«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Έλληνες πατριώτες, μην περιμένετε να βρεθεί το σώμα του ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, τάφοι θα βρεθούν εδώ και εκεί, το σώμα όμως ποτέ από αυτήν την φαύλη παγκόσμια κοινωνία. Μέρος Α


Δεν είμαι αρχαιολόγος, είμαι όμως Έλλην, όχι γενοκτόνος  χριστιανός,  αλλά Έλλην!

Η κριτική που θα κάνω στους αρχαιολόγους , γυρολόγους,  ανθέλληνες , δεν αφορά τα λιγοστά διαμάντια αρχαιολόγους, αλλά τους αρχαιολόγους εχθρούς των Ελλήνων, που θάβουν τα μνημεία, βωμούς, ναούς και ολόκληρες αρχαίες πολιτείες όπως τους διατάζουν τα προδοτικά και εχθρικά αφεντικά τους.

Όπως έθαψαν τον βωμό των  12 θεών των Ελλήνων, το ναό της Αρτέμιδος στην Θεσσαλονίκη, ολόκληρη πολιτεία στο μετρό της Θεσσαλονίκης και χιλιάδες άλλες αρχαιότητες.

Αυτοί δεν είναι Έλληνες αρχαιολόγοι αλλά εχθροί του Ελληνισμού.

Δεν γίνετε να είσαι αρχαιολόγος και χριστιανός, είναι δυο ασυμβίβαστα πράγματα.

Αναγκάζομαι να έρθω σε πλήρη κόντρα με τις θρησκείες και ειδικά με τον χριστιανισμό, διότι ακόμα και σήμερα ο μεγαλύτερος θανατηφόρος εχθρός του Ελληνισμού είναι ο χριστιανισμός.

Για να γίνω κατανοητός να κρατήσετε στην συνέχεια το ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και το Ιησούς χριστός.

Η διαφορά μεταξύ αυτόν των δυο, δηλαδή του ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και του Ιησού χριστού  είναι τεράστια, ο ένας  έλεγε και έκανε με πράξεις και έργα αυτά που ευαγγελιζόταν και από πολλούς λαούς θεοποιήθηκε,  έγινε μύθος, ζει ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ; ΖΕΙ και βασιλεύει, διαφορετικά αλίμονο σε αυτόν που θα πει ότι δεν ζει‼!

Ενώ ο άλλος έταζε και έλεγε και τάζουν παραμύθια της Χαλιμάς!

Ο ένας είναι υπαρκτός με ιστορικά γεγονότα και ντοκουμέντα και προκαλεί τρόμο ακόμα και σήμερα το όνομά του στα αρπακτικά, ενώ ο άλλος ήρθε από το πουθενά, είναι ο κανένας, και δεν έκανε τίποτα,  αλλά  είναι εργαλείο του παγκόσμιου  δολοφονικού και πρόστυχου συστήματος!

Ας έρθουμε στο κυρίως θέμα μας τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ‼!

Αλήθεια μέσα στην ιστορία ποιον μεγάλο ηγέτη προσφώνησαν ΜΕΓΑ;;;

Υπάρχει ο μέγας καίσαρας όχι, οι ρωμαίοι πολεμούσαν στα πρότυπα του ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, μέχρι σήμερα μελετούν ακόμα την πολεμική τακτική και τον τρόπο που κατακτούσε και ανέτρεψε εν ριπή οφθαλμού στρατούς εκατοντάδες φορές μεγαλύτερους από τον στρατό του ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Το μέγας δεν μπόρεσαν να το προσάψουν σε κανέναν μέσα στην ιστορία, ένας είναι και θα είναι ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ‼!

Για να δούμε  με Ελληνικά μάτια γιατί προκαλεί τρόμο στα λαμόγια και δέος αγάπης στους απλούς πολίτες;

Τι έκανε ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ;

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ήταν Έλλην Μακεδόνας, και οι δάσκαλοί του ήταν Έλληνες φιλόσοφοι όλων των φιλοσοφιών και επιστημών‼!

