«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η γνωμη μας Ο Αντ. Σαμαράς υποτίμησε πολύ την νοημοσύνη του Ελληνισμού ΗΠΑ

σαμαρας αντωνης

Σχετικά με το κάλεσμα του πρωθυπουργού στην Ομογένεια, να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα
“Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις”
Κύριε Σαμαρά… Πριν πεις δημόσια όσα είπες στην Νέα Υόρκη (9 Αυγ. ’13), θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι τα τελευταία 25 χρόνια, μερικές χιλιάδες Ομογενείς επέστρεψαν στην
πατρίδα, με τους κόπους μιάς ζωής, να κάνουν κάτι στην Ελλάδα. Μιά αγορά, μιά μικροεπένδυση έστω. Να ζήσουν (πάλι) στην πατρίδα. Οι περισσότεροι, αναγκάστηκαν να ξανα-”φύγουν νύχτα”. Γνωρίζεις την αιτία;
Ως υπενθύμιση στην ”αδύνατη” μνήμη σου: Σε όσους Ομογενείς πήγαν γιά επενδύσεις στην Ελλάδα, ”λαμόγια” διεφθαρμένοι πολιτικοί (και από το κόμμα σου, που ζει χρόνια με ”μαύρο” χρήμα και κρατικές ενισχύσεις), αξιωματούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ, έπεσαν πάνω τους, σαν τα κοράκια, ζητώντας χρήμα γιά ”μεσολάβηση-ρουσφέτια” ή ”εξυπηρετήσεις”.
‘Αλλαξε κάτι στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια με τα ”μνημόνια” και δεν το γνωρίζουμε; Μπήκε τάξη στο Δημόσιο, στο διεφθαρμένο κομματικό κράτος; Θεραπεύτηκαν οι παθογένειες (κλεψιά-ατιμία, ατιμωρησία, γραφειοκρατία, ρουσφέτια-”ημέτεροι”, φορολογία- φοροδιαφυγή κ.ά.); Ακόμα και σήμερα διορίζετε στο Δημόσιο με ”ρουσφέτια”, τους ”ημέτερους”. Στην κατεστραμμένη από εσάς Ελλάδα της αναξιοκρατίας και της ανομίας, πάντα τα κομματικά σας ”λαμόγια”, επιπλέουν.
Ποιός Ομογενής, ποιός επενδυτής, θα φέρει τα χρήματά του σε μιά χώρα:
– με υπερφορολόγηση ακινήτων
– με πολύ υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, δηλ. 40-45%
– με τεράστιες αυξήσεις τα τελευταία χρόνια στα τιμολόγια ηλεκτρικού, φυσικού αερίου
– με έλλειψη ρευστότητας και τραπεζικού δανεισμού.
– με πρωτοφανή-εξοργιστική γραφειοκρατία, διαφθορά, διαπλοκή.
Γιατί, κ. Σαμαρά, στην ομιλία σου, στους αυτοαποκαλούμενους ”παράγοντες της Ομογένειας”, διαχρονικούς ”χειροκροτητές”, υποτίμησες πολύ την νοημοσύνη μας, λέγοντάς μας -έμμεσα- ”ελάτε να σας ξανακλέψουμε”;
Κύριε πρωθυπουργέ… Ο Ελληνισμός στην Αμερική και γενικά ο απόδημος Ελληνισμός, βοηθά και υποστηρίζει άμεσα, ΜΟΝΟ τον λαό της Ελλάδας, δηλ. συγγενείς, φίλους κ.ά., που τα μέτρα σου τους οδήγησαν στην απόγνωση και στην εξαθλίωση. ΔΕΝ βοηθά, ούτε υποστηρίζει το διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο κομματικό ”κράτος” σας, ούτε τις πολιτικές-κομματικές ”συμμορίες” σας, που κατάστρεψαν -διαχρονικά- την πατρίδα.
Kύριε Σαμαρά… Θα προτιμούσαμε να είσαι ηγέτης (της εξαθλιωμένης) χώρας και όχι ”μαυρογυαλούρος” παλιάς συνταγής (αυτός στο τέλος παραιτήθηκε γιατί είχε φιλότιμο). Ακόμα και σήμερα, με την πατρίδα κατεστραμμένη, εσύ, ως ασοβάρευτος πολιτικάντης, διορίζεις αποτυχημένους πολιτευτές και φίλους σου σε θέσεις στο Δημόσιο. Δυστυχώς, επιβεβαίωσες την ιστορική φράση του Ντε Γκολ: ”Οι πολιτικοί ενδιαφέρονται γιά τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες ενδιαφέρονται γιά τις επόμενες γενιές”. Σου ευχόμαστε ”καλή επιτυχία” στις επόμενες εκλογές.
Αλλά, όταν μιλάς στην Ομογένεια, να είσαι πιό σοβαρός και πιό ειλικρινής. ΜΗΝ την υποτιμάς. Η Ομογένεια δεν σκέπτεται, ούτε πράττει κομματικά, αλα Ελλάδα. Ούτε ενδιαφέρεται γιά τα διαπλεκόμενα-διεφθαρμένα κόμματά σας. Δεν μπορεί να καταλάβει, πως, τα κόμματα της συγκυβέρνησης, που έχουν, σχεδόν, όλη την ευθύνη γιά την ”σαπίλα” στην Ελλάδα, θα την… καθαρίσουν. Στα χωριά μας λέγαμε ”το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι”. Και η δυσοδία είναι έντονη.
Κι εσύ κ. Σαμαρά δεν είσαι η λύση του προβλήματος της Ελλάδας. Είσαι μεγάλο μέρος του προβλήματος. Με την ανακύκλωση των φθαρμένων και διεφθαρμένων πολιτικών-κομματικών υλικών που κάνεις στην κυβέρνησή σου και στον κρατικό μηχανισμό, δείγμα της ανευθυνότητας και ανασφάλειας που σε διακρίνει, δεν σώνεται η πατρίδα. Αυτό η Ομογένεια ΗΠΑ το γνωρίζει, γι’ αυτό δεν μπορεί να σε λάβει σοβαρά υπόψην της. Το να ομιλείς δε γιά… success stories στις ΗΠΑ, είναι, το ολιγότερο, κωμικό και αποδεικνύει πόσο ασοβάρευτος είσαι.
Τέλος, συνάντηση σε γεύμα με ολίγους αυτοαποκαλούμενους ”παράγοντες της Ομογένειας” και -εθιμοτυπική- συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο (γνωστόν και ως ο ”νεκροθάφτης της ελληνικής παιδείας”) στην Νέα Υόρκη, ΔΕΝ είναι συνάντηση με την… Ομογένεια.

Σημ.: Σε ότι αφορά την ”θριαμβευτική” επίσκεψή σου στις ΗΠΑ και τα ”αποτελέσματά” της, οι ‘Ελληνες στην Αμερική (επειδή γνωρίζουμε πως λειτουργεί η χώρα στην οποία ζούμε) δεν ”τρώμε κουτόχορτο”. Αυτό μοιράζεται σε αφθονία στην Ελλάδα, χάρη στα ”μνημονιακά” σας ΜΜΕ… (”Κ” – 11 Αυγ. ’13)

O ΑμερικανοEβραίος ιστορικός Τόνι Τζουντ: «Οι ηγέτες του “επίσημου” εβραϊσμού στις ΗΠΑ είναι αντιφιλελεύθεροι ψεύτες, φανατικοί-φασίστες, όπως συνηθίζεται να λέμε. Αντιπροσωπεύουν μιά μόλυνση που επιπλέει στα απόβλητα κάθε Δημοκρατίας».

”Θαυμάστε” τους ”Εβραίους λομπίστες”, υβριστές Ομογενών και ΜΜΕ στις ΗΠΑ
‘Οσοι δεν συμφωνούν μαζί τους είναι ”ναζιστές, αντισημίτες, αντιαμερικανοί, μισάνθρωποι” κ.ά.
Επιστολές παράγοντα του ”εβραϊκού λόμπι” και μέλους του συλλόγου Μαγνησίας ”Αργοναύτες” Νέας Υόρκης, προς το ΚΑΛΑΜΙ (ημέρες και ώρες αποστολής των emails που είχαν και άλλους αποδέκτες, στο αρχείο μας). O διαχρονικός υβριστής της Ομογένειας και των ΜΜΕ της, ονομάζεται ‘Ασιερ Ματαθίας (Asher Matathias). Γεννήθηκε στην Ελλάδα (Βόλο) και ΕΛΛΗΝΕΣ έσωσαν την οικογένειά του από τους Γερμανούς στην κατοχή. Αυτό το γεγονός, δεν το σέβεται, ”πιστοποιώντας” έτσι το ”ποιόν” του. Γιά κάποιο λόγο όμως, έχει αντιπάθεια γιά την χώρα που γεννήθηκε και τον λαό της, ως… ”γνήσιος Εβραίος και σιωνιστής”, όπως αυτοπροσδιορίζεται. Δεν θα χαραχτηρίσουμε τον κ. Ματαθία ”ανθέλληνα”, ακολουθώντας την δική του μίζερη – κομπλεξική τακτική των ανεύθυνων χαραχτηρισμών. ‘Ασχετα αν οι πράξεις του δείχνουν ότι ”δεν χωνεύει” τον Ελληνισμό και την Ελλάδα.
Μερικά αποσπάσματα από τα emails του, με χαραχτηρισμούς:
”…just the unvarnished fact of your misanthropy!…”
”… Greeks like you, apart as the anti-Zionist, anti-Semites, anti-American segment of an increasingly isolated group. You continue to be an embarrassment, a la (4 names), and the other misanthropes for which our Greek-American community has an affinity. For shame!…”
”…misanthropes like you exist. Shame on you!… you are a dangerously stupid mana Nazi is a Nazi

Oι χαραχτηρισμοί είναι γιά δημοσιεύματά μας, με στόχο ξεκάθαρο: Τραμπουκοεκφοβισμοί, δηλ. οι γνωστές πρακτικές του εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ και αλλού. ‘Οποιος δεν συμφωνεί μαζί τους χαραχτηρίζεται, απειλείται, εκφοβίζεται, εκβιάζεται έστω και αν κάνει κριτική σε πράξεις του Ισραήλ, ας πούμε στην Γάζα. Και από την γραφή του κυρίου φαίνεται ποιοί πραγματικά ”μισούν”. Το μόνο που δεν ”γνωρίζουμε” είναι πότε θίξαμε τον λαό του Ισραήλ ή Εβραίους γενικά, με χαραχτηρισμούς, αλα ”Χρυσή Αυγή” ή ”μισανθρωπίας”.
Με την εβραϊκή Ομογένεια, η ελληνική Ομογένεια ΗΠΑ ”δεν έχει να χωρίσει τίποτα”, ούτε είναι ”αντι-σημιτική”. Μήπως οι ”μαινόμενοι ταύροι σε υαλοπωλείο” αλα Ματαθίας, εκνευρίζουν με τους επιθετικούς, απαξιωτικούς, ανεύθυνους, αναίτιους χαραχτηρισμούς και πιθανά δημιουργούν αντι-σημιτισμό εκεί που δεν υπάρχει; Αν κατάντησε γραφικός και στη Νέα Υόρκη οι Ομογενείς τον θεωρούν φανατικό, ”της πλάκας” και ομογενειακές Οργανώσεις (Ομοσπονδία, σύλλογός του κ.ά.) ”τον έχουν κυνηγήσει” (τον δέχονται μόνο τα γεν. προξενεία Ελλάδας και Κύπρου), δεν φταίει το ”Κ”, ούτε φταίνε άλλα ΜΜΕ. Και ούτε, ο κάθε ‘Ασιερ, με επιθετικές, τραμπούκικες πρακτικές, θα ”φιμώσει” την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία έκφρασης, στις ΗΠΑ… (4 Ιουνίου ’13)
Σχετικό δημοσίευμα: Οι Ισραηλινοί (και ειδικά οι Αμερικανο-”Εβραίοι”) ομιλούν γιά… ρατσισμό, ξενοφοβία-διακρίσεις στην Ελλάδα, αλλά αποδεικνύονται αυτοί ως… ρατσιστές!

‘Αλλαξαν πολλά -την τελευταία τριετία- στην Ομογένεια (ΗΠΑ), σε σχέση με την Ελλάδα
‘Οσοι ζούμε στις ΗΠΑ, μιλούσαμε με καμάρι και υπερηφάνεια γιά την Ελλάδα μας, τις φυσικές ομορφιές της κ.ά. στους Αμερικανούς συμπολίτες μας παρακινώντας τους, άμεσα κι έμμεσα, να την επισκεφθούν. Τα τελευταία χρόνια, αναγκαζόμαστε από τα πράγματα να τους λέμε και μιά πικρή αλήθεια: Η Ελλάδα, είναι όμηρος ενός καθεστώτος μιάς άθλιας ”κοινοβουλευτικής χούντας” επικίνδυνων τυχοδιωκτών, κλεφτών, κρατικοδίαιτων απατεώνων, ψευτών, που με την ατιμωρησία -εξαιτίας έλλειψης Δικαιοσύνης και Ισονομίας- συνεχίζουν να εξαθλιώνουν τον λαό της Ελλάδας.
Σημ.: Η είδηση γιά 597.000 Ελληνόπουλα, φτωχά ή κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF, είναι συγκλονιστική.

