«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι δωδεκαθεϊστές ανέβηκαν στον ‘Ολυμπο

Γιόρτασαν την ενσάρκωση του Ηρακλή Ηλιοφόρου

Αψήφησαν τις πολικές θερμοκρασίες, τον δυνατό αέρα που έφερνε χιόνι από την κορυφή και ανηφόρισαν στις πλαγιές του Ολύμπου για να γιορτάσουν τα γενέθλια του Διόνυσου και την ενσάρκωση του Ηρακλή Ηλιοφόρου.

Δωδεκαθεϊστές από όλη τη χώρα τίμησαν με το αρχαιοελληνικό τελετουργικό το χειμερινό ηλιοστάσιο στην εκδήλωση που διοργάνωσαν στον αρχαιολογικό χώρο της Μηλέας Ελασσόνας, κοντά στο σημείο όπου θεωρείται ότι βρισκόταν η Περραιβική Δωδώνη.

Ντυμένοι με λευκούς χιτώνες οι δωδεκαθεϊστές έστησαν τα αγάλματα και τα κλαδιά του κισσού και έψαλαν ύμνους και προσευχές, ενώ μετά τη γιορτή κατέκλυσαν ταβερνάκι στο χωριό όπου γλέντησαν με αρνιά και κόκκινο κρασί.

«Είναι πολύ σημαντική μέρα για μας η 21η Δεκεμβρίου. Από τότε αρχίζει να μεγαλώνει η μέρα και αναδύονται οι μεγάλες δυνάμεις που φέρνουν τη δημιουργία.

Τιμούμε τον Ηρακλή τον Ηλιοφόρο, μια θεότητα που ταυτίζεται με τον ήλιο και το φως», είπε στο «Εθνος» εκ μέρους των διοργανωτών ο συνταξιούχος πανεπιστημιακός, Τρύφωνας Ολύμπιος, προσθέτοντας ότι η επιλογή του χώρου, μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς από εκείνη την πλευρά του Ολύμπου -στη Λάρισα- ανατέλλει ο ήλιος, ενώ στην περιοχή του Λιτόχωρου Πιερίας γίνεται η δύση του.

Το κρύο ήταν τσουχτερό, ο αέρας έφερνε χιόνι από ψηλότερα σημεία, η παγωνιά έκοβε την ανάσα, αλλά οι δωδεκαθεϊστές δεν το έβαλαν κάτω. Εκαναν επίκληση στον Ηρακλή, έψαλαν ορφικούς ύμνους για τον Διόνυσο στα αρχαία ελληνικά και κάλεσαν τον ήλιο να φέρνει δημιουργία στη φύση και φως στη ζωή των ανθρώπων.

Στις 21 Δεκεμβρίου ο ήλιος αρχίζει να ανεβαίνει πιο ψηλά και μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου σημειώνεται η μεγαλύτερη νύχτα του έτους, που δεν είναι σταθερή. Μεταξύ 21 και 22 Δεκεμβρίου ο ήλιος φτάνει στο νοτιότερο σημείο της τροχιάς του, που ονομάζεται χειμερινό ηλιοστάσιο. Από την μέρα αυτή αρχίζει επίσημα ο χειμώνας και ο ήλιος σταδιακά σκαρφαλώνει όλο και πιο ψηλά, με αποτέλεσμα να κερδίζει η μέρα το χαμένο «έδαφος», μέχρι την εαρινή ισημερία, όταν το φως και το σκοτάδι έχουν ίση διάρκεια.

Ο Ηλιος επισκίασε τους Μάγια

Οι αρχαίοι λάτρευαν τον Ηλιο σαν θεό και τον θεωρούσαν δημιουργό του χρόνου και των εναλλαγών των εποχών, της βλάστησης και της δημιουργίας. Τον απεικόνιζαν αγέρωχο να ιππεύει ένα πύρινο άρμα και να διατρέχει κάθε μέρα τον ουρανό σκορπίζοντας το φως του στη γη.

