«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η γερμανική προπαγάνδα κατα της Ελλάδος οργιάζει

Μία απο τις γερμανικές φυλλάδες πλύσεως εγκεφάλου, το “Stern”, δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο “(Ελλάδα, το) Μονοπώλιο των εκατομμυριούχων”. Και πέτυχε ακριβώς αυτό που ήθελαν οι εντολοδόχοι της, την επεξεργασία της ελληνικής γκλάβας για να καταφέρουν το τελικό χτύπημα, το τζάμπα ξεπούλημα της πατρίδας μας

Τα πρόβατα τα κρατάμε για να τα αρμέγουμε

Εμμανουήλ Σαρίδη: Δυό λόγια προς τους συμπατριώτες μου
Αγαπητά μου πρόβατα
Πρίν λίγες μέρες ο φίλος μου Τάκης, που διατηρεί μια μπυραρία στην συνοικία Moabit του Βερολίνου, μου έδειξε ένα φωτοαντίγραφο του άρθρου για τους έλληνες εκατομμυριούχους που είχε δημοσιεύσει η εικονογραφημένα φυλλάδα που λέγεται “Stern”. “Βλέπεις τί γίνεται;” μου λέει, “λεφτάδες, εκατομμυριούχοι, κι’ ο λαός πεινάει”. “Και τι να κάνουμε;” ρωτώ. ‘Να τους τα πάρουμε, να τους διώξουμε απ’ την Ελλάδα και να μοιράσουμε τα λεφτά τους στο λαό που πεινάει;”. Κάπου εκεί τελείωσε και η κουβέντα μας, γιατί η ερώτησή μου για το τι σκοπό είχε η δημοσίευση του άρθρου δεν μας πήγε παραπέρα.
Για σήμερα είχα προγραμματίσει να τελείωσω το άρθρο μου για τα λεγόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και άλλα τέτοια), είδα όμως, όπως κάνω πάντα, πρώτα τα e-Mails που είχαν έρθει και εκεί βρήκα και ένα που μου είχε στείλει η συνάδελφος Αδαμαντία Σπαθάτου με το ίδιο θέμα. Ανοίγοντας δε την πηγή του άρθρου, είδα και τα σχόλια που το συνόδευαν και …σηκώθηκαν οι εναπομείναντες τρίχες της κεφαλής μου. Το ότι το διανοητικό επίπεδο του ¨Ελληνα είναι χαμηλό, το γνώριζα απο τότε που έκανα εδω στο Βερολίνο την ελληνο-γερμανική τηλεοπτική εκπομπή KALIMERA TV (1990/1998), έλπιζα όμως, ότι ύστερα απο τόσες περιπέτειες που γνώρισε η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, θα είχε αρχίσει να αντιλαμβάνεται απο πού μπάζει η ελληνική καλύβα του Καραγκιόζη. Δυστυχώς, οι περισσότεροι συμπατριώτες μας δεν κατάλαβαν ακόμη τίποτε. Ή καταλαβαίνουν άλλα αντ’ άλλων, όπως δείχνουν και τα ποσοστά αυτών που προτιμούν τον σαχλαμάρα Τσίπρα.
Έτσι αποφάσισε να δημοσιεύσω το άρθρο αυτό, προτάσσοντες μερικές δικές μου παρατηρήσεις, αυτές που διαβάζετε εδώ. Γιατί σαν ελεύθερος δημοσιογράφος που είμαι, μέλος του Deutscher Journalisten Verband, κάτι ξέρω για τα μαζικά μέσα της Γερμανίας και τους γραφιάδες που απασχολούν. Τι; Πρώτα, ότι τα μέσα αυτά ανήκουν κατα 90% περίπου στον Ηγεμόνα, δηλαδή στο σύστημα Rothschild, το οποίο δεν προλαβαίνει να καταστρέφει κράτη, άλλα στρατιωτικά (Ιρακ, Λιβύη κ.λπ.) και άλλα οικονομικά όπως την Ελλάδα, για την ολοκλήρωση της παγκόσμιας κυριαρχίας που επιδιώκει. Δεύτερον: Η δανειακή καταχρέωση και τα Μνημόνια, η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρα μας και το δρομολογημένο ξεπούλημά της δεν οφείλεται στην Γερμανία, όπως νομίζουν τα περισσότερα πρόβατα. Η Γερμανία παίζει εδώ έναν πρωταρχικό ρόλο, είναι όμως, όπως και οι ΗΠΑ, ένα απλό πιόνι του Ηγεμόνα. Και τρίτο και τελευταίο: Τα εβραιοκρατούμενα ΜΜΕ της Γερμανίας, ανάμεσά τους και το “Stern”, με τέτοια δημοσιεύματα δεν θέλουν να μας ανοίξουν τα μάτια, όπως γραφουν κάποιοι σχολιαστές (διαβάστε τους μαργαρίτες αυτούς στο τέλος) αλλά να μας ρίξουν σταχτη στα μάτια. Και για να δημιουργήσουν ένα αρνητικό κλίμα στην Ελλάδα για τους επιχειρηματίες αυτούς, που με τον τρόπο τους κρατούν κάπως την οικονομία του τόπου. Ξέρετε, ότι και στην Γερμανία τα ίδια και χειρότερα ισχύουν: Εδώ να δείς τζάκια, τζάκια με λεφτα και επιχειρήσεις κολοσσούς ανα τον κόσμο, μποροστα στα οποία οι Μπομπολαίοι και οι άλλοι είναι φουκαράδες. Και εδω να δείς και φτώχεια, καθότι σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας, το 37,1% του πληθυσμού ανήκει στην κατηγορία των φτωχών. Και ίσως και περισσότερο απ’ την Ελλάδα ρακένδυτους, να ψάχνουν στους κάδους απορριμάτων για κάτι φαγώσιμο.
Άρα; Άρα αυτά τα δημοσιεύματα, που αυξάνονται και πληθύνονται (παραδείγματος χάριν το „Haben Angst vor Menschen, die sich bewaffnen“: Reiche Griechen fürchten Lynch-Justiz που θα πεί, ότι οι πλούσιοι Έλληνες φοβούνται το λυντσάρισμά τους, του γνωστού απο την Αφροδίτη με το κωλοδαχτυλο FOCUS) είναι εκ του πονηρού. Σκοπός τους είναι η δημιουργία ενός αρνητικού κλίματος για τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες και για επιχειρηματίες και επιχειρηματικότα γενικότερα, για να φάνε την περιουσία του Μπόμπολα και των άλλων για ένα κομμάτι ψωμί. Και για να απαξιωθεί εντελώς το επιχειρηματικό πνέυμα στην Ελλάδα, που στην Γερμανία είναι η φιλοσοφία της Γερμανίας και του Γερμανού.
Αγαπητά μου πρόβατα. Ο καπιταλισμός δεν είναι μια υπηρεσία ευσπλαχνίας, τα κράτη της Δύσης δεν είναι οργανισμοί που παρέχουν ελεημοσύνη στους φτωχούς, δίνοντας τους θέσεις στο Δημόσιο ή χρήματα και παροχές. Αυτοί που σας τα είπαν ήταν βλάκες, που δεν ξέραν τι λέγαν, κι’ εσείς που τα πιστέψατε, εσείς τι είστε; Ο καπιταλισμός δεν έχει ηθική, δεν έχει συμπόνοια, είναι ανάληγος και λειτουργεί με την αρχή του κέρδους εις βάρος του άλλου, με θεμιτά και αθέμιτα μέσα.
Πρίν σας πάρουν λοιπόν και το τελευταίο πουκάμισο ξυπνείστε, καταλαβετε που βρισκόσαστε και συσπειρωθείτε γύρω σ’ αυτό που κυβερνά τον τόπο. Και οι αριστεροί απο σας θυμηθείτε, ότι ακόμη και ο Λένιν είπε, ότι τους χρειαζόμαστε όλους. Κάποτε είχαμε έναν Ωνάση, ήθελε να επενδύσει, τα συνδικάτα φυτιλιασμένα απο τους πράκτορες του Ηγεμόνα τον ξυλάκιασαν. Είχαμε και έναν Μποδοσάκη, έναν Κατσάμπα, άλλους, που τους κρατικοποιήσαν για να καθήσουν στη θέση τους οι κηφήνες και ηλίθιοι επαναστάτες του Πολυτεχνείου. Μακάρι να τους είχαμε αυτούς σήμερα, στη θέση τους, αντι να τους διαλύσουμε. Και ένα τελευταίο. Το σημερινό σύστημα δεν θα εκδιωχθεί απ’ τον Τσίριζα ούτε τους επαναστάτες μπλογκατζήδες, γιατί αυτό έχει εγκατασταθεί για καλά στον κόσμο και τους χρησιμοποιεί όλους αυτούς για την δημιουργία φασαρίας. Αυτό που χρειαζόμαστε, δεν είναι οι απεργίες, οι φωνασκίες και οι κάθε είδους αηδίες που αποτελειώνουν το κράτος μπάχαλο που κάνατε, την Ελλάδα. Όχι η αντίσταση σε ότι αντιπροσωπεύει το ελληνικό κράτος, αλλά μόνο η εσωτερική ωρίμανση του καθενός μας θα φέρει την αλλαγή.
Και τώρα το άρθρο
(με τα σχόλια των αναγνωστών του στο τέλος)

