Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

Κοινωνία, παιδεία, δικαιοσύνη, ηγέτες. Στην αρχαία Αθήνα και σήμερα.


Σήμερα φίλοι μου υπάρχει τίποτα από τα παρακάτω στοιχεία ενός σύγχρονου  έθνους το 2013;;;; ΟΧΙ!

 Τώρα θα σας διηγηθώ αυτά που είχαν καθορίσει να κάνουν σε  κάθε ηλικία, για να φανεί πιο καθαρά πόσο φρόντιζαν να είναι οι πολίτες όσο γίνεται καλύτεροι  στην αρχαιότητα οι πρόγονοί μας που αρκετοί ανθέλληνες και βλάκες  τους λένε ξεπερασμένους.

Τα παιδιά τους λοιπόν πηγαίνοντας στα σχολεία διδάσκονταν συνεχώς τη δικαιοσύνη· και μάλιστα λένε πως γι’ αυτό πήγαιναν στα σχολεία, όπως σ’ εμάς τα παιδιά (λένε πως πάνε στα σχολεία) για να μάθουν γράμματα.

Κι οι άρχοντές τους το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας δίκαζαν πάντα υποθέσεις παιδιών. Γιατί βέβαια, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους άντρες, έτσι κι ανάμεσα στα παιδιά γίνονταν κατηγορίες για κλεψιά και αρπαγή και βία και για απάτη και για κακολογία και για άλλα τέτοια που είναι φυσικό να συνέβαιναν. Κι όποια παιδιά ανακάλυπταν ότι κάνουν κάποιο από τα παραπάνω αδικήματα, τα τιμωρούσαν. Τιμωρούσαν όμως και αυτόν που θα διαπίστωναν ότι κάνει άδικες κατηγορίες. Έκαναν ακόμη δίκες και για ένα ζήτημα που γι’ αυτό οι άνθρωποι μισούνται ανάμεσά τους πάρα πολύ, μα δεν πηγαίνουν στα δικαστήρια, δηλαδή για την αχαριστία· κι αν καταλάβαιναν πως κάποιος είναι σε θέση να ανταποδώσει ένα καλό που του έκαμαν κι όμως δεν το ανταποδίδει, τον τιμωρούν κι αυτόν αυστηρά.

Κι αυτό το έκαναν γιατί είχαν τη γνώμη πως οι αχάριστοι μπορεί να δείξουν την πιο μεγάλη αδιαφορία και για τους θεούς και για τους γονείς και για την πατρίδα και για τους φίλους.

Πίστευαν μάλιστα πως την αχαριστία τη συνοδεύει η αδιαντροπιά· γιατί στ’ αλήθεια αυτή φαίνεται πως οδηγεί τους ανθρώπους σ’ όλες τις αισχρές πράξεις.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