«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν ανεβάζω το κείμενο και διαγράφετε με ανεξήγητο τρόπο;;; Και δεν λειτουργεί και η αυτόματη αποθήκευση;;;

Καθαρά και Ξάστερα

Ανεβάζω ένα από τα μηνύματα που με παροτρύνουν και θα με βοηθήσουν να βρούμε άκρη και όχι να ευλογήσω τα γένια μου, το μόνο πράγμα που σιχαίνομαι στην ζωή μου είναι το ΕΓΩ, αγωνίζομαι για το ΕΜΕΙΣ.

Αγαπητέ κ. Κώστα, είστε από τις λίγες φωνές που συνδυάζουν τον πατριωτισμό με την αντικειμενικότητα. Στο συγκεκριμένο άρθρο  θα βρείτε ορισμένες πληροφορίες που θα σας ενδιαφέρουν σχετικά με την οργάνωση των Λαμπράκη – Σώρρα. Οτιδήποτε χρειαστείτε, είμαστε στη διάθεση σας. Με εκτίμηση.
Δεν αναφέρω το όνομα γιατί δεν έχω έγκριση να το κάνω.  Αγαπητοί αναγνώστες είπα να μην ξανά ασχοληθώ με το θέμα Σώρρα- Λαμπράκη και  Σια αλλά οι αναγνώστες μου λένε ότι δεν έχω δικαίωμα να εγκαταλείπω όταν η πατρίδα βρίσκετε στην θέση που βρίσκεται και δεν ξέρουμε ποιος είναι απατεώνας και ποιος τίμιος;

Η κυβέρνηση, ο Σώρρας , υπάρχουν και τρίτοι, ή όλοι μαζί;

Εδώ θέλω να ενημερώσω τον κάθε φιλόδοξο ηλίθιο, τραμπούκο, πληρωμένο τσανάκι να σταματήσει τις απειλές διότι έχω φτιάξει 4 φακέλους με στοιχεία και βρίσκονται σε διαφορετικά χέρια και άγνωστα μεταξύ τους, σε περίπτωση που δεχτώ επίθεση είτε στο σπίτι, είτε στον δρόμο οπωσδήποτε θα συλληφθούν ως υπεύθυνοι! Για αυτό μαζέψετε τα σκυλιά σας και αν είσαστε ειλικρινείς να αντιπαρατεθείτε κόσμια και με στοιχεία και να αποδέχεστε τον διάλογο!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

……………………………………………….

Στέλεχος της εταιρείας που επιβλέπει την Εθνική Τράπεζα στην οργάνωση του Σώρρα

Η Grant Thornton, η Εθνική Τράπεζα και η End National Debt με τα 600 δις σε ομόλογα του αμερικάνικου δημοσίου.

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις και δημοσιεύματα του τύπου, στα μέσα Ιανουαρίου 2013, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την τοποθέτηση επιτρόπων στις ελληνικές τράπεζες στο πλαίσιο του προγράμματος ανακεφαλαιοποίησης τους.
Για την Εθνική Τράπεζα και την Eurobank-Ergasias επιλέχθηκε η τοποθέτηση της εταιρείας  Grant Thornton , ενώ για τις υπόλοιπες τράπεζες, όπως αποκάλυψαν πηγές, επιλέχθηκαν η KPMG στην Πειραιώς και η Mazars στην Alpha Bank. Οι επίτροποι ξεκινούν αυτές της ημέρες τις εργασίες τους, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων  την επίβλεψη των επενδυτικών σχεδίων των τραπεζών και του δανειακού χαρτοφυλακίου τους.
Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα έχει ανακοινώσει εδώ και αρκετές ημέρες την πρόθεση συγχώνευσης της με τη Eurobank και έχει καταθέσει τη Δημόσια Πρόταση της για την εξαγορά των μετοχών της Eurobank. Κατά συνέπεια, η Grant Thornton θα είναι ο επίτροπος και του νέου σχηματισμού, του Ομίλου ΕΤΕ, και θα επιβλέπει ένα μεγάλο μέρος της δραστηριότητας του τεράστιου αυτού τραπεζικού σχήματος.