Όταν ξεκίνησε την εκστρατεία ήταν ο μοναδικός  ηγέτης στην ιστορία  που πήρε μαζί του επιστήμονες, φιλοσόφους, δασκάλους, τεχνίτες, Γιατί;;;

Διότι δεν είχε σκοπό να κατακτήσει, αλλά να σπείρει στα πέρατα τον Ελληνικό πολιτισμό και την δημοκρατία‼!

Τι έκανε;;;

Ανέτρεπε δικτάτορες, βασανιστές βασιλιάδες, δολοφόνους εξουσιαστές και παρέδιδε την εξουσία πάλι σε δικούς τους, αλλά δημοκρατικούς με την σωστή έννοια της δημοκρατίας όπως την είχε διδαχτεί‼!

Τους άφηνε τεχνίτες, επιστήμονες, φιλοσόφους, δασκάλους για να τους κάνει να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την αληθινή δημοκρατία‼!

Να γιατί και σήμερα τρομάζει το ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ!

Οι θρησκείες και ειδικά ο χριστιανισμός προσπάθησε να ξεριζώσει οτιδήποτε ελληνικό, έκαψε, διαμέλισε, εξαφάνισε τα κείμενα των φιλοσόφων, λοιδόρησε, και συκοφάντησε τα ιερά μας και μνημεία μας, σκότωσαν, επιδοθήκαν σε γενοκτονία  με φρικιαστικά βασανιστήρια, επικήρυξαν με την ποινή του θανάτου ακόμα και όποιος ανέφερε το όνομα ΕΛΛΗΝ.

Όμως ότι και να έκαναν τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ δεν μπόρεσαν να τον αγγίξουν‼!

Εδώ γεννιέται και  ο δούρειος ίππος κατά του ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και του Ελληνισμού,  η θρησκεία του χριστιανισμού και ο αντικαταστάτης του ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ο Ιησούς χριστός, όπως είπα και ποιο πάνω, από το πουθενά, ο κανένας,  ο τίποτα!

Αυτός σήμερα ο Ιησούς χριστός,  αποδεικνύετε ένα τεράστιο διαχρονικό ψέμα ανακατεμένο με με ανύπαρκτες απειλές κατά των ελεύθερων ανθρώπων σαν φθαρμένο κουρέλι, ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ παραμένει ακέραιος, άφθαρτος, ζωντανός αφού υπάρχουν τα έργα του.

Λοιπόν ένας τέτοιος αρχιτέκτονας σαν τον Δεινοκράτη, ο καλύτερος φίλος του μεγάλου στρατηλάτη, όταν πέθανε ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  μη γνωρίζοντας εμείς αν γνώριζε τους δολοφόνους του, νιώθοντας  την απόλυα και  την σημασία ενός τέτοιου Αντρός  στους μετέπιπτα αιώνες  ασφαλώς θα έπρεπε να σκεφτεί  πως θα προστατέψει το σώμα του.

Πως θα προστάτευε το σώμα του;;;

Πρώτων δεν θα φανερωνόταν που βρίσκεται το σώμα του, παραπλανώντας τους εχθρούς του ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ με πολλούς τάφους και ψεύτικες πληροφορίες.

Τον τάφο του ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ θα το βρουν μόνο αρχαιολόγοι που θα είναι Έλληνες μυημένοι και όχι χριστιανοί έλληνες που εκτελούν εντολές του εχθρού.

Ξέρεται γιατί και σήμερα τρομάζει το Όνομα ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, διότι δεν ήταν τοκογλύφος, δεν σκότωνε λαούς και μικρά αθώα παιδιά για να κατακτήσει πλούτη ή εξουσία, διότι ήθελε να μεταλαμπαδεύσει τον Ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα της γης και πολλά άλλα που είχε διδαχτεί από τους καλύτερους δασκάλους και φιλοσόφους και που θα τα αναλύσουμε σε επόμενο κεφάλαιο, για να δούμε ποιος ήταν πράγματι ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ που άγγιξε την θεοποίηση και τρομάζει ακόμα.

