«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Όταν δηλώνεις καθημερινά οτι είσαι ζώο χωρίς κανένα δικαίωμα όσο και να σε σφάζουν, επόμενο είναι να αποθρασυνθούν οι προδότες!

Να αποσυρθεί η εγκύκλιος του ΙΚΑ για τη διαδοχική ασφάλιση, ζητούν ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Να αποσυρθεί η εγκύκλιος του ΙΚΑ για τη διαδοχική ασφάλιση, ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

«Απαράδεκτη, καταστροφική και άνευ προηγουμένου» χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ τηνεγκύκλιο του ΙΚΑ με την οποία «αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από 5 έως 12 χρόνια για χιλιάδες ασφαλισμένους». «Η διευκρινιστική εγκύκλιος που εκδώσαμε δεν αφορά σε όλους του συνταξιούχους αλλά σε λιγότερες από 200 περιπτώσεις» απαντά υποδιοικητής του ΙΚΑ, Δ. Πατσούρης. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συντάσσονται με τη ΓΣΕΕ και ζητούν την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου. Ενδεικτικό εξάλλου είναι το γεγονός ότι την απόσυρσή της ζητά και το συγκυβερνόν κόμμα, το ΠΑΣΟΚ…

Αναλυτικότερα:

Τι προβλέπει η εγκύκλιος

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος αλλάζει τα δεδομένα για συνταξιοδότηση με χαμηλά όρια ηλικίας κυρίως για τις γυναίκες μητέρες ανηλίκων, ελεύθερους επαγγελματίες που ασφαλίστηκαν από τον ΟΑΕΕ στο ΙΚΑ και όσους κατά τα τελευταία χρόνια δεν έχουν εργασία. Συγκεκριμένα, βάσει της εγκυκλίου οι ασφαλισμένοι κατοχυρώνουν δικαίωμα σύνταξης από το ΙΚΑ, κατά τον χρόνο που συμπληρώνουν:

α) είτε τις απαιτούμενες ημέρες συνταξιοδότησης, οπότε κατοχυρώνεται το δικαίωμα συνταξιοδότησης στο όριο ηλικίας και με τις ημέρες εργασίας που έχουν καθοριστεί για το συγκεκριμένο έτος.

β) είτε την ηλικία – στις περιπτώσεις των γυναικών με 4.500 ημέρες εργασίας στη μεικτή ασφάλιση για πλήρη ή μειωμένη σύνταξη.

Όμως, διευκρινίζεται ότι η κατοχύρωση δεν μπορεί να λειτουργεί αναδρομικά, με την έννοια της συμπλήρωσης των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης για το χρονικό διάστημα που ο ασφαλισμένος ευρίσκεται σε ασφαλιστικό δεσμό με άλλο φορέα πλην του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι αυτοαπασχολούμενοι ασφαλίστηκαν εκ νέου στο ΙΚΑ από την 1η Ιανουαρίου του 2013 και μετά θα λάβουν μειωμένη σύνταξη στα 62 και πλήρη στα 67. Αύξηση των ορίων ηλικίας θα υπάρξει και για τις μητέρες ανηλίκων που μπορεί κατά περίπτωση να φθάσει ακόμη και στα 62 χρόνια. Αντίθετα διασώζονται, όσοι έχουν κάνει έναρξη στο ΙΚΑ το 2011 και το 2012.

Αντιδράσεις

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι παρακάμπτοντας το Κοινοβούλιο «αυξάνει εν μια νυκτί τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και καταργεί την ενότητα της ασφαλιστικής συνέχειας» ενώ ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης με δηλώσεις του δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν νέες δυσμενείς αλλαγές στο ασφαλιστικό».

Να αποσυρθεί η εγκύκλιος του ΙΚΑ που προωθεί σημαντικές αλλαγές στη διαδοχική ασφάλιση, ζητά με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, το οποίο τονίζει ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος, που είναι ερμηνευτική του ασφαλιστικού νόμου 3863/2010, «αντίκειται ευθέως και υπερβαίνει την υπάρχουσα νομοθεσία και επιπλέον δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στους εργαζόμενους με διαδοχική ασφάλιση». Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ, καλεί το υπουργείο Εργασίας «να αποσύρει την κατευθυντήρια οδηγία του και να εκδώσει άμεσα νέα για τη σωστή εφαρμογή του νόμου σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και το ΙΚΑ να αποσύρει άμεσα την εγκύκλιό του».

