«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ακάλυπτα “ομόλογα” Σώρρα τώρα και στην Κύπρο (μέρος Β’)

Όταν πριν από καιρό εμφανίστηκαν ομογενείς επιχειρηματίες και προσέφεραν μερικά δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελληνική και την Κυπριακή Δημοκρατία, κανείς δεν γνώριζε την προέλευση των χρημάτων και των ανθρώπων πίσω από αυτήν την κίνηση. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα η οργάνωση με την επωνυμία End National Debt συνεχίζει να βασίζεται στα “κεφάλαια” που επιμένει πως διαθέτει ο αμφιλεγόμενος επενδυτής κ. Αρτέμιος Σώρρας, μόνιμος κάτοικος Πάτρας και όχι ομογενής. Η πρόταση δανειοδότησης από την οργάνωση αυτή προς την Κυπριακή Κυβέρνηση εκφράστηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2012, σε συνάντηση με μέλη του Υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου.
Ακόμη και μετά την ανάπτυξη της πολιτικής ρητορικής της συγκεκριμένης ομάδας, το ερώτημα που παραμένει είναι αν τα χρήματα πραγματικά υπάρχουν. Και πλέον η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι σαφής και κατηγορηματική. Τα χρήματα δεν υπάρχουν, η οργάνωση χρησιμοποιεί πλαστές και ακάλυπτες διεθνείς συναλλαγματικές.
ΣΩΡΡΑΣ: «ΑΝ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ»
Έχοντας μελετήσει εκατοντάδες σελίδες αναφορικά με τα πλαστά “ομόλογα” του αμερικανικού δημοσίου, όπως και τις απαντήσεις του κυκλώματος, θα σταθούμε μόνο στην τελευταία γραμμή άμυνας του ελληνικού παραρτήματος της διεθνούς σπείρας.
“Γνωρίζετε καλῶς ὃπως καί ὁ κάθε ἐχέφρων σκεπτόμενος ἂνθρωπος ὃτι κράτη καί θεσμοί δέν ἀπαντοῦν τηλεφωνικῶς σέ αἰτήσεις ἀγνώστων καί ἀσχέτων πρός τό χρεώγραφο ἀτόμων…….γιά ἀξίες μάλλιστα πού ἐπηρεάζουν παγκόσμιες ἱσσοροπίες…
Καί ἐσεῖς ἀκόμη ἂν εἲχατε στά χέρια σας ἓνα ὁμόλογο τοῦ Σῶρρα πρωτότυπο καί τό παρουσιάζατε σέ οποιαδήποτε ἀρχή θά σᾶς συλάμβαναν ἀμέσως,διότι αὐτή εἶναι ἠ νομοθεσία πού διέπει αὐτά τά ὁμόλογα… Ἡ ὑπηρεσία πού ἀσχολεῖται μέ τά χρεώγραφα αὐτά δέν εἶναι κἂν στό ὑπουργεῖο Οἰκονομικῶν καί σίγουρα ὂχι τό γραφεῖο τοῦ Inspector General….οὒτε κἂν στήν Washington….. “
(Σχόλιο του Εμμανουήλ Λαμπράκη στο arxaiaithomi.gr 5/5/2013)
Οι παρανοϊκές ιδέες ότι ένα κρατικό ομόλογο δεν μπορεί να εμφανιστεί, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα συλληφθεί αυτός που το εμφανίζει, όπως και το γεγονός ότι υπεύθυνο δεν είναι το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας η οποία καλείται να το πληρώσει, είναι χαρακτηριστικές στη συγκεκριμένη απάτη.
Παρομοίως παρανοϊκή είναι η θεώρηση ότι ένα συμβόλαιο με την αμερικανική κυβέρνηση μεγέθους σχεδόν 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο η οργάνωση End National Debt διαφημίζει σε κάθε τηλεοπτική και ραδιοφωνική εκπομπή, μπορεί να αποτελέσει την αιτία «να σας επιτεθούν οι αμερικάνοι γιατί είναι secret-secret», σύμφωνα με δήλωση του υποτιθέμενου επενδυτή Αρτέμιου Σώρρα στον ΑΝΤ1 τον Οκτώβριο του 2012 (http://www.youtube.com/watch?v=Yab7bPNAEj0).
Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ
Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ WASHINGTONΤα έγγραφα που παρουσιάσαμε στο προηγούμενο άρθρο (http://banquedorient.org/web/?p=2123), και θα αναδείξουμε και σε αυτό, προέρχονται από την επίσημη πολιτεία της Washington. Η συγκεκριμένη πολιτεία δίνει τη δυνατότητα online πρόσβασης στις υπηρεσίες της και σε ένα μεγάλο αριθμό εγγράφων, που αφορούν μεταξύ άλλων τη δήλωση συναλλαγματικών.