Εκτενές άρθρο για τα «πανίσχυρα οικονομικά τζάκια» περιλαμβάνει το γερμανικό περιοδικό Stern στο τεύχος που κυκλοφορεί με τίτλο «Μονοπώλιο των εκατομμυριούχων» και ισχυρίζεται ότι εδώ και πολλές γενιές 2.000 οικογένειες διαμόρφωσαν το υπάρχον σύστημα και αποκόμισαν τεράστια κέρδη.

 

Η επίθεση αυτή στο ελληνικό επιχειρηματικό κατεστημένο ενισχύει τα σενάρια που φέρουν τους δανειστές και την Τρόικα να βρίσκονται σε μετωπική σύγκρουση με τα ελληνικά οικονομικά συμφέροντα που οικοδομήθηκαν στη Μεταπολίτευση.

 

Το δημοσίευμα ξεκινάει από τον Φώτη Μπόμπολα, τον οποίο οι συντάκτες του άρθρου επισκέπτονται στο γραφείο του:

 

«Ο Φώτης Μπόμπολας έχει μπροστά από το γραφείο του τέσσερεις οθόνες υπολογιστών εγκατεστημένες στον απέναντι τοίχο, ο οποίος φέρει μια ξύλινη επένδυση. Έχεις την εντύπωση ότι βρίσκεται στα κεντρικά ενός αρχηγείου. Η γραμματέας του Λυδία του φέρνει φραπέ. Ο Μπόμπολας, ετών 52, με κοντοξυρισμένα μαλλιά, στρίβει ένα τσιγάρο. Καπνίζει Ολντ Χόλμπορν. Το πουκάμισό του είναι ανοιχτό στο στήθος, στο καρπό του χεριού του δεν φέρει κανένα ρολόι. «Προτιμώ να κρατώ χαμηλό προφίλ», διατείνεται ο ίδιος. Ο Μπόμπολας είναι ένας από τους πιο πλούσιους άνδρες στην Ελλάδα. Στην οικογενειακή αυτοκρατορία ανήκουν ο εκδοτικός κολοσσός Πήγασος, η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία της χώρας, εταιρίες ανακύκλωσης, ορυχεία χρυσού, ακίνητα. Συνολική αξία: μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ο Μπόμπολας δεν δίνει ποτέ συνεντεύξεις. Ακόμη και τώρα αισθάνεται άβολα: «Δεν βλέπετε; Η χώρα εκρήγνυται».

 

Η οικογένεια του αισθάνεται έντονα τη λαϊκή οργή. Και αυτό γιατί η πολυεθνική εταιρία Ελλάκτωρ απαιτεί για τη διέλευση των αυτοκινητοδρόμων της υψηλά διόδια, παρότι το ελληνικό κράτος έχει επιχορηγήσει το έργο ως επί το πλείστον με χρήματα των φορολογημένων. Η Αττική Οδός κοστίζει 2,80 ευρώ, ενώ γύρω στα 250.000 αυτοκίνητα τη διασχίζουν καθημερινά. Όποιος θέλει να ταξιδέψει με αυτοκίνητο για Θεσσαλονίκη χρειάζεται ολόκληρα 25 ευρώ. Μια πρωτοβουλία πολιτών με το όνομα «Δεν πληρώνω διόδια» πριονίζει κάθε τόσο τις μπάρες των διοδίων. «Είναι αναρχικοί», βρίζει ο Μπόμπολας».

