«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«ΠΕΤΡΟΔΟΛΑΡΙΟ» ‘Η «ΠΕΤΡΟΕΥΡΩ»; ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

        01.01.2013

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou 

Γ.Θ.Χατζηθεοδωρου

Με ευχες γιε ενα Καλο Νεο Χρονο

Με «πλεμπα» χαρακτηριζει ο συγγραφεας του παροντος πονηματος, μορφωμενους μεν, αλλα κατωτερους, σχετικα πρωτογονους και χωρις χαρακτηρα ανθρωπους της πολιτικης, της οικονομιας, των ΜΜΕ, της δικαιοσυνης και της επιστημης της Ε.Ε. και των μελων χωρων αυτης, οι οποιο αγωνται, δηλαδη υπαγονται υπο κηδεμονια, εαν τους προσφερει καποιος κοινωνικη και επαγγελματικη αναρριχηση (1). Το τι καθε φορα η πλεμπα αυτη διατυπωνει για την Ευρωπη,  ειναι ως επι το πλειστον δευτερευων και ψευδες και επισης οχι σπανια παραλογο. Πρεπει καποιος να διαχωριζη σαφως μεταξυ των επισημων δηλωσεων της πλεμπας, με τις οποιες επιχειρηματολογειται για ισχυουσες καταστασεις και εκεινων των πραγματικων που διατυπωνονται στο παρασκηνιο.
Η ιστορια των εξαπατησεων και αυτοεξαπατησεων, των ψευδων και των ημιαληθειων, των μυστικων ανταγωνισμων μεταξυ των κρατων υαινες της Ε.Ε. εχει παρελθον και πηγαινει πισω εως το δευτερο ημισυ της δεκαετιας του 1980, εως την ετσι ονομασθεισα «ενιαια ευρωπα’ι’κη πραξη» του 1987, εως την αποφαση για την δημιουργια απο το 1992 της ενιαιας εσωτερικης αγορας, εως την υπογραφη την 07.02.1992 της συμβασης του Μααστριχτ και επισης εως την αποφαση για την δημιουργια απο το 1999 της ευρωζωνης (2).

Το «ευρω» ηταν παντοτε μια «ευρωπα’ι’κη περιπετεια».

Απο την περιπετεια αυτη εγινε σημερα ενα «ευρωπα’ι’κο φιασκο» και θα καταληξει με την νεα και πραγματικη οικονομικη κριση που ειναι καθ’ οδον σε μια «νεοελληνικη τραγωδια». Η ΕΚΤ δεν εχει μεχρι σημερα να παρουσιαση καποια λυση. Μεχρις σημερα κερδισε λιγο καιρο…και ελπιζει να αργοπορειση ακομη για λιγο το ξεσπασμα της πραγματικης οικονομικης κρισης.
Η ευρωπα’ι’κη ψευτοδημοκρατια χωρις λαο, χωρις ταυτοτητα, χωρις ανοχη, φορτωμενη μεχρι τον λαιμο με δημοκρατικα ελλειμματα και με λομπιεστες (Βουλευτες!) και ως καταστημα αυτοεξυπηρετησης για τα μεγαλα κομματα και για τους βοηθους αυτων με αποκλεισμο των μικρων κομματων, μεταμορφωθηκε υπο την γερμανικη κηδεμονια ανατολικης μορφης, σε ενα εκτρωμα χωρις μελλον.
Ευρωπα’ι’κη Ενωση = Σοβιετικη Ενωση.
Στο εκτρωμα αυτο ολα τα καλα, ολες οι δημοκρατικες και συνταγματικες παραδοσεις των χωρων μελων μεταμορφωνονται και πετιουνται απο το σκαφος, δηλαδη τοσο οι βασικες αρχες της εννοιλογιας για τα κομματα, οσο και αυτες για την χρηματοδοτιση τους.

