«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Συμφωνία της Γιάλτας; Και η Γιάλτα σήμερα;

Σκεφτείτε τον ρόλο της Ρωσίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;;;;

Οι Έλληνες δεν πρέπει να ξεχνάμε την συμφωνία της Γιάλτας και τον προδοτικό ρόλο της Ρωσίας κατά της Ελλάδος. Το ίδιο ακριβός γίνεται και με την Συρία‼!!

Η ανθρωπότητα έχει φάει το χειρότερο κουτόχορτο μέσα στους Αιώνες. Η Αμερική και Η Ρωσία ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ δουλεύουν και αιματοκυλούν την ανθρωπότητα με την ψεύτικη και σηκέ εχθρότητά τους!

Να κάνω και μια σημαδιακή παρένθεση με την σημερινή (Προδοτική Ελληνική Γιάλτα) σε τοπικό επίπεδο‼!

Να και η προδοτική τριανδρία!

Τι είναι η Συμφωνία της Γιάλτας που υπογράφηκε στις 4 Φεβρουαρίου 1945

Στην παραλιακή πόλη της Κριμαίας Γιάλτα οι ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων της εποχής συζήτησαν και αποφάσισαν ένα θέμα: πως θα μοιραστούν τον κόσμο, ή αλλιώς να βάλουν τα θεμέλια της παγκόσμιας Νέας Τάξης!

Είναι γνωστή σε όλους μας η συμφωνία της Γιάλτας, κατά την οποία συνήλθαν στο νότιο μέρος της Κριμαίας, στο γνωστό παραθεριστικό κέντρο των Ρώσων τη Γιάλτα, οι αρχηγοί των τριών μεγάλων νικητριών δυνάμεων κατά του Χίτλερ, ο Ρούσβελτ, ο Τσώρτσιλ και ο Στάλιν, για να μοιράσουν τον κόσμο κάτω από τα σκήπτρα των χωρών τους. Οι «Έμποροι των εθνών», για να θυμηθούμε τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, που καλούσαν όλες τις χώρες να πολεμήσουν δήθεν για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία τους, συγκεντρώθηκαν 4-11 Φεβρουαρίου 1945 στη Γιάλτα για να τοποθετήσουν τώρα τα κράτη κάτω από τη δική τους κηδεμονία και εκμετάλλευση.

Εδώ με συνωμοτική σιωπή των πρεσβευτών, πνευματικών και ηγετών γεννήθηκε η Νέα Τάξη και οι λαοί σκοτώνονται σαν ηλίθιοι για το στομάχι και τις πρόστυχες ορέξεις των αφεντικών τους‼!

 

Η τελευταία συνάντηση του Ρούζβελτ με τον Τσόρτσιλ και τον Στάλιν έγινε στην παραλιακή πόλη της Κριμαίας, τη Γιάλτα. Η διάσκεψη που διεξήχθη μεταξύ 4 και 11 Φεβρουαρίου 1945, τυλιγμένη σε ένα πέπλο μυστηρίου, όπως και η χειμερινή ομίχλη που σκέπαζε την πόλη, έχει αποτυπωθεί στην παγκόσμια συνείδηση ως η σημαντικότερη αναμέτρηση αντιπάλων στη διεθνή σκακιέρα.

 Εδώ παραδώσαμε και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας δεχόμενοι δουλικά τους αυριανούς νταβατζήδες μας και σφαγείς μας!

Στην διάσκεψη της Γιάλτας αποφασίστηκε ότι η χώρα μας ανήκει στη δυτική σφαίρα επιρροής. H διαβεβαίωση των Αγγλων ότι τα βόρεια σύνορα της χώρας θα διασφαλισθούν και η πληροφορία μέσω τουρκικού ΥΠΕΞ ότι ο Στάλιν απέφυγε να δώσει αρωγή στο KKE, είναι γεγονότα που εξηγεί τη μετέπειτα διαλλακτική στάση του Κόμματος. Το αυτό επιβεβαιώνει και ο Αγνίδης από το Λονδίνο:

«Υφυπουργός εξήρε την μέχρι τούδε εκδηλωθείσαν ειλικρινή στάσιν του Στρατάρχου Στάλιν εις το ελληνικό ζήτημα χάριν εις την οποίαν οι ιθύνοντες του EAM εθεώρησαν την παράτασιν του εμφυλίου σπαραγμού ως ασύμφορον και ματαίαν από ιδικής των απόψεως…»

Ο Σιάντος την ώρα που υπογράφει τη Συμφωνία της Βάρκιζας

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο ο κόσμος «μοιράστηκε» με τη Συμφωνία της Γιάλτας. Όμως, από τότε έχουν αλλάξει πολλά αν όχι περίπου τα πάντα: το ψυχροπολεμικό δίλημμα «ελευθερία ή κομουνισμός» δεν υπάρχει εδώ και καιρό, το ΚΚΕ ξεβρακώθηκε, έχασε κάθε φύλο συκής, ενώ, τώρα, η Γερμανία δεν είναι πια η «ηττημένη», αλλά, μέσα από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη αναδύεται ταχύτατα ως η μεγάλη νικήτρια ευρωπαϊκή δύναμη – εξέλιξη που λόγω της άκρατης γερμανικής επιθετικότητας  ξανά, δεν θα αντέξει στο χρόνο, αλλά  αυτή τη στιγμή πάντως συμβαίνει ξανά το ίδιο σκηνικό.

Ένα οργανωμένο σχέδιο, με απώτερο στόχο των έλεγχο των πετρελαίων και την εκμετάλλευση των γεωστρατηγικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, με κυρίαρχο τον έλεγχο των οδών της ενέργειας.

Δύο φορές η Γερμανία αιματοκύλησε την ανθρωπότητα. Στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο η Ρωσία η Γιουγκοσλαβία και η Ελλάδα χάσανε το 10% του πληθυσμού τους, χώρια από τα ερείπια, την οικονομική καταστροφή και τη λεηλασία.

Τελικά η Γερμανία έχασε τον πόλεμο και οι ισχυροί της εποχής με την συμφωνία της Γιάλτας (4/2/1945) μοίρασαν την γεωστρατηγική πίτα του κόσμου όπως αυτοί ήθελαν. «Απώτερος σκοπός τους είναι η εξασφάλιση της εγγύησης ότι η Γερμανία αφού έκανε την δουλειά τη να μην είναι σε θέση να διαταράξει την ειρήνη…..»!

Αυτήν την βρώμικη συμφωνία, η Ελλάδα του ΟΧΙ, τότε, την αποδέχτηκε και σήμερα κατεβάζοντας λαός και ηγεσία τα παντελόνια με την χειρότερη δουλοπρέπεια που έχει να αναδείξει αυτός ο πρώην  υπερήφανος ιστορικός λαός!

Φλέγεται κυριολεκτικά ολόκληρη η Μεσόγειος απ’ άκρη σ’ άκρη, αλλά η οικονομική λαίλαπα που σαρώνει και καταστρέφει για δεκαετίες την Ελλάδα θολώνει δικαιολογημένα το μυαλό των Ελλήνων και δεν τους επιτρέπει να συνειδητοποιήσουν σε όλη της την έκταση και το βάθος την τραγικότητα της κατάστασης και τις νέες συμφορές που κυοφορούνται στην περιοχή μας.

Στις βόρειες ακτές της Μεσογείου, όλες οι χώρες περιδινίζονται στη χειρότερη οικονομική κρίση που έχουν γνωρίσει στα σχεδόν εβδομήντα χρόνια που κύλησαν από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου

Η ιστορία κατέδειξε αναμφισβήτητα ότι όλοι οι πόλεμοι έγιναν για τις πρώτες αναγκαίες ύλες.

Καταχτήθηκαν λαοί για να αρπάξουν οι ισχυροί τις αναγκαίες για αυτούς πρώτες ύλες.

Καταχτήθηκαν λαοί για να διασφαλιστούν οι οδοί της μεταφοράς αυτών των υλών.

Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, βαλκανικές χώρες, Πορτογαλία στις δυτικές εσχατιές της ευρωπαϊκής ηπείρου, έξω από την πύλη της Μεσογείου στο Γιβραλτάρ βυθίζονται όλο και βαθύτερα στη φτώχεια και τη μιζέρια με πρωτοφανείς ρυθμούς. Απέναντι, στις αραβικές νότιες ακτές της Μεσογείου, οι εμφύλιες συγκρούσεις που είτε βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη είτε στα πρώτα τους στάδια ή προετοιμάζονται, βάφουν ήδη με ποταμούς αίματος τα γαλάζια νερά της κοινής μας θάλασσας που γέννησε τους αρχαιότερους και μεγαλύτερους πολιτισμούς.

Στις αρχές του 20ου αιώνα η γερμανική επεκτατική πολιτική προσπαθώντας να ανοίξει δρόμο προς την Ανατολή όπου τα γερμανικά βιομηχανικά κεφάλαια αναζητούν νέες αγορές και πρώτες ύλες και επιδιώκουν να αντικαταστήσουν τα αγγλογαλλικά, προωθεί τη διείσδυσή της στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Έτσι ξεκίνησε το ξεκαθάρισμα των μη Οθωμανικών και μη ισλαμισθέντων πληθυσμών με αποκορύφωμα τη σφαγή των Αρμενίων και τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και του ξεριζωμού του Ελληνισμού από την Μικρά Ασία.

Μια σειρά διεθνείς συνδιασκέψεις γίνονται μέσα στο 44 και το 45 για να διευθετήσουν τη μεταπολεμική ισορροπία.

Αυτό που τρέμουν όχι μόνο οι δυτικοί “σύμμαχοι” αλλά και οι σταλινικού γραφειοκράτες είναι η επερχόμενη επανάσταση.

Εδώ έγινε η πρώτη μοιρασιά και  μοίρασαν τα πρόβατα τους και τις στάνες του!

Στις 9 Οκτωβρίου, 1944, ο Στάλιν με τον Τσώρτσιλ συναντήθηκαν στην τέταρτη Διάσκεψη της Μόσχας, όπου συμφώνησαν η Σοβιετική Ένωση να έχει 90% επιρροή στην Ρουμανία και 75% στην Βουλγαρία, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει 90% επιρροή στην Ελλάδα. Εκείνες τις μέρες οι γερμανοί εγκατέλειπαν την Ελλάδα. Το ΚΚΕ υποδεχόταν τους εγγλέζους συμμάχους.

Ο κόκκινος Δεκέμβρης στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας έβαλε σε δοκιμασία τη συμφωνία των ποσοστών.

Είμαστε ήδη στις αρχές του 45.

Ο Κόκκινος στρατός επελαύνει προς το Βερολίνο. Οι δυτικοί δεν είναι εντελώς σίγουροι μετά τον Δεκέμβρη και χρειάζονται εκ νέου δεσμεύσεις.

Και αυτό γίνεται στη Γιάλτα.

Οι νικητές “σύμμαχοι”, δηλαδή ο αγγλοαμερικανικός ιμπεριαλισμός και η σταλινική γραφειοκρατία της ΕΣΣΔ, θα συμφωνήσουν εκεί το νέο μοίρασμα των σφαιρών επιρροής!

Η διάσκεψη διαρκεί από τις 4 έως τις 11 Φεβρουαρίου του 1945.

Μια μέρα μετά, τι σύμπτωση, το ΕΑΜ και το ΚΚΕ υπογράφουν τη συμφωνία της Βάρκιζας. Είναι 12 Φλεβάρη 1945. Με αυτήν ο ΕΛΑΣ παραδίδει τα όπλα.

Έτσι μεθοδεύεται η κατάπνιξη των κινημάτων που ακολουθούν το τέλος του πολέμου.

Η θέση της Ελλάδας σε αυτή τη μοιρασιά έχει περάσει με τη σύμφωνη γνώμη του Στάλιν στη σφαίρα της Βρετανικής “προστασίας”.

Ο Στάλιν μέχρι το τέλος έμεινε πιστός σε αυτή τη συμφωνία και δεν κούνησε ούτε το δαχτυλάκι του όταν οι αγγλοαμερικάνοι επέβαλαν την τάξη ενάντια στις εξεγέρσεις στις δικές τους ζώνες «επιρροής» με εμφυλίους και γενοκτονίες.

Η διπλωματία του Κρεμλίνου έλπιζε πως με αυτό το αντάλλαγμα θα αφήσουν και αυτοί με τη σειρά τους ήσυχους τους γραφειοκράτες να επιβάλλουν τη δική τους τάξη στις χώρες που ελευθέρωσε ο κόκκινος στρατός.

Η σταλινική γραφειοκρατία πρόδιδε για μια ακόμη φορά την παγκόσμια επανάσταση με στόχο να εδραιώσει τη δική της θέση στο σβέρκο των ρώσικων (και τώρα των ανατολικοευρωπαϊκών) μαζών, το ίδιο κάνει και σήμερα ο Πούτιν!!! Μην Ξεχνάμε την Κύπρο πρόσφατα;;;;

Και λίγα για το ιστορικό του τόπου συνάντησης της γνωστής Γιάλτας!

Με την Γιάλτα όμως είναι συνδεδεμένος και ο θανάσιμος εχθρός και πολέμιος των Τούρκων επί σειρά ετών, θρυλικός κουρσάρος και θαλασσομάχος, ο Λάμπρος Κατσώνης (1752-1804). Διότι από το 1798 είχε εγκατασταθεί έξω από την Γιάλτα (3 χιλιόμετρα δυτικά της Γιάλτας), σε κτήμα που το δώρισε η Αικατερίνη Β´η Μεγάλη, σε ανταμοιβή των υπηρεσιών που προσέφερε ως αξιωματικός του ρωσικού στρατού, εκτάσεως 22.000 εκταρίων. Το κτήμα αυτό ο Κατσώνης το ονόμασε Λιβαδειά, για να τιμήσει την γενέτειρά του.

Έχω ξανά πει ότι δεν μου αρέσει να τρώω ότι μου σερβίρουν!

Δεν ξέρω πόσοι ιστορικοί υπήρξαν ψεύτες ή καθοδηγούμενοι και πόσοι αληθινοί;

Δεν ξέρω αν ο Χίτλερ ήταν αυτός που μας παρουσιάζουν και παρουσίαζαν, όπως και η Μέρκελ σήμερα;

Αυτό όμως που καταλαβαίνω σαν νοήμον είναι ότι ο Χίτλερ έκανε την δουλειά τους και πολύ καλά των τριών της Γιάλτας και σήμερα γνωρίζουμε ότι αυτούς που υποτίθεται μισούσε τους Εβραίους τον χρηματοδοτούσαν, όπως κάνει πάλι σήμερα ξανά η Γερμανία με τους Εβραίους!

Δεν ξέρω αν κάποια στιγμή ο Χίτλερ είπε δεν πάτε να Γ@@@@@ται και άρχισε να τους γράφει στα Α@@@@α του με αποτέλεσμα να τεμαχίσουν την Γερμανία σαν τιμωρία και όταν την ξανά χρειάστηκαν την Γερμανία να τους κάνει την δουλειά την ένωσαν‼!

Ας προσέξουν οι Γερμανοί γιατί τώρα μπορεί να έχουν χειρότερο τέλος?????????

Σε ότι μας αφορά τους Έλληνες οι πρόγονοί μας μας δίδαξαν να προσέχουμε τα μηνύματα των καιρών, τα κακά σημάδια, με τα μπουμπουνητά να κρατάμε ομπρέλα!

Ας κάνουμε ότι κάνει η παραπάνω μάνα για το παιδί της! Ας προστατέψουμε τα παιδιά μας.

Μέγα τραγικό λάθος να πεις ότι δεν είναι στο σπίτι σου, αλλά στου γείτονα!

Την ελευθερία δεν την ζητιανεύεις, την κατακτάς‼!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Neoteri Europaiki Istoria Simeioseis by Nikos Kostolias on Scribd

Λυπάμαι αλλά τα πνευματικά δικαιώματα καταστρέφουν την ιστορική ενημέρωση! Νομίζω ότι κάπου την έχω, όταν την βρω θα την ανεβάσω. Πάντως πρέπει να υπάρχει στην εθνική βιβλιοθήκη.

Μοιραστείτε το!

4 comments to Η Συμφωνία της Γιάλτας; Και η Γιάλτα σήμερα;

  • DIMITRIS

    θαυμάσιες απόψεις .Συμφωνώ.Η δυναμική εκλογική <> τρώει το κουτόχορτο και η χώρα πεθαίνει.Κρίμα για τους αθώους….

  • ΟΧΙ

    Τελικά υπάρχει διαθέσιμη η πλήρης συμφωνία της Γιάλτας? Πως μπορεί κάποιος να φθάσει στο τελικό κείμενο της?
    Υπάρχει απάντηση?
    Ευχαριστώ

    • Συμφωνία της Βάρκιζας
      12 Φεβρουαρίου 1945

      Πρακτικόν Συμφωνίας

      Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, αφ’ ενός οι κ.κ. Ιωάννης Σοφιανόπουλος υπουργός επί των Εξωτερικών, Περικλής Θ. Ράλλης υπουργός επί των Εσωτερικών και Ιωάννης Μακρόπουλος υπουργός επί της Γεωργίας, αποτελούντες την υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως εξουσιοδοτημένη Αντιπροσωπεία, και αφ’ ετέρου οι κ.κ. Γεώργιος Σιάντος Γραμματεύς της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδος, Δημήτριος Παρτσαλίδης Γραμματεύς της Κεντρικής Επιτροπής του Ε.Α.Μ. και Ηλίας Τσιριμώκος Γενικός Γραμματεύς της Ενώσεως Λαϊκής Δημοκρατίας (Ε.Λ.Δ.), αποτελούντες την υπό της Κεντρικής Επιτροπής του Ε.Α.Μ. προσηκόντως εξουσιοδοτημένην Αντιπροσωπείαν, συνήλθαμεν εις διάσκεψιν εις Βάρκιζαν και από κοινού εξητάσαμεν τα μέσα και τον τρόπον της καταπαύσεως του εμφυλίου πολέμου και της συμφιλιώσεως του Ελληνικού Λαού και κατελήξαμεν εις την κατωτέρω συνομολογηθείσαν συμφωνίαν.

      Η Κυβερνητική Αντιπροσωπεία εξεδήλωσε κατά την σύσκεψιν ταύτην την σταθεράν θέλησιν της Κυβερνήσεως όπως άνευ νέας αιματοχυσίας τερματίση την θλιβεράν εσωτερικήν κρίσιν, αποκαταστήση την ενότητα του Κράτους και επαναφέρη την εσωτερικήν ειρήνην και την πολιτικήν ομαλότητα. Ούτω μόνον θα δυνηθεί ο Ελληνικός Λαός να αναλάβη την δημιουργικήν προσπάθειαν δια την ανοικοδόμησιν της Χώρας εκ των ερειπίων, τα οποία σκληροί αγώνες προς τους εξωτερικούς εχθρούς και ο αδελφοκτόνος πόλεμος επεσώρευσαν.

      Ίνα δε η επελθούσα συμφωνία προσλάβη τον χαρακτήρα ενός ακαταλύτου ηθικού συμφώνου, εκφράζοντος τας επιταγάς της πολιτικής συνειδήσεως του Ελληνικού Λαού, η Κυβερνητική Αντιπροσωπεία εζήτησεν όπως δι’ αυτού διακηρυχθή η σταθερά θέλησις του Ελληνικού Λαού δια την ανάπτυξιν ελευθέρου και ομαλού πολιτικού βίου, του οποίου κύριον χαρακτηριστικόν θα είναι ο σεβασμός της πολιτικής συνειδήσεως των πολιτών, η ειρηνική διαφώτισις και διάδοσις πολιτικών ιδεών και ο σεβασμός προς τας ελευθερίας, τας οποίας ο Καταστατικός Χάρτης του Ατλαντικού και αι αποφάσεις της Τεχεράνης διεκήρυξαν και η συνείδησις των δι’ αυτάς αγωνιζομένων ελευθέρων λαών απεδέχθη.

      Κατά την διάσκεψιν διεπιστώθη πλήρης συμφωνία αντιλήψεων της Αντιπροσωπείας του Ε.Α.Μ. επί των αρχών τούτων.
      Άρθρον 1ον: Ελευθερίαι

      Η Κυβέρνησις θα εξασφάλιση σύμφωνα προς το Σύνταγμα και τας απανταχού καθιερομένας Δημοκρατικάς Αρχάς, την ελευθέραν εκδήλωσιν των πολιτικών φρονημάτων των πολιτών, καταργούσα πάντα τυχόν προηγούμενον ανελεύθερον Νόμον. Θα εξασφαλίση επίσης την απρόσκοπτον λειτουργίαν των ατομικών ελευθεριών, ως του συνέρχεσθαι, του συνεταιρίζεσθαι και της δια του Τύπου εκφράσεως των στοχασμών. Ειδικώτερον η Κυβέρνησις θα αποκαταστήση πλήρως τας συνδικαλιστικάς ελευθερίας.
      Άρθρον 2ον: Άρσις Στρατιωτικού νόμου

