«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σταράτα, χωρίς σάλτσα!

Κατ’ αρχήν πολιτική συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης ύψους 44 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα εκτιμούν ότι θα υπάρξει στο αυριανό Eurogroup Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, τονίζοντας ωστόσο ότι… τα κεφάλαια αυτά θα δοθούν στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι εναπομείναντες όροι, Ποιοι όροι;

Μα τα λουκέτα που παρέδωσαν στους Έλληνες προδότες για τις αλυσίδες μας!

Τελικά, τα ομόλογα που έχουν σήμερα στα χέρια τους τα ασφαλιστικά ταμεία, από 18,7 δισ. ευρώ που άξιζαν προ «κουρέματος», σήμερα αξίζουν μόνο… 4,7 δισεκατομμύρια, αν τα ρευστοποιήσουν! Η κυβέρνηση τους έφαγε 14 ολόκληρα δισεκατομμύρια, τα τρία τέταρτα, το 75% των αποθεματικών τους!
Κάνανε και κάνουνε στις πλάτες του εργαζόμενου πολιτικές αλχημείες και αλητείες, χαρίζοντας τα λεφτά που έπρεπε να δώσουν από το δικό τους μερίδιο οι εργοδότες, τους χαρίζανε φόρους  και δάνεια από τα λεφτα που έχει αποταμιεύσει πάλι ο εργαζόμενος, τα τρώνε και αυτά ρίχνοντας έξω τις επιχειρήσεις και τώρα πρέπει να τους σώσουμε πεθαίνοντας εμείς και τα καινούργια δάνεια θα τα πάρουν πάλι αυτοί και θα πάρουν το δικό μας σπίτι αν δεν πληρώσουμε τους τοκογλύφους! Σου λένε δεν έχει σχολεία, κοινωνικές παροχές, εργασία,  ούτε φάρμακα και νοσοκομεία πέθανε!

Και θα σου πουν ξεδιάντροπα με τα δικά σου λεφτά που τα έκλεψαν, δεν έχει σύνταξη!

Σε αυτούς υπακούς;;;

Η πολιτική συμμορία που μας κυβερνάει όπως είναι γνωστό προχώρησε (με τα Βαΐων και κλάδων) στο… περίφημο κούρεμα του χρέους το οποίο όμως αφορούσε σε μεγάλο ποσοστό αυτό που ανάφερε ο κ. Γ. Δελαστίκ. Ένα άλλο ποσοστό αφορούσε όσους Έλληνες ΠΟΥ εμπιστεύτηκαν το περίφημο σλόγκαν τους «Με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου»για την αγορά ομολόγων που στο τέλος κατάντησαν κουρελόχαρτα με αξία υποβαθμισμένη σε πολλές περιπτώσεις 70% και 80%.
Βέβαια αυτή την αθλιότητα την παρουσίασαν σαν επιτυχία στο εσωτερικό της χώρας ενώ η επιτυχία αυτή αφορούσε τους έξωθεν τραπεζικούς τοκογλύφους στους οποίους ούτε «χτένισμα» δεν έκαναν αλλά αντιθέτως τους διασφάλισαν με το Αγγλικό δίκαιο (αν τα πράγματα ζορίσουν) το δικαίωμα να κατάσχουν όλη την … Ελλάδα.
Πραγματικά ζούμε υπό το καθεστώς αδίστακτων ανθρώπων οι οποίοι κατάντησαν την χώρα Μπανανία και Προτεκτοράτο των Γερμανών και των «λοιπών συγγενών» αφού επιτρέπουν να μας ελέγχουν (ουσιαστικά να μας κυβερνούν) ούτε καν οι ίδιοι, δηλ. Μέρκελ, Ολάντ κ.λπ.) αλλά οι υπάλληλοι τους.(οι περίφημοι Τροικανοί.)

Αυτών παραπάνω την νομιμότητα νομιμοποιείς;;;

Με πιάνει θλίψη για την περίοδο που βίωσα σαν μαθητής, σαν σπουδαστής, σαν εργαζόμενος, σαν γονιός δηλ. αυτή της περίφημης μεταπολίτευσης όπου τόσα εκατομμύρια Έλληνες πίστεψαν σε ψεύτικα συνθήματα και έδωσαν την ευκαιρία σε ξεβράκωτους πολιτικούς απατεώνες να τον κλέψουν και να υποθηκεύσουν το μέλλον του οδηγώντας τον στην εξαθλίωση.
Τι να πρωτοθυμηθούμε το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», το «Έξω οι βάσεις του θανάτου», το «Περήφανα γηρατειά» ή την μεθοδική αποβιομηχανοποίηση της χώρας, τις ύποπτες καταστροφικές φωτιές την δεκαετία του 80’ στα μεγάλα Ελληνικά πολυκαταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, τις μαϊμού επιδοτήσεις (πολλές για διακοπή της καλλιέργειας ορισμένων αγροτικών προϊόντων) οι οποίες έδιωξαν τον νέο αγρότη από το χωράφι και τον έκαναν «αραχτό» ιδιοκτήτη καφετερίας στην πλατεία του χωριού. Τι να πω για την αθρόα και εγκληματική λαθρομετανάστευση (μετά το 1991) που έδωσε την ευκαιρία στους μεγαλοεργολάβους και προς χάριν του υπερβολικού κέρδους να κατεβάσουν το κόστος για τα Ολυμπιακά έργα. Βέβαια εκ των υστέρων ακούσαμε ότι το κόστος των συγκεκριμένων έργων διπλασιάστηκε και σε ορισμένες περιπτώσεις τριπλασιάστηκε αλλά να είστε σίγουροι ότι αυτά αφορούσαν και τις παχυλές μίζες των υπευθύνων πολιτικών και μεγάλων (σε θέσεις) κρατικών υπαλλήλων. Το κόστος έφτασε όπως λέει ο πουλημένος Σταικούρας τα 8,5 δισεκατομμύρια!
Τι να πούμε για την περίφημη κλοπή εκατοντάδων χιλιάδων μικροεπενδυτών στην περίφημη φούσκα του χρηματιστηρίου και την μετέπειτα είσοδο μας με χαλκευμένα στοιχεία όπου με μια απίστευτη ισοτιμία Ευρώ και δραχμής εν μία νυκτί τριπλασίασαν το κόστος ζωής μας.
Πως να εξηγήσω την μακαριότητα, την αδράνεια και την φυγή του Κωστάκη Καραμανλή ο οποίος παρέδωσε στον κ. Λεφτά υπάρχουν και ο οποίος ξεκίνησε τουρνέ ανά τον κόσμο για να διαλαλήσει ότι κυβερνά ένα διεφθαρμένο λαό οδηγώντας μας εσκεμμένα και με δόλο στην αγκαλιά του Δ.Ν.Τ και των άλλων Ευρωπαίων κοράκων!
Τέλος τι να πω για την σημερινή τριάδα των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέληδων οι οποίοι για άλλη μία φορά υπέκλεψαν την ψήφο μας λέγοντας ο καθείς μία λέξη ή μία φράση τις γνωστές «αναδιαπραγμάτευση» ο πρώτος, «επιμήκυνση» ο δεύτερος και «κόκκινες γραμμές» ο τρίτος.
Για αυτό λοιπόν αγαπητοί συνταξιούχοι (που στην πλειονότητα σας τους ψηφίσατε από φόβο) μη σας κάνει εντύπωση που σας κόβουν κι άλλο την σύνταξη και υποβαθμίζουν η μάλλον βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή σας. Τα λεφτά τα φάγανε (κοινώς τα έκλεψαν) και δεν υπάρχει σάλιο όπως έλεγε ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Λοβέρδος.

Για αυτό ήρθε η ώρα να τους πηδήξετε χωρίς σάλιο!

Η λύση λοιπόν αν θέλουμε να ξανακερδίσουμε τις ζωές και την χώρα μας είναι να πάρετε τις μαγκούρες σας, τα παιδιά και τα εγγόνια σας και όλοι μαζί να γίνουμε ένα ποτάμι οργής για να τους … εξαφανίσουμε για πάντα … από το προσκήνιο και το παρασκήνιο!

Όλα τα βάσανα των στραγγισμένων Ελλήνων.

 ΜΜΕ, κατοχική κυβέρνηση, Ευρωπαίοι, ΔΝΤ, και η κουτσή Μαρία μιλούν ότι τα λεφτά θα έρθουν! Δεν λένε όμως ότι για το λαό ούτε σεντς, δεν λένε ότι όλα αυτά που μας δίνουν είναι για να τα πάρουν πίσω αμέσως με τους ποιο σκληρούς Όρους για τους τόκους τους, όχι για το χρέος, για τους τόκους! Ποιος θα πληρώσει τους τόκους όχι αυτοί που έχουν, όχι αυτοί που τα έφαγαν, όχι αυτοί που κερδοσκοπούσαν, αλλά ο μαλάκας ο πεθαμένος Έλληνας! Αυτός που ήταν νομοταγής, αυτός που δεν επιδίωκε κότερα και λούσα, αυτός που δεν έψαχνε να μιμείται τον μοντέρνο της μόδας, αυτός που ενδιαφερόταν για μια κοινωνία Ελλήνων δημοκρατικών πολιτών, πολιτισμένων, με ανθρώπινα αισθήματα! Έρχονται σήμερα όλα τα αποβράσματα, οι μορφωμένοι και αμόρφωτοι κοινωνικά όλης της οικουμένης και τον φτύνουν, τον συκοφαντούν, του λένε ότι είναι και μαλάκας που σκέπτεται πατριωτικά και τίμια!