Η ευρωπη αυτη δεν ειναι η ευρωπη των πατριδων του στρατηγου ντε Γκωλ

Η ευρωπη αυτη δεν μπορει να ειναι αυτη της εποχης του Karl του αγραμματου και ετσι ονομασθεντος μεγαλου, αχραντη, ρωμα’ι’κη και χριστιανικη. Η ευρωπη αυτη με την ευρωζωνη της μπορει να παραιτηθη απο την συμμετοχη σε αυτην της Ελλαδος και της Κυπρου και αντιστροφα. Η γερμανογαλλικη της  αμφιεση στις Βρυξελλες, υπο την εποπτεια των μεγιστανων του χρηματος, ουτε  τυφλωνει αλλα και ουτε αναγνωριζεται! Τοσο για την Ελλαδα οσο και για την Κυπρο πρεπει να γινη τελειως αδιαφορο, εαν η ευρωπη αυτη επιθυμει να κατευθυνεται απο την Γερμανια. Η γερμανικη αποταμιευτικη προσταγη οδηγει ολο και ποιο βαθεια στην οικονομικη υφεση και στην κοινωνικη καταβαραθρω ση. Την ιδια μοιρα θα εχει και η Κυπρος.
Η ελληνικη και κυπριακη «πλεμπα» που ασκει σημερα και στις δυο χωρες εξουσια, κατα επιθυμια και προσταγη της Γερμανιας, οδηγει τον ελληνισμο της Κυπρου και της Ελλαδος σε ολοκληρωτικο ξεπουλημα των πατριδων και στον αφανισμο.

Το ζητουμενο σημερα ειναι η μειωση στην πρωτη φαση της γερμανικης επιρροης και μετα η εξοντωση αυτης.

Η ιστορικη εμπειρια και των δυο λαων με την Γερμανια επιτασσει την διαδικασια αυτη.

Τι μπορει κανεις να αναμενη απο την Γερμανια οταν η χωρα αυτη αρνειται να ξεπληρωση το κατοχικο δανειο που μας χρωστα και τις πολεμικες αποζημειωσεις. Η προπαγανδα της Γερμανιας, οτι η Ελλας και η Κυπρος εκτος της ευρωζωνης δεν θα μπορουσαν να επιζησουν ειναι αερολογια χωρις περιεχομενο. Τοσο η Ελλαδα οσο και η Κυπρος επεζησαν για πολλες χιλιετιες χωρις την Ευρωπη και θα επιζησουν για αλλες τοσες χωρις την Ε.Ε. με την ευρωζωνη της. Πολλες χωρες Υαινες στο παρεθον, τις θεωρουσαν θυμα τους, αλλα δαγκωσαν σε σιδηρο οπως και η ναζιστικη Γερμανια και εσπασαν τα δοντια τους. Για το ποιος δημιουργησε την Ε.Ε. και για ποιους λογους μπορει να διαβαση ο αναγνωστης στο Βιβλιο του Schapper M.B. που δημοσιευθηκε κατα την διαρκεια του 2ου Παγκοσμιου Πολεμου στις ΗΠΑ
(3). Οι πρωταγωνιστες της ιδεας για την Ε.Ε. υπηρξαν οι Μασονοι, αφου και η ιδεολογια περι ελευθεριας και αδερφοπιησης ειναι της προελευσης τους.
Ενα απο τους μεγαλους της πανευρωπα’ι’κης κινησης υπηρξεν ο μασονος και κομης Richard Coudenhove-Kalergi (4). Οι κυριοι υποστηριχτες της ιδεας της πανευρωπης, Aristide Briand, Gustav Stresemann και ο στρατηγος George Mar-shall ηταν μασονοι και ελαβαν οπως προσφατα η Ε.Ε. το βραβειο Νομπελ ειρηνης. Το 1950 για πρωτη φορα η πολιτεια Ααχεν ανεηνωρισε με το βραβειο Καρλς του Μεγαλου, τον πρωταγωνιστη της πανευρωπα’ι’κης ιδεας Richard Coudenhove-Kalergi (Το ιδιο βραβειο ελαβεν αργοτερα και ο κ. Κωνσταντινος Καραμανλης). Οποιος ηδη ελαβεν το βραβειο B’ nai B’ rith των εβραιων, το βραβειο της πολιτειας Ααχεν του Καρλς του Αγραμματου, και, και, και, θα λαβει στο τελος και το βραβειο του Coudenhove-Kalergi.
 Οι τρεις κοσμοκυριαρχοι και κοσμομετακινουμενοι ποταμοι της σημερον, ειναι αυτοι των Υδρογονανθρακων, του Χρηματος και του καθαρου και πωσιμου Νερου. Στην αναλυση του παροντος πονηματος ο γραφων θα σκιαγραφησει μονο την ροη των δυο πρωτων, διοτι η συναντηση και η συγχωνευση των ρευστων αυτων ρευματων, σαν μια δυναμη συμπαρασυρομενης εξουσιας,  κυβερνα τον κοσμο και επιδρα αποφασιστικα και κατ’ επαναληξη στην μοιρα της Ελλαδος και της Κυπρου και γενικα στην μοιρα του Ελληνισμου.
Για Αναμνηση: Στην πολεμικη ανακωχη του Μουτρος στο ελληνικο νησι Λημνος την 30.10.1918, παρεδωθει στο πολεμικο πλοιο Αγαμεμνων η Οθωμανικη Αυτοκρατορια.
Κατω απο πετρελαιοστρατηγικους στοχους (Σημειο 15 της συμβασης παραδωσης) καταχυρωθει η στρατιωτικη κατοχη των κοιτασματων πετρελαιου της Μουσουλης ( σημερα ανηκουσα στην επικρατεια του Ιρακ) εις βαρος 2 περιπου εκατομμυριων Ελληνων της Μικρας Ασιας. Οι τοτε χωρες υαινες της ευρωπης, Μεγαλη Βρεταννια και Γαλλια με τις συνθηκες των Βερσαλλιων (1919), του Σαν Ρεμο (1920), των Σεβρων (1920) και της Λωζαννης (1923) και με την συμφωνια Long-Berenger-Πετρελαιων, απεφασησαν για τα εξης:
  1. Η Γαλλια λαμβανει 50 % ολων των δικαιωματων πετρελαιομαστευσης, που κατεχουν η Μεγαλη Βρετανινα και η Γαλλια στην Ρωσια, Ρουμανια και Γαλακια.

