«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αποκλειστικό ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

“Ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, θέλει να κατασκευάσει ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ! ΑΡΝΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ”
 “Την πόρτα της αξιοπιστίας στην ΕΛΣΤΑΤ ο κ. Γεωργίου την βρήκε ανοικτή και την έκλεισε με την βοήθεια της πολιτικής ηγεσίας που εκβιάστηκε από το μνημόνιο”.
ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ, ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!
 “Ο κ. Σαμαράς, που βλέπει φως στο τούνελ, δεν βλέπει τη σκιά που έχει ρίξει ο κ. Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ; Την πυγμή που δείχνει στην αδύναμη ελληνική κοινωνία με τις πολιτικές επιστρατεύσεις και την καταστολή δεν μπορεί να τη δείξει ούτε καν στον κ. Γεωργίου; Εάν δεν μπορεί να δείξει πυγμή σε αυτόν, πώς θα δείξει στο ΔΝΤ; Η μήπως τους ταυτίζει ;”
 Γράφει η Πόπη Σουφλή

Ήταν αρκετές δυο μόνο ανακοινωσεις του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ της ΕΛ.ΣΤΑΤ., για να καταδείξουν το ΕΓΚΛΗΜΑ που συντελέστηκε εις βάρος τους Ελληνικού λαού, από την συμμορία της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα από όλες τις δωσίλογες  κυβερνήσεις της χώρας μας.

Με τον πλέον αξιοπρεπή και με ντοκουμέντα τρόπο, οι υπάλληλοι της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, απαντούν στον παραλογισμό του Διεθνούς Στατιστικού Ινστιτούτου (είναι η δεύτερη επιστολή), αλλά και μέσω της πρώτης τους ανακοίνωσης, όπως αναρτάται κατωτέρω, στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, που πρόσφατα τους επιβάλλει (!!!!) να… ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΟΥΝ υπογράφοντας υπεύθυνες δηλώσεις, ότι δεν θα αποκαλύψουν στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία της Υπηρεσίας, που αφορούν στο έλλειμα και στον τρόπο που αυτό διογκώθηκε και παραποιήθηκε, ώστε να δωθεί η ευκαιρία στην τότε κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, να οδηγήσει τη χώρα στα βράχια του Μνημονίου με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
 
Υπενθυμίζουμε, πως μετά τις καταγγελίες του πρώην Αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, κ. ΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ και του πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ κ. ΖΩΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, αποκαλύφθηκε ο δόλιος  ρόλος του του πρώην τσάρου της Οικονομίας ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, στην πλασματική διόγκωση του χρέους, αλλά και ο ρόλος του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, και σύμφωνα με το πόρισμα των πρώην Οικονομικών Εισαγγελέων κ.κ. ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΕΠΟΝΗ και ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ, αφενός μεν ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ διώκεται για σωρεία ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ, ενώ ο φάκελος έχει αποσταλεί στην Βουλή, προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα.

Για … ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΟΡΚΩΝ, κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων της ΕΣΛΤΑΤ και στο σύνολό του, ΑΡΝΕΙΤΑΙ να υπογράψει τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ που τους επιβάλλει ο ποινικά διωκόμενος  Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ  Ανδρέας Γεωργίου.
Παράλληλα με την ανακοίνωσή τους η οποία είναι ΚΟΛΑΦΟΣ, καλούν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, να πάρει άμεσα θέση ως προς τον Πρόεδρο  ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, και εναποθέτουν την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ στα χέρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
 
Υπενθυμίζουμε, ότι στις 28 Μαϊου 2013, η κυρία ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ και ο κύριος ΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, ζήτησαν από την Δικαιοσύνη την διαδικασία του αυτοφόρου για τις παράνομες ενέργειες του ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. 
Τα attikanea, έφεραν στην δημοσιότητα κατ’ αποκλειστικότητα την ανακοίνωση (στην ουσία πρόκειται για Μηνυτήρια Αναφορά) των δυο πρώην μελών της ΕΛΣΤΑΤ. (κλικ εδώ)
Τα στοιχεία που παραθέτουν, είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ!
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΣΤΑΤ

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΟΡΚΩΝ
«Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να βάλεις στο χέρι έναν αθώο. Η μόνη εξουσία μιας κυβέρνησης είναι να διώκει τους εγκληματίες… Βέβαια, εγκληματίες μπορείς να δημιουργήσεις. Μπορείς να θεωρήσεις ως έγκλημα τόσα πολλά πράγματα έτσι ώστε να καθίσταται αδύνατο να ζήσει κάποιος χωρίς να παραβιάσει το νόμο».
Byn Band
Συνάδελφοι,
Πέραν του νέου Πειθαρχικού Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων που στόχο έχει την κατασκευή επιόρκων και αφού αποφύγαμε προς το παρόν τις Πανελλαδικές εξετάσεις αξιολόγησης, σήμερα οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ αντιμετωπίζουν έναν άλλο εσωτερικό «πειθαρχικό κώδικα» με το πρόσχημα της δήλωσης τήρησης του στατιστικού απορρήτου.
Ο κ. Γεωργίου, αφού ακύρωσε το Δ.Σ., μόνος «Ηνίοχος» της ΕΛΣΤΑΤ πλέον, επικαλούμενος τον ιερό σκοπό του στατιστικού απορρήτου, χωρίς καμία μελέτη και με μία πολυδαίδαλη υπεύθυνη δήλωση, αμφιβόλου νομιμότητας, μας καλεί να
υπογράψουμε την παραπομπή μας στο πειθαρχικό.
Δεν γνωρίζουμε αν η κατάλληλη λέξη είναι το απόρρητο, αλλά βεβαίως είμαστε υπέρ της τήρησης της εμπιστευτικότητας των στατιστικών στοιχείων την οποία διασφαλίζουμε δεκαετίες τώρα, έχοντας επίγνωση των υποχρεώσεων μας που απορρέουν από την υπάρχουσα νομοθεσία αλλά και από τον όρκο που δώσαμε κατά την πρόσληψή μας. Εφόσον ούτως ή άλλως, υπάρχει το Νομικό πλαίσιο προστασίας της εμπιστευτικότητας και μία απλή δήλωση περί τήρησης των κείμενων διατάξεων αρκεί, τι νόημα έχει αυτή η μακροσκελής απειλητική δήλωση που οδηγεί το προσωπικό της ΕΛΣΤΑΤ στην ομηρία του;
Μήπως εξυπηρετεί άλλους σκοπούς από αυτούς που επικαλείται όπως έγινε και με την επίκληση της ανεξαρτησίας, της αξιοπιστίας και της αξιοκρατίας με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα;
Ερωτούμε τον προκαθήμενο της ΕΛΣΤΑΤ. Όμως, δεν περιμένουμε την απάντησή του, αφού από την άφιξη του έχει απαξιώσει θεσμούς και εργαζόμενους, όπως έχει απαξιώσει και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, η οποία συνεχίζει να υποκλίνεται στις απαιτήσεις του, που οδηγούν την Εθνική Στατιστική Υποδομή της χώρας μας στην κατάρρευση.
Ερωτούμε λοιπόν: 
α) Στις 8 Ιουνίου αν θα εφαρμοστεί το πλαίσιο που προτείνει, έχει εξασφαλίσει με ποιο τρόπο θα προστατευθεί το απόρρητο των εκατοντάδων χιλιάδων ερωτηματολογίων που εισρέουν καθημερινά στα γραφεία μας και γεμίζουν τις αποθήκες μας;
β) Έχει οριστεί ποιοι συνάδελφοι θα εξουσιοδοτηθούν για τη διακίνηση των στοιχείων μεταξύ των διαφόρων τμημάτων αφού δημιουργεί στεγανά μεταξύ τους;