Το σάπιο κράτος καταφεύγει στο παρακράτος του, γιά παραμονή στην εξουσία
Σε αμαρτωλές περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας (1958, 1964, 1967) παραπέμπουν οι τρομοκρατικές και λοιπές επιθέσεις του παρακράτους, τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα. ‘Οταν το ”βαθύ κράτος” των κλεφτο- απατεώνων (Ν.Δ. και το ψευτοσοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ) ”έχανε στα σημεία”, προσέφευγε πάντα στους παρακρατικούς μηχανισμούς του, που συντηρεί εξεπίτηδες, γιά την δημιουργία εντυπώσεων, ενοχοποίησης- στοχοποίησης άλλων και φτηνής προπαγάνδας. ‘Ολα αυτά την ώρα που η ξενόδουλη κυβέρνηση των ανίκανων πολιτικών νάνων, πιστή στις εντολές των ξένων δανειστών, υποθηκεύει την χώρα, παραχωρεί την εθνική της κυριαρχία, παραβιάζει το Σύνταγμα, τσακίζει τον λαό και προστατεύει τους ”ημέτερους” μεγαλο-φοροφυγάδες, (δηλ. τους νταβατζήδες-ΜΜΕ, εφοπλιστές, βιομήχανους κ.ά.), που ”ταίζουν” τα βρώμικα κόμματα των διαπλεκόμενων διεφθαρμένων αρπακτικών Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ… Να δούμε τι προβοκάτσια ετοιμάζουν, πριν την ψηφοφορία στην Βουλή γιά παραπομπή των λιστο-λαμόγιων και κατά την επίσκεψη Τσίπρα, στις ΗΠΑ.
( Προσοχή στο φασισταριό με τον ”αριστερό μανδύα”, που είναι μέσα και γύρω από το ”Μαξίμου” )
Σημ.: Οι καταλήψεις σε κρατικά κτίρια γιά 20 χρόνια, απαγορεύονται. Οι καταλήψεις δημόσιων ραδιο- συχνοτήτων από νταβατζήδες, επιτρέπεται από τους ”νονούς” της πολιτικής-κομματικής ”μαφίας”, Ελλάδας.

Προς ”εντιμότατους” βουλευτές, Αθήνα. Που ”μέλι βλέπουν, χέρι δεν βάζουν”
Καλό το ”παιχνίδι” με ”Λίστα Λαγκάρντ”, αλλά τι θα γίνει με την ”Λίστα ΥΠ.ΕΞ.”;
Επειδή, οι ‘Ελληνες της Διασποράς ζηλεύουμε, που ασχολείστε μόνο με την ”Λίστα Λαγκάρντ” ως ειδικοί στην… ατιμωρησία και ”κουκούλωμα”, δεν ασχολείστε λίγο και με την ”Λίστα ΥΠ.ΕΞ.” (δηλ. υπουργείου Εξωτερικών) και συγκεκριμένα, με τι κριτήρια δόθηκαν διάφορα ποσά και σε ποιές ”ομογενειακές Οργανώσεις” και ”Ιδρύματα”, την τελευταία 15ετία, ειδικά στην Βόρεια Αμερική; Καλά, γιά να μην κουραστείτε, αφήστε στην άκρη το χρήμα από τα… μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, ακόμα και σε… έντυπα, γιά να μην θυμώσει η… Ντόρα.
Σημ.: Αφού με ”Λίστα Λαγκάρντ” ήδη υπάρχει ”κουκούλωμα”, γιατί ασχολείστε ακόμα; Γιά θέαμα;


Και η Ομογένεια πρέπει να αγωνιστεί γιά να απαλλαγεί η Ελλάδα από τις πολιτικές-κομματικές συμμορίες
Η πατρίδα μας μετατρέπεται σε ”Κούβα επί Μπατίστα”, ενώ τα υπάρχοντά της άρχισαν να πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές. Περισσότεροι από 3.000 ‘Ελληνες έδωσαν τέλος στη ζωή τους, αυτοκτονώντας, την τελευταία τριετία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Αρχής, ο αριθμός των νοικοκυριών που ζουν με ελάχιστα χρήματα, με βάση τα εισοδήματα του 2010, ανήλθε στο 21.4% του πληθυσμού. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην 2η θέση στην Ευρώπη μετά τη Βουλγαρία (ποσοστό 22.4%), ενώ η παιδική φτώχεια ανέρχεται στο 23.7%. Το Κοινοβούλιό της κατάντησε καφενείο και χώρος ”ξεπλύματος” ευθυνών, που προστατεύει επίορκους πολιτικούς, υπουργούς. Bουλευτές-”πρόβατα”, με ”πειθαρχία μαντριού” (γνωστή ως ”κομματική”), καλούνται να ψηφίζουν (κατά πλειοψηφία χωρίς να τα διαβάζουν) τα σκληρότερα πακέτα εξαντλητικών μέτρων που έχουν επιβληθεί ποτέ σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής ‘Eνωσης. Η ασυλία, παραγραφή, ατιμωρησία πολιτικών, αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική διεφθαρμένη χώρα, με κρατισμό, κομματικές ”μαφίες” και έλλειψη ισονομίας, Δικαιοσύνης. O ολίγιστος πρόεδρος της ”Δημοκρατίας”, υπογράφει διατάγματα-νόμους που παραβιάζουν το Σύνταγμα και εξαθλιώνουν την Ελλάδα, ”νομιμοποιώντας” έτσι το σάπιο σύστημα που κατάστρεψε ολικά την χώρα. H Ελλάδα ΔΕΝ διαθέτει Συνταγματικό Δικαστήριο, που θα μπορούσε τον κάθε νόμο, από την επόμενη της ψήφισής του, να τον κηρύξει ως αντισυνταγματικό. Δεν υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες που να υποχρεώνουν κυβέρνηση και Βουλή στην εφαρμογή του Συντάγματος, ούτε προβλέπεται η ανάμιξη του ίδιου του λαού με δημοψήφισμα με λαϊκή πρωτοβουλία, όταν παραβιάζεται το Σύνταγμα, όπως γίνεται στις δημοκρατικές και πολιτισμένες χώρες. Η Δικαιοσύνη είναι ελεγχόμενη, υπολειτουργούσα και δεν αγγίζει την ”ελίτ”. Ο φτωχός πληρώνει φόρους, ο εφοπλιστής, όχι. H ελευθεροτυπία διώκεται. Συλλαμβανόμενοι πολίτες βασανίζονται. Η ”εξουσία” βιάζει την Δημοκρατία. Η κυβέρνηση υπηρετεί συμφέροντα δανειστών, νταβατζήδων και κυνηγά τον λαό, ενώ ”προστατεύει” τους μεγαλοφοροφυγάδες, που ”λαδώνουν” διαχρονικά τα διεφθαρμένα, βρώμικα ”κόμματα εξουσίας”. Εκτός Ελλάδας ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ποιοί πολιτικοί είναι στις διάφορες ”λίστες”. Και αντί, Βουλή και Δικαιοσύνη, να καθαρίσουν τις βρωμιές, τις καλύπτουν. Με ποιά λογική, ανίκανοι, διεφθαρμένοι, φιλοτομαριστές πολιτικοί και κρατικοδίαιτα ”λαδιάρικα” κόμματα, θα ”υπερασπίσουν” τα συμφέροντα της χώρας, όταν τους ”κρατάνε” με ”λίστες” και άλλα;
Σημ.: ‘Οσοι βγαίνουν στην σύνταξη, χρειάζονται 2-4 χρόνια γιά να αρχίσουν να την παίρνουν. Εκτός και αν είναι πολιτικοί ή ”ημέτεροι” της πολιτικής-κομματικής-κρατικής ”συμμορίας”.

Πρωθυπουργέ Α. Σαμαρά, μην καταστρέφεις άλλο την Ελλάδα, μην την οδηγείς σε εμφύλιο
σαμαρας αντωνηςΔυστυχώς, απόδειξες στην πράξη ότι είσαι ανίκανος να κυβερνάς. Εξαπάτησες τον λαό μη τηρώντας οτιδήποτε από όσα υποσχέθηκες, αποδείχτηκες δειλός γιά να κάνεις δομικές αλλαγές. Είσαι ολίγιστος γιά να χτυπήσεις διαπλοκή-διαφθορά (είσαι κι εσύ μέρος τους), κρατισμό, φοροδιαφυγή ”ημέτερων” κ.ά. ”Πρωθυπουργεύεις” μιάς ανίκανης κυβέρνησης αποτυχημένων, που λειτουργείτε ως ”μαφιόζοι” -με ασυλία, παραγραφή, ατιμωρησία- εξευτελίζοντας Δημοκρατία, Βουλή, χώρα, ‘Εθνος. Αδιαφορώντας γιά την εξαθλίωση του λαού και το ξεπούλημα της χώρας. Φυσικά και δεν τολμάς να θίξεις το άθλιο κομματικό-πελατειακό σας ”κράτος”. Κορόϊδεψες λίγους γιά λίγο, γιά να κλέψεις την ψήφο τους, αλλά δεν μπορείς να εξαπατάς όλους γιά πάντα, ειδικά το ‘Εθνος των Ελλήνων, γιατί μέσα σε αυτό είναι και η ελληνική Διασπορά. Πρωθυπουργέ, ισχυρίζεσαι, ψευδέστατα και χωρίς ίχνος ντροπής, ότι ”σώνεις την πατρίδα”. Σώνεις μόνο τις τράπεζες και το σάπιο πολιτικό-κομματικό σας ανήθικο σύστημα. Την χώρα την βυθίζεις στην ύφεση, στην ανεργία, στην φτωχοποίηση- εξαθλίωση, στην απελπισία. Την οδηγείς μοιραία σε εμφύλιο σπαραγμό. Δεν κυβερνάς, απλά εκτελείς εντολές, δανειστών, ”νταβατζήδων”, συμφερόντων, ”τρόϊκας” κλπ. Σε μάθαμε. Αποδείχτηκες απελπιστικά ”μικρός”, συναγωνιζόμενος σε ψεύδη, αναξιοπιστία, πολιτική απατεωνιά, τον GAP. Δικαίωμά σου Αντ. Σαμαρά να νομίζεις ότι γεννήθηκες… πρωθυπουργός, αλλά στην πράξη αποδεικνύεσαι ένας δουλοπρεπής ”ηγετίσκος”, με εμφανές ”εγώ” κι ελάχιστα σε ενδιαφέρoυν, η πατρίδα και οι επόμενες γενιές, που καταστρέφονται εξαιτίας των βρώμικων κομματικών συμμοριών σας. Εβδομήντα χρόνια μετά την Κατοχή, αυτή επιστρέφει στην Ελλάδα, εξαιτίας σας. Και ακούμε γιά ”έρευνες” σκανδάλων, διαφθοράς κ.ά., αλλά δεν έχει τιμωρηθεί οποιοσδήποτε.
Aπόδειξη της αποτυχίας σας, ως ”κυβέρνηση εξυπηρέτησης ημετέρων’‘:
– UNICEF Ελλάδας: 439.000 παιδιά κάτω από το όριο της φτώχειας (τα παιδιά των πολιτικών-κομματικών συμμοριών σας όμως, δεν πεινάνε).
– Μόνο 19 εκατομμύρια ευρώ από τα 13 δισεκατομμύρια που είναι το σύνολο των σχετικών ληξιπρόθεσμων οφειλών της λίστας μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, έχει καταφέρει να εισπράξει μέχρι τώρα το υπουργείο Οικονομικών. Τον κοσμάκη όμως τον τάραξαν στους φόρους και στις διώξεις.
Σημ.: ΓΙΑΤΙ ειδικά οι εφοπλιστές ΔΕΝ πληρώνουν φόρους στο…”κράτος δικαίου” σας; Μήπως επειδή ”λαδώνουν” τα διαπλεκόμενα κόμματά σας;
Αυτό θα πει…”Δημοκρατία” αλα ελληνικά: Στις τελευταίες εκλογές (Ιούνιος 2012) τα φιλο-μνημονιακά κόμματα που εκπροσωπούνται στην Βουλή, συγκέντρωσαν ποσοστό 48.2% των ψήφων. Τα αντι-μνημονιακά, 51.8%. ‘Αρα η ”τρόϊκα” που κυβερνά είναι η…μειοψηφία, που επιβάλει μέτρα.
Οι πολιτικοί απατεώνες των μιζαδόρικων κομμάτων εξουσίας, που διάλυσαν την χώρα, ΔΕΝ μπορούν, δεν γίνεται -οι ίδιοι- να την ”σώσουν”.
Αντ. Σαμαράς, ψευδόμενος πάλι: «Η χώρα διέρχεται τον τελευταίο κάβο» (θα εννοεί γιά τον χρόνο 2012, γιατί 2013-14 έρχονται κι άλλα μέτρα).
Ακούμε γιά έρευνες, σκάνδαλα, διαφθορά, μίζες κ.ά.. Αλλά δεν έχει τιμωρηθεί οποιοσδήποτε… (”Κ”, 15 Οκτ. ’12)

Ελλάδα κι ‘Ελληνες της Διασποράς
Οι ‘Ελληνες της Διασποράς δεν είμαστε (ενεργοί) πολίτες της χώρας-κράτους Ελλάδα, που την κατάστρεψαν οι πολιτικοί, της ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας. Δεν είμαστε κάτοικοι στην αποκαλούμενη ”Ελληνική Δημοκρατία”, αλλά ουσιαστικά ”Ελληνική διεφθαρμένη Κλεπτοκρατία”. Είμαστε ‘Ελληνες ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ, ένα σημαντικό ποσοστό -το ανόθευτο- του Ε Θ Ν Ο Υ Σ του ελληνικού, που ζούμε μόνιμα εκτός Ελλάδας. Μας προσβάλετε, διεφθαρμένοι πολιτικοί με τα κρατικοδίαιτα αντιδημοκρατικά κόμματά σας και την διακοσμητική Βουλή σας, όταν μας θεωρείτε… ”νομοσχέδιο” ή ”διάταγμα” του κράτους σας. Και μην μιλάτε γιά ”Δημο-κρατία”, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι στο Eλλαδιστάν έχετε καθιερώσει καθεστώς απαίσιας κομματοκρατίας και ”κοινοβουλευτικής δικτατορίας”. Ο βουλευτής-”βολευτής” εκπροσωπεί, όχι τον λαό, αλλά αποκλειστικά και μόνο το κόμμα του και τον ετσιθελισμό του αρχηγού του. Διαλύσατε την πατρίδα μας την Ελλάδα. Μην καταστρέφετε και το ΕΘΝΟΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ. Αφήστε την ελληνική Διασπορά, ήσυχη.
Σημ.: Θλιβερό και το φαινόμενο του  Κ. Παπούλια, που ενεργεί όχι ως πρόεδρος του ‘Εθνους, αλλά ως ”εσωτερικός” πολιτικάντης.