  2. Η Γαλλια λαμβανει 34 % ολων των κοιτασματων πετρελαιου στις αγγλικες αποικιες.

  3. Η Μεγαλη Βρεταννια λαμβανει 34 % ολων των κοιτασματων πετρελαιου στις γαλλικες αποικιες.

  1. Η Γαλλια λαμβανει 25 % των γερμανικων δικαιωματων στην τουρκικη εταιρεια πετρελαιων στην Μουσουλη και στην Βαγδατη.

  1. Η Μεγαλη Βρεταννια λαμβανει το δικαιωμα κατασκευης ενος πετρελαιο-αγωγου απο την Μοσουλη δια των γαλλικων περιοχων επιρροης εως την Μεσογειο.

 Η μοιρα 2 περιπου εκατομμυριων Ελληνων της Μικρας Ασιας συνδεθηκε με την μοιρασμα των δικαιωματων της τουρκικης εταιρειας πετρελαιου στην Μοσουλη και στην Βαγδατη.
Οι θεσεις των δηθεν συμμαχων των Ελλη-νων στον ελληνοτουρκικο πολεμο 1918-1922 αλλαζαν κατα το δοκουν. Ενω στις αρχες των πολεμικων εξελιξεων τα συμφεροντα των χωρων υαινων της ευρωπης, Γαλλιας και Μεγαλης Βρεταννιας, απαιτουσαν την στηριξη της Ελλα-δος, επειδη στρατιωτικα την ειχαν αναγκη και με συγκαταθεση των ΗΠΑ την επετρεψαν να καταλαβη την Σμυρνη, τα συμφεροντα της Γαλλιας και Ιταλιας μετακινηθηκαν στα νοτια του μετωπου (στην Κιλικια) υπερ της Τουρκιας. Η νεα Σοβιετικη Ενωση, που η Ελλας με την αποσταλεισα Μεραρχια Πλαστηρα την καταπολεμησε για τα συμφεροντα της Γερμανιας, σταθηκε οικονομικα και στρατιωτικα στο πλευρο της Τουρκιας κατα της Ελλαδος. Το ιδιο εκαναν και οι
ΗΠΑ οι οποιες προσεφεραν την βοηθεια τους στην Τουρκια. Ενας μεγαλος απαταιωνας και εμπορας οπλων ελληνοεβρα’ι’κης καταγωγης της Μικρας Ασιας, ο Ζαχαρωφ, στηριζει στην πρωτη φαση την Ελλαδα επειδη ειχε βλεψεις στα κοιτασματα πετρελαιου της Μοσουλης. Την εποχη εκεινη θεωρουνταν ο απαταιωνας αυτος ως ο πλουσιωτερος ανθρωπος μετα τον Ροκε- φελλερ στον κοσμο. Στις αρχες του 1921 μαζι με την εταιρεια πετρελαιου
AngloPersian ιδρυει την «Societe Generale des Huiles de Petrole» (μερος της μετεπειτα BP) ως ανταγωνιστικη της αμερικανικης StandardOil και της αγγλικης Shell και Anglo-Persian. O ελληνοεβραιοκαταγωγης αυτος απαταιωνας και προδοτης στηριζε στην αρχη δηθεν την Ελλαδα με κυριο στοχο ομως τα δικα του συμφεροντα στην Μουσουλη. Η προσπαθεια του να ισοπεδωση την γαλλικη πολιτικη στην ανατολη επεσε στο κενο. Στην πραγματικοτητα ο πολεμος μεταξυ Ελλαδος και Τουρκιας ηταν ενας πολεμος μεταξυ Μεγαλης Βρεταννιας και Γακλλιας για τον ελεγχο των πετραλα’ι’κων περιοχων του Ιρακ που βρισκονταν τοτε υπο την κατοχη της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας. Με την συνθηκη της Λωζαννης απεφασισθηκε η καταστροφη και η εκτωπιση των μερικων χιλιετιων ιστοριας του Ελληνισμου της Μικρας Ασιας.
Οι τυφλοποντικες της ελληνικης πολιτικης ειναι και σημερα ανικανοι να δουν, οτι εξ’ αιτιας τους, ο Ελληνισμος κινδυνευει λογω των πιθανων κοιτασματων υδρογονανθρακων, να τερματιση την ιστορικη του παρουσια οχι μονο στην Κυπρο αλλα και στην Κρητη.
