρουσιάσουν ως προστάτες του δημοσίου συμφέροντος όλους όσους μέχρι σήμερα ένοχα σιωπούσαν, κατέχοντας οι ίδιοι θέσεις θεσμικής ευθύνης στη Μεσσηνία την ίδια περίοδο τέλεσης των συγκεκριμένων πράξεων.

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>