«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΟ ΕΛΙΚΟΕΙΔΕΣ ΕΛΑΤΗΡΙΟ. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratinge E-Mail:chaziteo@t-online.de

16.12.2013

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Για τον καθωρισμο της τοπολογιας του συμπατικου κοσμου απαιτειται η κατανοηση μιας Φυσικης που ξεπερνα τα ορια της σημερινης μοντερνας Φυσικης και μας περιγραφει την εννοια της γενετικης- ‘η μη κτισης και την προελευση ολων των αντικειμενων εκ του μηδενος και την καταληξη αυτων στο μηδεν.

Η Φυσικη αυτη ειναι ακομη ανυπαρκτος.

Η σημερινη μοντερα Φυσικη εργαζεται με στατιστικες τακτικοτητες με την βοηθεια των οποιων γινεται δυνατος ο υπολογισμος της πιθανοτητας των παραγοντων της Φυσικης που οδηγουν μεν στον καθωρισμο μιας τοπολογιας του συμπατικου κοσμου, αυτη ομως εχει υποθετικο χαρακτηρα και η εικονα της μπορει ανα πασα στιγμην να μεταβληθη.

Με την βοηθεια της σημερινης μοντερνας Φυσικης και την κορην αυτης, την Αστροφυσικη, γινεται δυνατη μια σχετικα χρειαζομενη και κατανοητη εικονα της δημιουργιας του συμπατικου κοσμου που μπορει ανα πασα στιγμη ομως να ανατραπη.

Οι σχεσεις μεταξυ του συμπατικου κοσμου και του γηινου πλανητη, μεταξυ του συμπατικου χαους και της συμπατικης αρμονιας και την μοιρα των ανθρωπων του πλανητη Γη, ειναι στενα συνδεδεμενες.

Πως ειναι ομως ποτε δυνατον ο ανθρωπος να πληροφορηθη περισσοτερα πραγματα για τον συμπατικο κοσμο οταν ο εγκεφαλος αυτου με ολες τις ελλειπεις και μη ολοκληρωμενες αισθησεις του σωματος του και με ακαταλληλα αισθητηρια οργανα, ειναι σε θεση να καταγραφη μονο μερικα φαινομενα απο τις γενετικες κατασκευες του συμπατικου κοσμου;

Η κλασικη Φυσικη την οποια διεσθανεται ο ανθρωπος, διαφερει απο την Φυσικη της σχετικοτητας και αυτη απο την Φυσικη των στοιχειωδων τεμαχιδιων και αυτη παλι απο την κοσμολογικη πραγματικοτητα.

Ο ανθρωπινος εγκεφαλος κατα την εξελικτικη του πορεια εξελιχθει ετσι ωστε να μπορη να βοηθα το ανθρωπινο σωμα σε ενα περιβαλλον και δη των διαστασεων που λειτουργει το σωμα αυτο.

Η Εξελιξη ποτε δεν προετοιμασε τον ανθρωπο για να προσανατολιστη αυτος προς τον κοσμο των κβαντοτεμαχιδιων.

Ο ανθρωπινος εγκεφαλος δεν ειναι σε θεση να κατανοη χαοτικες καταστασεις και Fractals και αυτα να τα επεξεργαζεται ορθολογικα σε μια πολυπλοκο αρχιτεκτονικη του εγκεφαλου σαν μια μηχανη επεξεργασιας πληροφοριων.

Για τον λογο αυτο υφισταται η υπονοια οτι ο συμπατικος κοσμος οχι μονο ειναι παραδοξολογωτερος απ’ οτι υποθετουμε, αλλα παραδοξολογωτερος και απ’ οτι εμεις οι ανθρωποι μπορουμε να υποθετουμε.

Υπαρχουν πιθανως στον συμπαντα κοσμο περαν την μαυρης υλης, της μαυρης ενεργειας και των μαυρων τρυπων και αλλα πραγματα που καμμια απο τις οποιες σχολικες φιλοσοφιες ποτε ονειρεφθηκε ‘η θα μπορουσε να ονειρεφθη.