Την απόσυρση της εγκυκλίου ζήτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος Δ. Στρατούλη, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει ακάθεκτη να σφαγιάζει συντάξεις και ν’ αυξάνει τα όρια ηλικίας σε χιλιάδες ασφαλισμένους».

«Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ικανοποιώντας τις θρασύτατες απαιτήσεις της τρόικας, συνεχίζει ακάθεκτη, ακόμα και μέσω ψευδοερμηνευτικών και μη σύννομων εγκυκλίων του ΙΚΑ, να σφαγιάζει συντάξεις και ν’ αυξάνει τα όρια ηλικίας σε χιλιάδες ασφαλισμένους, και κυρίως σε μητέρες με ανήλικα παιδιά, οδηγώντας τους ως συνταξιούχους, σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση». Ο βουλευτής σημειώνει ακόμη ότι «η εγκύκλιος αυτή του ΙΚΑ πρέπει άμεσα να αποσυρθεί και το υπουργείο Εργασίας να σταματήσει επιτέλους μέσω δήθεν ερμηνευτικών εγκυκλίων να χειροτερεύει στην πράξη τις ίδιες τις αρνητικές διατάξεις νόμων που υποτίθεται ότι ερμηνεύουν».

Ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, Δ. Πατσούρης τονίζει ότι «η διευκρινιστική εγκύκλιος που εκδώσαμε δεν αφορά σε όλους του συνταξιούχους αλλά σε λιγότερες από 200 περιπτώσεις». Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που αντιμετωπίζονται δυσμενέστερα, όπως μητέρες ανηλίκων, αλλά δεν ξεπερνούν το 1/10!

Ο τομεάρχης Εργασίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Χαϊκάλης, δήλωσε:

«Σύμφωνα με την διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε το ΙΚΑ, άλλο «ένα χτύπημα κάτω από τη μέση» δίνεται στους εργαζόμενους που επρόκειτο να συνταξιοδοτηθούν σύμφωνα με το καθεστώς της διαδοχικής ασφάλισης.

Μέχρι και 10 χρόνια θα πρέπει να παραμείνουν στην εργασία τους – αν βέβαια έχουν εργασία – προκειμένου να δικαιωθούν συντάξεως.

Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες που ασφαλίστηκαν διαδοχικά στο ΙΚΑ από το 2011, μητέρες αλλά και όσοι δεν έχουν εργασία τα τελευταία χρόνια.

Η «κυβερνητική αναλγησία» δεν σταματά εκεί, καθώς ακόμα και σε περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί συνταξιοδοτικές αποφάσεις, αυτές προβλέπεται να ανακληθούν και να εξετασθούν με τα νέα δεδομένα!!!

Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη ότι τα πάντα νομοθετούνται «στο πόδι» χωρίς κανείς να νοιάζεται για τις επιπτώσεις των αποφάσεων αυτών στον ελληνικό λαό».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ:

«Η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εργασίας και του ΙΚΑ, προετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές που αφορούν πάνω από 150.000 εργαζόμενους, κάνοντας πιο αυστηρές τις ηλικιακές προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση, χειροτερεύοντας περισσότερο την ισχύουσα νομοθεσία, προς όφελος του κεφαλαίου.

Επιχειρεί να αυξήσει έως και 12 χρόνια το όριο ηλικίας με δραματικές επιπτώσεις για μητέρες ανηλίκων, σε αυτοαπασχολούμενες που είτε τους κλείνουν τα μαγαζιά είτε άλλαξαν επάγγελμα και ασφαλίστηκαν στο ΙΚΑ, για γυναίκες που είχαν 4500 και ηλικία 55 ετών έως το 2012, ασφαλισμένες και ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ που μέχρι το 2012 (με εξαγορά πλασματικού χρόνου), θεμελίωναν δικαίωμα για σύνταξη με τις ισχύουσες προϋποθέσεις ως τότε. Απαιτούμε να αποσυρθεί η εγκύκλιος του ΙΚΑ, να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία».

 http://www.eklogika.gr/news/17612

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>