Ωστόσο, μια σειρά εγγράφων δεν είναι διαθέσιμα online, λόγω του τρόπου υποβολής τους ή εξαιτίας επιλογής του υποβάλλοντα, και πρέπει να γίνει ειδική αίτηση για τη χορήγηση τους. Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι Department of Licensing, τηλέφωνο 360-664-1530, email: ucc@dol.wa.gov, ώρες γραφείου Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30 πμ – 4:30 μμ, φυσική έδρα: 405 Black Lake Blvd SW, Olympia, WA 98502.
Ο τεράστιος φάκελος με τα έγγραφα που αφορούν τη διεθνή σπείρα του Stephen Louis Wozny με τα ακάλυπτα χρεόγραφα, τα οποία πλέον διακινεί ο Αρτέμιος Σώρρας.
Τα έγγραφα που στάλθηκαν ταχυδρομικά από το αρμόδιο τμήμα της Πολιτείας της Washington, προωθήθηκαν πρόσφατα στο τμήμα ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών της Αμερικής και από εκεί στον Γενικό Επιθεωρητή του υπουργείου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για παρόμοιες απάτες. Όλη η σειρά των εκατοντάδων εγγράφων της πολιτείας της Washington που αφορά το διεθνές κύκλωμα των ακάλυπτων συναλλαγματικών είναι αριθμημένα στο κάτω μέρος από την υπηρεσία που τα παρείχε.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ «ΧΡΗΜΑΤΩΝ»
Eκδότης των χρεογράφων που έχει στα χέρια του ο Αρτέμης Σώρρας, είναι ο Stephen Louis Wozny, πρώην δικηγόρος στην πολιτεία της Washington των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Μόλις το 2003 ο Stephen Louis Wozny διαγράφηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο της Washington, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της πολιτείας, ενώ ζητήθηκε και η ψυχιατρική του εξέταση. Η απόφαση της διαγραφής του δικηγόρου βασίστηκε στην παραβατική συμπεριφορά του (παρενοχλήσεις δικαστών, τεράστιες αγωγές αποζημίωσης για αβάσιμους λόγους).
Η συνήθης πρακτική του Wozny ήταν να κατηγορεί τους δικηγόρους και δικαστές του Δικηγορικού Συλλόγου της Washington ότι παραβίαζαν τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων και εμπορικών σημάτων κάθε φορά που ανέφεραν το όνομα του. Και η χρήση του ονόματος του τελικά κοστολογήθηκε από αυτόν συνολικά κοντά στα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Δηλαδή, σύμφωνα με τον κ. Wozny, κάθε φορά που κάποιος αναφέρει το όνομα του, χωρίς την άδεια του, του χρωστάει μερικά δισεκατομμύρια και κάποια από αυτά τα έχει μεταβιβάσει στον κ. Αρτέμιο Σώρρα!
ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
Μονομερές τιμολόγιο από τον απατεώνα Stephen Louis Wozny που δείχνει τη δημιουργία του εικονικού “χρέους” των 2.85 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Θεωρεί ότι πρέπει να λάβει 2.85 τρισεκατομμύρια δολάρια, χωρίς δικαστική απόφαση, γιατί το όνομα του είναι trademark!
Βέβαια, τα αμερικανικά δικαστήρια επικύρωσαν τη διαγραφή του Stephen Louis Wozny από το δικηγορικό σύλλογο και αποφάσισαν ότι οι αξιώσεις για τη χρήση του ονόματος του ως εμπορικό σήμα είναι απολύτως ανυπόστατες. Τα χρεόγραφα τα οποία διακινεί ο “επενδυτής” Αρτέμιος Σώρρας από την Πάτρα είναι άχρηστα, χωρίς καμία αξία και στηρίζονται στις ακάλυπτες συναλλαγματικές που δημιούργησε ο Stephen Louis Wozny, στηριζόμενος σε θεωρίες συνωμοσίας και μόνο.