 Τοποθετει καποιος τον πολλαπλασιασμο του χρηματος σε σχεση με την οικονομικη αναπτυξη και θεωρει το χρημα σαν εργασιακη- και ενεργειακη ενσωματωση, πλησιαζει πολυ κοντα στην φυση του χρηματος. Η πραγματικοτητα σε καθε οικονομια υπηρξε, ειναι και παραμενει, οτι μια παραγωγικη διαδικασια προ’ι’ο-των χωρις εργασιακη, δυναμικη και ενεργειακη κινητοποιηση δεν ειναι δυνατη.
Αξιοπιστο χρημα δημιουργειται απο την γεννηση αξιων μεσω της ενεργειακης κινητοποιησης. Η δημιουργηθεισα αυτη αξια, μπορει η ιδια να ειναι ενεργειακη αξια, οπως συμβαινει στην παραγωγη υδρογονανθρακων και προ’ι’οντων δια-τροφης. Το χρημα δεν αποθηκευει μεν την ενεργεια, που απορρεει απο τους υδρογονανθρακες, αλλα απο την πληροφορια για την υπαρξη τους και την αξια τους. Εαν δεν ηταν ετσι, η εργασιακη ισχυ και τα προ’ι’οντα αυτης, ειτε αυτα παραγονται απο τους ανθρωπους ειτε απο μηχανες θα διατειθενταν δωρεαν οπως και τα αχρηστοποιημενα χρηματα. Εαν συνεπως οι κεντρικες τραπεζες, που δυστυχως σχεδον ολες βρισκονται στα χερια ιδιωτων και μεγιστανων του χρηματος, τυπωναν και κυκλοφορουσαν χαρτονομισματα σε ποσοτητες που δεν ανταποκρινονται σε σχεση, με την οικονομικη αναπτυξη, που δημιουργηθηκε δια της εργασιας και ενεργειας, τοτε υδαρουν την ενεργειακη ποσοτητα του χρηματος που δεν αντανακλαται απο την υπαρχουσα ενεργεια.
Ετσι οι υδρογονανθρακες ειναι χρημα, χρημα ειναι ενεργεια και υδρογονανθρακες και χρημα ειναι πολιτικη ισχυ.
Οι υδρογονανθρακες μεταβαλλουν την ολη οικονομικη κυκλοφορια και επιδρουν στις υποδομες της πολιτικης ισχυος. Ανθραξ, υδρογο-νανθρακες και αργοτερα πυρηνικη ισχυ χρησιμοποιηθηκαν χωρις κανενα ενδιασμο για πολυ καιρο, διοτι οικονομικη αναπτυξη σημαινε ενεργειακη μεταβολη.
Η βασικη αυτη σχεση μεταξυ χρηματικης- και οικονομικης αυξησης ειναι μονο μια απλη σκιαγραφηση. Επειδη παγκοσμια ολο και περισσοτερες οικονομικες δραστηριοτητες καταληγουν στα ορια της αναπτηξης ‘η βρισκονται λιγο προ των οριων αυτων, δεν υπαρχουν απεριοριστα περιθωρια αυξησης του χρηματος  και της οικονομιας. Η ερωτιση εδω ειναι κατα ποσο η αυξηση του χρηματος και της οικονομιας ειναι πραγματι οι βασικες προ’υ’ποθεσεις για την λειτουργια του συστηματος του ληστρικου καπιταλισμου, στον οποιο ο τοκος σημαινει αυξουσα αξια και τον μαγικο αριθμο του ετησιου ποσοστιαιου Περισσοτερο, οπως διατυπωνεται απο πολιτικους και οικονομολογους. Εαν ο ρολος του ετησια και ποσοστιαια Περισσοτερο ειναι πραγματικα αναγκαιος, τοτε το συστημα του ληστρικου καπιταλισμου εχει στο μελλον ενα σοβαρο προβλημα υπαρξης.