Κυβέρνηση ”νταβατζήδων”, σε μιά χώρα με λαό δουλοπρεπή
2010 ήταν γιά το Μνημόνιο 1. Εκβιασμοί, απειλές, ”αν δεν ψηφιστεί στην Βουλή θα ‘ρθει η καταστροφή”. Ψηφίστηκε, από την πλειοψηφία της πολιτικής-κομματικής αλητείας.
2011 ήταν γιά το Μνημόνιο 2. Εκβιασμοί, απειλές, ίδια ιστορία περί εξόδου από ευρώ κλπ. Ψηφίστηκε, από την πλειοψηφία της πολιτικής-κομματικής αλητείας, γιά ”να μην έ
ρθει η καταστροφή”.
2012 Ιούνιο, εκλογές. Εκβιασμοί, απειλές -και με την συμμετοχή άθλιων ΜΜΕ- με σύνθημα ”αν δεν ψηφιστούν μνημονιακές δυνάμεις”, επίορκων κι ελεεινών, ”θα’ ρθει η καταστροφή και η έξοδος από το ευρώ”.
Τώρα, τα ίδια. Συγκυβερνούν τρεις εγωπαθείς, ψεύτες, πολιτικοί απατεώνες (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης) και πάλι απειλές εκβιασμοί γιά νέα μέτρα, διαφορετικά… ”έξοδος απο το ευρώ”.
Τελικά, κάτι δεν πάει καλά με τον λαό της Ελλάδας. Τα γεγονότα δείχνουν ότι οι δανειστές και οι ντόπιοι ”νταβατζήδες” (πολιτικοί, τραπεζίτες, πουλημένα ΜΜΕ κ.ά.) γνωρίζουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού της χώρας έχει πάθει ”μαλάκιση εγκεφάλου” με τόση προπαγάνδα, διαφθορά-”αρπαχτή”, ξενομανία κλπ. Συνήθισε να μην αντιδρά. Και με τον φόβο, την απειλή, τον εξαθλιώνουν και του ”φορτώνουν” περισσότερα βάρη, ενώ οι ανήκοντες στο διεφθαρμένο-κλεπτοκρατικό σύστημα, πάντα διαφεύγουν. Το γεγονός ότι ο λαός δεν αντιδρά και αποδέχεται την…κηδεία του με ευρώ, το αποδεικνύει. Συνήθισε τώρα να σκύβει το κεφάλι.
Δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν, με την απλή λογική, ο λαός της Ελλάδας να μην βλέπει ότι στο όνομά του τον κοροϊδέυουν άγρια. ‘Οτι οι πολιτικές-κομματικές συμμορίες, τον θεωρούν ”δεδομένον”, δηλ. ”ηλίθιο”. Εκτός και αν είχε δίκιο -και όπως φαίνεται είχε- ο Θ. Πάγκαλος με το ”μαζί τα φάγαμε”.
Ο λαός της Ελλάδας χαραχτηρίζεται ακόμα ως «τεμπέλης», «διεφθαρμένος», «άχρηστος», «απροσάρμοστος», «ζητιάνος» κλπ… Και αυτός τι κάνει; Συνεχίζει την… παραδοσιακή τακτική του ραγιαδισμού: «Σφάξε με νταβά μου, ν΄αγιάσω»!
Και όπως έλεγε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ”κανείς δεν θα ανέβει στον σβέρκο σου, αν εσύ δεν σκύψεις”. Ποιός να το περίμενε ότι ο λαός της Ελλάδας θα έσκυβε τόσο πολύ; Γιά να επιβεβαιωθεί άλλη μιά φορά το ”τέτοιος λαός που είναι, όπως τον κατάντησαν, αυτοί που τον κυβερνούν, του πρέπουν”… (”Κ”, 30 Ioυλίου ’12)


Ανοιχτή επιστολή στον γεν. πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη

Αξιότιμε κύριε…Καλές οι περιηγήσεις σας στο Μανχάτταν και οι ”χαιρετισμοί” σας στις ομογενειακές εκδηλώσεις του ”ώπα”. Και αν δεν απολαύσετε την μεγαλούπολη τώρα, πότε θα την απολαύσετε; Αλλά έχουμε ένα μικρό πρόβλημα. Στην περιοχή δικαιοδοσίας σας, μέσα στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, στα βόρεια, υπάρχει μιά πόλη με το όνομα ΕΛΛΑΔΑ (Greece). Πήρε το όνομά της στα 1822 γιά να τιμήσει τον αγώνα των Ελλήνων γιά ελευθερία ανεξαρτησία, αλλά και γιά να τιμήσει ότι η (αρχαία) Ελλάδα πρόσφερε στην ανθρωπότητα. Στο ιστορικό της πόλης αναφέρεται ακριβώς: ”The Town of Greece was incorporated in 1822. It was named after the country of Greece, as a show of support as the Greek people fought for their independence from Turkish rule. The name is also a tribute to this old-world nation a symbol of intellectual and athletic excellence”.
Μόνο μιά φορά ‘Ελληνας γεν. πρόξενος στη Νέα Υόρκη την επισκέφτηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Κανείς πολιτικός από την Ελλάδα, κανείς (τουρίστας) πρέσβης μας στις ΗΠΑ.
Μήπως, κ. γενικέ, θα ήταν καλό να κάνετε και το αυτονόητο, εκτός από ανέμελη καλή ζωή στο Μανχάτταν και ”ομιλίες-χαιρετισμούς” σε συγκεντρώσεις-εκδηλώσεις ημιδιαλυμένων ομογενειακών Οργανώσεων;…(”Κ”, Ιούλιος ’12)

Οι ”τουρίστες” στις ΗΠΑ έχουν όνομα: ‘Ελληνες διπλωμάτες
Η κάκιστη εικόνα της Ελλάδας στις ΗΠΑ διαχρονικά και ειδικά τελευταία, οφείλεται βασικά στους ”τουρίστες-διπλωμάτες”, που στην πλειοψηφία τους διορίζονται επειδή έχουν ”μέσον” στην Αθήνα και η κύρια δραστηριότητά τους είναι να εμφανίζονται σε κοινωνικές εκδηλώσεις…ελληνικού ομογενειακού ενδιαφέροντος γιά να κάνουν χαζο-χαιρετισμούς. ΔΕΝ ασχολούνται με τα ανθελληνικά δημοσιεύματα σε αμερικάνικα ΜΜΕ, ΔΕΝ αντιδρούν, ΔΕΝ καλλιεργούν ούτε έχουν επαφές με αμερικάνικα ΜΜΕ, ούτε με Αμερικανούς πολιτικούς. Kυριολεκτικά ”τουρίστες”, που προτιμούν να συναλλάσσονται μόνο με Ομογενείς ”προεδροπαράγοντες-ψώνια” και ο εξαθλιώμενος λαός πληρώνει. Μετά, αναρωτιόμαστε γιά την κάκιστη ”εικόνα” της Ελλάδας έξω.

Η (ακυβέρνητη, χρεοκοπημένη) Ελλάδα πληρώνει την μεγαλομανία των πολιτικών της
Συγκυβερνούσαν, με πρωθυπουργό τον Λ. Παπαδήμο, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Είχαν την πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής, ψήφισαν και το ”Μνημόνιο 2”, θα μπορούσαν να εξακολουθούν να ”σώνουν” την Ελλάδα, άνετα, ίσαμε τα τέλη 2013. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ήθελε εκλογές γιά να γίνει πρωθυπουργός. Τις επέβαλε. Μάλιστα, προεκλογικά, ζητούσε αυτοδυναμία ή επαναληπτικές εκλογές. Ο λαός στις 6 Μαίου τον ”μαύρισε”, επειδή κατάλαβε ότι είναι τυχοδιώκτης. Μετά, χωρίς ντροπή, κατηγορούσε άλλους γιά ”ανευθυνότητα”, που οδηγούν την Ελλάδα στην… ”ακυβερνησία”, στις…”επαναληπτικές εκλογές” και στην…”δραχμή”. Τώρα, με την σύμπραξη νεο-φιλελεύθερων τυχοδιωκτών επιπέδου Ντόρας και ακροδεξιών του ΛΑΟΣ, νομίζει ότι θα ξεγελάσει τον λαό και θα γίνει ”πρωθυπουργός” γιά να φανεί ”συνεπής” στους δανειστές, επειδή και με την υπογραφή του εγγυήθηκε εφαρμογή του ”Μνημόνιου 2”, που αποδεδειγμένα εξαθλιώνει τον λαό της Ελλάδας. Οι χιλιάδες αυτόχειρες, οι άνεργοι, οι πεινασμένοι που ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια, τα υποσιτισμένα και ανεμβολίαστα παιδιά, οι γέροντες που καταδικάστηκαν να ζουν με 200 και 300 ευρώ, οι άρρωστοι που στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.ά., γιά τον αρχηγό της ΝΔ δεν ήταν αρκετά για να πάρει το μήνυμα στις εκλογές 6 Μαίου. Τώρα, υποκριτικά, λέει ότι το ”Μνημόνιο” δεν βγαίνει και ”ΘΑ” κάνει ΑΝ τον ψηφίσουν. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.
Μετά τον ανεκδιήγητο GAP, τώρα και ο A. Σαμαράς αποδεικνύεται και αυτός, στην πράξη, εξουσιομανής-εγωπαθής, που ελάχιστα ενδιαφέρεται γιά την Ελλάδα και τον λαό της… (”Κ”, 25 Mαίου ’12)

Η Ελλάδα στο κέντρο της προσοχής και οι σύγχρονοι ”εφιάλτες” προ των πυλών
Τα οικονομικά και μη συμφέροντα, ξένες χώρες, ΜΜΕ (ελληνικά και μη) θέλουν λυσσαλέα να συνεχιστεί το σχέδιο ”περαματόζωο Ελλάδα” με τα μνημόνια και την βέβαιη εξαθλίωση του λαού της. Οι πιέσεις και οι ωμές παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας, ασφυκτικές. Η παραπληροφόρηση εντυπωσιακή. Στην Ελλάδα, πάντα υπήρχαν και ”εφιάλτες” που πρόδιδαν τον λαό, ως ξενόδουλοι. Και η Δεξιά ήταν και είναι δεδομένη, ξενόδουλη. Σήμερα, ο κάθε ανεπάγγελτος τυχοδιώκτης-κωλοτούμπας πρόεδρος της Ν.Δ., (που νομίζει ότι …γεννήθηκε γιά πρωθυπουργός), με την βοήθεια λαδιάρικων ΜΜΕ, δεν θα είχε πρόβλημα να εξυπηρετηθούν μη ελληνικά συμφέροντα, αδιαφορώντας προκλητικά γιά τον λαό, με αντάλλαγμα να γίνει… πρωθυπουργός. Eξάλλου, το ίδιο ακριβώς έκανε και ο έτερος εγωπαθής, ξενόδουλος ”αμερικανοτσολιάς”, ο πρ. πρωθυπουργός GAP.