 

ΤΟ «ΟΜΟΛΟΓΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Στις 13 Αυγούστου του 2004 δηλώθηκε μονομερώς από τον κ. Wozny στην πολιτεία της Washington η ακάλυπτη συναλλαγματική (International Bill of Exchange – IBOE) για το υποτιθέμενο χρέος του δικηγορικού συλλόγου της Washington. Αυτή η απλή δήλωση γίνεται online, δεν είναι επιβεβαίωση του χρέους και δεν έχει καμία ισχύ.
Σύμφωνα με το Wozny, το χρέος αυτό είναι 2.87 τρισεκατομμύρια δολάρια με χρονικό διάστημα αποπληρωμής τα 10 χρόνια και ημερομηνία λήξεως την 13η Αυγούστου 2014, ημερομηνία που δηλώνει ο Αρτέμιος Σώρρας ότι λήγουν τα «ομόλογα» του, αφού πρόκειται για το ίδιο χρέος. Ο ίδιος ο Δικηγορικός Σύλλογος της πολιτείας Washington με γραπτή αναφορά του προς την πολιτεία της Washington αρνήθηκε το συγκεκριμένο χρέος, αλλά ο Stephen Louis Wozny συνέχισε να εκδίδει χρεόγραφα, βασισμένα στο αρχικό υποτιθέμενο χρέος του Συλλόγου, χωρίζοντας το χρέος σε μικρότερα ποσά. Αυτά τα χρεόγραφα τα εκχωρεί σε διάφορους ενδιαφερόμενους ανά την υφήλιο, κατά την πλειοψηφία μικροαπατεώνες τριτοκοσμικών χωρών.
Συνήθως οι ακάλυπτες συναλλαγματικές συνοδεύονται από ένα κείμενο 37 σελίδων με νομολογία βασισμένη σε αμερικανικές θεωρίες συνωμοσίας, τις οποίες δεν αποδέχεται κανένα δικαστήριο σε ολόκληρη την Αμερική. Παράλληλα, το πακέτο συμπεριλαμβάνει πλαστές, “κατά φαντασία” διεθνείς συναλλαγματικές, οι οποίες δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα, και πάνω στις οποίες ο πλαστογράφος Wozny αναγράφει ότι καλύπτονται από την περιουσία του αμερικανικού κράτους.
Ο Stephen Louis Wozny, μέσω της εταιρείας του Red Panther Limited με έδρα τις Σευχέλες και του συνεργάτη του James Salmon, παρέδωσε στον Αρτέμιο Σώρρα μια εξουσιοδότηση (Power of Attorney) με την οποία του αναθέτει την αποκλειστική χρήση και μεταπώληση των ακάλυπτων διεθνών συναλλαγματικών ύψους 2.87 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ
ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ
Εξουσιοδότηση (Power of Attorney) μέλους του κυκλώματος προς τον Αρτέμιο Σώρρα για τη διαχείρισης και πώληση των ακάλυπτων συναλλαγματικών
Από αυτό το ανυπόστατο χρέος που δημιούργησε ο Stephen Louis Wozny, προέρχεται και η Διεθνής Συναλλαγματική – International Bill of Exchange στο ποσό των 48 δισεκατομμυρίων 926 εκατομμυρίων δολαρίων που προορίζει η οργάνωση End National Debt για την Κύπρο. Αυτά είναι τα «αμερικάνικα ομόλογα» που διακινεί ο Αρτέμιος Σώρρας και οι συνεργάτες του και με αυτά υπόσχεται να σώσει την οικονομία της Ελλάδας και της Κύπρου.

 

To «ομόλογο» που κατασκεύασε η διεθνής σπείρα, ειδικά για την Κύπρο
ΤΟ «ΟΜΟΛΟΓΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

To «ομόλογο» που κατασκεύασε η διεθνής σπείρα, ειδικά για την Κύπρο

 