Η με το σπασιμο της φουσκας ακινητων το 2007 στις ΗΠΑ δημιουργηθεισα χρηματοπιστοτικη- και οικονομικη κριση, ηταν σχεδιασμενη και ηθελημενη χωρις ομως αυτη να ειναι η πραγματικη, που ακομη ειναι καθ’ οδον. Η δημιουργια της ως ανω φουσκας υπηρξε το αποτελεσμα της χρηματικης πολιτικης της κεντρικης τραπεζας των ΗΠΑ Fed που βρισκεται σε χερια ιδιωτων. Η συνεχης προσφορα φθηνου χρηματος οδηγησεν ιδιωτες αλλα και εμπορικους τραπεζιτες σε αμφιβολες επενδυσεις, με υπερβολικη αυξηση της ζητησης στην αγορα ακινητων. Αυτη οδηγησεν την 15.09.2008 στην προγραμματισθεισα κριση, θυσιαζοντας για το θεαθηναι και την τραπεζα Lehman Brothers.
H πραγματικη κριση ειναι ομως ακομη καθ’ οδον.
Εαν η κυβερνηση Ομπαμα των ΗΠΑ εως την 31.12.2012 δεν κατορθωσει να συμφωνηση με τους ρεμπουμπλικανους για τα ανωτερα ορια της χρεωσης των ΗΠΑ (σημερα το χρεος των ΗΠΑ κειται γυρω στα 16,4 τρισεκατομμυρια δολαρια) και την φορολογιση των πλουσιων, η κατασταση αυτη θα μπορουσε να επιταχυνει την πραγματικη και μεγαλη παγκοσμια οικονομικη κριση.
 Το αθροισμα του σημερα παγκοσμια κυκλοφορουν χρηματος υπολογιζεται με 150 τρισεκατομμυρια δολαρια, σε συγκριση με τα περιπου 70 τρισεκατομμυρια δολαρια παγκοσμιου-ΑΕΠ. Αυτο σημαινει, οτι το κυκλοφορουν χρημα ειναι περισσορο απο δυο φορες μεγαλυτερο απο την παγκοσμια δια της εργασιας και ενεργειας απαραγομενης χρηματικης αξιας, η οποια θελει και να τοκισθη για τη περαιτερω αυξηση της.
Η δυσαναλογια αυτη μεταξυ της παρουσιασης αξιων δια του χρηματος και τις πραγματικες ενεργειακες αξιες, φουσκωνει καθε χρονο επικινδυνα μια μεγαλη φουσκα, εως οτου αυτη σκασει καταστροφικα με απρο-βλεπτες συνεπειες. Στο οικονομικο συστημα του ληστρικου καπιταλισμου κυκλοφορει γυρω απο τον κοσμο μας παρα πολυ χρημα χωρις αντιστοιχο αντικρυσμα. Η χωρα μητερα της βιομηχανικης παραγωγης υδρογονανθρακων, με ενα χρεος των 16,4 τρισεκατομμυριων δολαριων, βρισκεται στον δρομο της δραματικης εξελιξης της χρονικης περιοδου των προς το τελους των ευρισκομενων υδρογονανθρακων και κινδυνευει να γλυστρηση στην απο την ιδια τοποθετηθεισα τροχια πετρελαιου, εαν δεν αποφασισει εγκειρα να φερh πισω στην δικαιοδοσια της, την κεντρικη της τραπεζα Fed.
Το υπερτεντωμα του χρεους οδηγησεν και στην απωλεια του κυρους και της δυνατοτητας των ΗΠΑ με μεγαλο πληθωρισμο του δολαριου, να το μειωνη.
Σημερα δεν διατειθενται οι κατεχοντες δολαρια χωρες της εγγυς- και αποανατολης και του περικου κολπου, να μεταφερουνστις ΗΠΑ φρεσκα δολαρια. Ηδη
χωρες οπως η Κινα, η Σαουδικη Αραβια, το Καταρ, η Ρωσια κ.α. αρνουνται να δανεισουν τις ΗΠΑ αγοραζοντας απο αυτην ομολογα και ψαχνουν για εναλλακτικες λυσεις. Σε καμμια περιπτωση οι ΗΠΑ δεν θα επιτρεψον την αντικατασταση του «πετροδολαριου» απο το «πετροευρω». Οπως ανακοινωνει καθε τοσο το ΔΝΤ τα πλεονεκτηματα των ΗΠΑ με το «πετροδολαριο» ειναι τεραστια. Οι προσπαθειες του Σανταμ Χουσε’ι’ν και του Κανταφι για την εισαγωγη του «πετροευρω» στις εμπορικες διαδικασιες με υδρογονανθρακες, οδηγησαν στον θανατο αυτων.
