Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

Έτσι ήταν η Θεσσαλονίκη στην αρχαιότητα – Εντυπωσιακές τρισδιάστατες εικόνες

Εξημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.

Ναι, η Ελλάς οφείλει να αντιδράσει στα τερατώδη ψεύδη, όλα τα ψεύδη!

Όπως, π.χ., εκείνο του κατά τα άλλα συμπαθεστάτου Nigel Farage: «ώστε οι Ευρωπαϊκοί λαοί να διατηρήσουν την εθνική και δημοκρατική τους ταυτότητα σε ένα πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας και συνεννοήσεως».
Έτσι μας παραμυθιάζει ακόμα και ο Nigel Farage, ιστορικά όμως, ο ελληνικός μας κόσμος γνωρίζει λιγουλάκι καλύτερα από τέτοιες σαχλαμάρες. Πρώτον, γιά ποιά ‘δημοκρατική ταυτότητα’ ομιλεί ο Farage, αυτήν που γεννήθηκε από την άρδην ολιγαρχική πανσπερμία της ‘Magna Carta’ το 1215, και δη στα λατινικά;
Δεύτερον, μέσα στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική εξέλιξη του ελληνικού μας κόσμου, η προσπάθεια του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού της ελληνικής μας ταυτότητος έχει περάσει μέσα από χίλια-μύρια μη αρμονικά, εγκάρσια κύματα. Ένα απτό παράδειγμα είναι τα όσα προέκυψαν από την περίοδο του κινήματος των Ησυχαστών, υπό την ιδεολογική αιγίδα του Γρηγορίου Παλαμά.
Οι οπαδοί του Γρηγορίου Παλαμά ονομάζονται ‘Παλαμιστές’, και είναι φυσικά ταγμένοι εναντίον του Θωμά Ακινάτη, οι οπαδοί του οποίου είναι οι ‘Θωμιστές’.  Εκείνην όμως την κατάμαυρη εποχή, μιάς περιόδου πνευματικού σκοταδισμού και οικονομικής οπισθοδρομήσεως, που όπως φαίνεται μάλλον την αναβιώνουμε στην μεταμοντέρνα μας προσωρινότητα, όχι μόνον στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αλλά και σε άλλες χώρες, το να είναι κάποιος αντι-Παλαμιστής δεν σήμαινε αυτομάτως πως είναι και Θωμιστής, αλλά και τούμπαλιν επίσης: το να είναι κάποιος αντι-Θωμιστής δεν σήμαινε αυτομάτως πως είναι και Παλαμιστής.
Πίσω στο σήμερα λοιπόν, εάν παραλληλήσουμε τον Wolfgang Schäuble, τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, με τον Γρηγόριο Παλαμά, και τον Mario Draghi, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με τον Θωμά Ακινάτη, μπορούμε να είμαστε αντι-Schäuble, χωρίς τούτο να μας κάνει οπαδούς του Draghi, όπως επίσης μπορούμε να είμαστε αντι-Draghi, χωρίς τούτο υποχρετικά να μας κάνει οπαδούς του Schäuble. Και μέσα στο ίδιο τούτο πλαίσιο, επίσης μπορούμε να είμαστε εναντίον του Nigel Farage, αλλά χωρίς αυτό αυτομάτως να μας μετατρέπει σε Ελληνίδες και Έλληνες πατριώτες, κάτι που απαιτεί, πριν από ο,τιδήποτε άλλο, να είμαστε πρώτιστα με τον συλλογικό μας ελληνικό εαυτό.
Xωρίς την πολιτική μας αυτοθέμιση και τον αυτοπροσδιορισμό της ελληνικής μας ταυτότητος, δεν γίνεται να είμαστε Ελληνίδες και Έλληνες στην ψυχή πατριώτες. Η παντελής έλλειψις της πολιτικής μας αυτοθέσμισης, σε συνδιασμό με τον ταυτοτικό μας εταιροπροσδιορισμό, που άρδην εφαρμόζει η εξουσιολαγνεία των κομματανθρώπων της απολυταρχικά τυραννικής κομματοκρατίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο, δεν μπορούν ποτέ να αποτελέσουν ούτε την αναγκαία ούτε την ικανή συνθήκη γιά την αληθινή ελληνικότητα του ελληνικού μας κόσμου.
Ευοί Ευάν,
Νίκος Γεωργαντζάς
Dimitrios Adamopoulos