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ
Το αμερικανικό δημόσιο αρνείται με ανακοινώσεις του την αξιοπιστία συναλλαγματικών για τις οποίες οι διεθνείς απατεώνες δηλώνουν ότι καλύπτονται από την περιουσία των αμερικανών πολιτών. Μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα του US Treasury φιλοξενείται ανακοίνωση η οποία αναφέρει πως (μετάφραση): «Με την έγκαιρη και έντονη δίωξη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για υποθέσεις συναλλαγματικών όψεως, έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τις συναλλαγματικές να παίρνουν τη θέση τους (στην αγορά). Η αλλαγή αυτή επήλθε γύρω στον Ιανουάριο του 2001. Όλες αυτές οι συναλλαγματικές (Bills Of Exchange) που αφορούν το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ είναι άνευ αξίας. Τα ίδια θέματα και το υλικό τεκμηρίωσης που εφαρμόζονται στις συναλλαγματικές όψεως ισχύουν και για τις συναλλαγματικές. Πρόκειται για την ίδια απάτη με άλλο όνομα».
Συνεπώς, όλες οι συναλλαγματικές οι οποίες βασίζονται στο αμερικανικό δημόσιο είναι άκυρες από το 2001, λόγω των περιπτώσεων απάτης που εμφανίστηκαν στο παρελθόν. Σε αυτές τις συναλλαγματικές συμπεριλαμβάνονται και οι διεθνείς συναλλαγματικές (IBOE) που διακινεί ο Αρτέμιος Σώρρας και οι συνεργάτες του.
Μετά από γραπτές αιτήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μετριασμών Κινδύνων και Ερευνών (Risk Mitigation and Investigations Section), σχετικά με την γνησιότητα των συγκεκριμένων χρεογράφων που διακινήθηκαν από τον κ. Wozny και τον κ. Σώρρα, και στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το χρεόγραφο που προορίζεται για την Κύπρο, υπήρξαν διαβεβαιώσεις για τη διαφαινόμενη απάτη.
Η τελευταία απάντηση της εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών ήταν αποστομωτική και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για δικαιολογίες (μετάφραση) :“Η διεθνής συναλλαγματική που μου στείλατε για έλεγχο δεν αποτελεί υποχρέωση των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι δόλια. Ο παρακάτω σύνδεσμος (link) θα σας μεταφέρει στην ιστοσελίδα μας “Απάτες, ψεύτικα (έγγραφα) και κομπίνες” για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα http://www.treasurydirect.gov/instit/statreg/fraud/fraud.htm . Οι πληροφορίες που μας παρείχατε θα διαβιβαστούν στο Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή (OIG) του Υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο τους. Εάν έχετε περαιτέρω απορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο (304) 480-6405»
Την απάντηση υπογράφει η κα Rhonda από το Τμήμα Μετριασμών Κινδύνων και Ερευνών (Risk Mitigation and Investigations Section), με την οποία υπήρξε και τηλεφωνική επιβεβαίωση.
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΟΡΙ, Η ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
Στην υπόθεση πλέον εμπλέκεται και το «Κράτος των Μαορί», μια ανύπαρκτη κρατική οντότητα, που προσπαθεί να χρηματοδοτήσει την Κύπρο, χρησιμοποιώντας τα δανεικά που πήρε από τον Αρτέμιο Σώρρα, σύμφωνα με τον τελευταίο. Φυσικά, οι Μαορί είναι κάτοικοι της Νέα Ζηλανδίας, και δεν έχουν δικό τους κράτος. Πριν μερικά χρόνια όμως εμφανίστηκε μια μικρή ομάδα που επιθυμούσε την ανεξαρτητοποίηση των Μαορί, με εκπρόσωπο τον Chief Charles Hohepa, ο οποίος υπογράφει και τη σχετική πρόταση δανειοδότησης προς την Κυπριακή Δημοκρατία.
Ο Chief Charles Hohepa εκπροσώπησε το «Κόμμα των Μαορί» στο παρελθόν χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ αποκαλύφθηκε η συμμετοχή του σε εμπορία πλαστών συναλλαγματικών και περίεργες «δωρεές» για τη νομιμοποίηση των ακάλυπτων χρεογράφων που διακινούσε. Πλέον κρύβεται στο Ντουμπάι, αφού έχει εγκαταλείψει τη Νέα Ζηλανδία μετά από την εμπλοκή του στην πώληση θρησκευτικού χώρου (εκκλησίας) ενός ιδρύματος των Μαορί στο οποίο προεδρεύει σε ξένους ιδιώτες με αντάλλαγμα αρκετές χιλιάδες δολάρια. Σύμφωνα με τη δικαιοσύνη τα χρήματα αυτά κατέληξαν στην τσέπη του.
