«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη ΟΥΑΧΑ ΧΟΥΧΑ!!! Έτριξε τα δόντια στο πολιτικό σύστημα!!! Μπορείτε να γαμάτε…

τον ελληνικό λαό αλλά εμάς μην μας ξανά πειράξετε, γκέκε ρε κοινώς καταλαβαρδούγκος στην λαϊκή γλώσσα!!!!

Η κυρία που έγινε πόρνη από βίτσιο για εξουσία, πλεονεξία στο χρήμα, και στα ψυχανόμαλα θρησκευτικά ζόμπι! Εδώ με αυτούς η επιστήμη της Ψυχολογίας έχει πολύ δουλειά να κάνει!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου αρεοπαγίτης Γεράσιμος Φουρλάνος, απέρριψε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να εκδώσει προσωρινή διαταγή για να «παγώσει» (μέχρι την εκδίκαση της αίτησης αναστολής) η υπ’ αριθμ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών – ΕΕΤΗΔΕ), μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Την Τρίτη θα συζητηθεί στον ‘Αρειο Πάγο, σε τριμελές συμβούλιο, η αίτηση του υπουργού Οικονομικών, με την οποία ζητεί την προσωρινή αναστολή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο επί της αίτησης αναίρεσης που έχει καταθέσει.
Ο υπουργός Οικονομικών στην αίτηση αναστολής του υποστηρίζει ότι η εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στο έννομα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς θα υπάρξει απόλυτη αδυναμία να βεβαιωθεί και να εισπραχθεί το υπόλοιπο ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012, παρά το ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος το επιβάλλουν.
Η μη είσπραξη του επίμαχου τέλους, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, έχει ως συνέπεια να υπάρξει: 1) απώλεια δημόσιων εσόδων πάνω από 1.000.000.000 ευρώ, 2) ελλειμματικός προϋπολογισμός και 3) αδυναμία εκπλήρωσης των δημοσίου συμφέροντος σκοπών του ελληνικού κράτους. Κατόπιν αυτών, τονίζει το υπουργείο Οικονομικών, υπάρχει προφανής κίνδυνος ανεπανόρθωτης ή αλλιώς δυσχερώς επανορθώσιμης βλάβης του Ελληνικού Δημοσίου.
Η βλάβη αυτή ανάγεται στο ότι η εξεύρεση ισοδύναμου χρηματικού ποσού προς το μη εισπραχθέν ποσό του ειδικού τέλους ακινήτων (1 τρισ. ευρώ) από άλλες πηγές με πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα είναι πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατο.
Ο αρεοπαγίτης, πριν απορρίψει το αίτημα του Δημοσίου, είχε δεχθεί στο γραφείο του το γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Χαρ. Θεοχάρη, τους συνηγόρους των Ενώσεων Καταναλωτών, που είχαν προσφύγει στο Πρωτοδικείο, Γ. Μυταλούλη και Γ. Κόκκα, καθώς και εκπρόσωπο της ΔΕΗ.
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Δημοσίου ανέφεραν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα εάν δεν εκδοθεί σήμερα προσωρινή διαταγή, αφού αύριο θα συζητηθεί η αίτηση αναστολής και αμέσως μετά ή μεθαύριο θα εκδοθεί η σχετική απόφαση.
Οι δικηγόροι των Ενώσεων ζήτησαν να μην εκδοθεί προσωρινή διαταγή από τον κ. Φουρλάνο, αλλά να αποφασίσει το αρμόδιο συμβούλιο του Αρείου Πάγου μετά τη αυριανή συζήτηση της αίτησης αναστολής του υπουργείου Οικονομικών.
Μεταξύ άλλων, η ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα, καθώς έχουν τυπωθεί ήδη τρία εκατομμύρια λογαριασμοί που περιλαμβάνουν το επίμαχο τέλος.
Ο αρεοπαγίτης από την πλευρά του αφού σημειώνει ότι το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει πως θα υπάρξει απώλεια εσόδων 1.000.000.000 ευρώ από την εφαρμογή της επίμαχης πρωτόδικης απόφασης, επισημαίνει πως ο κίνδυνος αυτός αναφέρεται από την πλευρά του υπουργείου εντελώς αόριστα χωρίς ειδική σύνδεση με τη ΔΕΗ, αλλά και χωρίς να αναλύει από πού προκύπτει το επίμαχο ποσό (1 τρισ. ευρώ), έτσι ώστε να είναι δυνατόν στοιχειωδώς να πιθανολογηθεί ο σχετικός κίνδυνος που επικαλείται ότι υπάρχει.
Ακόμη, σύμφωνα πάντα με τον αρεοπαγίτη, το υπουργείο δεν εξηγεί για ποιο λόγο η ζημιά που υποστηρίζει ότι θα υποστεί είναι μη επανορθώσιμη, ενώ πουθενά δεν αναφέρει εάν είναι δυνατή ή όχι η είσπραξη του επίμαχου ποσού (1 τρισ. ευρώ) μέσω άλλης διαδικασίας και όχι αποκλειστικά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, προκειμένου να μπορεί να εκτιμηθεί η βλάβη που επικαλείται το Δημόσιο.
