«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑ’Ι’ΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ «ΕΥΡΩ» ΚΑΙ Η ΒΑΘΙΑ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

 

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou  Bleibergweg 114D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 02102 32513
                                                                                 E-Mail: chaziteo@t-online.de                                                                                       
       04.04.2013
Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου
Το εκτρωμα «ευρω» δεν δημιουργηθηκε πρωτιστως απο οικονομικη αναγκαιοτητα αλλα απο πολιτικη σκοπημοτητα.
Το ενιαιο αυτο νομισμα στην αρχη στηριξε με σκοπημως χαμηλοτοκα δανεια τις υπερχρεωμενες σημερα χωρες της νοτιας ευρωπης.
Μια χωρα μελος της «Σοβιετικης-Ε.Ε.» μπορει να χρεωθη στους πολιτες της, στο εξωτερικο και δη στον επιχειρηματικο τομεα δηλαδη στις ετσι ονομασθεισες αγορες τ ης CityofLondonαλλα και στα νοικοκυρια.
Εδω βοηθαει η πολιτικη καθε χωρασ την εξαπλωση της κυκλοφοριας του χρηματος, διοτι το σκοπημως φθηνο χρημα, και εδω κρυβεται η παγιδα της σκλα- βιας, παντοτε και παντου οδηγει στην κατακορυφη αυξηση του χρεους ενος ατομου ‘η μιας χωρας. Ακομη διατηρουνται οι περισσοτερες χωρες της «Σοβιετικης-Ε.Ε.», με εξαιρεση τις μεχρι τον λαιμο χρεωμενες οπως η Ελλασα και η Κυπρος και σηκωνουν το δυσβαστακτο χρεων τους, εως οτου σε λιγο και αυτες θα καταρρευσουν.
Αυτοι το γνωριζουν οι αναπτυσσομενες χωρες Κινα, Ινδια, Βρασιλια κ.α. και γι’ αυτο εγκαταλειπουν στις συναλλαγες τους το εκτρωματικο νομισμα ευρω. Κατα το ΔΝΤ, το ετος 2012 πουλησαν οι κεντρικες τραπεζες των ως ανω χωρων πανω απο 45 δισεκατομμυρια ευρω. Το δολαριο παραμενει συνεπως το επικρατουν παγκοσμιο νομισμα.
Οι αμφιβολιες για την ικανοτητα δανειοληψιας και των χωρων υαινες μελη της «Σοβιετικης  -Ε.Ε.», δημιουργει  δικαιολογημενα σε ορισμενες κεντρικες τραπεζες του κοσμου αμφιβολιες, οτι το εκτρωματικο ευρωπα’ι’κο νομισμα ευρω θα μπορουσε να χρησιμοποιηθη στις συναλλαγες ως επικρατουν νομισμα.
Ηδη μια σοβαρη αυξηση τον τοκων θα οδηγουσε κατα τις προβλεψεις τις περισσοτερες χωρες υαινες της «Σοβιετικης-Ε.Ε.» στην οικονομικη καταρρευση. Το οικονομικο χαρτινο σπιτι της ενωσης   αυτης βρισκεται ετσι και αλλως  ηδη προ της τελικης του καταρρευσης.
Μολις  καταρρευσει, το αναμοχλεμενο ποσο των 36 τρισεκατομμυρια ευρω που κατεχει θα δημιουργησει στον πλανητη ενα τετοιο Τσουναμι, που το ομοιο του το 2008 στις ΗΠΑ θα θεωρηθει σαν μια απλη καταιγιδα.  
Η ευρωζωνη η ιδια, λογω των γεωστρατηγικων και γεωπολιτικων σχεδιασμων  των ΗΠΑ, σε λιγο θα καταρρευσει με εξοδο απ’ αυτην της Ιταλιας ως πρωτη χωρα. Η καταρρευση συνεπως δεν ειναι πολυ μακρυα και για τον λογο αυτο η ηλιθια εμμονη παραμονης της Ελλαδος και της Κυπρου στην ευρωζωνη περαν που ειναι ανεξηγητος, ειναι και εγκληματικη για τους πληθυσμους των δυο αυτων χωρων.
Το εκτρωμα «ευρω» πρεπει να εξαφανισθη και θα εξαφανισθει μια για παντα απο την ευρωπη και θα αντικατασταθη με μια νεα ρασιοναλιστικη νομισματικη υποδομη.