Σε μια μαυρη τρυπα εξαφανιζεται χωρις επανεμφανιση μαζι με την υλη και ο δευτερος κυριος νομος της θερμοδυναμικης.

Αυτος ως γνωστο διατυπωνει οτι οι περισσοτερες φυσικες διαδικασιες ειναι μη αναστρεψιμες και εμποδιζει την εντροπια ενος κλειστου φυσικου συστηματος καποτε να μπορη να μειωνεται.

Αυτη συνηθως αυξανεται ‘η παραμενει σταθερη, Σε αντιθεση, με τον πρωτο κυριο νομο της θερμοδυναμικης παρατηρει καποιος σε ενα κλειστο φυσικο συστημα, οτι η ενεργεια και συνεπως η εντροπια, μειωνεται (1).

Κατα την συγχωνευση μαυρων τρυπων, ποτε δεν μειωνεται η ολικη επιφανεια του οριζοντα συμβαντος.

Λογω των κβαντικων φαινομενων οταν μια μαυρη τρυπα συγκρουεται με ενα αστρο εκπεμπει αυθορμητα θερμικη ακτινοβολια, δηλαδη η μαζα της μαυρης τρυπας μειωνεται απο την εκπομπη ενεργειας και συνεπως συστελλεται και η ολικη επιφανεια του οριζοντα συμβαντος.

Δια της εντροπιας της ελευθεροθεισης ακτινοβολιας η υποδοχη της εντροπιας της μαυρης τρυπας δεν αναπληρωνεται περισσοτερο, δηλαδη ο γενικευμενος δευτερος κυριος νομος της θερμοδυναμικης δεν εχει κανενα προβλημα με την αυθορμητη εκπομπη θερμικης ακτινοβολιας.

Απο αυτην την θερμικη ακτινοβολια γινεται δυνατος ο υπολογισμος της σταθερας αναλογικοτητας μεταξυ της εντροπιας των μαυρων τρυπων και της επιφανειας των οριζοντων συμβαντων αυτων.

Τα αστρα ειναι οι προδρομοι των μαυρων τρυπων και παριστανουν τα αποτελεσματα γενεσης αυτων.

Στις γιγαντιες διαστασεις του συμπαντος κοσμου ‘η στις πολυ μεγαλες γεωιστορικες χρονικες περιοδους λαμβανουν χωρα συμβαντα που παρουσιαζονται στον μεσεο κοσμο ως απιθανα ειναι ομως πραγματικα και αναποφευκτα.

Στις μεγαλες κατασκευες του συμπαντος κοσμου μεταφερεται και επεξεργαζεται χωρις καμμια διακοπη φρεσκο υλικο κατασκευης απο τις γυρω περιοχες, αποτελουμενο απο το περιεχομενο του ετσι ονομασθεντος «κενου χωρου», του «Αιθερα» των αρχαιων Ελληνων, του «Quintessenz» και του «Ωκεανου-Higgs» των νεων Αστροφυσικων.

Ο κενος αυτος χωρος οπως και αν ονομαζεται, μπορει να συγκρηθη με μια ηρεμη λιμνη μιας καλοκαιρινης νυχτας της οποιας η επιφανεια κατσαρωνει, ενω παντου αυτη φωτιζεται οπως φωτιζουν οι κολοφωτιες (πηγολαμπιδες), απο ζευγαρια ηλεκτρονιων και ποζιτρονιων.

Βριθει συνεπως ο «κενος χωρος» απο κβαντικες κυμανσεις τεμαχιδιων που πλαθονται αυθορμητα και αμεσως μετα εξαφανιζονται.

Η πραγματικη τους ομως υπαρξη αποδεικνυεται σε φυσικοχημικα πειραματα.

Ο «κενος χωρος», ο «Αιθερας», το «Quintessenz», o «Ωκεανος-Higgs» ειναι μια πολυ απασχολουμενη και φιλικη περιοχη, γεματη με βαρυτικη ενεργεια, η οποια αντικατροπιζει μια καθωρισμενη μαζα.

To «Quintessenz», o «Vkeanow-Higgs» einai μια αορατος κατασταση, η οποια γεμιζει, αυτο που εμεις ως κενο χωρο αισθανομασται και που δεν ειναι τιποτε αλλο ως η ενσαρκωση του πεμτου στοιχειου των αρχαιων Ελληνων, την εννοια που απωθηθηκε προ πολλου απο τον Ein-stein.

Ο «Μηχανισμος-Higgs» δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια ιδεα της κβαντικης θεωριας, που στηριζεται σε ολα τα βασικα κβαντοτεμαχιδια και ειναι ταυτοχρονα κατα καποιο τροπο και αφηρημενος.

Το προτυπο μοντελο της υλης αποτελειται απο εξη Κουαρκς, εξη Λεπτονια, πεντε γνωστα Βοζονια και ενα εκτο αιτηθεντα Βοζονιο, το «Βοζονιο-Higgs», οπως και απο τρεις απο τις τεσσερες δυναμεις της φυσεως, δηλαδη απο την ισχυρα- και ασθενη πυρηνικη και απο την ηλεκτρομαγνητικη δυναμη.

Το μοντελο αυτο δεν ειναι μονο ελλειπες ειναι και αβοηθητο.

Δεν περιεχει την βαρυτικη δυναμη και δεν δεινει καμμια εξηγηση για την εννοια της μαζας της υλης.

Ουδεις απο τους Φυσικους και Αστροφυσικους των ημερων μας μπορει να εξηγηση γιατι το συμπαν μας αποτελειται απο κβαντοτεμαχιδια με χαρακτηριστικες μαζες και φορτωσεις.

Γιατι π.χ. υπαρχουν τεσσερες φυσικες δυναμεις και οχι πεντε ‘η μονο τρεις και ισως μονο μια;

Γιατι επιδρουν η ισχυρη- και ασθενης πυρηνικη δυναμη μονο σε μικροσκοπικο

επιπεδο ενω η βαρυτικη και η ηλεκτρομαγνητικη δυναμη ειναι σε θεση να αναπτυσουν την επιδραση τους χωρις περιορισμους;

Το συμπαν φαινεται να κατεχη και εξωτικα ειδη τεμαχιδιων τα οποια δεν γνωριζουμε αλλα φανταζωμαστε.

Ολα τα ειδη των γαλακτικων συστηματων εντος του συμπαντος μας δειχνουν μια διαφορα μεταξυ των παρατηρηθεντων και υπολογισθεντων (με τις εσωτερικες τους κινησεις) μαζων.

Η διαφορα αυτη ειναι αντιστροφως αναλογη στην χαρακτηριστικη επιταχυνση. Η επιταχυνση αυτη δεν μπορει να εξηγηθη με τα μοντελα της ορατης υλης. Ενδειξεις νεωτερου χρονου μας οδηγουν στην υποθεση οτι οι γαλαξιες του συμπαντος μας παρατηρουμενοι απο την Γη δεν απομακρυνονται μονο και η ταχυτητα αυτης της απομακρυνσης αυξανεται συνεχως.

Αυτο αντιφασκει στις προσδοκιες των Αστροφυσικων. Φαινεται οτι το συμπαν μας δεν ειναι μονο γεματο με μαυρη υλη αλλα επισης και με μαυρη ενεργεια (Ενεργεια του κενου χωρου).

Οπως ηδη διατυπωθηκε ο κενος χωρος δεν ειναι τοσο κενος διοτι σε αυτον υπαρχει και υλη την οποιαν δεν γνωριζουμε.

