«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γιανουκοβιτς: Ζούμε την άνοδο του ναζισμού, σε εξέλιξη πραξικόπημα-Αποφυλάκισαν την Ουκρανή “Παπανδρέου”. – Άνθρωπος της εκλέχτηκε πρόεδρος – Ασύμμετρη απάντηση της Ρωσίας: Προς ομοσπονδιοποίηση – αυτονόμηση η Αν. Ουκρανία;

Αγαπητοί πατριώτες ο Σόρρος είναι και στην ΕΛΛΑΔΑ, με τον προδότη Μπουτάρη και του δίνει λεφτά! Ακριβός το ίδιο με την ΟΥΚΡΑΝΙΑ  επιδιώκουν και στην ΕΛΛΑΔΑ, τα μάτια μας και την κρίση μας σε πλήρη επαγρύπνηση, μην ΤΣΙΜΠΑΜΕ στους ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ και τα πουλημένα ΜΜΕ. Μέχρι τώρα δείξαμε ωριμότητα και δεν τους κάναμε το χατίρι για ΕΜΦΥΛΙΟ! Νέοι μάθετε, ρωτήστε, διαβάστε, να μάθετε αυτή η βασανισμένη  χώρα τι έπαθε στον εμφύλιο και τι φρίκη είναι.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

20140222-175225.jpg
Σχόλιο ΛΦ: Όσες συμφωνίες και να κλείσεις με τα λαμόγια της Δύσης, δεν θα σταματήσουν αν δεν καταφέρουν τον στόχο τους. Οι συμφωνίες γίνονται για να χτυπήσουν πισώπλατα. Έτσι την πάτησε και ο Γιανούκοβιτς

Γιανουκοβιτς: Ζούμε την άνοδο του ναζισμού

Την παραίτησή του υπέβαλε το πρωί του Σαββάτου ακόμη ένας σύμμαχος του Προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς, ο Πρόεδρος της ουκρανικής Βουλής Βολοντίμιρ Ρίμπακ.
– Την ίδια ώρα, στα χέρια της αντιπολίτευσης έχει πέσει το Προεδρικό Μέγαρο στο Κίεβο, που παρέμεινε αφύλαχτο μετά την αποχώρηση του Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

– Οι ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο, ώστε να εξωθηθεί σε παραίτηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Βίκτορ Γιανούκοβιτς, και να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές στις 25 Μαϊου.
– Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς παραμένει στην Ουκρανία, αλλά σε κάποιο άλλο σημείο, εκτός Κιέβου.
– Ο Πίτερ Ποροσένκο και ο Ολεκσάντρ Τιχίνοφ έθεσαν υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου της ουκρανικής Βουλής, με τον πρώτο να αποσύρεται υπέρ του δεύτερου, ο οποίος…
είναι στενός πολιτικός σύμμαχος της Γιούλια Τιμοσένκο.
– Στην πόλη Χάρκοβο, όπου φέρεται να έχει μεταβεί ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση χιλιάδων υποστηρικτών του.
– Η ουκρανική Βουλή εξέλεξε τον Αρσέν Αβάκοφ, προερχόμενο από την αντιπολίτευση, νέο Υπουργό Εσωτερικών.
– Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε την απόφαση για την αποφυλάκιση της Γιούλια Τιμοσένκο, με τις σχετικές διαδικασίες να επιταχύνονται.
– Οι ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας ξεσηκώθηκαν κατά της αντιπολίτευσης του Κιέβου, και ψηφίζουν την… προσάρτηση στη Ρωσία. Κήρυξαν αυτοδιοίκητο, με “πρωτεύουσα” το Χάρκοβο.
– Το μεσημέρι, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της, η Γιούλια Τιμοσένκο απελευθερώθηκε.
– Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι εγγυάται τη “βελούδινη” μεταβίβαση της εξουσίας στην αντιπολίτευση.
– Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, η εκπρόσωπος του Βίκτορ Γιανούκοβιτς διαψεύδει ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας σχεδιάζει να υποβάλλει την παραίτησή του.
– Η Stratfor προβλέπει μέσω ανάλυσής της, την οποία ανέβασε στο Twitter, ότι η Ουκρανία οδηγείται σε διχοτόμηση, με τις ανατολικές επαρχίες να επιλέγουν την προσάρτηση στη Ρωσία.
– Από το Χάρκοβο, ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς εκφώνησε διάγγελμα, σημειώνοντας τα εξής: “Πυροβόλησαν το αυτοκίνητό μου, αλλά δεν παραιτούμαι. Θα παραμείνω στην Ουκρανία. Δεν παραιτούμαι. Προσπαθώ να προστατεύσω τους πολίτες από συμμορίες κακοποιών. Η σημερινή Βουλή παίρνει παράνομες αποφάσεις, και αποτελεί ντροπή για τη χώρα. Βρίσκεται σε εξέλιξη πραξικόπημα. Η κατάσταση θυμίζει την άνοδο του Ναζισμού. Δεν πρόκειται για αντιπολιτευόμενες δυνάμεις, αλλά για φασίστες. Κάποια στελέχη του κόμματός μου απειλήθηκαν, και υποχρεώθηκαν να στηρίξουν την αντιπολίτευση”.
– Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς αποφάσισε να ξεκινήσει περιοδεία στις ανατολικές και νότιες επαρχίες της χώρας, ώστε να ηγηθεί ουσιαστικά του κινήματος διαμελισμού και προσάρτησης στη Ρωσία.
– Με ανακοίνωσή τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δηλώνουν ότι θα τηρήσουν ουδετερότητα, και δεν θα παρέμβουν στην πολιτική αντιπαράθεση.
– Ο Πολωνός Υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι δήλωσε: “Δεν έγινε πραξικόπημα στην Ουκρανία. Τα κυβερνητικά κτίρια εγκαταλείφτηκαν. Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής είναι νόμιμη. Ο Πρόεδρος Γιανούκοβιτς έχει 24 ώρες για να υπογράψει το νέο Σύνταγμα”.
– Οι ΥΠΕΞ Γαλλίας, Γερμανίας και Πολωνίας επιρρίπτουν ευθύνες στην ουκρανική αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της.
– Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε: Η ουκρανική αντιπολίτευση καθοδηγείται από ένοπλους εξτρεμιστές. Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να ασκήσουν πίεση στην ουκρανική αντιπολίτευση”.
– Το απόγευμα, η ουκρανική Βουλή συνήλθε σε σώμα για να ψηφίσει σχετικά με το αν θα αποφασιστεί η αποπομπή του Βίκτορ Γιανούκοβιτς από την Προεδρία.

 
Ασύμμετρη απάντηση της Ρωσίας: Προς ομοσπονδιοποίηση – αυτονόμηση η Αν. Ουκρανία;

Πρωτοφανούς σκληρότητας οι τοποθετήσεις Ρώσων αλλά και επιτελών της Ανατολικής πλευράς της Ουκρανίας για τις τελευταίες εξελίξεις.

Αποφυλάκισαν την Ουκρανή “Παπανδρέου”. Δεν υπάρχει ελπίδα για τον πλανήτη…

20140222-180710.jpg
Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο αποφυλακίστηκε τελικά, ενώ νωρίτερα εκπρόσωπος του κόμματός της διέψευδε τις σχετικές πληροφορίες από ΜΜΕ.
Παράλληλα, το κοινοβούλιο εξέλεξε νέο πρόεδρό του τον Ολεκσάντρ
Τουρτσίνοφ, στενό συνεργάτη της κ. Τιμοσένκο, ο οποίος, απουσία του προέδρου και χωρίς πρωθυπουργό, ουσιαστικά αναλαμβάνει καθήκοντα αρχηγού κράτους.
Πληροφορίες από Υστερόγραφα και ολυμπία