Τη ιδια τυχη θα εχουν και αυτοι που στο μελλον θα επιδιωξουν το ιδιο πραγμα. Υπαρχουν ομως ηδη πολλοι υποψηφιοι. Το εαν η μεθοδος αυτη ηταν η καλυτερη της αμερικανικης εξωτερικης πολιτικης θα το δειξει το μελλον. Τα αποτελεσματα της ανατροπης και του εγκληματος του Κανταφι και του Σανταμ Χουσε’ι’ν μιλουν την δικη τους γλωσσα (ο συγγραφεας του παροντος πονηματος ως μηχανικος πετρελαιομαστευσης εργασθηκε στην σαχαρα της Λιβυης και ξαιρει γιατι μιλα). Μια ευημερουσα χωρα με πρωτο-φανεις υποδομες για αφρικανικεσ χωρες κλαταστραφηκε και βυθιστηκε σε εναν αιματερο εμφυλιο πολεμο μεταξυ πολλων φυλαρχων. Το φιασκο της αμερικανικης εξωτερικης πολιτικης δεν περιοριζεται μονο στην Λιβυη. Ολος ο σχεδιασμος της ετσι ονομασθεισης «Αραβικης Ανοιξης» φαινεται να ειναι ενα φιασκο. Ουτε η Αιγυπτος, ουτε η Τουρκια, ουτε η Σαουδικη-Αραβια αλλα ουτε και το Καταρ κατωρθωσαν να αναλαβουν τον σχεδιασθεν απο τις ΗΠΑ ρολι μιας ηγετικης χωρας στην περιοχη.
Στο χρηματιστηριο για υδρογονανθρακες του Ιραν οι διαπραγματευσεις λαμβανουν ως επι το πλειστον χωρα με το ιρανικο νομισμα και με το ευρω.
Το ιδιο προγραμματισθηκε απο την Βενεζουελα. Το Κουβε’ι’τ εδω και αρκαιτο καιρο εγκατελειψε το «πετροδολαριο» και διαπραγματευεται την διαθεση υδρογονανθρακων με ενα ευρυτερο φασμα νομισματων. Υπαρχουν δραστηριοτητες απο μερος τησ Σαουδικης Αραβιας, Μπαρα’ι’ν και Κουβε’ι’τ να δημιουργηθη ομοια με το ευρω ενα «ενιαιο αραβικο νομισμα». Ο κινδυνος εδω για τις ΗΠΑ ειναι πολυ μεγαλος. Ενα «ενιαιο αραβικο νομισμα» θα βασιζονταν στο ενα τριτο ολων των γνωστων κοιτασματων υδρογονανθρακων και θα αποτελουσε επικινδυνο ανταγωνιστη γοα το «πετροδολαριο».
Εκτος εαν εχουν σχεδιασει ριζοσπαστικες ανατροπες στην ευρυτερη περιοχη του περσικου κολπου και νεες συνεργασιες στα πλαισια του ποιο ευρυτερου αγωνα για επικρατιση στην στρατιγικης σημασιας ευρασια. Αλλως δεν δικαιολογειται το «ξηλωμα» των καθεστωτων που ειναι «δικα» τους δημιουργηματα. Μηπως θελουν να εγκαταστησουν στην ευρυτερη περιοχη νεα «φοβητρα» του «αγριου Ισλαμ», του «Ισλαμ των ενστικτων και της Σαριας»; Μηπως θελεουν να συνεργαστουν και με το «Ισλαμ των δογματικων μουλαδων του Ιραν» και να «ξηλωσουν» ολους τους Βασιλιαδες, Σε’ι’χηδες και Πριγκιπες της περιοχης.
Μηπως θελουν να καταστρεψουν τα μουσουλμανικα εκεινα κρατη με μορφωμενες αστικες ταξεις και εκπεδευμενες πανω στα δυτικα και καπιταλιστικα αλλα και μαρξιστικα προτυπα; Μηπως προκειται για ενα νεο στρατηγικο σχεδιασμο κατα της Ε.Ε.; Μηπως θελουν να δημιουργησουν ετσι «νεα κυματα λαθρομεταναστων» και να τα διοχετευουν και να «περισσευουν» στις χωρες της Ε.Ε.; Απο τον πολεμο του Ιρακ μεχρι την σημερινη σφαγη στην Συρια και με τις εσωτερικες κοινωνικες εμφυλιοπολεμικες συγκρουσεις μηπως αυτο που πραγματικα επιδιωκεται ειναι μια γενικη «αστοκαθαρση» της ευρυτερης περιοχης της εγγυς- και μεσης ανατολης; Και ολα αυτα για εξυπηρετιση του γεωστρατηγικου σχεδιασμου επικτρατησης στην Ευρασια;