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ END NATIONAL DEBT

Τον τελευταίο καιρό  η οργάνωση End National Debt , στην οποία πρωτοστατούν οι κκ. Σώρρας και Λαμπράκης,  έχει αποτραβηχτεί από την υπόθεση της Τράπεζας Ανατολής και ασχολείται μεθοδικά με την ελεγχόμενης σοβαρότητας και φερεγγυότητας υπόθεση των “ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου” αξίας σχεδόν 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.  Σύμφωνα με τα στελέχη της οργάνωσης, μέρος αυτών των “ομολόγων”, περίπου 600 δισεκατομμύρια δολάρια, έχουν κατατεθεί στο όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας για να καλυφθεί το εξωτερικό χρέος της χώρας.
Η οργάνωση αυτή, όταν πρωτοπαρουσιάσε την υπόθεση των “ομολόγων”, είχε προτείνει την αλλαγή του Ελληνικού Συντάγματος και άμεσες εκλογές, όροι που στη συνέχεια αποτραβήχτηκαν, για να αντικατασταθούν από πιο εύληπτα πολιτικά συνθήματα, όπως ο έλεγχος του εξωτερικού χρέους και των συμβάσεων που το δημιούργησαν, όροι με τους οποίους θα συμφωνούσε η πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας.
Το Banquedorient.org δεν θα προχωρήσει ακόμη στην παρουσίαση των στοιχείων που έχει στην κατοχή του για τα παράνομα ομόλογα των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, σήμερα θα παρουσιάσουμε στοιχεία από το καταστατικό αυτής της οργάνωσης που φυσικά δεν έχει έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τη Νέα Υόρκη, αλλά την Αθήνα.
Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, η οργάνωση End National Debt είναι μια απόλυτα Ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, της οποίας η έδρα πρέπει να βρίσκεται στην Οδό Αντήνωρος στην Αθήνα, σύμφωνα με το καταστατικό της.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Οργάνωσης κ. Εμμανουήλ Λαμπράκη, τα χρήματα της περιουσίας του κ. Σώρρα προήλθαν από την πώληση αρχαιοελληνικής τεχνολογίας διαστημικών καυσίμων στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Και μάλιστα τα χρήματα αυτά πληρώθηκαν από την αμερικάνικη πλευρά ως ανάκτηση κεφαλαίου και όχι ως πληρωμή για απόκτηση πνευματικών δικαιωμάτων, όπως συνέχισε ο κ. Λαμπράκης σε βίντεο που έχουμε στην κατοχή μας, και κατά συνέπεια δεν είναι φορολογήσιμα!

 

Άξια απορίας είναι:

 

  • Γιατί η οργάνωση End National Debt ασχολήθηκε με την υπόθεση των “ομολόγων του αμερικάνικου δημοσίου”, ενώ υπήρχε ήδη το μέτωπο της Τράπεζας της Ανατολής;
  • Συνειδητοποίησαν ποτέ τα τακτικά μέλη της End National Debt, ότι ασχολούμενοι με την περίεργη υπόθεση των παράτυπων ομολόγων υποβάθμισαν την πραγματική υπόθεση της Τράπεζας Ανατολής;
  • Η οργάνωση αυτή, βάσει καταστατικού, έχει μέγιστο αριθμό τακτικών μελών τα 30, από τα οποία τα 20 πρέπει να προέρχονται από την Ελλάδα και τα 10 από την αλλοδαπή.
  • Tακτικά μέλη της οργάνωσης μπορούν να είναι μόνο αυτόχθονες Έλληνες.
  • Ουσιαστικά λοιπόν τα 10 αλλοδαπά μέλη θα πρέπει να είναι ταυτόχρονα και αυτόχθονες Έλληνες, μια φωτογραφική διάταξη που ουσιαστικά επιτρέπει στον κ. Λαμπράκη, τον κ. Γεωργαντζά και άλλους να είναι μέλη αυτής της οργάνωσης.
  • Αλήθεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Λαμπράκης και ο κ. Γεωργαντζάς πως θα αντιδρούσαν αν υπήρχε παρόμοια διάταξη στους νόμους της χώρας που υπηρετούν;
  • Ποια εθνικότητα έχουν τα συγκεκριμένα 10 αλλοδαπά μέλη της End National Debt και σε ποιας χώρας τους νόμους έχουν ορκιστεί;
  • Ποια είναι τα ιδρυτικά στελέχη της End National Debt;

H ΕΤΑΙΡΙΑ GRANT THORNTON ΚΑΙ Ο κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Απόστολος Παπαδόπουλος
Στέλεχος της Grant Thornton & Ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης End National Debt των κυρίων Σώρρα και Λαμπράκη.

