«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΣΑΜΑΡΑΣ: Γρήγορα όσο οι ΕΛΛΗΝΕΣ κοιμούνται από τα εμβόλια Μαλάκυνσης που τους έχουμε κάνει!

Δυσφορεί η τρόικα για τα «πολιτικά εμπόδια» στις ιδιωτικοποιήσεις

Ενοχλημένος ο Τόμσεν για το γεγονός ότι «η πρόοδος καθυστέρησε»

Δυσφορεί η τρόικα για τα «πολιτικά εμπόδια» στις ιδιωτικοποιήσεις
Μακέτα των εγκαταστάσεων του Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου του ΔΕΣΦΑ στη νήσο Ρεβυθούσα, Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012.Ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) προκηρύσσει νέο διεθνή διαγωνισμό για το σχεδιασμό και την κατασκευή της Τρίτης Δεξαμενής ΥΦΑ στη Ν Ρεβυθούσα.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (File: GRE11037419.jpg )

«Πατήστε γκάζι για να γλιτώσουμε τα νέα μέτρα».

Αυτή την εντολή έδωσε στους υπευθύνους του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Τάκης Αθανασόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Εμίρης έλαβαν εντολή να προχωρήσουν χωρίς καμία καθυστέρηση το πρόγραμμα του 2013 ώστε να αποτραπεί το σενάριο της «αυτόματης» περικοπής δαπανών αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για έσοδα 2,5 δισ. ευρώ μέσα στη χρονιά.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι συναρμόδιοι Υπουργοί με εξαίρεση τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος βρισκόταν στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες και προσπάθησε να προλάβει τις αντιδράσεις των ομολόγων του, παρουσιάζοντας ο ίδιος το πρόγραμμα και τους στόχους για φέτος. Παρών στο Μαξίμου ήταν ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.
Στόχος 2,2 δισ. ως τον Ιούνιο
Στη σύσκεψη του Μαξίμου τέθηκε ο στόχος να εισπραχθούν 2,2 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο. Μετά τους φακέλους των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και του ΟΠΑΠ που θα πρέπει οπωσδήποτε να κλείσουν με θετική κατάληξη μέσα την Ανοιξη, ακολουθεί η πώληση των ΕΛΠΕ που αναμένεται να αποφέρει 700 εκατ ευρώ. Παράλληλα ειδική αναφορά έγινε στις 13 αποκρατικοποιήσεις του 2012 που έχουν καθυστερήσει.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για τις ΔΕΚΟ και τα νέα ακίνητα που πρέπει να ολοκληρωθούν ως το τέλος του 2014. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι διαγωνισμοί για τον ΟΛΠ , τον ΟΛΘ, τις  ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, τα  ΕΛΤΑ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την  ΛΑΡΚΟ, τις συμβάσεις παραχώρησης για τα περιφερειακά αεροδρόμια τα λιμάνια και τις μαρίνες, τον  ΟΔΙΕ,  την  ΕΛΒΟ και την  Εγνατία.
Οι εξελίξεις επιταχύνονται μετά την ιδιαιτέρως επικριτική για το θέμα έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.«Η ρητορική περί αποκρατικοποιήσεων πρέπει να συνδυαστεί με αποτελέσματα» σημειώνεται με δόση ειρωνείας στην Εκθεση, ενώ το ΔΝΤ προσθέτει ωμά ότι αν ως τον Ιούνιο δεν επιτευχθούν οι στόχοι η κυβέρνηση καλό θα ήταν να αντικαταστήσει την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ με ξένους ειδικούς…
Με βάση τις νέες ρυθμίσεις που συμπεριλήφθηκαν στο Μνημόνιο 3, αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για τα έσοδα της χρονιάς η Ελλάδα θα προβεί σε περικοπές δημοσίων δαπανών ίσες με το 50% του ποσού δεν εισπράχθηκε. Για παράδειγμα, αν αντί για 2,6 δισ. ευρώ, τα έσοδα φτάσουν τα 1,6 δισ. ευρώ, οι περικοπές στον Προϋπολογισμό θα είναι το ήμισυ του 1 δισ. ευρώ που απομένει, ήτοι 500 εκατ. ευρώ.
Tόμσεν: «Πολιτικά εμπόδια»
Αιχμηρός για τις επιδόσεις της κυβέρνησης και του Ταμείου εμφανίστηκε και ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα κ. Πόουλ Τόμσεν. «Η πρόοδος καθυστέρησε λόγω των αρνητικών συνθηκών που επικρατούσαν στην αγορά, των τεχνικών προβλημάτων και, κυρίως, των πολιτικών εμποδίων» δήλωσε ο δανός ελεγκτής, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην πρόσφατη ρύθμιση που δίδει στην Βουλή τη δυνατότητα να ελέγχει τις κινήσεις του ΤΑΙΠΕΔ και έκανε πυρ και μανία την τρόικα.
Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω ο κ. Τόμσεν ανέφερε ότι το ΤΑΙΠΕΔ συστήθηκε το 2011 για την καλύτερη διαχείριση του έργου του αποκρατικοποιήσεων προσθέτοντας όμως με νόημα ότι «αν συνεχιστούν τα προβλήματα, οι αρχές ίσως χρειαστεί να ξαναδούν το θέμα της διοίκησής του»…
Τα βαριά χαρτιά