Τα Μνημονια και οι διαφορες Τρο’ι’κες ειναι βοηθητικα εργαλεια που βοηθουν τους μεγαλοαπαταιωνες με τα εγχωρια τσιρακια τους και οχι τις χωρες που κυριολεκτικα καταληστευουν.
Οι χωρες, με τα εργαλεια αυτα, προδιδονται, λεηλατουνται  και σκλαβωνονται.
Αυτα που απαιτει η «Σοβιετικη-Ε.Ε.» απο τα μελη κρατη της δεν εκπληρωνει η ιδια.
Εαν ενα κρατος ηταν οργανωμενο οπως ειναι η «Σοβιετικη-Ε.Ε.», λογω ανυπαρξιας βασικων δημοκρατικων δομων και ελεγχων και λογω της εξαγριω-σης των χρηστων ηθων, με τους βουλευτες να εργαζονται παραλληλα με αμοιβη για τα συμφεροντα επιχειρηματιων και αλλων οργανισμων, δεν θα ειχε καμια πιθανοτητα να γινει δεκτη ως μελος της ευρωπα’ι’κης ενωσης.
Το μεγαλυτερο και θρασυτατο ψευδος της «Σοβιετικης – Ε.Ε.» κρυβεται στο εορταστικα διατυπωθεντα συνθηματα για τους στοχους της συμβασης του Μααστριχτ της 12.02.1992. Οπως εδειξε η μεχρι σημερα εξελιξη, στην πραγμα- τικοτητα δεν προκειται για «ενισχυση της αλληλεγυης» μεταξυ των λαων της ευρωπης, ουτε για την «οικονομικη και κοινωνικη προοδο» αλλα και ουτε για την «ενισχυση της ταυτοτητας και ανεξαρτησιας της ευρωπης».
Αντι αυτων στην πραγματικοτητα οφειλεν η ευρωπη να γινη ο τελευταιος σταθμος στο δρομο για τον «Ενα Κοσμο», με μια δικτατορικα κυβερνωσα υπερκυβερνηση.
Η πολιτικα ενωμενη ευρωπη οφειλεν δηθεν να ειναι σε θεση να ανταποκρινεται για ολες τις «μελλοντικες προκλησεις» των ευρωπαιων.
Ξαφνικα ομως η «Σοβιετικη – Ε.Ε.» της σημερον, δεν ειναι σε θεση, παρα μονο υπο την επικυριαρχια της Γερμανιας να λυση εν μερει τα προβληματα της.
Η Γερμανια ομως δεν ειναι ακομη ενα ανεξαρτητο και κυριαρχο κρατος αλλα μονο ενα υποκαταστημα του διεθνους πολιτικου σιωνισμου, των μεγιστανων του χρηματος. Με τον τροπο αυτο παραβιαζεται η αρχη της μη αναμειξης στα εσωτερικα των χωρων μελη της ευρωπης με το εκτρωματικο νομισμα ευρω, με τα Μνημονια σε αγγλικο δικαιο και με τις διαφορες «Τρο’ι’κες».
Αντ’ αυτων ξεθαβονται οι βαθυα αγκυροβολημενες ανθρωπινες πρακτικες και συμπεριφορες, ως
·         Κανιβαλισμος (αυτοκτονιες λογω οικονομικων προβληματων)
·         Σκλαβια
·         Δουλοπαροικια
·         Δικαιο πυγμης
·         Δολοφονιες
·         Βασανισμοι και δολοφονιες αιχμαλωτων
·         Αγωνες Μονομαχιων
·         Βασανισμοι στο ποινικο δικαιο
·         Παραδοσιακη σκληροτητα στα παιδια
·         Ενστικτα αγωνων και πολεμων κ.α.
που ειναι ανεξαρτητες απο φυλες, ιδεολογιες και οικονομικα συστηματα και οι οποιες εν μερει ηταν αναγκαιες στην προ-και ουμανιστικη φαση πριν 100 και   1 εκατομμυριο χρονια για να επιζησουν οι φυλες, εως οτου επικρατησεν η λογικη, το ηθος, ο ουμανισμος και ο πολιτισμος. Αυτο γινονταν μεχρι προσφατα πιστευτο.
Κανιβαλισμος στο Ροτενμπουργ Γερμανιας ομως το 2003 και η συμπεριφορες των Τρο’ι’κων απο την «Σοβιετικη – Ε.Ε.», ΕΚΤ και ΔΝΤ στην Ελλαδα και Κυπρου δειχνουν, οτι κανιβαλισμος ειναι ακομη, στην δηθεν πολι- τισμενη βορεια ευρωπη, υπαρκτος.
