«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ευαγόρας Παλληκαρίδης. Παρών!

Προς Φανούλα Αργυρού

νδρν γρ πιφανν πσα γ τάφος

Γεώργιος Γιαλτουρίδης παρών

Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος παρών

Μοιραστείτε το!

15 comments to Ευαγόρας Παλληκαρίδης. Παρών!

  • Δημήτρης Στεργιούλης

    Αν ήμουν στη θέση του κ. Αναστασιάδη στη συνεδρίαση του Εurogrour θα έλεγα τα ακόλουθα

    του Δημήτρη Στεργιούλη
    Επίτιμου Διευθυντή 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
    «ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

    Κύριοι Υπουργοί ,
    Όπως σας είναι γνωστό η Πατρίδα μου, τη διακυβέρνηση της οποίας ανέλαβα πριν από ένα μήνα, βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση , λόγω των αδυναμιών του τραπεζικού της , κυρίως , συστήματος, που , σήμερα ,δυστυχώς, αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας.
    Για να αντιμετωπίσουμε το ανωτέρω πρόβλημα εξαιτούμαι εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας οικονομική στήριξη με όρους που θα εμπεριέχουν το στοιχείο της καλώς νοούμενης αλληλεγγύης , που πρέπει να διέπει τις σχέσεις των κρατών μελών της Ε.Ε. γενικά, και ειδικά τα μέλη της Ευρωζώνης.
    Στο διάστημα της μιας εβδομάδας που μεσολάβησε μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης συνεδρίασης του Eurogroup και αφού οι αντιπρόσωποι του λαού μου απέρριψαν αιτιολογημένα την απόφαση της πρώτης συνεδρίασής μας, την οποία και προσυπέγραψα, λέχθηκαν πολλά σε βάρος της Πατρίδας μας , από επιφανή στελέχη των χωρών μελών της Ευρωζώνης.
    Επισημαίνω στο σημείο αυτό το γεγονός ότι είμαι Πρόεδρος μιας μικρής χώρας διαρθρωμένης, όμως , δημοκρατικά και τις όποιες αποφάσεις του Κοινοβουλίου της είμαι υποχρεωμένος να τις σέβομαι.
    Ευθύς ως οι Αντιπρόσωποι του λαού μου απέρριψαν το «σχέδιο διάσωσης» του τραπεζικού μας συστήματος, όπως αυτό στις γενικές του γραμμές διατυπώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Eurogroup, άρχισαν εκ μέρους πλείστων όσων εξ υμών , απειλές εναντίον μας.
    Το όλο πλέγμα των απειλών είχε ως πηγή εκπόρευσης τη Γερμανία και συγκεκριμένα το θλιβερό πολιτικό δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε, το οποίο ποδηγετεί σήμερα την Ευρώπη.
    Το γεγονός αυτό αποτελεί όνειδος για όλους μας, γιατί χρίσαμε «γκεσέμια» της Ευρώπης εκείνους των οποίων οι γονείς δύο φορές και σε διάστημα είκοσι ενός χρόνων αιματοκύλησαν την Ευρώπη και σφαγίασαν τους λαούς της. (1918 τελείωσε ο Α΄ παγκόσμιος πόλεμος, 1939 άρχισε ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος. Και οι δύο πόλεμοι έγιναν με υπαιτιότητα της Γερμανίας).
    Κατά πως δείχνουν τα πράγματα το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε διακατέχεται από αντιευρωπαϊκό πνεύμα. Αψευδές τεκμήριο το γεγονός ότι στις όποιες πολιτικές επιλογές του , τον παράγοντα άνθρωπο δεν τον λαμβάνει καθόλου υπόψη ή μάλλον τον βλέπει ως αριθμό, που , υπεισερχόμενος στους λογαριασμούς και τους υπολογισμούς του , τυγχάνει και της ανάλογης μεταχείρισης και στην καλύτερη των περιπτώσεων η σύνθλιψη είναι η επιεικέστερη των ποινών, όταν ο υπεισερχόμενος αριθμός αντιβαίνει τους σχεδιασμούς τους .
    Η πάστα αυτών των ανθρώπων είναι πανομοιότυπη με την πάστα των γονιών τους. Τα ίδια χαρακτηριστικά γνωρίσματα είχαν κι εκείνοι, Οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπων στα κρεματόρια και στις αγχόνες. Διέπραξαν βαναυσουργίες, που ανθρώπινος νους δεν μπορεί να συλλάβει , σε βάρος χιλιάδων ανθρώπων. Συνέτριψαν ψυχές, εξανδραπόδισαν ανθρώπους, τα άγρια θηρία άκουσαν τους βρυχηθμούς τους και από το φόβο τους έπαψαν να ουρλιάζουν.
    Το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε την σήμερον ημέρα τις μεθόδους άλλαξε . Η σκοποθεσία είναι η ίδια. Δηλαδή η οικονομική εξαθλίωση των αδύναμων λαών και η οικονομική κυριαρχία των Γερμανών σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο με ό, τι αυτό συνεπάγεται και σε πολιτικό τοιούτο.
    Η Ευρώπη σήμερα, κύριοι υπουργοί, δέχεται ολομέτωπη επίθεση από το Δ΄ οικονομικό Ράιχ., έμπνευσης Μέρκελ-Σόιμπλε. Όσο νωρίτερα το αντιληφθείτε αυτό, τόσο το καλύτερο για όλους μας.
    Βέβαια η κ. Μέρκελ αισθάνεται κόμπλεξ απέναντι στον Ελληνισμό και κατά συνέπεια και απέναντι των Κυπρίων, γιατί εμείς οι Κύπριοι, όπως καλά γνωρίζετε, είμαστε Έλληνες και μάλιστα το πιο επίλεκτο κομμάτι του Ελληνισμού, που φυλάει Θερμοπύλες, στην ακροτελεύτια έπαλξή του στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.
    Και είναι μεγάλο το κόμπλεξ που διακατέχει την ανωτέρω κυρία, γιατί οι Έλληνες ορθώσαμε το ανάστημά μας στις ναζιστικές ορδές των Γερμανών κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Τους ταπεινώσαμε και είμασταν οι κυρίως υπεύθυνοι που εξαναγκάσαμε τους Γερμανούς ναζιστές να αναβάλλουν την επίθεσή τους στη Ρωσία, που τελικά την πραγματοποίησαν με την έναρξη του χειμώνα, οπότε ο κόκκινος στρατός, με τη συνδρομή και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, συνέτριψε τη ναζιστική Γερμανία .
    Επομένως το μένος των Μέρκελ-Σόιμπλε εναντίον του δόλιου και πολυβασανισμένου νησιού μου έχει την αιτία του. Όλα τα υπόλοιπα που ισχυρίζεται το θλιβερό γερμανικό πολιτικό δίδυμο είναι εκ του πονηρού.
    Ισχυρίζονται ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σύγκριση με το ΑΕΠ της Μεγαλονήσου. «Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι , υποκριταί» . Γιατί δεν ενάγεται το Λουξεμβούργο για το ίδιο ακριβώς «παράπτωμα» ; Γιατί δεν κατηγορείτε για τον ίδιο ακριβώς λόγο το Λιχνενστάϊν και τη Μάλτα ;
    Επίσης κατηγορείται η πατρίδα μου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ποιοι την κατηγορούν; Εκείνοι που η πατρίδα τους αποτελεί τη ναυαρχίδα, το μεγάλο πλυντήριο του βρώμικου χρήματος.
    Κατά συνέπεια αλλού βρίσκεται η αλήθεια. Και αυτή είναι η εξής. Πρέπει να ανατραπεί εκ θεμελίων το χρηματοπιστωτικό τραπεζικό σύστημα της Κύπρου και τα μεγάλα κεφάλαια να ταξιδέψουν προς τις γερμανικές τράπεζες.
    Στο σημείο αυτό , κύριοι υπουργοί, θα μου επιτραπεί ο παρενθετικός λόγος για να εκφράσω ένα μεγάλο παρτάπονο.
    Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η πατρίδα μου, πλήρες και ισότιμο μέλος της Ε.Ε. και κράτος – μέλος της Ευρωζώνης, είναι ημικατεχόμενη από τον Ιούλιο του 1974, από τα στρατεύματα του πλέον βάρβαρου και άρπαγα λαού, που εμφανίστηκε ποτέ στην Ιστορία, από αρχαιοτάτων χρόνων ίσαμε με σήμερα, των Τούρκων.
    Κι ενώ η πατρίδα μου βιώνει για σαράντα χρόνια τώρα αυτό το δράμα, εσείς, η ευρωπαϊκή οικογένεια , στα μέλη της οποίας συγκαταλέγεται και η Κύπρος, παραμένετε απαθείς ή στην καλύτερη των περιπτώσεων αρκείσθε σε ευχολόγια, με προεξάρχουσα στον τομέα αυτό τη Βρετανία, αυτή την πόρνη της διεθνούς πολιτικής σκηνής, που ως εγγυήτρια δύναμη της ασφάλειας και ακεραιότητας της Πατρίδας μου, βάσει των συνθηκών Λονδίνου-Ζυρίχης, αντί να περιφρουρήσει την Κυπριακή Δημοκρατία, την υπέσκαψε και αυτή είναι που υποκίνησε την εισβολή του Αττίλα στο νησί μου.
    Και ενώ ο Αττίλας κατέχει το 40% , σχεδόν , του κυπριακού εδάφους και ξερίζωσε χιλιάδες Ελλήνων από τις πατρογονικές του εστίες και αφού κατάστρεψε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους που σεβάστηκαν οι αιώνες, εσείς διεξάγετε συνομιλίες με το βάρβαρο εισβολέα και λεηλάτη της Κύπρου και ένιοι εξ υμών είσθε διατεθειμένοι να τoν δεχθείτε στις αγκάλες της Ε.Ε. με τους κανόνες που αυτός επιθυμεί.
    Περιττό να σας τονίσω ότι για τις ενέργειές σας αυτές θα πρέπει να ντρέπεστε, γιατί προσπαθείτε να εντάξετε στους κόλπους μας έναν βάρβαρο, άξεστο και άρπαγα ασιατικό λαό, ο οποίος το μόνο κοινό σημείο που έχει με την Ευρώπη είναι η λωρίδα της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Τουρκίας, η οποία είναι τουρκική πολεμική κατάκτηση. Έτερο ουδέν.
    Αλλά και στην προκείμενη περίπτωση το γόητρο της Ευρώπης καλείται από την Ιστορία να διασώσει , για μια ακόμα φορά , ο Ελληνισμός. Κατά συνέπεια καλό θα είναι να σταματήσετε τις συνομιλίες και τα διαβούλια για το πώς και πότε θα υποδεχθείτε τους Τούρκους στην Ευρώπη, γιατί η Κύπρος θα ασκήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας προς μεγάλη απογοήτευση των Φιλανδών, των Λουξεμβουργιανών, των Ολλανδών και προπάντων των μεγάλων υποκριτών, των Άγγλων.
    «Όταν ο κόραξ λευκανθεί και η χιών μαυρίσει», τότε και μόνον τότε θα γίνει η Τουρκία μέλος της Ε.Ε».
    Φαίνεται ότι αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά , γι’ αυτό αρκετοί από εσάς , και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, βλέποντας ότι η Κύπρος αποτελεί εμπόδιο στους άνομους σχεδιασμούς σας για εισδοχή της Τουρκίας στην Ε.Ε.. αφ΄ενός και αφ΄ετέρου για εξυπηρέτηση στρατηγικών και γεωπολιτικοοικονομικών σκοπών και στόχων προκρίνατε ότι η δυσχερής οικονομική δυσπραγία του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Πατρίδας μου αποτελεί για εσάς χρυσή ευκαιρία για να μας σβήσετε, μέσω των οικονομικών μέτρων, που θέλετε να μας επιβάλλετε από το χάρτη.
    Εμείς , κύριοι υπουργοί, προσήλθαμε ενώπιόν σας για να μας βοηθήσετε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κι εσείς μας εκβιάζετε ασύστολα και απροκάλυπτα να γίνουμε εθελόδουλοι. Να αρνηθούμε την ιστορία μας, να υποθηκεύσουμε το μέλλον όχι μόνον των παιδιών μας, αλλά και των τρισεγγόνων μας ακόμη.
    Ορέγεσθε τον ορυκτό μας πλούτο και προσπαθείτε να δημιουργήσετε , με την οικονομική στήριξη προς την πατρίδα μου , συνθήκες τέτοιες που, όχι μόνο ο ορυκτός μας πλούτος , που εποφθαλμιάτε , να περιέλθει στην κατοχή σας, αλλά και ολόκληρη η κυπριακή γη.
    Θέλετε να μας καταστήσετε ανέστιους στον ίδιο τον τόπο μας και να μας σκορπίσετε στους τέσσερις ανέμους.
    Ακολουθείτε εν προκειμένω καθαρώς χιτλερική τακτική. Σίγουρα αγνοείτε, ότι ο Χίτλερ, σε περίπτωση που κέρδιζε τον πόλεμο, όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας θα τον μετέφερε στην Αφρική , για να γίνει η χώρα του γαλάζιου ουρανού και των δαντελωτών ακρογιαλιών τόπος διαμονής των μεγαλόσχημων παραγόντων του γερμανικού ναζισμού.
    Τι λέτε επ’αυτού κ. Σόιμπλε ; Μήπως εκεί που απέτυχε ο συμπατριώτης σας με την κλαγγή των όπλων , θέλετε να πετύχετε εσείς σήμερα ,με την οικονομική πολιτική που μας υπαγορεύετε . Μήπως ορέγεσθε το νησί της Αφροδίτης ;
    Και κάτι ακόμα Με την όλη στάση σας , στάση αντιευρωπαϊκή και επονείδιστη από κάθε άποψη, που τηρείτε απέναντι στην ασφυκτιώσα οικονομικά πατρίδα μου, μήπως προσπαθείτε να λύσετε και το κυπριακό πρόβλημα ;
    Είναι ξεκάθαρο πια ότι εκμεταλλεύεσθε την οικονομική μας κατάσταση και μέσα από αυτή συστηματικά υποσκάπτετε τα θεμέλια της Κυπριακής Δημοκρατίας και στους άμεσους στόχους σας είναι η διάλυσή της.
    Άλλως πως δεν εξηγείται η σιγή ιχθύος που τηρείτε στις ιταμές δηλώσεις των ΅Ερντογάν-Νταβούτογλου που θέτουν ωμά και ασύστολα αξιώσεις επί του ορυκτού μας πλούτου και απειλούν θεούς και δαίμονες , γιατί αποτολμήσαμε και ανακηρύξαμε την ΑΟΖ.
    ΅Επί του προκειμένου θέματος , κύριοι υπουργοί, εμείς πορευτήκαμε με βάση τις αρχές και τους κανόνες του δικαίου της θάλασσας , το οποίο δίκαιο η Τουρκία δεν υπέγραψε, αλλά συχνά-πυκνά το επικαλείται.
    Και σας ερωτώ ευθαρσώς , κύριοι υπουργοί : Ποιος από εσάς προέβη σε μία δήλωση καταδίκης των όσων οι Νταβούτογλου-Ερντογάν διακηρύσσουν σε βάρος της πατρίδας μας;
    Είναι ποτέ δυνατόν ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. να απειλείται από την Τουρκία κι εσείς όχι μόνο να «σφυρίζετε αδιάφορα» , αλλά να συνομιλείτε κιόλας μαζί του για το πώς θα το κάνετε κιόλας μέλος της οικογένειάς μας.
    Είναι ενέργεια επονείδιστη και υποκρύπτουσα άνομους σχεδιασμούς το γεγονός ότι εκείνοι εξ ημών που ποδηγετούν Ε.Ε. ακόμα και σήμερα δεν αποτόλμησαν να καθορίσουν , αλλά και να εγγυηθούν τη διασφάλιση των συνόρων της Ενωμένης Ευρώπης .
    Οι αρχιερείς της Ε.Ε. τι πιέσεις και από ποιους δέχονται , εν προκειμένω ; Μήπως υπάρχουν σχέδια επέκτασης του ασιατισμού επί των ευρωπαϊκών χωρών; Μήπως υπάρχει στα σκαριά σχέδιο αναβίωσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας ; Μήπως αυτός είναι διακαής πόθος των Φιλανδών, των Λουξεμβουργιανών, των Άγγλων και των Ολλανδών οι οποίοι έχουν μεταβληθεί σε άτυπους κήρυκες του νεοοθωμανισμού μιας και έχουν αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση των τουρκικών συμφερόντων , έστω και αν αυτά έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα διεθνή θέσμια και τη διεθνή νομιμότητα;
    Και κλείνοντας τον παρενθετικό λόγο δράττομαι της ευκαιρίας , κύριοι υπουργοί, να καταγγείλω από το βήμα τούτο το υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος των Σουηδών , που χωρίς αιδώ , χωρίς ντροπή και συστολή δήλωσε , χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αποδοκιμαστεί από κανέναν σας, ότι οι Κύπριοι θα μείνουν με τον ήλιο και τις παραλίες. Από τη δήλωση αυτή συνάγεται ότι τη γη μας και τα υπάρχοντα μας επιθυμείτε να μας τα πάρετε ;
    Με το εκ Σουηδίας πολιτικό οντάριο δεν θα ασχοληθώ περισσότερο. Πρόκειται περί ουτιδανού αντικειμένου και ως τοιούτο το παραδίδω στην κοινή χλεύη και περιφρόνηση. Αν όμως υπάρχουν ανάμεσά μας και ένιοι εξ υμών που έχουν τις ίδιες απόψεις με την εκ Σουηδίας πολιτική οδαλίσκη σας συνιστώ να μελετήσετε εμβριθώς την ιστορία της Κύπρου ειδικά, αλλά και της Ελλάδας γενικά. Θα διδαχθείτε πολλά.
    Επί τη ευκαιρία σας υπενθυμίζω ότι ο Κουΐσλιγκ ήταν Σκανδιναβός και ο νοών νοείτω.
    Τι να πω, όμως , και για εκείνον το Γάλλο πολιτικό φωστήρα , το Μοσκοβισί, που ανερυθρίαστα δήλωσε «ότι είναι καιρός να τελειώνουμε με το καζίνο της Κύπρου». Προφανώς, πρόκειται περί αμετροεπούς και ανιστόρητου ανθρωπαρίου.
    Και η στάση όμως του κ. Ολάντ έναντι της Κύπρου , στη σημερινή δυσχερή οικονομική της κατάσταση , παρέχει «σχόλια τοις ερμηνευταίς».
    Κύριε Ολάντ , τρίζουν τα κόκαλα του Ντε-Γκολ. Κατακαημένη Γαλλία πως ξέπεσες τόσο σήμερα !.Οι πολιτικοί νάνοι που διαχειρίζονται τις τύχες σου λόγω ανικανότητας σου ξύπνησαν μνήμες ντροπής και καταισχύνης . Ξύπνησαν μέσα σου το σύνδρομο του «πορκουά». Ότι έχτισε ο στρατηγός σου , ο μεγάλος Ντε-Γκολ , σήμερα κατακρημνίζεται , αφού ο ολίγιστος Ολάντ έδωσε γη και ύδωρ στους Γερμανούς.
    Αείμνηστε Αντενάουερ . Εργάστηκες σκληρά για να απαλλάξεις την πατρίδα σου και το λαό της από το μεγάλο όνειδος του ναζισμού και τα εγκλήματα που αυτός διέπραξε σε βάρος των ευρωπαϊκών λαών.
    Το πέρασμά σου από την πολιτική κονίστρα της Γερμανίας ήταν φωτεινό ορόσημο για τους διαδόχους σου και με το σελάγισμά σου πορεύτηκαν όλοι , σχεδόν, οι διάδοχοί σου, μέχρι που σήμερα , η τύχη το έφερε , τη μοίρα της πατρίδας σου και τις τύχες του λαού της να διαχειρίζεται ένα πολιτικό ντουέτο , που ακούει στα ονόματα Μέρκελ-Σόιμπλε, που εισήγαγε στην πολιτική ζωή της Ευρώπης την ηθική του προτεσταντισμού.
    Θα αποτελούσε παράλειψή μου αν άφηνα απαρατήρητη και τη δική σας στάση κ. πρόεδρε του Eurogroup, μια στάση που καταδεικνύει την επαγγελματική σας ανεπάρκεια, αλλά και το μέγεθος της ανικανότητάς σας για να προεδρεύετε ενός συμβουλίου μεγάλου κύρους , αλλά και την πλήρη ευθυγράμμισή σας με την πολιτική της Γερμανίας. Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι, λόγω καταγωγής , τα ανθελληνικά αισθήματά σας είναι δεδομένα.
    Χωρίς ίχνος ντροπής διασαλπίσατε ότι η Κύπρος αποτελεί μια πολλή ειδική περίπτωση και ότι τα μέτρα που λήφθηκαν για αυτή δεν πρόκειται να ληφθούν για άλλη χώρα . Και αμέσως έσπευσαν αρκετοί ανεγκέφαλοι αξιωματούχοι της Ε.Ε., προεξάρχοντος βεβαίως του Σόιμπλε, κομπάζοντες και κομπορημονούντες να αναμασούν την ανεπίτρεπτη δήλωσή σας , για να καθησυχάσουν , προφανώς, τις λοιπές χώρες του ευρωπαϊκού νότου , που αντιμετωπίζουν το φάσμα της οικονομικής κατάρρευσης.
    Δηλαδή κ. Πρόεδρε του Eurogroup η Κύπρος τι είναι ; Το αποπαίδι της Ευρώπης και τη μεταχειριζόμαστε κατά το δοκούν , ακόμα και ως πειραματόζωο ; Στο δικό μου τόπο, την Ελλάδα, κομμάτι της Ελλάδας, αρχαιόθεν, ήταν η Κύπρος, γεννήθηκε η Δημοκρατία. Και βασικές αρχές της Δημοκρατίας είναι η ισονομία, η ισοπολιτεία και η ισηγορία. Αυτές είναι και οι αρχές που διέπουν, που πρέπει να διέπουν και την Ε.Ε. Γιατί λοιπόν ασύστολα και απροκάλυπτα τις καταστρατηγείτε.
    Η Κύπρος προσήλθε ενώπιον του Erogroup για παροχή οικονομικής βοήθειας κι εσείς συνασπιστήκατε με τον Σόιμπλε και αποφασίσατε να καταβροχθίσετε το σώμα της λιπόσαρκης πατρίδας μου.
    Ο σφαγιασμός του ικέτη είναι ξένος προς τον ευρωπαϊκά ειωθότα. Αυτόν τον κανόνα , αυτόν τον άγραφο νόμο καταπάτησαν οι γονείς των Μέρκελ-Σόιμπλε κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Σφαγίασαν χιλιάδες Ελλήνων. Είχαν πέτρινες καρδιές και δεν συγκινούνταν από το γοερά κλάμα των ανήλικων παιδιών , όταν έπαιρναν τους πατεράδες τους για να τους εκτελέσουν.
    Την ίδια τακτική ακολουθούν και σήμερα οι Μέρκελ-Σόιμπλε εντός των κόλπων της Ευρωζώνης στον οικονομικό, βεβαίως, τομέα. Είναι μια τακτική καθαρώς ναζιστική και στοχεύει στην πλήρη εξουθένωση, στο γονάτισμα των οικονομικά αδύναμων λαών.
    Κύριοι υπουργοί,
    Το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε πρέπει να απομονωθεί μέσα στην Ευρώπη. Είναι δίδυμο λίαν επικίνδυνο για το μέλλον της Ε.Ε. Αυτό πρέπει να το βάλλουμε καλά στο μυαλό μας. Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι βαδίζουμε σε γερμανοποίηση της Ευρώπης;
    Κύριοι υπουργοί.
    Σας μίλησα εν πάση ειλικρινεία . Στο Eurogroup προσέρχομαι για βοήθεια οικονομική. Δεν προσέρχομαι για να προσυπογράψω την καταδίκη της πατρίδας μου και του λαού μου. Και την οικονομική βοήθεια την εξαιτούμαι με τους κανόνες που διέπουν τις διατραπεζικές συναλλαγές και όχι με μνημόνια και παράλογα προαπαιτούμενα έμπνευσης Σόιμπλε και Λαγκάρντ.
    Καθόλου απίθανο να τηρείτε αυτή τη «χατζηαβάτικη» στάση απέναντί μας για να μας εξωθήσετε σε έξοδο από την Ευρωζώνη.
    Αν πρόκειται να υποθηκεύσουμε το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας και να παραδώσουμε το λαό μας βορά στις ορέξεις Μέρκελ-Σόιμπλε και της λοιπής γνωστής παρέας και βέβαια θα αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη.
    Πάντως είναι πρόδηλο ότι τα γκεσέμια της Ε.Ε. έχουν προαποφασίσει να καταστρέψουν οικονομικά την Κύπρο και μέσα από την οικονομική της καταστροφή να επιλύσουν το πολιτικό μας πρόβλημα , αφού προηγούμενα απαλλοτριώσουν προς ίδιον συμφέρον τα ενεργειακά μας κοιτάσματα, ακόμα και τη γη μας.
    Για ένα , όμως πράγμα, να είσθε βέβαιοι. Αν τέτοια πράγματα έχετε κατά νου ματαιοπονείτε, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε την πατρώα γη και τις θάλασσές μας έναντι οιουδήποτε τιμήματος, έστω και αν χρειασθεί να πέσουμε μέχρι ενός στο πεδίο της μάχης.
    Κλείνω την ομιλία μου με ελαφρώς παραφρασμένο τους στίχους ενός μεγάλου φιλέλληνα ποιητή, του Φρέντερικ Μιστράλ.
    Κι αν κανείς πεθάνει για την Κύπρο
    θεία η δάφνη
    μία φορά κανείς πεθαίνει