Εγκατέλειψε το Κίεβο ο Γιανουκόβιτς;-Οι ακροδεξιοί πρωτοστάτες των «διαδηλωτών» στην Ουκρανία δεν αποδέχονται την συμφωνία αν δεν παραιτηθεί ο Γιανούκοβιτς

ukr9

Οι ακροδεξιοί πρωτοστάτες των «διαδηλωτών» στην Ουκρανία
Συγγνώμη τους ζήτησε ο Κλίτσκο για την υπογραφή συμφωνίας με Γιανουκόβιτς. Απειλούν να ορμήσουν με όπλα. Αυτοί για την Δύση δεν είναι νεοναζί αλλά «δεξιοί ακτιβιστές». Χορτάστε τα δύο μέτρα και σταθμά της Νέας Τάξης…

Ένας ακροδεξιός πολιτικός διέκοψε τον Βιτάλι Κλίτσκο ενώ μιλούσε στο πλήθος στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, φωνάζοντας ότι ο Γιανουκόβιτς πρέπει να παραιτηθεί μέχρι τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου. Οι υπόλοιποι άρχισαν να ζητωκραυγάζουν όταν ο άνδρας αυτός, ο Ντμίτρο Γιάρος προειδοποίησε ότι “θα ορμήσουμε με τα όπλα, σας τ’ ορκίζομαι”.
Ο Γιάρος, που είναι αρχηγός του εθνικιστικού Δεξιού Τομέα, είπε στο πλήθος ότι οι υποστηρικτές του δεν θα καταθέσουν τα όπλα τους, ούτε θα φύγουν από τα οδοφράγματα μέχρι να παραιτηθεί ο Γιανουκόβιτς.
Αναφερόμενος στους τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης που στέκονταν πίσω του, ο Γιάρος φώναξε στο πλήθος: “Ο σύντροφός μου σκοτώθηκε και οι ηγέτες μας κάνουν χειραψία με τον δολοφόνο. Είναι ντροπή! Σας δώσαμε την ευκαιρία να γίνεται υπουργοί στο μέλλον, ακόμη και πρόεδροι, όμως εσείς δεν θέλετε να ικανοποιήσετε το μοναδικό μας αίτημα, να φύγει αυτός ο εγκληματίας από την εξουσία”, συνέχισε.
“Εμείς, ο απλός λαός, λέμε στους πολιτικούς ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει πρόεδρος ο Γιανουκόβιτς για όλο τον χρόνο. Θα πρέπει να φύγει μέχρi αύριο το πρωί (σ.σ. Σάββατο)”, προειδοποίησε.
Ο Κλίτσκο ζήτησε ταπεινά συγγνώμη από τους ακροδεξιούς για την χειραψία με τον Γιανουκόβιτς, λέγοντας στο πλήθος: “Αν προσέβαλα κάποιον, τον ζητώ να με συγχωρέσει”.

Εγκατέλειψε το Κίεβο ο Γιανουκόβιτς;
gianukovic

Η κατοικία του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς που απέχει περί τα 15 χλμ. από το Κίεβο φέρεται να είναι άδεια και αφύλακτη. Δημοσιογράφοι εισχώρησαν ελεύθερα σε αυτήν, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης. Την «εξαφάνιση» του Ουκρανού προέδρου επιβεβαίωσε και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Βιτάλι Κλίτσκο, διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα.
Η ουκρανική αντιπολίτευση θα ζητήσει σήμερα τη στήριξη του κοινοβουλίου για μια απόφαση η οποία ζητεί την παραίτηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, δήλωσε εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.
“Θα καταθέσουμε το κείμενο της απόφασης με αίτημα την παραίτηση του Γιανουκόβιτς” δήλωσε η Οκσάνα Ζινοβίγεβα, εκπρόσωπος του κόμματος Ουκρανική Δημοκρατική Συμμαχία για τις Μεταρρυθμίσεις (UDAR) του Βιτάλι Κλίτσκο. “Η απόφαση αυτή θα επιτρέψει στο κοινοβούλιο να ορίσει ημερομηνία για τις πρόωρες εκλογές”.
Ο Κλίτσο μιλώντας στους διαδηλωτές που παραμένουν στην πλατεία Ανεξαρτησίας δήλωσε ότι θα ζητήσει τη στήριξη των βουλευτών “για να απαλλαγούμε” από τον Γιανουκόβιτς. “Το κοινοβούλιο πρέπει να αναγκάσει τον Γιανουκόβιτς να παραιτηθεί”, τόνισε.
Πραξικόπημα εν ολίγοις…
pygmi.gr