Αυτός ο «εκπρόσωπος» του «Κράτους των Μαορί» επιθυμεί, σύμφωνα με τον Πατρινό επιχειρηματία, να δανείσει 17.5 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω του ίδιου ιδρύματος που έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα στο παρελθόν, με αντάλλαγμα τα γνήσια ομόλογα της Κυπριακής Δημοκρατίας!
ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Το ερώτημα που επαναλαμβάνεται είναι για ποιο λόγο δεν έχουν συλληφθεί ο Αρτέμιος Σώρρας και οι συνεργάτες του από τις αρχές. Η απάντηση είναι αρκετά απλή. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν επιδείξει σε κανέναν τα «ομόλογα» τα οποία επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν. Ακόμη και η πιο απλή εξέταση αυτών των χρεογράφων αποδεικνύει την πλαστότητα τους.
Επειδή η χρήση των παραπάνω παράνομων χρεογράφων στην Αμερική θα σήμαινε και την άμεση σύλληψη των κατόχων τους, ο κ. Σώρρας με την ομάδα του χρησιμοποίησε το κόλπο του “κηδεμονευόμενου” λογαριασμού για να κρύψει τη φύση και την προέλευση των συναλλαγματικών. Τα “ομόλογα” κρύβονται σε ένα εικονικό καταθετήριο, μια εικονική εταιρεία με την ονομασία Diamond & Diamond, που ανήκει στον κ. Anthony Diamond (Αντώνης Διαμαντόπουλος). Ο Αντώνης Διαμαντόπουλος είναι ο εκπρόσωπος της End National Debt στον Καναδά, και έχει ήδη καταδικαστεί για απάτες. Αυτός εγγυάται τη γνησιότητα των εγγράφων.
Παρόμοια είναι και τα έγγραφα που έχουν συνταχθεί από την Federal Stock Transfer & Custody Agents Inc., μια ανύπαρκτη εταιρεία – φάντασμα στον Καναδά, ιδιοκτησίας κάποιου Greg Pappas, που πιστοποιούσε την ύπαρξη των “ομολόγων” πριν φροντίσει να εξαφανιστεί (δεν λειτουργούν ούτε καν τα τηλέφωνα της εταιρείας του). Στα έγγραφα αυτά γίνεται αναφορά σε μία αμερικάνικη εταιρεία “END Nationa Debt” με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία δεν υπάρχει καν καταγεγραμμένη στο μητρώο εταιρειών της Νέας Υόρκης.
Συνήθης στόχος των ατόμων που εμπλέκονται στην πώληση αυτών των ακάλυπτων συναλλαγματικών είναι η σύναψη συμβολαίων για τον “έλεγχο” τον χρεογράφων. Τα συμβόλαια αυτά συνήθως έχουν περίεργους όρους, όπως η άμεση επιστροφή ποσοστού των χρημάτων μετά την «εξαργύρωση» (προσφέρονται για παράδειγμα 50 δισεκατομμύρια, αλλά πρέπει να επιστραφεί την επόμενη ημέρα το 1 δισεκατομμύριο ) και υπέρογκες αμοιβές για τους διαμεσολαβητές που πρέπει να καταβληθούν κατά την υπογραφή (για παράδειγμα 2% αμοιβή που ισοδυναμεί πάλι με 1 δισεκατομμύριο).
Αφού συναφθεί το συμβόλαιο “ελέγχου” των συναλλαγματικών, το θύμα είναι στο έλεος της σπείρας, η οποία θα καταφύγει στα δικαστήρια ζητώντας αποζημιώσεις για τη μη ολοκλήρωση της συναλλαγής. Στη χειρότερη περίπτωση, ως “προσωρινό αντάλλαγμα ασφαλείας” για τις συναλλαγματικές που δίνονται στον οργανισμό για έλεγχο, ζητούνται άλλα αξιόγραφα, όπως κρατικά ομόλογα, τα οποία μπορούν να πωληθούν μέσα σε ένα βράδυ.
Αυτό που διαφημίζει το διεθνές κύκλωμα είναι ότι με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί “εικονικό χρήμα”, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιήσει το θύμα κατά του διεθνούς τραπεζικού συστήματος. Το κακό όμως είναι ότι η απάτη αυτή είναι παλιά και γνωστή στις τράπεζες, οπότε αυτός που ουσιαστικά μένει με τα άχρηστα χαρτιά στα χέρια είναι το θύμα.
Σε κάθε περίπτωση, κατά τα διαφαινόμενα, στόχος της οργάνωσης του Αρτέμιου Σώρρα είναι η πόλωση και η πολιτική εκμετάλλευση, αφού κυοφορείται η υποστήριξη πολιτικής κίνησης. Η μη αποδοχή των ακάλυπτων συναλλαγματικών χρησιμοποιείται έντεχνα ενάντια στο πολιτικό σύστημα, χρησιμοποιώντας την πικρία των πολιτών για τις τελευταίες εξελίξεις. Δυστυχώς όμως, τα χρήματα δεν υπάρχουν.

