«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ;

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou
                                                                                                            08.01.2013

Ο ΛΗΣΤΡΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ‘Η ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ;

Γ.Θ.Χατζηθεοδωρου

Η λογικη της ευθυγραμμισης ολοκληρων οικονομιων και κοινωνιων συμφωνα με τα συμφεροντα των αντιπροσωπων του ληστρικου καπιταλισμου – παλαιοτερα των αποικιοκρατων και σημερα των μεγιστανων του χρηματος – παρεμεινε στις αρχες της η ιδια και αλλαξε μονο στην μορφη της. Οι δανειστριες χωρες του βορρα επεδιωξαν την επανακτηση της επιδρασης των αποικιοκρατων, μετα την ανακτηση της ελευθεριας απο πολλα κρατη στηn Ασια, Αφρικη αλλα και στην Ευρωπη. Με τα ληστρικα δανεια εξασφαλιζαν οι δανειστριες χωρες του βορρα μεγαλα κερδη και με τους ορους δανειοδοτισης και με λαδωματα στις διαβρωμενες πολιτικες ηγεσιες  (οπως επραξε η γερμανικη Siemens AG στην Ελλαδα), επιρροη στις οικονομικες και πολιτικες αποφασεις των χρεωμενων χωρων.
Η πιεση του ΔΝΤ στις χρεωμενες χωρες για ξεπληρωμα των δανειων, η μεταναστευση των κερδων των εταιρειων στο εξωτερικο και ο παρανομος πλουτισμος των επιλεκτων της πολιτικης και οικονομιας, δηλαδη των απαταιωνων, οδηγουν τις χρεωμενες χωρες στην λεηλασια τους. Για τον ληστρικο καπιταλισμο υπαρχουν δυο δρομοι για να επικυριαρχησουν στα εθνη του πλανητη μας.

Ο πρωτος ειναι η δια των οπλων και ο δευτερος ειναι η δια της χρεωσης επικυριαρχια, δηλαδη δια της σκλαβιας.

Η παρ’ ολιγο συγκοπη των χρηματοπιστωτικων αγορων της παγκοσμιας κερδοσκοπιας του ληστρικου καπιταλισμου δεν εχει καμμια σχεση με τις μεχρι σημερα οικονομικες κρισεις του ρυθμιζομενου καπιταλισμου. Για πολυ καιρο ο ρυθμιζομενος καπιταλισμος ηταν περιορισμενος στο περιχωρο της μικρας και τοπικης παραγωγης της γεωργιας και βιοτεχνιας και μπορουσε να ελεγχη μεγαλες μεταβολες. Η μεταβαση απο την παραγωγη στις αυτονομες  μικρες μοναδες προς την εμμισθη εργοστασιακη παραγωγικη διαδικασια απο τα μεσα του 19ου αιωνα, αποσταθεροποιησε την οικονομια και την οδηγησε στην μεγαλη κριση του 1929.
Η μετα τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο αυτοποιημενη παραγωγικη διαδικασια και με τους κενιακους ορους ρυθμιζομενη παγκοσμια οικονομικη πολιτικη, επεδιωκεν με την βοηθεια της παροδικης ενισχυσης της ζητησης παγκοσμια και προ παντος με την στηριξη των μισθων, την μη επαναληψη της οικονομικης υφεσης του 1929. Οσο καιρο τα μερισματα κερδους του ρυθμιζομενου καπιταλισμου ηταν αρκετα υψηλα ικανοποιητικα; η κοινωνικη συνεργα- σια μεταξυ εργοδοτων και εργαζομενων λειτουργουσε χωρις εντασεις.
Απο την στιγμη ομως που οι δοσεις κερδους του ρυθμιζομενου καπιταλισμου στις αρχες του 1980 επεσαν σε πολυ χαμηλα επιπεδα, αρχισε η νεα εποχη της παγκοσμιο-ποιησης και η μεταμορφωση του ρυθμιζομενου καπιταλισμου σε ληστρικο καπιταλισμο. Οι σπουδαιοτερες διαφορες των δυο καπιταλιστικων οικονομικων συστηματων  βρισκονται στην μειωση των αμοιβων της μισθωτης εργασιας και στον τροπο της χρηματοδοτισης των χρηματοπιστωτικων αγορων μεσω των τραπεζων.
Ενω τα μεγαλα και παγκοσμια ρευματα κεφαλαιων του ρυθμιζομενου καπιταλισμου καθωριζονταν ακομη με πλαισια κρατικων προ’υ’ποθεσων, με σταθερες συναλλαγματικες τιμες ‘η ηταν με εμπορικες συμβασεις δεσμευμενα, στον ληστρικο καπιταλισμο αυτα ειναι στενα συνδεδεμενα με τους μετοχους εταιρειων, με τα επενδυτικα φοντα και με την χρηματοπιστωτικη διαδικασια της πραγματικης οικονομιας. Δια των κερδοσκοπικων ρισκων και της ασταθειας μπορεσαν μεν να αυξηθουν οι δοσεις κερδους του ληστρικου καπιταλισμου, η μοιρα ομως του ληστρικου καπιταλισμου εχει κακο οιωνο. Με λιγοτερη ρυθμιση κινδυνευει να παθη συγκοπη της καρδιας και με περισσοτερη ρυθμιση κινδυνευει να παθη ασφυξια των πνευμονων.
Η μονη διεξοδος του ληστρικου καπιταλισμου απομενει η παγκοσμια οικονομικη καταθλιψη πρωτα και μετα αμεσως η παγκοσμια κυριαρχια.

Ο 3ος παγκοσμιος πολεμος θα ειναι ενας οικονομικος πολεμος !!!  

Οι διεθνεις μεγιστανοι του χρηματος του ληστρικου καπηταλιστικου συστηματος κατεχουν σημερα εργαλεια, για ληστρικες επιδρομες μεγαλης ολκης σε νομιμες και παρανομες περιοχες των τραπεζικων δραστηριοτητων (την Πολη του Λονδινου ‘η στο τετραγωνικο μιλι), στα χρηματιστηρια και προ παντος με τις κεντρικες τραπεζες, που στην πραγματικοτητα οφειλαν να βρισκονται στην ιδιοκτησια των κρατων, σε βαρος ολοκληρων εθνων, με αφανταστα μεγαλα κερδη (1). Ορισμενα απο τα τεχνασματα ειναι οι εξυπνοι χειρισμοι στις κυκλικα εμφανιζομενες διαρρηκτικες οικονομικες συγκυριες (Αυξηση ‘η Μειω-ση του επιτοκιου δανεισμου απο τις κεντρικες τραπεζες), Αυξηση των χρεων στους κρατικους ισολογισμους, χρηματοπιστοπτικα παραγωγα, χρονικα μεγαλη-μικρη –Hedge-στρατηγικη, ιδιωτικα Equity, στοιχηματα, πιστοποιητικα μπονους, προεξοφλητικα πιστοποιητικα, Sprint-πιστοποιητικα, τοκο-Swaps, Swaps-νομισματος, ολικης επιστροφης-Swaps, δανειοματαιωτικα-Swaps κλπ. κλπ. κλπ. δηλαδη χαρτια-τεχνασματα ολοκληρωτικης οικονομικης καταστροφης σε στενη συνεργασια με τους οικους δανειοληπτικης αξιολογησης Feeds, Standard & Poor’s και Moody’s. Το μεγαλυτερο μερος των αναφερθεντων εργαλειων-τεχνασματων απατης ειναι «Στοιχηματα» για μελλοντικες εξελιξεις και δεν εχουν καμμια σχεση με εντιμες επενδυσεις ! Ο ληστρικος καπιταλισμος θελει να ληστεψη με ολα τα δυνατα μεσα και οχι εντιμα να κερδιση χρηματα !

Η σκοπιμη φιλελευθεροποιηση των χρηματοπιστωτικων αγορων και η μειωση των δανειοληπτικων τοκων και της τραπεζικης εποπτειας υπηρξαν τα κυρια αιτια για την εκρηξη της οικονομικης κρισης πρωτα στις ΗΠΑ και μετα για την επεκταση αυτης σε ολον τον κοσμο με τραγικα αποτελεσματα για πολλες χωρες.