Η σκλαβια και η δουλοπαροικια καταργηθηκαν δηθεν με την εφευρεση των μηχανων εργασιας και διοτι η δυναμη του σκλαβου εγινε αντιοικονομικη.
Σημερα ζουμε μεσα στην «Σοβιετικη – Ε.Ε.» το τελειως αντιθετο. Οχι μονο διαπιστωνει πολιτης τον αισχρο τροπο με τον οποιο καθημερινα απαταται αλλα και που συστηματικα σκλαβωνεται απο την πολιτικη που εφαρμοζει το νεοφιλελευθερο ληστρικο καπιταλιστικο οικονομικο συστημα τους ανθρωπους και στις επιχειρησεις.
Αυτο το διαπιστωνουν  και κατεχοντες νοημοσυνη, εμποροι, επιχειρημα-τιες, τεχνικοι, γιατροι κ.α. και ολοκληρα μελη κρατη της «Σοβιετικης – Ε.Ε.».
Ετσι σκλαβωθηκαν ηδη οι χωρες PIIGS (Γουρουνια!) της «Σοβιετικης- Ε.Ε.».
Οι υπερχρεωμενες αυτες χωρες αναγκαζονται να τοποθετησουν σε θεσεις κλειδια των κρατικων τους λειτουργειων εμπιστους των δανειστων τους, δηλαδη ανθρωπους απο μασονικες στοες, ροταρυ, λα’ι’ονς και απο αλλους συνασπισμους των βλακων, οπως π.χ. ο Σαμαρας και ο Αναστασιαδης σημερα στην Ελλαδα και στην Κυπρο.
Τετοιοι ανθρωποι οδηγουν τους λαους τους στην λεηλασια τους απο τους κερδοσκοπους και εις τον δια της πεινας θανατο τους. Επειδη οι μεγαλοι δανειστες δεν θελουν να μειωσουν την επιδραση τους π.χ. στην Ελλδα και στην Κυπρο, διοτι πρωτιστα ενδιαφεροντα για τα πιθανα κοιτασματα υρδογονανθρακων, δεν τους ενδιαφερει η πληρωμη του χρεους!
Αυτο ειναι στα χαρτια και χαρτια ως χαρτονομισματα τυπωνουν οσα θελουν και χωρις κανεναν ελεγχο.
Ακομη και εαν ενας χρεωστης, οπως η Ελλαδα, δεν ειναι σε θεση να πληρωση ουτε τους τοκους, λαμβανει χωρα μια αναπροσαρμο-γη του χρεους και η υποχρεωση των τοκοχρεωλυσεων, δηλαδη η σκλαβια, παραμενει! Ο θανατος της Ελλαδος και της Κυπρου πρεπει να μην ειναι ταχυς, πρεπει να ειναι μακρας χρονικης διαρκειας!!! 
Επισης και οι κοινωνικες πρακτικες ως π.χ. το δικαιο πυγμης (αγγλικο δικαιο!) στα Μνημονια, ανθρωπινα θυματα (μονο στην Ελλαδα πανω απο 3500 αυτοκτο-νιες), βασανισμοι και δολοφονιες αιχμαλωτων, δολοφονιες στο ποινικο δικαιο κ.α. που ηταν παλαιοτερα πολυ διαδομενες, δεν εξαληφθηκαν σημερα. Το παραδειγμα Ελλαδα δειχνει, οτι οσο περισσοτερο ενας λαος υποκυπτει στα κελεσματα της Τρο’ι’κας, τοσο περισσοτερο τιμωρειτε. Γι’ αυτο ειναι πε-ρισσιτερο απο νομιμο να πεταχθουν με κλωτσιες εκτος Ελλαδος τα μελη της Τρο’ι’κα που, ως υπαλληλοι που ειναι, εκτελουν εντολες των δανειστων, των μεγιστανων του χρηματος.
Καθε Τρο’ι’κα ειναι κατι παραπανω απο μια σαδιστικη κατασκευη αδιστακτων ανθρωπων και πρεπει αλυπητα να καταστραφη.
Το ετος 1945 η επιφανεια του πλανητη Γη των 510 εκατομμυριων τετραγωνικων χιλιομετρων, κατεχονταν απο 60 χωρες. Το ετος 1994 η ιδια επιφανεια διαιρουνταν απο 160 και το 2008 απο 192 χωρες. Εντομεταξυ αθροιστικεν ακομη μια χωρα. Μεταξυ 1945 και 2008, δηλαδη σε μονο 63 χρονια δημιουργηθηκαν στον πλανητη μας 132 νεα κρατη. Ο αριθμος αυτος αυξηθηκε σημερα ακομη με ενα κρατος και συνεχως θα αυξανεται ακομη για πολλα χρονια…Απο που και γιατι δημιουργηθηκαν τα επιλεον 133 κρατη; Μηπως τα αρχικα 60 κρατη παρεδωσαν απο αγαπη προς τους πλησιον τους εθελοντικα μερος των εδαφων τους στους γειτονες τους;
Τα επιπλεον 132 νεα κρατη δημιουργηθηκαν με συνωμοσια, επανασταση, πραξικοπημα, εκβιασμο, κλοπη, τρομοκρατια και δολοφονια.
Ο μεγαλυτερος αριθμος των νεων αυτων κρατων εξουσιαζεται μεχρι σημερα απο συνωμοτες, ληστας, δολοφονους και τρομοκρατες.
Εχει δημιουργηθει η αποψη, οτι κυκλοι των σημερινων μεγαλων δυναμεων σκοπημα διαλυουν ανεξαρτητα κρατη και δημιουργουν πληθωρα νεων ανικων να υπαρ-ξουν χωρις προστασια.
Προκειται για νεα μορφη του σκλαβωματος.
Η σκλαβια μεμονομενων ανθρωπων αντικατασταθηκε απο την σκλαβια ολοκληρων εθνων! Μονο ο τοκος σε δανειζομενα χρηματα μπορεσε να κανη το θαυμα  αυτο.
Αυτοι που συγκεντρωσαν στα χερια τους την μαζα του χρηματος απεκτη-σαν και τα μεσα και την ισχυ να κανουν με τους λαους του πλανητη μας οτι και οπως θελουν.
Αυτοι οι ανθρωποι ειναι ανικανοι να κατανοησουν, οτι η τοσο διατυμπανιζομενη πολυπολιτισμικοτητα θα μπορουσε να βρη τον προορισμο της, χωρις την οικονομικη και κοινωνικη αναπτυξη που καθωριζεται και κατευθυνεται απο την πολιτικη του ΔΝΤ. Κατα ηλιθιο τροπο με την πολιτικη του ΔΝΤ οι χωρες αναγκαζουνται να επιβαλλουν μετρα υποδομικης προσαρ-μογης με π.χ. μειωση των κοινωνικων δαπανων, διαγραφη  επιχορηγησεων σε βασικα προ’ι’οντα διατροφης, μειωση μεισθων, υποτιμησεις κ.α. και το χειροτερο λεηλατουνται και σκλαβωνονται για ολο το μελλον τους.
Δεν υπαρχει κανενας φυσικος νομος βασει του οποιου θα πρεπει παντοτε να γινεται ενας πολεμος.
Ο πολεμος ειναι μεν μια εμφανιση του πολιτισμου και μπορει να υπηρξε στις αρχα’ι’κες και προπολιτισμικες εποχες αναγκαιος για την επιβιωση, αλλα σημερα δεν ειναι σε καμια περιπτωση αναγκαιος.
Ο πολεμος ως πατηρ παντων του Ηρακλειτου, σχετιζεται με τον αδιακοπο αγωνα των δυναμεων της φυσεως απο τον οποιον προκυπτουν τα παντα, χωρις ομως ποτε να υπαρχη νικημενος και νικητης.
Στους αρχαιους πολιτισμους οι ανθρωποι σκοτωναν για την νικη των θεων τους εναντιον των θεων των εχθρων τους, για τον αυτοκρατωρα, για την αναγνωριση μιας υψηλοτατης κυριαρχιας κατα την θεληση του θεου, για θρησκευτικους πολεμους λογω της διαφορετικης τους πιστης, για τον εθνικισμο ενος εθνους, για την απελευθερωση του λαου απο ξενη κατοχη και σκοτωναν οταν η κοινωνικη ζωη που αποτελει τα θεμελια της κρατικης οντοτητας, κινδυνευε. Σκοτωναν περαιτερω για ιδιαιτερα δικαια και για την ελευθερια του ανθρωπου και της ανθρωπινης κοιωνιας.
Στους ιστορικες εποχες τα αιτια των πολεμων υπηρξαν οι αναγκες διατροφης και σημερα η κυριαρχια επι των στρατηγικων πρωτων και ενεργειακων υλων.