 

Αυτό σήμερα που υποτίθεται ότι γίναμε ποιο άνθρωποι, ποιο πολιτισμένοι δεν υπάρχει πουθενά. Αυτά τα τέρατα που αιματοκυλούν την γη ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν το σώμα του μεγάλου στρατηλάτη που θεοποιήθηκε για να το μακελέψουν δημοσίως και να πουν να αυτός ήταν ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και να τον μηδενίσουν στα μάτια της παγκόσμια κοινωνίας.

Αλλά δεν θα τον βρουν όπως είπα παραπάνω αυτά τα σιχάματα με τα τσιράκια τους που λέγονται αρχαιολόγοι.

Διαβάζω χρόνια τώρα διάφορους να λένε διάφορα πλαγίως ότι ήταν ομοφυλόφιλος, ότι ήταν μέθυσος, ότι ήταν εκείνο και το άλλο, βρομοσκούλικα είναι που σέρνονται μέσα στον βούρκο της βρόμικης ψυχής τους.

Ο μέγας στρατηλάτης τι ήταν, το έδειξε με τα έργα του σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Να ξεκαθαρίσουμε και κάτι γελοιότητες που ξεφουρνίζουν οι χριστιανοί αρχαιολόγοι από τις εντολές τον αφεντικών τους????

Λένε , μπορεί να μην βρούμε τάφο με το σώμα και να βρούμε την τεφροδόχο!!!

Ποιο γελοία εκδοχή που κρύβει από πίσω άλλα, δεν έχω ακούσει, πρώτον αν είχε καεί το σώμα του θα είχε καταγραφεί ιστορικά διότι  το κάψιμο δεν μπορούσαν να το κρύψουν και δεν θα υπήρχε λόγος να το κρύψουν, δεύτερον κανένας δεν θα επέτρεπε να καεί το σώμα ενός τέτοιου ηγέτη που έφτασε στην αγιοποίηση από πολλούς λαούς.

Το σώμα υπάρχει ολόκληρο σε μουμιοποιημένη μορφή για να υπάρχει στους αιώνες των αιώνων.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Παρακάτω σας παρουσιάζω μερικές απόψεις και εικασίες, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

 

………………………………………………………………………………………………….

Δεινοκράτης: Ο αρχιτέκτονας του Μ. Αλεξάνδρου που έφτιαξε και τον τάφο στην Αμφίπολη

Ο Δεινοκράτης που έφτιαξε σύμφωνα με τους αρχαιολόγους τον τάφο στην Αμφίπολη είναι από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες όλων των εποχών.

Γεννήθηκε στη Μακεδονία ή στη Ρόδο και στα κείμενα της αρχαίας γραμματείας αναφέρεται με πολλά ονόματα: Στασικράτης, Στησικράτης, Χειροκράτης, Δεινοχάρης, Δεινοκράτης κ. ἄ

Με διαταγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Δεινοκράτης οροθέτησε το σχέδιο της Αλεξάνδρειας, σχεδιάζοντας, σύμφωνα με την παράδοση, τη γραμμή των τειχών της με μία λωρίδα αλεύρι.

Έργο του είναι και ο επιτάφιος τύμβος του Ηφαιστίωνα στη Βαβυλώνα, ένα κολοσσιαίο μνημείο έξι ορόφων πλάτους 180 μέτρων στη βάση του, με διάφορες χρυσές διακοσμήσεις στους ορόφους.

Το όνομα του Δεινοκράτη συνδέεται και με μία μελέτη μετατροπής του όρους Άθω.

Η μελέτη προέβλεπε το σκάλισμα του βουνού ώστε να κατασκευαστεί ένα πελώριο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αυτό το έργο έφερε κοντά τον Μέγα Αλέξανδρο με τον σημαντικό αρχιτέκτονα.

Αποκάλυψη: Ποιο ήταν το κρυφό «όραμα» του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
Στη νεανική καρδιά του σιγόκαιγε πάντα ο σεβασμός και ο θαυμασμός για τον πατέρα του Φίλιππο Β΄, εκείνον που δημιούργησε τον ανίκητο Στρατό των Μακεδόνων, την Φάλαγγα και τις Σάρισσες και μετέβαλε τους Μακεδόνες από φοβισμένους ορεσίβιους στους πιο άφοβους, ανδρείους και μεγαλόψυχους και πολιτισμένους συνάμα στρατιώτες του κόσμου!

Ο Αλέξανδρος, πάντα σε ένα μυστικό μέρος της καρδιάς του, εκτός από την μεγάλη αγάπη στην μητέρα του, κρατούσε και την εικόνα του σπουδαίου, επιτυχημένου και δολοφονημένου πατέρα του, που ένιωθε σαν χρέος του να τιμήσει όσο τίποτα άλλο στον κόσμο, τότε ιδίως που είχε καταφέρει να συντρίψει τους Πέρσες και να προχωρά από νίκη σε νίκη και από κατάκτηση σε κατάκτηση, απελευθέρωντας την ανθρωπότητα από την σκλαβιά, την αμορφωσιά, τη δουλεία και την φτώχεια!

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΕΡΟ

Την επιθυμία του αυτή καταγράφει ο ιστορικός Διόδωρος Σικελιώτης, αναφέροντας ότι βασιλιάς μας, καθώς πέθανε πρόωρα, δεν είχε προλάβει να πραγματοποιήσει κάποια μεγάλα σχέδιά του, για τα οποία έδινε μάλιστα γραπτές οδηγίες στον Στρατηγό και φίλο του Κρατερό, τον οποίο έστελνε πίσω στη Μακεδονία σαν Αντιβασιλέα του (Επίτροπο), για να αντικαταστήσει τον Επίτροπο Αντίπατρο, πατέρα του Κάσσανδρου και του Ιόλα.

Ο Αντίπατρος είχε πέσει σε δυσμένεια και είχε συνεχείς προστριβές με την βασιλομήτορα Ολυμπιάδα. Ο δε Αντίπατρος του παραπονιόταν με γράμματα για τις συνεχείς παρεμβάσεις της. Και ο Μέγας Αλέξανδρος έλεγε τότε “δεν ξέρει ότι ένα δάκρυ της μάνας μου σβήνει δέκα χιλιάδες τέτοια γράμματα»;

Στο τέλος λοιπόν αποφάσισε να στείλει αντικαταστάτη τον Κρατερό, μαζί με τις γραπτές οδηγίες για τα μεγάλα έργα που θα έκανε για λογαριασμό του. Καθώς όμως ο Κρατερός γύριζε στη Μακεδονία μαζί με χιλιάδες παλαίμαχους που επέστρεφαν σπίτι και ενώ είχε φτάσει ήδη στην Κιλικία, έμαθε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είχε πεθάνει. Λέγεται δε πως ο Αντίπατρος φοβούμενος πια για τη ζωή του, είχε ήδη στείλει δηλητήριο εναντίον του Αλέξανδρου, το οποίο έριξε στο κρασί του ο οινοχόος Ιόλας, γιος του Αντίπατρου…

Ο Κρατερός μη γνωρίζοντας τα γεγονότα (εάν συνέβησαν έτσι) συμμάχησε τελικά με τον Αντίπατρο κατά των άλλων διαδόχων και μάλιστα νυμφεύθηκε και την κόρη του Αντιπάτρου, την Φίλα.

   ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΕΛΩΡΙΟΥ ΤΑΦΟΥ

   Ένα λοιπόν από τα σχέδια-διαταγές του Μεγαλέξανδρου που δόθηκαν στον Κρατερό, ήταν και αυτό, όπως το καταγράφει ο Διόδωρος: “Ένας τάφος για τον πατέρα του Φίλιππο ήταν να κατασκευαστεί, ο οποίος θα ήταν τόσο μεγάλος όσο οι μεγαλύτερες πυραμίδες της Αιγύπτου, που ορισμένοι συγκαταλέγουν ανάμεσα στα Επτά Θαύματα του Κόσμου”!    Δηλαδή ο νέος Μεγάλος Τάφος του Φιλίππου, δεν θα ήταν κρυφός και ασημείωτος όπως στις Αιγές (και γι΄ αυτό γλύτωσε την σύληση), αλλά ολοφάνερο Μνημείο σαν τις Πυραμίδες!    Κάτι τέτοιο δείχνει ο εξαιρετικής ποιότητας περίβολος στην Αμφίπολη, με τα λευκά περίτεχνα μάρμαρα Θάσου, ο οποίος μάλιστα ήταν σκεπασμένος με επίσης εξαιρετικής τέχνης και διακόσμησης μαρμάρινες πλάκες με κλίση υδρορροών!  Φυσικά ο κύριος τάφος θα ήταν σφραγισμένος και φρουρούμενος, επειδή ήταν διακριτός και από τον περίβολο και από τον μαρμάρινο βασιλικό λέοντα στην κορυφή…

ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΑΦΤΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Ο Κρατερός, ως πολύ καλός παιδικός φίλος του Μεγαλέξανδρου, που τον βλέπουμε μαζί του να κυνηγούν λιοντάρι στο γνωστό ψηφιδωτό της Πέλλας, ίσως δεν ξέχασε την επιθυμία του Βασιλιά του και ξεκίνησε το έργο, σε μικρότερες από την μεγάλη πυραμίδα διαστάσεις, αλλά και πάλι σε πελώριες για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα, χωρίς όμως τελικά να προφτάσει να μεταφέρει τον Φίλιππο από τις Αιγές και ο Μεγάλος Τάφος ή Τάφοι της Αμφίπολης χρησιμοποιήθηκε-αν για να ενταφιαστούν άλλα μέλη της οικογένειας του Αλέξανδρου όπως η Ρωξάνη και ο γιος της Αλέξανδρος Δ΄, που φαίνεται όμως να τάφηκε ή να μεταφέρθηκε στις Αιγές (τάφος δίπλα στου Φιλίππου), ή ο Φίλιππος Αρριδαίος (που είχε οριστεί αυθαίρετα διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο Κρατερός προστάτης του και έπειτα τον ανέλαβε υπό την προστασία του ο Αντίπατρος και ο Κάσσανδρος), ενώ αργότερα μπορεί να τάφηκε εκεί και ο Φίλιππος Ε΄, ώστε ο τύμβος Καστά να γίνει η Βασιλική “Νεκρόπολη” της Αμφίπολης!

 Ίσως πάλι το έργο του μεγάλου νέου Τάφου του Φιλίππου, να το είχε κιόλας αρχίσει ο Μέγας Αλέξανδρος, αναθέτοντά το ήδη στον Δεινοκράτη, το περίφημο αρχιτέκτονά του που έχτιζε Αλεξάνδρειες! Και τον μόνο ικανό να φέρει εις πέρας τέτοιο τεράστιο έργο…

Φυσικά ο Τάφος του Φιλίππου Β΄ είναι αναντίρρητα στις Αιγές. Αλλά ο Αλέξανδρος ήθελε να φτιάξει έναν πολύ μεγαλύτερο και να μεταφέρει εκεί από τον Τάφο των Αιγών τον πατέρα του!

 Είναι άγνωστο εάν επιθυμούσε να μεγαλώσει τον ήδη υπάρχοντα τάφο των Αιγών ή ήθελε να φτιάξει έναν νέο σε άλλο μέρος.

Σε μια τέτοια περίπτωση ίσως δεν υπήρχε καλύτερο και πιο εύκολα προσβάσιμο μέρος από το κεντρικό λιμάνι του, την Αμφίπολη, την οποία γνώριζε ο ίδιος καλά και από την οποία αναχώρησε ο στόλος του για την εκστρατεία κατά των Περσών!

ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανασκαφής στον λόφο Καστά, ο κυκλικός περίβολος είναι τεράστιος και φτάνει το μισό χιλιόμετρο (497 μέτρα)!