  • Δημήτρης Στεργιούλης

    “Λαγός τη φτέρη έσειε κακό του κεφαλιού του”

    του Δημήτρη Στεργιούλη
    Επίτιμου Διευθυντή
    2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
    “¨ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ”

    OAxμέτ Νταβούτογλου , υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, απροκάλυπτα, απροσχημάτιστα, ασύστολα και ανερυθρίαστα και από καιρού εις καιρόν εκσφενδονίζει λεκτικές ρουκέτες σε βάρος της πατρίδας μας και ονειρεύεται τουρκοποίηση τόσο της Δυτικής Θράκης, όσο και των Αιγαιοπελαγίτικων νησιών μας.
    Σύμφωνα δε με δηλώσεις του , που λίαν προσφάτως είδαν το φως της δημοσιότητας, η υλοποίηση των σχεδιασμών του δεν μπορεί να επεκταθεί σε βάθος χρόνου πέραν της δεκαετίας.
    Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πώς αντιμετωπίζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Πατρίδας μας τις ιταμές αξιώσεις των Τούρκων. Πάντως ο Νταβούτογλου εκτός του ότι είναι αμετροεπής, υπερόπτης , αλάστωρ και υπερφίαλος είναι και ανιστόρητος.
    Ας τολμήσει λοιπόν να επιχειρήσει υλοποίηση των σχεδιασμών του και τότε θα δει πόσα απίδια πιάνει ο σάκος του.
    Δεν θα ασχοληθώ περισσότερο με το θλιβερό αυτό οντάριο της Τουρκίας. Του θυμίζω όμως μερικά ονόματα Ελλήνων και ας φροντίσει να μάθει την ιστορία του καθενός .
    Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Μακρυγιάννης, Μπότσαρης, Ανδρούτσος, Υψηλάντης , Μπουμπουλίνα, Μαυρογένους, Νικηταράς, Μιαούλης, Δήμος Τσέλιος, Διάκος, Κουντουριώτης, Τζαβέλλας, Παπαφλέσσας, Κατσαντώνης, Δίπλας. Αρκούμαι μονάχα σ’ αυτούς, γιατί αν συνεχίσω ο κατάλογος θα τραβήξει σε μάκρος. Αν πάλι αυτό το θλιβερό υποκείμενο που ακούει στο όνομα Νταβούτογλου, έχει τη σφαλερή άποψη ότι αυτοί τους οποίους κατονομάζω ανήκουν σε καιρούς αλλοτινούς και περασμένους και ότι η Ελλάδα την σήμερον ημέραν πένεται , τον διαβεβαιώνω ότι , αν οι καιροί και οι περιστάσεις το επιβάλλουν τούτος ο τόπος έχει τη δυνατότητα να γεννήσει πολλούς Κολοκοτρωναίους και Κατραϊσκάκηδες , που θα βγουν ως πρωτοχορευτές στα ψηλαλώνια της λευτεριάς και της αξιοπρέπειας.
    Αυτά τα ολίγα αντί άλλης απάντησης στο ουτιδανό και αμετροεπές ανθρωπάριο της Τουρκίας , τον Αχμέτ Νταβούτογλου, που κομπάζει σαν ινδιάνος.
    Επέστη , θαρρώ, το πλήρωμα του χρόνου που θα πραγματωθούν οι προφητείες των αγίων της πίστης μας και που η Ανατολική Θράκη, το κατεχόμενο βόρειο μέρος της Κύπρου, η Κωνσταντινούπολη, η Μικρά Ασία και ο Πόντος , αρχαίες κοιτίδες του Ελληνισμού, θα απελευθερωθούν από το βέβηλο λεηλάτη.