      Ο Στρατιωτικός Νόμος θα αρθή ευθύς μετά την υπογραφήν της παρούσης συμφωνίας. Άμα τη άρσει ταύτη, θα τεθή εις εφαρμογήν συντακτική πράξις πανομοιότυπος προς την ΚΔ’, δια της οποίας θα επιτρέπεται η αναστολή των εν τη ΚΔ’ πράξει αναφερομένων άρθρων του Συντάγματος.

      Δια Διατάγματος θα ανασταλή αμέσως καθ’ όλην την χώραν η ισχύς των άρθρων 5, 10, 20 και 95 του Συντάγματος. Η αναστολή αυτή θα εξακολουθήση μέχρι συμπληρώσεως του αφοπλισμού και της εγκαταστάσεως Διοικητικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών καθ’ άπασαν την Χώραν. Όσον αφορά ειδικώτερον το άρθρον 5, τούτο δεν θα ανασταλή εις τας πόλεις Αθηνών και Πειραιώς μετά των προαστίων και συνοικισμών. Ειδικώς όμως δια τους μέχρι σήμερον συλληφθέντας, συνομολογείται ότι δεν ισχύει το άρθρον 5 του Συντάγματος και ότι ούτοι θα απολυθούν εντός του συντομωτέρου δυνατού χρόνου, διδομένων των προς τούτω αναγκαίων διαταγών προς τας αρμοδίους αρχάς.

      Οπαδοί του Ε.Α.Μ., ενδεχομένως συλληφθέντες και κρατούμενοι υπό άλλων οργανώσεων, θα αφεθούν ως τάχιστα ελεύθεροι.
      Άρθρον 3ον: Αμνηστία

      Αμνηστεύονται τα πολιτικά αδικήματα τα τελεσθέντα από της 3ης Δεκεμβρίου 1944 μέχρι της υπογραφής του παρόντος. Εξαιρούνται της αμνηστίας τα συναφή κοινά αδικήματα κατά της ζωής και της περιουσίας, τα οποία δεν ήσαν απαραιτήτως αναγκαία δια την επιτυχίαν του πολιτικού αδικήματος. Ο σχετικός Νόμος θα δημοσιευθή άμα τη υπογραφή της παρούσης συμφωνίας. Εξαιρούνται της αμνηστίας όσοι, υπόχρεοι εις παράδοσιν όπλων άτε ανήκοντες εις τας Οργανώσεις του Ε.Λ.Α.Σ., της Εθνικής Πολιτοφυλακής και Ε.Λ.Α.Ν., δεν παραδώσουν ταύτα μέχρι της 15 Μαρτίου 1945. Η τελευταία αυτή διάταξις περί εξαιρέσεως εκ της αμνηστίας μετά την διαπίστωσιν ότι ο αφοπλισμός του Ε.Λ.Α.Σ. επραγματοποιήθη, μη έχουσα πλέον δικαιολογητικον λόγον θα καταργηθή.

      Εγγυήσεις και λεπτομέρειαι της παρεχομένης αμνηστίας αναγράφονται εις το προσηρτημένον τω παρόντι σχέδιον Νόμου.
      Άρθρον 4ον: Όμηροι

      Άπαντες οι πολίται οι συλληφθέντες παρά του Ε.Λ.Α.Σ. ή της Εθνικής Πολιτοφυλακής ή του Ε.Λ.Α.Ν. ανεξαρτήτως ημερομηνίας συλλήψεως, θα αφεθούν αμέσως ελεύθεροι. Όσοι τυχόν κρατούνται με την κατηγορίαν ότι είναι δοσίλογοι ή ένοχοι αδικημάτων, θα παραδοθούν εις την Δικαιοσύνην του Κράτους ίνα δικασθούν υπό των αρμοδίων κατά Νόμον Δικαστηρίων.
      Άρθρον 5ον: Εθνικός Στρατός

      Ο Εθνικός Στρατός, πλην των κατ’ επάγγελμα αξιωματικών και υπαξιωματικών, θα αποτελήται από οπλίτας των εκάστοτε στρατολογουμένων κλάσεων. Οι ειδικώς εκπαιδευθέντες εις τα νέα όπλα έφεδροι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίται υπαρχόντων σχηματισμών θα παραμείνουν εν υπηρεσία. Ο Ιερός Λόχος θα παραμείνη ως έχει, εφ’ όσον ευρίσκεται υπό τας αμέσους διαταγάς του Συμμαχικού Στρατηγείου, συγχωνευόμενος ευθύς κατόπιν εις τον Ενιαίον Εθνικόν Στρατόν, συμφώνως προς την ανωτέρω τεθείσαν βάσιν. Θα καταβληθή προσπάθεια ίνα επεκταθή η τακτική στρατολογία καθ’ άπασαν την Ελλάδα, συμφώνως και προς την τεχνικήν ευχέρειαν και τας παρουσιασθησομένας ανάγκας. Εις τας ήδη υπάρχουσας μονάδας θα προσέλθουν προς κατάταξιν μετά την αποστράτευσιν του Ε.Λ.Α.Σ., οι ανήκοντες εις κληθείσας κλάσεις συμφώνως με το προσηρτημένον πρωτόκολλον. Θα απολυθώσι δε των τάξεων πάντες όσοι κατετάγησαν εις τας υπάρχουσας μονάδας, χωρίς να ανήκωσιν εις τας κληθείσας κλάσεις. Άπαντα τα μόνιμα στελέχη του Εθνικού Στρατού θα κριθώσιν υπό των Συμβουλίων, περί ων υπ’ αριθ. 7 Συντακτική Πράξις. Τα πολιτικά και κοινωνικά φρονήματα των στρατευομένων πολιτών θα είναι σεβαστά.
      Άρθρον 6ον: Αποστράτευσις

      Άμα τη δημοσιεύσει του παρόντος, αποστρατεύονται αι ένοπλοι δυνάμεις Αντιστάσεως και συγκεκριμένως ο Ε.Λ.Α.Σ, τακτικός και εφεδρικός, το Ε.Λ.Α.Ν. και η Εθνική Πολιτοφυλακή. Η αποστράτευσις και η παράδοσις των όπλων θέλουσι συντελεσθή κατά τα ειδικώτερον διαλαμβανόμενα εις το πρωτόκολλον το συνταχθέν υπό της Τεχνικής Επιτροπής, όπερ προσαρτάται εις το παρόν δεόντως μονογραφημένον. Το Κράτος θέλει ρυθμίσει τα των επιτάξεων των γενομένων υπό του Ε.Λ.Α.Σ. Τα παρά του Ε.Λ.Α.Σ. επιταχθέντα πράγματα, ζώα, αυτοκίνητα κλπ. άτινα θέλουσι παραδοθή εις το Κράτος, κατά λεπτομερέστερον εκτιθέμενα εις το συνταχθέν πρωτόκολλον, όπερ προσαρτάται τω παρόντι, θέλουσι θεωρηθή ως επιταχθέντα παρά του Ελληνικού Δημοσίου.
      Άρθρον 7ον: Εκκαθάρισις Υπαλλήλων