Τελικά, αποδεικνύεται ότι Σαμαράς και Βενιζέλος είναι επιζήμιοι
Γιά όλα φταίει…Τσίπρας! Αυτός γιά την ακυβερνησία (αν και οι ”πρόθυμοι” μπορούν να κάνουν άνετα κυβέρνηση), αυτός έκανε και υπόγραψε τα… μνημόνια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάκλεψε το… κράτος, πήρε τις… μίζες, αυτός… διόρισε τους κρατικοδίαιτους ”ημέτερους” που λυμαίνονται την χώρα, αυτός θα οδηγήσει την διαλυμένη, μνημονιακά υπόδουλη Ελλάδα στην… χρεοκοπία, αυτός όλα όσα εξαθλίωσαν την πατρίδα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας παίρνουν τα χρήματα των δανείων και τα δίνουν στις… τράπεζες (σε δισ.) γιά να τις… σώσουν.
Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ φυσικά, δεν έχουν σχέση με τα διαχρονικά εγκλήματα που οδήγησαν την χώρα στην (άτυπη) χρεοκοπία, με την διάλυση-καταλήστευση του κράτους, με την εξαθλίωση του λαού εξαιτίας μνημονίων (που ψήφιζαν χωρίς να έχουν…διαβάσει), με την διαφθορά, με τις απάτες-αρπαχτές, κ.ά.
‘Ολα τα έκαναν μιά χαρά, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ίσαμε τις εκλογές 6 Μαίου ’12 (δηλ. δένοντας χειροπόδαρα την Ελλάδα με τα μνημόνια), γι΄αυτό τους ”αντάμειψε” ο λαός, με εντυπωσιακό…μαύρισμα.
Aκόμα και γιά το διαχρονικό σφιχτοαγκάλιασμά τους με συμφέροντα – νταβατζήδες, φταίει ο…Τσίπρας. Και, σύμφωνα με την νεο-ελληνική νοοτροπία της ευθυνοφοβίας, κάποιος άλλος πάντα φταίει. Οι δράστες ποτέ.
(Oι δύο ξενόδουλοι, επιζήμιοι πολιτικοί απατεώνες, δυστυχώς, ακόμα νομίζουν ότι απευθύνονται σε…κάφρους)

Η ΕΛΛΑΔΑ υπό (μνημονιακή) ΚΑΤΟΧΗ
Υποδουλώθηκε γιά δεκαετίες με το ”μνημόνιο”, οικονομικά και εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας της. Οι ξενόδουλοι πολιτικοί-αλήτες του ”μνημόνιου”, ως σύγχρονοι εφιάλτες, αγνοούν τον λαό κι ενδιαφέρονται μόνο γιά το τομάρι τους και την εγωπάθειά τους, ενώ οι συνεργάτες τους των μνημονιακών ΜΜΕ (ως σύγχρονοι κατοχικοί μαυραγορίτες) αποδεικνύονται ”λαμόγια”, ευελπιστώντας σε νέες ”μάσες” από ”αναπτυξιακά” κονδύλια. Μία επιλογή έχει ο λαός της Ελλάδας: Την δεδομένη υποδούλωση-εξαθλίωση γιά δεκαετίες ή την ανατροπή των μνημονιακών-κατοχικών δυνάμεων των δοσίλογων κι έξοδο από το ευρώ. Η παραμονή στο ευρώ αποδεικνύεται ότι θα είναι η απόλυτη καταστροφή της -υπόδουλης- Ελλάδας, επειδή ΔΕΝ θα μπορέσει ποτέ να αναπτυχθεί και να (ξανα)χτίσει το ”σπίτι” της, από την αρχή -αλλά χωρίς τα ίδια φθαρμένα υλικά…(”K”, 11 Μαίου ’12)

Η πιό απλή λύση γιά να βοηθήσουμε τα αδέλφια μας στην Ελλάδα (η πρότασή μας)
Είμαστε περίπου 1.5 εκατομ. ‘Ελληνες ή Αμερικανοί ελληνικής καταγωγής στις ΗΠΑ. Αν δώσουμε από 1 (ένα) δολάριο την εβδομάδα (52 τον χρόνο), μαζεύουμε 6.5 εκατομμύρια τον μήνα. Με 6.5 εκατομ. δολάρια κάθε μήνα σώζονται ΠΟΛΛΕΣ οικογένειες στην πατρίδα. Σε ότι αφορά τις ”κινήσεις” γιά ”Επιτροπές” από προεδροπαράγοντες ή ”πρωτοβουλίες” από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, γιά να μαζευτούν δήθεν χρήματα, η Ομογένεια έχει πικρή πείρα. Σε τέτοιες ώρες χρειάζονται μόνο πρακτικές δράσεις, όχι φιγουρατζήδες με ”Επιτροπές” και ”πρωτοβουλίες”. (Γιά να γίνει αυτό, χρειάζεται ΜΟΝΟ ένας αξιόπιστος ομογενειακός φορέας-Οργανισμός να ανοίξει έναν λογαριασμό σε τράπεζα ΗΠΑ)

Τουρισμός, Ομογένεια ΗΠΑ, η παραπλάνηση-παραπληροφόρηση και η αλήθεια
Επειδή γίνεται ”ντόρος” με το ζήτημα της ”εκστρατείας” προώθησης του ελληνικού Τουρισμού στις ΗΠΑ (Ομογένεια βασικά) και γιά την αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρουμε ότι το ”Κalami” (μαζί με το 24ωρο ραδιόφωνό του 24-7Radio.us), αφιλοκερδώς, ήταν το πρώτο ομογενειακό ΜΜΕ που την ξεκίνησε αρχές Mαίου 2010, καλώντας όχι μόνο τους Ομογενείς να επισκεφτούν την Ελλάδα, αλλά να παροτρύνουν Αμερικανούς φίλους τους να την επισκεφτούν μαζί τους. Μάλιστα, ελληνοαμερικάνικες επιχειρήσεις και Οργανισμοί ήταν χορηγοί της διαφημιστικής ”εκστρατείας”. Ακολούθησε, μετά ένα μήνα, η μία από τις δύο εβδομαδιαίες εφημερίδες στην Αστόρια Νέας Υόρκης, η ”GreekNews”, καλώντας τους Ομογενείς
(μόνο) να επισκεφτούν την Ελλάδα. ‘Εναν χρόνο μετά, τέλη Μαίου 2011, η εφημερίδα ισχυρίστηκε, παραπλανητικά και ψευδέστατα, ότι αυτή άρχισε πρώτη την ”εκστρατεία” και την αναφορά της αυτή αναμετάδωσαν, ανεύθυνα, ΜΜΕ στην Αθήνα. Μάλιστα και ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος, ανάφερε στην Επιτροπή Απόδημων της Βουλής -25 Mαίου ’11- περί… ”στρατηγικής συνεργασίας ΕΟΤ με την εφημερίδα” (λες κι έγινε ”στρατηγική συνεργασία” με τους… New York Times, γεγονός που αποδεικνύει και την ”ελαφρότητα” του υπουργού σε ζητήματα Τουρισμού).
Επειδή τα παραπάνω ”κόλπα” γιά εντυπωσιασμό αφελών ή φελών, είναι ανάξια σχολιασμού, απλά τα παραθέτουμε, γιά την αποκατάσταση της αλήθειας. Πιστεύουμε ότι το ζήτημα του Τουρισμού στην Ελλάδα είναι σοβαρό και δεν χρειάζεται ”μικροπολιτική εκμετάλλευση” από οποιονδήποτε και γιά οιονδήποτε σκοπό ή επιδίωξη. Ούτε να έχει αποδέκτες η κάθε προβολή του ΕΟΤ τους…’Ελληνες στην Αστόρια ή οπουδήποτε στις ΗΠΑ, που, αν όχι κάθε χρόνο, συχνά επισκέπτονται την πατρίδα τους, αλλά τους Αμερικανούς.
Τονίζουμε -γιά αποφυγή παρεξηγήσεων- ότι ο εκδότης του ”Κ”, 34 χρόνια στα ομογενειακά ΜΜΕ, ουδέποτε ζήτησε έστω ένα δολάριο από το ελληνικό Δημόσιο, άμεσα ή έμμεσα, γιά την διαχρονική-συστηματική προβολή της Ελλάδας μας στις ΗΠΑ… (”Κ”, 30 Μαίου ’11)


Παρέλαση γιά εθνική μας επέτειο στην 5η Λεωφόρο, Νέα Υόρκη: Επιβάλλονται δραστικές αλλαγές
Η ανικανότητα της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης (που σπαράσσεται από τον ”εμφύλιο πόλεμο” τα τελευταία 6 χρόνια) να διοργανώσει μιά ”παρέλαση της προκοπής” στο Μανχάτταν, τα τελευταία ειδικά 5-6 χρόνια, είναι εμφανής. ‘Οχι μόνο ήταν γιά χρόνια πολλά ”παρέλαση- καρνάβαλος”, αλλά χειροτέρεψε πολύ, με τα ”τουρκομπαρόκ” σε…σκηνές κοντά στην ”εξέδρα επισήμων”, που πληρώνει ο κάθε νεόπλουτος ”μπακαλόγατος”, άνθρωπος της…Εκκλησίας. Η Ομογένεια στη Νέα Υόρκη έχει δύο επιλογές: ‘Η να την μεταφέρει την παρέλαση στην Αστόρια, στο γκέττο, γιά να μην διασύρεται ο Ελληνισμός στις ΗΠΑ στο σύνολό του ή να την αναλάβει ανεξάρτητη Επιτροπή, έξω από την Ομοσπονδία και την συνέταιρό της, Εκκλησία. Η παρέλαση, χρόνο με τον χρόνο χειροτερεύει. Και σε προσέλευση κόσμου και σε ποιότητα-εκδηλώσεις. Ευτελίζεται, γιατί κατάντησε κουραστική, δηλ. ίδιοι άνθρωποι -οι ”ισόβιοι προεδροπαράγοντες” με ελάχιστες ικανότητες- στις Επιτροπές, ίδιες νοοτροπίες, ίδιες εκδηλώσεις, ίδια καραγκιοζιλίκια κλπ γιά να βγάζει χρήμα η ημιδιαλυμένη Ομοσπονδία, που κατάντησε ο τόπος εκτόνωσης κομπλεξικών φιγουρατζήδων, τυχοδιωκτών και ανίκανων παπατζήδων. Ας καταλάβουμε ότι πολλά πράγματα άλλαξαν με την πάροδο των χρόνων. ‘Αλλος ο -δημιουργικός- Ελληνισμός που έκανε παρελάσεις της προκοπής ίσαμε (και) την δεκαετία του ’90 και άλλος ο -αυτοκαταστροφικός της ”οργανωμένης Ομογένειας”- Ελληνισμός σήμερα. ‘Αλλη η -δημιουργική- Ομοσπονδία Νέας Υόρκης ίσαμε
(και) την δεκαετία του ’90 και άλλη η οργάνωση-χαβαλές των ψώνιων-τυχοδιωκτών, σήμερα. Καμία σύγκριση. Συμπέρασμα: Aς αναλάβει μία ανεξάρτητη Επιτροπή την διοργάνωσή της, όσο διαρκεί ο ”εμφύλιος πόλεμος” των τυχοδιωκτικών φατριών στην Ομοσπονδία.
Και ας κάνει, επιτέλους, αυτοκάθαρση η Ομοσπονδία Νέας Υόρκης. Ας αποβάλουν οι υγιείς της δυνάμεις (αν υπάρχουν), εδώ και τώρα, όσους, αξιωματούχους ή μη, δημιουργούν εντάσεις, εμφύλιους σπαραγμούς, σκάνδαλα, όσους χρησιμοποιούν την Οργάνωση γιά εκτόνωση ή γιά τα προσωπικά τους μικροπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.
Σημ.: Φτάσαμε και στην κατάντια η ηγεσία της Ομοσπονδίας να χρειάζεται το ”οκ”, την άδεια του αρχιεπίσκοπου, γιά να κάνει την παρέλαση γιά την εθνική μας επέτειο ανήμερα 25 Μαρτίου (Κυριακή) τον χρόνο 2012! Δηλαδή, αν την ημέρα εκείνη υπάρχουν ”θρησκευτικές εορτές”, η παρέλαση θα μετατεθεί σε άλλη ημερομηνία, όπως διαχρονικά…καθιερώθηκε!

Τουρισμός-Ελλάδα και η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού: Ασοβάρευτοι ”παπατζήδες”
Τον περασμένο χρόνο (Aπρ. 2010) το kalami.net/.us (και το ραδιόφωνό του 24-7Radio.us) ξεκίνησε πρώτο -στον απόδημο Ελληνισμό- την εκστρατεία γιά τον τουρισμό στην Ελλάδα, ζητώντας όχι από τους Ομογενείς (μόνο) να πάνε στην πατρίδα -έτσι θα υποτιμούσαμε τη νοημοσύνη και την δεδομένη φιλοπατρία τους- αλλά να παρακινήσουν Αμερικανούς συμπολίτες μας να την επισκεφτούν, μαζί τους. Η ”εκστρατεία” δεν έγινε ούτε γιά χρήμα, ούτε γιά ”εξυπηρετήσεις”. Ο εκδότης του ”Κ” ουδέποτε 34 χρόνια στα ομογενειακά ΜΜΕ στις ΗΠΑ, ζήτησε οτιδήποτε από το ελληνικό δημόσιο. ‘Εγινε ”γιά την πατρίδα, ρε γαμώτο”, γιά τους γονείς, αδέλφια, συγγενείς, φίλους κ.ά. στην Ελλάδα, στην πατρίδα που μεγαλώσαμε. Πέρασαν πολλοί μήνες. Κανείς από το υπουργείο (ή τον EOT) δεν είχε την στοιχειώδη ευγένεια να πει ένα σκέτο ”ευχαριστώ”, με ένα σκέτο email, με ένα σκέτο τηλεφώνημα, όχι μόνο στο ”Κ”, αλλά και στα άλλα ομογενειακά ΜΜΕ που ακολούθησαν, αφιλοκερδώς κι αυτά. Θα πείτε ”δεν το πρόσεξαν οι υπάλληλοι του υπουργείου”. Θα πούμε, τότε έχει δίκιο ο Θ. Πάγκαλος που ομιλεί γιά ”κοπρίτες”. Και θα πούμε, επίσης, τον διευθυντή του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη και τους άλλους αργόσχολους στο γραφείο του, γιατί τους έχετε;
Με αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές σας, θέλετε να υποστηρίζουμε το ανύπαρκτο ”έργο” σας και τον τουρισμό στην πατρίδα; Στα λόγια, στις ”μπούρδες”, στην παραπληροφόρηση του ελληνικου λαού που υποφέρει οικονομικά (και του απόδημου Ελληνισμού), που πληρώνει τα συχνά χλιδάτα ταξίδια σας με τα μηδαμινά αποτελέσματα, είστε πρώτοι. Στα έργα και στις συμπεριφορές, αποδεικνύεστε στην πράξη, τελευταίοι. (Αν ήμασταν ΜΜΕ νταβατζήδων των Αθηνών ή τυχοδιωκτών στην Ομογένεια, θα κάνατε και …τούμπες, υποθέτω).
Εσύ υπουργέ κ. Γερουλάνο, γνωρίζεις το ”Κ” πολύ καλά, αφού το φιλοξενείς -το πρώτο που φιλοξένησες και σε ευχαριστούμε πάλι- από τον χρόνο 1996, στο HRI σου. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι είναι το παλαιότερο eMME στον απόδημο Ελληνισμό και -μακράν- πρώτο
σταθερά, σε επισκεψιμότητα, εκτός Ελλάδας, γιά χρόνια.
Εσύ υφυπουργέ κ. Νικητιάδη ξέρεις καλύτερα, αφού ο εκδότης του ”Κ” ήταν προϊστάμενός σου, τέλη δεκαετίας ’70, στην εφημερίδα ”Πρωϊνή” Νέας Υόρκης, άσχετα αν τώρα κάνεις ότι ”δεν τον γνωρίζεις”, γεγονός που αποδεικνύει -τώρα που καβάλησες και υπουργικό καλάμι- ότι παραμένεις ο…ίδιος Γιώργης.
‘Οταν στο μέλλον σοβαρευτείτε, εδώ είμαστε, πάντα αφιλοκερδώς, να κάνουμε ότι κάνουμε γιά την πατρίδα, τόσα χρόνια. ‘Ισαμε τότε, συνεχείστε τον τυχοδιωκτικό ”τουρισμό” σας, γιά τον… τουρισμό της Ελλάδας. Εμείς δεν σας παρεξηγούμε, σας μάθαμε. ‘Οπως σας έμαθε και ο ελληνικός λαός. Επαγγελματίες πολιτικοί είστε, δηλαδή ”παπατζήδες”, έχετε…ασυλία και το…ακαταλόγιστο εξαιτίας της.
(Γ. Λυκ., Mαρ. ’11)

‘Ο Χριστός έδιωξε τους έμπορους από τον ναό. Οι έμποροι όμως έγιναν πιό έξυπνοι και φόρεσαν ράσα”
Είναι καιρός, ο Ελληνισμός στην Αμερική να ”ξυπνήσει” και ν’ αντιδράσει
Tα τελευταία 12 χρόνια, δύο φορές, άνθρωποι του Πατριαρχείου δημιούργησαν ”κρίσεις” στην Αμερική και η Ομογένεια δεν τρώει άλλο ”άγιο κουτόχορτο”. ‘Εχει καταλάβει τα εκκλησιαστικά κι επιχειρηματικά ”παιχνίδια” και αντιδρά με την…αδιαφορία και αποχή της. Και την κρίση -Χρυσοβαλάντου- άνθρωπος του Πατριαρχείου, ο Ικονίου Θεόληπτος, την δημιούργησε (θέλει να γίνει και διάδοχος του Βαρθολομαίου). Μήπως πρέπει ν’ αρχίσουμε να βλέπουμε τις αρνητικές επιπτώσεις στον Ελληνισμό ειδικά ΗΠΑ, των ”ηγετικών”, νεοβυζαντινών παρεμβάσεων του Πατριαρχείου, που νομίζει ότι απευθύνεται σε ”υπόδουλους” και ”πρόβατα” γιά $άρμεγμα$; ‘Εχουμε σκεφτεί ότι το χρήμα Ελληνοαμερικανών πάει στο Φανάρι ή στις εκκλησίες, αλλά όχι γιά την δημιουργία Iδρυμάτων του Ελληνισμού στις ΗΠΑ (γυμνάσια, πανεπιστήμιο, πολιτιστικά Κέντρα, ”λόμπι” κ.ά.); Είναι ή όχι το γεγονός αυτό, η βασική αιτία γιά την εντυπωσιακή παρακμή της Ομογένειας (οργανωμένης και μη) την τελευταία 10ετία; Και το βασικό: Μέλη ενοριών-εκκλησιαστικών Κοινοτήτων, είναι μόνο, κατά προσέγγιση, 15% του Ελληνισμού στις ΗΠΑ. Και αν δεν είναι κανείς μέλος (που πληρώνει ”χαράτσι”), δεν μπορεί να ”συμμετέχει” στα ”Μυστήρια” της Εκκλησίας. ‘Αρα, γιά τι είδους Εκκλησία μιλάμε; Μembers Only; Και ποιός έδωσε το δικαίωμα στον (κάθε) αρχιεπίσκοπο να εκπροσωπεί ”ετσιθελικά” τον Ελληνισμό στις ΗΠΑ; Μπορεί να εκπροσωπεί το 15% που είναι μέλη των ενοριών του. ‘Οχι το υπόλοιπο 85%… Και γιά να είμαστε δίκαιοι: Το Πατριαρχείο, με τις ”θυγατρικές” του, έκανε εξαιρετική δουλειά γιά την…Τουρκία, διαλύοντας την συνοχή του Ελληνισμού Αμερικής… (”K”)

Η απανθρωπιά δεν έχει θέση στην Εκκλησία
‘Ασχετα τι αποφάσισε το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη γιά την Μονή (του), την Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια και τους ίσαμε χτες μητροπολίτη και επίσκοπο, άσχετα τι έγινε ή τι δεν έγινε, πιστεύουμε ότι να τους αρνείται το δικαίωμα να ζήσουν στην χώρα που πέρασαν ήδη τα 2/3 της ζωής τους, είναι επιεικά απάνθρωπο και δεν συνάδει με ότι, υποτίθεται, πρεσβεύει μία Εκκλησία. Θα μπορούσε να τους ”απαγορευθεί” να τελούν μυστήρια σε Εκκλησία ή οτιδήποτε άλλο σχετικό. Να τους απαγορευθεί όμως ακόμα και να ζήσουν στην Αμερική το υπόλοιπο της ζωής τους, είναι μία απόφαση που ουσιαστικά θίγει ανεπανόρθωτα το Πατριαρχείο, το κάνει να φαίνεται απάνθρωπο στα μάτια της Ομογένειας και προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των ”τιμωρημένων”. ‘Οταν ο σκοταδισμός και ο φασισμός αντικαθιστούν τον ανθρωπισμό, τότε δεν μιλάμε πλέον γιά Εκκλησία… (”K”, 8 Δεκ.’10)

Η κυβέρνηση πρέπει να ορίσει υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο γιά το 97-98% των Απόδημων
Μιά δημόσια ερώτηση στον ”υφυπουργό Εξωτερικών” της Ελλάδας (αρμόδιο μόνο γιά το 2-3% των Απόδημων), Δημήτρη Δόλλη: Τα μούτρα σας κοροϊδεύετε ή την Ομογένεια;
saeΜε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, ο ”ΣΑΕάρχης” ΗΠΑ, σαμποτάρει ανοιχτά ομογενειακές Οργανώσεις (ακόμα και με ”μυστικές” συνωμοτικές συσκέψεις), δημιουργώντας εσωτερικά προβλήματα με ”αυλοκόλακές” του (Ομοσπονδία Ιλλινόις). Το εκλεγμένο από την βάση περιφερειακό Συμβούλιο ΣΑΕ (Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού) ΗΠΑ, αποφάσισε -κατά πλειοψηφία- την αναστολή της λειτουργίας του, τον Μάϊο 2010. Γιατί το υπουργείο σας δεν σέβεται την απόφαση εκλεγμένων από την Ομογένεια, αντιπροσώπων; Γιατί ακόμα δίνετε χρήματα φορολογούμενων γιά να λειτουργεί ένα μη ενεργό γραφείο ΣΑΕ στο Σικάγο, που δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στην Ομογένεια; Γιατί επιτρέπετε συμπεριφορές που στρέφονται εις βάρος ομογενειακών Οργανώσεων, ενώ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ‘Ισαμε πότε η Ομογένεια θα ανέχεται τις καταστροφικές πολιτικές του ”ΣΑΕάρχη” ΗΠΑ, ο οποίος απαξίωσε-διάλυσε τα πάντα γιά το ”εγώ” του; ‘Ισαμε πότε, με χρήματα του ελληνικού λαού, κ. Δόλλη, θα διατηρείτε μία νεκρή οργάνωση το (παγκόσμιο) ΣΑΕ; ‘Ισαμε πότε θα μας υποτιμάτε βάναυσα τη νοημοσύνη;  Ποιούς νομίζετε ότι κοροϊδεύετε τελικά; Τα μούτρα σας ή την Ομογένεια;
Καλά θα κάνετε να τον μαζέψετε τον ΣΑΕάρχη σας ΗΠΑ, εδώ και τώρα (εκτός, αν κι εσείς κ. Δόλλη, είστε αποδέκτης ”δώρων” του, όπως κι άλλοι ”πολιτικοί” στην Αθήνα). Το ΣΑΕ, όλοι γνωρίζουμε ότι εκπροσωπεί τυπικά το 2-3% των Απόδημων. Εσύ, υφυπουργέ, ταυτίστηκες με τους κρατικοδίαιτους τυχοδιώκτες του. Καλά, είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε ότι η Ομογένεια σας θεωρεί ”γελοίους τυχοδιώκτες-λαμόγια”;
Μήπως είναι ώρα η ελληνική κυβέρνηση να ορίσει υφΥΠΕΞ, αρμόδιο και γιά το 97-98% των Απόδημων Ελλήνων;

Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο γιά Απόδημους, Δημήτρη Δόλλη: Μιλάτε γιά ”επανεξέταση του θεσμού του Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ)”, γιά ”αναδιοργάνωση”. Πολύ ωραία. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά το ΣΑΕ ”πέθανε” χρόνια πριν και δεν γνωρίζουμε τι ”αναδιοργάνωση” μπορεί να γίνει σε ένα…”πτώμα”.
Υπάρχει όμως κι ένα ”μικρό πρόβλημα”: Το κρατικοδίαιτο ΣΑΕ, δεν είναι αποδεκτό από τους Απόδημους, καθολικά. Οι ”δραστηριότητες” της ηγεσίας του είναι ”συνεδριάσεις”, ταξίδια, ”χαιρετισμοί”, φωτογραφίες, μηνύματα, ”εξαγγελίες” (που ποτέ δεν υλοποιούνται), αργόσχολα πολυδάπανα γραφεία, που δεν προσφέρουν κανένα έργο στην Ομογένεια κ.ά. ‘Ισαμε σήμερα έχει στοιχίσει περίπου 80 εκατομ. ευρό στους ‘Ελληνες φορολογούμενους, γιά το απόλυτο τίποτα. Επειδή μιλάτε γιά ”διαφάνεια” (και πρώτος ο πρωθυπουργός) θα ζητήσετε ‘Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) γιά να μάθουμε με τι δικαιολογητικά λαμβάνουν εκατομ. ευρό κάθε χρόνο -και πως τα ξοδεύουν- γιά να ”παραμυθιάζουν” τους Απόδημους, οι οποίοι ακούν γιά ΣΑΕ και λένε ”άλλη μιά κομπίνα”; Χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων ξοδεύονται. Η εμμονή σας γιά την διατήρηση ενός νεκρού Οργανισμού στο όνομα των Απόδημων, μη αποδεκτού καθολικά από αυτούς, δημιουργεί κι ερωτηματικά γιά το αν ”λαδώνονται” από τα κονδύλια γιά το ΣΑΕ (φανερά και μυστικά) κι ‘Ελληνες πολιτικοί (οι ”φήμες” οργιάζουν). Κύριε Δόλλη, τα ”παραμύθια” τέλειωσαν χρόνια πριν. Σοβαρευτείτε. Δεν μπορείτε να εξαπατείτε συνέχεια τους Απόδημους και τον ελληνικό λαό. Η Ομογένεια δεν ανέχεται άλλα ”κόλπα”. Δεν απευθύνεστε σε ”κάφρους”. Σταματείστε να μας υποτιμάτε τη νοημοσύνη… (”K”)

”Η Ελλάδα καίγεται και οι πολιτικοί της χτενίζονται”
    Οι ‘Ελληνες που ζούμε μακριά από την Ελλάδα, έχουμε βαρεθεί :
– Την προκλητική υποκρισία των κ.κ. Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου, Σαμαρά. ‘Ολοι τους γνώριζαν ότι οι γύρω τους, οι κομματικά δικοί τους, έκλεβαν τον ιδρώτα του ‘Ελληνα. Γνώριζαν ότι στα κόμματά τους έμπαινε βρώμικο ”μαύρο χρήμα”. ‘Αρα είναι -έμμεσα- και αυτοί συνυπεύθυνοι, είτε ως πρωθυπουργοί, είτε ως υπουργοί.
– Την διαφθορά των πολιτικών και των κομμάτων τους, που κατάστρεψαν την πατρίδα μας και την ρεζιλεύουν παγκόσμια.
– Την προκλητική ατιμωρησία των -υπεράνω του νόμου-
διεφθαρμένων πολιτικών, κλεφτών, μιζοληπτών και μη.
– Την μετατροπή και της ελληνικής Δικαιοσύνης σε κομματικό ”μπορντέλο”.
– Την (υπεράνω νόμων και με Σύνταγμα στα μέτρα της) πολιτικό-κομματική χούντα που κυβερνά απολυταρχικά την πατρίδα μας, χωρίς να δίνει λογαριασμό ή να τιμωρείται γιά τα αίσχη και τις κλεψιές, τα τελευταία -ειδικά- 20 χρόνια. Πολιτικοί υπεράνω νόμων, ΜΟΝΟ σε απολυταρχικά καθεστώτα υπάρχουν.
– Την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ στην Ελλάδα γιά ότι έχει σχέση με τον Απόδημο Ελληνισμό. Αλλά και την παραπληροφόρηση γιά ότι έχει σχέση με τις επισκέψεις πρωθυπουργών, υπουργών στις ΗΠΑ: Δεν μπορεί το ελάχιστο, πάντα και δημοσιογραφικά ανεύθυνα, να παρουσιάζεται ως μέγιστο, ως ”μεγάλη επιτυχία” στα ΜΜΕ της Ελλάδας. Δηλαδή, τόσο πολύ, μα τόσο πολύ ευτελίστηκε και η δημοσιογραφία γιά ”μιά χούφτα ευρό”;
– Την εντυπωσιακή ανευθυνότητα του ελληνικού λαού, που έχει εθιστεί στην διαφθορά και την συντηρεί καθημερινά, με νοοτροπίες ωχαδελφισμού, αρνούμενος να πληρώνει ακόμα και φόρους.
Η πατρίδα μας δεν καταστράφηκε τυχαία. Δεν μπορεί οι πολιτικοί που την κατάστρεψαν, άμεσα ή έμμεσα ως μέλη των κυβερνήσεών τους, να λένε, χωρίς ντροπή, ακόμα, ότι ”θα φιάξουν την Ελλάδα”. Δεν είναι δυνατόν, οι καταστροφείς να μετατραπούν και σε σωτήρες. Δεν μπορούμε να τους δεχτούμε ως ”καθαρούς”, επειδή δεν είναι.
Αν ήταν έντιμοι, πρωθυπουργός και αρχηγοί κομμάτων, αν ήταν πατριώτες, δεν θα μιλούσαν γιά ”κάθαρση”, ούτε θα έστηναν φτηνές ”θεατρικές παραστάσεις” προανακριτικών στην Βουλή, εξαπατώντας πάλι τον ελληνικό λαό.
Αν
ήταν έντιμοι, πρωθυπουργός και αρχηγοί κομμάτων, αν ήταν πατριώτες, θα ζητούσαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να ορίσει ανεξάρτητους και αδέκαστους εισαγγελείς και δικαστές, να καθαρίσουν μιά γιά πάντα την σαβούρα-σαπίλα των χιλιάδων κλεφτών-διεφθαρμένων πολιτικών και κρατικοδίαιτων λαμόγιων, που έχουν διεύθυνση: Τα κεντρικά γραφεία των Κομμάτων τους ή την ”Βουλή της Siemens” στο Σύνταγμα, που βρωμίζουν την Ελλάδα και την υποτιθέμενη Δημοκρατία της (και με τις κρατικές χορηγίες). Και αν το Σύνταγμα δεν το ”επιτρέπει”, ας το αλλάξουν εδώ και τώρα, όπως το αλλάζουν γι’ αυτά που ”γουστάρουν” και τους συμφέρουν.
Αν ο πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας είχε αξιοπρέπεια, δεν θα άφηνε να διασύρεται η  χώρα και η Δημοκρατία, ούτε θ’ ανεχόταν να παίζει τον ρόλο του κομπάρσου.
Ο Ντε Γκολ είχε πει: ”Οι πολιτικοί ασχολούνται με την επανεκλογή τους. Οι ηγέτες ασχολούνται με το αύριο και τις επόμενες γενιές”. Και η πατρίδα μας έχει στρατιές νεόπλουτων τυχοδιωκτών πολιτικών, ΜΟΝΟ.
Και ως απόδημος Ελληνισμός, που όπου και να ζούμε η Ελλάδα μας πληγώνει, δεν ανεχόμαστε άλλο, διεφθαρμένοι και ανίκανοι, ελεεινά ευθυνόφοβοι, νάνοι-πολιτικοί, να ρεζιλεύουν, να διασύρουν τον Ελληνισμό στα πέρατα της οικουμένης, να ευτελίζουν την μάνα μας Ελλάδα… ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ… Γνωρίζουμε πολύ καλά, άσχετα τι λένε οι πολιτικοί στην Ελλάδα, ότι Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ”ΔΕΝ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ” τα επόμενα 20, το ελάχιστο, χρόνια. (Αν ίσαμε τότε, δεν έχει συρρικνωθεί κι εδαφικά).
Και στεναχωριόμαστε στις ΗΠΑ όταν διαπιστώνουμε ότι οι Αμερικανοί -κάθε μορφής- ηγέτες, ανεπίσημα αλλά ουσιαστικά, θεωρούν τους ‘Ελληνες πρωθυπουργούς, υπουργούς, πολιτικούς, ως γραφικούς ”κλόουν”, τα τελευταία ειδικά 20 χρόνια.
     ‘Οτι δημοσιεύει το ”Καλάμι” γιά τον κ. Παπανδρέου τώρα (ή γιά τον κ. Καραμανλή παλαιότερα) είναι τα ”ευχάριστα”, τα ελάχιστα. Τα δυσάρεστα, όλα αυτά τα χρόνια, όπως -παράδειγμα- και γιά τις ΠΟΡΝΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓOY, ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ή επισκέψεις σε νυχτερινά κέντρα ”ΣτριπΤιζ”, ούτε καν τ’ αγγίζει ή θα τ΄αγγίξει στο μέλλον… Τα ”χτυπήματα κάτω από την ζώνη” είναι προνόμιο των πολιτικών και των δουλοπρεπών ”ανθρώπων” τους στα ΜΜΕ της Ελλάδας…
Γ. Λυκ. (χωρίς κομματική ταυτότητα, παλιοΠΑΣΟΚος 1974-85. Στα ελληνικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ από τα τέλη 1976. Σημ.: Ουδέποτε ζήτησα ένα δολάριο, χορηγία, διαφήμιση, ρουσφέτι κλπ, από κυβέρνηση ή πολιτικούς στην Ελλάδα)… 19 Σεπτ. ’10

Αφού δεν ασχολούνται οι διεφθαρμένοι της Βουλής, ένας εισαγγελέας στην Ελλάδα, δεν υπάρχει;
Περίπου 75 εκατομ. δολ. έχει στοιχίσει στον ‘Ελληνα φορολογούμενο ίσαμε σήμερα, το ”Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού” (ΣΑΕ), από τότε που ιδρύθηκε, στα 1995. Τα χρήματα, δαπανήθηκαν γιά ”συνέδρια”, ”συνεδριάσεις”, εξαγγελίες, δελτία τύπου, ταξίδια, γραφεία ανενεργά -με αργόσχολους- σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στις περιφέρειες. Τυπικά το ΣΑΕ εκπροσωπεί ένα ποσοστό 4-5% των Απόδημων. Ουσιαστικά ούτε 0.01%. ‘Εργο κανένα. Προσφορά μηδέν. Οι Απόδημοι ‘Ελληνες δεν ασχολούνται με την κρατικοδίαιτη οργάνωση-μαϊμού που λέγεται ΣΑΕ. Μόνο ολίγοι ‘Ελληνες πολιτικοί, γιά δικούς τους λόγους. ‘Ισαμε σήμερα, η Βουλή των Ελλήνων, δεν έχει ασχοληθεί με τα κονδύλια γιά το ΣΑΕ: Με τι δικαιολογητικά δίνονται, πως και που ξοδεύονται, τι ”έργο” παράγεται κ.ά. Οι της μόνιμης Διακομματικής Επιτροπής Απόδημων της Βουλής δεν ασχολούνται με αυτό το διαχρονικό σκάνδαλο. Σε ολόκληρη Ελλάδα, δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας ”αδιάφθορος” ν’ ασχοληθεί; Τόσο μεγάλη είναι η σήψη στην πατρίδα; Και το ζήτημα μας αφορά άμεσα, επειδή οι σπατάλες-κομπίνες-αρπαχτές γίνονται στο όνομα το δικό μας, των Απόδημων. (Λέτε ν’ αληθεύουν οι ”έντονες φήμες” ότι πολιτικοί  παίρνουν ”μίζες” από τα κονδύλια γιά το ΣΑΕ;… Χώρια τα ”ταξιδάκια” τους, γιά να συμμετέχουν στις ”συνεδριάσεις” του)

Παρελάσεις (τα ίδια λάθη): Οι παρελάσεις στις παροικίες μας, γιά την 25η Μαρτίου, συνηθίζεται να γίνονται σε διαφορετικές ημερομηνίες, ανάλογα με τις επιθυμίες της εκκλησίας ή τον…κακό μας τον καιρό. Λογικά, οι παρελάσεις γιά την εθνική μας επέτειο πρέπει να γίνονται την πλησιέστερη με την 25η Μαρτίου Κυριακή, σε όλες τις παροικίες μας, ταυτόχρονα. ‘Ετσι το μήνυμα στα παιδιά μας και στους Αμερικανούς συμπολίτες μας, είναι δυνατό. ‘Οταν η μία Ομοσπονδία σε μιά Πολιτεία κάνει παρέλαση 27 Μαρτίου, η άλλη 20 Μαρτίου, η άλλη 3 Απριλίου κλπ (γιά τον ίδιο σκοπό), απλούστατα δείχνουμε ασοβάρευτοι και αυτό που είμαστε: Πολυδιασπασμένοι. Αισθητή και η έλλειψη τριτοβάθμιας Οργάνωσης (Συνομοσπονδίας) γιά τον συντονισμό. Η τυπική ύπαρξη του ”Ελληνοαμερικάνικου Εθνικού Συμβούλιου” δεν υπολογίζεται, επειδή είναι ανενεργή οργάνωση τυχοδιωκτών. Η Ομοσπονδία Νέας Υόρκης αποφάσισε, γιά τον επόμενο χρόνο, να γίνει η παρέλαση στις 27 Μαρτίου, αλλά ζήτησε από την Ομοσπονδία Φιλαδέλφειας να μην κάνει κι αυτή την παρέλαση την ίδια ημέρα. Η πράξη είναι ανεύθυνη. ‘Οπως και η αποδοχή από την Ομοσπονδία Φιλαδέλφειας του αιτήματος, ν’ αλλάξει ημερομηνία. O ζημιογόνος διαχωριστικός τοπικισμός, με νοοτροπίες γκέττο αλα Αστόρια (που μας διάλυσε), κάποτε πρέπει να σταματήσει. Μαζί και η ενασχόληση των ημιδιαλυμένων Ομοσπονδιών μας, αποκλειστικά και μόνο με μιά παρέλαση τον χρόνο.

