«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Fwd: FW: EU Observer: Σκάνδαλο μεγατόνων με «φαγοπότι» δεκάδων εκατομμυρίων της Τρόικας σε Ελλάδα και Κύπρο!

Χιλιάδες σκάνδαλα και εμείς αγωνιζόμαστε να τα καταγράφουμε και οι προδοτες πολιτικοί αγωνίζονται ποιος θα κάνει τα περισσότερα και μεγαλύτερα, άρα μας έχουν γραμμένους στα Αρ@@@@α τους!!!

Όσο το εθνικό μας τυπώνεται στις Βρυξέλλες, προς τα εκεί θα προσκυνάμε αφήνοντας τα οπίσθια ακάλυπτα στον κάθε απατεώνα Ευρωπαίο και ντόπιο νταβατζή!!!

Πάντως μπορείτε πατριώτες μου να είστε περήφανοι, όλα τα ευρωπαϊκά, και όχι μόνο, χρηματιστήρια τρέμουν με την Ελλάδα, η Ελλάδα έχει το ισχυρότερο χαρτί στα χέρια της που είχε ποτέ, αλλά δεν θα το πω γιατί πατριώτες μου εμείς κάνουμε δημοκρατικό???????????  Αγώνα να φτιάξουμε νόμους για τους πούστηδες και αλλοδαπούς, οπότε θα μας πηδά νόμιμα όλη η γη!!!

Αθανάσιος Κανελλόπουλος Η Ελλάδα μοιάζει με βιβλιοθήκη. Στα πιο ψηλά ράφια βάζουμε τα πιο άχρηστα βιβλία.

Όποιος εξαπατά έναν άνθρωπο λέγεται απατεώνας, όποιος εξαπατά έναν λαό λέγεται πολιτικός.

Όταν ένας πολιτικός φεύγει από άλλο κόμμα και έρχεται στο δικό μας έχουμε διεύρυνση. Όταν ένας πολιτικός φεύγει από το δικό μας κόμμα και πάει σε άλλο έχουμε προδοσία, αποστασία κ.λ.π.

Όσο τρέχουμε πίσω από κόμματα αποκόμματα, όσο επιτρέπουμε Εβραίους να μας κυβερνάνε, όσο έχουμε εν γνώση μας τον εχθρό μέσα στο σπίτι μας που λέγετε Τράπεζα Ελλάδος και εθνική, αντί να τις λέμε ιδρύματα των τοκογλύφων και νταβατζήδων και κατακτητών, όσο βλέπουμε το δέντρο και δεν βλέπουμε το δάσος, όσο δεν ξέρουμε ποιος μένει στο διπλανό διαμέρισμα, όσο βλέπουμε την καταστροφή του άλλου και λέμε Ά!!! Ευτυχώς την γλύτωσα εγώ και  δεν βλέπουμε ότι αύριο όχι μεθαύριο θα είναι η δική μας  σειρά και με ποιο σκληρό τρόπω, τότε είμαστε ανάξιοι να λεγόμαστε Έλληνες.

Πλάτων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σκάνδαλο που κόστισε στους φορολογούμενους, δυνητικά πάνω από 80 εκατ. ευρώ αποκαλύπτει το Κοινοτικό έντυπο EU Οbserver. Η αποκάλυψη έχει να κάνει με τις εργολαβίες που έχουν δώσει κρυφά και χωρίς διαγωνισμό τα στελέχη της τρόικας ανά κράτος σε μνημόνιο με γνωστές εταιρείες που παρέχουν χρηματοοικονομικές συμβουλές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εταιρείες όπως η BlackRock, η Αlvarez and Μarsal, η Pimco και η Oliver Wyman, παρείχαν συμβουλές για τη διάσωση των τεσσάρων χωρών που μέχρι χθες ήταν σε μνημόνιο, με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς καμία εξασφάλιση από τη χρήση διαβαθμισμένων πληροφοριών για ίδιον όφελος.

Οι σκοτεινές διαδρομές των στελεχών της κάθε τρόικας με αυτόν τον πολύχρηστο κύκλο εταιρειών χρηματοοικονομικών συμβούλων, δημιούργησε μία κατάσταση όπου λεφτά φορολογουμένων ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον τους. Για παράδειγμα σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Alvarez and Marsal έλαβε 2 εκατ. ευρώ για να δώσει τραπεζικές συμβουλές στην περίπτωση της Ισπανίας και 6,6 εκατ. ευρώ για ένα ραπόρτο που έγραψε για την Κύπρο.

Ειδικά στην περίπτωση της Κύπρου οι Αρχές έχουν ξεκινήσει και διαδικασίες εσωτερικού έλέγχου. Το χειρότερο όμως είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις οι εταιρείες αυτές λαμβάνουν αμοιβές που εξαρτώνται από τις λύσεις που προτείνουν. Οι αμοιβές των εταιρειών που συμβούλευσαν τη λύση για την Κύπρο για παράδειγμα εξαρτώνται από το μέγεθος της εκκαθάρισης των τραπεζών στο Νησί, δημιοργώντας σοβαρά ερωτήματα για τα κίνητρα.

Επιπλέον, το ίδιο δημοσίευμα του ΕU Οbserver, έπειτα από συστηματική έρευνα έχει εντοπίσει πάρα πολλές περιπτώσεις λογιστικών λαθών αλλά και μη ηθικής χρήσης των πληροφοριών που έχουν στη διάθεσή τους αυτές οι εταιρείες, οι περισσότερεες δε εντοπίζονται στην περίπτωση της Ιρλανδίας.

Σε σχέση με την Ελλάδα το δημοσίευμα αναφέρει ότι η BlackRock έχει λαμβάνειν 12,3 εκατ. ευρώ από τις ελληνικές Αρχές, έχει δώσει με τη σειρά της υπεργολαβίες σε άλλες παρόμοιες εταιρείες, δρα στην Ελλάδα υπό τον ψευδή εταιρικό τίτλο Solar και απασχολεί 18 οπλισμένους φρουρούς για να υποστηρίξουν το έργο της.

Στο μεγάλο ερώτημα “γιατί το κάνουν τρόικα και εταιρείες” απάντηση δεν έχει δοθεί. Το βέβαιο είναι, καταλήγει το δημοσίευμα, πως με αυτήν τους την εμπλοκή οι 12 περίπου πολύ μεγάλες εταιρείες συμβούλων έχουν διεισδύσει σχεδόν μονοπωλιακά στην Κοινοτική αγορά κι έχουν αποκτήσει προνομιακή πρόσβαση σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και νομοθέτες.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ

Dimitrios Adamopoulos makrinitsa@hotmail.com

…………………………………………..

Σύμβουλοι τρόικας: Η επιχείρηση εκατομμυρίων πίσω από τη λιτότητα

Εκτενή αναφορά στις εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στην τρόικα των μνημονίων που πλουτίζουν από την λιτότητα της ευρωζώνης, κάνει σε δημοσίευμά της η euobserver.com εγείροντας σειρά από ερωτήματα που αφορούν την διαφάνεια των διαδικασιών και το ισχυρό μονοπώλιο που έχει στηθεί πίσω από τα πακέτα διάσωσης.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, μπορεί τα ονόματα των Alvarez and Marsal, BlackRock, Oliver Wyman και Pimco να είναι άγνωστα στον μέσο Ευρωπαίο, οι εταιρείες αυτές όμως που δραστηριοποιούνται στον χώρο της παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών, έπαιξαν κεντρικό ρόλο σε όλα τα πακέτα διάσωσης στην περιοχή κοστίζοντας στους φορολογούμενους της Κύπρου, Ελλάδας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας πάνω από 80 εκατ. ευρώ.

Η «ανεξάρτητη» εξειδίκευσή τους χρησιμοποιείται από την τρόικα των διεθνών δανειστών, ήτοι την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την ΕΕ, προκειμένου να αποφασιστεί το μέγεθος της βοήθειας που χρειάζεται μια τράπεζα ή χώρα για να μην χρεοκοπήσει.

Ο τρόπος πρόσληψης αυτών των εταιρειών, που συνήθως γίνεται δια της οδού της απευθείας ανάθεσης έργου και όχι μέσω δημόσιου διαγωνισμού, εγείρει ερωτήματα σχετικά με την διαφάνεια της διαδικασίας.

Όπως παρατηρείται, ορισμένες φορές μάλιστα αναλαμβάνουν καθήκοντα παρά τις όποιες συγκρούσεις συμφερόντων που μπορεί να ανακύπτουν από ενδεχόμενες συνδέσεις τους με επενδυτικά funds και άλλους παρόχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Επίσης, οι «ειδικοί» αυτοί σύμβουλοι προσλαμβάνουν με τη σειρά τους άλλες εταιρείες κλείνοντας συμβόλαια που γεννούν νέες αμφιβολίες για το ποιοι και πόσοι τελικά έχουν πρόσβαση σε εσωτερική πληροφόρηση, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο την… αξιοποιούν.

Πέραν των τοπικών νομικών εταιρειών, οι σύμβουλοι της τρόικας περιλαμβάνουν σχεδόν πάντοτε στους συνεργάτες τους μια από τις γνωστές ως “Big Four” ελεγκτικές εταιρείες, δηλαδή Deloitte, Ernst&Young, KPMG και PriceWaterhouseCoopers (PwC).

Το αποτέλεσμα; Δημιουργείται λοιπόν τοιουτοτρόπως ένας «χρυσός κύκλος» δεκάδων εταιρειών που διαχειρίζονται σε ένα de facto μονοπωλιακό καθεστώς όλες τις περιπτώσεις διασώσεων στην Ευρώπη.

http://www.capital.gr/

Μοιραστείτε το!

1 comment to Fwd: FW: EU Observer: Σκάνδαλο μεγατόνων με «φαγοπότι» δεκάδων εκατομμυρίων της Τρόικας σε Ελλάδα και Κύπρο!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>