Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

Έτσι ήταν η Θεσσαλονίκη στην αρχαιότητα – Εντυπωσιακές τρισδιάστατες εικόνες

Εξημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.

ΖΥΓΩΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ;

 Κλήσεις εφέδρων καταδρομέων για πολιτική και επιχειρησιακή ενημέρωση επί της ΑΟΖ…
Νέα διάσταση παίρνει η αποκάλυψη του defencenet.gr στις 14 Οκτωβρίου 2012 για την έκτακτη άσκηση-ενημέρωση των εφέδρων καταδρομέων που εκτελέστηκε στην ΣΕΑΠ της Κρήτης, μετά τις επίμονες διαρροές για επικείμενη – έστω άτυπη – ανακήρυξη ΑΟΖ με την κοινοποίηση των συντεταγμένων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας τον ΟΗΕ.
Αξίζει να δούμε τι είχε συμβεί τότε, αλλά και τι ακολούθησε μετά, που σε συνδυασμό με την μεγάλη διακλαδική άσκηση που ετοιμάζεται για τα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου δείχνει ότι στην κυβέρνηση θέλουν να είναι έτοιμοι για τυχόν «απότομες» αντιδράσεις της Άγκυρας.
Κατ’αυτό τον τρόπο κλήθηκαν για επιχειρησιακή ενημέρωση 135 έφεδροι των οποίων χώρος ανάπτυξης σε περίπτωση κρίσης προβλέπεται να είναι το Καστελόριζο, η Κάρπαθος και η Σαρία που ελέγχει τον δίαυλο με την Ρόδο.
Η Σαρία καλύπτει την δεύτερη έξοδο, μετά τον δυτικό δίαυλο Κρήτης-Κυθήρων, από την Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο προς την Μεσόγειο .

 

Οι έφεδροι συγκεντρώθηκαν στην Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού, στο χώρο όπου γίνονται και οι συγκεντρώσεις των Δοκίμων Αξιωματικών Πεζικού και ενημερώθηκαν από αξιωματικούς της Ανωτέρας Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) και της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ.

 

Σκοπός της άσκσηης ήταν η ψυχολογική προετοιμασία τους για προσπάσπιση της ΑΟΖ! Για την ακρίβεια «Τι σημαίνει ΑΟΖ» και «Πώς θα υπερασπιστούν συγκεκριμένες περιοχές μετά την ανακήρυξή της» και «Γιατί η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα σε περίπτωση που ανακηρυχθεί ΑΟΖ»!

 

Συγκεκριμένα το περιεχόμενο της ενημέρωσης ήταν «Να ενημερωθούν όλες οι έφεδρες δυνάμεις πυρός και ταχείας επέμβασης για το τι σημαίνει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη-ΑΟΖ».

 

Προς τι τέτοια ενημέρωση εφέδρων; Γιατί «Ο καλός καταδρομέας εκτός από εκπαιδευμένος πρέπει να είναι και σωστά ενημερωμένος γι’ αυτό που θα κληθεί να προασπίσει» σημειώνουν οι αξιωματικοί που κάνουν την ενημέρωση.

 

Εξήγησαν προς τους καταδρομείς την αναγκαιότητα για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, ποιες είναι οι επιδιώξεις των Τούρκων που αμφισβητούν την ΑΟΖ που συνιστά το Καστελόριζο και τι θα σημάνει η απόφαση ανακήρυξης της ΑΟΖ από ελληνικής πλευράς.

 

Μετά την γενική ενημέρωση για την σκοπιμότητα ανακήρυξης ΑΟΖ και τα ελληνικά δικαιώματα, ακολούθησε η επιχειρησιακή ενημερωση, για την αποστολή:
Πως θα συγκεντρωθούν, που θα συγκεντρωθούν, από που θα αναχωρήσουν για Καστελόριζο και Κάρπαθο, ποια η αποστολή τους και οι κανόνες εμπλοκής.

 

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με την επίδειξη επιθετικού τυφεκίου FN, με το οποίο θα εξοπλιστούν αφού δεν προβλέπεται στην εφεδρεία η διάθεση M16A2. Και καλύτερα, αφού το FN είναι ανώτερο σε όλα, πλην ίσως του μεγέθουςκαι της μεταφορικής ικανότητας πυρομαχικών του στρατιώτη, αλλά για αμυντική αποστολή είναι ιδανικό: Με διπλάσιο δραστικό βεληνεκές και διπλάσια φονικότητα από το βλήμα των 5,56 χλστ. του Μ16, το 7,62 χλστ. του FN είναι ιδανικό για αντιαποβατικο αγώνα, αντιμετώπιση αεραποβάσεων και για αγώνα σε περιοχές με ισχυρούς ανέμους, όπως η Κάρπαθος και το Καστελόριζο.

 

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι. Aπό τότε έχουν κληθεί έφεδροι καταδρομείς για ανάλογες ενημερώσεις την Κρήτη, τουλάχιστον άλλες δύο φορές. Η Κρήτη, άλλωστα θα αποτελέσει και την πλέον προωθημένη βάση συντονιμσού της όλης ελληνικής προσπάθειας.

 

Να συμπληρώσουμε ότι απ’ότι φαίνεται, όλα θα κριθούν γύρω, αλλά και επί του συμπλέγματος των νησιών και νησίδων της Μεγίστης. Και αυτό το ξέρουν και οι δύο πλευρές. Και ετοιμάζονται κατάλληλα…

 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

2 comments to ΖΥΓΩΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ;

  • Κ ..ΣΟΥΡΕΑΣ

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ,,ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ…ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΦΕΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ[ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ] ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ..ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΑΞΕΙ 1ΟΝ ΝΑΜΗ ΔΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΕΦΑ Κ.Λ.Π. ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ 2ΟΝ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η Α Ο Ζ 3ΟΝ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 4ΟΝ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΣΕ ΡΩΣΟΥΣ,,ΕΒΡΑΙΟΥΣ,,Η ΑΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ..5ΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΡΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,,,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ …ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΑΡΑ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ»»ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ,,,ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ »’ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ»” ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ…….ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ,,,ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΜΠΟΜΠΑ ,,ΕΙΧΑΝΕ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΄΄΄΄ΌΔΗΓΙΑ΄΄΄΄΄΄ΜΕ ΤΙ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ……ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ,,ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ……..

    • Γιατρέ καλησπέρα αργώ αλλά δεν ξεχνώ! Φίλε μου δυστυχώς οι νέοι δεν το έμαθαν για να τους πάρουμε φαλάγγι ότι αυτοί οι προδότες μόνο με την τρομοκρατία ξέρουν να κυβερνούν! Βλέπεις εσύ νομοθετικό έργο υπέρ αυτών που τους εξουσιοδότησαν να τους προστατεύουν; Η βουλή ο ιερός ναός της δημοκρατίας έχει μετατραπεί σε ένα κομμάτι που παίζουν κακό θέατρο με την κάθαρση και σε ένα άλλο κομμάτι που είναι μπουρδέλο με πολλές τσατσάδες! Μην με συγχύζεις!!!!!!!!!!