 

Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ «ΟΜΟΛΟΓΩΝ» ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΟΜΟΛΟΓΟ» ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣΜε τα ακάλυπτα ομόλογα ο Αρτέμιος Σώρρας ασχολείται από το 2010, όταν σε ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε σε συνεργάτη του (από τον οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα), συμπεριέλαβε μια διεθνή συναλλαγματική που είχε στην κατοχή του. Το παράνομο αυτό χρεόγραφο, που παρουσιάσαμε στο Α΄μέρος της έρευνας, διακινήθηκε από τον ίδιο τον Αρτέμιο Σώρρα μέσω email, είχε αριθμό 2009-0500-SLW-0010-0216 και εκδόθηκε από τον κ. Wozny στις 7 Αυγούστου 2009.
To πρώτο «ομόλογο» που κατασκεύασε η διεθνής σπείρα, διακινήθηκε από το προσωπικό email του Αρτέμιου Σώρρα προς συνεργάτη του και κατέληξε σε Τούρκους
Στις 9 Δεκεμβρίου 2010, ο κ. Wozny δήλωσε στην πολιτεία της Washington την πρώτη εκχώρηση του χρεογράφου, το οποίο ήταν μέχρι τότε στην κατοχή του κ. Σώρρα. Η εκχώρηση έγινε στο νέο δικαιούχο του χρεογράφου, την τουρκική εταιρεία Maan Guarantee Holding Anonim Sirketi, με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Πρόεδρος της τουρκικής εταιρείας είναι ο κ. Mehmet Ali Tuksavul. Η εταιρεία αυτή δραστηριοποιείται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, στην εκμετάλλευση ορυκτών πλούτων και κτηματικών περιουσιών, στην εξαγορά άλλων εταιρειών και σε αγορά πολύτιμων λίθων. Ένα μήνα αργότερα το ίδιο χρεόγραφο εκχωρήθηκε στην εταιρεία Panther Continental S.A., θυγατρική της Maan Guarantee Holding Anonim Sirketi, με γραφεία στην Ελβετία και στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους και με πρόεδρο τον αδελφό του Mehmet Ali Tuksavul, τον Nezih Umut Tuksavul.
Μια έρευνα για τον Mehmet Ali Tuksavul στο διαδίκτυο φανερώνει ότι ο ίδιος είναι λάτρης του Κεμάλ και των Ρόθτσιλντ, με νοσταλγίες παλαιών Οθωμανικών εποχών και με διαδικτυακή συσχέτιση με ομάδα στο Facebook που αναπολεί την κατοχή της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους με την ονομασία “Selanik” και φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ μπροστά στο Λευκό Πύργο και με την ημερομηνία 1881 (ημερομηνία γέννησης του Κεμάλ).
Ο κ. Σώρρας μέχρι στιγμής έχει αποκρύψει από τον Ελληνικό και Κυπριακό λαό τη συνεργασία του με τον κ. Wozny, άλλα και την πορεία του συγκεκριμένου χρεογράφου προς τους δυο Τούρκους. Ακόμη και αν η οργάνωση End National Debt δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες της συνεργασίας με το διεθνές κύκλωμα του Stephen Louis Wozny και δεν βλέπει τη μεγάλη εικόνα, η επικινδυνότητα του εγχειρήματος του κ. Σώρρα για την ασφάλεια της Ελλάδος και της Κύπρου είναι υπαρκτή. Η απαίτηση του κ. Σώρρα για τη νομιμοποίηση των ακάλυπτων συναλλαγματικών – χρεογράφων και την ανταλλαγή τους με γνήσια ομόλογα του Ελληνικού και του Κυπριακού δημοσίου ονομαστικής, αξίας $650 δισεκατομμυρίων στο σύνολο, θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να αποτελέσει το Δούρειο Ίππο για οποιονδήποτε έχει στην κατοχή του τέτοια έγγραφα.

Στοιχεία από αυτό το άρθρο δημοσιοποιήθηκαν σε:

http://mignatiou.com/2013/05/%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CF%8D%CF%81/ και αναδημοσίευση στο Εθνος της Κυριακής http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=24762&subid=2&pubid=63822458
http://tanea-london.net/SCOOPS/Apocalypsis13-47.html
Τηλεοπτικό σταθμό Mega Κύπρου: http://www.youtube.com/watch?v=kpu1QTaFjkA

http://banquedorient.org/web/?p=2275

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>