Ετσι η κοσμολογικη σταθερα και η εκτοπιση του «Αιθερα» απο τον Einstein, ηταν λανθασμενες επιλογες.

Στις αρχες του 20ου μ.Χ. αιωνα δεν μπορουσαν να εξηγηθουν τα αποτελεσματα

των πειραματων των Michelson και Morley με τα μεσα των μετρησεων της σχετικης ταχυτητας του «Αιθερα» ως προς την Γη και της ταχυτητας της ροης του νερου σε εναν ποταμο στον οποιο δυο πλοια στην ιδια αποσταση πλεουν.

Ο Ein- stein προσπαθησε να βρη καποια λυση και διετυπωσε την θεωρια της χετικοτητας που αποτελειται απο την Γενικη και την Ειδικη.

Η Γενικη θεωρια της σχετικοτητας ειναι μια βαρυτικη θεωρια, η οποια περιγραφει το πεδιο βαρυτητας για καθε πηγη της υλης και ενεργειας συν αυτης που ειναι αποθηκευμενη στο πεδιο βαρυτητας και δη στο καθε συστημα αναφορας. Ενα πεδιο ειναι μια «Ομιχλη», μια «Μυρος» που διαπερνα τον χωρο! Ο «Μυρος» αυτος μπορει να μεταδιδει μια δυναμη ‘η να περιγραφη την περιοχη και την ταχυτητα των κβαντοτεμαχιδιων.

Το βαρυτικο πεδιο διατυπωνεται με την κυρτοτητα του χωρου.

Κατα την θεωρια αυτη ο χωρος ειναι μια δυναμικη ουσια, η οποια περιεχει Μαζοενεργεια και μπορει να λαμβανη τρεια γεωμετρικα ειδη απο κυρτοτητες. Αυτες ομως δεν μπορουν να γινουν απο τους ανθρωπους αντιληπτες παρα μονο με την βαρυτικη ελξη και εκτροπη της ακτινοβολιας του φωτος.

Μεταξυ της Αρχης, σταθερη ταχυτητα του φωτος και της σταθερη ταχυτητα του φωτος που αποκλειστικα παρατηρειται απο εναν παρατηρητη σταθερα δεμενο με την πηγη του φωτος, ο Einstein επελεξε την πρωτη δυνατοτητα με το παραδοξο επιχειρημα, οτι η δυνατοτητα αυτη ειναι η ποιο πιθανη διοτι αυτη ειναι για αυτους που τρεχουν η ποιο προτιμωτερη επειδη ο χρονος τους περιμενει.

Και το φαινομενο αυτο ονομασεν «Διαστολη του Χρονου».

Κατα την δευτερη δυνατοτητα, δηλαδη για την σταθερη ταχυτητα του φωτος που αποκλειστικα παρατηρηται απο εναν παρατηρητη σταθερα δεμενο με την πηγη του φωτος δεν υπαρχει στην φυση η «Διαστολη του Χρονου».

Η υπαρξη του πεμπτου στοιχειου των αρχαιων Ελληνων απερριφθει μονο και μονο για να διατυπωθη η κοσμολογικη σταθερα με μεθοδους που καθε αλλο παρα επιστημονικες μπορει να χαρακτηρισθουν.

Τι ειναι ομως ο Χρονος;

Ολες οι βασικες εξεισωσεις της Φυσικης που αναφερονται στην αναστροφη του χρονου ειναι συμμετρικες εξεισωσεις περιγραφης των φαινομενων που δεν ειναι αναστρεψιμα.

Τα φαινομενα αυτα χαρακτηριζονται ως παραδοξα.

Ουδεις απο τους επιστημονες εως προσφατα δεν υποπτευονταν οτι η υποδομη του χρονου οπως αυτη μας παρουσιαζεται αλλα δεν ειναι, κρυβεται στις ριζες των παραδοξων φαινομενων.