Όλα καλά έχουμε και αυτούς που τα ξέρουν όλα, τα κρίνουν όλα και όλους, αλλά δεν κάνουν καμία πρόταση!

Μας λένε οι 300 είναι προδότες, καμία αντίρρηση, μας λένε ότι όλα τα κινήματα οι αρχηγοί είναι και αυτοί βρόμικοι, καμία αντίρρηση, δεν μας λένε όμως πως θα επιβιώσουμε, πως θα αναστηθούμε, πως θα σωθούμε;
Δεν είναι καιρός για θυσίες και πατριωτισμούς σου λένε, δεν βλέπεις την συγκυρία και σταυρώνουν τα χέρια μοιρολατρικά και αρκούνται στην στείρα κριτική!
Και ο Γολγοθάς μεγαλώνει, άμα τους πεις ότι κολυμπάμε στα σκατά και βάζουμε αρωματάκια για την βρόμα! Και σε λένε αμόρφωτο, μπανάλ, γιατί τα σκατά τα λες λαϊκά, δεν τα λες εξευγενισμένα ακαθαρσίες των δίποδων ζώων, Τους μάρανε η ευγένεια και δεν τους ενδιαφέρει που τους λένε προδότες, δούλους, απατεώνες, και άλλα!
Όλα αυτά δεν ήρθαν ουρανοκατέβατα, ήρθαν γιατί κάναμε εκπτώσεις στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον ανθρωπισμό, στα δικαιώματα τα δικά μας και των άλλων, με μια λέξη βάλαμε το εγώ μας και ξεχάσαμε το εμείς.
Γιατί τα ξανά λέω όλα τα παραπάνω; Τα λέω γιατί δεν έχουμε πλέον επιλογές και την πολυτέλεια να περιμένουμε ότι κάτι θα συμβεί από μόνο του, το τέλος είναι καλά σχεδιασμένο θα πεθάνουν οι πολλοί και θα μείνουν οι ολίγοι, γιατί οι καιροί που σε χρειαζόταν για δούλο, εργάτη το λένε, πέρασε, κάνανε τα κουμάντα τους με την δική μας βοήθεια και ανευθυνότητα και έχουν δούλους φτηνούς από όλες τις φιλές του κόσμου! Η παγίδα είναι ότι ο καθένας λέει εγώ δεν είμαι σε αυτούς που θα δυστυχήσουν και αδιαφορούν για αυτούς που ήδη πεθαίνουν και δυστυχούν.

Και ερχόμαστε στο ερώτημα για την αιτία που γράφτηκε αυτό το άρθρο.

Ποιος με ποιους και πότε κύριοι εσείς που απορρίπτεται και κρίνετε τα πάντα χωρίς καμία πρόταση θα ελευθερωθούμε, θα σωθούμε, θα αναστηθούμε;
Όταν δεν βγάζουμε τα στήθια μας στον κίνδυνο να μετρηθούμε πόσοι είμαστε; Και ίσως τρομάξουμε και τους προδότες και γλιτώσουμε.
Ίσως κάποιοι να πουν ότι είμαι έξω από τον χορό; Θα τους πω ότι είμαι γεμάτα μέσα στον χορό και για αυτό έχω και γνώμη και πρόταση.

Θα την επαναλάβω.