 

Πανίσχυρα τζάκια

 

«Η οικογένειά του ανήκει σε μια χούφτα από σχεδόν πανίσχυρα ελληνικά τζάκια, τα οποία εδώ και πολλές γενιές διαμόρφωσαν το υπάρχον σύστημα, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Τώρα όμως που η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αντ’ αυτού, επιχειρηματίες όπως ο Μπόμπολας, σπεκουλάρουν με νέες κρατικές αναθέσεις έργων, ενώ άλλοι παραμονεύουν για ευκαιρίες που θα προκύψουν από τις ιδιωτικοποιήσεις της κρατικής περιουσίας. Ήδη ο μεγαλοεπιχειρηματίας Σπύρος Λάτσης νοίκιασε για το ευτελές ποσό των 50 σεντ ανά τ.μ. και για 90 χρόνια το πιο πολυτελές Shopping-Mall στην Αθήνα».

 

Τι λέει για την Γιάννα Αγγελοπούλου

 

«Άλλοι πάλι επιχειρηματίες εξαφανίζονται στο εξωτερικό, όπως, λόγου χάριν, η διαβόητη Γιάννα Αγγελοπούλου, η πρώην πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία ακούει στο όνομα Lady G, όνoμα που της έδωσε ο ελληνικός κίτρινος τύπος» γράφει το περιοδικό για την πρώην ισχυρή κυρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Αναφέρει μάλιστα ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου «ίδρυσε το Ίδρυμα Αγγελόπουλος, με τη βοήθεια του οποίου θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να διασφαλίσει τη περιουσία της. Έτσι, εξ αποστάσεως μπορούσε πλέον να παρακολουθεί γαλήνια, πως η ελληνική Βουλή ψήφισε ένα από τα σκληρότερα πακέτα λιτότητας ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μετά από την επιβολή των νέων μέτρων ο μέσος μισθός στην Ελλάδα ανέρχεται σε λιγότερο από 1.000 ευρώ το μήνα, ενώ σε οικογένειες με εισόδημα άνω των 18.000 ευρώ ετησίως κόπηκαν τα επιδόματα παιδιών.

 

Τι λέει για τον Μπόμπολα

 

Και το άρθρο συνεχίζει για τον Φώτη Μπόμπολα:

«Στο ερώτημα αν έχει έλθει η ώρα για τους ζάμπλουτους Έλληνες να δείξουν αλληλεγγύη, ο Μπόμπολας αντιδρά εκνευρισμένος: «Μα τι θέλετε; Οι μετοχές μας είναι στο πάτο. Οι επιχειρήσεις μας πάσχουν ακριβώς το ίδιο όπως και η υπόλοιπη χώρα». Τι θα λέγατε με την φορολόγηση των πλουσίων; «Τι αφελής σκέψη. Το μεγάλο κεφάλαιο βρίσκει πάντα τρόπους να αποφύγει τους φόρους. Αυτό είναι το τίμημα της παγκοσμιοποίησης».

 

Ο Μπόμπολας διευθύνει επισήμως την οικογενειακή του πολυεθνική εταιρεία μαζί με τον αδελφό του. Όμως ο πραγματικός πατριάρχης είναι ο πατέρας Γεώργιος, η φωτογραφία του οποίου φιγουράρει σε ασημένιο πλαίσιο πάνω στο κομοδίνο. Λέγεται ότι ο Γεώργιος Μπόμπολας κατάφερε να πάρει τη πρώτη κρατική ανάθεση έργου όταν η κατασκευαστική του εταιρεία δεν κατείχε ακόμη ούτε καν μπουλντόζα. Η μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία γι’ αυτόν ήταν η Ολυμπιάδα του 2004. Τότε η Ελλάκτωρ κατασκεύασε το μεγαλύτερο μέρος του αθηναϊκού μετρό, χωρίς να υπάρξει καμία δημόσια προκήρυξη επί του έργου. Όταν η κυβέρνηση αποφάσισε την κατασκευή τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων, ο Μπόμπολας ήταν και πάλι μέσα στο παιχνίδι. Ένα από τα μεγαλύτερα «χτυπήματα» της οικογένειας είναι η αγορά των κρατικών ορυχείων χρυσού στη Χαλκιδική για 11 εκατομμύρια ευρώ. Η αξία των κοιτασμάτων χρυσού ανέρχεται στα 12 δισεκατομμύρια ευρώ».

 

Τι λέει για τη λίστα Λαγκάρντ και τον Αντώνη Σαμαρά

 

«Η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα, απλώς η κατανομή του πλούτου είναι άνιση. Τα 80% του ιδιωτικού κεφαλαίου βρίσκεται στα χέρια μόνον 2.000 οικογενειών. Γύρω στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ αυτού του κεφαλαίου βρίσκεται σε ξένες τράπεζες. Επισήμως μόνον εννέα πρόσωπα δηλώνουν στην Ελλάδα εισόδημα άνω των 700.000 ευρώ το έτος.

Η επονομαζόμενη Λίστα-Λαγκάρντ, με τα ονόματα 2.059 Ελλήνων που κατέχουν λογαριασμούς στην Ελβετία, κρατήθηκε για πάνω από δύο χρόνια μυστική. Στη λίστα αυτή υπάρχουν ονόματα που θεωρούνται έμπιστα πρόσωπα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Μεταξύ αυτών βρίσκεται ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, ένα από τα δέκα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

 

Η εν λόγω λίστα δεν είχε καμία συνέπεια για τους πλουσίους, εκτός ενός δημοσιογράφου που αντιμετώπισε δυσκολίες. Επειδή δημοσίευσε όλα τα ονόματα της λίστας στο περιοδικό Hot Doc, συνελήφθη από μια ομάδα άμεσης δράσης 50 αστυνομικών και απειλείται με διετή φυλάκιση λόγω παραβίασης δικαιωμάτων της ιδιωτικής σφαίρας».

