«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Έρχεται καταιγίδα

Photo: Π. Τζάμαρος @fosphotos.com

Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Συγκλίνουσες εκτιμήσεις και πληροφορίες, τόσο από το εξωτερικό, όσο και εσωτερικώς, δείχνουν ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε άγνωστο και επικίνδυνο δρόμο. Αυτό που προκαλεί τη μέγιστη ανασφάλεια είναι η εντυπωσιακή μετατόπιση του εκλογικού σώματος από την παραδοσιακή δεξιά προς τη Χρυσή Αυγή. Ταυτόχρονα η ΝΔ οδηγείται σε τέτοια εκτάσεως ήττα, που δεν θα έχει καν τη δυνατότητα να αναδιοργανωθεί και να περιμένει τη γρήγορη επιστροφή της σε νέες εκλογές το 2015, ενόψει της προεδρικής εκλογής.

 

Το πολιτικό αδιέξοδο είναι προφανές. Εάν ο Σαμαράς μπορούσε να κάνει εκλογές πριν τις ευρωεκλογές, θα είχε μια πιθανότητα να περιορίσει τη ΧΑ και να προσπαθήσει να ελέγξει τις εσωκομματικές αντιδράσεις, περιμένοντας την ενδεχόμενη αποτυχία της νέας αριστερής κυβέρνησης υπό τον Σύριζα. Εάν τις κάνει όμως μαζί με τις ευρωεκλογές, τότε κινδυνεύει να χάσει τα πάντα, διότι, πολύ απλά, ο ψηφοφόρος που θα φτάσει μπροστά στις τρεις κάλπες, είναι απίθανο να ψηφίζει άλλο κόμμα στις εθνικές και άλλο στις ευρωεκλογές και πιθανότατα θα οδηγηθούμε από κεκτημένη ταχύτητα σε αποτέλεσμα εθνικών εκλογών που θα αντιστοιχεί σε αποτέλεσμα ευρωεκλογών!
Το δίλημμα είναι μεγάλο. Οι προφυλακίσεις των στελεχών της ΧΑ φαίνεται πως έχουν εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα από το προσδοκώμενο, αν και δεν μπορεί κανείς να δει τι άλλο θα μπορούσε να γίνει ώστε να ανακοπεί η ραγδαία άνοδός της, εφόσον το να τεθεί εκτός νόμου και να αποκλειστεί από τις ευρωεκλογές δεν είναι ασφαλής οδός και μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατες παρενέργειες, ακόμη και αν νομικά βρεθεί λύση. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε μπροστά στο εξής απίστευτο: να έχουμε κυβέρνηση της αριστεράς και μέσα στη Βουλή ένα ισχυρό εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα του οποίου η ηγεσία θα βρίσκεται στη φυλακή! Πραγματικά, κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί με ασφάλεια να προβλέψει πώς μπορεί να βγει η Ελλάδα από μια τέτοια περιπέτεια.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης τη βαθμιαία πτώση του ΠΑΣΟΚ. Επομένως ορθώς ο Βενιζέλος σκέφτεται πλέον τις πρόωρες εκλογές -σύμφωνα με πληροφορίες- διαβλέποντας τον μέγιστο κίνδυνο. Το παζλ είναι περίπλοκο και γίνεται ακόμη δυσκολότερο από το γεγονός ότι η Μέρκελ έχει διαμηνύσει στον Σαμαρά ότι δεν δέχεται διενέργεια εκλογών μέσα στο 2014! Επιπλέον, οι Γερμανοί έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχθούν όχι νέες διαπραγματεύσεις, αλλά ούτε καν μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν τις ευρωεκλογές, παρά μόνον δευτερεύουσες ρυθμίσεις, με ποινή διακοπής της χρηματοδότησης και εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Τι θα κάνουμε; Με δεδομένο ότι 1) μετά τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα μπορεί να συνεχίσει 2) ότι θα σχηματιστεί ούτως ή άλλως κυβέρνηση Σύριζα, είτε αυτοδύναμη είτε σε συνεργασία με ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ και 3) ότι η τάση ανόδου της ΧΑ είναι εντονότατη, δεν μένει άλλη λύση στον Σαμαρά από το να αγνοήσει τις οδηγίες της Μέρκελ και να πάει σε εκλογές, όσο πιο γρήγορα γίνεται, μετά το Eurogroup του Μαρτίου.
Με τον τρόπο αυτό ίσως καταφέρει να παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση και ίσως διατηρήσει και την ηγεσία της ΝΔ, ελπίζοντας σε μια αποτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει κάτι τέτοιο, αφού η κυβέρνηση της αριστεράς θα πατήσει πάνω στη διάλυση της χώρας και προφανώς θα έχει μεγάλη περίοδο ανοχής, αλλά δεν βλέπει κανείς και ποιο άλλο εναλλακτικό σχέδιο υπάρχει. Οι δημοσκοπήσεις είναι τόσο σαφείς και τόσο επίφοβες, που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ελιγμών.

