«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Βασικά… Γράψτε λάθος!

ΚΑΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΔΝΤ! ΤΡΟΙΚΑ ΟΧΙ! ΔΝΤ ΝΑΙ! ΟΧΙ! ΝΑΙ! ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!! ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΙ ΕΙΠΕ;;;;; ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ  ΧΑΡΙ ΚΛΥΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Σε αυτοκριτική για τα λάθη χειρισμού για την κρίση στην ευρωζώνη και την Ελλάδα αλλά και στην παραδοχή για τη ζημιά που θα προκαλούσε η λιτότητα στην οικονομία της Ελλάδας, προχωρά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε αυστηρά εμπιστευτικό εσωτερικό έγγραφο που έχει στην κατοχή της η Wall Street Journal.
Το ΔΝΤ σημειώνει –και είναι έτοιμο και να το παραδεχτεί, αναφέρει το δημοσίευμα– ότι οι χειρισμοί του έδωσαν χρόνο στην Ευρώπη να προετοιμαστεί για να περιορίσει τις επιπτώσεις από την κρίση.
Ένας πιο αργός βηματισμός στο πρόγραμμα λιτότητας (με μετάθεση, για παράδειγμα, των στόχων) θα βοηθούσε την ελληνική οικονομία, αλλά κατά το Ταμείο, δεν ήταν πολιτικά εφικτός και «θα απαιτούσε μεγαλύτερη χρηματοδότηση».
Ωστόσο το ΔΝΤ στρέφεται και κατά της κυβέρνησης γιατί δεν υλοποίησε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα στήριζαν τον ιδιωτικό τομέα ενώ και το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής έπεσε άνισα στην κοινωνία.
Χωρίς λεπτομέρειες
 Το έγγραφο, σύμφωνα με την WSJ, δεν προχωρά σε λεπτομέρειες για τις επιλογές που έκανε, ούτε εξηγεί γιατί συμφώνησε με αναλύσεις της τρόικας που αποδείχτηκαν λανθασμένες. Σημειώνει πάντως ότι επισήμανε ρητά τους κινδύνους από την υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος.
Κατά το ΔΝΤ, το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης το 2010 «ήταν μια επιχείρηση συγκράτησης της κατάστασης», η οποία «έδωσε στην ευρωζώνη χρόνο να χτίσει τείχος προστασίας για να προστατεύσει άλλα ευάλωτα μέλη της και να αποτρέψει δυνητικά σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία».
Σε εκείνη τη χρονική στιγμή, ούτε το Ταμείο, ούτε και οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα ήταν διατεθειμένες να δανείσουν την Ελλάδα περισσότερα από 110 δισεκατομμύρια ευρώ.
Παράκαμψη κανόνων
Επιπλέον το Ταμείο επισημαίνει ότι παρέκαμψε τους κανόνες λειτουργίας του δίνοντας την εντύπωση ότι το ελληνικό χρέος φαίνεται βιώσιμο. Αυτό ανέφεραν και οι δηλώσεις των στελεχών του, μεταξύ τους και της γενικής διευθύντριας, Κριστίν Λαγκάρντ.
Η Ελλάδα δεν πληρούσε τρία από τα τέσσερα κριτήρια για να της δοθεί βοήθεια, αναφέρει το Ταμείο στο έγγραφο που ενδέχεται να δημοσιευτεί εν μέρει την Πέμπτη.
Ακόμα περισσότερο, η αβεβαιότητα γύρω από την ελληνική διάσωση ήταν τόσο μεγάλη ώστε τα στελέχη του Ταμείου «δεν μπορούσαν να εγγυηθούν με μεγάλη πιθανότητα ότι το χρέος ήταν βιώσιμο».
Το ΔΝΤ παραδέχεται ότι ήταν πολύ αισιόδοξο για τις προοπτικές εξόδου της Ελλάδας στις αγορές όπως και για την πολιτική ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης.
Να ηρεμήσει τα πνεύματα αναφορικά με την απολογιστική έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα επιχείρησε ο εκπρόσωπος Τζέρι Ράις, μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον. Η έκθεση μονοπώλησε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, οι οποίοι εστίασαν στις διαφορετικές εκτιμήσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής.
Ο Ράις διευκρίνισε ότι η αξιολόγηση του ΔΝΤ αφορούσε το πρώτο πρόγραμμα της Ελλάδας και όχι αυτό που εφαρμόζεται μετά το 2012 και επανέλαβε αρκετές φορές πως παρά τις δυσκολίες το νέο ελληνικό πρόγραμμα υλοποιείται σήμερα κανονικά.