Η εταιρεία Grant Thornton (grant-thornton.gr) είναι μια πασίγνωστη πολυεθνική, η οποία παρέχει ελεγκτικές, συμβουλευτικές και φορολογικές υπηρεσίες. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ορκωτών ελεγκτών και παρέχει τις υπηρεσίες της σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας σε όλο το φάσμα της Ελληνικής Οικονομίας.
Το Ελληνικό τμήμα ιδρύθηκε το 1994 και το 1998 έγινε μέλος της Grant Thornton International, ενός από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους οργανισμούς ανεξάρτητων εταιρειών μελών, που προσφέρουν υπηρεσίες οικονομικής φύσεως. Η εταιρεία εδρεύει στην οδό Ζεφύρου 56 στο Παλαιό Φάληρο, ενώ διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Ο κ. Απόστολος Παπαδόπουλος είναι ένα από τα πιο αξιόλογα στελέχη της Grant Thornton και το όνομα του φιγουράρει σε αρκετές από τις επιχειρηματικές προτάσεις της εταιρείας σε δημόσιους οργανισμούς. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Bradford της Αγγλίας (B.Sc. in economics) και απέκτησε Διδακτορικό δίπλωμα (Doctor of Philosophy) από το ως άνω πανεπιστήμιο στην αγροτική Οικονομία και την νεότερη οικονομική και τοπική ιστορία της Ελλάδος.
Ο κ. Παπαδόπουλος διετέλεσε επί σειρά ετών σύμβουλος επιχειρήσεων ως Διευθύνων Σύμβουλος της Sedel Finance A.E. και Πρόεδρος του Δ.Σ και επικεφαλής του Management Consulting της Grant Thornton Α.Ε. Στο πλαίσιο των ανωτέρω, διαθέτει πολύχρονη και εξειδικευμένη εμπειρία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών οργάνωσης και λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
Σήμερα διατελεί partner του Ελληνικού τμήματος της Grant Thornton και Διευθυντής τμήματος (Head of Government & Infrastructure Advisory). Ανάμεσα στις υπόλοιπες θέσεις στις οποίες έχει υπηρετήσει ο κ. Απόστολος Παπαδόπουλος, ήταν και η θέση του συμβούλου στο Διοικητικό Συμβούλιο των Εκδόσεων Λυμπέρη, που χρεοκόπησε πρόσφατα.