Απο τους αρχαιους Ελληνες ο Παρμενιδης αρνιουνταν να αναγνωριση τον χρονο σαν φυσικη παραμετρο.

Ο Πλατωνας συνεδεσε τον μικροσκοπικο χρονο με την κινηση των παγκοσμιων σφαιρων.

Αρχιζει με την παρατηρηση ολων των κινησεων του συμπαντος.

Το «Νυν» του Αριστοτελη συνδεει το παρελθον με το μελλον.

Συνδεει την παρατηρηση μιας μοναδικης κινησης για να εννοιολοποιηση το «Νυν».

Ο χρονος στην κλασικη Φυσικη θεωρειται υπαρκτος, ενω στην Φυσικη των Κβαντοτεμαχιδιων ειναι αντικειμενικα ανυπαρκτος και μονο υπαρκτος οταν ειναι εκει καποιος παρατηρητης.

Η Ιδεα του φυσικου χρονου παριστανει μιαν μαθηματικη εννοια που χρησιμοποιειται απο την θεωρια των τεμαχιδιων για να εξηγηση την δημιουργια του χρονου και του χωρου.

Στις εξεισωσεις της κβαντικης μηχανικης ο χρονος ειναι ανυπαρκτος.

Στις εξισωσεις της κλασικης Φυσικης και του Einstein χρησιμοποιηται ενα μεγεθος του χρονου για την περιγραφη της διαστολης του συμπαντος.

Η αναγνωριση του χρονου ως φυσικο μεγεθος δημιουργησε στην κβαντομηχανικη μια σειρα απο παραδοξα ως π.χ, «η Γατα του Schrödiger» και στην θεωρια της σχετικοτητας την «χρονικη μηχανη», «ταξειδια στο παρελθον» κ.α.

Ο Einstein στην κλασικη του (και οχι στην κβαντικη του) θεωρια, συνδεει τον πραγματικο χρονο και τις τρεις διαστασεις του χωρου σε ενα «χωροχρονο» τεσσαρων διαστασεων.

Το βαρυτικο πεδιο διατυπωνεται με την κυρτοτητα του χωρου.

Επειδη ο φανταστικος χρονος τεμνει καθετα τον πραγματικο χρονο, συμπεριφερεται αυτος ως μια τεταρτη κατευθυνση του χωρου.

Ενας χωροχρονος στον οποιον τα αποτελεσματα βρισκονται στην γραμμη του χρονου των φανταστικων αριθμων, ο χωροχονος αυτος ονομαζεται ευκλειδιος. Σε οτι αφορα την κβαντομηχανικη ο φανταστικος χρονος και ο ευκλειδιος χωροχρονος ειναι εργαλεια για τον υπολογισμο των καθωρισμενων σχεσεων του χωροχρονου με πραγματικους αριθμους.

Στην ευκλειδιο Γεωμετρια το μηκος ενος ανυσματος στο σημειο με τις συντεταγμενες, ειναι ανεξαρτητο απο το συστημα των συντεταγμενων.

Μπορει οι συντεταγμενες να περιστραφουν αλλα η αποσταση σε ενα οποιοδηποτε σημειο δεν αλλαζει ακομη και εαν αλλαξουν οι συντεταγμενες.

Οι γεωδαισικες καμπυλες του χωροχρονου δεν ταυτιζονται με τον χωροχρονο της κβαντομηχανικης.

Οι Αστροφυσικοι προσπαθουν να ισοσκελισουν τις αποκλισεις με την μη ακομη καθιερωθεισα εννοια της «κβαντοβαρυτητας».

Ως αποτελεσμα των μεχρι τουδε ανασκοπησεων μπορουν να διατυπωθουν τα εξης:

Η ιστορια του συμπαντος μας στον φανταστικο χρονο υπηρξεν μια σφαιρα

με ελαφρως επιπεδομενη περιοχη στον νοτιο πολο.