Σε ερώτηση αναφορικά με την συνεργασία της τρόικας ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κράτησε μετριοπαθέστερη στάση από αυτή που διατύπωσαν οι συντάκτες της απολογιστικής έκθεσης του Ταμείου. «Η τρόικα δούλευε και συνεργάζεται στενά. Και θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται στενά» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Ράις απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην έκθεση του ΔΝΤ, ωστόσο είπε πως είναι καθήκον του κάθε οργανισμού να κάνει την αποτίμησή του.
Για το εάν το ΔΝΤ παραβίασε τους κανονισμούς του στην υπόθεση της Ελλάδας ο εκπρόσωπος του ταμείου αρνήθηκε ότι έγινε κάτι τέτοιο, λέγοντας πως κάθε αλλαγή πολιτικής εγκρίνεται από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου. «Οι διαφοροποιήσεις από τους κανόνες μας αφορούν σε όλα τα μέλη του Οργανισμού» είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για το ελληνικό χρέος το στέλεχος του ΔΝΤ είπε: «Δεν οραματιζόμαστε καμία νέα συμμετοχή του επίσημου τομέα ή συζητήσεις για το θέμα σε αυτό το σημείο. Οι προβλέψεις μας δείχνουν ότι θα χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους και η Ευρώπη πρέπει να τηρήσει τη δέσμευσή της για σημαντική μείωση του ελληνικού χρέους βάσει του προγραμματισμού.
» Στο 124% του ΑΕΠ το 2020 και  κάτω από το 110% του ΑΕΠ το 2022. Αναμένουμε στις αρχές του 2014 οι εταίροι της Ελλάδας να επανεξετάσουν την περίπτωση και να προχωρήσουν σε νέα αποτίμηση στις αρχές του 2015 ανάλογα με τα δημοσιονομικά αποτελέσματα το 2013 και το 2014».
Τέλος, ο Ράις τόνισε πως στα προγράμματα προσαρμογής είναι πολύ σημαντικό να επιλέγεται το κατάλληλο μίγμα πολιτικής, είναι εξίσου σημαντικό να υπάρχει η αίσθηση ιδιοκτησίας του προγράμματος από τις κυβερνήσεις που το καταρτίζουν και τέλος είναι απαραίτητο να υπάρχει πιστή εφαρμογή των συμπεφωνημένων.
—————-
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Αρνείται ότι έκανε λάθη στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαφωνεί με την άποψη που εξέφρασε χθες το ΔΝΤ, ότι κατά τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης το 2009 και 2010 έγιναν λάθη από την τρόικα, και κυρίως τους Ευρωπαίους, τα οποία είχαν οικονομικό κόστος και για την Ελλάδα αλλά και την Ευρωζώνη.
Απαντώντας στην ερώτηση εάν η Κομισιόν αναγνωρίζει τις δικές της ευθύνες στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, ο Σάιμον ‘Ο Κόνορ εκπροσωπώντας τον πολιτικό προϊστάμενο του Όλι Ρεν, υποστήριξε ότι από την αρχή στόχος του ελληνικού προγράμματος ήταν να τεθούν ισχυρές βάσεις για ανάπτυξη και απασχόληση που θα βασίζονται σε βιώσιμα δημόσια οικονομικά, ένα σταθερό χρηματοπιστωτικό τομέα και μια πιο ανταγωνιστική και δυναμική οικονομία, καθώς και να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Πρόσθεσε ότι τους στόχους αυτούς είχαν συμμεριστεί οι εταίροι στην τρόικα, οι χώρες της Ευρωζώνης και η ελληνική κυβέρνηση, ενώ εξακολουθούν να ισχύουν και σήμερα.
Οπως είπε σήμερα έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος σχετικά με τους στόχους σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Άλλωστε, συνέχισε, η έκθεση των στελεχών του ΔΝΤ αναφέρεται σε αυτές τις επιτυχίες και ιδιαίτερα στην ισχυρή δημοσιονομική σταθεροποίηση, τις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού, της υγείας και της αγοράς εργασίας και τον περιορισμό αρνητικών επιπτώσεων και μετάδοσης της κρίσης.