Ειδικα η «Πολη του Λονδινου», το «τετραγωνικο μιλι», η μεγαλυτερη χρημα-τοπιστωτικη αγορα του κοσμου, ειναι το κεντρο αντιστασης εναντιον καθε μορφης του ρυθμιζομενου καπιταλισμου και το κεντρο μιας ροδας ποδηλατου, δηλαδη ενος παγκοσμιοποιημενου χρηματιστικου συμβουλιου, στο οποιο καταλη-γουν οι ακτινες (οι offshore τραπεζες των νησων των πειρατων) που συνδεουν ολον τον πλανητη Γη. Οι νησοι των πειρατων που ονομασθηκαν «offshore» παρ’ ολου που μεσου της Μεγαλης Βρεταννιας ανηκουν στην Ε.Ε., εχουν δικους τους νομους και ρυθμισεις που διαφερουν απο τις, της Ε.Ε. Ο οικονομικος αυτος τομεας offshore, βοηθει ατιμωρητα την πραγματικη οικονομια της Ε.Ε. να διαφευγη νομιμα την φορολογιση της.
Σε αυτον τον Offshore-χρηματιστικο τομεα βρισκονται οι περιφημες «Αγορες !» της παγκοσμιας οικονομιας, βρισκονται σαν «ιδιωτικες τραπεζες», σαν «παγκοσμιοι ληστες» που εδω και πολλες δεκαετιες κατακλεβουν ολες τις εθνοτητες της Γης. Οπως σωστα γραφουν οι κ. Wolfgang Berger και ο Μανωλης Σαριδης (2, 3), « μια εταιρεια τελειως νομιμα λαμβανει π.χ. ενα Offshore-Δανειο, του οποιου οι δαπανες μειωνονται με απαλλαγη των φορων που θα πληρωνε στο εσωτερικο, δηλα- δη στην Ε.Ε. Ετσι γινεται δυνατη στις ιδιωτικες εταιρειες Equity η εξαγορα αλλων εταιρειων με δανεια, και την  μεταφερα των χρεων αυτων στις δικες τους Equity. Ετσι εισπρατουν τα κερδη ανωνυμα απο την χρηματοδοτιση των offshore, δηλαδη απο την ενσωματωθεισα και με ξενο κεφαλαιο μοχλη- θεισα εταιρεια και αυτο στο περιβαλλον μιας χωρας υαινας της Ε.Ε.».
Οι τραπεζες του τετραγωνικου μιλιου του Λονδινου (οι Αγορες !) με την βοηθεια του ΔΝΤ λαφυραγωγουν εδω και δεκαετιες τις υπο αναπτυξη χωρες παραχωρωντας σε αυτες δυσαναλογα για τις υποδομες τους μεγαλα δανεια μονο και μονο για να κλεψουν σοβαρα ποσα απο αυτα οι διαβρωμενοι επιλεκτοι της πολιτικης και να τα μεταφερουν παρανομα (οπως συνεβη με την Ελλαδα) στους μυστικους λογαριασμους τους στις offshore τραπεζες των νησων των πειρατων. Οι λαοι των χωρων αυτων, οπως σημερα ο Ελληνικος Λαος, εχουν μετα την τιμη με τα εκβιαστικα πρωτυπα των εγκληματιων του ΔΝΤ να ξεπληρωνουν τα δυσαναλογα και κατα το μεγαλυτερο μερος κλεμενα δανεια.. Το ΔΝΤ ξεχασε τους λογους δημιουργια του και εγινε εκτελεστικο οργανο του ληστρικου καπιταλιστικου συστηματος, των απαταιωνων του τετραγωνικου μιλι του Λονδινου, των περιφημων Αγορων, του κεντρου του παγκοσμιου εμποριου ναρκαωτικων, του κεντρου του πλησυματος μαυρου χρηματος, το κεντρου χρηματοδοτισης τρομοκρατικων δραστηριοτητων σε διαφορες χωρες.
Παραμενει αγνωστο για καθε λογιζομενο ανθρωπο γιατι κατι τετοιο γινεται στην Ε.Ε. ανεκτο; Δεν εχει η ΕΚΤ καμμια δυνατοτητα να ελεγξη αποφασιστικα το offshore-τραπεζικο συστημα, δηλαδη τις «Αγορες !» στο τετραγωνικο μιλι του Λονδινου; Μηπως στην πραγματικοτητα η ΕΚΤ δεν ειναι, οπως καθωριζεται στο καταστατικο της με το αρθρο 107, ανεξαρτητη και κατευθυνεται και αυτη απο τα συμφεροντα των μεγιστανων του χρηματος;
Με το ασημαντο φαινομενικα αρθρο 24 «αλλες δραστηριοτητες» στο κατα-στατικο της ΕΚΤ κρυβεται η απολυτος εξαρτηση αυτης απο τους μεγιστανους του χρηματος. Ο κ. Henry Ford ειχε με την διαπιστωση του το 1920 δικαιο (4); «Ουσιαστικα ειναι πολυ καλο πραγμα, το οτι οι ανθρωποι των εθνων δεν γνωριζουν το πως λειτουργει το τραπεζικο και νομισματικο συστημα.

Εαν το γνωριζαν ηδη απο αυριο το πρωι θα ειχαμε επαναστασεις».

Οι πολιτες της ΕΕ. διατηρουνται σκοπημα σε χαμηλο πνευματικο επιπεδο για να μην καταλαβαινουν τιποτε. Η κριση του ευρω σημερα στοχευει στην διαλυση της ευρωζωνης για να μπορη το τετραγωνικο μιλι του Λονδινου να ελεγχη χωρις ορια το χρηματοπιστωτικο συστημα και να δινη δανεια με οποιους ορους αυτο θελει και οπου θελει. Το τετραφωνικο μιλι του Λονδινου ειναι η ιδιοκτησια των μεγιστανων του χρηματος.
Ενα απο τα πρωτα χαρακτηριστικα παραδειγματα λειτουργιας του ληστρικου καπιταλισμου ειναι η λεηλασια της πρωην ανατολικης Γερμανιας (DDR).

Ολα αρχισαν με την καταρρευση της Σοβιετικης Ενωσης και την επανενωση της Γερμανιας.

Εδω εφαρμοστηκε  μια αδιαβλεπτος για τον απλο πολιτη τεραστια μεθοδος απατης (δουλεια Βομβα της ξεχωριστης ταξης) της κερδοσκοπιας των μεγιστανων του χρηματος με την επανενωση της Γερμανιας. Τον Οκτωβριο του 1992 πληροφορει η κυβερνηση της Γερμανιας τους πολιτες της, οτι το ετσι ονομασθεν «κληρονομικο βαρος της DDR» ζυγιζει 400 δισεκατομμυρια μαρκα για το ξεπληρωμα του οποιου απο το 1995 θα αυξηθουν οι φοροι (φορος αλληλεγυης!). Στην ερωτιση, ποιος ειναι ο πιστωτης των 400 δισεκατομμυριων μαρκων και ποιος με την αυξηση των φορων θα ωφεληθει, ο τοτε κυβερνητικος εκπροσωπος απαντησε την 26.10.1995 οτι «δεν γνωριζει» και οτι «τραπεζες εμφανιζονται ως οι πιστωτες των χρεων της DDR και θα λαβουν επιπλεον και τα τοκοχρεωλυσια».
Η πονηρια της μεγαλης αυτης απατης κρυβονταν στην «ανευ προηγουμενου υπερτιμηση» του μαρκου της ανατολικης Γερμανιας. Το μαρκο της ανατολικης Γερμανιας (DDR) για τον υπολογισμο των χρεων αυτης εληφθη με 1,8/1 ενω αυτο στο ενδογερμανικο εμποριο πριν την επανενωση υπολογιζονταν με το ¼ του δυτικογερμανικου μαρκου και στις ελεθυερες αγορες μαλιστα μεταξυ 1987 και 1989 με 12,5 λεπτα, που σημαινε στην σχεση 8/1 !
Δηλαδη απο 8 μαρκα της ανατολικης Γερμανιας προς 1 μαρκο της δυτικης Γερμανιας η σχεση μεταμορφωθηκε σε 1,8 μαρκα ανατολικης Γερμανιας προς 1 μαρκο δυτικης Γερμανιας!!!
Το μαρκο της ανατολικης Γερμανιας συνεπως δεν υποτιμηθηκε οπως το μαρκο της ναζιστικης Γερμανιας το 1948 αλλα ουσιαστικα υπερτιμηθηκε κατα 300 εως 400 %. Αποτελεσε μεγαλο ψευδος η δικαιολογια, οτι με την υπερτιμηση εξασφαλισθηκαν τα συμφεροντα των μικροκατατεθων στις τραπεζες της ανατολικης Γερμανιας. Με την υπερτιμηση αυτη επιβαρυνθηκε σοβαρα απο την 01.06.1990 ο προ‘υ’πολογισμος της επανενωμενης Γερμανιας με μεγαλα και  εικονικα χρεη για τα οποια ο φορολογουμενος πολιτης πληρωνει και απο επανω υψηλους τοκους.
Μετα την επιτυχια αυτη των ληστων του ληστρικου καπιταλι- στικου συστηματος, η ορεξη του και για αλλες λεηλασιες μεγαλωσε πολυ.

Το δευτερο χαρακτηριστικο παραδειγμα λεηλασιας μιας χωρας χωρις πολεμο ‘η χωρις παρδαλες επαναστασεις, αποτελει η Ελλαδα.

Η επιθεση αρχισε με οργανωμενη προπαγανδα και δυσφημηση της χωρας και του λαου της. (πουληστε τεμπεληδες Ελληνες τα νησια σας και μαζι με αυτα και την Ακροπολη!) για να γινη στην συνειδηση των Γερμανων ανεκτη η λεηλασια που ακολουθησε. Τα δανεια των ετσι ονομασθεντων Αγορων ειναι στενα συνδεδεμενα με δανειο-ασφαλειες (CDS =Credit Default Swaps), τις οποιες αυξησαν οι απαταιωνες κατα το δοκουν.
Ετσι το υψος των αρχικων δανειων εντος μονο μερικων μηνων αυξηθηκε κατα 500 %. Οι πρωταγωνιστες απαταιωνες στην περιπτωση αυτη ηταν η επενδυτικη τραπεζα Goldman Sachs και η γερμανικη Deutsche Bank. Εαν ενας χρεωστης αδυνατει να πληρωση, ο δανειστης δεν λαμβανει απο τον χρεωστη τα λεφτα του πισω. Με τις δανειο-ασφαλειες CDS ο δανειστης αποζημειωνεται. Εως εδω ολα καλα. Η απατη κρυβεται στην κατασκευη, οτι ασφαλειες CDS μπορουν να κλεισουν και ανθρω-ποι που δεν παρεχωρησαν κανενα δανειο και απλα πονταρουν στην πτωχευση μιας χωρας που στοιχηματιζουν. Εαν π.χ. η Ελλας και επισημα πτωχευσει (αυτο θα συμβει το 2013!) εισπρατουν οι ανθρωποι αυτοι το ποσο της ασφαλειας.