 

Τι λέει για τον Λαυρεντιάδη

 

«Είναι αναμενόμενο ότι με τη πίεση που ασκείται από τη πλευρά της Ευρώπης βαθμιαία κάτι αρχίζει να αλλάζει: τη τελευταία βδομάδα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή για τη σύλληψη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος διατηρούσε 31% της Pronton-Bank και η οποία διασώθηκε από το ελληνικό κράτος με τη βοήθεια 900 εκατομμυρίων ευρώ. Λέγεται ότι ο ίδιος μεταβίβασε εν τω μεταξύ στο εξωτερικό 700 εκατομμύρια ευρώ.

 

Ο καθηγητής των πολιτικών επιστημών Σεραφείμ Σεφεριάδης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο συγκρίνει την αθηναϊκή ολιγαρχία με την ιταλική μαφία: «έχει παντού τους ανθρώπους της: έναν αδελφό στην Αριστερά, έναν στη Δεξιά, έναν στο δημαρχείο και έναν εντός της εκκλησίας. Οι ζάμπλουτοι Έλληνες εξαγοράζουν τους πολιτικούς μέσω της χρηματοδότησης των εκλογικών τους αγώνων. Η εξουσία που ασκούν μέσω των μίντια τούς καθιστά απρόσβλητους». Στο τηλεοπτικό κανάλι Mega, που έχει τεράστια επιρροή, συμμετέχουν δύο τζάκια: Ο Μπόμπολας και η εκδοτική δυναστεία του Λαμπράκη. Ο γιος του μεγαλύτερου μετόχου της τελευταίας έγινε ο προσωπικός σύμβουλος του Σαμαρά.

 

Αποκαλύψεις μέσω του Wikileaks

 

Tο άρθρο κάνει αναφορά και στις αποκαλύψεις μέσω του Wikileaks που έκανε επίσης αναφορά σε ομάδα Ελλήνων μεγιστάνων:

 

«Μια τηλεγραφική είδηση που έφτασε σε μας από την Αμερική μέσω του Wikileaks, αναφέρει ότι «μια μικρή ομάδα επιχειρηματικών μεγιστάνων έχει συνδεθεί με την πολιτική μέσω βαθμών συγγενείας, γάμων ή και διαζυγίων. Οι σχέσεις αυτές είναι πολυπλοκότερες από τις αντίστοιχες σχέσεις μεταξύ των θεών στην ελληνική μυθολογία». Ακόμη πιο δραστικά το εξέφρασε ο Κώστας Καραμανλής, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, όταν εξαπέλυσε ύβρεις κατά της διαφθοράς ενώπιον φίλων του κόμματος του: «Το πρόβλημα αυτής της χώρας είναι αυτοί οι νταβατζήδες και οι πολυεθνικές τους που ελέγχουν το σύνολο του πολιτικού βίου».

 

Τι λέει για τον Σπύρο Λάτση

 

«Ο Σπύρος Λάτσης είναι ο αυτός που κατέχει αδιαφιλονίκητα τη πρώτη θέση μεταξύ των εν λόγω μεγιστάνων. Ο ελληνικός τύπος τον αποκαλεί «σιωπηλό Κροίσο». Στην αυτοκρατορία του Λάτση ανήκουν τράπεζες, συμπλοιοκτησίες και διυλιστήρια. Ιδρύθηκε από τον πατέρα του Γιάννη, έναν σύντροφο του περιώνυμου Αριστοτέλη Ωνάση. Ο Γιάννης Λάτσης, γνωστός με το παρατσούκλι «Καπετάν Γιάννης», εμφανίστηκε κατά την υποδοχή της Βασίλισσας της Αγγλίας με λευκό ναυτικό καπέλο. Όταν ο γιος του Σπύρος μετέβη στο Λονδίνο για να σπουδάσει φιλοσοφία, ο Καπετάνιος τον περιγελούσε. Όμως το βλαστάρι του πολλαπλασίασε πριν από τη οικονομική κρίση την αξία της οικογενειακής επιχείρησης κατά 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Ζει ως επί το πλείστον στην Ελβετία. Η θαλαμηγός του «Αλέξανδρος» είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Πάνω σε αυτή χαλάρωσαν ήδη ο Τζωρτζ Μπους, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Μπαρόζο. Επειδή ο τελευταίος έκανε διακοπές με την οικογένεια του στην εν λόγω θαλαμηγό, η Ευρωβουλή τον τιμώρησε τότε με ψήφο δυσπιστίας.

 

Η τράπεζα Eurobank του Λάτση κατείχε μέχρι πρότινος τα μεγαλύτερα μερίδια των ελληνικών κρατικών ομολόγων: δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα ο Λάτσης προσπάθησε να κομίσει κέρδη από την ήδη λεηλατημένη χώρα του με το να τοποθετήσει τους ανθρώπους του στις σωστές θέσεις. Η εταιρία καταπιστεύσεων, η οποία αποφασίζει για τις ιδιωτικοποιήσεις της ελληνικής κρατικής περιουσίας, επανδρώθηκε με πρώην μάνατζερ της αυτοκρατορίας του. Εκτός από το «χτύπημα» που αφορά το πολυτελές ακίνητο Shopping-Mall στο Μαρούσι, είναι πολύ πιθανό ότι ο Λάτσης να αγοράσει και την κρατική επιχείρηση Hellenic Petrolium σε ποσοστό εκατό τις εκατό. Για το «Helliniko Project», μια περιοχή περίπου 600 στρεμμάτων στο παλαιό αεροδρόμιο της Αθήνας, ο Λάτσης είναι επίσης φαβορί. Το ακίνητο, το οποίο βρίσκεται κοντά στη παραλία του Αγίου Κοσμά, θεωρείται ένα από τα πολυτιμότερα της Ευρώπης. Εκεί μέλλεται να κτιστούν κυρίως γραφεία, κατοικίες και να διαμορφωθεί ένα γιγάντιο πάρκο αναψυχής. Μια «Ντίσνευλαντ της Μεσογείου», υπόσχεται το διαφημιστικό».

 

Τι λέει για τον Σωκράτη Κόκκαλη

 

«Η ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας είναι μια από τις βασικές αξιώσεις των χρηματοδοτών της Ελλάδας. «Έτσι όμως όπως αυτή λαμβάνει χώρα, είναι παράλογη», διατείνεται ο Αλέξανδρος Μωραιτάκης, πρόεδρος Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ). «Μερικοί επιλεγμένοι επενδυτές αγοράζουν κρατική περιουσία και εμφανίζονται ως εθνοσωτήρες». Για την πλέον επικερδή κρατική επιχείρηση του ΟΠΑΠ, μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη, ενδιαφέρεται ο Σωκράτης Κόκκαλης. Η Intralot είναι μια από τις ηγετικές εταιρίες στην ανάπτυξη των συστημάτων λόττο.