Οι σημερινες γενοκτονιες δικαιολογουνται απο τους εγκληματιες με τον σκεπτι-κισμο, οτι ειναι προτιμωτερο να εξοντωνεται μονος του ο υπερπληθυσμος απο το να μεταναστευη.
Καμια δυναμη μεχρι σημερα στον πλανητη Γη δεν μπορεσε να δαμαση τα ανθ- ρωπινα ενστικτα για αγωνα και πολεμο. Κανενας εξουσιαστης μιας χωρας δεν τολμα να αφηση στρατιωτικα ανυπερασπιστο τον λαο του.
Η κατασταση αυτη ενισχυεται πολυτροπα και απο αυτους που κατασκευαζουν τα φονικα οπλα και τα χρυσοπωλουν.
Η Γερμανια κατεχει την τριτη θεση μετα τις ΗΠΑ και την Ρωσια στην εξαγωγη στρατιωτικου υλικου. Για τον εξοπλισμο σημερα των 193 κρατων, στα οποια κατοικουν περιπου 2000 λαοι, δαπανωνται καθε χρονο περιπου 3 εως 10 % του ΑΕΠ καθε χωρας για εξοπλιστικα προγραμματα, δηλαδη συνολικα περιπου 1000 δισεκατομμυρια δολαρια που καταληγουν στις τσεπες των παραγωγων.
Εαν η σημερινη κατασταση παραμεινει σταθερη θα δα- πανωνται το 2025 τον χρονο περιπου 3000 δισεκατομμυρια δολαρια. Για την καταπολεμιση της πεινας παγκοσμια και σε συγκριση δαπανωνται ψιχουλα!
Οι αναφερθεισες βαθεια αγκυροβολεμενες ανθρωπινες πρακτικες και συμπερι-φορες στην ανθρωπινη κοινωνια, συμπεριλαμβανομενων και των πολεμων, θα μπορουσαν να αντιμετωπισθουν αποτελεσματικα εαν δινονταν στους ανθρωπους αυτα τα οποια λαμβανουν με πολεμους και σημερα με τις μεθοδους λεηλα- σιας των λαων.
Η σημασια της ζωης κρυβεται πισω απο τις εννοιες των ψυχικων σχεσεων μεταξυ των ανθρωπων και οχι πισω απο την απομονωση και το μισος.
Η μεγαλυτερη επιτευξη του Προμηθεα υπηρξε η επανασταση του εναντια των φυσικων νομων και την εισαγωγη του δικαιου, που εχει τους δικους του νομους και εκτοπιζει εκει που γινεται δυνατο, τον νομο της αυθαιρεσιας και της ανισοτητας βασει των οποιων ο ισχυρωτερος τρωει τον λιγωτερο ισχυρο, οπως πραττει σημερα το ισχυρο νεοφιλελευθερο και εγκληματικο καπιταλιστικο οικονομικο συστημα της «Σοβιετικης – Ε.Ε.» με τις Τρο’ι’κες εκ της «Σοβιετικης-Ε.Ε.», ΕΚΤ και ΔΝΤ σε βαρος των χωρων PIIGS, δηλαδη Γουρουνιων, της νοτιας ευρωπης.
Ο Προμηθεας εναρμονισε τον ον (τον χαρακτηρα του ανθρωπου) με τους συμπαντικους νομους (ηλεκτρομαγνιτισμου, αδυναμης και δυνατης πυρηνικης και της βαρυτητας) και τις διετυπωσε με τις αρετες, τις αξιες, τις αρχες και τα ιδανικα, δηλαδη με στοιχεια που ειναι αγνωστα στις χωερες μελη υαινες της «Σοβιετικης-Ε.Ε.»!
Ο 21ος μ.Χ. αιωνας αρχισε με ολοκληρωμενες αλλογες προσπαθειες, περιπε-τειες και συγκρουσεις των ΗΠΑ σχεδον παντου στον πλανητη Γη.
Οχι συγ-κρουσεις μεταξυ αρετων και διαφθορας, αλλα μεταξυ των αρετων μεταξυ τους για τα συμφεροντα των ολιγων. Οι παλαιες αμερικανικες αρετες εχασαν επισης στους αμερικανους την αυθεντια τους και δεν ειναι πλεον σε θεση να ικανοποιη- σουν τις πνευματικες και κοινωνικες αναγκες της ψυχης των αμερικανων.