γ) Έχει εξασφαλίσει την ασφάλεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι σε δίκτυο και πλήθος ατόμων έχει πρόσβαση σε αυτούς;
δ) Έχει σκεφτεί ότι το τέλος της παραγράφου 7 της δήλωσης ίσως παρακωλύσει τη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τον υπολογισμό του ελλείμματος 2009 στην οποία πρωταγωνιστεί ; Έχει αναρωτηθεί μήπως με την παράγραφο αυτή αποτρέπεται και κάθε μελλοντικός δικαστικός έλεγχος ακόμη και για αλλοιώσεις στοιχείων; Η αυτονομία της ΕΛΣΤΑΤ υπηρετεί τους σκοπούς της. Η αυτονόμησή της από τους δικαστικούς θεσμούς ελέγχου την καθιστούν ύποπτη στην κοινωνία.
ε) Την δήλωση αυτή θα την υπογράψουν άραγε οι αλλοδαποί «experts» που γίνονται γνώστες απόρρητων στατιστικών πληροφοριών;
στ) Είναι βέβαιος ότι η απαίτηση της συγκεκριμένης δήλωσης δεν υπερβαίνει τις αρμοδιότητές που του δίνει ο Νόμος; (Βέβαια οι Νόμοι που αφορούν την ΕΛΣΤΑΤ ανά πάσα στιγμή αλλάζουν με τη βοήθεια της Τρόϊκα, για το γνήσιο τέκνο του ΔΝΤ).
Συνάδελφοι, είναι δεδομένο ότι κανένας μα κανένας προγραμματισμός δεν έχει γίνει για την υλοποίηση της δήλωσης στατιστικού απορρήτου στα πρότυπα Γεωργίου.
Αν λοιπόν υπογράψουμε και εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα τη δήλωση στατιστικού απορρήτου στις 8 Ιουνίου δύο πράγματα μπορούν να συμβούν:
α) Να πάψουμε να εργαζόμαστε έως ότου ο Πρόεδρος δημιουργήσει την υποδομή που θα διασφαλίζει την εμπιστευτικότητα των στοιχείων σε όλα τα επίπεδα χωρίς να υπονομεύει το έργο που ήδη κάνουμε και να παραλύσει η υπηρεσία μας.
β) Να εργαζόμαστε με συνέπεια, όπως κάνουμε δεκαετίες τώρα, διασφαλίζοντας την εμπιστευτικότητα όπως προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία και να απολυθούμε γιατί παραβιάζουμε τη δήλωση Γεωργίου.
Συνάδελφοι,
τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά αφού το «διάταγμα» με μορφή δήλωσης που καλούμαστε να υπογράψουμε υπονομεύει εμάς και την ΕΛΣΤΑΤ σε όλα τα επίπεδα.
Οι νομικές ακροβασίες του κ. Γεωργίου έχουν δοθεί για ανάλυση σε ειδικούς νομικούς και μέχρι να έχουμε την εισήγηση τους, κανένας υπάλληλος να μην υπογράψει την δήλωση τήρησης στατιστικού απορρήτου.
Όσον αφορά όλο το ύφος της δήλωσης και του διαβιβαστικού της, στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν και να εκφοβίσουν τους συναδέλφους. Άλλωστε, οι συνεχείς υποχωρήσεις της πολιτικής ηγεσίας και της Βουλής έχουν ενθαρρύνει και αποθρασύνει τον κ. Γεωργίου.