 

Ο Κόκκαλης, μια από τις πλέον αμφισβητούμενες ολιγαρχικές προσωπικότητες στην Ελλάδα, υπήρξε συνεργάτης της ανατολικογερμανικής Στάζι με τα ψευδώνυμα κρόκους και κασκάντε. Μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία όπου η οικογένειά του προσέφυγε το 1949 μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου στη Ελλάδα. Η περιουσία του έχει υπολογιστεί στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι φήμες γύρω από το πρόσωπό του θα μπορούσαν να προέρχονται από κάποιο μυθιστόρημα με σπιούνους. Όταν έγινε δημοσίως γνωστό ότι η Siemens λάδωσε, σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς, με 100 εκατομμύρια ευρώ Έλληνες πολιτικούς και αξιωματούχους, η γερμανική εισαγγελική αρχή, ερευνώντας τα αρχεία της εταιρίας, προσέκρουσε σε ένα αμφίβολο όνομα με το κωδικό «Κύριο Κ.». Υποθέτει ότι πρόκειται για τον Σωκράτη Κόκκαλη».

 

Τι λέει για τους εφοπλιστές

 

«Όπως όμως ισχυρίζεται ο Σάββας Ρομπόλης, καθηγητής οικονομικών κοινωνικής πολιτικής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο «είναι σχεδόν αδύνατον να αποδειχτούν οι παράνομες ραδιουργίες των ολιγαρχικών δυνάμεων […] Δεν είναι μόνον που έχουν παντού τους ανθρώπους τους. Οι νόμοι έχουν γραφτεί εδώ και πολλές γενιές γι’ αυτούς. Δεν χρειάζεται καν να εξαπατήσουν την εφορία αφού απαλλάσσονται ούτως ή άλλως από τους φόρους». Κάθε χρόνο η Βουλή ανακοινώνει -όπως άλλωστε και το 2012- φοροαπαλλαγές για τους μεγαλοεφοπλιστές. Διότι αυτοί απειλούν με απόσυρση του στόλου τους και τη διακίνησή του κάτω από άλλη σημαία. Βέβαια, επισήμως δεν υπάρχουν κανενός είδους συνδέσεις μεταξύ των ολιγαρχικών και των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ούτε συναντήσεις και αποδεικτικές φωτογραφίες. Στη μαρίνα του Φλοίσβου όμως, τη μεγαλύτερη της Αθήνας, όπου αγκυροβολούν ακόμη και θαλαμηγοί 100 μέτρων «μπορεί κανείς να δει όλους τους πολιτικού μας», όπως αφηγείται ο πρώην φύλακας του λιμανιού Μάκης Νάστατος, ιδίως «όταν κατά τα Σαββατοκύριακα τα μεγάλα πάρτυ ανάβουν για τα καλά».

 

Για το πόσο μακριά φτάνει εν τέλει η επιρροή αυτής της ελληνικής ολιγαρχίας, γνωρίζει καλά ο Γιάννης Δερμιτζάκης ο οποίος κατέχει Διυλιστηρίο ανακύκλωσης παλαιού ορυκτελαίου στη Θεσσαλονίκη. Ο Δερμιτζάκης είναι ένας ηλικιωμένος κύριος χαμηλών τόνων που φέρει το κινητό σε μια δερμάτινη θήκη πάνω στη ζώνη του παντελονιού του. Έως το 2004 οι δουλειές του πήγαιναν καλά. Μετά ψηφίστηκε ένας νέος νόμος που απαιτούσε άδεια για τη συλλογή χρησιμοποιημένων ορυκτέλαιων. Ο Δερμιτζάκης έκανε αμέσως αίτηση, όμως ματαίως περίμενε: «Πρώτα μου είπαν ότι τα χαρτιά μου ξεχάστηκαν στη γραμματεία του υπουργού προστασίας του περιβάλλοντος. Μετά μου είπαν ότι το διυλιστήριο θα έπρεπε να επανεξεταστεί. Βέβαια αυτό ήταν τελείως καινούργιο. Τελικά απευθύνθηκα σε έναν φίλο του υπουργού, ο οποίος μου διαμήνυσε: πρόκειται για σκοτεινή υπόθεση και θα κάνω καλά να την ξεχάσω». Εν τω μεταξύ η αγορά απόβλητων ορυκτέλαιων –μιλάμε για 35.000 τόνους ετησίως- καλύπτεται σχεδόν αποκλειστικά από το ολιγαρχικό τζάκι του Βαρδινογιάννη. Ο Δερμιτζάκης στέκεται στο κατώφλι της πτώχευσης.

 

Ακόμη και η παγκόσμια πολυεθνική εταιρία Shell γονάτισε μπροστά στον Βαρδινογιάννη. Από το 2015, στην Ελλάδα δεν θα υπάρχουν πρατήρια βενζίνης της Shell. Η οικογενειακή πολυεθνική την αγόρασε για 219 εκατομμύρια ευρώ. Συνεχώς νέοι, εν μέρει συζητήσιμοι νόμοι, κατέστησαν τη δουλειά μη αποδοτική για τη Shell.

 

Στην αρχή απαγόρευσαν στην Shell να εισάγει δική της βενζίνη. Όταν αυτή η ρύθμιση άλλαξε κατόπιν πίεσης από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήλθε ένας νέος νόμος που εξανάγκαζε την Shell να διατηρεί σε ντεπό μεγάλες ποσότητες βενζίνης ως «εθνικό απόθεμα ασφαλείας». Η Shell παραιτήθηκε.

