Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ εν ΔΡΑΣΕΙ!!!

Παλιά ξέραμε ότι οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ και σύχναζαν σε ΚΑΚΟΦΗΜΕΣ συνοικίες, όμως ΑΛΛΑΞΑΝ τα πράγματα εξελιχθήκαμε και τώρα οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ οργανώθηκαν και έχουν το μόνιμο στέκι τους στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ή αλλιώς ΒΟΥΛΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

Απέφυγε την επώδυνη διαδικασία ο κυβερνητικός συνασπισμός «Γλίτωσε» η κυβέρνηση την ψηφοφορία για τα δάνεια των κομμάτων

Με ένα περίτεχνο ελιγμό, το προεδρείο της Βουλής -το οποίο ήταν σε ανοιχτή επικοινωνία με την κυβέρνηση- απέφυγε την ονομαστική ψηφοφορία για το σύνολο του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, που περιλαμβάνει την τροπολογία για τα δάνεια των κομμάτων.
Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι σε αυτό «βοήθησε» και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -για μια ακόμα φορά- εμφανίστηκε δια των κοινοβουλευτικών του εκπροσώπων, Δημήτρη Παπαδημούλη και Παναγιώτη Λαφαζάνη, με διπλή αντιφατική γραμμή.
Σε κάθε περίπτωση, το νομοσχέδιο πλέον ψηφίστηκε και ο κυβερνητικός συνασπισμός απέφυγε μια κοινοβουλευτική διαδικασία, στην οποία θεωρείται σίγουρο ότι θα εμφάνιζε σημαντικές απώλειες.
Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης, κατά την έναρξη της σχετικής διαδικασίας, επανέλαβε ότι ονομαστική ψηφοφορία μόνο για τη συγκεκριμένη τροπολογία δεν μπορεί να γίνει, καθώς έχει ήδη ψηφιστεί από την περασμένη Πέμπτη.
Υπό αυτά τα δεδομένα, εξήγησε προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η ονομαστική ψηφοφορία που ζητήσατε μεταβάλλεται σε ονομαστική για το σύνολο».
Στην εξήγηση του προέδρου κανείς από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν εξέφρασε διαφωνία -τουλάχιστον στην αρχή-, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να είχε υπάρξει και σχετική συνεννόηση μεταξύ Τραγάκη και Παπαδημούλη.
Σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι εκείνοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που λείπουν έστειλαν επιστολική ψήφο για το σύνολο του νομοσχεδίου και όχι για τη συγκεκριμένη τροπολογία.
Όμως, λίγα λεπτά πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ζήτησε το λόγο ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Λαφαζάνης, και μπλόκαρε την όλη διαδικασία.
Στην ουσία παρέκαμψε τη συμφωνία Τραγάκη – Παπαδημούλη και επανέφερε την αρχική πρόταση του κόμματός του για ψηφοφορία μόνο για την τροπολογία. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι υπήρξαν διαστήματα κατά τα οποία οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν για το ίδιο διαδικαστικό θέμα, προτείνοντας όμως διαφορετικές λύσεις!
Η εικόνα «εσωτερικού μπάχαλου» που εξέπεμψε η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται ότι έδωσε το πάτημα στον προεδρεύοντα κ. Τραγάκη να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες τη συνεδρίαση, λέγοντας ότι «από την στιγμή που δεν υπάρχει νέο αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, δεν υπάρχει και λόγος για να γίνει. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και η συνεδρίαση έληξε».
Πάντως, ο κ. Παπαδημούλης σε ενημέρωση προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες επιχείρησε να συμμαζέψει όσα είχαν προηγηθεί, μιλώντας για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που μεθοδεύτηκε από την κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι «μπροστά στο φόβο των διαρροών από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ο κ. Τραγάκης ισχυρίστηκε ότι εγκρίθηκε το νομοσχέδιο χωρίς ονομαστική ψηφοφορία».
Σημείωσε ότι είχε προηγηθεί επικοινωνία μεταξύ του ίδιου και του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τονίζοντας ότι «δεν μας έθεσε ως προϋπόθεση την αλλαγή του αιτήματός μας», ενώ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα καταθέσει νέα τροπολογία, που θα ακυρώνει αυτή που διαγράφει τις ποινικές ευθύνες όσων χορήγησαν δάνεια στα κόμματα.
http://www.protothema.gr/

Related posts: