«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Εξημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπω. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπω. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Μαθήματα Προπαγάνδας – Σιωπηρές παραδοχές

Ιφικράτης Αμυράς

Σε κάθε ιδεολογική σύγκρουση με τους εχθρούς του Ελληνισμού, πρέπει να αναλύουμε προσεκτικώς τις σιωπηρές παραδοχές που χρησιμοποιεί ο εχθρός μας.

Με τον όρο σιωπηρές παραδοχές εννοούμε ό,τι υπονοεί αλλά δεν επεξηγεί ο εχθρός μας. Οι σιωπηρές παραδοχές δημιουργούν νοητούς άξονες πάνω στους οποίους ο εχθρός θεωρεί ότι πρέπει να κινείται η δική μας σκέψη.
Ύστερα ο εχθρός φορτίζει τα δύο άκρα των νοητών αξόνων με μία θετική εικόνα και μία αρνητική. Τότε έχουμε τον σχηματισμό ενός συνειρμικού άξονος.
Ο εχθρός είναι γνωστόν ότι αρκετές φορές χρησιμοποιεί τον συνειρμικό άξονα ενότητα-διχασμός για να μας φέρει σε δύσκολη θέση. Λέει για παράδειγμα, «εσείς οι ειδωλολάτρες με αυτά που κάνετε διχάζετε το έθνος». Ο χριστιανός, σιωπηρώς υπονοεί ότι οι Έλληνες πρέπει να ενωθούν με την ιουδαϊκή του αίρεση.
Θα ήταν λάθος από την πλευρά των Ελλήνων να προσπαθήσουν να απολογηθούν πάνω στον συνειρμικό άξονα ενότητα-διχασμός, εκτός και αν ευθέως δηλώσουμε ότι ναι, θέλουμε τον διχασμό διότι δεν ανήκουμε στο ίδιο έθνος.
Η άλλη λύση είναι η αλλαγή συνειρμικού άξονος. Απαντούμε στον χριστιανό ως εξής: οι Έλληνες θα πολεμήσουν τον κατακτητή ιουδαιοχριστιανισμό, δεν πρόκειται να υποταχθούν. Εδώ σιωπηρώς χρησιμοποιούμε τον συνειρμικό άξονα αντίσταση-υποταγή.
Με αυτό τον τρόπο δίνουμε την ιδεολογική μάχη στον δικό μας συνειρμικό άξονα και εξαναγκάζουμε τον χριστιανό να απολογηθεί αυτός για την εισβολή και κατοχή της Ελλάδος και όχι να απολογηθούμε εμείς, επειδή δεν υποτασσόμαστε στην ιουδαϊκή του αίρεση.
Άλλη σιωπηρή παραδοχή που χρησιμοποιούν οι εχθροί του Ελληνισμού, είναι όταν λένε, «είσαι ρατσιστής». Αυτομάτως δημιουργούν έναν συνειρμικό άξονα, όπου στην μία άκρη στέκονται οι αντιρατσιστές και στην άλλη οι ρατσιστές. Οι εχθροί μας τρέχουν πρώτοι να καθίσουν στην καρέκλα του αντιρατσιστού, και αφήνουν σε μας την καρέκλα του ρατσιστού.
Κάποιοι Έλληνες προπαγανδιστές συνιστούν την τεχνική της αντιστροφής. Δηλαδή πριν προλάβει ο μισέλλην να μας επιτεθεί, να τον αποκαλούμε εμείς πρώτοι ρατσιστή.
Είναι μία καλή τεχνική, αλλά έχει το μειονέκτημα ότι ανακαλεί στην μνήμη του Λαού τα εννοιολογικά πλαίσια του εχθρού. Δηλαδή δίνουμε την μάχη πάνω στον συνειρμικό άξονα ρατσιστής – αντιρατσιστής και παλεύουμε ποιός θα καθήσει πρώτος στην καρέκλα του αντιρατσιστού, ώστε να κατηγορήσουμε τον εχθρό μας για ρατσισμό.
Η σωστή κατ’ εμάς τεχνική είναι η αλλαγή συνειρμικού άξονος. Χρησιμοποιούμε την σιωπηρή παραδοχή γενοκτονία – υποβιβασμός της Ελληνικής Φυλής. Δηλαδή πριν προλάβει ο εχθρός να μας κατηγορήσει για ρατσισμό, τον κατηγορούμε για γενοκτονία της Ελληνικής Φυλής. Τον κατηγορούμε ότι θεωρεί την Ελληνική Φυλή κατωτέρα των άλλων φυλών.
Μία παρόμοια σιωπηρή παραδοχή κάνουν οι εχθροί μας όταν χρησιμοποιούν τον άξονα διεθνιστής – εθνικιστής. Είναι παρόμοιος με τον άξονα ρατσιστής – αντιρατσιστής. Δεν έχει νόημα να απολογούμαστε πάνω στον συνειρμικό άξονα του εχθρού, εκτός και αν θέλουμε να καυτηριάσουμε τον διεθνισμό συνδέοντάς τον με την παγκοσμιοποίηση.
Μία καλή τεχνική είναι η επιλογή του συνειρμικού άξονος, προδότης – πατριώτης. Ταυτίζουμε τον διεθνιστή με τον προδότη. Τσακίζουμε κάθε προσπάθεια του εχθρού να φορτίζει με αρνητικούς όρους τα Ελληνικά ιδεώδη, φορτίζοντας με αρνητικούς όρους τις μισελληνικές του δοξασίες.
Πρέπει να καταπολεμήσουμε την σιωπηρή παραδοχή που χρησιμοποιούν οι εχθροί μας στον συνειρμικό άξονα Ευρωπαϊκή Ένωση – Εθνικισμός. Εδώ η προπαγάνδα του εχθρού υπονοεί ότι από την μία μεριά υπάρχει η ευρωπαϊκή ενότητα, και από την άλλη μεριά ο απομονωτικός εθνικισμός/φασισμός.
Αλλάζοντας συνειρμικό άξονα, απαντούμε ότι από την μία μεριά υπάρχει ο ιμπεριαλισμός και η αποικιοκρατία(=Ευρωπαϊκή Ένωση) και από την άλλη μεριά ο Εθνικός Αυτοπροσδιορισμός και η Εθνική Ανεξαρτησία.
Και πάλι θεωρούμε λάθος να απολογείται κάποιος Έλλην πάνω στον συνειρμικό άξονα του εχθρού, προσπαθώντας να πεί ότι δεν είναι εθνικιστής, φασίστας κλπ, και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποκτήσει υπερβολικές δικαιοδοσίες. Τραγικό λάθος.
Πρέπει να κατηγορούμε την Ε.Ε. για ιμπεριαλιστική κτηνωδία. Για αποικιοκρατική συμπεριφορά. Να διεγείρουμε το μίσος των λαών γι’ αυτό το νεοβυζαντινό έκτρωμα. Ο σωστός άξων που χρησιμοποιούμε σιωπηρώς είναι αποικιοκρατία – ανεξαρτησία.
Μία άλλη σιωπηρή παραδοχή που χρησιμοποιείται συχνά από άθεους ή «ελληνοκεντρικούς» ή αμόρφωτους «εθνικούς» είναι το δίπολο δόγμα – ελευθερία. Εδώ οι εχθροί μας υπονοούν ότι η Ελληνική Θρησκεία δεν έχει δόγμα, και ότι το δόγμα αντίκειται στην ελευθερία της σκέψεως.
Ο σωστός συνειρμικός άξων που πρέπει να χρησιμοποιούμε σε απάντηση είναι, οργανωμένος πόλεμος – αποδιοργάνωση. Όσοι μιλούν κατά του Ελληνικού θεολογικού δόγματος το κάνουν είτε διότι δεν το γνωρίζουν είτε διότι αρέσκονται σε αυτό που λαϊκώς αποκαλείται «χύμα κατάσταση». Έκαστος κάνει ό,τι θέλει και πράττει ό,τι θέλει, χωρίς συνοχή και οργάνωση. Χωρίς ανάληψη ευθυνών για το μέλλον του Έθνους.
Το ομότροπον, το ομόθρησκον, το όμαιμον, το ομόγλωσσον, δεν υπάρχει για τους «ελληνοκεντρικούς» εχθρούς μας. Αποκρύπτουν την αποστασία τους από τον Ελληνικό Λόγο με πομφόλυγες περί ελευθερίας του λόγου.
Κάλλιστα ένας χριστιανός μπορεί να πεί ότι έχει την ελευθερία να επιλέξει την ιουδαϊκή αίρεση των ναζωραίων ως θρήσκευμα, και φυσικά ο ηλίθιος «ελληνοκεντρικός» θα του απαντήσει, «βεβαίως, εμείς οι Έλληνες σεβόμαστε την ελευθερία σου, δεν είμαστε δογματικοί».
Επειδή η «ελληνοκεντρική» βλακεία δεν έχει όρια, εξηγούμε ότι σκοπός του ιδεολογικού πολέμου είναι να εκβιάσουμε τον εχθρό να υποταχθεί στις ιδέες μας, και όχι να του παραχωρούμε επιχειρήματα να απορρίπτει τις δικές μας ιδέες.
Η Ελληνική Θεολογία αποτελεί πνευματικό όπλο και όσοι δεν αποδέχονται τα αξιώματά της αποδιοργανώνουν τον Ελληνισμό. Αυτός είναι ο σωστός συνειρμικός άξων.
Ένας άλλος νοητός άξων που έχουν δημιουργήσει οι εχθροί μας είναι το δίπολο ελεύθερη αγορά – προστατευτισμός. Φορτίζουν με θετικούς όρους την ελεύθερη αγορά, ενώ χλευάζουν τον προστατευτισμό και καλούν τον Ελληνικό Λαό να αποφεύγει τον προστατευτισμό σαν την πανώλη.
Μπορούμε να υπερασπιστούμε τον προστατευτισμό με το να συνδέσουμε την έννοια του προστατευτισμού με την υπεράσπιση της Πατρίδος στον οικονομικό πόλεμο.
Μπορούμε να απαντήσουμε λέγοντας ότι προστατεύουμε την Ελληνική οικονομία από επιθέσεις. Όμως το σωστό είναι να αλλάξουμε συνειρμικό άξονα και να πούμε ότι το δίλημμα είναι αθρόες εισαγωγές – εξαγωγική κατεύθυνση της οικονομίας.
Κατηγορούμε όσους μιλούν για ελεύθερη αγορά, ότι θέλουν να μετατραπεί η Ελλάδα σε οικονομική αποικία των ξένων. Ενώ εμείς που θέλουμε τον προστατευτισμό θέλουμε εξαγωγική κατεύθυνση της οικονομίας.
Στις δυτικές χώρες όπου έχει επικρατήσει η παρασιτική, χάρτινη οικονομία, χρησιμοποιείται το δίπολο, ισχυρό – αδύναμο νόμισμα. Το χρησιμοποιούν κατά κόρον οι αμερικανοί χρηματοοικονομικοί αναλυτές. Θεωρούν ότι το δολλάριο όταν ανατιμάται είναι «ισχυρό», ενώ όταν υποτιμάται είναι «αδύναμο».
Στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον αυτός ο προπαγανδιστικός άξων στην περίοδο Κώστα Σημίτη, για να πεισθεί ο Ελληνικός Λαός να εγκαταλείψει την «αδύναμη» δραχμή και να υιοθετήσει το «ισχυρό» ευρώ.
Ακόμη και σήμερα, παρά την επικείμενη διάλυση της ευρωζώνης, τα ευρωγιουσουφάκια χρησιμοποιούν το παραμύθι του ισχυρού ευρώ, και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον Ελληνικό Λαό λέγοντας ότι δεν πρέπει να επιστρέψουμε στην «αδύναμη» δραχμή.
Η δική μας απάντηση είναι αλλαγή συνειρμικού άξονος. Ο σωστός άξων είναι, ακριβό – φθηνό νόμισμα. Το ευρώ είναι ακριβό νόμισμα και καταστρέφει την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας, ενώ η δραχμή είναι φθηνό νόμισμα και βοηθά την ανταγωνιστικότητά μας.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι Κινέζοι διατηρούν το γουάν σε χαμηλά επίπεδα, δηλαδή έχουν φθηνό νόμισμα, αδιαφορώντας για τον άξονα ισχυρό – αδύναμο νόμισμα. Οι Κινέζοι θέλουν φθηνό γουάν για να υποβοηθά τις εξαγωγές τους.
Πρέπει να τσακίσουμε την προπαγάνδα του εχθρού χρησιμοποιώντας τον άξονα, ακριβό ευρώ – φθηνή δραχμή.
Μία σιωπηρή παραδοχή, αγαπητή στους ελαφρόμυαλους, «ελληνοκεντρικούς» είναι το δίπολο ανεξιθρησκεία – θεοκρατία. Οι εχθροί μας υπονοούν ότι η θρησκευτική συνοχή σημαίνει θεοκρατία, ενώ η εθνική διάλυση σημαίνει ανεξιθρησκεία.
Κάθε θρησκεία παράγει πολιτικά πρότυπα. Οι ισλαμιστές μεταφέρουν στην γη το θεολογικό τους μοντέλο(υποβιβασμός γυναικών, προσκύνημα πιστών όπως οι δούλοι, κλπ). Είναι λάθος να αποδέχεται ένας Έλλην στο θρήσκευμα την ανεξιθρησκεία προκειμένου να μην κατηγορηθεί ως οπαδός της θεοκρατίας.
Αν δώσουμε την ιδεολογική μάχη πάνω στον συνειρμικό άξονα ανεξιθρησκεία – θεοκρατία θα βρεθούμε στην γελοία θέση να αποδεχτούμε την ελευθερία προσηλυτισμού Ελλήνων πολιτών στο Ισλάμ μέσα στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με ομαδική αυτοκτονία του Ελληνικού Έθνους.
Ο σωστός συνειρμικός άξων είναι ομοιογένεια – εθνική αλλοίωση. Δεν επιτρέπουμε την θρησκευτική διάσπαση του Ελληνικού Έθνους. Η Ελληνική Θρησκεία καθορίζει την εθνική ταυτότητα.
Άλλη εθνική ταυτότητα θα έχουμε αν επικρατήσει η Ελληνική Θρησκεία επί των Ελλήνων, και άλλη αν εξισλαμιστούν οι Έλληνες.
Ιφικράτης Αμυράς
http://iphicratisamyras.blogspot.com