Η Κομισιόν διαφωνεί με ορισμένα από τα συμπεράσματα της έκθεσης του ΔΝΤ κυρίως δυο βασικά στοιχεία, ανάφερε. Πρώτον, με την άποψη που εκφράζεται στην έκθεση ότι η αναδιάρθρωση του χρέους, δηλαδή το «κούρεμα» των ομολόγων των ιδιωτών επενδυτών θα μπορούσε να είχε γίνει από το 2010 με κόστος μικρότερο και για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. «Εμείς διαφωνούμε κατηγορηματικά με αυτή την άποψη γιατί οι συντάκτες της έκθεσης του ΔΝΤ αγνοούν τον αλληλένδετο χαρακτήρα των χωρών της Ευρωζώνης, και το γεγονός ότι η αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους θα είχε αναμφίβολα διαστάσεις συστημικού χαρακτήρα», ανέφερε. «Διαφωνούμε επίσης κάθετα ότι δεν έγιναν αρκετά για να εντοπιστούν διαρθρωτικά μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα, θεωρούμε ότι αυτό είναι λάθος και αβάσιμο, γιατί η Κομισιόν υπήρξε κινητήρια δύναμη, ώστε να δοθεί βάρος στο πρόγραμμα και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο Σάιμον Ό Κόνορ.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ολι Ρεν, σήμερα το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων είναι στη σωστή τροχιά και υπάρχουν σημαντικά στοιχεία σταθεροποίησης και αυξανόμενης εμπιστοσύνης της οικονομίας, ενώ επικαλέστηκε την άνοδο του δείκτη εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία σε υψηλό πενταετίας , προσθέτοντας ότι υπάρχουν κι άλλα σημάδια που μας κάνουν αισιόδοξους. Αυτό που είναι σημαντικό τώρα και υπάρχει πλήρης συμφωνία της τρόικας και στην Ευρωζώνη είναι να υπάρξει πολιτική ιδιοκτησία της διαδικασίας των μεταρρυθμίσεων, είπε.
Ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο κλίμα που επικρατούσε την εποχή εκείνη, επισημαίνοντας ότι προφανώς εάν κοιτάξουμε τρία χρόνια πίσω μας θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάποια πράγματα ίσως θα έπρεπε να είχαν γίνει με διαφορετικό τρόπο. «Επίσης δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε το γεγονός ότι η συστηματικές εικασίες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είχαν καταστροφικές συνέπειες στις επενδύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα, ενώ ταυτόχρονα όλα αυτά γίνονταν σε ένα αβέβαιο πολιτικό περιβάλλον (στην Ελλάδα) με πρόγραμμα να βρίσκεται εκτός τροχιάς για πολλούς μήνες», ανέφερε, για να επισημάνει ότι επιπλέον ότι η Ευρωζώνη δεν είχε τότε οικονομικά μέσα, ενώ πρέπει μέσα σε λίγες βδομάδες να δημιουργήσει την τρόικα και ένα τείχος προστασίας.
Σχόλιο αναγνώστη στη Guardian
“Ζήσε ένα μήνα σαν Έλληνας”
Ένα πικρό, αιχμηρό και αναμφίβολα εύστοχο σχόλιο, ενός Ελληνα αναγνώστη της εφημερίδας Guardian “κλέβει” τις εντυπώσεις και πυροδοτεί ένα ιδιαίτερα έντονο και ζωντανό διάλογο μεταξύ των χρηστών στη διαδικτυακή έκδοση της έγκριτης βρετανικής εφημερίδας. Αφορμή ένα άρθρο οικονομικού συντάκτη της εφημερίδας για την επίπλαστη θριαμβολογία πολιτικών και τραπεζιτών σχετικά με τις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.
Ακολουθεί, μεταφρασμένο στα ελληνικά, το σχόλιο του Ελληνα αναγνώστη που υπογράφει με το όνομα χρήστη «sovjohn»:
«Εισέρχομαι κάπως καθυστερημένα στη συζήτηση και γι’ αυτό ζητώ συγγνώμη… Δεν τίθεται ζήτημα αν η Ελλάδα είναι, εν μέρει “ξοφλημένη”, όπως εύστοχα αναφέρει το άρθρο. Ως Έλληνας πολίτης εξεπλάγην όταν έμαθα ότι το ελληνικό κράτος δεν γνώριζε (!) ή ότι αγνοούσε τον ακριβή αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που είχε στη μισθοδοσία του. Και δεν είναι το μόνο πράγμα με το οποίο κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί.
Το ίδιο ισχύει για τα φαινόμενα διαφθοράς στους κρατικούς μηχανισμούς (καθώς και στους συνεργαζόμενους με το κράτος ιδιωτικούς τομείς και όχι μόνο). Το ίδιο ισχύει για τους ανίκανους πολιτικούς. Το ίδιο ισχύει με τις “μαϊμου” συντάξεις… Το ίδιο ισχύει για τις τράπεζες που εξαντλούσαν την αυστηρότητά τους στη δανειοδότηση των μικρών επιχειρήσεων, αλλά χρηματοδοτούσαν ανενδοίαστα “υψηλά ιστάμενους φίλους”, όπως συνέβη στην περίπτωση ενός μέσης τάξης ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό που, όταν χρεοκόπησε, έφτασε να χρωστάει περισσότερα από μισό δισ. ευρώ. Το ίδιο ισχύει για την επικρατούσα κουλτούρα της φοροδιαφυγής…, το ίδιο ισχύει και για πολλά πολλά άλλα πράγματα.
Ωστόσο, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι δεν άντλησαν ποτέ άμεσα οφέλη από την παραπάνω περιγραφείσα κατάσταση. Αντιθέτως, ήταν αναγκασμένοι να υφίστανται την εκμετάλλευση του ιδιωτικού τομέα (“δούλευε όσο θέλει το αφεντικό, χωρίς να πληρώνεσαι τις υπερωρίες και αν διανοηθείς να απευθυνθείς στις αρμόδιες αρχές, έχεις απολυθεί στο λεπτό”).
Όσο για την ελληνική γραφειοκρατία, αυτή είναι τρομερή, όπως είναι παντού άλλωστε. Με μία διαφορά: ακόμη και σήμερα το “χαρτομάνι” που απαιτείται για την περάτωση ακόμη και της πιο απλής εργασίας ή διαδικασίας ξεπερνάει κάθε φαντασία.
Ας πούμε, λόγου χάρη, πως είσαι ανάπηρος. Σε πολλές περιπτώσεις, είσαι αναγκασμένος να παρουσιάζεσαι ο ίδιος κάθε δύο χρόνια σε μία δημόσια υπηρεσία, με το ανάλογο “χαρτομάνι” φυσικά, μόνο και μόνο για να πείσεις το κράτος πως εξακολουθείς να είσαι ανάπηρος. Και παρόλο που αυτό δεν είναι πλέον ο κανόνας, ωστόσο εξακολουθεί να εφαρμόζεται σε πολλές περιπτώσεις.
Οι άνθρωποι πληρώνουν εξαιρετικά υψηλές εισφορές στα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία, δίχως ωστόσο να απολαμβάνουν ανάλογης ποιότητας υπηρεσίες. Επιπλέον, ακόμη και το 2013, οι εισφορές είναι οι ίδιες με εκείνες του 2008, αν όχι μεγαλύτερες. Παρ’ όλα αυτά, οι συντάξεις του δημοσίου έχουν ήδη μειωθεί κατά 30% με τάση να μειωθούν κι άλλο…
Τι στο διάολο μπορεί ακριβώς να κάνει κανείς γι’ αυτό το χάλι; Σκεφτείτε: χρειάζεσαι 250 ευρώ για ενοίκιο συν 60 ευρώ για το ηλεκτρικό και τους φόρους συν 30 ευρώ για το τηλέφωνο και τη σύνδεση ίντερνετ συν 50 ευρώ για θέρμανση το χειμώνα συν 150 (?) ευρώ για διατροφή συν 50 ευρώ για μετακινήσεις με τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται καν τα έξοδα για ρουχισμό, διασκέδαση, καπνό, αλκοόλ, κοντολογίς για κανένα απολύτως… “βίτσιο”, ούτε για τα κάθε λογής χρέη, τις διακοπές (χα!) ή τη συντήρηση αυτοκινήτου/μοτοσικλέτας (χα, χα, χα!).
Με βασικό μηνιαίο μισθό τα 510 ευρώ (κατά προσέγγιση), είναι αδύνατον να καλύψει κανείς αυτές τις ανάγκες. Αν κατέχεις κάποιου είδους ειδίκευση μπορεί ο μισθός σου να φτάσει τα 700 με 1000 ευρώ το μήνα, πράγμα που πλέον θεωρείται πολυτέλεια. Και φυσικά, εάν είσαι γύρω στα 50 και εξακολουθείς να εργάζεσαι (πράγμα απίθανο), μπορεί να φτάσεις ακόμη και τα 1200 με 1500 ευρώ, τη στιγμή που προ κρίσεως έβγαζες τα διπλάσια. Με το μηνιαίο κόστος ζωής όμως να αυξάνεται (δάνεια, παιδιά), τα 1200 ευρώ το μήνα σε θέτουν στο ίδιο επίπεδο με εκείνον που λαμβάνει τον κατώτατο βασικό μισθό.
Τα οφέλη; Κανένα πλέον. Επιδόματα; κανένα. Φοροαπαλλαγές; Καμία, εφόσον κάθε ετήσιο εισόδημα άνω των 5000 ευρώ φορολογείται.
[…] Σας φαίνεται αρεστή αυτή η κατάσταση; απευθυνθείτε στο κοντινότερό σας ελληνικό προξενείο και προσφερθείτε να ζήσετε στη θέση ενός Έλληνα πολίτη έστω για ένα μήνα. Να είστε σίγουροι πως άμα τη επιστροφή σας στην πατρίδα, θα ευχαριστείτε το Θεό, κάποια ανώτερη δύναμη ή δεν ξέρω και εγώ ποιον που δεν βρίσκεστε στη θέση του, αγαπητοί επικριτές.

http://www.tanea-london.net/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>