Μια εντελως κυκλικη σφαιρα θα σημαινε, οτι το συμπαν μας θα διαστελλονταν αιωνια.

Η Γενικη θεωρια της σχετικοτας ειναι μια καθαρα τοπικη θεωρια και περιγραφει τις κυρτοτητες του χωρου, δηλαδη την γεωμετρια ενος μικρου μερους του χωρου με βαση την Μαζοενεργεια που ο χωρος αυτος περιεχει.

Για τους λογους αυτους τοσο η Γενικη θεωρια της σχετικοτητας οσο και ολες οι μεχρι σημερα κοσμολογικες παρατηρησεις δεν ειναι σε θεση να μας δειξουν πως το μικρο αυτο μερος του χωρου μπορει να μας οδηγηση στην συλληψη της ολικης τοπολογιας του συμπαντος, των συμπαντων ‘η του συμπατικου κοσμου.

Τα παιχνιδια σκεψης για την ολοκληρωμενη τοπολογια του συμπατικου κοσμου των γιγαντων του πνευματος της προσωκρατικης αρχαιας Ελλαδος, εχουν ιδιαιτερη βαρυτητα.

Ο Πυθαγορας π.χ. ηταν αυτος που μας αποκαλυψε την γεωμετρικη και ενεργειακη δημιουργια του συμπατικου κοσμου και το πως λειτουργουν οι φυσικοι νομοι τοσο κατα την δημιουργια οσο και για την διαλυση του κοσμου αυτου.

Μας μιλησε για τους μαθηματικους και οχι εμπειρικους νομους και μας εδωσε πληροφοριες για τις αποστασεις των τροχιων των πλανητων του ηλιακου μας συστηματος, μας μιλησε για την διαστολη του συμπατος μας και την οποια υπολογισεν, μας μιλησε για ενα κλειστο συμπαν, για μαυρες τρυπες (στις οποιες τα παντα περιστρεφονται γυρω απο ενα κεντρο, γυρω απο εναν αβυσσο του οποιου η βαρυτητα κρατει ακομη και το φως αιχμαλωτο), μας μιλησε για Φυσικη των κβαντοτεμαχιδιων και μεγαλης Ενεργειας, μας μιλησε για ενα παλωμενο συμπαν και μας εδωσε την σπουδαια μελοδια της αρμονιας των ουρανιων συμπατων, την οποια ο Δακογλου Ι. (2) στο βιβλιο του με τιτλο

«Ο μυστικος κωδικας του Πυθαγορα» ανελυσεν.

Ο κωδικας αυτος βρισκεται κρυμενος στην υπερβατικη εξισωση «0+απειρο=1-Δημιουργος», στο κοσμικο μετρο του τριπλου νομου Κ και στον χρυσο αριθμο Φ =(τετραγωνικη Ριζα του 5+1)/2=1,61803…Το μεγαλο σχεδιο της αρμονιας των σφαιρων (συμπαντων) του Πυθαγορα, μπορει να προβληθη γεωμετρικα και αναλυτικα με τους αξονες δημιουργιας και με την βοηθεια της Τετρακτυος και του ουρανιου κανναβεος.

Ο μαθητης του Πυθαγορα «Πετρων» (3) αξιολογησε τον συμπατικον κοσμο με 183 συμπαντα οπως εις το Σχ. 1 παρισταται.

Τα συμπαντα ειναι συντεταγμενα κατα σχημα ισοπλευρου τριγωνου, σε καθε πλευρα του οποιου ηταν διανεμημενοι 60 συμπαντα και ανα ενα σε καθε γωνια που συνδεαν τα αλλα συμπαντα.