Το πιστωτικο αυτο προ’ι’ον ονομαζεται «Παραγωγο», του οποιου η τιμη εξαρταται απο τις τιμες αλλων πιστωτικων προ’ι’οντων και αποτελει απατη.

Γενικα τα στοιχειματα καθε ειδους δεν μπορουν να θεωρηθουν εντιμα χρηματο-πιστωτικα χαρτια. Ειναι επινοησεις μεγαλοαπαταιωνων ! Ακομη και μετα την ετσι ονομασθεισα νεα διαδικασια οικονομικης σωτηριας της Ελλαδος απο ανη-κανους σωτηρες, οπως η περιφημη Τρο’ι’κα, η χωρα μας οδηγηται με την λεη- λασια της δημοσιας και ιδιωτικης περιουσιας στον κοινωνικο γκρεμο. Η ελληνικη οικονομια συνεχιζει να βρισκεται μετα το 2009 χωρις καμμια διακοπη σε ελευθερη πτωση ! Στην λεηλασια αυτη εβαλαν τα χερια τους η Goldman Sachs, η Siemens, η Deutsche Bank και πολλες αλλες γερμανικες επιχειρησεις.

Η μονη ελπιδα για την Ελλαδα παραμενει ενα στρατιωτικο πραξηκοπημα και η εξοντωση των παιδιων, εγγονων και δυσεγγονων των Γερμανοτσολιαδων και Δωσιλογων των Ναζι που ασκουν καθ’ολη την Μεταπολιτευση εξουσια και ευθυνονται για το ξεπουλημα της πατριδος.  Μονη ελπιδα παραμενει και η μονομερης καταγγελια ολων των Μνημονιων και εφαρμονικων νομων, η εξοδος μας απο την ευρωζωνη, επαναφορα της δραχμης με ταυτοχρονη κοινοποιηση αδυναμια πληρωμων του χρεους. Μονη ελπιδα παραμενει η ριζοσπατικη μεταρρυθμιση του αχρηστου σημερινου ξενοφερτου πολιτικου συστηματος, ενος καρκινωματος στο σωμα της Ελλαδος που επιβαλλεται να απομακρυθη για εγχειρησεως.

Η σημερινη και ετσι ονομασθεισα ελληνικη δημοκρατια ειναι μια ψευτοδημοκρατια που ελεγχεται τοσο απο την εσωτερικη οσο και απο την εξωτερικη εξουσια. Στην μπασταρδεμενη αυτη μορφη της δημοκρατιας πισω απο το προσκηνιο εκλεγονται οι υποψηφιοι της πολιτικης αλλα και των αλλων λειτουργιων του κρατους με ορους υποτελειας. Ετσι εχει δημιουργηθει μια μπλεμπα απαταιωνων που για οικονομικη και κοινωνικη αναρριχηση μπορουν να ξεπουλησουν ακομη και την μανα του τους γεννησε. Ετσι προχωρα χωρις καμμια αντισταση η επιχειρηση λεηλασιας και ξεπουληματος με ψευτοδεκαρες της πατρας μας. Το μειονεκτημα για ολους τους ρουφιανους του σχεδιασμου της απατης ειναι, οτι αυτη δεν μπορει να εφαρμοσθη δυο φορες στην ιδια χωρα. Μετα την Ελλαδα θα εχουμε την εφαρμογη της ιδιας διαδικασιας και στις αλλες χωρες της Ε.Ε., μη αποκλειομενης της Γαλλιας και της Γερμανιας. Η Ιταλια θα ειναι προφανως η πρωτη χωρα που εθελουσια θα εγκαταλειψει την ευρωζωνη, διοτι ο ιταλικος λαος δεν θα ανεχθει οπως ο ελληνικος τον εξευτελισμο.

Εκ των γεωστρατηγικων και γεωπολιτικων πραγματων η μοιρα της Ε.Ε. εχει καθωρισθει προ πολλου. Αυτη θα γινει τοσο ισχυρη οσο της το επιτρεπουν οι μεγιστανοι του χρηματος και οσο εξηπηρετει τα συμφεροντα τους. Αυτη θα υπαρχει στην μορφη που επιτρεπει ο αγωνας των ΗΠΑ για κυριαρχια στην ευρασια. Οι πολεμοι στην εγγυς- και μεση ανατολη, στο Αφγανισταν, στο Ιρακ, στην Συρια, οι προστριβες στον Καυκασο, η «Αραβικη Ανοιξη και το Αραβι- κο Φθινοπωρο» εχουν σχεση με την στρατηγικη κυριαρχιας τοσο στην ευρασια οσο και στο δακτυλιο περιξ αυτης. Το τελικο αποτελεσμα στο Αφγανισταν θα ειναι η αποτυχια δημιουργιας ενος λειτουργουντος κρατους. Ο Λιβανος με τις διαφορες θρησκευτικες μειονοτητες και την Hisbollah στο τελος θα διαμελισθει.

Η σφαγη του πληθυσμου της Συριας θα συνεχισθει εως την επικρατιση των ετσι ονομασθεντων απελευθερωτικων δυναμεων με πτωση της σημερινης εξουσιας. Στην Παλαιστινη θα επικρατησουν τελικα οι δυναμεις που στηριζει το Ισραηλ με εξοντωση της Hamas. Απο τον Καυκασο μεχρι το Μαροκο πολλες περιοχες, μη αποκλειομενης και τις Τουρκιας, θα αποκτησουν την αυτονομια τους.

Οι μορφες των συγκρουσεων και γενικα των πολεμων στην μεγαλη αυτη περιοχη θα ειναι διαφορετικες και οι συμμαχιες θα εναλλασονται. Οπλα, πληρωμενοι και κατευθυνομενοι δολοφονοι, τακτικες και στρτηγικες θα περνουν τα διατρυτα συνορα και πολλες φορες με εκατονταδες χιλιαδες προσφυγες που δια της Τουρκιας και Ελλαδος θα καταληγουν στις αλλες χωρες της Ε.Ε.  Η ετσι ονομασθει- σα αποστολη δημοκρατηκοποιησης των λαων στην ευρυτερη περιοχη απο τις ΗΠΑ ηταν στην πραγματικοτητα μερος της στρατηγικης για επικρατιση στην ευρασια. Η στρατηγικη αυτη φαινεται στις μερες μας με την διαμαχη μεταξυ Κινας και Ιαπωνιας στην ανατολικη κινεζικη θαλασσα για τα νησια Ζενκακου.
Η στρατηγικη σημασια των νησιων αυτων ειναι μεγαλη με ταυτοχρονη πιθανη υπαρξη στην γυρω θαλασσια περιοχη κοιτασματων υδρογονανθρακων.

Κατα τον αγγλο γεωπολιτικο αναλυτη Charold Makinger «οποιος ελεγχει την κετρικη Γη, ελεγχει την παγκοσμια Νησο. Οποιος ελεγχει την παγκοσμια Νησο, ελεγχει ολοκληρο τον Κοσμο». Ο αμερικανος γεωπολιτικος αναλυτης Nicolas Spaikman ανασκευασε το αξιωμα του Charold Makinger ως εξης;

«οποιος ελεγχει το δακτυλιο, ελεγχει την κεντρικη Γη, οποιος ελεγχει την κεντρικη Γη, ελεγχει την παγκοσμια Νησο, οποιος ελεγχει την παγκοσμια Νησο ελεγχει ολοκληρο τον Κοσμο». Τα γεωπολιτικα κρητηρια επιδρουν περισσοτερο την αμερικανικη εξωτερικη πολιτικη απ’οτι τα ιδεολογικα κριτηρια. Στις θεωριες αυτες οφειλεται η πτωση του πρωην Πρωθυπουργου του Ιραν Mohammad Mossadegh και του μοναρχου της Περσιας και αργοτερα η δολοφονια του Saddam Hussein και Muammar al-Gaddafi. Λογω των ως ανω θεωριων βυθιζεται σημερα η ευρυτερη περιοχη στο χαος και στην ανακαταταξη της εξουσιας με καταστροφη των κοινωνικων θεσμων. Δεν αποκλειεται σε λιγο να ξηλωθουν ολες οι μοναρχιες απο τα αραβικα κρατη και να εγκατασταθουν για φοβητρα θρησκευτικες εξουσιες του φανατικου ισλαμισμου. Κατι τεοιο προ’υ’ποθετει την καταστροφη δης δημιουργηθησεις μορφωμενης μεσαιας ταξης στις χωρες αυτες. Παντου στον κοσμο η μεσαια ταξη βρισκεται στο στοχαστρο των μεγιστανων του χρηματος. Το μεγαλο παιχνιδι της ευρασιας λαμβανει νεες διαστασεις…..Ενω οι μεχρι σημερα υποδομες ασφαλειας ειναι μονοπολικες υπερ των ΗΠΑ, αρχισε να εξελισεται στις διεθνεις σχεσεις η πολυπολικη εποχη. Αυτο οφειλεται στην αυξηση της ισχυος της Κινας και της Ρωσσιας, στο στρατιωτικο μποτιλιαρισμα στο Αφγανισταν και στο Ιρακ και στην εξασθενιση του δολαριου ως διεθνες καθοδηγικο νομισμα.