Με την αναμενομενη μεγαλη παγκοσμια οικονομικη κριση οι ΗΠΑ ακολουθουν
μια διπλη στρατηγικη. Απο την μια πλευρα επιδιωκουν με το ευρω και την ευρωζωνη, δηλαδη με την σημερινη κριση να αμαυρωσουν το κυρος της Ε.Ε., διοτι το ευρω ως υποψηφιο ηγετικο νομισμα αποτελει ανταγωνιστη του δολαριου και απο την αλλη πλευρα με την διαλυση της ευρωζωνης ελπιζουν να ανακτησουν οικονομικα και γεωπολιτικα πλεονεκτηματα σε πολλες περιοχες.
Λαμβανοντα υπ’ οψη την προπαγανδα που εξελισεται για τα τεραστια κοιτα-σματα υδρογονανθρακων στον χωρο της ανατολικης μεσογειου και νοτια της κρητης, με πληροφοριες που πηγαζουν απο τα αρχεια της γεωλογικης υπηρεσιας των ΗΠΑ (5) γινονται πολλες εξελιξεις του παρελθοντος στην ευρυτερη περιοχη κατανοητες και οι νεες που θα εξελιχθουν σοβαρες. Το διλλημα της Ελλαδος και της Κυπρου γινεται δυσβαστακτο. Απο την μια πλευρα και οι δυο χωρες οφειλουν να αποτειναξουν την δυσβαστακτη δουλεια που επιβληθηκε με τα Μνημονια και τις διαπραγματευτικες συμφωνιες και απο την αλλη να αναζητησουν νεες συμμαχιες που να καταχυρωνουν την υπαρξη τους. Σημερα κινδυνευει η ιστορικη υπαρξη τοσο της Κυπρου οσο και της Ελλαδος εαν δεν γινει το θαυμα αιματερας επεμβασης των Ενοπλων Δυναμεων για την δημιουργια νεων τετελεσμενων γεγονοτων.
Η ιστορια δειδασκει γι’ αυτους που την διαβαζουν και αντικειμενικα αναλυουν οτι τα τυχων υπαρχοντα κοιτασματα υδρογονανθρακων στην ευρυτερη περιοχη μας θα γινουν η αιτια για νεες γεω-στρατηγικες ανακαταταξεις στην περιοχη μας.
 Το εαν οι ενδειξεις υπαρξης μεθανιου και υδροαεριων στην ευρυτερη περιοχη της ανατολικης μεσογειου ειναι και ενδειξεις εκμεταλλευσιμων κοιτασματων φυσικου αεριου και πετρελαιου θα διαπιστωθει μονο μετα απο δαπανηρες και χρονοβορες ερευνητικες γεωφυσικες εργασιες (σεισμικες 3D) και απο τα αποτελεσματα των τεστ πολλων ερευνητικων γεωτρησεων. Μονο ετσι θα αποκτησουμε χειροπιαστα δειγματα υπαρξη τους και θα προχωρησουμε μετα σε μελετες οικονομικησ βιωσιμοτητας προτου ανακοινονουμε σε υψηλους τονους παραμυθεια της γιαγιας.
Ο γραφων το επαναλαμβανει για πολλαστη φορα. Εαν η υπαρξης των κοιτασματων αυτων δεν ειναι μυθος (4) αλλα πραγματικοτητα κινδυνευει η υπαρξη της Κυπρου και της Ελλαδος απο τις χωρες υαινες της Ε.Ε. αλλα και απο τις ΗΠΑ.
Αυτες οπως και στο παρελθον, ως συμπαικτες, με το δολωμα τα νησια του ανατολικου Αιγαιου, θα συμμαχισουν με την Τουρκια και ταυτοχρονα θα την απειλησουν με την δραστηριοποιηση της συνθηκης των Σεβρων (1920) εαν δεν υπακουει στα προσταγματα τους. Οι ιδιες απειλες θα ασκουνται στην Κυπρο και στην Ελλαδα. Οι νεοι «Ζαχαρωφ» της νεοελληνικης εποχης (Λατζηδες, Βαρδινογιαννηδες και οτι αλλα σκατα υπαρχουν στην πατριδα μας) θα συνενεσουν τοσο με τις επιδιωξεις των χωρων υαινες της Ε.Ε. οσο και με αυτες των ΗΠΑ. Οσο καιρο ασκουν στην Ελλαδα εξουσια, τα παιδια, εγγονια και δισεγγονα των συνεργατων των «Γερμανων-ΝΑΖΙ», των Γερμανοτσολιαδων και των Ταγματων Ασφαλειας, για την Ελλαδα δεν υπαρχει ουτε ιχνος σωτηριας. Η μεγαλυτερη αυτη ντροπη του Ελληνισμου πρεπει να ξεριζωθη για παντα απο την πατριδα μας, απο μια πατριδα με ιστορια χιλιαδων χρονων.