Ο κ. ΑΠΟΣΤΟΛOΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΣ END NATIONAL DEBT ΤΩΝ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Αντώνης Βαλσαμάκης, Δρ.Μανώλης Λαμπράκης, Αρτέμης Σώρρας, Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Εδώ και αρκετό καιρό στα πλαίσια της έρευνας μας για την Τράπεζα της Ανατολής, έχουμε φροντίσει να ερευνούμε και οτιδήποτε άλλο βρίσκεται στις παρυφές της υπόθεσης αυτής. Αρκετές φορές λαμβάνουμε πληροφορίες τόσο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, όσο και από το ολοκαίνουργιο forum μας ( http://www.banquedorient.org/forum ).
Έχοντας το καταστατικό της End National Debt στην κατοχή μας, αλλά και σχετική πληροφόρηση, μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το όνομα του κ. Απόστολου Παπαδόπουλου, ως ιδρυτικού μέλους της οργάνωσης End National Debt των κυρίων Σώρρα και Λαμπράκη.
Τα πλήρη στοιχεία του κ. Απόστολου Παπαδόπουλου βρίσκονται στη διάθεση μας από το καταστατικό της οργάνωσης End National Debt. Επειδή το συγκεκριμένο επίθετο είναι αρκετά κοινό, η ταυτοποίηση του κ. Παπαδόπουλου, με βάση στοιχεία που είναι διαθέσιμα στον καθένα, έγινε στο επίπεδο του αριθμού αστυνομικής ταυτότητας, όπως αυτός εμφανίζεται σε έγγραφα των Εκδόσεων Λυμπέρη (μαζί με το βιογραφικό του) και του καταστατικού της End National Debt.
Σύμφωνα λοιπόν με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες,  ο κ. Απόστολος Παπαδόπουλος είναι το γνωστό διευθυντικό στέλεχος της Grant Thornton, της εταιρείας που πλέον επιβλέπει την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
Βέβαια ο κ. Παπαδόπουλος έχει κάθε δικαίωμα να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε οργάνωση επιθυμεί στον προσωπικό του χρόνο και δεν συνδυάζουμε την εργασιακή του συμμετοχή στην Grant Thornton με την προσωπική του συμμετοχή στην οργάνωση End National Debt των κυρίων Λαμπράκη και Σώρρα.
Δυστυχώς όμως, τη συσχέτιση αυτή την έκανε ο ίδιος ο κ. Λαμπράκης, ο οποίος σε δημοσιευμένη επιστολή του κατά του πρώην Αντιπροέδρου της οργάνωσης, του επεσήμανε ότι “ἐκλέχτηκες στήν Ἀθήνα στά γραφεῖα τῆς Grant-Thornton καί δέν διορίστηκες ἀπό τόν Λαμπράκη… Θυμᾶσαι; ”
Πλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργάνωσης End National Debt, είναι δεδομένο ότι…
…η Grant Thornton έπαιξε ενεργό ρόλο στην οργάνωση End National Debt,
ορίζοντας ακόμη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής,
αντί ο ορισμός να ακολουθήσει τις διαδικασίες που επιβάλει το καταστατικό.
Φυσικά, εμείς ακόμη θεωρούμε ότι η συμμετοχή του διευθυντικού στελέχους της Grant Thornton κ. Απόστολου Παπαδόπουλου στην ίδρυση της End National Debt των “αμερικανικών ομολόγων”, μπορεί ακόμη να είναι τυχαία και να μην αποτελεί ένδειξη της απόλυτης διαπλοκής.
Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η εταιρεία Grant Thornton έχει επιχειρηματικές – συμβουλευτικές σχέσεις, λόγω της παγκόσμιας θέσης της, με αρκετές εταιρείες που ανήκουν στους ομίλους της γνωστής οικογένειας Rothchild.
Και το επίσης σίγουρο είναι ότι οι συμβουλές ενός αξιόλογου οικονομολόγου και διευθυντή της Grant Thornton, ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο του, προς τον κ. Λαμπράκη και τον κ. Σώρρα, θα είναι ανεκτίμητες!
Ειδικά αν στα γραφεία της εταιρείας στην οποία εργάζεται γίνονται οι συνελεύσεις και οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της End National Debt, όπως ορίζει το καταστατικό (εκτός αν δεν έγιναν καν εκλογές και ήταν απλά ορισμός, όπως επιμένει ο κ. Εμμανουήλ Λαμπράκης).