Επιπλεον εδω αρχισαν να εμφανιζονται και οι αδυναμιες των ΗΠΑ για κυριαρχια στην ευρασια.

Η σημερινη πολιτικη ελιτ της Γερμανιας και κατ’ επεκταση της Ε.Ε. δεν ενδιαφερεται ουτε για την πολιτικη ενοποιηση της Ε.Ε. αλλα και ουτε και για την οικονομικη εξισορροπιση των μελων κρατων της Ε.Ε., διοτι αυτη αποτελει μια υποτακτικη πλεμπα στους μεγιστανους του χρηματος. Το οραμα συνεπως ενοεποιησης ολοκληρης της Ευρωπης συμπεριλαμβανομενου τουΚαυκασο και της  Ρωσσιας, θα παραμεινει ανεφαρμοστο και λογω του κινδυνου στρατιωτικης επεμβασης των ΗΠΑ κατα της ενοποιημενης και ανεξαρτητης E.E.
Μια αλλη μεγαλη πηγη εισπραξης, βασιζεται στην μεγαλη και σε παγκοσμια κλιμακα απατη περι της κλιματικης αλλαγης στον πλανητη μας, λογω παραγωγης απο ανθρωπινες δραστηριοτητες CO2 και δημιουργιας του φαινομενου του θερμοκηπιου. Τα θεμελια της μεγαλης αυτης απατης τεθηκαν μεταξυ 02. και 13.06.1992 με την διεθνη διασκεψη κορυφης για την κλιματολογικη αλλαγη στο Ριο και συζητηθηκαν στο Κιοτο, Μοντρεαλη, Κοπεγχαγη κλπ. κλπ. Με τα χρηματα δηθεν αυτων που παραγουν και διοχετευουν στην ατμοσφαιρα μεγαλες ποσοτητες CO2 θα ενισχυθουν οι οικονομιες των φτωχων χωρων του τριτου και τεταρτου κοσμου.
Στην πραγματικοτητα εδω κρυβεται ενας ελιγμος των μεγι- στανων του χρηματος να εισπρατουν τα με τους απεχθεις ορους δανεια τους απο τις χωρες αυτες, για να μην χρεωκοπησουν οι offshore τραπεζες τους στο τετραγονικο μιλι του Λονδινου. Για την λυση του φανταστικου αυτου προβληματος απαιτουνται ετησιως πολλα ποσοστα απο τα περιπου 70 τρισεκατομμυρια δολα- ρια παγκοσμιου ΑΕΠ. Η βαρυσημαντος αυτη διαπιστωση του γραφοντος απαιτει επισης βαρυσημαντα επιχειρηματα. Υπαρχουν πολλοι ενδο- και εξωγηινοι παραγοντες που επιδρουν στις κλιματολογικες αλλαγες που θα ελαμβαναν χωρα ακομη και εαν δεν υπηρχαν οι ανθρωποι στον πλανητη Γη. Απο την αρχη της βιομηχανικης επαναστασης, δηλαδη απο περιπου του 1860 μ.Χ. μεχρι σημερα απο ανθρωπινες δραστηριοτητες παρηχθεικαν και διοχετευθηκαν στην ατμο-σφαιρα περιπου 100 δισεκατομμυρια τονοι CO2. Απο τα σημερα πανω απο 500 ενεργα ηφαιστεια της Γης και απο την σηψη των φυτων διοχετευονται καθε χρονο στην ατμοσφαιρα 200 δισεκατομμυρια τονοι CO2, δηλαδη 30 φορες με-γαλυτερη ποσοτητα απ’ αυτην που παραγεται απο ανθρωπινες δραστηριοτητες.
Τα κατα καιρους διαφορα τρομακτικα σκηνικα, οπως ορια της αναπτυξης, ο δρομος προς την καταστροφη, η παγκοσμια επανασταση, η καταστροφικη φαση της ζωης του πλανητη και αλλα πολλα τετοια παραμυθια που κατασκευαζονται με χρηματοδοτιση απο την παγκοσμια τραπεζα και το ΔΝΤ και απο διαφορα αλλα ιδρυματα των ΗΠΑ οπως Κανεργιε, Ροκεφελερ-Φορτ κλπ. κλπ., στοχο εχουν την λεηλασια των οκονομιων των αναπτυγμενων για οφελος δηθεν των υποαναπτυκτων χωρων. Οποιος δεν βλεπει την στηθησα εδω απατη, πρεπει να ειναι τυφλος.

Απο την Συνδιασκεψη του Ριου (02.-13.06.1992) ανοιχθηκε σκοπημα το γεωπολιτικο αυτη την φορα κυτιο της Πανδωρας !

Απο αυτο ξεπυδησαν νεες εννοιες ως π.χ. Αιτια-Επιδρασεις, Δαπανες-Χρησιμοτητα, Κλιματολογικη Τραπεζα, Συστηματα Ασφαλειας του Κλιματος, Απανθρακοποιηση των Μηχανισμων της Βιομηχανιας και πολλες αλλες. Εδω παρουσιαζεται το πρωτογενες φαινομενο απατης «χρηματικοποιησης» του αερος της ατμοσφαιρας που αναπνεουν ολοι οι ζωντες οργανισμοι στον πλανητη Γη. Στο Λεξιλογιο των μετρων και των μεθοδων για την καταπολεμηση δηθεν των κλιματολογικων αλλαγων και για την πρασινη αναπτυξη προστεθηκε και ο οροσδ Carbon Cap- ture and Storage (CCS) για την δεσμευση του CO2 απο την ατμοσφαιρα και αποθηκευση στον φλοιο της Γης. Αυτο ομως το κανει η Φυση. Με την διαβρωση των πετρωματων λαμβανει CO2 απο την ατμοσφαιρα και το μεταφερει με την ιζηματογενεια στην υφαλοκρηπιδα, ηπειρωτικη κατωφερεια και βαθεια θαλασσα. Με τον αντιστροφο μηχανισμο της μετακινησης των λιθοσφαιρικων πλακων και των ενεργων ηφαιστιων μεταφερεται το CO2 στην ατμοσφαιρα.
Εαν δεν υπηρχε ο αντιστροφος αυτος μηχανισμος η επιφανεια της Γης θα σκεπαζονταν οπως στο πολυ μακρυνο παρελθον απο ενα παχυ στρωμα παγου. Η παραγωγη συνεπως και η διοχετευση στην ατμοσφαιρα των περιπου 7 δισεκατομμυριων τονων CO2 ετησιως δεν παιζει στην αλλαγη των κλιματολογικων καταστασεων κανεναν σχεδον ρολο. Εδω εχουμεν μια παγκοσμιοποιημενη απατη των μεγι- στανων του χρηματος. Η απατη αυτη ξεβρακωθηκε με το προσφατο σκανδαλο και την κοινητοποιηση των γερμανικων αρχων κατα της Deutsche Bank. Μεταξυ Σεπτεμβριου 2009 και Φεβρουαριου 2010 η γερμανικη αυτη τραπεζα με παραποιηση των στοιχειων εμποριου με χαρτια CO2  κερδισε με φορολογικα τρικ 211 εκα;τομμυρια ευρω. Δεν πρειπει να λησμονουμε οτι η τραπεζα αυτη σε συνεργασια με την επενδυτικη Goldman Sachs λεηλατισεν την Ελλαδα.
Οπως ηδη διατυπωθηκε ο τριτος παγκοσμιος πολεμος θα ειναι ενας οικονομικος πολεμος ! Λογω της παγκοσμιας κυριαρχιας που επιδιωκει ο ληστρικος καπιταλισμος ο κυριος στοχος των μεγιστανων του χρηματος στις ημερες μας ειναι η δημιουργια ενος παγκοσμιου συστηματος ελεγχου των πολιτικων εξουσιων και την παγκοσμιας οικονομιας απο ιδιωτικα χερια Το συσστημα αυτο με φεουδαλιστικους τροπους αποφασεων συνανταται σε τακτα χρονικα διαστηματα με ιδιωτικα συνεδρια και παιρνει μυστικες αποφασεις για τον ελεγχο ολων των κετρικων τραπεζων του κοσμου. Στην κορυφη του συστηματος αυτου βρι- σκονται οι σημερινες, παγκοσμια τραπεζα και το ΔΝΤ, σαν ενα κατασκευασμα «διεθνους νομισματικου φοντ» που αποτελειται απο προεδρους των κεντρικων τραπεζων ‘η απο τους υπουργους οικονομιας. Η πραγματικη ισχυς ομως βρισκεται στα χερια των μεγιστανων του χρηματος και οχι στα χερια των σκιων αυτων.
Η οργανικη δομη του ΔΝΤ χαρακτηριζεται με τρια επιτελεια. Υπευθυνοι για τις βασικες αποφασεις ειναι η συναθροιση των Γκουβερνοντων, στην οποια ο καθε συμμετεχων ειναι ενας υπουργος οικονομικων ‘η ενας προεδρος κεντρικης τραπεζας. Οι Γκουβερνοντες συμμετεχουν στα κοινα συνεδρια της παγκοσμιας τραπεζας και του ΔΝΤ που παγιωθηκαν ως κρατικα με τα παραπλευρα των ιδιωτων μεγιστανων του χρηματος της παγκοσμιας οικονομιας. Στην πραγματικοτητα τα παραπλευρα αυτα συνεδρια ειναι τα ουσιαστικης σημασιας. Η συμμετοχη υπουργων οικονομικων ειναι για το θεαθηναι.
Στοχος ολων των προγραμματων του ΔΝΤ, οπως αυτων των εγκληματικων Μνημονιων για την Ελλαδα, ειναι η καταρρευση της πραγματικης οικονομιας μιας χωρας. Με την μειωση της ζητησης οφειλουν να ισοσκελεσθουν οι δαπανες και τα εισοδηματα του εξωτερικου εμποριου και ο κρατικος προ’υ’πολογισμος για να επανορθωθη η ικανοτητα της χωρας να ξεπληρωνη τα χρεη του !

