«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μέρκελ: Ότι δεν κατάφερε ο Χίτλερ… θα το καταφέρω εγώ!!! Με έναν τρίτο παγκόσμιο, ψήνεται!!!

Νέο τελεσίγραφο της ΕΕ στη Μόσχα για το ουκρανικό

ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Διορία μιας εβδομάδας έδωσε η ΕΕ στη Ρωσία «προκειμένου να αποσυρθεί από την αιματηρή σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία». Σε διαφορετική περίπτωση η Μόσχα θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέες κυρώσεις.

Όμως η στρατιωτική κατάσταση έχει αλλάξει και οι κυβερνητικές δυνάμεις υφίστανται συνεχείς ήττες από τους αυτονομιστές στην ΝΑ Ουκρανία.

Κατά την προχθεσινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, οι 28 ευρωπαίοι ηγέτες κάλεσαν την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Διπλωματική Υπηρεσία να παρουσιάσουν εντός των επομένων ημερών σχετικές προτάσεις.

Όπως ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπέι: «Είναι σαφές στον καθένα ότι πρέπει να δράσουμε άμεσα», όπως είπε. Διευκρίνισε ο ίδιος, ότι οι σχετικές διαβουλεύσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Υποστήριξε ωστόσο ότι δεν υπάρχει κάποιος αυτοματισμός και πως για την επιβολή νέων κυρώσεων θα πρέπει να αποφασίσει είτε το συμβούλιο των υπουργών είτε οι μόνιμοι πρέσβεις των 28 χωρών μελών της ΕΕ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος δήλωσε σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας: «Τα εργαλεία αυτά θα καταστήσουν σαφές στη ρωσική ηγεσία ότι τον 21ο αιώνα η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη και ότι τους πιέζουμε να συνετιστούν και να επιλέξουν έναν εποικοδομητικό δρόμο».

«Όχι» της Γερμανίας στην αποστολή οπλισμού

Η Γερμανία εξακολουθεί πάντως να απορρίπτει το αίτημα του Κιέβου για αποστολή όπλων, όπως δήλωσε στην κυριακάτικη BILD η γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρζουλα φον ντερ Λάιεν. Η ίδια υποστηρίζει:»Με τη χρήση όπλων δεν πρόκειται να επιτευχθεί ειρήνη στην ανατολική Ουκρανία και η υποχώρηση της Ρωσίας θα πρέπει να επιτευχθεί με διπλωματικά μέσα και την άσκηση οικονομικών πιέσεων».

Αιτιολογώντας τη γερμανική στάση μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ χθες το βράδυ, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επισήμανε ότι «η αποστολή όπλων θα δημιουργούσε τη “λανθασμένη εντύπωση” ότι η διένεξη μπορεί να λυθεί με στρατιωτικά μέσα».

Εναλλακτική επιλογή, σε περίπτωση που η Μόσχα δεν αλλάξει στάση, είναι η επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων. Η καγκελάριος υποστήριξε ακόμη ότι «το ζητούμενο τώρα είναι να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας».

Πιθανώς για αυτό το λόγο, για να διευκολύνει τη συνέχεια του διαλόγου με τη Μόσχα, η κ. Μέρκελ απέφυγε στη χθεσινοβραδινή της συνέντευξη να χρησιμοποιήσει τον όρο “εισβολή” για την ροή όπλων και στρατιωτών από τη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία. Πάντως, κατά την εκτίμηση του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, οι δυνατότητες πολιτικής διευθέτησης του ουκρανικού θα περιορίζονται όσο δεν αλλάζει το σκηνικό στην ανατολική Ουκρανία.

Σε εκτενή ανάλυση στο νέο τεύχος του περιοδικού SPIEGEL, αναφέρεται ότι κόκκινη γραμμή θα ήταν η καταγγελία της “Ιδρυτικής Πράξης” του 1997 μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ. Σε αυτήν προβλέπεται ότι η δυτική συμμαχία δεν θα εγκαταστήσει μόνιμα επιπλέον μάχιμες δυνάμεις στις πρώην χώρες του Ανατολικού Μπλοκ. Όπως γράφει το SPIEGEL, η καγκελάριος φοβάται ότι η καταγγελία της “Ιδρυτικής Πράξης” θα σήμαινε την έναρξη ενός νέου Ψυχρού Πολέμου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, σύμφωνα με την ίδια, θα πρέπει να παραμείνει σε ισχύ.

Νέα στρατιωτική κατάσταση

Έχουν αντιστραφεί τα στρατιωτικά δεδομένα στην ΝΑ Ουκρανία, καθώς οι δυνάμεις των αυτονομιστών έχουν περικυκλώσει μεγάλες στρατιωτικές μονάδες που έχει στείλει το Κίεβο για την καταστολή της εξέγερσης των ρωσόφωνων κατοίκων της περιοχής.

Αποτέλεσμα είναι ουκρανοί στρατιώτες να πετούν τα όπλα τους να περνούν τα σύνορα και να παραδίδονται στους ρώσους μεθοριακούς φρουρούς κατά δεκάδες.

Πούτιν: «Εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιωτικοί πέρασαν τα σύνορά μας, αλλά δεν το κάναμε θέμα»
Το Κίεβο ξεσήκωσε πρωτοφανή επικοινωνιακό θόρυβο, επειδή πέρασαν κατά λάθος, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ρώσοι αλεξιπτωτιστές τα ουκρανικά σύνορα και συνελήφθησαν. Ωστόσο, για εκατοντάδες Ουκρανούς στρατιώτες, που πέρασαν τα ρωσικά σύνορα και συνελήφθησαν, η Μόσχα ουδέποτε έκανε παρόμοιο θόρυβο.

Προπαγανδιστική εκμετάλλευση

Να δοθεί ύψιστη προτεραιότητα στην άνευ όρων κατάπαυση του πυρός, για να σταματήσουν τα δεινά των αμάχων στην ανατολική Ουκρανία, προτείνει ο ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξή του στην RBTH (ιστοσελίδα Ρωσία Πέρα από τα Πρωτοσέλιδα»), στην οποία υπογραμμίζει παράλληλα πως η προσπάθεια επίλυσης των διαφορών με επιβολή μονομερών κυρώσεων απειλεί τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα.

«Δυστυχώς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συνεχίζουν να διαδίδουν φήμες, διαστρεβλωμένες πληροφορίες, ακόμα και ψέματα. Πρόσφατα, η Ουκρανία υποστήριξε ότι το πυροβολικό της συνέτριψε μια μονάδα τεθωρακισμένων που φέρεται να πέρασε από τη Ρωσία στην Ουκρανία, και μάλιστα δύο βρετανικές εφημερίδες ανέφεραν πως κατέγραψαν το γεγονός. Δεν παρουσίασαν όμως κανένα αποδεικτικό στοιχείο, ενώ ακόμη και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει το περιστατικό. Εμείς όλες αυτές τις ιστορίες τις βλέπουμε ως μέρος ενός πολέμου πληροφοριών», υποστηρίζει ο Λαβρόφ και συνεχίζει:

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη – θέλουμε ειρήνη στην Ουκρανία, και αυτή μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω εθνικού διαλόγου, στον οποίο θα συμμετέχουν όλες οι περιοχές και όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Αυτό ακριβώς συμφωνήσαμε στις 17 Απριλίου Γενεύη, Ρωσία, ΗΠΑ, ΕΕ και Ουκρανία. Εξάλλου κατά την πρόσφατη συνάντηση υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, της Γερμανίας, τη Γαλλίας και της Ουκρανίας, στο Βερολίνο, κανείς δεν αντιτάχθηκε στην επιβεβαίωση της συμφωνίας της Γενεύης.

Το ζήτημα είναι ότι το Κίεβο πρέπει να σταματήσει τα παιχνίδια πολέμου και να εγκαταλείψει την ψευδαίσθηση ότι, η βαθιά κρίση στην Ουκρανία μπορεί να επιλυθεί μέσω πολέμου κατά των ανθρώπων της ίδιας της χώρας. Είναι βαθιά λυπηρό το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τυφλά οτιδήποτε κάνει το Κίεβο. Ας θυμηθούμε κι ένα άλλο επίσημο έγγραφο που το Κίεβο και η Δύση προσπαθούν να ξεχάσουν. Στις 21 Φεβρουαρίου είχε υπογραφεί συμφωνία για τη διευθέτηση της κρίσης από τους Βίκτορ Γιανουκόβιτς, Αρσένι Γιατσενιούκ, Βιτάλι Κλιτσκό και Ολέγκ Τιαγκνιμπόκ, με μάρτυρες τους παρόντες υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας. Τώρα λένε ότι, η συμφωνία «έχει ξεπεραστεί από τα γεγονότα», διότι ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας (Γιανουκόβιτς) εγκατέλειψε τη χώρα».

Πηγή: Deutsche Welle/ RΒΤΗ
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

http://www.zougla.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>