  • Δημήτρης Στεργιούλης

    “Το ευαγγελικό κήρυγμα ως κοινωνική παρέμβαση ”
    του Δημήτρη Στεργιούλη
    Επίτιμου Διευθυντή
    2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
    “ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ”
    Θα μου επιτραπεί να εκθέσω μία άποψη , θεολογικά θεμελιωμένη, για τη θέση του κηρύγματος στη λατρευτική ζωή της Ορθόδοξης Χριστιανικής μας πίστης.
    Εν πρώτοις πρέπει να επισημάνω ότι η στομφώδης εκφώνηση του κηρύγματος το καθιστά, ανεξάρτητα από το ύφος και το περιεχόμενό του, ανιαρό και εν πολλοίς αποκρουστικό. Kατά δεύτερο η εκκλησία μας είναι ή θα πρέπει να είναι ζώσα και ελευθέρα., πρέπει να νοιάζεται για το πλήρωμά της, τουτέστιν τους πιστούς της, και να μην αδιαφορεί για τα ζωτικά τους προβλήματα. Όταν η Εκκλησία εστιάζει το ενδιαφέρον της- τις περισσότερες φορές τη υποδείξει και υψηλή επιταγή των ταγών της- αποκλειστικά και μόνο για την πέραν του τάφου ζωή , οι ταγοί της αιθαιροβατούν , είναι αποκομμένοι από την πραγματικότητα και ταυτόχρονα αμαρτάνουν , γιατί κατά την ευαγγελική ρήση η επίγειος ζωή είναι το στάδιο προπαρασκευής του ανθρώπου για τη μέλλουσα τοιαύτη. Ο άνθρωπος “εν τω ιδρώτι του προσώπου του θα πρέπει να εξασφαλίζει τα προς το ζην και ταυτόχρονα «να καταστήσει το σαρκίον του ναόν του εν αυτώ οικούντος αγίου πνεύματος». Κατά συνέπεια το ενδιαφέρον της Εκκλησίας μας και ιδίως των «εν τοις ναοίς, θεία χάριτι, ιερουργούντων» πρέπει να είναι έναυλο για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, και εργωδώς πρέπει ο κάθε ιερωμένος, και κυρίως ο κήρυκας του Θείου Λόγου , να συμβάλλει πολυτρόπως και ποικιλοτρόπως στην άρση των αιτίων που εξουθενώνουν τον άνθρωπο , τον περιθωριοποιούν, τον απομυζούν οικονομικά, τον καταδικάζουν στην ανεργία και τελικά καθιστούν το σαρκίον σκέλεθρο, που κάθε άλλο παρά «ως ναός του εν αυτώ οικούντος Αγίου Πνεύματος» είναι δυνατόν να λογισθεί. Επομένως ο λόγος του ιεροκήρυκα, εκτός από νουθετικός, και όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν και οι καιροί το απαιτούν , πρέπει να είναι καταγγελτικός και καυστικός ακόμα και απέναντι στην κοσμική εξουσία , οσάκις αυτή εκλαμβάνει τον άνθρωπο ως αντικείμενο στυγνής εκμετάλλευσης και τον εξαθλιώνει οικονομικά.
    ‘Όταν το πλήρωμα της εκκλησίας πένεται και η κοσμική εξουσία είναι ανάλγητη εν τοις πράγμασι, τότε ο Ευαγγελικός Λόγος πρέπει να γίνει αμφίστομος ρομφαία και η εκκλησία γίνεται «κλώσσα» , που υπό τις θερμουργές φτερούγες της το Γένος μας, αλλά και κάθε αλλόπιστος που ενδημεί στην πατρώα γη μας, θα βρει καταφύγιο και απαντοχή. Δεν πρέπει, άλλωστε, να διαφεύγει της προσοχής μας, ότι στο πνευματικό οπλοστάσιο της Εκκλησίας μας, ενυπάρχει το ανυπέρβλητο όπλο του πνευματικού ξεσηκωμού, που λαμβάνει σάρκα και οστά μέσω των λαοσυνάξεων. Εκείνοι που διασαλπίζουν ότι η Εκκλησία πρέπει να είναι αφοσιωμένη αποκλειστικά και μόνο στην πνευματική της αποστολή αμαρτάνουν, γιατί η Εκκλησία μας έχει και κοινωνική αποστολή , επιτελεί και κοινωνικό έργο και “ευθαρσώς και στεντορεία τη φωνή” πρέπει να κατακεραυνώνει οιονδήποτε που δεν σέβεται την ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια. Βέβαια η κοσμική εξουσία γνωρίζει τη δύναμη της Εκκλησίας και προσπαθεί με διάφορους τρόπους και μέσα να ποδηγετήσει την ηγεσία της, γιατί ξέρει πώς:
    «΄Οταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία».Και κάτι ακόμη Η ανάσταση του γένους μας, που σήμερα χειμάζεται, θα γίνει από τα κάστρα της Ορθόδοξης πίστης μας , από τα μοναστήρια και τα ησυχαστήρια, γιατί αυτά αποτελούν τα έσχατα καταφύγια των απελπισμένων, μέσα απ’ τα οποία θα ξεπηδήσουν οι φωτεινές εκείνες μορφές, που ως σώφρονες και συνετοί οιακοστρόφοι που θα ποδηγετήσουν το λαό μας . Για επίρρωση του λόγου μου , από τις πολλές προσωπικότητες , αναφέρω δύο, που ποδηγέτησαν τον Ελληνισμό σε χαλεπούς καιρούς και ξεπήδησαν από τα κάστρα της Ορθοδοξίας μας. Τον Κοσμά τον Αιτωλό, αλλά και το Άνθιμο Γαζή. Δεν γνωρίζω ποιας θα ήταν η κατάστασή μας σήμερα , αν ζούσε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Δικαιούμαι , όμως, να υποθέσω ότι δεν θα παρέμεινε απαθής στις καταστάσεις που βιώνει ο λαός μας. Γι’ αυτό δεν πρέπει να απορούμε όταν διαπιστώνουμε ή πληροφορούμαστε ότι μερικοί δεσποτάδες «δεν τα έχουν καλά» ή βρίσκονται σε προστριβές με μοναχούς και ηγουμένους. Οι δυστυχείς φοβούνται μήπως η κοινωνική δραστηριότητα των μοναχών και των ηγουμένων επισκιάσουν τη δική τους παρουσία στη μητροπολιτική τους περιφέρεια.-

  • Δημήτρης Στεργιούλης

    «Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα»

    του Δημήτρη Στεργιούλη
    Επίτιμου Διευθυντή
    2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
    «ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

    Αν αποδίδονται, από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης , επακριβώς οι δηλώσεις , και μάλιστα επί τουρκικού εδάφους, του Αντιπροέδρου και Υπουργού Εξωτερικών της Κυβέρνησής μας κ. Βενιζέλου , ύστερα από συνάντησή του με τον ομόλογό του της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, τότε αυτές “παρέχουν σχόλια τοις ερμηνευταίς”.
    Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι ” αλλάζουν τα γεωγραφικά δεδομένα της Ελλάδας με την Τουρκία”.
    Ο όρος «γεωγραφικά δεδομένα» και σαφώς αναφέρεται σε αλλαγή συνόρων μεταξύ των δύο χωρών και σε καμία των περιπτώσεων αυτή η έκφραση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετική λειτουργικότητα.
    Και αν μεν πρόκειται η Τουρκία να παραχωρήσει στην Ελλάδα την Ανατολική Θράκη ή τα Μικρασιατικά παράλια, αρχαιόθεν κοιτίδες του Ελληνισμού, τότε “στώμεν καλώς”.
    Διερωτώμαι , όμως, γιατί , εν προκειμένω, δεν τηρήθηκε το πατροπαράδοτο έθιμο, σύμφωνα με το οποίο κάθε φορά που απελευθερωνόταν κομμάτι γης από τις αλύτρωτες πατρίδες μας τα κωδονοστάσια των εκκλησιών μας “δονούσαν σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα”.
    Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι η Τουρκία είναι χώρα που δεν διακρίνεται για “γαλαντομία” στη διαχείριση των εδαφών της και των κατακτημένων συμπεριλαμβανομένων. Άλλωστε κάτι παρόμοιο έρχεται σε ευθεία αντίθεση και με το Κοράνιο, το ιερό βιβλίο της θρησκείας τους. Στη σημερινή συγκυρία, που την Τουρκία κυβερνούν , έστω και οι λάϊτ Ισλαμιστές , αλλαγή γεωγραφικών δεδομένων σε βάρος της Τουρκίας, «και μάλιστα ειρηνκώ τω τρόπω», θεωρείται αδιανόητη. Επίσης δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι λίγες ημέρες πριν ο Αχμέτ Νταβούτογλου συναντηθεί με τον επί των Εξωτερικών Υπουργό της Ελλάδας , ασύστολα, αδιάντροπα , απροκάλυπτα και απροσχημάτιστα έκανε λόγο για προσάρτηση ελληνικών εδαφών σε βάθος χρόνου δύο ετών.
    Ούτως εχόντων των πραγμάτων εναπομένει στον κ, Βενιζέλο να εξηγήσει στον ελληνικό λαό με ευκρίνεια, σαφήνεια και πληρότητα τι εννοεί όταν κάνει λόγο για αλλαγή «γεωγραφικών δεδομένων» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. ; Εν άλλοις λόγοις ο κ. Βενιζέλος τι παζάρεψε με τον Νταβούτογλου ;
    Επίσης διευκρινίσεων χρήζει η δήλωση του κ. Βενιζέλου περί γέφυρας οικονομικής, αλλά και γεωπολιτικής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
    Στην περίπτωση αυτή έχουμε μια γριφώδη έκφραση , ευεπίφορη σε πολλές ερμηνείες, που εκτός του ότι εμβάλλει σε ανησυχία τον ελληνικό λαό, δύναται να εκληφθεί και ως προάγγελος επικείμενων δεινών που άπτονται της ακεραιότητας του χερσαίων, θαλάσσιων, υποθαλάσσιων και εναέριων συνόρων της πατρίδας μας.
    Ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για γέφυρα , όχι μόνο οικονομική, αλλά και γεωπολιτική μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ο ισχυρισμός του αυτός είτε έγινε με γνώση λόγου, είτε εν τη ρύμη του λόγου ήταν ατυχέστατος , γιατί εκπέμπει λάθος μηνύματα προς την τουρκική πλευρά, η οποία ξέρει να κωδικοποιεί τις δικές μας αστοχίες και τα ατοπήματά μας και «εν καιρώ τω δέοντι» τα αποκωδικοποιεί κατά το δοκούν . Ας θυμηθούμε το υπό του κ. Σημίτη ρηθέν ότι «οι Τούρκοι έχουν ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο».
    Ο κ. Βενιζέλος όφειλε να μην αγνοεί τη θυμόσοφη λαϊκή μας ρήση , που έπρεπε να είναι γραμμένη , και «δη πηχιαίοις γράμμασι», στην Διεύθυνση τουρκικών υποθέσεων, αν υφίσταται τέτοια διεύθυνση , στο Υπουργείο μας επί των Εξωτερικών , για να μας επισημαίνει ότι: “γεφύρι Τούρκος κι αν γενεί πάνω του μην περάσεις”.
    Είναι επίσης λάθος ολέθριο ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών να διακηρύσσει ότι στρατηγική επιλογή της Ελλάδας είναι η στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας.
    Γιατί κ. Βενιζέλο επιλέξαμε να στηρίξουμε την Τουρκία στην οδοιπορία της προς την Ευρώπη; Μήπως επειδή εισέβαλε παράνομα το 1974 στο ανεξάρτητο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας και έκτοτε κατέχει παράνομα το 38% των εδαφών της , τα οποία και εποίκισε παρά «πάσαν έννοιαν» δικαίου ;
    Πού ξανακούστηκε να στηρίζουμε ένταξη στην Ε.Ε. της Τουρκίας τη στιγμή που η Τουρκία κατέχει εδάφη ανεξάρτητης χώρας, μέλος του Ο.Η.Ε. και πλήρους μέλους της Ε.Ε.; Πού ξανακούστηκε το Μητροπολιτικό μας Κέντρο να έχει επιλέξει ως στρατηγική, παρακαλώ, επιλογή την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας , και μάλιστα καθ΄ ήν στιγμή η τελευταία διατηρεί στο Ελληνικό νησί της Κύπρου και για 39 χρόνια τώρα κατοχικά στρατεύματα που αριθμούν 40 χιλιάδες στρατιώτες;
    Είναι δυνατόν να στηρίζει η Ελλάδα την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. τη στιγμή που οι Τούρκοι κατέχουν εδάφη ενός κράτους μέλους της Ε.Ε. και μάλιστα τη στιγμή που το ημικατεχόμενο κράτος είναι η ακρώρεια του Ελληνισμού στην νοτιοανατολική λεκάνη της μεσογειακής λεκάνης;
    Πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική του βέβηλου εισβολέα και λεηλάτη της Κύπρου, που δεν άφησε λίθον επί λίθου στον κυπριακό βορρά, που λαφυραγώγησε τα μνημεία της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς του Κυπριακού Ελληνισμού, που σφετερίστηκε τις περιουσίες των αδελφών μας Ελληνοκυπρίων, που ξερίζωσε 200.000 Ελληνοκύπριους από τις πατρογονικές τους εστίες, που βεβήλωσε και σύλησε τάφους ηρώων μας (τάφος Πέτρου Γιάλλουρου στο Ριζοκάρπασο) και μετέτρεψε σε κέντρα διασκέδασης και στάβλους ιερούς μας ναούς ;
    Αντί λοιπόν να είμαστε κάθετα αντίθετοι στην είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε., όσο αυτή δεν σέβεται τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τα διεθνή θέσμια , εμείς καθεύδουμε υπό μανδραγόρα και ο υπουργός μας επί των εξωτερικών ευκαίρως ακαίρως διακηρύσσει ότι αποτελεί στρατηγική μας επιλογή η προοπτική της ευρωπαϊκής ένταξης της Τουρκίας .
    Μία τέτοια δήλωση επί τουρκικού εδάφους και μάλιστα μια σημαδιακή ημερομηνία , δηλαδή την παραμονή της εισβολής των στρατευμάτων του Αττίλα στην Κύπρο, μας παρουσιάζει στα όμματα της διεθνούς κοινής γνώμης και ως ηλίθιους , γιατί η δήλωσή μας αυτή εξομοιούται με την ενέργεια εκείνης της μητέρας , που της έδειραν και βίασαν την κόρη της και αυτή βγαίνει στο παζάρι και δηλώνει ότι θέλει να στήσει γέφυρες οικονομικής συνεργασίας με τους βιαστές του παιδιού της. Ω καιροί, ω ήθη.
    Αν πάλι ο κ. Βενιζέλος πιστεύει ότι η είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε. θα σημάνει και την αποβαρβαροποίηση και τον εξευρωπαϊσμό της, την εξημέρωση του θηρίου ως επικράτησε να λέγεται μια τέτοια τακτική, πλανάται πλάνην οικτράν.
    Άλλωστε οι Τούρκοι ιθύνοντες έχουν ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι επιδιώκουν είσοδο της χώρας τους στην Ε.Ε. όπως ακριβώς είναι δηλαδή με τους δικούς της όρους και όχι με όρους και προαπαιτούμενα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, χωρίς πολλές φορές να μην παραλείψουν , κατά το πρόσφατο παρελθόν , να εξαπολύσουν και μύδρους , αλλά και απειλές εναντίον της Ε.Ε..
    Και επειδή μακρηγόρησα κατακλείω τα γραφόμενά μου με τα ακόλουθα.
    Αν η εξωτερική μας πολιτική ασκείται υπό καθεστώς φοβίας είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, χωρίς να αποκλείεται και το δυσάρεστο ενδεχόμενο να επισωρεύσει δεινά στον τόπο μας.
    Σε θέματα που άπτονται της εθνικής μας κυριαρχίας , της ανεξαρτησίας μας και της εδαφικής μας ακεραιότητας δεν χωράνε εκπτώσεις.
    Είναι εγκληματικό λάθος η ομολογία ενίων υψηλα ισταμένων ότι με τη υπογραφή των μνημονίων απωλέσαμε ή εκχωρήσαμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας.
    Πώς είναι δυνατόν να έγινε ερήμην του λαού ένα τέτοιο ανοσιούργημα; Και όποιοι και αν το διέπραξαν είναι υπόλογοι απέναντι στην ιστορία μας Είναι υπόλογοι απέναντι σ’ αυτούς που ήρθαν, πέρασαν , θα ‘ρθουν και θα περάσουν , νεκροί θα τους δικάσουν , οι αγέννητοι , οι νεκροί..-

  • Δημήτρης Στεργιούλης

    Απάνθρωπη εξίσωση: Μια νεανική ζωή=1,2 ΕΥΡΩ
    του Δημήτρη Στεργιούλη
    Επίτιμου Διευθυντή
    2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
    “ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ”
    Το να στερείται ένας άνθρωπος και ιδιαίτερα ένα παιδί το εξαίσιο θαύμα της ζωής, για την οποία τόσα και τόσα χρυσόνειρα είχε πλάσει, για το αντίτιμο ενός εισιτηρίου χρήσης των μαζικών μέτρων μεταφοράς, που ανέρχεται στο 1,20 ΕΥΡΩ , συνιστά , χωρίς περιστροφές, έγκλημα καθοσίωσης, γιατί ο θάνατος είναι πράξη ανέκκλητη .Το να χάσουν δεκαοκτάχρονα παιδιά τη ζωή τους για την υπεράσπιση υψηλών ιδανικών, για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας , για τα ιερά και τα όσια του Γένους μας το κατανοώ, Τότε ο θάνατος, θάνατος δε λογιέται, γιατί στην περίπτωση αυτή τους ενδόξως αποθνήσκοντες η συνείδηση του Γένους των Ελλήνων τους εντάσσει στη χορεία των ηρώων της φυλής μας και η ευγνωμοσύνη του έθνους μας θα τους συνοδεύει στο διηνεκές.
    Χαρακτήρισα επαχθές έγκλημα το θάνατο του 19/χρονου παιδιού, που δεν πλήρωσε το εισιτήριο επιβίβασής του στο τραμ και όταν επισημάνθηκε από τον αρμόδιο ελεγκτή πήδησε από το όχημα , που βρισκόταν σε κίνηση , και τραυματίστηκε θανάσιμα.
    Και τώρα , “για τους ορθολογούντες και ορθοτομούντες τον λόγον της αλήθείας”, γεννάται το μεγάλο ερώτημα. Ποιος φταίει εν προκειμένω; Ο ελεγκτής , που όπως διαστείνονται μερικοί, ευόρκως επιτέλεσε το καθήκον του ή το θύμα; Προσωπικά δεν θα υπεισέλθω σε παρόμοια διλήμματα.
    Δεν μπορώ όμως να μην αισθάνομαι αποτροπιασμό όταν σκέφτομαι την εξίσωση :
    1,2 ΕΥΡΩ = με τη ζωή ενός παιδιού 19 χρόνων. Αυτή την εξίσωση δεν την χωρά ανθρώπινος νους, από όποια πλευρά και αν εξετάσει κανείς την περίπτωση .
    Ήμουν δάσκαλος για τέσσερες σχεδόν δεκαετίες και υπηρέτησα στις εσχατιές της πατρίδας μας. Έχω κάνει βίωμά μου τον αγώνα των αποχειροβίωτων συμπατριωτών μας για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, για να τα βοηθήσουν να ζήσουν καλύτερες ημέρες από τις δικές τους. Θα έμενε ενεός, αν ήξερε κανείς απ΄ αυτούς που γεννήθηκε υπό τους ήχους της ερόικας και μεγάλωσε με νταντάδες πόσα χρυσόνειρα στηρίζουν στα παιδιά τους οι απλοί άνθρωποι του λαού μας . Η ψυχή τους και ο Θεός το γνωρίζουν. Και να ‘λεγες , αγαπητέ μου συμπατριώτη, ότι από αυτούς τους ανθρώπους η Πατρίδα μας ζήτησε τα βλαστάρια τους για να την υπερασπίσουν από εξωτερικές επιβουλές, τότε θα υπήρχαν λόγια παρηγοριάς. Πόσοι και πόσοι συμπατριώτες μας , που έχασαν παιδιά τους στους εθνικοαπελευθερωτικούς μας αγώνες δεν αναφώνησαν , γεμάτοι περηφάνια, “χαλάλι της πατρίδας μας το αίμα των παιδιών μας” . Στην προκείμενη περίπτωση , όμως, τι να πει κανείς; Είναι δυνατόν να χαλαλίσει τη ζωή αυτού του παιδιού, για 1,40 ΕΥΡΩ; Γράφτηκε ότι πλείστοι όσοι συμπολίτες μας και συνεπιβάτες του ατυχούς νέου προσφέρθηκαν να πληρώσουν το αντίτιμο του εισιτηρίου του. Ελεγκτής και οδηγός του τραμ γιατί αρνήθηκαν την προσφορά; Πώς θα ησυχάσουν στο υπόλοιπο του βίου τους από τις ερινύες; Δεν είναι εύκολο πράγμα όταν ξαπλώσεις το βράδυ, για να κοιμηθείς και να αναπαυθείς από τον κάματο της ημέρας , να καλείσαι από τη συνείδησή σου για να απολογηθείς για το θάνατο ενός παιδιού. Σε τέτοιες περιπτώσεις , πολλές φορές, η αυτοκτονία φαντάζει λυτρωτική.
    Και κάτι ακόμα. Αυτό το παιδί που χάθηκε για 1,40 ΕΥΡΩ καλά-καλά δεν πρόλαβε να ανοίξει τα φτερά του για το πέταγμα στη ζωή. Ποιος λοιπόν απ’ όλους μας μπορεί να αποφανθεί με βεβαιότητα τι οικογένεια θα δημιουργούσε , πόσους χρήσιμους και ενεργούς πολίτες θα προσέφερε στην κοινωνία μας, αλλά και πόσο χρηστός πολίτης ο ίδιος θα αρτιωνόταν για την πατρίδα μας.
    ‘Ενα πάντως είναι βέβαιο. Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές θα κινηθούν δεόντως και θα επιβάλλουν τις νόμιμες κυρώσεις στους ηθικούς αυτουργούς του θανάτου του άτυχου παιδιού.
    Είπαμε όμως ότι ο θάνατος είναι πράξη ανέκκλητη. Δεν επιδέχεται ανάκληση. Και ένα είναι σίγουρο . Σε λίγες ημέρες ο θάνατος αυτού του νέου δεν θα απασχολεί πλέον ούτε τα έντυπα, ούτε και τα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. Όλοι μας θα το λησμονήσουμε. Όμως οι γονείς αυτού του παιδιού , που κοπίασαν και μόχθησαν για να το αναστήσουν, που ίσως επάνω του στήριξαν τόσες και τόσες ελπίδες και όνειρα , που καθόλου στο πρόσωπό του να έβλεπαν το αποκούμπι και την απαντοχή των γηρατειών τους δεν πρόκειται να το λησμονήσουν ποτέ.
    Εκ μέρους μου μια ευχή διατυπώνω , ως μνημόσυνο στο αδικοχαμένο παιδί, η Πολιτεία μας να εγκύψει με αμέριστο ενδιαφέρον και να επινοήσει τρόπους και μέσα που θα κινούνται στο πλαίσιο του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και προσωπικότητας προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της άνευ αμοιβής μετακίνησης των συμπολιτών μας με τα μαζικά μέσα μεταφοράς.

  • Δημήτρης Στεργιούλης

    « Το ανθρώπινο κρέας το φθηνότερο της αγοράς »

    του Δημήτρη Στεργιούλη
    Επίτιμου Διευθυντή
    2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
    «ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

    Πριν από λίγες ημέρες στο χωριό Ασπρόκαμπος της ορεινής Κορινθίας διαπράχθηκε ένα ειδεχθέστατο έγκλημα.. Τετραμελής σπείρα κουκουλοφόρων εισέβαλε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σπίτι ενός 78/χρονου για να τον ληστέψει. Ο άνθρωπος τους παρέδωσε 4.000 ΕΥΡΩ που είχε. Όμως η σπείρα των εγκληματιών, των δίποδων ανθρωπόμορφων τεράτων, πίστευε ότι το θύμα τους είχε και άλλα χρήματα και προκειμένου να του τα αποσπάσουν άρχισαν να τον βασανίζουν.
    Ακούστε λοιπόν τον τρόπο βασανισμού , που επινόησαν τα άρρωστα μυαλά της σπείρας , προκειμένου να πειθαναγκάσουν τον ηλικιωμένο συμπατριώτη μας να τους παραδώσει και τα χρήματα που υπέθεταν ότι κατείχε.
    Τον κατάβρεχαν. λοιπόν με βενζίνη και στη συνέχει του έβαζαν φωτιά. Άφηναν τη φλόγα να καίει τη σάρκα του για ορισμένο χρονικό διάστημα και ακολούθως τον περιτύλιγαν με μια κουβέρτα και την έσβηναν..
    Αυτή την αποτρόπαια μέθοδο βασανισμού , μέθοδο που παραπέμπει στο συναξάρι των μαρτύρων της πίστης μας κατά την εποχή των διωγμών , μετέρχονταν τα ορθοβάμωνα κτήνη μέχρις ότου καταναλώθηκε η βενζίνη που είχαν στη διάθεσή τους
    Τελικά άφησαν ημιθανή τον ηλικιωμένο και εξαφανίστηκαν.
    Σύρω αυτές τις γραμμές με αφορμή την είδηση ότι σήμερα , 22-08-2013 , ο 78/χρονος Ασπροκαμπίτης εξεμέτρησε το ζην στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΚΑΤ στο οποίο είχε διακομισθεί για νοσηλεία.
    Ο βασανισμός και ο εξ αυτού θάνατος του ηλικιωμένου συμπατριώτη μας , αλλά και πλείστα όσα άλλα περιστατικά ληστειών μετά φόνων , που συχνά πυκνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας , πρέπει να προβληματίσει σοβαρά την Πολιτεία μας .
    Δεν είναι δυνατόν στο λυκαυγές του 21ου αιώνα η ζωή των πολιτών μιας δημοκρατικά διαρθρωμένης και ευνομούμενης πολιτείας να εξαρτάται , εν πολλοίς, από τις ορέξεις και τη διαστροφή εγκληματικών στοιχείων , που , καθώς καταμαρτυρούν πλείστα όσα περιστατικά έχουν αποθρασυνθεί και δρουν ανενόχλητα.
    Η ελληνική ύπαιθρος στην κυριολεξία είναι έρμαιο στα χέρια των ληστοσυμμοριών, που κατά κανόνα συγκροτούνται από λαθρομετανάστες, οι ορδές των οποίων ανεξέλεγκτα εισήλθαν και , δυστυχώς, ανεξελέγκτως εξακολουθούν να εισέρχονται στη χώρα μας.
    Αν δεν ληφθούν σύντονα και δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας , πολύ φοβάμαι ότι θα δημιουργηθούν καταστάσεις απρόβλεπτες και απροσδιόριστες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή πορεία της χώρας μας.
    Με όσα διαβάζουμε στις εφημερίδες και από ό,τι μας πληροφορούν τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης είναι να απορεί κανείς πώς αντιμετωπίζονται από την επίσημη Πολιτεία μας έκνομα φαινόμενα κατά της περιουσίας – κρατικής και ιδιωτικής – αλλά και κατά της ζωής ευάριθμων συμπολιτών μας.
    Το όλο πλέγμα της έκνομης και εγκληματικής δραστηριότητας έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ανασφάλειας στο λαό μας , της υπαίθρου κυρίως , και σε ευρέα στρώματα αυτού έχει εμπεδωθεί η άποψη ότι το κράτος μας τελεί «εν καταλύσει».
    Σε ορισμένες περιοχές της Πατρίδας μας οι κάτοικοί τους ανέλαβαν με δική τους πρωτοβουλία να περιφρουρήσουν τη ζωή τους και την περιουσία τους , είτε συγκροτώντας οι ίδιοι ομάδες αυτοπροστασίας και περιφρούρησης, είτε αναθέτοντας αυτό το ρόλο σε υπηρεσίες σεκιούριτι, έναντι αμοιβής βέβαια
    Μάρτυρες φαινομένων κατάλυσης του κράτους μας κατά το πρόσφατο παρελθόν παρέστημεν όλοι μας.
    Ας θυμηθούμε το περιστατικό εκείνο όπου ένα κομβόι λαθρομεταναστών, διαβιούντων στην Κρήτη , ξεκίνησε κανονικά συντεταγμένο και ατμοπλοϊκώς κατέφθασε στον Πειραιά. Εν συνεχεία επιβιβάστηκε λεωφορείων και φτάνοντας στην Αθήνα κατέλαβε τη Νομική Σχολή, μετατρέποντας κτιριακούς της χώρους σε καταυλισμό .
    Αν αυτό ήθελε συμβεί σε οιαδήποτε άλλη χώρα της υφηλίου , δηλαδή λάθρα εισελθόντες μετανάστες στην επικράτειά της να καταλάμβαναν πνευματικό καθίδρυμα και να καταυλίζονται σ’ αυτό, « θα συνετρίβοντο ως σκεύη κεραμέως». Στη δική μας Πατρίδα, όμως, στη χώρα «της φαιδρής πορτοκαλέας»τι συνέβη; Κυβερνητικοί αξιωματούχοι διαπραγματεύονταν με τους καταληψίες για ικανό διάστημα χρόνου, προκειμένου να πεισθούν οι τελευταίοι να εγκαταλείψουν την Πανεπιστημιακή Σχολή και να εγκατασταθούν σε άλλο κτίριο (μία γκαλερί, αν θυμάμαι καλά). Τι να πει κανείς. Είναι ή δεν είναι κατάντημα κράτους αυτό;
    Αμ το άλλο; Ανήκουστο κι αυτό. Κατά το παρελθόν, όχι απώτερο βέβαια, αλλά σχετικά πρόσφατο , στη Φοιτητική Εστία των Πατησίων και σε γινόμενο έλεγχο, όπως έγραψαν οι εφημερίδες, διαπιστώθηκε ότι πλείστα όσα δωμάτια χρησιμοποιούνταν ως κατάλυμα από λαθρομετανάστες .
    Το σκέφτεστε καλά συμπατριώτες μας ; Η Πολιτεία μας να δαπανά τεράστια χρηματικά ποσά για τη λειτουργία και συντήρηση των Φοιτητικών Εστιών για να ενδιαιτώνται σ’ αυτές τα παιδιά του φτωχού και εργαζόμενου Έλληνα και αυτές να χρησιμοποιούνται ως καταλύματα λαθρομεταναστών; Πείτε μου σε ποιο άλλο κράτος έχει συμβεί παρόμοιο φαινόμενο; Μπορείτε να μου το κατονομάσετε;
    Αλλά γιατί να τρέχω στο παρελθόν και να μη αναφερθώ σε γεγονός των ημερών μας , όπου σε έφοδο της Αστυνομίας στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο διαπιστώθηκε ότι σε αίθουσές του εγκαταβιούσαν ημεδαποί και αλλοδαποί που είχαν στην κατοχή τους βενζίνη, ρόπαλα , μάσκες και άλλα συναφή αντικείμενα. Άραγε που θα τα χρησιμοποιούσαν;.
    Και σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε και διαμαρτυρίες εν προκειμένου. Κατηγορούν την Αστυνομία ότι παραβίασε το πανεπιστημιακό άσυλο. Κι εγώ διερωτώμαι αυτοί που ετσιθελικώς εγκαταστάθηκαν στο Πολυτεχνείο, ημεδαποί και αλλοδαποί, το σεβάστηκαν το πανεπιστημιακό άσυλο κατά την είσοδό τους στο Ε.Μ.Π. ή από σεβασμό στο πανεπιστημιακό άσυλο εισήλθαν σε αυτό;
    Προσωπικά δηλώνων αδυναμία, για να απαντήσω σ΄αυτό το ερώτημα , γιατί στερούμαι των απαιτούμενων γνώσεων. Ας απαντήσουν εν προκειμένων οι έχοντες σχετική γνώση.
    Τέτοια φαινόμενα και άλλα παρόμοια , «ων ουκ έστιν αριθμός», που αν απαριθμηθούν το κείμενο αυτό θα τραβήξει σε μάκρος , προδίδουν κράτος οπερέτα. Κράτος ανυπόληπτο που αδυνατεί όχι να εμπνεύσει το σεβασμό , αλλά και να επιβάλλει την έννομη τάξη και προπάντων να εμπεδώσει στους πολίτες του αίσθημα της ασφάλειας.
    Δυστυχώς αυτή την πραγματικότητα την έχουν αντιληφθεί οι πάντες. Γι’ αυτό παρατηρείται το φαινόμενο η χώρα μας να έχει καταστεί «αμπέλι ξέφραγο». Ανεξέλεγκτα όποιος θέλει μπαίνει κι όποιος θέλει βγαίνει και ό,τι θέλει κάνει.
    Αυτή η ανυποληψία του κράτους μας επιτρέπει στις εγκληματικές φυσιογνωμίες να δρουν χωρίς αναστολές ξεδιπλώνοντας τον καμβά της διεστραμμένης υπόστασής τους κ αι αποκαλύπτοντας μία μεγάλη αλήθεια. ΄Ο,τι δηλαδή η ανθρώπινη θηριωδία είναι απροσμέτρητη και θα χρειαστεί να κυλήσει ακόμα πολύ νερό στο αυλάκι της ιστορίας , για να μπορέσει ο άνθρωπος να εξισωθεί με τα άγρια θηρία μιας και είναι γνωστό ότι θηρία του ιδίου είδους δεν αλληλοσπαράσσονται , ενώ θηρία του ανθρωπίνου είδους αλληλοεξοντώνονται .Δυστυχώς φθάσαμε στο σημείο το ανθρώπινο κρέας να είναι το φθηνότερο της αγοράς
    Και βέβαια η δημοκρατία είναι πολίτευμα της κατανόησης, της αλληλεγγύης, ακόμα και της καλώς νοούμενης ανοχής, της συγγνώμης και της καταλλαγής . Σε όσους όμως καταχρώνται ή εκλαμβάνουν ως αδυναμία το δημοκρατικώς και ανθρωπίνως σκέπτεσθαι , διοικείν και πολιτεύεσθαι η δημοκρατία ίσταται , οφείλει να ίσταται , απέναντί τους ως σκληρός τιμωρός .
    Ο μαρτυρικώς αποθανών ξωμάχος του χωριού Ασπρόκαμπος της Ορεινής Κορινθίας είθε να είναι ο τελευταίος συμπατριώτης μας , που μαρτύρησε , κυριολεκτικά, στα χέρια αδίστακτων δολοφόνων.. Ας ελπίσουμε ότι ο μαρτυρικός του θάνατος θα αποτελέσει αφετηρία προβληματισμού για την Κυβέρνησή μας , που οφείλει να αποδείξει ότι νοιάζεται για την προστασία της ζωής μας, τουλάχιστον όσο νοιάζεται για την καταβολή των δόσεων στους δανειστές μας.

