Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

»Ολοι αντεγραψαν τους Έλληνες»

 Του Λεωνίδα Μπίλλη

Κι ένα τελευταίο σχόλιο:

Υπάρχουν κάποιοι που σίγουρα εξανίστανται με το να ασχολούμαστε, για το αν η μπουγάτσα ή ο μπακλαβάς είναι ελληνικής ή τουρκικής προέλευσης, καθ` ην στιγμή υπάρχουν τόσα σοβαρότερα κοινωνικά και ιδίως οικονομικά προβλήματα στην χώρα μας.

χάρη, ένας εξ αυτών είναι και κάποιος που με το ψευδώνυμο »Ελπήνωρ Νέα Υόρκη», στα σχόλια σχετικού άρθρου για τον μπακλαβά (www. tovima. gr, Το επταήμερο του Διόδωρου, 21-5-2006), αφού εκθέτει τις δικές του απόψεις για την προέλευση του μπακλαβά (πολλές εκ των οποίων είναι πολύ ορθές), καταλήγει γράφοντας (κατά λέξη), τα εξής:

 

».Αυτά εν συντομία για την ιστορία του νοστιμότατου γλυκίσματος που αρέσει πολύ από όπου και αν προέρχεται, όπως και να λέγεται κοπτοπλακούντας, μπακλαβάς ή ότι άλλο. Είναι φαιδρό, αν όχι τραγικό: Δεν έχουν να ασχοληθούν με κάτι πιο σοβαρό και ουσιαστικό οι γκρίζοι και οι μαύροι λύκοι, οι τουρκοφάγοι από τη μια μεριά και οι ελληνοφάγοι από την άλλη; Έχουν συμβάλει έτσι ώστε να λυθούν όλλλλα τα προβλήματα; Ανεργία, κοινωνικός αποκλεισμός, σπατάλη πλούτου σε παλιοσίδερα, περιβάλλον, αβεβαιότητα, φόβος κ.τ.λ. Όλα λυμένα; Ο μπακλαβάς μας μάρανε; Μην τρελαθούμε κιόλας!».

Προσπερνώντας το γεγονός ότι δεν συμπαθώ να παίρνω θέση σε εκφράζοντες τις απόψεις τους χωρίς στοιχεία ταυτότητας, θα κάνω μια εξαίρεση απαντώντας σε όλους τους λογικοφανείς νεοέλληνες που έχουν αντίρρηση με τα »δευτερεύοντα» θέματα τα οποία απασχολούν εμένα και άλλους »τουρκοφάγους» και θα τους πω ότι η οικονομική, κοινωνική και όποια άλλη κοινωνικοπολιτική μάστιγα βαραίνει σήμερα τις πλάτες μας οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι δεν γνωρίζουν κι ούτε τους ενδιαφέρει να γνωρίσουν (αν και είναι πλέον αργά), ότι ο μπακλαβάς, το μάνατζμεντ, το τηλεσκόπιο, η ιατρική, το τένις και τα λοιπά και τα λοιπά και όλα, τα πάντα, είναι ελληνικά. Διότι αν αυτό το γνώριζαν όχι τώρα, αλλά από προηγούμενες γενιές, δεν θα είχαν φτάσει ποτέ στο αναξιοπρεπές επίπεδο της πνευματικής και οικονομικής μιζέριας που βιώνουνε σήμερα ως προσκυνητάδες ξένων κέντρων λήψης αποφάσεων.

Κατανοώ απόλυτα ακριβοί μου συμπατριώτες ότι σας είναι δύσκολο να συνδέσετε, το ότι αν γνωρίζαμε (από τότε που έπρεπε να γνωρίζουμε), ότι ο μπακλαβάς και ότι αυτό συνεπάγεται, είναι δικής μας επινόησης, τότε δεν θα φτάναμε ποτέ σε κανενός είδους κρίση.

Κατανοώ ότι σας είναι απίθανο να διανοηθείτε ότι η γνώση πως ο μπακλαβάς είναι δικός μας, δεν θα επέτρεπε ποτέ τα μεγέθη της ανεργίας που βιώνουμε, την αβεβαιότητα για το αύριο και την απροσδιόριστες φοβίες που μας διακατέχουν, διότι η γνώση αυτή και όλες οι γνώσεις των άλλων τομέων που πραγματεύομαι σ` αυτό το σύγγραμμα, θα μας είχαν σφυρηλατήσει την απολεσθείσα εδώ και πολλά χρόνια, εθνική μας συνείδηση και ουδέποτε θα είχαμε επιτρέψει στους βαρβαρίζοντες να διαχειρίζονται σήμερα τα του οίκου μας.

Για να συνδέσετε την άγνοια της προέλευσης του μπακλαβά με την κρίση, πρέπει να κάνετε ένα μεγάλο λογικό άλμα επί κοντώ, αλλά δεν έχετε πλέον κοντάρι. Γι` αυτό αφήστε τους »τουρκοφάγους», όπως μας αποκαλεί και ο Ελπήνωρ, να τους μαραίνει ο μπακλαβάς. Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται ν` αλλάξει τίποτα. Για να βαυκαλιζόμαστε αναμετάξυ μας το κάνουμε. ΔονΚιχωτάδες είμαστε. Τουλάχιστον εγώ, ο δραματογράφος.

 

Δρ. Λεωνίδας Λ. Μπίλλης

 

Related posts: