«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ;

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ;

Mετατραυματικό στρες; όλο και κάτι θα σας θυμίζει ο όρος. Λίγο τρομερό και βαρύ ακούγεται και στρες και τραύμα δύο σε ένα! Πάρτε θάρρος όμως γιατί ένα από τα πιο επίκαιρα και σημαντικά θέματα στη σύγχρονη κλινική ψυχολογία είναι η μετατραυματική ανάπτυξη και ναι σωστά το υποψιάζεστε είναι το αντίπαλο δέος στο μετατραυματικό στρες ή σε πολύ ελεύθερη μετάφραση η απόδειξη ότι η ζωή στέλνει τα μεγαλύτερα δώρα τυλιγμένα σε περιτύλιγμα καταστροφής…

 

     Η μετατραυματική ανάπτυξη περιγράφει το πώς η αντιξοότητα- που μπορεί να είναι ένας χωρισμός, μια οικονομική καταστροφή, μια φυσική καταστροφή, το να έρθει η πεθερά σας σπίτι ενώ ακόμα δεν έχετε παραλάβει τα χαλιά και το σπίτι είναι μια χαρά ανάστατο, το να βρεθείτε σε μια ένοπλη  ληστεία και να μη ¨φάτε¨ τη σφαίρα ή το να ¨φάτε¨ τη σφαίρα- μπορεί να γίνει αφορμή και εφαλτήριο να επαναξιολογήσει κανείς τις προτεραιότητες του, να εμβαθύνει στις σχέσεις του, να δει τι και ποιος του είναι απαραίτητος και αναγκαίος στη ζωή και στην τελική τι είδους ζωή έχει νόημα για εκείνον να ζει….¨βίος ανεξέταστος ου βιοτός ανθρώπω¨ δηλαδή ¨ η ζωή που δεν εξετάζεται δεν αρμόζει σε άνθρωπο¨ από την απολογία του Σωκράτους για να μην ξεχνιόμαστε!

 

    Η μετατραυματική ανάπτυξη αναφέρεται σε όλα όσα αλλάζει κανείς στον εαυτό του και στην καθημερινότητα του μετά από ένα τέτοιου τύπου γεγονός…ένα γεγονός τομή στον προσωπικό του χρόνο ύπαρξης… αντικατοπτρίζει τη στάση του ατόμου στο φαινόμενο της ζωής και αποκαλύπτει το πώς τοποθετείται το άτομο μέσα στον κόσμο.

 

    Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η μετατραυματική ανάπτυξη είναι εμφανής και κοινή σε ανθρώπους που έχουν επιβιώσει από δύσκολες και δυσοίωνες στην εξέλιξη τους αρρώστιες , αλλά και άλλων τραυματικών γεγονότων όπως ατυχήματα, επεισόδια βίας και καταστροφές. Το 30-70% των επιζώντων από τέτοιες καταστάσεις δηλώνουν ότι εξαιτίας της “ατυχίας” τους βίωσαν και  θετικές αλλαγές στη ζωή τους πέραν των αρνητικών με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.

 

    Η μετατραυματική ανάπτυξη είναι σημαντική και για έναν άλλο λόγο…η κατανόηση του φαινομένου αλλάζει την προσέγγιση μας και τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τα τραυματικά γεγονότα και για  το πώς πρέπει να τα βιώνουμε. Μας βοηθάει να αυξήσουμε την κατανόηση μας και την υποστήριξη μας πρώτα προς τους εαυτούς μας και στη συνέχεια προς το οικείο και στη συνέχεια το ευρύτερο περιβάλλον μας. Κάποιος θα πει ωραία φιλολογία…τι γίνεται που παρά λίγο να με σκότωνε το αμάξι που γκάζωσε αντί να σταματήσει στο κόκκινο και τώρα δυσκολεύομαι να περνάω μόνος μου τις διαβάσεις; Δε σε σκότωσε όμως οπότε τι νόημα έχει να ζεις και να ξαναζείς την σκηνή και να παραλύεις την ώρα που πας να περάσεις μόνος στη διάβαση; Και ναι συμφωνούμε ότι είναι άδικο και δεν έφταιγες αλλά αντί να παραλύεις και επειδή τον οδηγό να τον νουθετήσεις προσωπικά κομματάκι δύσκολο το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να επικεντρωθείς στο πώς θα βοηθήσεις τον εαυτό σου να ξεπεράσει αυτό το “σοκ” και να συνεχίσει να ζει.  Όσοι προσπαθούν να διατηρήσουν τις ζωές τους όπως ήταν μετά τα τραυματικά γεγονότα συνήθως κατακερματίζονται και νιώθουν ευάλωτοι. Όσοι αποδέχονται ότι η δυναμική της νέας κατάστασης που προέκυψε μετά το τραυματικό γεγονός  είναι διαφορετική από την προ του τραυματικού γεγονότος επανεπινοούν τους εαυτούς τους μέσα από την ελαστικότητα τους και βιώνουν νέες καταστάσεις ευτυχίας….σε κάθε στιγμή υπάρχει χαρά αν επιλέξει κανείς να την εντοπίσει αλλά αυτό προϋποθέτει ένα επίπεδο αυτογνωσίας και συνειδητότητας που δεν εξαντλείται στο “κοίτα τι έπαθα” ή ακόμα χειρότερα στο “κοίτα τι μου κάνανε” αλλά προχωράει στο “τι υπάρχει εδώ για μένα να μάθω”.

 

     Με αυτή τη διάθεση εναρμόνισης με τα γεγονότα  όσο και αν λυγίζει κανείς κάτω από το αντικειμενικό ή το υποκειμενικό βάρος της όποιας αντιξοότητας – και συχνά είναι αυτό το υποκειμενικό βάρος το πιο δυσβάσταχτο, άλλωστε ας το παραδεχτούμε … δεν είναι τα ίδια τα γεγονότα πάντα  που μας αναστατώνουν αλλά η άποψη που ήδη έχουμε υιοθετημένη  για τα γεγονότα, για το πώς πρέπει να συμβαίνουν τα πράγματα στη ζωή μας- αν λοιπόν αφήσουμε τις “προκάτ” αντιδράσεις και τους θρήνους “κονσέρβα” κατά μέρος έχουμε περισσότερες ελπίδες να ζήσουμε μια ζωή με βαθύτερο και ουσιαστικό νόημα για μας, μια ζωή πιο φιλική και ανθρώπινη προς τους εαυτούς μας πρώτα και προς τον περιβάλλοντα  κόσμο κατόπιν…. και παραφράζοντας το Νίτσε ό,τι δε με σκοτώνει με κάνει πιο ανθρώπινο!

 

      Ας αποκτήσουμε λοιπόν  την ετοιμότητα και την ειλικρίνεια να αναγνωρίσουμε ότι οι εγκέφαλοι μας έχουν δυνατότητες επανεκπαίδευσης και μεγάλα περιθώρια προσαρμογής όπως οι βιοαναδρασικές τεχνικές και εφαρμογές αποδεικνύουν και ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας, και έχουμε πολλές, για την ¨τρομοκρατική¨ δράση του στρες όπως αυτό προκύπτει από το πώς βιώνουμε τη ζωή μας….πιστέψτε με είναι δύσκολο….αλλά επίσης πιστέψτε με…. Είναι εφικτό!

http://www.ego.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>