Τουρισμός, Ομογένεια και ”όπου λαλούν πολλοί κοκόροι…”: Παλαιότερα, είχαμε τις ”κινητοποιήσεις” στα…ελληνικά ΜΜΕ γιά το ”Μακεδονικό” (αρχές δεκαετίας 1990 και Νοέμβρη 2004, όταν ο Μπους αναγνώρισε τα Σκόπια ως ”Μακεδονία”). Τώρα έχουμε τις κινητοπoιήσεις γιά τον…τουρισμό, πάλι απευθυνόμενοι ως Ομογένεια και ΜΜΕ Ομογένειας, στα…ΜΜΕ Αθήνας ή στους…’Ελληνες στην Αμερική να πάνε στην…Ελλάδα! Είναι και προσβλητικό, υποτιμητικό της νοημοσύνης, ‘Ελληνες να καλούν…’Ελληνες να πάνε στην Ελλάδα. Δηλαδή, οι καλούντες είναι περισσότερο…’Ελληνες; Σε λίγο, κάτι άλλο θα βρούμε γιά να ”προβάλουμε” την Ελλάδα. Δηλαδή, ουσία μηδέν, όπως πάντα και ”δουλειές του ποδαριού”. Το ”Κ” έκανε το αυτονόητο, αυτό δηλαδή που υποστηρίζει γιά χρόνια: Πολύ πριν ξεκινήσουν οι ”εκστρατείες”, που στόχο είχαν την προβολή τους στα… αθηναϊκά ΜΜΕ, κάλεσε τον Ελληνισμό ΗΠΑ και τις Οργανώσεις του, αρχές του χρόνου 2010, να παρακινήσουν τους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ συμπολίτες μας να πάνε στην Ελλάδα, επειδή εκεί βρίσκεται και η ΟΥΣΙΑ. Δεν κάλεσε τους…’Ελληνες στις ΗΠΑ, να πάνε στην Ελλάδα. Και η πολιτική αυτή συνεχίζεται σταθερά, όχι μόνο από το ”Κ”, αλλά και από Ελληνοαμερικανούς, που με καταχωρήσεις τους στο ”Κ”, κάνουν το ίδιο κάλεσμα. Φυσικά, το ”Κ” δεν ζήτησε, ούτε επεδίωξε ”αναγνώριση” γιά την εργασία του αυτή από κανέναν, πόσο μάλιστα από ΜΜΕ στην Ελλάδα ή φορείς κρατικούς και μη. Αν πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε την πατρίδα, η λύση είναι μονόδρομος: Προβάλουμε την Ελλάδα στους συμπολίτες μας (όχι στους ‘Ελληνες) στις χώρες που ζούμε. Και αν η κάθε προσφορά στην πατρίδα, γίνεται γιά ”αναγνώριση” ή γιά οφέλη και με λάθος στόχο, τότε τα κίνητρα είναι πονηρά και η όποια προσφορά μηδενίζεται…(”K”, 25 Ιουλίου ’10)

Εθνικά θέματα κι Ελληνισμός ΗΠΑ: Η Αθήνα θεωρεί τους Απόδημους ”βλάκες”. Τους χρησιμοποιούσε γιά κινητοποιήσεις στην Ουάσιγκτον κι’ αλλού γιά εσωτερική κατανάλωση, ενώ την ίδια ώρα έκανε πάντα υποχωρήσεις. Οι Ομογενείς, το συνειδητοποίησαν αυτό ειδικά με το όνομα των Σκοπίων και δεν συμμετέχουν, μ’ εξαίρεση τα ψώνια, ψευτοηγέτες Οργανώσεων. Αν πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα στα εθνικά θέματα να πιέζουμε, την παραδοσικά υποχωρούσα, ελληνική κυβέρνηση; Εκεί είναι το πρόβλημα, όχι στις ΗΠΑ.

ΝTΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ (ΗΠΑ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ: Στις 26 Ιουνίου 1768 ήρθαν στις ΗΠΑ, στον ‘Αγιο Αυγουστίνο Φλόριδας, οι πρώτοι 420 ‘Ελληνες μετανάστες, από την -υπό οθωμανική κατοχή- Ελλάδα (Πελοπόννησο, Κρήτη, νήσους νότιου Αιγαίου, παράλια Μ. Ασίας). O ”οργανωμένος Ελληνισμός” ουδέποτε έχει ασχοληθεί με το ζήτημα και με την καθιέρωση της ημερομηνίας ως ”ημέρας του ‘Ελληνα μετανάστη στην Αμερική”, που θα έπρεπε να τιμάται με ανάλογες εκδηλώσεις. Γεγονός, που αποδεικνύει την ανικανότητά μας και την έλλειψη σεβασμού στα ιστορικά γεγονότα που μας (πρωτο)καθιέρωσαν ως εθνική ομάδα στις ΗΠΑ. (Ο εκδότης του ”Κ”, δυστυχώς, είναι ο μόνος που ”φωνάζει” γιά την υπόθεση, από τα 1986)

ΣΑΕ: Να γιατί ”λειτουργεί” λανθασμένα και δεν έγινε αποδεκτό από την Ομογένεια
Δεν συμμετέχει η Ομογένεια στο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), στα 12 χρόνια που αυτό λειτουργεί και στοιχίζει πολύ χρήμα στον ‘Ελληνα φορολογούμενο. Στις ΗΠΑ, απλά συμμετέχουν οι ίδιοι -κατά ”σύμπτωση”- αντιπρόσωποι Οργανώσεων, οι ”χειροκροτητές”, οι απολαμβάνοντες ”δωρεάν διακοπές”, χωρίς να έχουν καν συζητήσει ζητήματα του ΣΑΕ σε συνελεύσεις των συλλόγων-μελών τους. Ουσιαστικά, δηλ., εκπροσωπούν τον εαυτόν τους. Υπάρχει χάος μεταξύ ηγεσίας ΣΑΕ και Ομογενών. Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι Ομοσπονδιών λειτουργούν ως διαχωριστικό τείχος, αφού, ούτε μεταφέρουν τα του ΣΑΕ στην βάση (Ομογενείς), ούτε μεταφέρουν τα της βάσης στην κορυφή.
Το ελεγχόμενο και κατευθυνόμενο από μη οραματιστές ‘Ελληνες πολιτικούς των Αθηνών, ΣΑΕ, αποδεδειγμένα ΔΕΝ θέλει συμμετοχή των Ομογενών σε αυτό. Απόδειξη, ότι στηρίζεται μόνο στο σαθρό, μη αντιπροσωπευτικό, ”οικοδόμημα” των Οργανώσεων. Οι Οργανώσεις όμως, ειδικά στις ΗΠΑ, δεν είναι αντιπροσωπευτικές των παροικιών. ‘Ενα απλό παράδειγμα αντιπροσώπευσης: Από την Πολιτεία Φλόριδα, τον Ελληνισμό, που ξεπερνά τις 100.000, υποτίθεται ότι ”εκπροσωπεί” η Ομοσπονδία Φλόριδας. Αυτή, όμως έχει βάση την δυτική Φλόριδα (Τάμπα Μπέη) και ουσιαστικά έχει μέλη 10 συλλόγους της πόλης… Κληαργουότερ στην Κομητεία Πινέλλας. Οι 5 από τους 10 συλλόγους είναι ”μαϊμούδες” ή ανενεργοί. Τυπικά, η Ομοσπονδία εκπροσωπεί 700-800 μέλη των συλλόγων της και αναλογικά, σε ποσοστό, ούτε το 1% του Ελληνισμού της Πολιτείας. Το υπόλοιπο 99%+, ούτε αντιπροσωπεύεται, ούτε ενδιαφέρεται, ούτε ενδιαφέρει και το ΣΑΕ.

Το ΣΑΕ, δεν ζητά από τις Ομοσπονδίες-μέλη του να συγκαλούν γεν. συνελεύσεις πριν, ώστε οι αντιπρόσωποι να μεταφέρουν στις συνελεύσεις του ΣΑΕ αυτά που οι Ομογενείς προτείνουν. Κι αντίστοιχα, η βάση να συζητά ζητήματα που θέτει το ΣΑΕ. Δεν υπάρχει ”συνδετικός κρίκος”, δηλ. αμφίδρομη επικοινωνία. Τα μέλη σ’ εθνικοτοπικούς και λοιπούς συλλόγους, που είναι μέλη σε Ομοσπονδίες που εκπροσωπούνται τυπικά στο ΣΑΕ, δεν ξεπερνούν σε ποσοστό το 5% της Ομογένειας.
Στις περιφερειακές συνελεύσεις του ΣΑΕ (και στις παγκόσμιες στην Θεσσαλονίκη) συμμετέχει, σε ποσοστό 90%, το κατεστημένο των ομογενειακών Οργανώσεων, που ευθύνεται γιά την διάλυση της οργανωμένης Ομογένειας. Δεν υπάρχουν περιορισμοί γιά μη συμμετοχή των ίδιων ατόμων σε περισσότερες από 2 συνελεύσεις. Ούτε δέσμευσή τους να μεταφέρουν τις απόψεις, εισηγήσεις της βάσης. Απλά ”συμμετέχουν” ως άβουλα όντα. ‘Ετσι, ούτε ανανέωση υπάρχει, ούτε πρόοδος. Μόνο παρελθόν και μικροπολιτικές ”αριβίστικες” σκοπιμότητες.
Αναμενόμενο ήταν, κατά συνέπεια, στην πρόσφατη περιφερειακή συνέλευση του ΣΑΕ ΗΠΑ στο Σικάγο (22-23 Νοεμβρίου 2008), να βγούν στην επιφάνεια όλα τ’ αρνητικά του και τίποτα θετικό (με περισσότερο εντυπωσιακό το γεγονός ότι το ΣΑΕ ΗΠΑ ”λειτουργεί” παράνομα στις ΗΠΑ, με νόμο της…Ελλάδας!). Απλούστατα, επειδή δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο ή προσφορά στην Ομογένεια.  (24 Νοε. ’08)

Προς τι η ”τιμή” στον αρχιεπίσκοπο Αμερικής;
Με την ανώτατη τιμητική διάκριση, τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικα, τίμησε -1η Ιουλίου ’08- ο πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο. “Είναι ελάχιστη τιμή προς το πρόσωπό σας για το έργο που κάνετε για τον Ελληνισμό της Αμερικής”, τόνισε ο κ. Παπούλιας προς τον αρχιεπίσκοπο. ‘Oσοι όμως ζούμε στις ΗΠΑ, δεν γνωρίζουμε τι… ”έργο” έχει κάνει ο άγιος Αμερικής γιά τον Ελληνισμό. Απεναντίας, γνωρίζουμε, ότι το μόνο ”έργο” του είναι η αποβλάκωση και οικονομική αφαίμαξη των Ομογενών, η ”συναναστροφή” του με νεόπλουτους και η παρουσία του σε ”κοσμικές εκδηλώσεις”. Είπαμε, να σεβόμαστε τους θεσμούς, αλλά κι αυτοί οφείλουν να μην προκαλούν τη νοημοσύνη μας.

Να σταματήσουν τα ”καραγκιοζιλίκια”
Συνηθισμένο φαινόμενο στην οργανωμένη Ομογένεια στις ΗΠΑ, οι μόνιμοι προεδροπαράγοντες ν’ ”αλληλοτιμούνται”. Τελευταία και η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών, αντί ν’ ασχολείται με την παιδεία, ασχολείται με ”τιμητικές εκδηλώσεις” και λοιπά γραφικά. H αξιοσέβαστη πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μπορεί να κάνει του κεφαλιού της και χωρίς να ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, να διοργανώνει εκδηλώσεις, που στόχο έχουν μόνο την -φωτογραφική- προβολή ολίγων και ”ημετέρων” στα ελληνόφωνα έντυπα ΜΜΕ, ειδικά του ”γκέτο” μας, της Αστόριας. Αλλά η υπόθεση της παιδείας των παιδιών των Ομογενών είναι πολύ σοβαρή και δεν μπορεί να προωθηθεί με ομοιότυπες γραφικές εκδηλώσεις και ”τιμητικές πλακέτες”. Χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ΟΥΣΙΑ. Από γραφικότητες και αυτοπροβολές, χορτάσαμε γιά πολλά χρόνια. Αρκετά…

Τι θα γίνει με τους ”φιλέλληνες” διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ;
Ερώτηση πρός (το υπουργείο Εξωτερικών και) τους ‘Ελληνες κι Ελληνίδες, γενικούς προξένους μας σε Νέα Υόρκη, Σικάγο, Βοστώνη, Τάμπα, ‘Αγιο Φραγκίσκο, Λος ‘Αντζελες και τους προξένους μας σε Ατλάντα και Χούστον: Γιατί, ενώ διοργανώνετε τακτικά (ή συμμετέχετε σε) εκδηλώσεις -ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια- γιά το Ολoκαύτωμα, δεν κάνετε ούτε μία εκδήλωση στα προξενεία γιά τις εθνικές επετείους της Ελλάδας (25η Μαρτίου, 28η Οκτωβρίου); Eίναι ”εντολή” της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Mπακογιάννη;

”Εθνικός Κήρυξ” Νέας Υόρκης, χούντα, Ομογένεια και η ασέβεια στην ιστορία και στην μνήμη
‘Εκπληξη προκάλεσε στους αναγνώστες Ομογενείς, άρθρο του εκδότη της ημερήσιας στη Νέα Υόρκη, με τίτλο ”Χούντα και Ομογένεια: Εντυπώσεις και πραγματικότητα”, με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα. Στο ειδικό ένθετο, στις 21 Απριλίου 2007, στο ενυπόγραφο άρθρο του ο εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας, Αντώνης Διαματάρης, αναφέρει στην 5η παράγραφο: «Η ομογένεια, αντέδρασε στην είδηση του χουντικού πραξικοπήματος, με τον ίδιο τρόπο που αντέδρασαν και οι ‘Ελληνες της Ελλάδας: με ανακούφιση». Ενώ στην προτελευταία παράγραφο, αναφέρει: «Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τούτη η εφημερίδα, ο ”Εθνικός Κήρυξ”, από την αρχή καταδίκασε το στρατιωτικό πραξικόπημα και παρέμενε πιστός στη θέση του μέχρι το τέλος».
Επειδή ο κ. εκδότης-διευθυντής, πιθανά να νομίζει ότι απευθύνεται σε αμνήμονες ή άσχετους, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, γιά την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.