Το ύψος του Τύμβου ξεπερνά τα 30 μέτρα, έχοντας στην κορυφή αυτού του ταφικού κώνου, το μεγάλο μαρμάρινο Λέοντα της Αμφιπόλεως! Που μαρτυρά τάφο Βασιλιά! Άλλωστε ο Φίλιππος πάνω στον θώρακά του έφερε χρυσούς βασιλικούς λέοντες…

   ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ

   Η Μεγάλη τώρα Πυραμίδα του Χέοπα στην Αίγυπτο, την οποία ήθελε να ξεπεράσει σαν Βασιλικό Τάφο του πατέρα του Φίλιππου ο Αλέξανδρος, έχει μήκος πλευράς 230,4 μέτρα και ύψος 146,5 μ.

Δηλαδή επί της ουσίας, ο Ταφικός λόφος της Αμφίπολης είναι 5 περίπου φορές μικρότερος της Μεγάλης Πυραμίδας και πάνω από 10 φορές μεγαλύτερος από τον Τάφο των Αιγών!

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Όταν λοιπόν πέθανε ο Αλέξανδρος, τις διαταγές προς τον Κρατερό έμαθε ο Περδίκκας, επίσης φίλος του Βασιλιά και επειδή είδε πως απαιτούνταν για όλα μαζί τα σχέδια του Αλέξανδρου υπέρογκα ποσά, θέλησε να τα ματαιώσει, αλλά πάλι δεν τολμούσε μόνος του να πάρει μια τέτοια απόφαση και θέλοντας συνειδησιακά να μη θεωρηθεί προσωπικά υπεύθυνος, έφερε τα 5 μεγάλα σχέδια στη Συνέλευση των Μακεδόνων, όπου η πλειοψηφία αποφάσισε να τα ματαιώσει…

Όμως είναι βέβαιο, ότι κάποιοι θα στεναχωρήθηκαν από αυτή την απόφαση, κάποιοι που αγαπούσαν πραγματικά τον Αλέξανδρο και τον Φίλιππο, όπως ο Ναύαρχος Νέαρχος π.χ., που είχε μεγαλώσει στην Αμφίπολη και την θεωρούσε πατρίδα του! Και είχε μάλιστα πάρει υπό την προστασία του την ανεπίσημη γυναίκα του Αλέξανδρου, τη Βαρσίνη και τον γιο του Αλέξανδρου από εκείνη, τον Ηρακλή! Ή ο Κρατερός που συμμάχησε με τον Αντίπατρο, ή ο Αντίγονος ο Μονόφθαλμος…

Ίσως λοιπόν θέλησαν εκείνοι να φτιάξουν ένα τεράστιο Βασιλικό Τάφο κατά το όραμα του Αλέξανδρου, όπου θα τάφονταν τελικά μέλη της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως η Ρωξάνη και ο δικός της γιος με τον Αλέξανδρο, οΑλέξανδρος Δ΄…

Τότε λοιπόν θα μπορούσαν να διαθέσουν χρυσάφι, εργάτες και πλοία στονΔεινοκράτη, που φαίνεται πως άρχισε και ολοκλήρωσε την κατασκευή του Μεγάλου Τάφου της Αμφίπολης, με πολλούς ίσως ταφικούς θαλάμους!

Tις υποθέσεις όμως δικαιώνει μόνο η αρχαιολογική σκαπάνη και ο άθικτος ή άθικτοι ταφικοί θάλαμοι, που όλοι ευχόμαστε να βρεθούν.

 ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Μοιραστείτε το!

3 comments to Έλληνες πατριώτες, μην περιμένετε να βρεθεί το σώμα του ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, τάφοι θα βρεθούν εδώ και εκεί, το σώμα όμως ποτέ από αυτήν την φαύλη παγκόσμια κοινωνία. Μέρος Α

  • Αγαπητε κυριε Κανελλοπουλε!