Το αληθινό πρόσωπο της Ουκρανικής αντιπολίτευσης = Χίτλερ ο Απελευθερωτής

Έλα να δεις….
 Το αληθινό πρόσωπο της Ουκρανικής αντιπολίτευσης ΚΑΙ αυτών που τη στηρίζουν… Πηγή : Aνατροπή τώρα.
Είχα γράψει στο παρελθόν πως κάποια εθνικιστικά κόμματα της Ευρώπης είναι νεοταξικά.
Eίναι κόμματα των μυστικών υπηρεσιών….Αυτά τα κόμματα είναι ακραία και έχουν υπόγειες διασυνδέσεις με κόμματα του ερυθρού τρόμου…..για χάρη των τοκογλύφων. Ναι, υπάρχουν σιωνιστές στην Ουκρανία. Μυστήριοι σιωνιστές. Η Ουκρανία όμως, άνοιξε τα μάτια σε αρκετούς ηλίθιους…
Πικρή επιβεβαίωση dogs in space.
chaos-crisis.blogspot.com

Ο ρόλος των Τουρκόφωνων Τατάρων της Κριμαίας στην Ουκρανική Κρίση

Η επιδρομή των Τατάρων
Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΤΑΤΑΡΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΒΙΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ
Η επιδρομή των Τατάρων

Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για pentapostagma.gr
Ρωσόφωνα  ουκρανικά και γαλλόφωνα μέσα επικαλούνται μαρτυρίες κατοίκων και πληροφορίες  μυστικών υπηρεσιών, περί του κρίσιμου  ρόλου που διαδραμάτισαν οι   τουρκόφωνοι , σουνίτες μουσουλμάνοι Τατάροι (μογγολικής καταγωγής), στην ανάφλεξη του Κιέβου. Κύματα Τατάρων τζιχαντιστών που δρούσαν σε ισλαμιστικά δίκτυα στη Συρία, άρχισαν να επιστρέφουν μέσω Τουρκίας αεροπορικώς (γραμμή των Turkish Airlines Kωνσταντινούπολη -Συμφερούπολη) από τα τέλη Νοεμβρίου για να προετοιμάσουν τα βίαια επεισόδια. Eκτιμάται ότι η συμβολή τους ήταν απαραίτητη για το σχηματισμό δυνατών ομάδων κρούσης ενάντια στις ουκρανικές δυνάμεις της τάξης (Berkut).