 

Τι λέει για την οικογένεια Βαρδινογιάννη

 

«Ο αρχηγός της οικογένειας Βαρδινογιάννη, Βαρδής, κατοικεί σε μια μεσογειακή βίλα στο αθηναϊκό αριστοκρατικό προάστιο Εκάλη. Μπροστά στη πύλη στέκεται ένας φύλακας. Στην ερώτηση αν ο Κύριος είναι διαθέσιμος για μια συνέντευξη, τραβάει το πιστόλι του και το απασφαλίζει. Ο Βαρδινογιάννης διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Αιγύπτιο πρώην δικτάτορα Μουμπάρακ. Η οικογενειακή επιχείρηση «Avin Oil» πλήρωσε στον δικτάτορα Σαντάμ Χουσείν υψηλά ποσά για να έχει πρόσβαση σε καλές τιμές ακατέργαστου πετρελαίου που το Ιράκ μπορούσε να πουλήσει κατά τη διάρκεια του εμπάργκο μόνον στα πλαίσια του προγράμματος «Oil for food». Το θέμα αποκαλύφτηκε όταν ελεγκτές των Ηνωμένων Εθνών βρήκαν να μεταφέρονται δέσμες δολαρίων με τις ταξιδιωτικές βαλίτσες διπλωματών. Το γεγονός δεν είχε καμία επίπτωση στον Βαρδινογιάννη, ούτε στις δουλειές του ούτε στη φήμη του. Τον Ιανουάριο επαινέθηκε δημόσια για τη χρηματική του δωρεά στην αστυνομία.

 

Τι λέει για την ελληνική «ολιγαρχία»

 

«Όλες οι προσπάθειες που έγιναν για να φέρουν την ελληνική ολιγαρχία στο τραπέζι της συζήτησης για τη σωτηρία της χώρας, απέτυχαν. «Αυτοί οι άνθρωποι που έχουν χρήμα, εξουσία ή τα μίντια με το μέρος τους, αμύνονται κατά των μεταρρυθμίσεων», παραπονιόταν ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου.

 

Κάποτε επισκέφθηκε μια αποστολή μεγάλων εφοπλιστών το γραφείο της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα. «Σκεφτήκαμε ότι θέλουν να βοηθήσουν», αφηγούνταν ένας δημόσιος υπάλληλος. Όμως αυτοί έκαναν μόνον παράπονα για την υψηλή φορολόγηση και την υπερβολική νομική ρύθμιση. Αισθάνονταν ότι καταδιώκονται από το κράτος. Συμπεριφερόντουσαν σαν δωρητές που ζητούσαν πίσω ότι είχαν χαρίσει

λόγω πτωχισμού».

 

Και τώρα τα σχόλια

 

  •   nasos nas

    Στις προπαγανδες των Χρυσαυγιτων 300 comment εδω περα που λεει ποιος σας κλεβει τοσα χρονια μόνο 1!! Ξυπνατε γιδια!!!!!!!

  •   An Etos

    Να αγιάσει το στόμα τους ,Η κάθαρση από τα καθάρματα θα έρθει απ έξω

  • Avatar
      Ν.Β.

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ. (ΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ – ΠΟΛΥ ΤΑ ΞΕΡΑΜΕ)

    ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ;

    ΘΑ ΣΚΕΦΤΩ ΣΑΝ ΡΑΓΙΑΣ.

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΜΕ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ “Η ΩΡΑ” .

  • Avatar
      STATHOULA

    Και μετά μας φταίει η Τρόικα το ΔΝΤ οι Αμερικάνοι οι Γερμανοί οι Τούρκοι οι Σκοπιανοί κτλ.Ντροπή που τους ανεχόμαστε.

  • Avatar
      sotis

    Και μετά σου λέει ο Πάγκαλος τα έφαγε μαζί με τον συνταξιούχο του ΙΚΑ του ΟΓΑ κλπ ντροπή τους

    • Avatar
        Anonymous sotis

      Πεντε δις μασ κοστισαν οι μαιμου συνταξεις τα τελευταια δεκα χρονια. Επαυτου τι δεν καταλαβαινεις?

      • Avatar
          Ελένη Κοντάκου Anonymous

        όχι πέντε δις αλλά δέκα κόστισαν. Ο καθένας προσπαθούσε να κλέψει ότι μπορούσε. Απλά υπήρχαν κάποιοι άλλοι που είχαν μεγαλύτερες θέσεις και αξιώματα και κλέψανε ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!!!!!!!!!!!!

  •   Anonymous John

    ωραιο το αρθρο, απλα ως καχυποπτοι πλεον πολιτες αναρωτιομαστε μηπως ο σκοπος του ειναι να αντικατασταθει η ντοπια διαφθορα με ευρωπαϊκη/γερμανικη

    • Avatar
        Anonymous Coward Anonymous John

      Να σου πω βρε Ανώνυμε Γιάννη. Τώρα που έχει έρθει αυτή η “ευρωπαϊκή/γερμανική” διαφθορά και έχει κάτσει μπάστακας στο ελλαδισταν, είδες πόσο έχει γεμίσει η VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού; Τσοχατζόπουλος, Λαυρεντιάδης, ο μόδιστρος, και καμια δεκαριά άλλοι που έρχονται;

      Θα περίμενες πριν 2-3 χρόνια να ήταν μέσα όλοι αυτοί;

  • Avatar
      burgos

    σοβαρα?και επι 30 χρονια με πιους απο αυτους οι γερμανικες πολυεθνικες κανανε μπισνες?

    • Avatar
        stathoula burgos

      Καλύτερα να βλέπουμε ‘τα του οίκου μας”.Και μη ξεχνάς οτι η συναλλαγή χρειάζεται δύο.

  • Avatar
      POULHMENOI

    eiste to mono site pou dhmosieuse to ar8ro.megali magkia bravo!!!! Etsi 8a sas empisteutei poly perissoteros kosmos.bravo-bravo-bravo OI ALLOI TO EKANAN GARGARA,,XONTRH GARGARA LEME GIA NA KSEROYME POIOI EINAI OI POULHMENOI

  • Avatar
      AnyparktOs

    Δέν εκπλήσσομαι διόλου από τά μυξο-χολεριάρικα “σχόλια” τών αγανακτισμένων “σχολιαστών – ζωϋφίων”.

    Καί βεβαίως 2.000 οικογένειες κινούν τά πάντα σ’ αυτήν τήν χώρα, όπου οι υπόλοιποι 97 % κάτοικοι – “Λαός”, τό μόνο πού ξέρουν νά κάνουν, είναι νά γυφτο-μυξοκλαίνε καί νά χαβαλεδιάζουν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΤΑΤΑ, αφήνοντας, επιτρέποντας μέ τήν χαβαλεδοκουτοπονηριά τους, τούς δημιουργικούς έξυπνους νά αλωνίζουν, ΕΥΤΥΧΩΣ.