Το ζήτημα με τη ΧΑ είναι πραγματικά άλυτο αυτή τη στιγμή. Ίσως εάν ο Σύριζα άλλαζε κάπως την κυβερνητική του ατζέντα, ξεκαθαρίζοντας καλύτερα τη μεταναστευτική του πολιτική, ίσως αυτό να ανέκοπτε κάπως την τάση ανόδου της ΧΑ. Αλλά έτσι όπως έχει εξοργιστεί το εκλογικό σώμα, με εκατομμύρια ανέργους και άλλους τόσους εξαθλιωμένους, είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό.
Δυστυχώς η Ελλάδα είναι σε θέση παρόμοια με εκείνη της Γερμανίας του μεσοπολέμου και πρέπει επειγόντως να βρεθεί ένας τρόπος να ξεμπλέξει απ’ αυτήν τη θανάσιμη προοπτική. Το μόνο που μπορεί να ανακόψει αυτήν την επικίνδυνη πορεία είναι η νέα κυβέρνηση της αριστεράς που θα σχηματιστεί, ανεξαρτήτως βουλευτικών εδρών, να στηρίζεται σε μια ευρύτατη πλειοψηφία, να έχει τη στήριξη πολλών κομμάτων, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η αίσθηση της σταθερότητας και να δημιουργηθεί ένα αντιμνημονιακό αυτή τη φορά μέτωπο εναντίον της ΧΑ, που θα την οδηγήσει στην περιθωριοποίηση.
Μπαίνουμε σε μεγάλη εθνική τρικυμία. 

Ο Απόστολος Διαμαντής είναι πανεπιστημιακός και συγγραφέας.

http://www.protagon.gr/

Μοιραστείτε το!

2 comments to Έρχεται καταιγίδα

  • stamtula theodosh

    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ ΤΗ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΈΧΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ ….ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΨΉΦΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΕΙΣ ΤΗ ΖΌΡΙ ΤΡΑΒΆΤΕ ….ΣΉΜΕΡΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΌ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΈΓΓΥΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΠΡΌΣΩΠΟ ….ΑΝ ΠΊΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΌ ΚΡΎΒΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΔΏ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΊΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΊ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ….ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΕΝΆΝΤΙΟ ΤΗΣ ΕΜΈΝΑ ΜΕ ΥΠΟΨΙΑΖΗ ….ΔΕΔΟΜΈΝΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΕΊΧΑΤΕ ΠΆΘΕΙ ΜΟΥΓΚΑΜΑΡΑ ( ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΒΛΈΠΑΜΕ )ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗ ΆΣΧΗΜΗ ΕΝΤΎΠΩΣΗ …ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΑΛΏΝ ΦΟΒΆΣΤΕ ΓΙΑ ΚΕΚΤΗΜΈΝΑ …ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΎΝΟΜΕ ΣΕ ΠΡΌΣΩΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ,ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ ΜΟΥ ΑΦΟΡΆ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΡΑΤΟΎΝ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΣΤΆΣΗ ….ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΟΠΤΩΝΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΕΛΆΣΩ …..

    • Αγαπητή φίλη, δεν ξέρω αν θα σου απαντήσει ο συγγραφέας του θέματος που σχολιάζεις; Όσο αφορά την ιστοσελίδα αν θα πας στην κατηγορία θεμάτων αριστερά στην ιστοσελίδα θα δεις προς τέλος ότι ανεβάζω χρυσή αυγή. Όμως προσπαθώ να είμαι στην πράξη δημοκράτης και ανεβάζω όλες σχεδόν τις απόψεις. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που με διαβάζεις, παλεύω χωρίς κέρδος ούτε πολιτικό για την πατρίδα μου!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>