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Είναι δεδομένο ότι τηλεοπτικά η υπόθεση αυτή παρουσιάστηκε από τα μέλη της οργάνωσης End National Debt στις εκπομπές του κ. Τριανταφυλλόπουλου, με αρκετές ασάφειες, σφάλματα και σίγουρα με ελλιπέστατη πληροφόρηση.
Τα περισσότερα από τα στοιχεία που έχει εμφανίσει η οργάνωση αυτή τηλεοπτικά, δείχνουν βιασύνη και κακή προετοιμασία. Αντίθετα, η νομική πλευρά της οργάνωσης, όπως είχε προετοιμαστεί από τον κ. Ελευθερίου, δικηγόρο της οργάνωσης, ήταν αρκετά υψηλού επιπέδου, με πραγματικά και ατράνταχτα στοιχεία.
Στις 19 Μαρτίου έχει οριστεί η εκδίκαση μιας εκούσιας δικαιοδοσίας τριών πλευρών για το διορισμό εκκαθαριστών στην υπόθεση της Τράπεζας Ανατολής. Οι τρεις πλευρές που υπογράφουν την εκούσια δικαιοδοσία είναι ο κ. Σώρρας, η μη κερδοσκοπική εταιρεία End National Debt και η μη κερδοσκοπική εταιρεία Ellas Never Die. Αντίπαλος θα είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία συμμετέχει στη διαδικασία. Να σημειώσουμε ότι η εκδίκαση έχει ήδη αναβληθεί μια φορά με αίτημα της πλευράς του Σώρρα και των μη κερδοσκοπικών εταιρειών.
Σε αυτήν την εκούσια δικαιοδοσία διορισμού εκκαθαριστών, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παρέμβουν προσθέτως και πάρα πολλοί μέτοχοι, οι οποίοι μας έχουν στείλει αποκλειστικές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την όλη διαδικασία, την οποία οφείλουμε να παρουσιάσουμε πολύ σύντομα.
Απλά να σημειώσουμε ότι η εκούσια δικαιοδοσία είναι μια τυπική νομική διαδικασία, στην οποία ένας και μόνο δικαστής θα κληθεί να αποφασίσει για μια τεράστια υπόθεση, όπως αυτή της Τράπεζας Ανατολής, εξετάζοντας ελάχιστους μάρτυρες σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για μια διαδικασία που πλέον μεταφέρεται στο ειρηνοδικείο και συνήθως χρησιμοποιείται για συναινετικά διαζύγια και αναγνώριση διαθηκών, αλλά στην περίπτωση αυτή θα κληθεί να ορίσει εκκαθαριστές, οπότε ουσιαστικά θα αποφανθεί αν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση ή όχι, το κρισιμότερο ερώτημα της υπόθεσης της Τράπεζας της Ανατολής.
Την ίδια στιγμή οι τρεις πλευρές που έχουν καταθέσει αυτή την εκούσια δικαιοδοσία για τον ορισμό εκκαθαριστών, δεν έχουν ακόμη προβεί σε αγωγή αποζημίωσης κατά της Εθνικής Τράπεζας, ενάμιση χρόνο μετά την τηλεοπτική τους εμφάνιση, ενώ οι δύο από τους τρεις εκκαθαριστές που προτείνουν δεν είναι καν κάτοικοι Ελλάδας, αλλά Ηνωμένων Πολιτειών.
Το ερώτημα που παραμένει βέβαια είναι αν όλα τα διευθυντικά στελέχη της Grant Thornton θα υποστηρίζουν την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στη συγκεκριμένη εκδίκαση, μια και πλέον η Grant Thornton επιβλέπει τα επενδυτικά σχέδια και το χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Τράπεζας, ή αν κάποια μέλη θα είναι με την πλευρά των μετόχων της Τράπεζας Ανατολής.
Όπως και αντίστροφα, αν όλοι οι κομιστές μετοχών της Τράπεζας Ανατολής, θα είναι με την πλευρά των μετόχων και δεν θα προσπαθήσουν κάποιοι να κλείσουν την υπόθεση, στην καλύτερη περίπτωση με το διορισμό συγκεκριμένων κατευθυνόμενων εκκαθαριστών που απλά θα ολοκληρώσουν το έργο του κ. Δροσόπουλου και τον συνεργατών του από το 1936.
Ανάμεσα στις πληροφορίες που δεχόμαστε στο banquedorient.org, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικές δύο:
  • α) την  κατάθεση νέων ασφαλιστικών μέτρων επίδειξης εγγράφων  κατά της Εθνικής Τράπεζας, που αυτή τη φορά θα γίνουν σωστά και θα αποφευχθούν παραλήψεις οι οποίες δεν διορθώνονται ποτέ και επιτρέπουν στην ΕΤΕ να μην επιδεικνύει μέχρι και σήμερα τα έγγραφα που ορίζει ο νόμος ότι πρέπει να διαθέτει για την εκκαθάριση της Τράπεζας της Ανατολής.
  • β) την άμεση  δημιουργία μη κερδοσκοπικού οργανισμού μετόχων της Τράπεζας της Ανατολής  που θα οργανώσει το δικαστικό αγώνα για την αποζημίωση τους, χωρίς να εμπλέκεται σε οτιδήποτε άλλο.
Περισσότερα σύντομα και σίγουρα αυτή τη φορά η αλήθεια θα λάμψει. Και η Εθνική Τράπεζα δεν θα κλείσει την υπόθεση με δικονομικά κολπάκια, με όποιον και αν συνεργάζεται και από όποιον και αν επιβλέπεται. Αυτή τη φορά, και με καθυστέρηση 80 ετών, η Εθνική Τράπεζα θα αναγκαστεί να εμφανίσει τα στοιχεία που κρύβει και να υποστεί τη βάσανο των ερωτήσεων των μετόχων της Τράπεζας Ανατολής.

http://banquedorient.org/web/?p=1691

Μοιραστείτε το!

Ο σχολιασμός έχει κλείσει.