  • Δημήτρης Στεργιούλης

    « Όταν η αχαριστία περισσεύει ο άνθρωπος αποθρασύνεται
    παραφέρεται, αυθαιρετεί και ασχημονεί»

    του Δημήτρη Στεργιούλη
    Επίτιμου Διευθυντή
    2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
    «ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

    Ο Ορθόδοξος Χριστιανικός Ναός της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Πρεμετή της Αλβανίας λαφυραγωγήθηκε -το τονίζω εμφατικά λαφυραγωγήθηκε- από την ιδιωτική αστυνομία του Δήμου Πρεμετής , γιατί τάχα μου έχει κτισθεί στη θέση πού ήταν κτισμένο το πολιτιστικό κέντρο της Πόλης.
    Ουδέν αναληθέστερον τούτου. Τουναντίον το πολιτιστικό κέντρο ήταν κτισμένο στη θέση του Ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου , κτίσμα του 17ου αιώνα ,που μετά την κατάρρευση του κόκκινου φασιστικού καθεστώτος του Χότζα, οι αλβανικές αρχές παραχώρησαν και πάλι το χώρο στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία της Αλβανίας.
    Μόνον ανοήμονες δεν αντιλαμβάνονται ότι πίσω από τη λαφυραγώγηση του Ορθόδοξου Ιερού Ναού στην Πρεμετή κρύβονται ερεβώδεις και σατανικές ομάδες Αλβανών τυχοδιωκτών , που φόρεσαν τη λεοντή του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού και , ανοημόνως σκεπτόμενοι και βλακωδώς ενεργούντες , πιστεύουν ότι προσφέρουν υπηρεσίες στην πατρίδα τους.
    Δεν είμαι πολιτικός, ούτε διπλωμάτης για να διακριβώσω , αν ο τρόπος αντίδρασης της Κυβέρνησής μας ήταν ο σωστός και ενδεδειγμένος για την προκείμενη περίπτωση.
    Βέβαια η πολιτική ηγεσία της Αλβανίας ” δεν τείνει ους ευήκοον” σε διπλωματικά κείμενα διαμαρτυρίας με στρογγυλεμένες εκφράσεις και υποδηλούντα συντάκτες που κατέχουν σε άπταιστο βαθμό τους κανόνες του καθωσπρεπισμού. Αυτό είναι μια πραγματικότητα την οποία δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει .
    Δεν λέω. Καλές οι διαμαρτυρίες. Αλλά αυτές καθ’ εαυτές και αναποτελεσματικές και ατελέσφορες καθίστανται στις περισσότερες των περιπτώσεων, αν δεν συνοδεύονται από μέτρα σύντονα και λυσιτελή, που θα υποδηλώνουν ότι η Πατρίδα μας δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει στην τύχη του τον Ελληνισμό της Αλβανίας.
    Το αξιοπερίεργο είναι ότι η αλβανική ηγεσία , που υποκινεί ή περιθάλπει παρόμοιες ενέργειες , εκτός του ότι προέβη σε δηλώσεις που εμπεριέχουν στοιχεία αμετροέπειας εν τω άμα υποτιμά και τη νοημοσύνη μας. Άλλως πως δεν εξηγείται ο ισχυρισμός της ότι ο λιθοβολισμός του Προξενείου μας στο Αργυρόκαστρο μπορεί να οφείλεται σε εκσφενδονισμό μικρής πέτρας από τροχούς διερχόμενου αυτοκινήτου.
    Εν πάσει περιπτώσει παρόμοιες ενέργειες και δηλώσεις των Αλβανών τους παρουσιάζουν αγνώμονες και αχάριστους στα όμματα του ελληνικού λαού..
    Στην Πατρίδα μας εγκαταβιούν και ψωμίζονται , με τους μετριότερους των υπολογισμών , κοντά στο ένα εκατομμύριο Αλβανών, δηλαδή το 1/3 σχεδόν του αλβανικού πληθυσμού, οι οποίοι επί σειρά ετών τώρα αιμοδοτούν την αλβανική οικονομία.
    Επί πλέον πρέπει να τονισθεί , και μάλιστα εμφατικά , ότι χιλιάδες αλβανοπαίδων φοιτούν εντελώς δωρεάν στα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσής μας και τυγχάνουν των ιδίων ακριβώς προνομίων με τα ελληνόπουλα με τη διαφορά ότι οι γονείς των ελληνόπουλων φορολογούνται , ενώ οι γονείς των αλβανόπουλων , κατά κανόνα, ούτε καν υποβάλλουν φορολογική δήλωση.. Δηλαδή λαμβάνουν δωρεάν τα διδακτικά τους βιβλία , σιτίζονται δωρεάν στις φοιτητικές λέσχες, τυγχάνουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του ιδίου επιπέδου με τους ελληνόπαιδες.
    Αλλά η προσφορά της Ελλάδας προς τους Αλβανούς δεν περιορίζεται μόνον σε όσα προανέφερα.
    Γι’ αυτό και συνεχίζω. Ποιος Αλβανός από αυτούς που εργάζονται στην Πατρίδα μας πλήρωσε έστω και ένα ΕΥΡΩ οσάκις χρειάστηκε να νοσηλευτεί στα νοσοκομεία μας ; Αλλά και πόσοι Αλβανοί σε ημερήσια βάση έρχονται στα Ιωάννινα και νοσηλεύονται δωρεάν στα εκεί Πανεπιστημιακά μας Νοσοκομεία;
    Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε πλείστες όσες ευεργεσίες που τυγχάνουν οι Αλβανοί εκ μέρους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας. Αλλά είπαμε , όταν ένας λαός είναι αχάριστος το θεωρεί ασήμαντο να καταφέρεται και μάλιστα σκαιότατα κατά των ευεργετών του.
    Εγώ είμαι δάσκαλος. Επομένως θα φάνταζε αταίριαστο να αραδιάζω τρόπους και μέσα αντίδρασης της Κυβέρνησής μας ως αντιστάθμισμα στο συστηματικό διωγμό των ομογενών μας της Αλβανίας.
    Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η αλβανική ηγεσία θέλει παντί τρόπω και σθένει να ξεριζώσει τον Ελληνισμό από τις αρχαιόθεν πατρογονικές του εστίες.
    Μήπως είναι καιρός η Πατρίδα μας να ζητήσει ενεργοποίηση του Πρωτοκόλλου της Kέρκυρας του 1914 ;
    Λέω, μήπως ;

  • Δημήτρης Στεργιούλης

    « Η ανοικονόμητη οικονομική πολιτική μας έφερε στο σημερινό μας κατάντημα. Ας όψονται οι υπαίτιοι»

    του Δημήτρη Στεργιούλη
    Επίτιμου Διευθυντή
    2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
    «ΕΤΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

    Γι΄αυτό μας πήρε ο διάβολος και μας σήκωσε. Αλήθεια σε ευνομούμενη και χρηστώς διοικούμενη Πολιτεία ζούμε εδώ και αρκετά χρόνια ή σε κράτος που προσμοιάζει με το παλάτι του Οδυσσέα επί εποχής μνηστήρων; Άλλως πως δεν εξηγείται πώς διασκορπίστηκε τόσος πακτωλός χρημάτων που εισέρρευσε την Πατρίδα μας από τα μέσα της δεκαετίας του 85 ίσαμε σήμερα χωρίς να αλλάξει μορφή ο τόπος μας και μοίρα ο λαός μας.
    Απαριθμώ λοιπόν;
    Πακέτο Ντελόρ Ι
    Πακέτο Ντελόρ ΙΙ
    Πακέτο Ντελόροι ΙΙΙ
    Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα
    Πακέτο Πρόντι 1
    Πακέτο Πρόντι ΙΙ
    Αν θυμάμαι καλά και Πακέτο Πρόντι ΙΙΙ

    Άραγε τα χρήματα που αντιπροσωπεύουν τα ανωτέρω πακέτα σε πόσα δις ΕΥΡΩ ανέρχονται ; Κύριος οίδεν.
    Αν σκεφθεί κανείς το ύψος των χρηματικών εισροών στην Πατρίδα μας και την οικονομική κρίση που βιώνει ο λαός μας σήμερα μένει ενεός. Είναι ένα φαινόμενο δυσεξήγητο και ως οικονομικό πρόβλημα δυσεπίλυτο για τα μεγάλα λαϊκά στρώματα , βέβαια, γιατί οι ειδήμονες και οι επιτήδειοι λεηλάτες των χρημάτων του κρατικού κορβανά , γνωρίζουν πολύ καλά , γιατί η χώρα μας έφτασε στη σημερινή της κατάντια.
    Και καλά αυτοί οι επιτήδειοι και οι ειδήμονες στην εκμετάλλευση του ιδρώτα του λαού μας. Εκείνοι όμως που τάχθηκαν από το λαό μας ως πιστοί οικονόμοι, φύλακες και διαχειριστές του κρατικού θησαυροφυλακίου τι έκαναν ; Σίγουρα ανήγαγαν σε οικονομικό δόγμα « Το πάρτε διαβόλοι βάγια» ;
    Ίσως αυτός ο χαρακτηρισμός της οικονομικής πολιτικής- αναφέρομαι στην οικονομική πολιτική της τελευταίας τριακονταετίας – θεωρηθεί υπερβολικός και σπεύσετε να ρίψετε εναντίον μου τον λίθον του αναθέματος.
    Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να καταβάλλω προσπάθεια για να εδραιώσω το χαρακτηρισμό μου. Επιγραμματικά αναφέρω τον εσμό των «επιτήδειων ευγενών απατεώνων , που άλλοι κυκλοφορούσαν ως ντίλερς προώθησης και εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων σε βάρος της πατρίδας μας, άλλοι ως μεσάζοντες, έτεροι ως μιζαδόροι, αρκετοί ως εκμαυλιστές συνειδήσεων, ουκ ολίγοι ως χρηματιστηριακοί σπεκουλάντες, άλλοι ως τοκογλύφοι αισχίστου είδους, άλλοι ως λαθρέμποροι , ευάριθμοι ως ελεεινοί κομματάρχες, άλλοι πάλι ως ανάλγητοι έμποροι ελπίδας στους άνεργους νέους, άλλοι ως στυγνοί εκμεταλλευτές του ανθρώπινου πόνου και της ανθρώπινης δυστυχίας.
    ‘Ολοι τους , ως όρνεα σαρκοβόρα , επέπεσαν στο σώμα της Πατρίδας μας, χωρίς ο λαός μας να τους λιθοβολήσει , απομύζησαν ό,τι μπορούσαν να απομυζήσουν μέχρι που την κατάντησαν σκέλεθρο.
    Βεβαίως μεγάλη ευθύνη, εν προκειμένω , έχουν, άλλος πολύ άλλος λίγο, και όσοι κυβέρνησαν αυτό τον τόπο την τελευταία τριακονταετία. Ένιοι , οσάκις ο λαός μας τους εμπιστευόταν την διακυβέρνηση του τόπου μας , θεωρούσαν την Πατρίδα μας ως τιμάριό τους με ό, τι επιπτώσεις είχε αυτή η αντίληψή τους «εις το χρηστώς διακυβερνάν».
    Διαχειρίστηκαν τις τύχες του τόπου μας και τη μοίρα μας με τρόπο που επέτρεψε στις παντοειδείς συνομοταξίες των τρωκτικών, τις οποίες προανέφερα , χωρίς βέβαια να εξαντλήσω το ρεπερτόριό τους, να βρουν έδαφος πρόσφορο για να αναπτύξουν την άνομη δραστηριότητά τους.
    Υπήρξαν δε και περιπτώσεις που μερικοί θεωρούσαν εαυτούς ανέκκλητους οικονόμους της εμπιστοσύνης του λαού μας, με φυσικό επακόλουθο την έπαρση και την οίηση , δηλαδή ό, τι χειρότερο για έναν πολιτικό, γιατί το δίδυμο «έπαρση-οίηση» καθορίζει , για τους ειδήμονες του είδους, τις συντεταγμένες του πεδίου εκδούλευσης του επηρμένου και οιηματία πολιτικού. Στο πεδίο αυτό συνωθούνται οι αυλοκόλακες και οι σφουγγοκoλάριοι και εντός αυτού του πεδίου, κατά κύριο και πρώτιστο λόγο , σχηματίζονται τα «περιβάλλοντα» , τα οποία ευτελίζουν , ξευτελίζουν και τελικά «θάβουν» πολιτικά τα αφεντικά τους.
    Και ασφαλώς και υπήρξαν και υπάρχουν πολιτικές προσωπικότητες που αποτελούν το σέμνωμα του τόπου μας. Ευχής έργο να αποτελέσουν τη ζύμη για την αναγέννηση της πολιτικής ζωής της Πατρίδας μας.-

  • Δημήτρης Στεργιούλης

    «Ο Στρατηγός Δημήτριος Αλευρομάγειρος»

    Δημήτρη Στεργιούλη
    Επίτιμου Διευθυντή
    2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
    “ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ”

    Ο Στρατηγός Δημήτρης Αλευρομάγειρος ανήκει στη χορεία των μπαρουτοκαπνισμένων Ελλήνων Αξιωματικών.
    Με την όλη πατριωτική του δράση , και μάλιστα στο πεδίο της μάχης , απέδειξε ότι είναι αξιωματικός γενναιόφρων, θαρραλέος, ανδρείος, εύστροφος, με αρετές ηγήτορος σπάνιες, κάτοχος της τέχνης του πολέμου όσο ελάχιστοι, ακραιφνής ελληνολάτρης και πατριδολάτρης, οξύνους και προσηνής, ευπροσήγορος και ταπεινός, εδραίος και αμετακίνητος σ΄ όλα τα μετερίζια και τις τάπιες που τάχθηκε να υπερασπίσει του.
    Αξιωματικός με ανοικτούς πνευματικούς ορίζοντες, οξυδερκής και αμετακίνητος από τις ηθικές αρχές του λαού μας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στο διάβα των αιώνων.
    Ενάρετος με την αρχαιοελληνική σημασία της λέξης, αποστρέφεται τους επηρμένους και τους οιηματίες και αφουγκράζεται τα μηνύματα και τα αιτήματα των καιρών μας .
    Η Κύπρος είναι η μεγάλη του αγάπη . Πολέμησε τον Τούρκο εισβολέα στη Μεγαλόνησο το 1974 με όλες τις δυνάμεις του, σωματικές και ψυχικές , καθώς ομολογούν οι συμπολεμιστές του , και σ’ αυτόν , κυρίως, οφείλεται η αποτροπή της κατάληψης ολόκληρης της Λευκωσίας από τα στρατεύματα του Αττίλα.
    Ο Κυπριακός Ελληνισμός τον ευγνωμονεί. Δεν γνωρίζω , βέβαια, αν η Πατρίδα μας του απέδωσε τις τιμές που ταιριάζουν στην προσφορά του προς το Έθνος.
    Δείγματα της ανδρείας του και της παλικαριάς του ο Στρατηγός Δημήτριος Αλευρομάγειρος έδειξε από τα πρώτα βήματα της στρατιωτικής του καριέρας, όταν ως νεαρός υπολοχαγός ( αν θυμάμαι καλά απ΄ τα διαβάσματά μου για την Κύπρο) έλαβε μέρος στις μάχες της Μανσούρας το 1964 , κατά του προαιώνιου εχθρού της Πατρίδας μας , υπερασπιζόμενος τα δίκαια του Κυπρίων αδελφών μας
    . Και σήμερα το ενδιαφέρον του Στρατηγού ε.τ. Αλευρομάγειρου Δημητρίου για τα εθνικά μας θέματα και κυρίως για το εθνικό μας θέμα της Κύπρου παραμένει εναργέστατο και αδιάπτωτο και δεν διστάζει να παρέμβη , με όπλο τη γραφίδα του τώρα, οσάκις το κρίνει απαραίτητο και αναγκαίο.
    Οι απόψεις του είναι τεκμηριωμένες, αδιαμφισβήτητες και κατά συνέπεια μεγάλης βαρύτητας.
    Ο υπογράφων για τέσσερις σχεδόν δεκαετίες υπήρξα δάσκαλος. Γνωρίζω τον αγώνα των εν ενεργεία συναδέλφων μου για να πλαστουργήσουν την εθνική ταυτότητα των Ελληνόπουλων.
    Μία πρόταση καταθέτω με αυτό το κείμενό μου.. Οι Διευθυντές των Σχολείων μας επιβάλλεται να καλούν τον Στρατηγό Αλευρομάγειρο για να ομιλεί στους μαθητές τους.
    Τα παιδιά έχουν πολλά να ωφεληθούν ακούοντας το Στρατηγό.
    Τα πατριωτικά τους αντισώματα θα τονωθούν , σκοπός που εμπίπτει στην αρμοδιότητα και την αποστολή των Σχολείων μας. Ας έχουμε υπόψη ότι τη ζώσα ιστορία και πραγματικότητα δεν μπορούν να αντισταθμιστούν με τα από καθέδρας δασκαλέματα.
    Και για να γίνω σαφέστερος. Όσες ώρες και να μιλήσουμε εμείς στους μαθητές μας για την Κύπρο δεν είναι δυνατόν να έχουμε τα αποτελέσματα που θα έχει μία ωριαία διδασκαλία του Στρατηγού Αλευρομάγειρου.
    Δυστυχώς στον τόπο μας δεν αξιοποιούμε επ ΄ωφελεία της μαθητιώσας και σπουδάζουσας νεολαίας μας τους ανθρώπους -σύμβολα.
    Άμποτες η ραστώνη και η αβελτηρία να πάψουν να είναι κύρια χαρακτηριστικά μας γνωρίσματα και ιδίως εκείνων που διαχειρίζονται τις τύχες της Πατρίδας μας και τη μοίρα του λαού μας.-

  • Δημήτρης Στεργιούλης

    «Μεσοπρόθεσμος στόχος των Τούρκων η κυπροποίηση της Θράκης μας και μακροπρόθεσμος η τουρκοποίησή της.
    Καιρός να αφυπνισθούμε»

    του Δημήτρη Στεργιούλη
    Επίτιμου Διευθυντή
    2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
    «ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

    Tο φετινό καλοκαίρι είχαν πυκνώσει οι επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στην Θράκη μας. Τελευταίως τα αιματοβαμμένα και αγιασμένα χώματά της πάτησε και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας , ο αμετροεπής και αλαζών Μπαγκίς.
    Βέβαια οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν επισκέφτηκαν τη Θράκη μας για λόγους αναψυχής. Τα ταξίδια τους και οι όποιες εκδηλώσεις που διοργανώνουν επί ελληνικού εδάφους τα «προξενικά τσιανάκια , αλλά και ο εσμός των εκ Τουρκίας αφικουμένων « πολιτιστικών μπουλουκιών» , ήταν και θα εξακολουθήσουν να είναι ενταγμένα στη στρατηγική της Άγκυρας , που είναι σταθερά προσανατολισμένη στην «κυπροποίηση¨της Θράκης, σε πρώτη φάση, και ακολούθως στην τουρκοποίησή της.
    Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα ποτέ δεν αντέστη σθεναρά όχι στις κεκαλυμμένες, αλλά και στις απροκάλυπτες δραστηριότητες των Τούρκων σε βάρος της Πατρίδας μας, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αποθρασυνθούν και να επιδεικνύουν το απύθμενο θράσος τους απέναντί μας με τρόπο άκρως ιταμό.Μόλις προχθές μια τουρκική κορβέτα μπήκε στα χωρικά μας ύδατα και έφτασε σχεδόν μέχρι το Σούνιο. Για το Θεό ! Πότε θα αντισταθούμε ; Μήπως περιμένουμε τουρκικά πολεμικά πλοία να αγκυροβολήσουν στο λιμάνι του Πειραιά για να ορθώσουμε το ανάστημά μας; Ή μήπως και τότε πρέπει να πάρουμε την άδεια της τρόϊκα περί του πρακτέου ;
    Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα αυξάνει η συχνότητα των «άνευ αποχρώντος λόγου» διαμαρτυριών των ενεργούμενων των Τούρκων στην αρχαιόθεν ελληνικότατη Θράκη ότι, τάχα μου, καταπιέζεται η εκεί “τουρκική”, όπως αποκαλούν τη μουσουλμανική , μειονότητα.
    Ουδέν τούτου ψευδέστερον. Τουναντίον οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις ανέχονται , θα μπορούσε να πει κανείς , τους παραλογισμούς των εγκάθετων του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή , αλλά και τις αιτιάσεις των Τούρκων αξιωματούχων για καταπάτηση , δήθεν, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «των Τούρκων-έτσι τους αποκαλούν-της Δυτικής Θράκης», την οποία θεωρούν ότι είναι «το κομμένο χέρι της Τουρκίας».
    Επέστη πλέον ο καιρός , να αφήσουμε κατά μέρος τις αβρότητες , και να υπενθυμίσουμε στους “γυρολόγους ” της Άγκυρας στη Θράκη μας , αλλά και στους Τούρκους κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι η Ελλάδα είναι ένα κράτος δημοκρατικότατο και σέβεται τις διεθνείς συνθήκες τις οποίες έχει υπογράψει, κάτι το οποίο η Άγκυρα δεν πράττει.
    Και για να γίνω σαφέστερος.
    Η συνθήκη της Λωζάνης, την οποία η Τουρκία προσϋπέγραψε , κάνει λόγο για ύπαρξη μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη και στα νησιά ΄Ιμβρο και Τένεδο.
    Και οι μεν ελληνικές κυβερνήσεις συμπεριφέρθηκαν στους μουσουλμάνους της Θράκης , όπως ακριβώς στους λοιπούς Έλληνες πολίτες , οι δε Τούρκοι , την ,και από τη συνθήκη της Λωζάνης , ονομαζόμενη ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης την κατεδίωξαν απηνώς και την σφαγίασαν. Καιρός να τους θυμίζουμε τα Σεπτεμβριανά του 1955 σε κάθε ευκαιρία .
    Για να τελειώνουμε μια και καλή με τους Τούρκους για το εν λόγω θέμα πρέπει να διακηρύξουμε ευθαρσώς ότι :
    -Στη Θράκη δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα , αλλά μουσουλμανική.
    -Οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις τους μουσουλμάνους της Θράκης τους
    θεωρούν ΄Ελληνες πολίτες , ισότιμους με τους χριστιανούς.
    -Οι Τούρκοι από πού και ως πού έχρισαν εαυτούς “προστάτες ” των μουσουλμάνων της Θράκης; Μήπως , άραγε, διεκδικούν το copyrght του
    ισλαμισμού ανά την υφήλιο;
    -Στα ενεργούμενα της Άγκυρας στη Θράκη που διατείνονται ότι έχουν το
    δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται εθνικά πρέπει να τους διαμηνυθεί ότι
    στην ελληνική Θράκη εγκαταβιοί μειονότητα μουσουλμάνων και όχι
    μειονότητα Τούρκων. Κατά συνέπεια , αν αισθάνονται Τούρκοι και επειδή
    στην Ελλάδα τουρκική μειονότητα δεν υπάρχει, μπορούν να φύγουν για την
    Τουρκία , αν το επιθυμούν
    Καλό θα είναι η Κυβέρνησή μας να εξετάσει το ενδεχόμενο ψήφισης ενός νόμου που να προβλέπει την επιβολή αυστηρών ποινών σε όλους εκείνους τους συμπολίτες μας , αλλά και στους αλλοδαπούς που εργάζονται στη χώρα μας, και επιχειρούν , λόγοις και έργοις, να αλλοιώσουν το γράμμα και το πνεύμα των διεθνών συνθηκών που η Πατρίδα μας έχει προσϋπογράψει.
    Μήπως θα ήταν σκόπιμο και εθνικά επωφελές το Υπουργείο μας επί των Εξωτερικών να κλείσει το τουρκικό προξενείο στη Θράκη , γιατί αυτό προ πολλού έχει ξεφύγει της αποστολής του και απροκάλυπτα πλέον εργάζεται για την αποσταθεροποίηση στην ελληνική περιοχή της.
    Τέλος ας έχουμε υπόψη μας ότι όσο το παίζουμε «κυριλέ» με τους Τούρκους, τόσο αυτοί θα αποθρασύνονται..-

  • Δημήτρης Στεργιούλης

    Στίχοι οργής και αγανάκτησης
    του Δημήτρη Στεργιούλη
    Επίτιμου Διευθυντή
    2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
    “ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ”
    Κι ήρθανε χρόνοι δίσεχτοι
    και μήνες οργισμένοι
    γκρεμίστηκαν τα όνειρα
    ρέψαν οι προσδοκίες
    τα πάντα ξεπουλήθηκαν
    στου μαμωνά τις στράτες.
    Και φύσηξαν αέρηδες
    και κουρνιαχτό σηκώσαν
    και σκέπασαν τα χνάρια μας
    στης ιστορίας το διάβα.
    Μα όλες οι πατημασιές
    του γένους των Ελλήνων
    δεν είναι μπορετό ποτέ
    ολότελα να σβήσουν.
    Όσες ανεμοθύελλες κι
    αν σηκωθούν στην πλάση, πατημασιές
    ελληνικές ωσάν του Λεωνίδα,
    χνάρια του Μεγαλέξανδρου και του Παλληκαρίδη
    ουδέποτε δεν θάβονται, γιατί ΄ναι
    στοιχειωμένα
    το δρόμο για να δείχνουνε
    στην άγια τη φυλή μας.
    Κι αν σήμερα οι αέρηδες σβήσαν τα καντηλέρια
    που φώτιζαν στα σύθαμπα τα περπατήματά μας
    ακούμε το σαλάγισμα των Κολοκοτρωναίων ,
    που ‘ χουν την έγνοια της φυλής, του γένους μας τα πάθη.
    Το ξέρουμε, το βλέπουμε κατά το πού μας πάνε
    οι φασουλήδες που έχουμε βάλει για οδηγούς μας.
    Χνάρια του Μεγαλέξανδρου και του Παλληκαρίδη,δεν έχουν μάτια για να δουν.
    Αυτιά για να ακούσουν Κολοκοτρώνη σάλαγο , αυτοί δεν διαθέτουν, ούτε μπορούν να αφουγκραστούν το αγκομαχητό μας.
    Ακέφαλος πορεύεται σήμερα ο λαός μας
    ” με ανοιχτά με άγρυπνα τα μάτια της ψυχής του”.

  • Δημήτρης Στεργιούλης

    ” Όταν η ίδια η ζωή ξεσκεπάζει τα καταχθόνια σχέδια της Άγκυρας”

    του Δημήτρη Στεργιούλη
    Επίτιμου Διευθυντή
    2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
    “ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ”

    Oι Πομάκοι πρέπει να το χωνέψουν καλά ότι η πλαστογράφηση της Ιστορίας είναι αδύνατη, από οιονδήποτε και αν επιχειρείται . Οι καλύτεροι προπαγανδιστές και παραχαράκτες και αν επιστρατευτούν και πακτωλός χρημάτων κι αν διατεθεί προς αυτή την κατεύθυνση η ιστορική αλήθεια θα λάμψει.
    Εν προκειμένω ποια είναι η ιστορική αλήθεια σε ότι αφορά στους Πομάκους; Οι Πομάκοι είναι αρχαιοελληνικό θρακικό φύλο. Είναι οι αρχαίο Αγριάνες, οι οποίοι και πολέμησαν στο πλευρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όταν ο Μεγάλος Εκείνος Στρατηλάτης “επορεύθη στα πέρατα του γνωστού τότε κόσμου” ευαγγελιζόμενος την Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό. Αυτοί είναι οι Αγριάνες.
    Αυτά από ιστορικής άποψης, την οποία και επαληθεύει και η ανθρωπολογική επιστήμη.
    Οι φίλοι μας οι Πομάκοι , για να διαπιστώσουν την καταγωγή τους , ας κοιτάξουν « ευατούς» στον καθρέφτη. Κατά κανόνα είναι ξανθοί.
    Τους τουρκογενείς μουσουλμάνους της Θράκης , με τους οποίους μερικοί μπορεί να έχουν και αλισβερίσι , τους γνωρίζουν καλά. Είναι κατά κανόνα μελαψοί . Κι αν υπάρχει και κανείς τουρκογενής μουσουλμάνος που να είναι ξανθός , αυτός θα αποτελεί εξαίρεση , όπως σε κάθε κανόνα υπάρχουν εξαιρέσεις, οι οποίο τον επιβεβαιώνουν.
    Επίσης οι Πομάκοι πρέπει να ψάξουν καλά «ευατούς» και θα διαπιστώσουν ότι οι πρόγονοί τους , κάτω από την πίεση των τουρκογενών μουσουλμάνων, είχαν εξισλαμιστεί, φαινόμενο που καθόλου απίθανο να παρατηρείται και σήμερα.
    Δεν αρνούμαι ότι η επίσημη ελληνική πολιτεία , διαχρονικά, άφησε τους Πομάκους έρμαιο στις ορέξεις των τουρκογενών και ότι δεν παρενέβη έγκαιρα και δυναμικά για να τους προστατεύσει από την καταπίεση. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια η Πολιτεία μας αφυπνίστηκε και θέλω να πιστεύω ότι άρχισαν να ανατέλλουν καλύτερες μέρες και για τους Πομάκους, συγκριτικά με το παρελθόν.
    Αδέλφια μας Πομάκοι,
    Δεν είναι δυνατόν εσείς, οι απόγονοι των συμπολεμιστών του Μεγάλου Στρατηλάτη, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να υποβιβάζετε εαυτούς και να αυτοκατατάσεσθε στις τάξεις ενός λαού , ο οποίος στη μέχρι τώρα διαδρομή του είναι υπόλογος έναντι της Ιστορίας για τρεις γενοκτονίες διαφορετικών λαών. Ήτοι : των Ελλήνων του Πόντου , της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας, των Αρμενίων και των Κούρδων.
    Το επεισόδιο που διαδραματίστηκε το φετινό καλοκαίρι , και συγκεκριμένα στις 31 Αυγούστου 2013 , στο εκτουρκισμένο πανηγύρι του Ακρίτα , στην ορεινή Ροδόπη , είναι μια τρανταχτή και αδιάσειστη απόδειξη ότι οι αγκάλες που ανοίγουν οι τουρκογενείς μουσουλμάνοι της Θράκης στην πραγματικότητα είναι δαγκάνες που θα σας συνθλίψουν και τελικά θα σας αφανίσουν..
    Αυτή την αλήθεια όσο το συντομότερα την αντιληφθείτε τόσο το καλύτερο για εσάς.
    Όσο παραμένετε αδρανείς και « κύπτετε οσφήν και κεφαλήν» στα κελεύσματα των τουρκογενών και των αποστόλων και ιεροκηρύκων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής , αλλά και των γυρολόγων της Άγκυρας , που τακτικά σας επισκέπτονται , δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διατηρήσετε την ιδιοπροσωπία σας.
    Κυνηγήστε , λοιπόν , τους τουρκογενείς μουσουλμάνους, που σας πλησιάζουν και σας υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια. Τα συνθήματά σας , εναντίον των τουρκογενών, στο πανηγύρι του Ακρίτα, κάνετέ τα παιάνα, ιαχή βροντερή, που θα ματαιώσει κάθε προσπάθεια της Άγκυρας να σας αφομοιώσει με την τουρκόφρονη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.
    Ένα το σύνθημά σας. Είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τιμή μας και καμάρι μας.-

  • Δημήτρης Στεργιούλης

    « Όπως στρώνουμε κοιμόμαστε»

    του Δημήτρη Στεργιούλη
    Επίτιμου Διευθυντή
    2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
    «ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

    Οι Τούρκοι , και κατ’ ακολουθία και τα φερέφωνά τους στο κατεχόμενο από τα στρατεύματα του Αττίλα Βόρειο Τμήμα της Κύπρου , έχουν «στερρά την πεποίθηση» ότι εμείς οι Έλληνες ηλιθίως σκεφτόμαστε και βλακωδώς συμπεριφερόμαστε»
    Είναι αλήθεια ότι στο να σχηματίσουν αυτή την άποψη συμβάλλαμε κι εμείς με τον τρόπο που διεκδικούμε τα εθνικά μας δίκαια. και υπερασπιζόμαστε τα ιερά και τα όσια της φυλής μας από τη λήξη του Β΄ παγκοσμίου πολέμου και εντεύθεν.
    Προς επίρρωση των ανωτέρω, και ενδεικτικά και μόνο , καταγράφω τα ακόλουθα και κάθε καλόπιστος και καλοπροαίρετος άνθρωπος ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
    (α) Ουδέποτε διεκδικήσαμε, αφότου κατέρρευσε ο «υπαρκτός σοσιαλισμός», την υλοποίηση του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας του 1914 , το οποίο και προσυπέγραψε και η Αλβανία , για αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. Έτσι σήμερα φθάσαμε στο σημείο η αλβανική ηγεσία να αποθρασυνθεί σε βαθμό που να θεωρεί ολόκληρη τη Βορειοδυτική Ελλάδα έως και το βόρειο τμήμα του νομού Αιτωλοακαρνανίας ως αλβανικό έδαφος που δεν έχει ακόμη ενταχθεί στο αλβανικό κράτος.
    (β) Επί σειρά ετών ανεχθήκαμε τους Σκοπιανούς να προπαγανδίζουν τις απόψεις τους, πιστεύοντας ότι δεν είναι ποτέ δυνατόν η διεθνής κοινότητα να αποδεχθεί και τελικά να υιοθετήσει θέσεις , που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την ιστορική πραγματικότητα.
    Κι ενώ η σκοπιανή προπαγάνδα κυριολεκτικά οργίαζε σε όλα τα γεωγραφικά πλάτη και μήκη του πλανήτη μας εμείς καθεύδαμε υπό μανδραγόρα και τώρα δρέπουμε τους καρπούς της αβελτηρίας μας.
    Και δυστυχώς μέχρι τώρα τα Σκόπια έχουν αναγνωριστεί ως «Μακεδονία» από εκατό ίσως και περισσότερα κράτη. Εμείς φθάσαμε σε τέτοιο κατάντημα που σήμερα συζητούμε με το μεσολαβητή του Ο.Η.Ε. κ. Νίμιτς για το ποιος θα πρέπει να είναι ο επιθετικός προσδιορισμός , που θα συνοδεύει το όνομα του τιτοϊκού μορφώματος των Σκοπίων ως Μακεδονία.
    (γ) Το σφαγιασμό του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης , την καταλήστευση των περιουσιακών του στοιχείων και εν τέλει τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές τους εστίες, όσων επέζησαν, αντί να τον κάνουμε σημαία διαμαρτυρίας και καταγγελτικό κατά της Τουρκίας μανιφέστο σε όλα τα διεθνή φόρα, τον λησμονήσαμε πολύ σύντομα και μάλιστα προτείναμε να δώσουμε και άσυλο στον Τούρκο Μεντερές , επί πρωθυπουργίας του οποίου έλαβαν χώρα οι διωγμοί των Ελλήνων.
    (δ) Υπογράψαμε τις συνθήκες Λονδίνου-Ζυρίχης αποδεχόμενοι την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη της νεοπαγούς Κυπριακής Δημοκρατίας , απεμπολώντας ,«εν τοις πράγμασι», τα δίκαια του αγωνιζόμενου Κυπριακού Λαού μέσα από τις τάξεις της θρυλικής ΕΟΚΑ ,. Και αυτό συνέβη ενώ ήταν γνωστό ότι η Τουρκία είχε παραιτηθεί κάθε δικαιώματός της επί της Κύπρου από το 1923 με τη συνθήκη της Λωζάνης . Και ως επιστέγασμα της χαζομάρας μας αναβαθμίσαμε κιόλας τους Τουρκοκύπριους από μειονότητα σε κοινότητα.
    (ε) Η ανάκληση της Ελληνικής Μεραρχίας από την Κύπρο και η πραξικοπηματική ανατροπή του Μακαρίου αποτελεί όνειδος και αποδεικνύει περίτρανα την αφροσύνη εκείνων που υλοποίησαν αυτές τις αντεθνικές και άκρως εθνοπροδοτικές ενέργειες . Η κατάρα του Έθνους των Ελλήνων θα τους συνοδεύει εσαεί.
    (στ)Ουδέποτε οι δύο πυλώνες του Ελληνισμού, Ελλάδα και Κύπρος, είχαν αγαστή συνεργασία και ούτε αξιοποίησαν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα καταδικαστικά για την Τουρκία ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε , για την παράνομη εισβολή της στην Κύπρο. Προς αυτή την κατεύθυνση δεν εκμεταλλευτήκαμε , με την καλή σημασία της λέξης , τον απόδημο Ελληνισμό και ιδιαίτερα αυτόν που εγκαταβιοί στα μεγάλα μεταναστευτικά κέντρα της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας.
    Μεγάλη παράλειψή μας η μη αξιοποίηση του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού της διασποράς στην υπηρεσία του Έθνους μας
    (ζ) Ανεχόμαστε , αρκούμενοι απλά και μόνο σε διαβήματα διαμαρτυρίας άνευ αντικρίσματος, την παραβίαση , σχεδόν σε ημερήσια βάση, του εθνικού εναέριου χώρου μας και των χωρικών μας υδάτων από αεροπλάνα και πλοία της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού των Τούρκων.
    Προ ολίγων ημερών μάλιστα η τουρκική αναισχυντία και ιταμότητα έφτασε σε τέτοιο σημείο που κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παρεμποδίζει την πτήση τουρκικών πολεμικών αεροπλάνων πάνω από τον εναέριο χώρο του Αγαθονησιού.και Φαρμακονησιού.
    Φωτεινό ορόσημο στην πολιτική μας ιστορία , από τη λήξη του Β΄ παγκοσμίου πολέμου ίσαμε σήμερα , η ελληνοπρεπής και λεβέντικη στάση του αείμνηστου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσου Παπαδόπουλου απέναντι στο εξάμβλωμα του Ανάν , σχεδίου που στόχευε στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην τουρκοποίηση της Κύπρου.
    To βροντερό ΟΧΙ του Τάσου Παπαδόπουλου καταγράφηκε ήδη στις δέλτους της ιστορίας μας με χρυσά γράμματα
    Δυστυχώς , όμως , ο Κυπριακός Ελληνισμός επεφύλαξε στον εθνικό του ηγέτη την τύχη που επιφυλάξαμε οι Ελλαδίτες , στις εκλογές του 1920, στον Ελευθέριο Βενιζέλο.
    Σ’ εκείνες τις εκλογές, το δημιουργό της Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών , εμείς δεν τον εκλέξαμε ούτε βουλευτή. Το ίδιο έπραξαν και οι αδελφοί μας Κύπριοι που με την ψήφο τους έθεσαν εκτός πολιτικής κονίστρας έναν ηγέτη μεγάλου διαμετρήματος, έναν ηγέτη που τους κατέστησε περήφανους.
    ‘Ετσι , αντί να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο και με όλα τα μέσα και όλες τις μεθόδους εκείνο το βροντερό ΟΧΙ του Κυπριακού Ελληνισμού , το αφήσαμε να τελματώσει.
    Και , δυστυχώς , έπεται συνέχεια στα αξιοπερίεργα και δυσεξήγητα πολιτικά φαινόμενα . Ο διάδοχος του Τάσου Παπαδόπουλου άρχισε να συνδιαλέγεται με τον επικεφαλής του μορφώματος του Αττίλα στο κατεχόμενο μέρος της Μεγαλονήσου χωρίς την εξασφάλιση ουδενός προαπαιτούμενου.
    Αυτό ήταν μια έμμεση, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, νομιμοποίηση του κατοχικού καθεστώτος του κυπριακού βορρά και εν τοις πράγμασι το διεθνές κυπριακό πρόβλημα , πρόβλημα παράνομης στρατιωτικής εισβολής και παράνομης κατοχής και εποίκισης εδάφους ανεξάρτητου κράτους- μέλους του Ο.Η.Ε., ως είναι η Κύπρος, να θεωρείται σήμερα από πολλούς ως ενδοκοινοτική διένεξη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
    Και επειδή «κακής αρχής γενομένης» μύρια κακά έπονται είχαμε και παραχωρήσεις προς τους Τουρκοκύπριους πριν καν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Ο διάδοχος του Τάσου Παπαδόπουλου, παραχώρησε στους Τουρκοκύπριους τη συμπροεδρία , Και ως ένδειξη υπέρμετρης γαλαντομίας ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την παραμονή 50.000 Τούρκων εποίκων στην Κύπρο. Κι αν θυμάμαι καλά στην πορεία των διαπραγματεύσεων Χριστόφια-Ταλάτ , ο πρώτος αποδέχτηκε και τη σταθμισμένη ψήφο.
    Αλήθεια οι αδελφοί μας Ελληνοκύπριοι ποια οφέλη προσπόρισαν στην εθνική μας υπόθεση από τις διαπραγματεύσεις Χριστόφια-Ταλάτ ; Κανένα απολύτως.
    Ίσως αναρωτηθεί κανείς : εν προκειμένω τι δέον γενέσθαι ; Να αφήσωμε το εθνικό μας θέμα σε τελμάτωση ; Και σαφώς όχι.
    Αποδεχόμαστε τη διαπραγμάτευση , αλλά με προαπαιτούμενα σαφώς περιγραφόμενα και απαρεγκλίτως τηρούμενα και εγγυημένα από τον Ο.Η.Ε. Ήγουν :
    (α) Καμία διαπραγμάτευση δεν είναι δυνατή , αν προηγούμενα δεν αποχωρήσουν από την Κύπρο τα στρατεύματα κατοχής , οι έποικοι. και τα προϊόντα τους. Διαπραγματεύσεις για νομιμοποίηση τετελεσμένων και υπό τις λόγχες του Αττίλα είναι αδιανόητες , ανήθικες και αντικείμενες στα διεθνή ειωθότα και θέσμια καθώς και στο διεθνές δίκαιο.
    Η Κύπρος δεν παραδόθηκε άνευ όρων για να διαπραγματευτεί υπό τη «σκέπη των όπλων του Αττίλα». Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα πρέπει να αποστείλει σύμπας ο Ελληνισμός προς κάθε κατεύθυνση.
    (β) Η επίλυση του Κυπριακού θα γίνει με βάση τους κανόνες του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και των Γενικών Συνελεύσεων του Ο.Η.Ε.
    (γ) Με βάση τα ανωτέρω θα προκαθορισθεί και το όλο πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθούν οι διαπραγματεύσεις.
    Διαπραγματεύσεις χωρίς τη διασφάλιση των ανωτέρω προαπαιτούμενων και με την παρουσία του Αττίλα και των εποίκων στη Μεγαλόνησο αποτελούν φενάκη και απλά και μόνο στοχεύουν στη νομιμοποίηση του βέβηλο εισβολέα και λεηλάτη στο νησί της Αφροδίτης.
    Μέγιστο σφάλμα της Κυπριακής Δημοκρατίας το ότι μέχρι σήμερα δεν ζήτησε την αποπομπή του Αλεξάντερ Ντάουνερ ως εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε. στην Κύπρο. Αυτός ο κύριος πρακτορεύει απροκάλυπτα και ασύστολα τα συμφέροντα των Άγγλων στην Κύπρο , που ταυτίζονται με τα συμφέροντα της Άγκυρας.
    Και ο μεν κ. Χριστόφιας εγκατέλειψε με την ψήφο των Ελληνοκυπρίων τον θώκο της Κυπριακής Δημοκρατίας στον οποίο τον διαδέχτηκε ο κ. Αναστασιάδης.
    Είναι αλήθεια ότι ο τελευταίος ανέλαβε την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια περίοδο δεινής , για την Κύπρο , οικονομικής κατάστασης. Αυτή όμως η δυσμενής οικονομική συγκυρία δεν έπρεπε και δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να αποτελέσει ανασχετικό παράγοντα της διεκδίκησης των εθνικών μας δικαίων σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.
    Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι ο κ. Αναστασιάδης σε ό, τι αφορά το μέγα εθνικό θέμα της Κύπρου θα ακολουθούσε μία πολιτική εκ διαμέτρου αντίθετη από εκείνη του κ. Χριστόφια διαπιστώνουμε ότι και τώρα, πριν καν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις , άρχισαν και πάλι οι υποχωρήσεις και οι παραχωρήσεις Σύμφωνα δε και με την εφημερίδα της Κύπρου «Σημερινή» της 03/11/2013, προσφέρθηκε
    στους Τούρκους από τον κ. Αναστασιάδη:

    1. Άνοιγμα παγωμένων κεφαλαίων για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε
    2. Άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου
    3. Αποδέχθηκε την τουρκική πρόταση για αμοιβαία επίσκεψη των διαπραγματευτών (Ελληνοκύπριου και Τουρκοκύπριου) σε Αθήνα και Άγκυρα. (χιαστί επισκέψεις)
    4. Έσπρωξε το Κυπριακό πιο κοντά σε τετραμερή διάσκεψη.
    5. Φόρτωσε την Ελλάδα με τις ίδιες ευθύνες με την κατοχική Τουρκία εμπλέκοντάς την στο διάλογο
    6. Απέτυχε να εκδιώξει τον Αλεξάντερ Ντάουνερ.

