«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Gaia: Θα χαρτογράφηση τα αστέρια του Γαλαξία μας!

http://blogs.esa.int/gaia/files/2013/07/Gaia_mapping_the_stars_of_the_Milky_Way.jpg

Θα καταγράψει ένα δισεκατομμύριο αστέρια.

Η Γαία είναι μια παγκόσμια αποστολή στον  astrometry χώρο. Θα κάνει το μεγαλύτερο και πιο ακριβή τρισδιάστατο χάρτη του Γαλαξία μας με την αποτύπωση πάνω από χίλια εκατομμύρια αστέρια.

Σε αυτό το blog θα καλύψει τις δραστηριότητες από το Κουρού από μία φορά το διαστημικό σκάφος έχει αποχωρήσει από το καθαρό δωμάτιο στην Τουλούζη μέχρι την έναρξη.

Και θα περιλαμβάνουν blogs επισκεπτών από το εξωτερικό Κουρού – για να σας δώσει μια ιδέα από τα άλλα πράγματα που συμβαίνουν στην ευρύτερη κοινότητα της Γαίας.

η Γαία, αναχώρησε χθες το βράδυ από την Τουλούζη και έφτασε νωρίς σήμερα το πρωί στη Γαλλική Γουιάνα.

Antonov αεροπλάνο κατά τη φόρτωση Gaia

Antonov αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Toulouse κατά τη φόρτωση Gaia

23 Αυγούστου 2013

Δις-star επιθεωρητή της ESA, η Γαία, αναχώρησε χθες το βράδυ από την Τουλούζη και έφτασε νωρίς σήμερα το πρωί στη Γαλλική Γουιάνα. Gaia θα ξεκινήσει αργότερα αυτό το έτος από την Spaceport της Ευρώπης στην Κουρού σε μια πενταετή αποστολή να χαρτογραφήσει τα αστέρια του Γαλαξία μας με πρωτοφανή ακρίβεια.

Χτισμένο από την Astrium στην Τουλούζη, το διαστημικό σκάφος Gaia απογειώθηκε στο σκάφος Antonov 124 βαρέων αεροσκαφών με άντωση στις 20.00 χθες από το αεροδρόμιο της Toulouse με τον προορισμό του Cayenne, την πρωτεύουσα της Γαλλικής Γουιάνας. Το διαστημικό σκάφος θα πρέπει τώρα να μεταφέρονται με φορτηγά στο Spaceport της Ευρώπης στην Κουρού, 64 χλμ. από το Cayenne.

“Αυτή είναι μια πολύ συναρπαστική ημέρα για την αποστολή Gaia και όλες τις ομάδες που συμμετέχουν, οι οποίοι έχουν εργαστεί για χρόνια για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα», λέει ο Giuseppe Σαρρή, Gaia διευθυντής της ESA έργου. “Φτάνοντας στο Κουρού και την έναρξη της εκστρατείας εκτόξευσης είναι ένα μεγάλο επίτευγμα.”

Βασικός στόχος της Γαίας είναι να δημιουργηθεί μια εξαιρετικά ακριβή 3D χάρτη του Γαλαξία μας, ο Γαλαξίας μας, κατ ‘επανάληψη παρατηρώντας ένα δισεκατομμύριο αστέρια για να καθοριστούν τα ακριβή θέσεις τους στο χώρο και των κινήσεών τους μέσα από αυτό.

Η τοποθέτηση του δοχείου Gaia στη ράμπα πρόσβασης

Η τοποθέτηση του δοχείου Gaia στη ράμπα πρόσβασης

Ένα δισεκατομμύριο αστέρια είναι περίπου το 1% όλων των άστρων εξαπλωθεί σε όλη την Γαλαξία μας, παρέχοντας ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από το οποίο οι ιδιότητες του συνόλου του γαλαξία μπορεί να μετρηθεί. Gaia θα μετρήσει αυτά τα αστέρια από μια τροχιά γύρω από τον Ήλιο, κοντά σε μια τοποθεσία που είναι γνωστή ως το σημείο Lagrange L2, περίπου 1.500.000 χιλιόμετρα πέρα ​​από την τροχιά της Γης.

Άλλες μετρήσεις θα αξιολογήσει τα ζωτικά φυσικές ιδιότητες του κάθε αστέρι, όπως η θερμοκρασία, φωτεινότητα και τη σύνθεσή της.

Η προκύπτουσα απογραφή θα επιτρέψει στους αστρονόμους να καθορίσουν την προέλευση και την εξέλιξη του γαλαξία μας.

Gaia θα αποκαλύψει επίσης δεκάδες χιλιάδες προηγουμένως απαρατήρητη αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των αστεροειδών στο ηλιακό μας σύστημα, οι πλανήτες γύρω από κοντινά αστέρια, και την έκρηξη των άστρων – σουπερνόβα – σε άλλους γαλαξίες.

Σαρρή, ο οποίος πέταξε στο αεροσκάφος Antonov με τη Γαία, δήλωσε ότι η πτήση από την Ευρώπη προς τη Νότια Αμερική πήγαν ομαλά. “Είμαστε τώρα ανυπομονούμε για τις επόμενες εβδομάδες της τελικής προετοιμασίας, η οποία θα αναλάβει με την ίδια φροντίδα και αποφασιστικότητα ότι οι ομάδες έχουν δείξει μέχρι στιγμής κατά την κατασκευή του διαστημικού οχήματος.”

Στις 28 Αυγούστου, μια δεύτερη Antonov 124 αεροσκάφη θα φέρουν αλεξήλιο της Γαίας και το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού υποστήριξης εδάφους από Τουλούζη προς Καγιέν. Σε εκείνο το σημείο, όλα τα μέρη διαστημικό σκάφος και ο εξοπλισμός θα έχουν φτάσει στη Γαλλική Γουιάνα, που οδηγεί προς την έναρξη εντός του τρέχοντος έτους.

http://blogs.esa.int/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>