      Η Κυβέρνησις θα προβή δι’ Επιτροπών ή Συμβουλίων τα οποία ειδικός Νόμος θέλει ορίση, εις την εκκαθάρισιν των Δημοσίων Υπαλλήλων, Υπαλλήλων Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Δημοτικών και Κοινοτικών τοιούτων και λοιπών υπηρεσιών εξηρτημένων εκ του Κράτους, ή επιχορηγουμένων υπ’ αυτού. Κριτήρια της εκκαθαρίσεως θα είναι η επαγγελματική επάρκεια, ο χαρακτήρας και το ήθος, η συνεργασία μετά του εχθρού και η χρησιμοποίησις του υπαλλήλου ως οργάνου της δικτατορίας. Υπάλληλοι εκ των ανωτέρω προσχωρήσαντες κατά τον χρόνον της κατοχής εις τας δυνάμεις αντιστάσεως επανέρχονται εις τας θέσεις των και θα κριθούν καθ’ ον τρόπον και οι άλλοι υπάλληλοι. Τα αυτά ως άνω Συμβούλια θα κρίνωσι τους υπαλλήλους, οι οποίοι συμμετέσχον ή συνείργησαν εις την εκδήλωσιν των γεγονότων από της 3 Δεκεμβρίου 1944 μέχρι της υπογραφής του παρόντος. Τους εκ των τελευταίων τούτων ενεχομένους δύνανται να θέσουν εις διαθεσιμότητα επί τη βάσει των Νόμων, της οριστικής αυτών θέσεως καθορισθησομένης υπό της κυβερνήσεως ήτις θα προέλθη από τας εκλογάς της Συντακτικής Συνελεύσεως. Οι μέχρι τούδε τεθέντες εις διαθεσιμότητα δυνάμει αποφάσεως των Υπουργών θα υποβληθούν υπό την κρίσιν των εν αρχή του παρόντος αναφερομένων Συμβουλίων. Ουδείς υπάλληλος θα διωχθή μόνον δια τα πολιτικά του φρονήματα.
      Άρθρον 8ον: Εκκαθάρισις Σωμάτων Ασφαλείας

      Η εκκαθάρισις των Σωμάτων Ασφαλείας, Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων, θα συντελεσθή το ταχύτερον παρ’ Ειδικών εκκαθαριστικών Συμβουλίων με τα αυτά ως και οι Δημόσιοι υπάλληλοι κριτήρια. Άπαντες οι αξιωματικοί και οπλίται των εν λόγω Σωμάτων οι εμπίπτοντες εις τας διατάξεις του Νόμου περί αμνηστίας, οίτινες κατά την διάρκειαν της κατοχής προσεχώρησαν εις τας τάξεις του Ε.Λ.Α.Σ., του Ε.Λ.Α.Ν. ή της Εθνικής Πολιτοφυλακής, θα επανέλθουν εις τας θέσεις των και θα υποβληθούν εις την κρίσιν των εκκαθαριστικών Συμβουλίων, καθ’ ον τρόπον και οι λοιποί συνάδελφοι των. Άπαντες οι αξιωματικοί και οι οπλίται των εν λόγω Σωμάτων, οι εγκαταλείψαντες τας θέσεις των από της 3 Δεκεμβρίου 1944 μέχρι της υπογραφής του παρόντος, τίθενται εις διαθεσιμότητα, της οριστικής αυτών θέσεως καθορισθησομένης παρά Συμβουλίων περί ων θα αποφασίση η μέλλουσα να προέλθη εκ των εκλογών κυβέρνησις.
      Άρθρον 9ον: Δημοψήφισμα και Εκλογαί

      Το ταχύτερον δυνατόν, πάντως δε εντός του τρέχοντος έτους θα διεξαχθή εν πάση ελευθερία και γνησιότητι δημοψήφισμα, το οποίον θα τερματίση οριστικώς το πολιτειακόν ζήτημα, υποτασσομένων πάντων εις την απόφασιν του Λαού. Θα επακολουθήσουν δε ως τάχιστα και εκλογαί Συντακτικής Συνελεύσεως δια την κατάρτισιν του νέου Συντάγματος της Χώρας. Και αι δύο αντιπροσωπείας συμφωνούν, όπως προς έλεγχον της γνησιότητος της εκφράσεως της Λαϊκής θελήσεως παρακληθούν αι Μεγάλαι Σύμμαχοι δυνάμεις και αποστείλουν παρατηρητάς.
      Του παρόντος εγένοντο δύο όμοια, ων το εν έλαβεν η Κυβερνητική αντιπροσωπεία και το έτερον η Αντιπροσωπεία του Ε.Α.Μ.

      Εν Αθήναις, εν τω Υπουργείω των Εξωτερικών τη 12 Φεβρουαρίου 1945.

      Η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Κυβερνήσεως:
      Ι. ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, Π. ΡΑΛΛΗΣ, Ι. ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ.

      Η αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του Ε.Α.Μ.:
      Γ. ΣΙΑΝΤΟΣ, Δ. ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ, ΗΛ. ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ.

      Ο Γραμματεύς της Διασκέψεως:
      Γ. ΒΑΡΣΑΜΗΣ

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>