Θα μπορουσε κανεις να συμπερανη, οτι η ψυχη των μη αμερικανων ειναι μεγαλυτερη απο αυτη των αμερικανων και γι’ αυτο δεν ταιριαζει πλεον σε παλαια καλουπια. Οπως φαινεται, καθε εποχη εχει τον δαιμονα της και ο διαμονα της «Νεας Ταξης Πραγματων» ειναι αιμοσταγης και καταστρεπτικος και επιδειωκει να κατασπαραξη τον σημερινο κοσμο και μετα το χαος να τον ανορθωση   στα μετρα του Ο νεος μυθος αγωνιζεται κατα του παλαιου μυθου για κυριαρχια επι της ανθρωπινης ψυχης.
Αυτος ειναι και ο λογος που καθε ζωντανος ανθρωπος ταραζεται σημερα απο μοιρα του καιρου του. Η ανθρωποτητα μπηκε ηδη στον αστερισμο της βασανιστικης ανησυχιας για το μελλον της. Βρισκομαστε στον πλανητη μας σε μια παγκοσμια καταστροφικη κοσμολογικη στιγμη.
Η ζωη του μεμονομενου ανθρωπου τελειωνει φυσιολογικα με την μεγαλη ηλικια, προωρα, λογω ελλειψης τροφης, κλιματολιγικων συνθηκων, ασθενειας, δολοφονιας, πολεμων κ.α.
Αναλογα ισχυει το ιδιο και για τις ανθρωπινες κοινω-νιες ως συνολα.
Κοσμικα και βιολογικα αιτια μπορουν να θεσουν ενα τερμα στην ζωη.
Οι δυνατοτητες υπαρξης της ζωης καταστρεφονται. Μπορει να επελθη και μια κατασταση εκφυλισμου του ανθρωπινου ειδους.
Οι αναλογιες των ατυχηματων και αυτοκτονιων της ανθρωπινης κοινωνιας, δηλαδη με πυρηνι-κους πολεμους, ειναι πολυ δυνατες. Ειναι δυσκολο να σκεφθη κανεις οτι π.χ. η βορειας Κορεα θα τολμουσε ενα πυρηνικο πολεμο κατα των ΗΠΑ με απρο-βλεπτες και μη ελεγχομενες αντιδρασεις που θα οδηγουσαν σε ενα πραγματικο ολοκαυτωμα.
Μηπως κατι τετοιο σε καποια στιγμη ειναι ενα αναποφευκτο γεγονος; Με ποια ορια ζωης μπορει να υπολογιζη ακομη η ανθρωποτητα;
Πολυστρωμες κοινωνιες ειναι περισσοτερο ευαισθητες σε «ανωμαλιες» απ’οτι οι μη εξεληγμενες.
Η συμπλεγματικη κοινωνια μπορει μεν να αντιδραση γρηγο- ρα, ευελεκτα και ευστοχα απ’οτι μια κοινωνια της παλαιας ταξης, αλλα μπορει επισης να καταληξη ευκολα σε αδιεξοδα, που επιδρουν σε ολη την κοινωνια, δηλαδη μπορει να αναταραχθη απο τα θεμελια της, χωρις σωτηριες αντιδρασεις.
 Στην ερωτιμα ομως προτιμησης, ενος πλουραλιστικου κοσμου οπως εως ση- μερα και με ολα τα μειονεκτηματα του ‘η ενος ενιαιου κοσμου με μια παγκοσμια και δικτατορικη κυβερνηση, η απαντιση του γραφοντος ειναι ξεκαθαρα υπερ του πλουραλιστικου κοσμου, με ολα τα μειονεκτηματα του.
Δεν πρεπει να μας ενδιαφερη το τι θελει και το τι επιδιωκει ενας γερμανος υπουργος οικο-νικων που δυστυχως οργωνει, λογω ανυπαρξιας προσωπικοτητων στην «Σοβιετικη-Ε.Ε.», οπως αυτος θελει.
Ειναι πεποιθηση του, οπως δηλωσε αυτος την 18.11.2011, οτι για τον 21ο μ.Χ. αιωνα μια πολυ πιο σοφη μελλοντικη προσεγγιση απο την επιστροφη στην κανονιστικη μονοπωλιακη θεση του κλασικου εθνους-κρατους ειναι η δημιουργια μιας νεας μορφης διακυβερνησης για την ευρωπη.
Προφανως εννοει χιτλερικου τυπου……
Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>