Φέτος ο συμβολισμός ήταν ιδιαίτερος για το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 21 Δεκεμβρίου. Είχε προηγηθεί μια εκτεταμένη συζήτηση -στα όρια της φαιδρότητας- για αρκετούς μήνες για την καταστροφή του κόσμου, μέσα από την προφητεία των Μάγια.

«Στις 21 Δεκεμβρίου δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε, ωστόσο θα έχουμε ένα ακόμη χειμερινό ηλιοστάσιο», έγραψε στην ιστοσελίδα της η NASA, για να καθησυχάσει το κοινό που βομβάρδισε τους επιστήμονες με ερωτήματα. Σίγουροι πως τίποτε από όσα είχαν «προβλεφθεί» δεν θα συνέβαιναν, οι δωδεκαθεϊστές όρισαν το ραντεβού τους για το προηγούμενο Σάββατο στην τοποθεσία μεταξύ Σαρανταπόρου και Δολίχης και 150 άτομα από την κεντρική -κυρίως- χώρα συγκεντρώθηκαν εκεί για να κάνουν επίκληση στους θεούς να τους φέρουν καλή τύχη και ευφορία.

Σε  κάθε  περιφέρεια  της  χώρας  πρέπει  να  οργανώνονται   τέτοιες   εκδηλώσεις .  Και  κυρίως   ,  οι  διοργανωτές  να  ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ  τους  υπόλοιπους .   Γι΄ αυτή  την  εκδήλωση  ενημερώθηκα  απο  φίλο  Κρητικό ! 

Pythagoras Pythagoridis pitago99@gmail.com
Μοιραστείτε το!

1 comment to Οι δωδεκαθεϊστές ανέβηκαν στον ‘Ολυμπο

  • «…σταυρώθηκε, πριν το Σάββατο, ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ “ΚΡΟΝΟΥ” και την επόμενη ημέρα ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ (θεού) “ΗΛΙΟΥ” και η οποία μετονομάσθηκε σε ΚΥΡΙΑΚΗ, αναστήθηκε και εμφανίσθηκε στους μαθητές Του…» Εκτός όμως της ημέρας της γέννησης και πολλές από τις παραδόσεις που συνδέονται με τα Χριστούγεννα ανταλλαγή δώρων, στολισμοί, κάλαντα, Χριστουγεννιάτικο δέντρο έχουν τις ρίζες τους σε παλαιότερες θρησκείες. Πιο συγκεκριμένα τα κάλαντα τα οποία πήραν τ’ όνομά τους από τις αρχαίες Ρωμαϊκές καλένδες του Γεναρίου, ήταν μία ρωμαϊκή εορτή κατά την οποία οι Ρωμαίοι ξεχύνονταν στους δρόμους και στις πλατείες με τραγούδια, φωνές και λαϊκά ξεφαντώματα για να γιορτάσουν το διπρόσωπο θεό Ιανό.(απ’ αυτόν πήρε το όνομα του ο μήνας Ιανουάριος). Πίσω όμως από τα κάλαντα κρύβεται ένα αρχαίο Ελληνικό έθιμο με το όνομα Ειρεσιώνη, που αναφέρεται ήδη από τον Όμηρο, ο οποίος ευρισκόμενος στην Σάμο, σκάρωσε διάφορα τραγούδια τα οποία μαζί με μια ομάδα παιδιών τα τραγουδούσαν στα σπίτια των πλουσίων ευχόμενοι πλούτο, χαρά και ειρήνη. Συμβόλιζε την ευφορία και γονιμότητα της γης και εορτάζονταν δυο φορές το χρόνο, μια την άνοιξη με σκοπό την παράκληση των ανθρώπων προς τους θεούς κυρίως του Απόλλωνος-ήλιου και των Ωρών για προστασία της σποράς και μια το φθινόπωρο, για να τους ευχαριστήσουν για την συγκομιδή των καρπών. Ταυτόχρονα με τις ευχαριστίες προς τους θεούς, έδιναν ευχές και στους συνάνθρωπους.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>