«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

6 υπερτροφές κατά του καρκίνου

DFE720A95C255D5FDE8E0453A23048B5
Στοχεύστε σε 5 έως 9 μερίδες καθημερινά, φρούτων και λαχανικών, ιδιαίτερα από τις παρακάτω 6 υπερτροφές, δηλώνει ο Richard Béliveau, PhD, του University of Québec στο Μόντρεαλ.

Μπρόκολο

Όλα τα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν ιδιότητες αντικαρκινικές αλλά το μπρόκολο είναι το μόνο με μεγάλες ποσότητες σουλφοραφάνης, μια ιδιαίτερα ισχυρή ουσία που ενισχύει τα προστατευτικά ένζυμα και αποβάλλει ουσίες που προκαλούν καρκίνο, δήλωσε ο Jed Fahey, ScD. Πρόσφατη έρευνα του University of Michigan σε ποντικούς, σύμφωνα με το iatronet.gr, ανακάλυψε ότι η σουλφοραφάνη, επίσης στοχεύει καρκινικά βλαστικά κύτταρα- αυτά που βοηθούν στην ανάπτυξη του όγκου.
Βοηθά στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, του ήπατος, του πνεύμονα, του προστάτη, του δέρματος, του στομάχου και της ουροδόχου κύστης.

Όσο πιο πολύ μπρόκολο καταναλώνετε τόσο το καλύτερο, σύμφωνα με την έρευνα, επομένως προσθέστε το όπου μπορείτε, από τις σαλάτες και τις ομελέτες μέχρι την πίτσα.

Μούρα

Όλα τα μούρα έχουν ουσίες κατά του καρκίνου (φυτοθρεπτικές). Ωστόσο, τα μαύρα σμέουρα περιέχουν μεγάλη ποσότητα ανθοκυανινών, που μειώνουν την ανάπτυξη προκαρκινικών κυττάρων και εμποδίζουν τη δημιουργία νέων αγγείων, σύμφωνα με τον Gary D. Stoner, PhD, καθηγητή στο Ohio State University College of Medicine.
Βοηθούν κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου, του οισοφάγου, του στόματος και του δέρματος.
Ο Stoner χρησιμοποιεί συμπυκνωμένη σκόνη μούρων στις έρευνες, αλλά δηλώνει ότι μισό φλιτζάνι την ημέρα μπορεί να βοηθήσει την υγεία.

Ντομάτα

Η χυμώδης ντομάτα είναι η καλύτερη διατροφική πηγή λυκοπένιου, δήλωσε ο Béliveau. Η ουσία φάνηκε πως σταματά την ανάπτυξη των κυττάρων στον καρκίνο του ενδομητρίου, σε έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Nutrition and Cancer.’

Βοηθά κατά του καρκίνου του ενδομητρίου, του πνεύμονα, του προστάτη και του στομάχου.
Το μεγαλύτερο όφελος προέρχεται από μαγειρεμένες ντομάτες (σάλτσα για ζυμαρικά), καθώς η διαδικασία θέρμανσης αυξάνει την ποσότητα λυκοπένιου που μπορεί να απορροφήσει ο οργανισμός.

Καρύδια

Οι φυτοστερόλες φάνηκε ότι μπλοκάρουν τους υποδοχείς στα κύτταρα καρκίνου του μαστού, πιθανόν επιβραδύνοντας την ανάπτυξη του κυττάρου, δήλωσε η Elaine Hardman, PhD, του Marshall University School of Medicine στο Huntington, West Virginia.
Βοηθούν στη μάχη του καρκίνου μαστού και του προστάτη.
Η κατανάλωση λίγων καρυδιών την ημέρα μπορεί να δώσει τα καλύτερα οφέλη, ανακάλυψε έρευνα του Hardman.

Σκόρδο

Τα φυτοχημικά στο σκόρδο φάνηκε ότι σταματούν τη δημιουργία νιτροσαμινών, καρκινογόνων που δημιουργούνται στο στομάχι (και στα έντερα σε ορισμένες καταστάσεις) όταν καταναλώνουμε νιτρικά άλατα, ένα σύνηθες συντηρητικό, δήλωσε ο Béliveau. Η έρευνα Iowa Women’s Health Study ανακάλυψε ότι γυναίκες που κατανάλωναν το περισσότερο σκόρδο στη διατροφή είχαν 50% χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο παχέος εντέρου σε σχέση με γυναίκες που κατανάλωναν το λιγότερο.
Βοηθούν στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου, του οισοφάγου και του στομάχου.
Κόψτε μια σκελίδα από φρέσκο θρυμματισμένο (που βοηθά την απελευθέρωση ωφέλιμων ενζύμων) σκόρδο και βάλτε το σε σάλτσα ντομάτας, ενώ σιγοβράζει και περιχύστε.

Φασόλια

Έρευνα από το Michigan State University, ανακάλυψε ότι τα φασόλια μειώνουν σημαντικά τον καρκίνο παχέος εντέρου σε ποντικούς, μερικώς επειδή μια διατροφή πλούσια σε όσπρια αύξανε τα επίπεδα ενός λιπαρού οξέος που σε μεγάλες συγκεντρώσεις έχει προστατευτική επίδραση έναντι του καρκίνου. Άλλη έρευνα στο περιοδικό ‘Crop Science’,ανακάλυψε ότι τα ξηρά φασόλια είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού σε ποντικούς.
Βοηθούν κατά του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου.
Προσθέστε μια μερίδα όσπρια μερικές φορές την εβδομάδα στη συνήθη εναλλαγή πράσινων ή άλλων λαχανικών.

protothema.gr

http://www.pentapostagma.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>