    Δυστυχώς οι λανθασμένες ενέργειές μας , κατά το παρελθόν, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αντί να αποτελούν για εμάς οδηγό αποφυγής στραβοπατημάτων , τουναντίον έχουν καταστεί οδοδείχτες «οδού πεπατημένης», «μακράς και απανδόκευτης» για τους εθνικούς μας οραματισμούς.
    Δυστυχώς δεν ευτύχησε το έθνος μας , από τη λήξη του Β΄ παγκοσμίου πολέμου ίσαμε σήμερα , να δει να ξεπηδά από τα σπλάχνα του πολιτικός ηγέτης που , ως δεινός οιακοστρόφος , θα άλλαζε ρότα στην Αργώ του Έθνους μας και θα την οδηγούσε στην πραγμάτωση των εθνικών μας οραματισμών και πόθων.

  • Δημήτρης Στεργιούλης

    «Κι ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί φτάσαμε σε τέτοιο ξεπεσμό σαν αυτό που σήμερα βιώνουμε»

    Του Δημήτρη Στεργιούλη
    Επίτιμου Διευθυντή
    2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
    «ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

    Τα μεσάνυχτα της 12ης προς τη 13η Νοεμβρίου τ.έ. περιδιαβαίνοντας τα τηλεοπτικά κανάλια έμεινα ενεός από το περιεχόμενο εκπομπής του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γεωργίου Καρατζαφέρη , που μετέδιδε σε επανάληψη ο τηλεοπτικόςσταθμός ΑRT.
    Eπειδή πιστεύω ότι αποκλείεται αρχηγός κόμματος να ψεύδεται ασύστολα και αναιτιολόγητα, αγανάκτησα με το αποκαλυπτικό περιεχόμενο της εκπομπής του κ. Καρατζαφέρη.
    Παραθέτω , λίαν συνοπτικά , δύο, ανάμεσα σε άλλα, «στραβοπατήματα» Ελλήνων Ευρωβουλευτών στα οποία αναφέρθηκε ο κ. πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. , τα οποία έλαβαν χώρα την περίοδο που και ο ίδιος ήταν Ευρωβουλευτής.
    Καταγράφω λοιπόν.
    Όταν συζητούσαν στο Ευρωκοινοβούλιο το διαπραγματευτικό πλαίσιο ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Καρατζαφέρης, όπως τουλάχιστον ισχυρίσθηκε, κατέθεσε ορισμένες τροπολογίες.
    Μία εκ των τροπολογιών προέβλεπε ότι για να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας- Ε.Ε. θα πρέπει να αποχωρήσουν τα στρατεύματα του Αττίλα από την Κύπρο.
    Άλλη τροπολογία ήταν εκείνη που αφορούσε στην άρση του casus belli ( αιτία πολέμου) της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης σε περίπτωση που η Ελλάδα ασκούσε το νόμιμο , και από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας κατοχυρωμένο , δικαίωμά της για επέκταση των χωρικών της υδάτων στα δώδεκα μίλια.
    Και όμως και οι δυο ανωτέρω τροπολογίες καταψηφίστηκαν και από Έλληνες Ευρωβουλευτές. Ο κ. Καρατζαφέρης μάλιστα ανέφερε και τους κομματικούς σχηματισμούς στους οποίους ανήκαν οι εν λόγω κύριοι , χωρίς βέβαια να τους κατονομάσει έναν προς έναν.
    Βέβαια αν ανατρέξει κανείς στους εκλεγέντες για το Ευρωκοινοβούλιο Έλληνες βουλευτές είναι εύκολο να πληροφορηθεί τα ονόματά τους και υπό τη σημαία ποιου κόμματος εξελέγησαν.
    Περιττό να τονίσω ότι ο κ. Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ανέφερε και άλλες «χτυπητές» περιπτώσεις τροπολογιών επί του ιδίου νομοθετήματος, που Έλληνες Ευρωβουλευτές τις καταψήφισαν. Δυστυχώς ακούοντας τις τροπολογίες που ανωτέρω κατέγραψα και καταψηφίστηκαν και από τους δικούς μας Ευρωβουλευτές, ταράχτηκα τόσο που δεν ήμουν σε θέση να παρακολουθήσω με ηρεμία την όλη ροή της εκπομπής.
    Ο υπογράφων υπήρξα δάσκαλος για σαράντα σχεδόν χρόνια. Όπως όλοι οι συνάδελφοί μου, έτσι κι εγώ προσπάθησα να δώσω στους μαθητές μου να καταλάβουν καλά ότι ο τόπος που γεννήθηκαν είναι σπαρμένος με κόκαλα και ποτισμένος με αίμα. Ότι πρέπει να αποκτήσουν αίσθηση ιθαγένειας και αίσθηση συνέχειας Ότι έχουν καθήκον να μάθουν από πού έρχονται και πού πηγαίνουν. Ότι πρέπει να μάθουν να ακουμπάνε με δάκρυα και ανατριχίλα στα κόκαλα εκείνων που μας ελευθέρωσαν. Ότι έχουν υποχρέωση να νιώσουν βαθιά μέσα τους εκείνη τη φοβερή προτροπή του Καζαντζάκη προς τους νέους. «Χρέος σου να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους σου».
    Και παρακολουθώντας την ανωτέρω τηλεοπτική εκπομπή συλλογιζόμουν . Μήπως εκδαπάνησα τη μισή και πλέον ζωή μου διδάσκοντας και νουθετώντας τους μαθητές μου να ακολουθήσουν λάθος δρόμο; Όχι δεν έκανα λάθος. Σωστά έπραξα , γι’ αυτό και δεν νιώθω συνειδησιακές ενοχές.
    Είναι ποτέ δυνατόν να διανοηθεί ο οιοσδήποτε εχέφρων συμπατριώτης μας, από τη μια μεριά ο αδελφός Κυπριακός Ελληνισμός να αγωνίζεται να απαλλαχτεί από την παρουσία των στρατευμάτων του Αττίλα στο νησί του και από την άλλη Ευρωβουλευτές Ελλαδίτες να καταψηφίζουν τροπολογία που προέβλεπε την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο; Αυτό είναι ανήκουστο και πρωτόφαντο. Κινείται στη σφαίρα της παραφροσύνης.
    Τουτ’ αυτό ισχύει και για την καταψήφιση της τροπολογίας που προέβλεπε άρση του casus belli.
    Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ,αν τα όσα , στην τηλεοπτική εκπομπή του στις 12 προς 13 Νοεμβρίου 2013 (επανάληψη) , κατήγγειλε ο κ. Καρατζαφέρης τα έχει δημοσιεύσει και σε εφημερίδες. Καθόλου απίθανο να συνέβη. Αλλά, όπως είναι φυσικό , ο ελληνικός λαός δεν είναι δυνατόν να έχει πρόσβαση στο όλο φάσμα των εφημερίδων.
    Γι’ αυτό θα πρέπει ο κ. Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. να κυκλοφορήσει ειδικό έντυπο που να διανεμηθεί παντού και δωρεάν, όπου να κατονομάζονται ποιοι βουλευτές καταψήφισαν την αποχώρηση του Αττίλα από την Κύπρο και ποιοι την άρση του casous belli..
    Στην αρχαιότητα , και σε παρεμφερείς περιπτώσεις , είχαμε το «ντελάλισμα» και τον εξοστρακισμό.
    Μήπως θα πρέπει να νομοθετήσει το Εθνικό μας Κοινοβούλιο ότι σε τοιούτου είδους περιπτώσεις τα ονόματα των κρατικών αξιωματούχων να αναγράφονται με μεγαλογράμματη γραφή, να καδράρονται και να αναρτώνται στους σταθμούς των λεωφορείων, του μετρό, του τραμ, σε πλατείες και γενικά σε πολυσύχναστους χώρους ;
    Κι αν κανείς αντείπει ότι ο κάθε βουλευτής πρέπει ελεύθερα να εκφράζεται και να δραστηριοποιείται και ότι φαντάζει αντιδημοκρατικό να είναι κατακριτέος ο βουλευτής που ελεύθερα «βούλεται και εκφράζεται»;
    Συμφωνούμε απόλυτα. Αλλά στα εθνικά θέματα χρειάζεται περίσκεψη και μεγάλη προσοχή, γιατί κάθε στραβοπάτημα σ’αυτό τον τομέα πληρώνεται με σκληρό νόμισμα και από την τωρινή , αλλά και από τις επερχόμενες γενιές.
    Το άρθρο μου αυτό γράφτηκε με βάση το περιεχόμενο της εκπομπής του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γεωργίου Καρατζαφέρη της 12ης προς την 13η Νοεμβρίου 2013..
    Καθώς ήκουσα εγώ κατέγραψα. Αν η καταγραφή μου είναι αληθής ή έωλη οι αναγνώστες , που πιθανόν να έχουν καλύτερη από εμένα πληροφόρηση θα το κρίνουν.
    Επαφίεμαι στην κρίση τους.

  • Δημήτρης Στεργιούλης

    « Ούτως εχόντων των πραγμάτων άραγε υπάρχει λόγος να συνομιλούμε με τους Τουρκοκύπριους»

    του Δημήτρη Στεργιούλη
    Επίτιμου Διευθυντή
    2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
    ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες των τελευταίων ημερών (εφημερίδα της Κύπρου Χαραυγή) τα στρατεύματα του Αττίλα στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου κατέλαβαν είκοσι τέσσερα (24) τετραγωνικά χιλιόμετρα από τη νεκρή ζώνη , που ελέγχεται από την ειρηνευτική δύναμη του Ο.Η.Ε.
    Απορίας άξιο το γεγονός ότι η ειρηνευτική δύναμη ουδόλως αντέδρασε, αν δεν συγκατένευσε κιόλας, σ΄ αυτή την ενέργεια του Αττίλα.
    Η εκ μέρους μας ακολουθητέα τακτική και εν προκειμένω θα είναι οι άνευ σημασίες διαμαρτυρίες μας και τα έντονα διαβήματά μας , που θα προστεθούν στο μακρύ «διαμαρτυρολόγιο» των Ελλήνων που είναι αρχειοθετημένο στον Ο.Η.Ε.
    Όμως τα διαβήματα και οι διαμαρτυρίες δεν κατοχυρώνουν την εδαφική ακεραιότητα των κρατών και την ανεξαρτησία των λαών, αν δεν συντρέχει προς τούτο η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική αφ΄ενός και η αποτρεπτική ισχύς των ενόπλων δυνάμεων αφ΄ετέρου.
    Ως Έλληνες πρέπει να κατανοήσουμε μια αλήθεια. Ότι δηλαδή ο Τούρκος είναι άρπαγας. Η αρπαγή, η λεηλασία και ο βανδαλισμός συνθέτουν τον ψυχικό του κόσμο. Δεν είναι δική μου άποψη αυτή. Είναι διαχρονική αλήθεια ιστορικά τεκμηριωμένη και καταγεγραμμένη..
    Επομένως δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Αττίλας κατέλαβε είκοσι τέσσερα τετραγωνικά χιλιόμετρα της νεκρής ζώνης στην Κύπρο. Όσο Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι αδυνατούμε ή δεν θέλουμε να εξοικειωθούμε με την ωμή πραγματικότητα και να λάβουμε όλα εκείνα τα μέτρα που θα “στομώνουν” την τουρκική βουλιμία , προϊόντος του χρόνου , θα καταγράφουμε απώλειες.
    Αλήθεια τι προσδοκούμε από τις συνομιλίες μας με τους Τουρκοκύπριους , ενώ είναι γνωστό και δημοσιοποιημένο από τους Τούρκους ότι δεν θα επιστρέψουν στους Ελληνοκύπριους σπιθαμή από τα κατεχόμενα εδάφη του κυπριακού βορά, ότι η στρατιωτική τουρκική παρουσία στην Κύπρο και οι τουρκικές εγγυήσεις δεν είναι θέμα προς διαπραγμάτευση και ότι σε κάθε περίπτωση στις όποιες συνομιλίες δεν μπορούν παρά να ληφθούν υπόψη οι πραγματικότητες.
    Ουδέποτε οι Τούρκοι και συνακόλουθα και τα φερέφωνά τους στην κατεχόμενη Κύπρο δεν έκανα λόγο για πρόνοιες του διεθνούς δικαίου , για ψηφίσματα του Ο.Η.Ε. για την Κύπρο, για ευρωπαϊκό δίκαιο, που πρέπει να ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.
    Είναι πασιφανές ότι οι Τούρκοι και οι πάτρωνές τους με τις συνομιλίες Ελληνοκυπρίων_- Τουρκοκυπρίων στοχεύουν να νομιμοποιήσουν την παράνομη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας σε ανεξάρτητο κράτος-μέλος του Ο.Η.Ε. , όπως είναι η Κύπρος, την παράνομη κατοχή και εποίκιση του 40% σχεδόν του εδάφους της Μεγαλονήσου και συνακόλουθα την άρση κάθε εμποδίου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε.
    Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολιτικός περιωπής για να αντιληφθεί
    τα ” κεκραγότα” και προφανή.
    Ανεξάρτητα από τα ανωτέρω εμείς οι Ελλαδίτες, αν δεν ενισχύσουμε την αποτρεπτική δύναμη των ενόπλων μας δυνάμεων με όλα τα απαραίτητα και υψηλής τεχνολογίας εξοπλιστικά μέσα , ενισχύοντας προς αυτή την κατεύθυνση και τους αδελφούς μας της Κυπριακής Δημοκρατίας , και αν δεν συστρατευτούμε όλοι ανεξαίρετα στη σύμπηξη ενός αρραγούς εθνικού πατριωτικού μετώπου , είναι πλέον η βέβαιο ότι η γενιά μας θα καταγράψει στην ιστορία μας σελίδες, που δεν θα μας τιμούν ιδιαίτερα και δεν θα είναι αντάξιες του ένδοξου ιστορικού μας παρελθόντος.-

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>