Γιά τους ηλικιωμένους Ομογενείς αναγνώστες του, αλλά και γιά τους νεώτερους μελετητές των ομογενειακών πραγμάτων- γεγονότων, επειδή τα γραπτά μιάς εφημερίδας μένουν, η τοποθέτηση του εκδότη της εφημερίδας προκαλεί ερωτηματικά, αλλά και χαμόγελα. Επειδή γνωρίζουν ότι τα γεγονότα είναι διαφορετικά. Κατανοητή η προσπάθεια του εκδότη να ”καθαρίσει” την εφημερίδα από το αμαρτωλό παρελθόν της, γιά το οποίο ο ίδιος δεν έχει ευθύνη, αλλά, πολύ φοβούμεθα ότι η γραπτή του δήλωση είναι, το ελάχιστο, ατυχής κι εξωπραγματική. Γιά τον απλούστατο λόγο, ότι, η ηλικίας 92 χρόνων εφημερίδα ταυτίστηκε με την χούντα και προσπάθησε ν’ αλλάξει πορεία τα τελευταία χρόνια, λίγο πριν την πτώση της. ‘Οπως ταυτίστηκε και με ότι πιό αντιδραστικό στον χώρο της Ομογένειας στα χρόνια της δικτατορίας και μετά την πτώση της, που εκφραζόταν κύρια με την στήριξη της εγκάθετης, χουντικής διοίκησης, με τους ”εκλεκτούς”, του -υποστηρικτή της χούντας- μακαριστού Ιάκωβου (Λαντζούνη, Σιδέρη, Μάλλιο κ.ά.) της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Το αποδεικνύουν τα γραπτά της εφημερίδας, τα οποία όφειλε, πρώτα απ’ όλα, ο σημερινός, από τον χρόνο 1979 εκδότης της, να διάβαζε προσεκτικά. Με την ατυχή και εκ του πονηρού, αρθρογραφία του, ο εκδότης, προσβάλει την ιστορική πραγματικότητα και κάνει να ”τρίζουν τα κόκκαλα” μορφών του αντιδικτατορικού αγώνα στη Νέα Υόρκη, όπως των αείμνηστων Θ. ‘Αθα και Μπ. Μαλαφούρη, που δεν μετονόμασαν τυχαία, χαριτολογώντας, την εφημερίδα… ”Εθνικός Κόρακας”.
Είναι γεγονός, επίσης, ότι η Ομογένεια, στα χρόνια της χούντας, ταυτίστηκε μαζί της, στην μεγάλη της πλειοψηφία. Αυτή είναι η ιστορική πραγματικότητα. Μην ξεχνάμε ότι γιά να μεταναστεύσει κάποιος στις ΗΠΑ στα χρόνια μετά τον εμφύλιο, έπρεπε να ήταν δεξιός ή ακροδεξιός.
Θα περίμενε κανείς, από τον σημερινό εκδότη μιάς ιστορικής εφημερίδας του απόδημου Ελληνισμού, το ελάχιστο, να σέβεται τα γεγονότα και τα…γραπτά της ίδιας του της εφημερίδας. Απλούστατα, επειδή οι Ομογενείς και …αρχείο και μνήμη και κρίση διαθέτουν… ‘Ισως, τέλος, να μην είναι τυχαίο και το γεγονός, ότι, στην επέτειο των 40 χρόνων του πραξικοπήματος, στην 3η σελίδα της η εφημερίδα, έχει καταχώρηση υμνητή της… χούντας.
Γιά να είμαστε -ιστορικά-δίκαιοι, η εφημερίδα ”Εθνικός Κήρυξ” και σύμφωνα με το αρχείο της, 1940-47, ήταν η μόνη (στην Ελλάδα τότε υπήρχε λογοκρισία) που σθεναρά υποστήριξε τον αγώνα του ΕΑΜ και πρωτοστάτησε στην αποστολή βοήθειας στον δοκιμαζόμενο την περίοδο της κατοχής και του εμφύλιου, ελληνικό λαό (μ’ εκδότη-αρθρογράφο τον αείμνηστο αγωνιστή Βάσο Βλαβιανό). Επίσης, σύμφωνα πάντα με το αρχείο της, να τονίσουμε ότι δύο -πριν τον σημερινό- εκδότες της, ταυτίστηκαν με την επταετία, ειδικά ο σημερινός ”λομπίστας”, Ευγένιος Ρωσίδης.
Nα σημειώσουμε ότι η εφημερίδα, παρά την μικρή κυκλοφορία της (5,000 φύλλα), εισπράττει, γιά δεκαετίες, ”χοντρές” επιχορηγήσεις, υπό μορφή διαφημίσεων, από το ελληνικό Δημόσιο, ενώ έχει στενές σχέσεις με τον Κ. Μητσοτάκη. Ο εκδότης της, πρόσφατα παρασημοφορήθηκε από τον πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας.
Σημ.: Στην προσπάθειά του ο εκδότης να ”βιάσει” γεγονότα και ιστορία, παράλειψε να ελέγξει τον στίχο από ποίημα του Θεοδόση ‘Αθα (Αθανασιάδη), με το ψευδώνυμο ”Λυνναίος”,  που αναδημοσίευσε (σελ. 13 αφιερώματος) από την ”Ομογένεια” του Μπάμπη Μαλαφούρη (Ιαν. ’73):
«…Ω! Βάθος του γραικυλισμού!/… και τελικά δεν πλύθηκε/η λεκιασμένη πέννα/που γιά 45 σεντς/θα παίνευε κι εμένα… / Ω! Συ που βλέπεις ως βαθύ/κάθε στραβό και πλάγιο/ήρωα τον Παπαδόπουλο/ τον Ιερώνυμο άγιο…»
Ιστορικά, ν’ αναγνωρίσουμε ότι ο αείμνηστος Μπάμπης Μαλαφούρης, με την εφημερίδα του ”Ομογένεια”, είχε το σθένος να πολεμήσει ανοιχτά την χούντα και τους αμέτρητους υμνητές της στη Νέα Υόρκη. Το ίδιο έπραξε και ο αγωνιστής Κώστας Αθανασιάδης, με την εφημερίδα ”Καμπάνα”.
Το ΚΑΛΑΜΙ

(22 Απρ. ’07)

Γιατί το ‘Επος του ’40 έχει ξεχωριστή σημασία γιά τον Ελληνισμό της Αμερικής
    Με ειρωνία και κάθε άλλο παρά κολακευτικά σχόλια αντιμετώπισε ο αμερικανικός Τύπος της εποχής την επίθεση της φασιστικής και ισχυρής στρατιωτικά Ιταλίας εναντίον της Ελλάδας στις 28 Οκτωβρίου 1940. Μιά ματιά στο αρχείο της έγκριτης εφημερίδας The New York Times το πιστοποιεί (σημ. σύντ.: Βλέπε αρχείο Ν. Υ. Times ή Μπάμπη Μαλαφούρη «Οι ‘Ελληνες της Αμερικής 1518-1948»). Οι ιταλικές δυνάμεις θα καταλάμβαναν την μικρή και στρατιωτικά ανίσχυρη Ελλάδα σε μικρό χρονικό διάστημα και ο Μουσολίνι θα “έπινε καφέ στην Ακρόπολη”, σύμφωνα με την εφημερίδα.
    Η τροπή όμως των πραγμάτων διάψευσε τ’ αναμενόμενα αποτελέσματα και το κλίμα άρχισε ν’ αλλάζει. Η προέλαση των ελληνικών δυνάμεων στο έδαφος της Αλβανίας, η άτακτη υποχώρηση των Ιταλών, η πρώτη νίκη εναντίον του ‘Αξονα και μάλιστα από μιά μικρή αδύναμη χώρα, προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στον αμερικανικό λαό και τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της νεοϋορκέζικης εφημερίδας, από ειρωνικά μετατράπηκαν σε διθύραμβους γιά το “ελληνικό θαύμα”.
    Οι Αμερικανοί πολίτες άρχισαν τότε ν’ αντιμετωπίζουν διαφορετικά τους ‘Ελληνες μετανάστες, που αναγκάστηκαν να φτιάξουν την ΑΗΕΡΑ στην δεκαετία του ’20 γιά να προστατευθούν από τις επιθέσεις των ρατσιστών -ειδικά- του Νότου. Οι “πιατάδες-μπρούκληδες” -που δεν γίνονταν αποδεκτοί κοινωνικά, ενώ στο Νότο οι επιγραφές “απαγορεύεται η είσοδος σε σκύλους κι ‘Ελληνες” υπήρχαν ακόμα σε καταστήματα-, άρχισαν να απασχολούν τα αμερικανικά ΜΜΕ, εξαιτίας του ‘Επους του ’40.
    Το κλίμα άλλαξε, οι Αμερικανοί άρχισαν να υποστηρίζουν τα ελληνικής ιδιοκτησίας καταστήματα στη Νέα Υόρκη και την περιοχή της Βοστώνης, αγόραζαν προϊόντα από αυτά, εκφράζοντας παράλληλα τον θαυμασμό τους γιά το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής που δημιούργησε το ‘Επος του ’40, ενώ τον Ιανουάριο του χρόνου 1941, σκίτσα τσολιάδων με την χαραχτηριστική λέξη “αέρα”, δημοσιεύονταν στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας The New York Times. Τότε καθιερώθηκε και η μεγαλειώδης παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, που χρόνια αργότερα άρχισε να γίνεται γιά την 25η Μαρτίου.
    Το ‘Επος του ’40, δεν έχει μόνο ξεχωριστή σημασία γιά το ελληνικό ‘Εθνος. Αποτελεί και την καθοριστική στιγμή της ιστορίας μας, που καθιέρωσε τον Ελληνισμό στην Αμερική και τον έκανε σεβαστό και υπολογίσιμο στον λαό της. Δυστυχώς όμως στις ημέρες μας, η έλλειψη γνώσης της πραγματικής ιστορίας των Ελλήνων στην Αμερική, έχει ως αποτέλεσμα παροικίες, Οργανώσεις κλπ να μην αποδίδουν την πρέπουσα τιμή στο ‘Επος του ’40, που αποτελεί, πραγματικά και ιστορικά, την κορυφαία, την μεγάλη στιγμή γιά τον Ελληνισμό της Αμερικής.
To KAΛΑΜΙ

«Οι ‘Ελληνες πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του»
  «…Γιά χιλιάδες χρόνια παλαιότεροι πολιτισμοί, όπως αυτοί των Περσών, των Ασσύριων, των Βαβυλώνιων, έβλεπαν τον άνθρωπο ως ένα απεχθές ον που σέρνονταν μπροστά σε θεότητες και δυνάστες. Οι ‘Ελληνες όμως, πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του. Τον δίδαξαν να είναι υπερήφανος. Ο κόσμος είναι γεμάτος θαύματα, έλεγε ο Σοφοκλής, αλλά τίποτα δεν είναι πιό θαυμάσιο από τον άνθρωπο.
Οι ‘Ελληνες έπεισαν τον άνθρωπο, όπως ο Περικλής το τοποθέτησε, ότι ήταν δικαιωματικά ο κάτοχος και ο κύριος του εαυτού του και δημιούργησαν νόμους γιά να περιφρουρήσουν τις προσωπικές του ελευθερίες. Οι αρχαίοι Έλληνες ενθάρρυναν την περιέργεια που είχε ο άνθρωπος γιά τον εαυτόν του και γιά τον κόσμο που τον περιτριγύριζε, διακηρύττοντας μαζί με τον Σωκράτη ότι μιά ζωή χωρίς έρευνα δεν αξίζει τον κόπο να την ζούμε.
Οι ‘Ελληνες πίστευαν στην τελειότητα σε όλα τα πράγματα, γι’ αυτό μας κληροδότησαν την ομορφιά, που φτάνει από τον Παρθενώνα και τα ελληνικά αγάλματα, τις τραγωδίες του Αισχύλου, του Ευρυπίδη και του Σοφοκλή, την ποίηση του Ησίοδου και του ‘Ομηρου, μέχρι τα ζωγραφισμένα αγγεία ενός απλού νοικοκυριού.
Χωρίς τους ‘Ελληνες μπορεί ποτέ να μην είχαμε αντιληφθεί τι είναι αυτοδιοίκηση. Αλλά, πολύ περισσότερο ακόμα και από την γλώσσα μας, τους νόμους μας, τη λογική μας, τα πρότυπά μας της αλήθειας και της ομορφιάς, χρωστάμε σε αυτούς την βαθειά αίσθηση γιά την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
Από τους ‘Ελληνες μάθαμε να φιλοδοξούμε χωρίς περιορισμούς, να είμαστε, όπως είπε ο  Αριστοτέλης, αθάνατοι μέχρι εκεί που μας είναι δυνατό…».
(The New York Times,
Μάρτιος 1975)

http://www.kalami.net/monima/gnwmh.html

Dimitrios Adamopoulos makrinitsa@hotmail.com

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>