Στην αποκρατικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και του ΟΠΑΠ, στηρίζει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ την αισιοδοξία της για την επίτευξη του στόχου για έσοδα 2,6 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις το 2013, με στόχο την αποφυγή νέων δημοσιονομικών περικοπών. Ακολουθούν τα ΕΛΠΕ ενώ στη φάση των δεσμευτικών προσφορών προχωράει η παραχώρηση του «Ελληνικού».
ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Πέντε όμιλοι παραμένουν στη  κούρσα ενόψει της υποβολής δεσμευτικών προσφορών τον Μάρτιο. Δύο εξ αυτών, η Gazprom (ΔΕΠΑ) και η θυγατρική του ομίλου Sintez, Negusneft (ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ) προέρχονται από τη Ρωσία. Επίσης, στην κούρσα βρίσκονται η Αζέρικη Socar (ΔΕΣΦΑ), η Κοινοπραξία Μ&Μ GasCo των ομίλων Μυτιληναίου και Motor Oil (ΔΕΠΑ) και οι εταιρίες ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ και η εκ Τσεχίας PPF (ΔΕΣΦΑ). Αυτή την εβδομάδα αναμένεται η έγκριση των τευχών του διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο να ολοκληρωθεί η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών έως το τέλος Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες για τις μέχρι στιγμής μη ανταγωνιστικές προσφορές, η Gazprom προσφέρει (μόνο για τη ΔΕΠΑ) 800- 900 εκατ. ευρώ, ο ρωσικός όμιλος Sintez-Negusneft 1,6 ως 1,8 δισ. ευρώ για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και η εταιρεία Socar του Αζερμπαϊτζάν περί τα 400 εκατ. ευρώ (ΔΕΣΦΑ).
ΟΠΑΠ. Οσο περνούν οι μέρες εντείνεται ο εγχώριος και ανταγωνισμός για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, με επτά υποψηφίους επενδυτές να παραμένουν στο παιχνίδι. Κυβερνητικά στελέχη αναμένουν έσοδα περί τα 800 εκατ. ευρώ. Οι επτά υποψήφιοι είναι: η BC Partners, η Emma Delta Ltd, fund με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc (66,7%) και τον κ. Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%), η κοινοπραξία των εταιρειών Gauselmann AG (55%), Playtech Ltd (41%) και Helvason Ltd (4%), η Intralot, η Primrose Treasure Limited, θυγατρική της κινεζικής εταιρείας Fosun, η Third Point LLC και η TPG Capital. Είναι πιθανό ότι τα αρχικά σχήματα των υποψηφίων θα αλλάξουν καθώς αυτή την περίοδο εν όψει των δεσμευτικών προσφορών καθορίζονται οι συμμαχίες που θα εξασφαλίσουν και τη χρηματοδότηση για τη διεκδίκηση του 33% του ΟΠΑΠ.
Ελληνικό. Στο μέτωπο της αξιοποίησης του «Ελληνικού», μετά την απόσυρση του Κατάρ στο διαγωνισμό παραμένουν τρεις εταιρείες: Elbit Cochin Ltd, London & Regional Properties και Lamda Development. Στελέχη τους θα περιηγηθούν στους χώρους του πρώην αεροδρομίου αυτή την εβδομάδα. Η υποβολή των τεχνικών προσφορών αναμένεται τον Ιούλιο ενώ κυβερνητικές πηγές αναμένουν από την πρώτη φάση της αξιοποίησης έσοδα στην περιοχή των 700 εκατ. ευρώ.
Ξενία και ΧΕΥ τέλος Ιανουαρίου
Στο τέλος του μήνα βγαίνουν στο αέρα τρεις νέοι διαγωνισμοί για την παραχώρηση ακινήτων (τρία νέα ξενοδοχεία Ξενία -Τσαγκαράδα, Σκιάθος και Άνδρος-, το κάμπινγκ στο Παλιούρι Χαλκιδικής, και οικόπεδα της Αττικής Οδού) ενώ τον Ιούνιο θα αρχίσει η διαδικασία και για τα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι και τη δασική έκταση που τα περιβάλλει.
Παράλληλα ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί για τα ακίνητα στην Κασσιόπη της Κέρκυρας και την Αφάντου Ρόδου, για τα οποία αναμένονται έσοδα 60 εκατ. ευρώ για το καθένα. Επιπλέον, το Δημόσιο περιμένει έσοδα περί τα 30 εκατ. ευρώ από το μειοψηφικό μερίδιό του στον Αστέρα Βουλιαγμένης που πωλείται από την Εθνική Τράπεζα.
Τέλος, σε δέκα ημέρες προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για τους Χώρους Εγκαταστάσεων Υποστήριξης (ΧΕΥ) της Αττικής Οδού. Οι 16 ΧΕΥ είχαν απαλλοτριωθεί για τις ανάγκες κατασκευής της Αττικής Οδού τη δεκαετία του 1990, όμως, τελικά, δεν εισήλθαν στη σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου και παρέμειναν στο Δημόσιο. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει στην κυριότητά του 11 από τους 16 ΧΕΥ, που βρίσκονται στην Αττική Οδό. Πηγές του κατασκευαστικού κλάδου κρατούν μικρό καλάθι για τον διαγωνισμό, λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας και του κακού επενδυτικού κλίματος.
http://www.tovima.gr/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>