Ειναι ντροπη να κοβονται απο τους εφιαλτες συνταξεις απο τους γεροντες, νοσηλια απο τους ασθενεις, βιβλια απο τα Ελληνοπουλα, να μπαινουν χαρατσια στα σπιτια κ.α πολλα για να δυνονται τα υπερκερδη στους τοκογλυφους. Ειναι ντροπη να τα ανεχομαστε ολα αυτα απο βλακεια, ηλιθιοτητα και προπαντος δειλια.
Η σωτηρια της πατριδος αυτης απαιτει την χωρις ιχνη οικτου εξοντωση αυτων.
Το παιχνιδι των προδοτων αυτων με τους αντιπροσωπους των μεγιστανων του χρηματος στην Ε.Ε. ειναι παλι σε πληρη και υπουλη εξελιξη.
Με την επεκταση της ΑΟΖ (ΑWZ) δρομολογουνται ολες οι αλλες εξελιξεις.
 Ο δρομος της σωτηριας ακολουθει την εξης διαδικασια:
 1.   Στρατιωτικο πραξικοπημα και εξοντωση των προδοτων, τοσο των δεξιων οσο και των αριστερων δωσιλογους και απειλη πολεμου στην Τουρκια.
      Κανενα καθαρμα, που προδωσε τον λαο του, δεν μπορει να ελπιζη σε σωτηρια σε περιπτωση που αυτο αποκαλυφθει. Κανενας «κουκουλοφορος» εφιαλτης της νεας εθνικης προδοσιας δενν θα γλιτωσει.
2.   Εξοδος απο την ευρωζωνη, επαναφορα της δραχμης, επισημη πτωχευση (ανθρωπινο δικαιωμα ειναι η χρεοκοπια), κρατικοποιηση της Τραπεζας της Ελλαδος, δηλαδη της κεντρικης μας τραπεζας. Η Ελλας δεν χρωστα σε δανειστες, χρωσταει σε τοκογλυφους επενδυτες, σε κολλητους των ηγετων των χωρων υαινες της Ε.Ε.
 3.   Συντακτικη Εθνοσυνελευση
      Επισημη μη αναγνωριση και μονομερης διαγραφη του δημοσιου χρεους, διοτι αυτο υπηρξε προ’ι’ον ωμου εκβιασμου και πραξη καταλυσης του ελληνικου κρατους.
4.   Αναζητηση, τοσο εντος της Ε.Ε. οσο και εκτος αυτης, νεων συμμαχιων για να μην χασουμε τον πολεμο με κατεβασμενα τα χερια. Πρεπει να αναλυσουμε με ολες τις λεπτομερειες τους σημερινους εχθρους μας για να μη καταληξουμε σαν τα προβατα στην σφαγη. Αν δεν γνωριζουμε ποιοι σημερα ειναι οι πραγματικοι εχυροι μας πως θα στησουμε τις νεες  «Θερμοπυλες» και πως θα εξοντωσουμε τους προδοτες Εφιαλτες;
.Γ.Θ.Χατζηθεοδωρου
01.01.2013
PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou                                              Bleibergweg 114
                                                                                                   D-40885 Ratingen
                                                                                             Te.+Fax: 02102 32513
                                                                                 E-Mail: chaziteo@t-online.de
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>