Μια τετοια πολιτικη της «προσαρμογης» στα διαθεσιμα οικονομικα μεσα, οταν αυτη λαμβανει χωρα ξαφνικα οπως στην Ελλαδα, οδηγει σε καταστροφικες επιδρασεις στην κοινωνικη συνοχη. Τα προγραμματα αυτα του ΔΝΤ οδηγουν στην δραστικη μειωση των κοινωνικων επιχορηγησεων για προ’ι’οντα διατροφης με αποτελεσμα την αυξηση των τιμων αυτων που γινονται μη προσιτα πλεον στους εισοδηματικα φτωχους ανθρωπους. Τα ιδια ισχυουν για την ιατρικη περιθαλψη, για το συστημα της παιδειας, για τα μαζικα μεσα μετακινησης κ.α. πολλα. Το χειροτερο αποτελεσμα ομως των προγραμματων του ΔΝΤ ειναι η μεγαλη αυξηση της ανεργιας και η αυξηση της μεταναστευσης, παραλληλα με την μεγαλη επιδρομη προς την χωραν μας προσφυγων απο περιοχες πολεμων.

Για να μειωθουν οι δαπανες του κρατους και για να εκπληρωθουν οι στοχοι ξεπληρωματος των με ειδεχθεις ορους δανειων, ξηλωνεται απο τις ριζες του και ο μηχανισμος λειτουργιας ολων των κρατικων υπηρεσιων με συμπληρωματικη αυξηση της ανεργιας.
Τα ιδια γινονται και στον ιδιωτικο τομεα της οικονομιας. Τα προγραμματα του ΔΝΤ στην πραγματικοτητα κανουν τους φτωχους φτωχωτερους και τους πλουσιους πλουσιωτερους (!) και τεντωνουν επικινδυνα τις κοινωνικες σχεσεις των ανθρωπων λογω των αδικων επιβαρυνσεων. Οι χωρες, οπου μπαινει το ΔΝΤ, λεηλατουνται κατα τον ποιο αγριο τροπο. Οι πολιτικοι που εφεραν το ΔΝΤ στην χωρα μας, πρεπει μια ημερα να εκτελεσθουν ολοι χωρις ιχνη οικτου.
Γεωργιος Χατζηθεοδωρου
Βιβλιογραφια
1.  Chaziteodorou G. «Das wandernde Weltwirtschaftszentrum und die Welt-
                                    wirtschaftskrise».
                                    bergba 8/2010, S. 358-363

 

2.  Berger W. «Die City of London, der mächtigste Staat der Erde»
                        http://www.berlin-athen.eu, 01.11.2012
                        info@berlin-athen.eu
3.  Sarides E. «Die City of London ist das Zentrum des Betrugs?
                        http://www.berlin-athen.eu, 01.11.2012
                        info@berlin/athen.eu
4.  Steinhauser K. «EG-Die Super UdSSR von Morgen»
                              Wien o.j. (1992)
PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou                                               Bleibergweg 114
                                                                                                   D-40885 Ratingen
                                                                                           Tel.+Fax: 02102 32513
                                                                                  E-Mail:chaziteo@t-online.de

Παρακάτω και στα  γερμανικά:

 

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou                                             Bleibergweg 114
                                                                                                  D-40885 Ratingen
                                                                                         Tel.+ Fax: 02102 32513
                                                                                E-Mail: chaziteo@t-inline.de
                                                                                                             08.01.2013

 

AUS DER REZESSION IN DIE DEPRESSION?                              
RAUBKAPITALISMUS IN DER KRISE ODER IM KAMPF GEGEN  DEN REGULIERTEN KAPITALISMUS UM DIE WELTHERR-SCHAFT?
 
Dr. Georg Chaziteodorou

 

Die Logik der Ausrichtung ganzer Volkswirtschaften und Gesellschaften auf
Nutznießer des Raubkapitalismus – früher die Kolonialherren, heute die Hochfi-
nanz – ist im Prinzip dieselbe geblieben und nur nach der Form gewandelt. Die
Gläubigernationen aus dem Norden wollten ihren Einfluss als Kolonialherren zurückgewinnen, nachdem viele Staaten Asiens, Afrikas aber auch Europas
Ihre Unabhängigkeit erlangt hatten. Durch Raubkredite konnten sich die Geld-
geberländer enorme Gewinne sichern, und über die Vergabekriterien verschaff-ten sie sich zudem Einfluss auf wirtschaftliche und politische Entscheidungen in den verschuldeten Ländern, deren Regierende nebenbei auch noch saftige
Kommissionen (z.B. Schmiergelder der Siemens AG in Griechenland) einste-
cken durften. Der Druck von IWF die Auslandsschulden zurückzuzahlen, die
Abwanderung von Unternehmensgewinnen ins Ausland und die Bereicherung
der nationalen Eliten, sprich Gauner, führen zu Ausplünderung der verschul-
deten Länder. Es gibt für den Raubkapitalismus zwei Wege, die Nationen dieser
Erde zu erobern und zu versklaven. Der eine ist durch die Gewalt der Waffen,
der andere durch die Kredite und damit durch die Verschuldung.

 

Der Beinahekollaps der Finanzmärkte der globalen Spekulation des Raubkapi- talismus hat mit den bisherigen und durchlebten Krisen des regulierten Kapita- lismus nichts zu tun. Lange Zeit war der regulierte Kapitalismus in ein Umfeld
von klein- und regionalen Produktion wie Landwirtschaft und Handwerk einge- bettet, das stärkere Schwankungen zunächst ausgleichen konnte. Der Übergang
von der Produktion in selbständigen Kleinbetrieben zur abhängigen Lohnarbeit
in Fabriken seit Mitte des 19. Jahrhunderts destabilisierte die Wirtschaft und
mündete in die große Wirtschaftskrise von 1929. Die nach dem 2te Weltkrieg
eingeführten automatisierten Produktionsformen und eine keynesianisch regu-lierende Wirtschaftspolitik sollten eine neue weltweite, wie 1929, Rezession mit Hilfe einer vorübergehenden Stärkung der globalen Nachfrage und vor allem  durch die Stützung der Löhne, verhindern. Solange die Profitraten des regulier-

 

ten Kapitalismus hoch genug waren, die Sozialpartnerschaften funktionierten
ohne große Spannungen. Als aber die Profitraten des regulierten Kapitalismus
Anfang der 1980er-Jahre einen Tiefstand erreichten, begann mit der neue Ära der Globalisierung, die Umwandlung des regulierten Kapitalismus zum Raubka-
pitalismus. Der wichtige Unterschied liegen in der Kürzungen der Lohnarbeit
und in der Art und Weise der Finanzierung der Banken über den Kapitalmarkt. Während die großen weltweiten Kapitalströme des regulierten Kapitalismus noch weitgehend an staatliche Rahmenbedingungen, feste Wechselkurse oder Handelsverträge gebunden waren, werden sie beim Raubkapitalismus von Ak-
tionären, Investmentfonds und der mit der Finanzwirtschaft verflochtenen Real-
wirtschaft bewegt. Durch die spekulativen Risiken und die Instabilität konnten zwar die Profitraten des Raubkapitalismus wieder erhöht werden, das Schicksal aber des Raubkapitalismus ist vorgezeichnet. Bei zu wenig Regulierung droht er
zu kollabieren, bei zu viel Regulierung droht er zu ersticken. Der einzige Aus-
weg des Raubkapitalismus bleibt zuerst die weltweiten wirtschaftliche Depressi-
on und danach die Weltherrschaft.                                                                                                on und danach die Weltherrschaft. Der 3te Weltkrieg ist ein Wirtschafts-
krieg!!!