Ο κ. Σαμαράς, που βλέπει φως στο τούνελ, δεν βλέπει τη σκιά που έχει ρίξει ο κ. Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ; Την πυγμή που δείχνει στην αδύναμη ελληνική κοινωνία με τις πολιτικές επιστρατεύσεις και την καταστολή δεν μπορεί να τη δείξει ούτε καν στον κ. Γεωργίου; Εάν δεν μπορεί να δείξει πυγμή σε αυτόν, πώς θα δείξει στο ΔΝΤ; Η μήπως τους ταυτίζει ; Αν όμως τους ταυτίζει τότε του θυμίζουμε ότι το ΔΝΤ και ο κ. Τόμσεν κάνει έλεγχο σε πολλά Υπουργεία, πουθενά όμως δεν ασκεί Διοίκηση όπως γίνεται στην ΕΛΣΤΑΤ.
Συνάδελφοι,
Να μην νομιμοποιηθεί αυτή η εξευτελιστική δήλωση που μας υποχρεώνει με απειλές να υπογράψουμε και να απομακρυνθεί άμεσα ο κ. Γεωργίου από την ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία δεν συμπεριφέρεται ως πρόεδρος αλλά ως κατακτητής της.
Ο Ελληνικός λαός, πολιτικά κόμματα και ΑΔΕΔΥ, πρέπει να ενημερωθεί για τις νέες προκλήσεις του κ. Γεωργίου που αλλοιώνουν για μια ακόμα φορά την φυσιογνωμία της Υπηρεσίας μας, αφού την καθιστούν ανεξέλεγκτη ακόμη και από το δικαστικό έλεγχο σε περίπτωση αυθαιρεσίας αλλά και που λειτουργεί αντιδημοκρατικά και αυταρχικά στο προσωπικό, το οποίο αυτή τη στιγμή μοιάζει με υπόγειο ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.
Πρέπει να ενημερωθούν για την πραγματική και όχι την ωραιοποιημένη από κάποιους δημοσιοσχετίστικους κύκλους ότι :
Α) Την πόρτα της αξιοπιστίας στην ΕΛΣΤΑΤ ο κ. Γεωργίου την βρήκε ανοικτή και την έκλεισε με την βοήθεια της πολιτικής ηγεσίας που εκβιάστηκε από το μνημόνιο.
Β) Η αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής δικαιοσύνης
Γ) Η αξιοκρατία επί των ημερών του, με το πρόσχημα ενός άλλου ιερού σκοπού που είναι η πάταξη της διαφθοράς, έχει οδηγήσει την Υπηρεσία μας να ασχολείται περισσότερο με την επιλογή και αμοιβή των συνεργατών και λιγότερο με τις έρευνες.
Δ) Η αποτελεσματικότητά του οδήγησε ακόμη και στην αναβολή της απογραφής πληθυσμού αφού για υψηλούς σκοπούς χρησιμοποιεί ανόητα μέσα.
Ε) Στο εσωτερικό, έχει εξευτελίσει το κύρος και την προσωπικότητα των υπηρεσιακών παραγόντων. Με το προσωπικό αρνείται κάθε διάλογο, σε σημείο που πρόσφατα και με αμφιβόλου νομιμότητας απόφαση, απαγόρευσε τη διευκόλυνση ακόμη και σε θέματα που αφορούν την υγεία των συναδέλφων.
Τέλος, με την δήλωση που καλεί να υπογράψουμε δημιουργεί φόβο και ψυχολογική πίεση στους συναδέλφους με τη σκέψη ότι «μπορεί να υπάρξουν και χειρότερα».
Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι έχει εξαντληθεί κάθε όριο ανοχής.
Ο κ. Γεωργίου πήρε την ευκαιρία και την έκανε τραγωδία.
Η αδιανόητη πορεία προς την καταστροφή πρέπει να σταματήσει και το αυθαίρετο που έχει χτίσει ο κ. Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ και το νομιμοποίησε ο κ. Παπακωνσταντίνου να γκρεμιστεί και να υπάρξει αποκατάσταση του ιδρυτικού νόμου και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 