Πέρα από όλα αυτά, όμως, σημειώνει ο κ. Φουρλάνος, είναι φανερό ότι καμία ζημιά και μάλιστα μη ευχερώς αναστρέψιμη μπορεί να επέλθει μέχρι το χρόνο έκδοσης της απόφασης επί της αίτησης αναστολής του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα συζητηθεί αύριο και η σχετική απόφαση θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.
Ως αόριστους απέρριψε ο κ. Φουρλάνος τους ισχυρισμούς της ΔΕΗ. Και αυτό γιατί η επιχείρηση δεν συγκεκριμενοποιεί την ανεπανόρθωτη βλάβη που υποστηρίζει ότι θα υποστεί από την απόφαση του Πρωτοδικείου. Σύμφωνα πάντα με τον αρεοπαγίτη, δεν συνδέονται με το αποτέλεσμα της απόφασης του Πρωτοδικείου οι ισχυρισμοί της ΔΕΗ για δυσλειτουργία των υποκαταστημάτων της, για χειρονακτική εργασία των υπαλλήλων της, για τη δημιουργία τεράστιων ουρών στα υποκαταστήματά της, για αναπροσαρμογή του μηχανογραφικού συστήματός της κ.λπ. Και καταλήγει ως προς τη ΔΕΗ ο κ. Φουρλάνος ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και μάλιστα μη ευχερώς αναστρέψιμος, για την επιχείρηση, καθώς η απόφαση επί της αίτησης αναστολής του υπουργείου Οικονομικών θα εκδοθεί πολύ σύντομα τις επόμενες ημέρες.
ΣΥΡΙΖΑ: Και με το ΕΕΤΗΔΕ η κυβέρνηση περιφρονεί τη Δικαιοσύνη
H παρέμβαση Στουρνάρα για τη συνέχιση της είσπραξης του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών δεν ενέχει μόνο πολιτική απαξία, αλλά εγείρει και ζητήματα αξιόποινης συμπεριφοράς, είχε δηλώσει νωρίτερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και κατηγορεί την κυβέρνηση για περιφρόνηση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.
Όπως υπογραμμίζει η κ. Κωνσταντοπούλου η εντολή του υπουργού Οικονομικών για μη εφαρμογή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το τέλος ακινήτων συνιστά άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να σεβαστεί το Σύνταγμα.
Όσο για τον ισχυρισμό του υπουργού ότι εάν δεν εισπραχθεί το τέλος από τη ΔΕΗ, θα επιβληθούν νέα μέτρα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τού υπενθυμίζει ότι «διαθέτει εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, τις οποίες επιλέγει, εντελώς αδικαιολόγητα, να μην αξιοποιεί: υποτίθεται ότι η γνήσια λίστα Λαγκάρντ “έρχεται” από τις 12 Οκτωβρίου 2012 από τη Γαλλία» και ο κ. Στουρνάρας, σχολιάζει η κ. Κωνσταντοπούλου, «μέχρι στιγμής, περιορίζεται να δηλώνει ότι την αναμένει»
Κατά την άποψή της, τέλος, «η μη ενεργοποίηση και εξάντληση κάθε προσφερόμενης διαδικασίας για τη φορολόγηση των μη φορολογηθεισών καταθέσεων στο εξωτερικό, συνιστά απιστία σε βάρος του Δημοσίου» και «αφαιρεί κάθε δικαίωμα φορολογικής επιβάρυνσης των κατ’ επανάληψη φορολογηθέντων πολιτών, επιβάρυνσης που συνιστά παραβίαση του άρθρου 4 του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι οι πολίτες συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη “χωρίς διακρίσεις και ανάλογα με τις δυνάμεις τους”, όπως επισημαίνεται και στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών».
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Κόλαφος για το Γ. Στουρνάρα
«Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της» δήλωσε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς. «Η απόφαση του Αρείου Πάγου να απορρίψει το αίτημα της κυβέρνησης για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του πρωτοδικείου για το χαράτσι της ΔΕΗ αποτελεί κόλαφο για τον κ. Στουρνάρα που τώρα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του» πρόσθσε.
ΚΚΕ: Παράνομο, άδικο και εκβιαστικό το τέλος ακινήτων
Παράνομο, άδικο και εκβιαστικό χαρακτηρίζει το τέλος ακινήτων το ΚΚΕ ζητώντας να καταργηθεί άμεσα και από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και από την εφορία.
Παράλληλα σχολιάζοντας την προσφυγή της κυβέρνησης στον Αρειο Πάγο το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προκαλεί κάθε μέρα και περισσότερο τα λαϊκά στρώματα, επιχειρώντας με κάθε τρόπο να εμφανίσει ως νόμιμο το «χαράτσι» που στέλνει μέσω της ΔΕΗ.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>