 

Die internationale Hochfinanz des Raubkapitalismus besitzt heute Werkzeuge,
um durch betrügerische Operationen großen Stils in legalem und nicht legalem (City of London) Bankgeschäft, an der Börse und vor allem mittels der Noten-
banken, die eigentlich Eigentum der Nationen sein sollten, auf Kosten ganzer Völker unvorstellbare große Gewinne zu erzielen (1).
Einige der Kniffe heißen, geschickte Manipulationen der zyklisch auftretenden Konjuktureinbrüche (Anhebung oder Minderung der Leihzinsen), Anhäufung der Schulden in Staatshaushalte, Finanzderivate, Long-Short-Hedge-Strategie, Private Equity, Wetten, Diskount-Zertifikate, Bonuszertifikate, Sprint-Zertifika-
te, Bonuszertifikate, Sprint-Zertifikate, Zinsswaps, Währrungsswaps, Total Return Swaps. Kreditausfallsswaps usw.usw.usw. und die enge Mitarbeit der internationalen Rating Agenturen Feeds, Standard & Poor’s und Moody’s. Der
größte Teil der aufgezählten Werkzeuge sind «Wetten» auf die Zukunft und ha-
ben mit seriösen Investments nichts zu tun. Der Raubkapitalismus legt auf
Seriosität keinen Wert! Er will Rauben d.h. nicht seriös Geld verdienen! Die
absichtliche Liberalisierung der Finanz- und Kapitalmärkte und die Lockerung
der Bankenaufsicht haben für den Ausbruch der Wirtschaftskrise in den USA,
wie für deren Übergreifen in Europa und auf die Entwicklungsländer eine ent-
scheidende Rolle gespielt.
Besonders City of London, der größte Finanzhandelsplatz der Welt, ist eine
Zentrale des Widerstands gegen jegliche Form des regulierten Kapitalismus,
ist die Nabe eines globalen Finanzrates, dessen Speichen es mit den Piraten-inseln auf der ganzen Welt verbindet. Es sind Inseln die «offshore» genannt
werden und eigenen Gesetze und eigenen Regelungen haben. Dieser offshore
Finanzsektor hilft straffrei die Realwirtschaft der EU sich der Besteuerung
legal zu entziehen. In diesem Offshore – Finanzsektor sind beheimatet die
berühmten «Märkte» der Weltwirtschaft, sind beheimatet als «Privatbanken»
der Weltgauner die seit Menschengedenken die Nationen ausbeuten. Wie
Wolfgang Berger und Emmanuel Sarides beschreiben (2, 3), «ein Unternehmen
ganz legal nimmt z.B. einen Offshore-Kredit auf, die Kosten dafür mindern
im Inland d.h. in der EU die Steuern. Private Equity Firmen gelingt es so,
die Unternehmensübernahme mit Kredit zu finanzieren, die Schulden dem
übernommenen Opfer aufzubürden und die Gewinne aus der Finanzierung
offshore und anonym zu kassieren d.h. eine mit Fremdkapital gehebelte Firma zu übernehmen und das bei einem Hyänenstaat der EU».
Die Banken der City of London (die Märkte!) mit Hilfe der IWF plündern seit
Jahrzehnte alle Entwicklungsländer mit großen Krediten die sie Infrastruktur-mässig nicht aufnehmen können, nur und nur damit die korrupten Führer, die diesen Länder regieren (das gleiche gilt auch für Griechenland!) das Mehrgeld auf ihre privaten Offshore-Konnten illegal schmuggeln. Die Nationen aber dieser Länder, wie die griechische Nation heute, werden durch die Verbrecher
der IWF gezwungen die Schulden durch Ausverkauf ihre Länder zu bedienen.
Die IWF hat ihre Gründungsfunktion vergessen und ist zu einem billige Werk-
zeug der Gauner geworden! In City of London, bzw. auf die Offshore –Bank-Systeme (Märkte!) der Piraten Inseln wird der globale Rauschgifthandel betrie-
bin und das schwarze Geld der Verbrecher gewaschen. Hier ist das Zentrum der                                                  Steuerhinterziehung, der Geldwäsche, des Drogengroßhandels und der Terrorfi- nanzierung. Warum aber innerhalb der EU wird diese Schweinerei gedul-
det? Kann die EZB nicht das Offshore – Bank – System (die so gennante
Märkte!) kontrollieren und wenn nein, warum? Ist aber die im Maastrich-ter Vertrag verankerte EZB tatsächlich unabhängig? Die in Art. 107 des Maastrichter Vertrags verankerte politische «Unabhängigkeit» der EZB ist
gleichbedeutend mit einer restlosen Hochfinanzabhängigkeit des Maastricht-
Europas. Durch den eingeschleusten knappen und unauffälligen Artikel 24 «Sonstige Geschäfte» in der EZB-Satzung, wird die Abhängigkeit gut ver-
steckt. Henry Ford hatte Recht mit seiner Feststellung 1920 (4): «Eigentlich ist es ganz gut, dass die Menschen der Nation unser Banken- und Währungs-
system nicht verstehen. Würden sie es nämlich verstehen, würden wir eine Revolution vor morgen früh haben».
Die EU-Bürger werden Dumm gehalten und verstehen gar nicht. Die Euro-Krise
von heute soll den Euro treffen, damit die City of London mit dem Euro-Dollar-
Markt (die Hauptwährung der internationalen Märkte!) unbegrenzte Kredite
vergeben kann. Der Hochfinanz, die die Schweinereien der City of London deckt, tut es, weil die City of London ihr Eigentum ist.

 

Ein charakteristisches Beispiel eines Raubzuges der besonderen Art, wird im Falle der ehemaligen DDR dargestellt.

 

Alles begann mit dem Zusammenbruch der Sowjetunion und die Wiederverei-nigung der BRD. Ein von kaum jemandem durchschautes Bombengeschäft der
Extraklasse machten die Hochfinanzspekulanten anlässlich der deutschen Wie-dervereinigung. Im Oktober 1992 teilte die Bundesregierung ihren Bundesbür-
gern mit, dass eine so genannte «Erblast der DDR» in Höhe von 400 Mrd. DM
existiere, zu deren Tilgung ab 1995 die Steuern (Solidaritätsbeitrag!) erhöht werden müssten. Auf die Frage, wer denn die Gläubiger dieser 400 Mrd. DM
seien und wer das durch die Steuererhöhungen aufgebrachte Geld bekommen sollte, antwortete der damalige Regierungssprecher der BRD am 26.10.1995,
das könne er nicht genau sagen und fügte hinzu: «Εs sind übrigens die Banken, die als neue Gläubiger real aufgewertete Schulden der DDR übernommen haben und dafür die Zinsen kassieren werden». Die List der Gaunerei be-
stand in der «beispiellosen Aufwertung» der auf DDR-Mark laufenden Schul-den der damalige DDR Regierung. Die DDR-Mark und folglich auch die auf
diese Währung laufenden Staatsschulden im durchschnittlichen Verhältnis 1,8/1
in DM-Beträge konvertiert. Und hier ist die List der Gauner versteckt. Die
DDR-Mark im innerdeutschen Handel vor der Wiedervereinigung war immer nur mit weniger als ¼ der DM bewertet und sogar während der freie Devisen-markt zwischen 1987 und 1989 ihr nur einen Wert von gerade einmal 12,5 west-
deutschen Pfennigen zuerkannt wurde, was einem Verhältnis 8/1 entsprach!!!
Die DDR-Mark wurde also nicht, wie die Reichsmark 1948, abgewertet, son- dern effektiv um 300 bis 400 % aufgewertet. Es ist eine Lüge zu behaupten
dass dies um den kleinen Sparer der vormaligen DDR zuliebe geschah. Durch
dieses Bombengeschäft konnte man am Tage der Währungsumstellung, dem 01.06.1990, mit einem Schlag ein drei- bis viermal höheres Schuldenguthaben
im vereinigten deutschen Staatshaushalt verbuchen als zuvor. Die Bombenge-schäftsmacher kassieren seitdem auch das Drei- bis Vierfache an Zinsen und
Zinseszinsen auf diese betrügerischen «Schulden», die keine Schulden sind.
Das war eines den ersten Bombengeschäfte der Hochfinanz nach dem Zusam- menbruch der Sowjetunion. Danach ist der Appetit noch größer geworden.

 

Ein anderes aber auch charakteristisches Beispiel eines Raubzuges stellt Grie-
chenland dar. Dieses Beispiel ist charakteristisch insofern weil die Methode
nur einmal bei einem Land anwendbar ist. Zuerst greift das alte politische Ger- schäft, Menschen und ihre Völker zu isolieren, dann zu diffamieren, (Verkauft  doch eure Inseln, ihr Faulen und Pleiten-Griechen und die Akroplis gleich mit!) um besser auszuplündern. Die Kredite der so genannten Märkte sind immer ver-
bunden mit Kredit-Wetten (CDS = Credit Default Swaps), die die Gauner nach
belieben erhöhen dürfen. Im Falle Griechenlands erhöhten sich die ursprüngli-chen Kreditsummen innerhalb von Monaten um 500 % durch Wettfälligkeiten.
Protagonisten dieser Gaunerei waren die Goldman Sachs und die Deutsche
Bank. Wenn der Schuldner also nicht mehr zahlen kann, bekommt der Gläu-
biger, der an den Schuldner geglaubt hat, sein Geld nicht zurück. Durch die
Kreditausfallversicherungen (CDS) wird der Gläubiger für diesen Fall entschä-digt. Bis hier schein alles in Ordnung zu sein. Der Bedrug ist in der Konstru-
ktion versteckt dass diese CDS auch von Leuten abgeschlossen werden können,
die gar keinen Kredit gegeben haben und einfach nur auf die Pleite eines Staates
wetten wollen. Wenn z.B. Griechenland Pleite geht (sie wird wohl in 2013 tun
müssen!), kassieren diese Leute die Versicherungsprämie. Dieses Finanzpro-
dukt das man Derivat nennt, dessen Preis vom Preis anderer Finanzprodukte
abhängig ist der wahre Betrug. Generell die Wetten aller Art können nicht als
seriöse Finanzprodukte betrachtet werden. Sie sind Erfindungen von Gauner!
Auch nach den so genannten jüngsten finanziellen Rettungs-Operation von
unfähigen Rettern (Troika!) treibt das Land durch die Ausplünderung tiefer in
den wirtschaftlichen und sozialen Abgrund. Die griechische Wirtschaft trotz
allen Maßnahmen der Gauner seit 2009, befindet sich noch im freien Fall.
Für die Ausplünderung des Landes haben die Goldman Sachs, die Siemens,
die Deutsche Bank und eine Reihe andere deutsche Unternehmen beigetragen.
Die einzige Rettung bleibt ein Militärputsch, die Hinrichtung der Kinder und
Enkelkindern der Nazi – Kollaborateure, die heute das Land regieren und ver-antwortlich für den Ausverkauf des Vaterlands sind, die einseitige Kündigung
aller Memoranden, der Austritt aus der Eurozone, die Einführung der Drachme mit gleichzeitiger Erklärung dass das Land zahlungsunfähig ist und Reform des
politischen Systems, das für einen neuen Anfang wichtig ist. Dieses System ist
ein Krebsgeschwür im Körper Griechenlands und hat nicht das geringste zu tun
mit der echten hellenischen Demokratie. Die heutige griechische Demokratie kann sehr leicht kontrolliert werden. Die Herrscher hinter den Kulissen wählen
alle Kandidaten für das Parlament und für die jeweilige Regierung selber aus.
Dieser Raubzug kann aus der Natur der Sache nicht zweimal in gleichem  Opferland praktiziert werden. Er kann aber in Portugal, Spanien, Irland, Italien,
Frankreich und auch in Deutschland ähnlich wie in Griechenland praktiziert
werden. Italien mit Sicherheit wird das erste Land der EU sein, das die Euro-zone offiziell verlassen wird. Dann folgt das von der USA gewünscht und angestrebt Domino Effekt. Die BRD wird nicht ausgespart bleiben. Die EU darf nicht zu stark werden und muss unter der Kontrolle der USA bleiben, bis der
Kampf um die Herrschaft über Eurasia entschieden wird. Die Kriege im Nahen
Osten und in Afghanistan, die Zerreißprobe im iranischen Regime, die Konflik-
te im Kaukasus, der «Arabische Frühling und Spätherbst» und der Krieg ge-
gen Syrien haben sich mit diesem Herrschaft zu tun und eine enorme destabili- sierende Wirkung in einer Welt, die noch nicht weiß, ob die sich abzeichnenden
Risse ins schwarze Loch des Chaos oder auf die Baustelle einer neuen Ordnung führen werden. In der Region der Nah- und Fernostens kommen alle erdenkli-chen Formen politischer Auflösungsprozesse vor. Afghanistan könnte sich zu
noch einem «gescheiterter Staat» entwickeln. Im Libanon mit seinen politisch-
religiösen Gruppen bleibt die Lage prekär. In einigen Teilen des Landes regiert
die Hisbollah. In Syrien werden die Menschen von den so genannten Freihheits-
kämpfer buchstäblich geschlachtet. Im Palästina überlebt die Autonomiebehörde dank militärischer und wirtschaftlicher Hilfe aus dem Ausland. Der Gazastreifen
ist fest in der Hand der Hamas. Ganze Territorien, vom irakischen Kurdistan bis
zum Gazastreifen, wurden autonom und beleben damit andere Unabhängigkeits-
bestrebungen von den türkischen Kurden bis zu den Belutschen im Iran und in Pakistan. Die Formen der Kämpfe in dieser Großregion sind vielfältig, die Be-ziehungen zwischen den Konfliktherden zahlreich. Waffen, Kämpfer, Taktiken,
und Strategien passieren die zunehmend durchlässigen Grenzen, manchmal sogar im Gefolge der hundert Tausenden Flüchtlingen, die von der Grausamtheit der Kämpfe zuerst in der Türkei und von dort über Griechenland in den anderen
EU-Länder getrieben werden. Die so genannte «Demokratisierungsmission» der
USA im «Greater Middle East» war und ist in Wirklichkeit Teil der Strategie für
die Beherrschung Eurasiens. Diese Strategie wird auch durch den japanisch-
chinesischen Streit um die Senkaku-Inseln im Ostchinesischen Meer begünstigt.
Diese Inseln liegen strategisch günstig in fischreichen Gewässern, zudem wer- den in der Umgebung Kohlenwasserstoff-Vorkommen vermutet.
Nach dem britischen geopolitischen Analytiker Charold Makinder «wer das Heartland kontrolliert, kontrolliert auch die Weltinsel. Wer die Weltinsel kontrolliert, kontrolliert die gesamte Welt». Der amerikanische geopolitische
Analytiker Nicolas Spaikman, veränderte das Axiom von Makinder wie folgt:
«Wer den Ring kontrolliert, kontrolliert das Heartland, wer den Heartland kontrolliert, kontrollier die Weltinsel, wer die Weltinsel kontrolliert, kon- trolliert die Welt». Die geopolitischen Kriterien beeinflussen stärker die außen-politik der USA, als die ideologischen Kriterien. Wegen der beschriebenen
Kontrolle ist der frühere Prämier Mohammad Mossadegh und der Schah von Persien gestürzt und später Saddam Hussein und Muammar al-Gaddafi ermordet
worden. Wegen der beschriebenen Strategie wird heute in der Region des Nah- Mitte- und Fernasien das politische Chaos gesteuert und die Umgestaltung der Regime durchgeführt werden. Es ist nicht auszuschließen dass die USA die
arabischen Monarchen fallen lassen werden und Iran die Rolle eines Haupt-
players in der Region zusammen mit Israel machen werden. Das setzt voraus
dass die Mittelschicht (die Bourgeoise) der arabischen Staaten zerstört und
durch islamischen Fanatismus ersetzt werden. Das Eurasische Großspiel bekommt neue Dimensionen…..Während die Sicherheitsstrukturen noch unipo-
lar auf die USA ausgerichtet sind, haben schon in den internationalen Bezieh-
ungen die Zeiten der Multipolarität begonnen. Das liegt am Machtzuwachs
Chinas, am wieder Erstarkten eines autokratischen russischen Staates, an die
festgefahrene militärische Situation in Afghanistan und im Irak und an der
Schwächung des US-Dollars als internationaler Leitwährung. Hinzu kommt die
von den USA ausgehende weltweite Finanzkrise mit der womöglich das letzte
Kapitel in der Geschichte der Beherrschung Eurasiens geschrieben werden kann.
Die heutige politische und von der BRD beeinflusste Führung der EU, bemüht
sich weder um politische Einigkeit noch um wirtschaftlichen Ausgleich ihrer Mitgliedsländer. Damit wird sie ihr Fernziel, den gesamten Kontinent unter
ihr Dach zu integrieren, und zwar unter Einschluss der Kaukasusregion und
Russlands, nie erreichen. Im anderem Fall mit angrenzendem Sicherheit hätte
sie einen Krieg mit den USA provoziert.

 