 

 
Ανακοίνωση “Ενωτικής κίνησης” για την επιστολή του “Διεθνούς Στατιστικού Ινστιτούτου”
Στις 28 Φεβρουαρίου 2013, δύο από τα 5.000 μέλη του φερόμενου Διεθνούς Στατιστικού Ινστιτούτου απέστειλαν δημόσια επιστολή συμπαράστασης προς τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, που μας άφησε άφωνους με την πρωτοφανή θρασύτητα του ύφους της.
Θαυμάστε τον επίλογο της δήλωσής τους :
«Πιστεύουμε ότι δεν έχουν καμία απολύτως βάση οι κατηγορίες κατά του κ. Ανδρέα Γεωργίου και των δύο συνεργατών του στην ΕΛΣΤΑΤ. Η εκδίκαση μια τέτοιας δίωξης δεν θα ήταν τραυματική μόνο για τους συγκεκριμένους στατιστικούς. θα υπέσκαπτε συνάμα και την επαγγελματική ανεξαρτησία των επίσημων στατιστικών στην Ελλάδα μακροπρόθεσμα, αλλά και την εμπιστοσύνη στις ελληνικές στατιστικές, στην ελληνική κυβέρνηση και στους θεσμούς της Ελλάδας.
Καλούμε τα θεσμικά όργανα της Ελλάδας να διασφαλίσουν την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και τον επαγγελματισμό των ελληνικών στατιστικών και να απέχουν από περαιτέρω δίωξη του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ».
Σε άλλο σημείο της δήλωσής τους λένε :
«Ο κ. Γεωργίου έχει προϋπηρεσία στο ΔΝΤ και γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία που έχουν η ακεραιότητα των επίσημων στατιστικών και η εμπιστοσύνη σ’ αυτές τις στατιστικές για την αποτελεσματική διακυβέρνηση μιάς χώρας».
Με άλλα λόγια, κατά τους δύο κυρίους, υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων, οι οποίοι έχοντας υπηρετήσει στο ΔΝΤ η ενδεχομένως και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, όταν επιστρέφουν στη χώρα τους και αναλαμβάνουν καθήκοντα, πρέπει να απολαμβάνουν ένα μοναδικό καθεστώς ασυλίας. Π.χ. να μην υποχρεούνται σε υποβολή πόθεν έσχες και να μην ελέγχονται από την δικαιοσύνη, όταν υπάρχουν καταγγελίες και μάλιστα επώνυμες αναφορικά με την άσκηση των καθηκόντων τους. Όταν δε η δικαιοσύνη τολμά να παρέμβει, τότε, κατά τους δύο κυρίους, πρέπει η Κυβέρνηση της χώρας να παρεμβαίνει και να διακόπτει την περαιτέρω δίωξη.
Θα είχε ενδιαφέρον να μας πουν αν αυτοί οι κανόνες ισχύουν στις δικές τους χώρες..…
Δεν γνωρίζουμε από πού αντλούν αυτοί οι θρασύτατοι κύριοι αυτό το τροφοδοτούμενο προκλητικό και απειλητικό ενδιαφέρον τους για τον κ. Γεωργίου αλλά δε φανταζόμασταν ότι θα έφταναν στο σημείο απροκάλυπτα να απειλούν ακόμα και την Ελληνική Κυβέρνηση. Απαξιώνουν και περιφρονούν την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης σε τέτοιο βαθμό, που την καλούν απειλητικά να απέχει από περαιτέρω δίωξη του κ. Προέδρου.
Αν είναι τόσο βέβαιοι για τους ισχυρισμούς τους, δεν έχουν παρά να έρθουν και να καταθέσουν ως μάρτυρες.
Η Οδύσσεια της ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να λάβει τέλος. Πρέπει επιτέλους η δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη να ολοκληρώσει το έργο της, διερευνώντας σε βάθος τη υπόθεση. Και το μετέωρο βήμα της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ, πρέπει να ολοκληρωθεί με την αποκατάσταση του ιδρυτικού της Νόμου και τον ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Πηγή
http://attikanea.blogspot.gr/
Kostas Sinioris kwstas1969loki@yahoo.gr
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>