Δεν με ενδιαφέρει ποιος την ενστερνίζεται από τα κόμματα ή από τα κινήματα, αυτήν την πρόταση με μικρό αλλαγές την λέω φωναχτά αναλαμβάνοντας την ευθύνη μου σχεδόν δυο χρόνια.
Γενική πολιτική απεργία και στάση πληρωμών μέσα και έξω. Εκτός από ένα ελάχιστο ποσόν μόνο για τις άμεσες ανάγκες του λαού του στρατού και της υγείας.
Προσωρινή λαϊκή κυβέρνηση μαζί με τον στρατό, ποτές χωρίς το στρατό, το πολύ εξάμηνης διάρκειας.
Διαμόρφωση ενός δημοκρατικού και πολιτισμένου συντάγματος μέσα από εθνοσυνελεύσεις και δημοψηφίσματα με απόλυτη προτεραιότητα στον έλεγχο από το λαό με 80% πλειοψηφία και δημοψήφισμα για οποιαδήποτε αλλαγή στο σύνταγμα θα χρειάζεται.
Απλή αναλογική  και με λίστα αρίστων ή εκλογές σε μόνιμη βάση και θα προστατεύεται από το σύνταγμα και όχι από τις ανάγκες τις οποίες θα γεννούν κάποιοι ανώμαλοι πολιτικά.
Μην με ρωτήσετε τι θα γίνει πως θα κυβερνηθούμε, το είπα, μια επιτροπή επαναστατική που θα συμμετέχει ο λαός και ο στρατός.
Μην με ρωτήσετε πως θα γίνει, πώς θα το αρχίσει, και διάφορα τέτοια, υπάρχουν 3 εκατομμύρια λαός καταμετρημένος, άσε πόσοι είναι αυτοί που ακόμα δεν έχουν καταγραφεί, 2 εκατομμύρια άνεργοι, και 1 εκατομμύριο μικρό επαγγελματίες, αυτοί ξεκινούν και ζώνουν την βουλή και ακολουθούν όλοι οι άλλοι. Όμως αυτά τα τρία εκατομμύρια πρέπει να βρεθούν μαζεμένοι όλοι έξω από την βουλή να την αποκλείσουν, και όχι 100 χιλιάδες. Τότε μόνο θα έρθει και ο στρατός σε συμπαράσταση. Τότε θα κατεβάσουν τα όπλα και οι αστυνομικοί, τότε θα συμβεί η σωτηρία, τότε θα ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν οι προδότες.
Αν δεν ξεκινήσουμε τώρα για την επανάσταση το επόμενο βήμα με μαθηματική ακρίβεια είναι το πλιάτσικο, και ο ένας εναντίον του άλλου δίκαιου και αδίκου! Πως λέγετε αυτό με απλά λόγια; Ανεβαίνουμε το τελευταίο σκαλοπάτι προς τον εμφύλιο και αφανισμό!
Όλα τα μπλοκ-ιστοσελίδες θα φέρουν μεγάλη ευθύνη που δεν ασχολούνται να ενημερώσουν σωστά και κατανοητά τους νέους για την πραγματικότητα και τον κίνδυνο από τι στιγμή που τα ΜΜΕ είναι όλα πατόκορφα πουλημένα και προδοτικά.
Οι τοπικές κοινωνίες πανελλαδικά πρέπει να στείλουν έξω από την βουλή την ίδια ημέρα και ώρα τρία εκατομμύρια λαού και θα ακολουθήσουν θέλουν δεν θέλουν και οι άλλοι.
Δυστυχώς ηγέτης ή ηγέτες που θα πουν από αύριο δεν κουνιέται φίλο δεν υπάρχουν και αυτοί που υπάρχουν φοβούνται όχι για την ζωή τους αλλά να μην θυσιαστούν άδικα χωρίς κανένα όφελος.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

3 comments to Σταράτα, χωρίς σάλτσα!

  • dimitris

    Ο διάλογος διαμείβεται σε ορεινό χωριό της Κρήτης…

    -Μπρε συ σύντεκνε κατέχεις γιάντα σε φώναξα επαέ;

    -Γιάντα μωρέ Σηφαλιό;

    -Μωρέ σύντεκνε Μανούσο, στο χωριό λένε πως κάνεις πράματα άσκημα.

    -ίντα λένε δηλαδή;

    -Επήγες λέει στην τράπεζα και γύρευγες επιδοτήσεις πέντε χρονών. Αλήθεια είναι μωρέ; Εμένα μου βάλανε μόνο την πρώτη δόση τσ επιδότησης για την περασμένη χρονιά και συ πας και γυρεύγεις πέντε χρονών επιδότησεις;

    -Γιάντα, μωρέ Σηφαλιό, να μη τσι γυρέψω; Ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος δεν επήρανε επιδοτήσεις για τα κόμματα τως για τα επόμενα 5- χρόνια; Γιάντα να μη πάρω κι εγώ μπροστά τσ επιδοτήσεις;

    -Μα ίντα λες μωρέ σύντεκνε Μανούσο; Κι ανέ πουλήσεις μωρέ τα λιόφυτα τον άλλο χρόνο θες επιδοτήσεις ενώ δε θα χεις λιόφυτα;

    -Ντα ο Βενιζέλος με το Σαμαρά θα χουν κόμματα σε πέντε χρόνια και τσι παίρνουν;

    – Ετσά που μου το λες, θαρρώ πως έχεις δίκιο σύντεκνε. Μα λένε κι άλλα κακά πράματα για σένα σύντεκνε.