Κατοπιν σαφων μαθηματικων υπολογισμων και βαση του 4ου μαθηματικου φυσικου νομου της δημιουργιας, δηλαδη βαση της γεωμετρικης φθινουσας προοδου με πρωτο ορο το (1/Φ στην 4) και λογο προοδου το (1/Φ στην 2)

και τελευταιο ορο το (1/Φ στην 28), υπολοπγιζεται η ολικη Μαζοενεργεια του συμπαντος μας σε ποσοστο 17,8%, ενω απο διαφορες μετρησεις οι σημερινοι επιστημονες αποτιμουν την μαζα του ολικου συμπαντος μας περιπου στο 10%

του συνολου της.

 

Το ελικοειδες Ελατηριο (Σχ. 2) φαινεται οτι παριστανει τον νομο των νομων του συμπατικου κοσμου.

Αυτος κινειται στον χωροχρονο σε τροχιες που δεν εχουν ουτε αρχη αλλα και ουτε τελος.

Τον συμπαντα κοσμο ο Ηρακλειτος τον βλεπει σαν μια μηχανη λαναρισματος μαλλιου ‘η σαν ενα πιεστηριο (ιδε Σχ. 3).

Μετα το κουρεμα των μαλλιων απο τα προβατα αυτα επεξεργαζονται με μια χτενα εως οτου λαβουν την μορφην της μαλλινης μπαλας.

Το υπολοιπο των μαλλιων μεταφερεται σε ενα πιεστηριο και επεξεργαζεται εκει εως οτου δημιουργηθει ενα πιλημα.

Ο ελικοειδης κοχλιας του γναφειου περιστρεφεται γυρω απο τον αξονα του και ταυτοχρονα κινειται στην διευθυνση του αξονα του.

Η διαδρομη του κοχλια του γναφειου ειναι ευθεια και λοξη (ελικοειδης).

Με τον τροπο αυτο (απ. 59) περιγραφει ο Ηρακλειτος την κοχλιοειδην, ελικοειδην (σπειροειδην) κινηση του συμπαντος κοσμου (4, 5).

Αυτος αποτελειται απο υπαρχοντα απειρα συμπαντα, τα οποια κινουντα χαοτικα σε περικλειομενα σπειροειδη, οπως κινουνται οι ποταμοι απο μπαλες, σαν ενα συστημα σε επιμερους συστημα, οπως τα στοιχεια του μικροκοσμου (Σχ.

4 και 5).

Οι χαοτικες καταστασεις οφειλονται στους νομους της μεταμορφωσης.

Τα επι μερους συστηματα αποτελουνται απο απειρα επαναλαμβανομενα και απειρα μεγαλα και μικρα μορφωματα, δηλαδη σαν τολυπη μαλλιου ‘η σαν πιλημα ‘η σαν νομος του σπαγγοραμενου υπεροχο συμπατικου κοσμου.

Απο το πιλημα (ενδοαστρικη σκονη και αεριο) γενιουνται συνεχως στους σπειροειδεις βραχιονες των γαλαξιων ηλιακα συστηματα.

Τελειωνοντας θα αναφερθουν στο σημειο αυτο τεσσερες επιστημονες των ημερων μας που υποστηριζουν την θεωρια υπαρξης του συμπαντος κοσμου, δηλαδη του κοσμου με πληθωρα συμπαντα.

Εαν καποτε οι ανθρωποι αποκτησουν την τοσο εποθυμητη φυσικη θεωρια των ολων θα αποδειχθη, οτι τοσο ο Πυθαγορας οσο και ο Ηρακλειτος ειχαν δικαιο.

Απο τις κβαντικες ιδιοτητες της υλης θεωρειται, οτι κανενα σωματιδιο, τουλαχιστον υποπυρηνικο, δεν ειναι στοιχειωδες ‘η πρωταρχικο, αλλα το καθενα περιεχει κατι απο την ταυτοτητα ολων των αλλων.

Η θεωρια αυτη της κβαντικης Φυσικης βρισκεται σε πληρτη αρμονια με την ρηση του Ηρακλειτου:

«ο συμπαντας κοσμος ειναι ενα ενιαιο και αυτορυθμιζομενο συστημα που λειτουργει στο διηνεκες».

Κατα τον Susskind L. (6) ειναι δυνατη η υπαρξη πολλων συμπαντων που βρισκοντα το ενα διπλα στο αλλο, οπως οι φουσκες ενος αφρου και σχηματιζουν εναν μεγα συμπαντα κοσμο.

Επισης ο Rees M. (7) θεωρει δυνατη την υπαρξη πολλων παραλληλα ευρισκομενων συμπαντων και τελειως ανεξαρτητα μεταξυ τους με το καθενα με δικους του νομους και σταθερες.

Κατα τον Smolin L. (8) τα συμπαντα δημιουργουν θυγατρικα συμπαντα που ξεχωριζουν με δικους τους νομους και σταθερες.

Τα θυγατρικα συμπαντα δημιουργουνται στις μαυρες τρυπες και γεννιουνται απο ενα μητρικο συμπαν.

Ο παρατηρουμενος κοσμος του συμπαντος μας κατα την υποθεση της Randal L.(9), ειναι μονο μια απο πολλες νησιδες μεσα σε εναν πολλων διαστασεων χωρο.

Μονο μερικα εκατοστα ποιο περα μπορουν να υπαρχουν συμπαντα που εμεις οι ανθρωποι δεν ειμαστε σε θεση να εντοπισουμε, διοτι ειμαστε στην Γη αιχμαλωτοι των τρειων διαστασεων του χωρου.

Γεωργιος Θ. Χατζηθεοδωρου

Βιβλιογραφια

1. Χατζηθεοδωρου Γ. «Τα πεδια μαχης των στρατιων του συμπαντος»

Δαυλος αρ. 307, Νοεμβριος 2007, σ. 21429-21438

 

2. Δακογλου Ι. «Ο μυστικος κωδικας του Πυθαγορα και η αποκρυπτογραφηση του»

Τομοι 1, 2, 3, 4 και 5, Νεα Θεσις, Αθηνα 1999

 

3. Πλατων «Τιμαιος 22c, 27c, e4b, 32d, 37c»

Μεταφραση: F. Schleiermader και H. Müller

Hamburg, Rowolf

 

4. Καρμιραντσος Κ. «Το κοσμικο σχημα Scharma»

Δαυλος αρ. 231, Μαρτιος 2001, σ. 14803-14809

5. Αναλυτης Π. «Απο τυχαια γεγονοτα δημιουργηθηκε το ιδανικο σχεδιο

του συμπαντος»

Δαυλος αρ. 293, Ιουλιος-Αυγουστος 2006, σ. 20011-20015

 

6. Susskind L. «The Cosmic Landscape, String Theorie and the Illusion of

Intelligend Design»

New York: Little, Bow 2006

 

7. Rees M. «Just Six Numbers, Science Masters»

Weidenfeld&Nicelson, London 1999

 

8. Smolin L. «Warum gibt es die Welt? Die Evolution des Kosmos»

München, Beck-Verlag 1999

 

9. Randall L. «Verborgene Universen»

S. Fischer Verlag GmbH, Frankfurt am Main 2006

 

Σχηματα

 

Σχ. 1: Ο συμπαντας κοσμος κατα τον Πυθαγορα (2)

 

Σχ. 2: Τροχιες ελικοειδων Ελατηριωνν χωρις Αρχη και Τελους.

 

Σχ. 3: Η μηχανη λαναρισματος μαλλιου κατα τον Ηρακλειτο (4)

 

Σχ. 4: Τροχιες ελικοειδων ελατηριων (Fractals) χωρις Αρχη και Τελος (5)

 

Σχ. 5: Τροχιες ελικοειδων ελατηριων (Fractals) χωρις Αρχη και Τελος (9)

 Για αντιγραφή να ζητείται την εγκρίσεις του συγγραφεύς ή τις ιστοσελίδας.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>