Ab dem «Umweltgipfeltreffen» in Rio de Janeiro am 2.-13.06.1992 wurde der
Grundstein für eine riesige neue Weltagentur der UNO gelegt, mit deren Hilfe
Mrd. von US-Dollar und anderer westlicher Steuerzahlen angeblich in ärmere
Länder geleitet werden sollen, um deren Umweltverschmutzung zu bekämpfen.
Seitdem stellt dies eine neue ergiebige Quelle immenser Profite für die interna-tionale Hochfinanz dar, die an den Projekten beteiligt ist und gleichzeitig auf
dem «Wege der Umverteilung» ihre enormen Schuldenforderungen aus Län-
dern der Dritten und Vierten Welt eintreiben kann. Es handelt sich dabei mehr
um eine betrügerische Rettungsaktion der vielfach vor dem Konkurs stehenden
internationalen Banken als um eine echte Behebung der nichtvorhandenen und
durch menschliche Hand gemachte Umweltprobleme in der unterentwickelten
Welt. Diese schwerwiegende Aussage des Verfassers dieser Ausarbeitung,
kann wie folgt begründet werden:
Die Aussage, dass die Menschheit vor einem sehr realen und sehr schwierigen
zum lösenden Problem, wegen dem Klimawandel durch CO2 Ausstoß durch Aktivitäten der Menschen steht und dass Drillionen von US-Dollar bzw. mehre-re Prozente des globalen Bruttosozialproduktes (von ca. 70 Trillionen US-Dol-
lar) notwendig sind um das Problem zu lösen, ist eine große Lüge. Begriffe wie,
Ursache-Wirkung, Kosten-Nutzen, Dekarbonisierung unser Wirtschaftsmaschi-
nerie, Vorsorgemaßnahmen, Laissez-Faire-Strategie, Klimmakasse, Klimaver-
sicherungssysteme, Anpassungskosten, Vermeidungskosten, 2-Grad-Ziel, Tole-rierbares Klimafester, Grenzen der Erwärmung, Zertifikate für elektrischen Bio-
strom u.a. stehen heute im Mittelpunkt der Diskussionen um den globalen Klima bedrug zu verschleiern. Die bisherige Weigerung der USA, die Verträge von
allen bisherigen «Umweltgipfeltreffen» zu unterschreiben muss als psychologi-
sche Augenwischerei vor der eigenen Bevölkerung angesehen werden, die den Hauptanteil der Milliardenbeträge aufbringen soll.
Die Natur und mit ihr das Klima auf der Erde waren nie stabil, wie es heute
fälschlicherweise die gelenkte und bezahlten Naturschützer gerne behaupten. Hätte die Erde jemals einen dauerhaft stabilen Naturzustand erreicht gehabt,
gäbe es heute keinen Menschen. Der Rückblick wirft Schlaglichter auf die Frage, ob die warmen Perioden die schlechten und die kalten die gute Zeiten
waren oder ob sich eine solche Bewertung gar nicht sinnvoll vornehmen lässt,
weil die Menschen auf die Veränderung reagieren und sich darauf einstellen.
Veränderungen in der Natur vollziehen sich in ganz anderen Zeiträumen als die
Geschichte des Menschen. Der heutige Zustand der Erde ist in wesentlichen
geformt worden von den Wirkungen und Nachwirkungen der letzten Eiszeit
(Weichsel-Glazial) und nicht von den an ihrem Ende einsetzenden Verände- rungen, die von Menschen verursacht wurden.
Durch Verwitterung von Gestein im Gebirge wird CO2 aus der Atmosphäre
gebunden und gelangt durch Sedimentation teilweise in die Erdkruste. Gäbe es
keinen gegenläufigen Mechanismus, wie das driften der Kontinente, würde auf
diese Weise im Laufe der Erdgeschichte alles CO2 aus der Atmosphäre versch-winden und ein lebensfeindliches eisiges Klima erzeugen. Da aber der Meeres-grund mit einer Sedimentfracht an manchen Stellen ins Erdinnere gedrückt
wird, setzt wegen der herrschenden hohen, Temperaturen und Drücken CO2 frei
und entweicht durch Vulkane zurück in die Atmosphäre. Auf diese Weise ent-steht ein Regelkreis d.h. ein Kohlenstoffkreislauf, der über Zeiträume von Jahr-
millionen die Konzentration von CO2 in der Atmosphäre reguliert. Die bisheri-
gen Aussagen über den Treibhaus-Effekt durch das CO2, welches von den Akti-
vitäten des Menschen produziert wird und die Zerstörung der Ozon-Schicht, die gleichzeitig ab 1970 begannen, sind mit misstrauen zu betrachten. Auf natürli-
chen Wegen, vor allen durch die mehr als 500 aktiven Vulkane der Erde und
verwesenden Pflanzen nimmt die Erdatmosphäre jährlich rund 200 Mrd. t CO2
d.h. das dreißigfaches, was der Mensch mit 7 Mrd. t CO2 pro Jahr produziert,
auf. Damit ist für jeden der selbständig denken kann, der globale Betrug klar
geworden. Vor ein paar Tagen ist polizeilich gegen die Deutsche Bank vorge-gangen. Diese Bank wird für Vergehen des Verbrechens beschuldigt. Sie kaufte
massiv Rechte Abstoßung von Schmutz (CO2) um illegal die Rückerstattung von bezahlten Steuern von der BRD zu erhalten. Im diesem Betrug nahm eine viel- zahl von Briefkasten Firmen der Bank im Ausland teil, mit dem Ziel den Trans- fer große Geldbeträge von der einen zu der anderen Firma. Dies ist erlaubt, weil
der zwischenstaatliche Handel mit solchen Rechte erlaubt ist. Wenn also eine
deutsche Firma solche Rechte von einer ausländischen Firma kauft ist nicht
verpflichtet Mehrwertsteuer an die BRD zu zahlen. Wenn aber diese Firma in
Deutschland in eine andere Firma die Rechte verkaufte berechnete die Mehr-wersteuer die aber nicht an dem Staat bezahlte. Um die Spuren zu verwischen
die Firmen-Käufer von Rechte transferierten die Unterlagen in anderen Firmen
mit der sie zusammenarbeiteten. Der letzte Empfänger der Rechte, verkaufte
diese wieder im Ausland und beantragte bei der BRD die Rückerstattung der
Mehrwertsteuer. Der Hauptspieler dieses Betrugs war die Deutsche Bank.
Zwischen September 2009 und Februar 2010 raubte diese Bank 211 Mio. Euro
von der Staat. Diese Gaunerbank ist vergleichbar mit der Investmentbank
Goldman Sachs. Alle beiden Banken planten und durchführten die Ausplünde-
rung Griechenlands.
Wie bereits genannt wurde, der 3te Weltkrieg wird ein Wirtschaftskrieg
sein. Angesichts der angestrebte Weltherrschaft durch den Raubkapitalismus, das Hauptziel der Hochfinanz nichts anderes war als die Schaffung eines Welt-
systems finanzieller Kontrolle in privater Hand, das fähig wäre, das politische
System jedes Landes und die Weltwirtschaft als ganzes zu beherrschen. Dieses
System sollte in feudalistischer Manier durch die konzentriert, mittels in häufi-gen Privattreffen und Privatkonferenzen erreichter geheimer Übereinkünfte, vor-
Gehenden Zentralbanken der Welt kontrolliert werden. An der Spitze des Sy-stems sollten zwei ganz neue weltweit operierende Finanz-Institute, die «Welt-bank» und der «Internationale Währungsfonds» in Bretton Woods 1944 ins Leben gerufen werden, was auch geschah. Der IWF war als Ersatz für die anvi-
sierte «Zentral Bank der Zentralbanken» konzipiert, und tatsächlich setzt sich
sein wichtigstes Entscheidungsorgan aus lauter Zentralbankchefs oder den natio-nalen Finanzminister als deren Marionetten zusammen.
Die Organisationsstruktur der IWF wird von drei Gremien geprägt. Zuständig für grundsätzliche Entscheidungen ist die Gouverneursversammlung, in die jedes Mitgliedsland einen Gouverneur, meist den Finanzminister oder den Zen-tralbankpräsidenten, entsendet. Die Gouverneure tagen auf den gemeinsamen
Jahresversammlung von IWF und Weltbank, die zu einem Treffpunkt der staat-lichen und am Rande der Konferenz der privaten Finanzelite der Welt geworden ist. In Wirklichkeit aber es trifft sich die private Finanzelite der Welt, und allen-falls am Rande kommen auch noch einige Finanzminister zusammen ohne je- doch irgendeine Einfluss nehme zu dürfen. Alle IWF-Programme wie die der
verbrecherische Memoranden Griechenlands, deflationieren die Reale Wirt-schaft eines Landes. Durch die Drosselung der Nachfrage sollen Ausgabe und
Einnahmen im Außenhandel wie im Staatsbudget wieder ins Lot gebracht und
so die Schuldendienstfähigkeit des Landes wieder hergestellt werden! Ein solche
Politik der «Anpassung» an die verfügbaren finanziellen Mittel kann, vor allem
wenn sie abrupt erfolgt, verheerenden wie heute in Griechenland soziale Konse-quenzen haben. Die Einführung eines Austeritätsprogramms kann durch den
Abbau Subventionen Grundnahrungsmittel über Nacht so drastisch verteuern, dass sie für die Armen wie heute in Griechenland unerschwinglich werden. Die
Armen sind die Hauptleidtragenden bei den massiven Preissteigerungen der öffentlichen Dienstleistungen. Medizinische Versorgung und Schulbesuch wer-den wieder zum Privileg, die Benutzung des öffentlichen Transportssystems
Können sich die Armen kaum noch leisten. Die Verteuerung öffentlicher Güter
Wiegt umso schwerer, als die so genannten Stabilisierungsprogramme häufig
darauf abzielen, die Steigerung der Lohneinkommen unter der Inflationsrate zu
halten d.h. die Realeinkommen zu senken. Das schlimmste von allen ist, dass die
IWF-Programme die Arbeitslosigkeit stark steigern. Um die Ausgaben des Staatshaushalts zu senken, sehen die Austeritätsprogramme oft umfangreiche
Entlassungen wie heute in Griechenland im öffentlichen Sektor vor. Im privaten
Sektor führt die Politik der Nachfragebeschränkung zum gleichen Ergebnis. Die
Geschäfte und die Firmen schließen und die Arbeitslosigkeit steigt ständig an.
So begünstigen die IWF-Programme die Umverteilung gesellschaftlichen Reich-
tums zugunsten der Reichen (!), sie verschärfen die vorhandenen Einkommen-unterschiede und mit ihnen die sozialen Spannungen. Die Länder, wie heute
Griechenland, werden durch die IWF-Programme nach Strich und Faden ausge-plündert. Die verantwortlichen Politiker die die IWF in Griechenland gebracht
haben, müssen hingerichtet werden.

 

Dr. Georg Chaziteodorou

 

Literaturverzeichnis

 

  1. Chaziteodorou G. «Das wandernde Weltwirtschafszentrum und die
                                    Weltwirtschaftskrise»
                                     bergbau 8/2010, S. 358-363

 

  1. Berger W. «Die City of London, der mächtigste Staat der Erde»
                         http://www.berlin-athen.eu, 01.11.2012
                         info@berlin-athen.eu

 

  1. Sarides E. «Die City of London ist das Zentrum des Betrugs?»
                        http://www.berlin-athen.eu, 01.11,2012
                        info@berlin-athen.eu

 

  1. Steinhauser K. «EG – Die Super – UdSSR von Morgen»
                                Wien o.J. (1992)
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>