Η ΕΡΤ με κυβερνητική απόφαση έκλεισε, και στις οθόνες υπάρχει μόνον μαύρη  εικόνα ,ούτε γκρί δηλαδή που θα ήταν η αισιόδοξη εκδοχή. Μαύρο χιούμορ αγαπητοί φίλοι; Ας το δεχτούμε και έτσι.

Τα ερωτήματα βέβαια είναι πλέον καταιγιστικά και συνεχώς θα υπάρχουν όλο και περισσότερα. Αλλά ένας ψύχραιμος παρατηρητής θα έκανε πολλές διαπιστώσεις για τις ανατροπές που έχουν δρομολογηθεί και στις όποιες  εξελίξεις που ακολουθούν.

Από κυβερνητικής πλευράς υπάρχει πλέον μια σοβαρή διάσταση που είναι ορατή πλέον σε όλους. Τα τέσσερα μέλη της κυβέρνησης που δεν υπέγραψαν το κλείσιμο της ΕΡΤ δημιουργούν τεράστιο πολιτικό πρόβλημα . Δεν νοείται έκδοση κυβερνητικής απόφασης και να αρνούνται μέλη της να υπογράφουν. Συνεπώς ή κυβέρνηση οφείλει να παραιτηθεί άσχετα αν θα ξαναπάρει νέα εντολή με την πλασματική πλειοψηφία.

Η συνέχιση της εκπομπής της ΕΡΤ μέσω διάφορων διαύλων εξακοντίζει σε πρωτοφανή ύψη δημοφιλίας την «παράνομη» διαδικασία εκπομπών. Αλλά το πιο αστείο είναι και πέραν από κάθε φαντασία οι εκπομπές της τέως κρατικής τηλεόρασης γίνονται και μέσω του διαύλου του 902 Αριστερά στα FM. Τέτοιες ανατροπές καμιά δημιουργική φαντασία δεν θα μπορούσε να σκεφθεί.

Οι διαδικασίες βεβαίως δεν είναι επαναστατικές και ο χρόνος μετράει αρνητικά για την όποια αντιμνημονιακή πολιτική. Ο αιφνιδιασμός για μια πιο επαναστατική διαδικασία όπως η άμεση κατάληψη του κτιρίου και η έκκληση για συνολική ανατροπή των δωσίλογων χάθηκε την πρώτη ημέρα. Οι πολιτικές ηγεσίες βρέθηκαν προ γεγονότων που φάνηκε ότι ήταν ανέτοιμες  να διαχειριστούν την κρίση. Οι μικρές πολιτικές ομάδες ΕΠΑΜ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και άλλες των οποίων  η δραστηριότητα και η  φιλοσοφία τους για ακτιβίστικες ενέργειες σε διάφορα θέματα ,άλλοτε επιτυχημένες και άλλοτε λιγότερο, βρέθηκαν αμήχανες να διαχειριστούν ένα τόσο σοβαρό θέμα. Παρέμειναν και θα παραμείνουν στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων αντίστοιχα με τις ικανότητες των ηγεσιών τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας πέρα από μια εμφάνιση στον προαύλιο χώρο και την επίσκεψη του στον άβουλο και μοιραίο πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ουδέν προσφέρει και με τους ανύπαρκτους οπαδούς στον χώρο. Οι του ΠΑΜΕ εμφανίστηκαν σε μια συναυλία που διοργανώθηκε πρόχειρα ανεμίζοντας σημαίες της συνδικαλιστικής τους παράταξης. Οι δε της Χρυσής Αυγής ήταν η έκπληξη(;) με την ανακοίνωσή τους, που θυμίζει παιδιά που θύμωσαν γιατί δεν τους παίζουν.

Και μέσα σε όλα αυτά ένας κόσμος που κυριολεκτικά σουλατσάρει τρώγοντας και πίνοντας  χωρίς να προσφέρει ουδέν πέρα από την παρουσία του που αυξομειώνεται ανάλογα την ώρα της ημέρας. Βεβαίως οι κυβερνητικοί χωρισμένοι στα δικά τους μετερίζια που φαγώνονται σαν κυράδες της πιο ελεεινής συμπεριφοράς. Μέσα σε όλη αυτή την αθλιότητα υπάρχει και ο βουλευτής της Ν.Δ. Άδωνης Γεωργιάδης σε ρόλο σχολιαστή σε μικρό κανάλι, να δέχεται εκδηλώσεις θαυμασμού από ψηφοφόρους του. Η κατρακύλα αγαπητοί μου φίλοι στην χώρα μας ,σε όλα τα επίπεδα δεν έχει  τέλος και δεν φαίνεται οποιαδήποτε δύναμη ικανή να αναστρέψει αυτή την καταστροφική πορεία.

Οι εξελίξεις με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι ίσως η αρχή για τις αλλαγές που θα έπρεπε να δρομολογηθούν άμεσα για να μη παραμείνει η καθημερινότητα  των Ελλήνων στο μαύρο  χρώμα μεταφορικά και κυριολεκτικά.

G.M.

13-06-2013