Δημοσιογραφικές πηγές  από τη Συμφερούπολη  βεβαιώνουν ότι εδώ και  ημέρες , ομάδες των 15-20 ατόμων  που προέρχονται από τις οργανώσεις των “Νέων Τατάρων Ισλαμιστών της Κριμαίας” ταξιδεύουν  καθημερινά για  Κίεβο. Πολλοί εξ’ αυτών έχουν εκπαιδευθεί στα βουνά της Συμφερούπολης και της Δυτικής Ουκρανίας. Οι υπόλοιποι είναι εμπειροπόλεμοι στον ανορθόδοξο πόλεμο λόγω της συμμετοχής τους  στις ισλαμιστικές ομάδες της Συρίας.  Σύμφωνα  με πληροφορίες που κυκλοφορούν στην Κριμαία, οι Τατάροι Τζιχαντιστές έδρασαν στα χριστιανικά περίχωρα της συριακής πρωτεύουσας  ως αποκεφαλιστές γιατρών και συναφών επαγγελματιών του τομέα της Υγείας που αρνούνταν να συνεργασθούν με τους ισλαμιστές αντάρτες. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στο Κίεβο όπου “διαδηλωτές” ακρωτηρίασαν και  έβγαλαν το μάτι σε αστυνομικό και δεν επέτρεψαν τη μεταφορά του σε νοσοκομείο από το ασθενοφόρο. 
safe_image
Στο Ανώτατο Συμβούλιο των Κοζάκων της Κριμαίας επιβεβαιώνεται η είδηση ότι πλέον οι Τατάροι είναι “βετεράνοι της Συρίας”. Η ίδια πληροφορία διασταυρώνεται και από  πηγές των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ουκρακινής Δημοκρατίας. Αρκετοί Ρώσοι μιλούν για τη διασύνδεσή τους με την Αλ Κάιντα και άλλα ριζοσπαστικά ισλαμιστικά κινήματα.Οι Τατάροι της Κριμαίας μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους από τις σκληρές μάχες στις πόλεις της Συρίας στους δρόμους του Κιέβου ως διαδηλωτές της αντιπολίτευσης. Διατηρούν ένα είδος πολιτικής αντιπροσώπευσης  εν είδει τοπικού κοινοβουλίου (Majlis) το οποίο και αναλαμβάνει τη μεταφορά αυτών των μαχητών στο Κίεβο.Υπάρχουν αναφορές για πολλές εκατοντάδες Τατάρων της Κριμαίας παρόντες στο Κίεβο.
Η επίσημη αποστολή των Τατάρων της Κριμαίας στο Κίεβο με τη σημαία τους
Η επίσημη αποστολή των Τατάρων της Κριμαίας στο Κίεβο με τη σημαία τους
Η ΕΥΡΩΤΑΤΑΡΙΚΗ ΦΙΛΙΑ
Τατάροι Ισλαμιστές
Τατάροι Ισλαμιστές
Αυτοί οι τζιχαντιστές είναι και φιλοευρωπαιστές καθώς θεωρούν ότι μια πολιτική προσέγγιση με την Ευρωπαική Ένωση θα τους δώσει προοδευτικά αυτονομία και καταληκτικά θα αναγνωρίσει την Κριμαία ως ανεξάρτητο κράτος τους . Η  επίσκεψη του Επιτρόπου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Thomas Hammarberg στην Κριμαία όπου συνάντησε αντιπροσώπους των Majlis (ταταρικό ψευδοκοινοβούλιο) δεν είναι τυχαία. Ήδη από το 2000 η υπ. αρ. 1455 Κοινοτική Οδηγία  του Ευρωκοινοβουλίου καλούσε την Ουκρανία να προσαρτηθεί στην Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης “προκειμένου να χρηματοδοτηθούν προγράμματα υποδομής για τους Τατάρους”. Καλούσε  επίσης την Ουκρανική Κυβέρνηση να λάβει υπόψη της την εμπειρία των υπολοίπων χωρών πολυεθνικού χαρακτήρα για να διασφαλίσει μια αποτελεσματική εκπροσώπηση των Τατάρων στη δημόσια ζωή της χώρας” (π.χ.Κόσοβο).
ΛΙΓΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΤΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ
tatars03
Τον 15ο αιώνα αποκτούν πολιτική οντότητα με το “Χανάτο της Κριμαίας” και μετά  την κατοχή τους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία τον 16ο αιώνα, αρχίζουν να παρακμάζουν. Οι Ρώσοι επωφελούμενοι από την παρακμή τους, θα προσαρτήσουν το 1783 τη Χερσόνησο της Κριμαίας . Μετά τη ρωσοποίηση της Κριμαίας, οι Τάταροι μαζικά μεταναστεύσουν στη  Τουρκία που τη θεωρούν “γη του Ισλάμ”.
Με την Ρωσική Επανάσταση του 1917 αναπτερώνονται οι ελπίδες τους και η Ταταρική Βουλή (Κouroultai) ανακυρρήσει την ανεξαρτησία της Κριμαίας που όμως  θα διαρκέσει μέχρι το 1920. Ωστόσο , ο Λένιν δίνει αυτονομία στην λεγόμενη “Σοσιαλιστική Σοβιετική Δημοκρατία της Κριμαίας” αλλά με περιορισμένα δικαιώματα για τους Τατάρους κατοίκους.
Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΤΑΤΑΡΩΝ
Όταν στον Β Παγόσμιο Πόλεμο η Κριμαία κατακτήθηκε από τους Ναζί , οι Τάταροι συνεργάστηκαν με τον κατακτητή πραγματοποιώντας πολλά εγκλήματα κατά των Ρώσων και Ουκρανών. Για αυτόν το λόγο θα ακολουθήσει ο μαζικός εκτοπισμός τους από τη χερσόνησο το 1944. Οι Τατάροι της Κριμαίας εντάχθηκαν ως  εθελοντές στα Τάγματα Θανάτου των Ναζιστών σε ένα ποσοστό της τάξεως του 80% . Έκαναν εθνοκάθαρση σε όλες τις  μειονότητες της Κριμαίας και δολοφόνησαν μαζικά Ουκρανούς και Ρώσους. Καταγράφηκαν στην ιστορική μνήμη  Ρώσων και Ουκρανών  ως οι πιο αδίστακοι δολοφόνοι. Δεν εξαιρούσαν από τις σφαγές τους ούτε τους γέρους ούτε τα γυναικόπαιδα.
Στις αρχές της δεκαετίας του 90 οι Τατάροι αρχίζουν να επανακτούν την Κριμαία και οι ρώσικες αρχές δεν κρύβουν την δυσφορία τους απέναντι στη μαζική τους επιστροφή.
Από το 1991 διακυρήτουν την εθνική τους υπεροχή στην χερσόνησο και ζητούν την αναγνώριση κυρίαρχου εθνικού κράτους με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες πολιτικές εντάσεις. Αποτελούν μόνο το 10% του πληθυσμού και αναγκάζονται να αναγνωρίσουν την de facto εδαφική τους ενσωμάτωση στο νέο Ουκρανικό κράτος. Ωστόσο ιδρύουν τα δικά τους αντιπροσωπευτικά όργανα που για τους ίδιους επέχουν θέση κοινοβουλίου, υπερασπιζόμενοι την εθνική και θρησκευτική τους ταυτότητα.
Το 2002 , 260 000 Τάταροι κατοικούσαν στην Κριμαία.