    Εδω και 1700 χρονια η ορθοδοξη χριστιανικη θρησκεια, ωσ ιουδα’ι’κη θρησκευτικη αιρεση, “αγιοπηει” δολοφονους του Ελληνισμου και της Ελληνικοτητας και “δαιμονοποιει” Ελληνες ηρωες. Με αλλα λογια θετει σοβαρα εμποδια στην αξιοποιηση της αφυπνιστικης ιστοριογνωσιας.
    Ερμηνευει τα αρχαιοελληνικα ευρηματα, οταν δεν μπορει να τα καταστρεψη, οπωσ συμφερει τισ ιουδα’ι’κες ιδεες και φυλακιζει το μεγαλυτερο μερος της ιστοριας του αρχαιοελληνικου Πολιτισμου στο ερεβος τησ αφανειας, του αναθεματος και της αιωνιας παρασιωπησης.
    Την ιδια τυχη θα εχει και το ευρημα της Αμφιπουλης!!!
    Ποιος γνωριζει, ποσοι απο τους αρχαιολογους και λοιπους επιστημονες, απο τους εργατες και απο την αστυνομικη δυναμη που επιτηρει τισ ςεργασιεσ δεν ειναι “Κρυπτοσκοπιανοι” ‘η “Κρυπτοεβραιοι” με ελληνοποιημενα ονοματα; Το Ελληνικο(;)Υπουργειο Πολιτισμου ειναι γεματο σε ολες τισ βαθμιδες του απο τετοιουσ ανθρωπους!. Και ο “θησαυρος” της Αμφιπουλης σαν μια παγκοσμια πολυτιμη πνευματικη παρακαταθηκη θα σπιλωθει, θα υποτιμηθη και θα διαστρεφει και στο τελος θα αποκλεισθει για πολλους αιωνες απο την Γνωση των Ρωμιων! Τι γνωριζουν μηπως σημερα τα “Ρωμιοπουλα” απο που προερχεται το ονομα “Ελλην” και ποιος ηταν ο Προμηθεας, ο Δευκαλιων και ακομη και ο Μεγας Αλεξανδρος;

    Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

    • Καλησπέρα, μετά από τόσο καιρό συνεργασία θα ξέρεις πόσο πονώ και υποφέρω, πολλές φορές κάθομαι μόνος μέσα στο σκοτάδι και τεντώνετε το δέρμα μου τα νεύρα μου, πάω να τρελαθώ, ποιοι είναι γείρω μου που μένουν ασυγκίνητοι σε τέτοια εγκλήματα και προδοσίες και αναγνωρίζουν γενοκτονίες που αρκετές είναι στημένες και παραβλέπουν την μεγαλύτερη και ποιο επικίνδυνη γενοκτονία των Ελλήνων. Τώρα που σου γράφω μου ήρθε μήνυμα ότι στον Πειραιά καταστρέφουν εν τάχη αρχαία οι αρχαιολόγοι.

  • ΙΣΚΟΥΤΕΡ

    ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΕ,

    ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 2Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ, ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ ΝΕΚΤΕΝΕΒΩ, ΤΟΥ ΔΙΚΕΡΑΤΟΥ ΑΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ, ΤΟΥ ΔΙΚΕΡΑΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΟΥ ΚΕΦ.16 ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ…

    ΤΑ ΠΟΛΥ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΞΥΔΕΡΚΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    Ο ΑΝΤΙΠΑΤΡΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ 17 1/2 ΕΤΩΝ ΝΕΑΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.

    Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΔΑΙΟ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ…

    Ο ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΣΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΥΔΝΑ…

    ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΤΡΟΥ Ο ΙΟΛΑΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΜΗΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΕΠΙ ΤΡΙΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΒΡΑΔΥΑ…

    ΑΠΟΣΙΩΠΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΤΟ 316 ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΙΔΑΙΟΥ ΤΟ 317 ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΟ ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΡΟ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΑΙΓΩΝ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.

    ΤΟ 311 Η ΡΩΞΑΝΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΚΤΡΙΑ (ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ) ΟΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΟΞΥΑΡΤΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ 12χρονο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ Δ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΠΙΓΟΝΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ.

    Ο ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ.