    Ευτυχώς, λέγω. Άν δέν υπήρχαν κι’ αυτοί οι 2.000 “ευεργέτες”, στήν τελική, όλος, σύμπας ο απείθαρχος εξυπνάκιας ελληνικός “Λαός”, στά πρότυπα τής Σομαλίας, θά ψωμολύσσαγε ομοιομόρφως, εν πλήρη δικαιοσύνη καί ισότητι.

    Καί η μόνη δραστηριότητα, στήν οποία θά συμμετείχε ομοθυμαδόν, δραστηρίως καί αποδοτικώς ο ελληνικός “Λαός”,
    θά ήταν κανάς εμφύλιος πόλεμος, σπόρ στό οποίον έχει επιδοθεί μέ επιτυχία πλειστάκις (ΠΛΕΙΣΤΑΚΙΣ, λέμε), στό παρελθόν, μέ 300.000 σφαγμένους τήν τελευταία φορά.

    Διαβάστε καί λίγο Ιστορία ……

    Εξ’ άλλου, καλομελέτα κι’ έρχεται. Παλιά μου τέχνη κόσκινο, κι’ ο ΞΥΡΙΖΑΣ (δηλ. τό ΚΚΕεσ. καί ο 4ος γύρος είναι επί θύραις !

    •   George Kofinas AnyparktOs

      Εκπρόσωπος των μεγιστάνων κατακτητών μας μάλλον είσαι μεγάλε. Πώς σου φαίνεται εγώ σα Διευθυντής γιατρός του ΕΣΥ να εφημερεύω με 6,6 Ευρώ την ώρα μικτά γιατί κανείς απ’ δαύτους δεν πληρώνει φόρους; Δε μας λες και τι δουλειά κάνεις και πόσα παιρνεις;

    •   ale AnyparktOs

      Παπαγαλάκι… Άμα φοράς παντελόνια έλα να τα πείς μπροστά μου αυτά… Να σου δείξω πως μυξοχολεριάζω…….

  •   Antonis Triantafyllakis

    Link στην αυθεντική πηγή γαμώτο μου… Σοβαρή δημοσιογραφία χωρίς αναφορά στις πηγές δεν υφίσταται! Μάθετέ το!

    • Avatar
        Θυμάμαι ενα τραίνο… Antonis Triantafyllakis

      Αντώνη, πανε να ζητήσεις το link από το Βήμα, το Πρώτο Θέμα, τα Νεα, την Καθημερινή, το MEGA, το newsit και όλα τα άλλα καθωσπρέπει “media” που έκαναν γαργάρα το δημοσίευμα μέχρι να το δημοσιευσει το iefimerida. Αιντεεεε…

  • Avatar
      Βασ.

    Καλά κάνουν οι ξένοι και… μας ανοίγουν τα μάτια-όχι πώς δεν τα ξέραμε χρ.ονια τώρα όλοι όλα, αλλά δεν βλάπτει να σου πετάνε στα μούτρα τα εθνικά μας χάλια, τίς ξεφτίλες!

  • Avatar
      Sp;yrow

    Όλοι τα ήξεραν και όλοι έκαναν πως δεν καταλάβαιναν η πως έτσι έπρεπε να ήταν, για αυτό και όλοι κολοστριμώχνονταν γύρω τους. Ποιος δεν το ήξερε;;/ Όλοι το ξέραμε και δε μας πείραζε αρκεί που τρώγαμε κανένα αποφάι από το τραπέζι τους. Όποιος λέει ότι δεν τα ήξερε ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ. Απλώς δεν μας πείραζε, τους θαυμάζαμε κιόλας.

  • Avatar
      Sp;yrow

    και μετά μας φταίνει οι λαθρομετανάστες !

  • Avatar
      ΑΧ

    Φωτογραφικοι νομοι περναγαν για να μην ανοιγει το παιγνιδι. Αλλα ευθυνη δεν εχουν οι ομιλοι, μονο. Εχουν και οι πολιτικοι, τοσοι πολλοι δεχθηκαν πιεσεις για πολλα χρονια και ουτε ενας δεν βγηκε να καταγγειλλει ονοματα. Διοτι μαλλον θα δυσκολευοταν η επανεκλογη του. Αρα σαποι κι οι πολιτικοι.. Αλλα και ο λαος το 93 οταν ειχε να διαλεξει ‘ανοιγμα στο ξενο κεφαλαιο’ ή στους νταβατζηδες, ολοι οι αριστεροι ψηφισαν νταβατζηδες -47%! πηρε το πασοκ. Και τωρα που ο Καμενος αφηνιαζει, παιρνει 7% και ο Τσιπρας 25%. Φταιει κι ο λαος, διοτι βασικα δεν “παει” ουτε τους υγιεις καπιταλιστες, ουτε τους νταβατζηδες, ουτε τους ξενους καπιταλιστες. Αυτο το καταλαβαν οι ελληνες πλουσιοι και μετα το 1980 , αντι για βιομηχανιες το εριξαν στις κρατικεσ διαλοκες,πουλαγαν προοδευτηλικι στο λαο αλλά τα λεφτα τους τα προστατευαν στο εξωτερικο διοτι ηξεραν με τι λαο εχουν να κανουν.

  • Avatar
      Χθόνιος Αφελής

    Αυτά τα “ξυπνήστε” και αυτά τα “κάτι πρέπει να κάνουμε”, τα έχω βαρεθεί στην Ελλάδα. Τι άλλο μπορείτε να κάνετε από το να καταψηφίσετε τα καθάρματα που υπηρετούσαν την ολιγαρχία και το σύστημά τους;;; Σας προσφέρθηκε η ευκαιρία μέσω των εκλογών και ΠΑΛΙ τους ψηφίσατε! Τον φουκαρά τον Τζήμερο που τόλμησε να πει ένα ευχαριστώ στην δύναμη που μας χρηματοδοτεί τόσα χρόνια τον ρίξατε στα τάρταρα! Αυτοί σας αξίζουν. Τον Μάνο, μια από τις ελάχιστες φωνές λογικής, τον εξαφανίσατε επίσης! Γιατί σας έλεγε ότι είναι αδύνατο ένας άνεργος να πληρώνει για την τυρόπιτα, η οποία αποτελεί πλέον το κυρίως γεύμα πολλών ανθρώπων, 23% φόρο, για να παίρνουν οι ΔΕΗ-τζήδες 4000ευρώ τον μήνα! Αυτά έλεγε και τον ρίξατε στα λιοντάρια του καίσαρα…

