«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Απεργία διαρκείας στα Μέσα Μεταφοράς – Συλλήψεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης ζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Τι ακολουθεί την απόφαση για επίταξη – Εργαζόμενοι ΣΤΑΣΥ: «Μετά την επίταξη δεν υπάρχει πεδίο διαλόγου»

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

ΟΙ ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

Απεργία διαρκείας στα Μέσα Μεταφοράς - Συλλήψεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης ζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών

Χειρόφρενο διαρκείας αποφάσισαν να τραβήξουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, έπειτα από τις ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο των απεργιακών κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στην κυβερνητική εξαγγελία περί πολιτικής κινητοποίησης και επίταξης.
Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ (Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ) βρίσκονται στα αμαξοστάσια, όπου επικρατεί ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, για την περιφρούρηση της απεργίας, ενώ αποφάσισαν την μετατροπή της στάσης εργασίας σε απεργία. Μηχανοκίνητη πορεία των εργαζομένων στα λεωφορεία, εν τω μεταξύ, κατευθύνεται στο αμαξοστάσιο για συμπαράσταση και περιφρούριση της απεργίας.
Παράλληλα και σιδηροδρομικοί αποφάσισαν από αύριο, Παρασκευή, να διακόψουν τα δρομολόγια στον προαστιακό σιδηρόδρομο (Κιάτο – Αεροδρόμιο, Χαλκίδα – Αθήνα), ενώ σταδιακά θα προχωρήσουν σε απόσυρση των τρένων από όλο το εθνικό δίκτυο. «Ζητάμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις επιτάξεις και τις απολύσεις. Με αυτές δεν υπάρχει πεδίο διαλόγου» είπε στο «Βήμα» ο πρόεδρος της ΠΟΣ, κ. Θανάσης Λεβέντης.
Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, «τρέχει» για την εφαρμογή της επιστράτευσης των εργαζομένων και της επίταξης του τροχαίου υλικού.
Την εφαρμογή της αυτόφορης διαδικασίας, ζητά για τους απεργούς του μετρό η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Παναγιώτα Φάκου. Απέστειλε στην Κρατική Ασφάλεια τις αποφάσεις με τις οποίες κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μέσο μεταφοράς και ζητά, η Αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης.
Όπως είπαν στο «Βήμα» κύκλοι του υπουργείου Υποδομών & Ανάπτυξης η διαδικασία έχει ως εξής:
– Πρέπει να εκδοθεί απόφαση από τον πρωθυπουργό,
– στη συνέχεια πρέπει να υπογραφούν οι αποφάσεις (περί πολιτικής
κινητοποίησης και επίταξης) από τους υπουργούς Μεταφορών και
Οικονομικών,
– έπειτα πρέπει να εκδοθούν φύλλα πορείας τα οποία θα επιδώσει στους
απεργούς η αστυνομία και,
– σε περίπτωση που αυτοί αρνηθούν να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες.
Το σκηνικό της σύγκρουσης, που παραπέμπει στην περίοδο 1992-1993, ενισχύεται ώρα με την ώρα, έπειτα από την απόφαση του υπουργού Υποδομών & Ανάπτυξης, κ. Κωστή Χατζηδάκη να διατάξει την επιστράτευση των απεργών στη ΣΤΑΣΥ. Ενα σκηνικό που γίνεται «εκρικτικό» για την κυβέρνηση αφού η ΔΗΜΑΡ εξέφρασε, με ανακοίνωσή της, τη διαφωνία για το μέτρο.
Ήδη, η κυβερνητική ανακοίνωση προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση των εργαζομένων της πρώην ΕΘΕΛ, οι οποίοι, κατά την διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης, αποφάσισαν να τραβήξουν χειρόφρενο στα λεωφορεία έως και την Τρίτη με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Στελέχη της ΣΤΑΣΥ, που βρίσκονται στο Αμαξοστάσιο είπαν στο «Βήμα» ότι η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη, τεταμένη και μπορεί να προκαλέσει «ανάφλεξη» ανά πάσα στιγμή. Μάλιστα, χαρακτηρίζουν την κατάσταση «πρωτόγνωρη για το μετρό».
Συμπαράσταση από την ΠΝΟ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του Μετρό χαρακτηρίζοντας την απόφαση για επιστράτευση τους ως «επαίσχυντο και αντιδημοκρατικό μέτρο, που παραπέμπει σε άλλες εποχές, που έχουν καταδικασθεί στη συνείδηση όλων των εργαζομένων».
Στην ανακοίνωση της η ΠΝΟ σημειώνει πως οι έλληνες ναυτεργάτες «έχουν βιώσει στο πετσί τους το μέτρο της επίταξης (πολιτικής επιστράτευσης) τρεις φορές, το 2002, 2006 και 2010, διεκδικώντας την αναβάθμιση των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους».
Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσαν και οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας, που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλει την κυβέρνηση ότι της επιστράτευσης «είχε προηγηθεί ένα όργιο εκβιασμών και τρομοκρατίας με στόχο τη διάλυση ενός ακόμη δημόσιου αγαθού, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ακολουθώντας την ίδια διαλυτική πρακτική που εφαρμόζουν στην υγεία και την παιδεία».
Η ΟΕΝΓΕ, σημειώνεται στην ανακοίνωση, «πιστεύει πως παράνομοι δεν είναι οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα ελάχιστα, όπως προκύπτουν από τις Συλλογικές Συμβάσεις, αλλά η κυβέρνηση που ωμά και κυνικά παραβιάζει τους νόμους και το δίκαιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων».
Την άμεση ανάκληση της πολιτικής επιστράτευσης ζητεί και το σωματείο εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου, που βρίσκεται σε κινητοποιήσεις και καλεί τους εργαζόμενους στο κεντρικό αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, «για να αποτρέψουμε την επιστράτευση των εργαζομένων και την επέμβαση της αστυνομίας».
http://www.tovima.gr/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>