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΤΟΥΣ ΕΔΙΔΑΞΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΣΟΛΩΝΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΟΛΩΝΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΣΑΙΔΑ ΓΙΑ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΟΥ ΟΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΗΜΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ…

    ΤΟ 311 ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΠΤΟΥ, ΠΕΡΙΛΑΜΠΡΟΥ, ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΟΛΗ Η ΘΑΣΟΣ ΟΛΗ Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΛΟΣ Ο ΤΟΤΕ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΑΙΤΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΗΔΕ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥΣ.

    Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ, ΤΟ ΠΕΡΙΟΠΤΟ, ΤΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ 13χρονου ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, 13χρονου ΠΟΥ ΣΥΜΑΔΕΨΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΑΣΗ ΣΙΒΑ ΟΠΟΥ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΦΑΡΑΩ ΝΕΚΤΕΝΕΒΩ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΗΝ ΡΩΞΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Δ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΑΙΓΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ ΣΤΙΣ ΑΙΓΕΣ.

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ Α ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ, ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΣΙΝΟΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΝΤΡΕΨΕ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ ΤΟΥ ΛΑΓΟΣ ΜΟΛΙΣ ΕΚΕΙΝΗ ΕΜΕΙΝΕ ΕΓΚΥΟΣ.

    ΑΥΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΦΥΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΦΥΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ, ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΤΑΡΙΧΕΥΜΕΝΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ, ΑΥΤΟΑΝΑΚΥΡΗΧΘΗΚΕ ΦΑΡΑΩ ΚΑΙ ΗΓΕΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΛΕΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΡΡΙΑΝΟΣ.

    ΤΟ 273 Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΤΙΓΟΝΟΣ ΓΟΝΑΤΑΣ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΙΓΕΣ…

    ΣΤΙΣ ΑΙΓΕΣ ΛΟΙΠΟΝ Η ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΚΤΡΙΑΝΗ, Η ΜΠΛΕ ΠΑΝΟΠΛΙΑ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ, ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΑΘΙ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΙΤΙΟΥ, ΤΟ ΛΕΥΚΟΧΡΥΣΟ ΔΙΑΔΗΜΑ ΤΟΥ ΔΑΡΕΙΟΥ Γ ΑΠΟ ΤΑ ΓΑΥΓΑΜΗΛΑ ΚΛΠ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η 32χρονη ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΡΩΞΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ 12χρονο ΠΑΙΔΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ Δ.

    Ο 52χρονος ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΑΙΓΕΣ ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΝΩ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΑΛΛΟΥ ΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΙΩΠΗΘΗΚΕ…

    ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΧΑΙΟΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΔΙΟΤΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΡΙΧΕΥΜΕΝΟΣ ΩΣ ΦΑΡΑΩ…

    ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΑΝΤΙΓΟΝΟΣ ΓΟΝΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΣΤΙΣ ΑΙΓΕΣ ?

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 310.

    ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΜΑΣΤΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ.

    ΑΥΤΟΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΩΝ ΤΩΝ ΣΦΙΓΓΩΝ, ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΩΝ ΦΤΕΡΩΝ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑΣ, ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΣΤΗΝ ΕΚΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΡΥΜΟΝΑ, ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΘΕΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΠΕΡΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ.

    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΑΣΤΟΡΟΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΕ ΑΜΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΥΜΟΝΑ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥΧΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΑΧΝΙΑΖΟΥΝ ΔΙΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΟΙΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ.

    Ο ΑΝΤΙΓΟΝΟΣ ΓΟΝΑΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΨΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΟΥΤΕ Ο ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΟΥΤΕ Ο ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΚΕΛΕΤΟΥ ΣΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΛΟΓΩ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗΣ C14 ΚΑΙ ΕΠΙΣΠΕΥΘΗΚΕ ΛΟΓΩ GLIGOROV…

    ΕΤΣΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΤΑΡΙΧΕΥΜΕΝΟΥ ΦΑΡΑΩ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΟΡΙΣΕ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ…

    ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΦΑΡΑΩ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ Α Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΡΑΩ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ Ο Β Ο ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΦΑΡΑΩ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>