  • Avatar
      Θέμις

    Άρχισε ο άλλος πόλεμος! Τα γερμανικά (κι όχι μόνον) συμφέροντα χτυπούν το ελληνικό κεφάλαιο και τους βάζει όλους σ’ έναν ντορβά, κατά το Παπαρηγικό “πλουτοκρατία”! Ας γελάσω, που νοιάζονται τόσο πολύ για μας!!!!
    Είναι συγκεκριμένοι οι διαπλεκόμενοι που κατέστρεψαν την Ελλάδα, από τότε που εμφανίστηκαν και τους ξέρουμε!: Μπόμπολας, Κόκκαλης, Λαμπράκης, κι άλλοι απατεώνες τύπου Λαυρεντιάδη. Παράγουν τίποτα αλλά ελέγχουν πολιτικούς και κοινή γνώμη μέσω ΜΜΕ. Οι Αγγελόπουλος, Βαρδινογιάννης, Λάτσης είναι άλλο κεφάλαιο, επίσης δυνατό στη διαπλοκή,λόγω χρήματος, αλλά δεν εμφανίστηκαν απ το πουθενά! είναι βιομηχανοι, πλοιοκτήτες που προυπήρχαν της εμφάνισης ΠΑΣΟΚ και διαπλοκής. Στην ίδια κατηγορία και οι εφοπλιστές, τους οποίους πολεμούν οι Γερμανοί μανιωδώς, οι οποίοι όχι μόνον δεν ανήκουν στην κατηγορία των “μαζί τα φάγαμε”, αλλά η δραστηριότητα τους είναι ως επί το πλείστον εκτός Ελλάδος και όσοι έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα, μετά την μαζική φυγή όταν ΄τους έδιωξε το Πασοκ, είναι επειδή το θέλουν και μόνον! Οι Γερμανοί κλαίνε ακόμη για τις ναυτηλιακές τους που έβαλαν λουκέτο λόγω παγκόσμιας κρίσης…Το ότι ο Βαρδινογιάννης έδιωξε την Shell μήπως τους καίει , τους τσουρουφλίζει?? Μήπως φοβούνται ότι τα “φιλέτα” μας θα αγοραστούν από ελληνικά κεφάλαια?? Μακάρι λέω εγώ!

  • Avatar
      SOULIS

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΟΤΙ ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ
    ΤΟΥΣ, ΦΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΤΑΞΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΜΕΙΣ. ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΤΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΝΟΜΟΥΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ Γ’ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ, ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΟΧΗ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ ΑΣ ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ.

  •   Μπαμπης Τσετσωνης-Γαλατσι

    ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΗ ΚΑΝΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ,ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΛΑΟ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΗ…..ΣΑΝ ΔΕΝ …………………………..

  • Avatar
      stathis kleftogianni

    ΟΛΟΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ(υπαρχουν εξεραισεις).ΟΠΟΙΟΝ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟΝ ΤΡΩΕΙ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ(συνηθως κυριολεκτικα). ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ Τ ΡΙΓΥΡΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΑΠ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΛΥΨΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΟ

  • Avatar
      Κ. Καραγιαννίδη

    Άραγε θα βρεθούν ποτέ Έλληνες πολιτικοί, που θα μπορέσουν να αφαιρέσουν την διοίκηση της χώρας από το μονοπώλιο αυτών των εκατομμυριούχων ;

  • Avatar
      ΚΩΣΤΑΣ

    ΑΡΓΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ. ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 2000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ , ΑΛΛΕΣ 20000 ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΦΟΡΟΥΣ ΜΕ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ 15 ΔΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ.
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ , ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ…….

  •   Jim Garmpis

    Η Μαρίνα του Φλοίσβου στουςΤούρκους,η υπερκοστολόγηση των Ολυμπιακών Αγώνων, η γέφυρα ΚαλάΤραβά,τα ατελείωτα έργα, τα χρυσάφια, οι διορισμένοι πετρελαϊκοί κολοσσοί, μαζί με τους πολιτικούς, φερέφωνα του ΒορειοΔυτικογκλαμουροσαλονάτου πολιτισμού , απέναντι σε ένα λαό που τώρα πιά φτωχός σύρρεται σαν ζήτουλας ανα την Ευρώπη αλλά ζεί σε αυτό τον χώρο για πάνω από 10.000 χρόνια ηγείται παγκοσμίως των επιστημών, της Γνώσης και καθοδηγεί αυτό τον Κόσμο, πιστεύετε ότι αυτού του είδος ο λαός έχει ανάγκη τον κάθε απομιμητή του να τον επαναφέρει στην τάξη του? Δυστυχώς το φίδι βγήκε από το μπουκάλι, που από τις συγκυρίες του κάθε πολλά βαρύ, για την πάρτυ του σκεπτόμενου εκατομυριούχου, έσπασε!

  • Avatar
      αλι

    Οι πέντε καρχαρίες ήταν το άρμα που έτρεχε 30 χρόνια το ΠΑΣΟΚ η κάθε πλευρά όφειλε την επιβίωση και την αναπτυξή της στην άλλη.Τυχαίο είναι που πέντε χρόνια ο Μπόμπολας δεν δέχτηκε να μιλήσει με απεσταλμένους του Καραμανλή?

  • Avatar
      saltimbanco

    Ας αφήσουμε τους άλλους , ας μας πείτε ποιός ήταν ο κ. Μπόμπολας πριν τον κάνουν αυτοκράτορα ( τύπου , ,κατασκευών κλπ ) κάποια λεβεντόπαιδα ( π.χ. Λαλιωτοπουτσοχατζοπουλαίοι κλπ ) !!!!!

  • Avatar
      Τάκης

    Για σταθείτε ρε παλικαριά, πρώτη φορά τα ακούτε ολα

Πηγή: Stern: Την Ελλάδα τη διοικεί ένα μονοπώλιο εκατομμυριούχων | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/83283#ixzz2HC0Y62Hk
http://www.berlin-athen.eu/
Dimitrios Adamopoulos makrinitsa@hotmail.com
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>