Oι Ευρωπαικές επιδοτήσεις στα κινήματα “εκδημοκρατισμού” Ουκρανίας,Αιγύπτου

PM284image003

Η Ε.Ε. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΑ KINΗΜΑΤΑ “ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΥ” ΣΕ ΟΥΚΡΑNΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟ ΜΕΣΩ “ΜΚΟ”
Υπ Εσωτ. φωτο από κατασχέσεις όπλων
PM869image004
Πορφύρης Δ./Σταφυλά Π,Βρυξέλλες για pentapostagma.gr
Σε άρθρο που τιτλοφορείται “ποιός είναι έτοιμος να πληρώσει την δημοκρατία” η βέλγικη Le Soir (17/02/14) αποκαλύπτει στοιχεία για την χρηματοδότηση της Ε.Ε. μέσω ΜΚΟ του “εκδημοκρατισμού” πρωτίστως της Ουκρανίας και μιας σειράς άλλων χωρών συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου, προπύργιο της αραβικής άνοιξης. Ή αλλιώς πόσο αραβική ήταν η αραβική  άνοιξη;

Επιδοτούμενοι πολίτες εκκενώνουν ειρηνικά το δημαρχείο του Λιβν

Επιδοτούμενοι πολίτες εκκενώνουν ειρηνικά το δημαρχείο του Λιβν

H EUROPEAN ENDOWMENT FOR DEMOCRACY (ΕΕD), Ίδρυμα με την μορφή ΜΚΟ που θεσμοθέτησε η Ε.Ε. ανέλαβε δράση -όλως συμπτωματικά- τον Ιούλιο του 2013. Σκοπός της η υποστήριξη κινημάτων σε τρίτες χώρες γειτονικές ή μη της ΕΕ, όπως του πρώην ανατολικού μπλοκ και του Μαγκρέμπ ή Μ.Ανατολής π.χ Αίγυπτος και Λίβανος που “αγωνίζονται για τον εκδημοκρατισμό”. Η Ε.Ε. επιβλέπει τη δράση του Οργάνου ενώ τα έξοδα λειτουργίας του προέρχονται από την Ευρωπαική Επιτροπή και ανέρχονται αρχικά σε 6.000.000 ευρώ. Η ΕΕD προέκυψε -όλως τυχαίως- από μιά ιδέα του Πολωνού πρώην Υπ. Εξωτερικών, Radoslav Sikorski όταν η χώρα του είχε την Προεδρία της ΕΕ το 2011. Σήμερα η Πολωνία πρωτοστατεί σε διπλωματικό επίπεδο για επιβολή κυρώσεων κατά των Ουκρανικών Αρχών ενώ σε παραμεθόριες περιοχές της Ουκρανίας με την Πολωνία σημειώνονται εκτεταμένα έκτροπα από τους στασιαστές. Το όλο project ήταν, να δημιουργηθεί μια δομή “ταχείας βοήθειας” σε κινήματα που προέρχονται από χώρες σε δημοκρατική μετάβαση. Αλλά δεν ήταν -όλως συγκυριακά- παρά το καλοκαίρι του 2013 που o όλος σχεδιασμός υλοποιήθηκε και έλαβε σάρκα και οστά; που αλλού στις Βρυξέλλες.
Η δημοκρατία της Ε.Ε.
Η δημοκρατία της Ε.Ε.
Τα κράτη της Ε.Ε. αντιπροσωπεύονται στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕD και εδρεύουν σ΄αυτό 10 ευρωβουλευτές.Όσο για την οικονομική υποστήριξη των κινημάτων (αποσταθεροποίησης), αυτή διοχετεύθηκε από 12 κράτη- μέλη της ΕΕ. Η πρώτη τριάδα χωρών και μεγάλων χορηγών τέτοιων αιματηρών υπερπαραγωγών, όπως της Euromaiden είναι  ο άσπονδος εχθρός των Ρωσοουκρανών, η Πολωνία που συνέβαλε οικονομικά με 5.000.000 ευρώ, η φιλειρηνική Δανία με 4.500.000 ευρώ και το Βασίλειο της Σουηδίας με 3.600.000 ευρώ. Συμπέρασμα; Λεφτά για υποκινούμενες και προκάτ ψευδοεξεγέρσεις “υπάρχουν”.Στη δεύτερη ζώνη των ευγενικών χορηγών, η πάντα φιλειρηνική Γερμανία! Δεν φιγουράρει  στην πρώτη θέση προφανώς για να αποφεύγονται ανεπιθύμητοι συνειρμοί. Συγκρατημένη για τον ίδιο λόγο χρηματοδοτεί την κάθε “άνοιξη” με 1.000.000 ευρώ. Αντίστοιχη είναι η συμμετοχή της Ολλανδίας.Φιλική συμμετοχή της ουδέτερης Ελβετίας επίσης με το ίδιο ποσό. Η Βρετανία έχει αναλάβει την χρηματοδότηση “ειδήμονα” σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το θεωρητικό υπόβαθρο των κινητοποιήσεων. Προσφέρει τεχνογνωσία.Ο δε Διευθύνων Σύμβουλος του Οργάνου ΕΕD,  πρώην Πολωνός διπλωμάτης που ομολογεί ανεριθρύαστα:
“Μας εξυπηρετεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ξεκινήσαμε τις δραστηριότητές μας κάποιους μήνες πριν τα γεγονότα στην Ουκρανία.”
Το ίδρυμα ταχείας οικονομικής βοήθειας ως προς τα κινήματα στασιαστών, “αποδεδειγμένα λειτουργεί αστραπιαία”, ομολογούν τα στελέχη του. “Μας αρκούν 4 μόνο ημέρες για να διοχετεύσουμε τα πακέτα βοήθειας”.Μια τέτοια οικονομική υποστήριξη έλαβε το πρακτορείο ειδήσεων στην Ουκρανία, “Κiyv Post” που θεωρείται από τους πάτρονές του η “καλύτερη ανεξάρτητη πηγή πληροφόρησης για τα γεγονότα στην Ουκρανία”.Ανάλογο πακέτο έλαβε το “Ηromacki Radio” και άλλα μέσα που ανέλαβαν την καθ΄ υπαγόρευση ενημέρωση σε διατεταγμένη, ευρωενωσιακών συμφερόντων, υπηρεσία.
article-2562781-1BA13C6700000578-858_964x621
Άοπλοι διαδηλωτές
Δεκαπέντες χώρες που κατανέμονται σε δύο εδαφικές ζώνες ανήκουν στην ατζέντα των συμφερόντων του EED όπου και δραστηριοποιείται.Πρόκειται απόλυτα συγκυριακά για τις χώρες του λεγόμενου “πρώην ανατολικού μπλοκ” όπου η Ε.Ε. προσβλέπει -αν μη τι άλλο- σε διεύρυνση και σε μια δεύτερη αλλά όχι υποδεέστερη ζώνη συμφερόντων που περιλαμβάνει αραβικές χώρες στην λεκάνη της Μεσογείου.
Τα πολυτελή Γραφεία του Οργάνου εδρεύουν στις Βρυξέλλες και μάλιστα στο κτίριο της παλιάς πρεσβείας της Πολωνίας απέναντι σχεδόν από τις εγκαταστάσεις της Ευρωπαικής Επιτροπής και του Ευρωπαικού Συμβουλίου με θέα το πάρκο του Cinquantenaire.
Μια ανάσα από το Μεγάλο Τζαμί των Βρυξελλών σε χώρο που παραχώρησε πριν από χρόνια  η βασιλική οικογένεια της μοναρχίας Bodouin στην αντίστοιχη μοναρχία της Σαουδικής Αραβίας.
Η ενίσχυση των δημοκρατικών κινημάτων
Η ενίσχυση των δημοκρατικών κινημάτων
Το site του ΕΕD “άναψε” όπως ήταν αναμενόμενο από αιτήματα αυτές τις ημέρες:
“Χωρίς έκπληξη δεχθήκαμε 100 από Ουκρανία και άλλα 100 από Αίγυπτο” εξηγεί ο διευθυντής.”Πολλά από τα άτομα που είχαν έρθει σε επαφή βρίσκονται τώρα φυλακή στην Αίγυπτο γιατί ήταν μορσικοί ως το κόκκαλο δηλ. αδερφοί μουσουλμάνοι.Αλλά εμείς μπορούμε να μιλήσουμε γι’ αυτό το λιβανοαιγυπτιακό project:Διαθέτουμε Συντονιστικό Γραφείο θεατρικών θιάσων που ανεβάζουν παραστάσεις που εκθειάζουν τα δημοκρατικά ιδεώδη”.
Στον μαρτυρικό Λίβανο επίσης χρηματοδοτούν δομές, όπως και στην Αρμενία και στο Αρζεμπαινστάν.Συνολικά μέχρι τώρα σε ένα διάστημα λειτουργίας 8 μηνών έχουν χρηματοδοτήσει 34 ανάλογα “προγράμματα”, κατά την προσφιλή τους ορολογία.Ενώ εκπονούνται άλλα 15.
Η λεζάντα της προσεγμένης φιλήσυχης φωτογραφίας του άρθρου στη βελγική εφημερίδα είναι  αποστομωτική: ”Η EED υποστηρίζει κυρίως πρωτοβουλίες δημοκρατικές στην Ουκρανία όπως αυτή όπου διαδηλωτές εκκένωσαν το Δημαρχείο του Κιέβου ….”
Le Soir  Η προπαγανδιστική φωτογραφία ότι τα λεφτά πάνε σε ειρηνικές κινητοποιήσεις
Le Soir
Η προπαγανδιστική φωτογραφία ότι τα λεφτά πάνε σε ειρηνικές κινητοποιήσεις
Kι όλα αυτά ενώ οι νεκροί από την οικονομικά ευρωχρηματοδοτούμενη εξέγερση στην Ουκρανία υπερβαίνουν τους 100 και οι τραυματίες των 2 τελευταίων ημερών τους 600.Μέχρι αργά χθες το βράδυ 67 αστυνομικοί παρέμεναν όμηροι των στασιαστών. 1500 όπλα κατασχέθηκαν από τις αρχές μόνο στο Κίεβο, κυρίως πιστόλια, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Τώρα που δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες, οι Ευρωπαίοι κομμισάριοι μπορούν να διαπραγματευθούν καλύτερα τα συμφέροντά τους.

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>