    – Ίντα άλλο λένε δηλαδή;

    – Πως έκλεψες μωρέ όλο το χωριό, όταν ήσουνα πρόεδρος στην κοινότητα.

    – Ε, και πόσοι είναι μωρέ σύντεκνε στο χωριό; Διακόσιοι νομάτοι; Οι άλλοι μωρέ κλέφτουνε δέκα εκατομμύρια Έλληνες κι εγώ σε πείραξα;

    – Ναι μα έχουνε στοιχεία πως είσαι κλέφτης κι απατεώνας.

    – Εντάξει, άμα είναι ετσά θα καλέσω όλο το σόι μου να κάμω μια εξεταστική κι ανέ πούνε τα αδέρφια μου πως είμαι κλέφτης να με πάνε στα δικαστήρια.

    – Μα ίντα λες μωρέ σύντεκνε;

    – Γιάντα αυτοί εκειά πάνω, οι κλέφτες λέω, δεν πάνε τσι εξεταστικές και κάνουνε πως κουβεδιάζουνε και δεν έχουνε πάει κιανένα κλέφτη στα δικαστήρια, γιατί έχουνε, λέει, μόνο πολιτική ευθύνη. Ετσά εγίνηκε και με μένα, έκλεψα δε λέω, μα τα «αδέλφια» μου δε με πήγανε στα δικαστήρια. Πάντως αναλαμβάνω κι εγώ τσι πολιτικές μου ευθύνες.

    – Σα να χεις δίκιο μωρέ σύντεκνε Μανούσο και σε τουτονά το πράμα. Μα λένε κι άλλα πράματα κακά. Έχεις μωρέ στη δούλεψη σου τόσους εργάτες και τσι βάνεις συνέχεια να σε πληρώνουν αυτοί, αντί να τσι πληρώνεις εσύ, γιατί αλλιώς λέει, δε θα έχουν δουλειά. Είναι σωστά πράματα αυτά να εκμεταλλεύεσαι και να κλέβεις μωρέ, φτωχούς αθρώπους;

    – Μωρέ, σύντεκνε Σήφη, εγώ δεν τσι πλερώνω να μην κακομαθαίνουνε και να γίνουν μιαολιά ανταγωνιστικοί. Ετσά δε κάνουνε κι οι κυβερνήτες μας; Έχουνε τσ αθρώπους και δουλεύουνε μα δε τσι πλερώνουνε για να γενούνε λέει, ανταγωνιστικοί.

    – Ναι, μα εσύ τους παίρνεις κι από πάνω, όσα έχουνε μαζώξει για τα κοπέλια τους.

    – Γιάντα οι κυβερνήτες μας ίντα κάνουνε; Μωρέ σύντεκνε δε κλέβω τα αθρώπους εγώ, μόνο τσι βάνω και κάνουνε «θυσίες»!!!

    – Μα ίντα λες μωρέ σύντεκνε, τρεζάθηκες; Ίντα είναι αυτές οι παπαρδέλες που λες;

    – Εγώ τρεζάθηκα ή οι κυβερνήτες μας. Εκείνοι κλέβουνε όλο τον κόσμο και λένε πως κάνουνε οι Έλληνες «θυσίες». Ετσά κάνω και γω. Να ναι μωρέ καλοί ανθρώποι οι εργάτες μου και να κάνουνε «θυσίες»!!!

    – Θαρρώ πως κι εδά έχεις δίκιο, σύντεκνε. Μα σου πάει μωρέ σύντεκνε Μανούσο, να πεινούνε οι εργάτες σου και συ να παίρνεις οκτώ χιλιάρικα το μήνα και να χεις τζάμπα κούρσες και σπίτια;

    – Εδά, όμως θαρρώ σύντεκνε Σήφη πως είσαι … «λαϊκιστής»!!! ε, ίντα θες εδά πεινούνε οι εργάτες να πεινώ κι εγώ;

    – Αλίμονο, σύντεκνε, αλίμονο…μα κατέχεις κι ίντα άλλο λένε; Επούλησες μωρέ όλα τα μετόχια σου κι όλα τα βοσκοτόπια που είχες στο χωριό τσι Γερμανούς να βάλουνε καθρέφτες για να ζεσταίνονται το χειμώνα; Αλήθεια είναι μωρέ σύντεκνε;

    – Ψόμματα λένε, σύντεκνε. Πράμα δεν επούλησα, τους τα χάρισα μωρέ. Κι είναι και ψόμματα πως είναι δικά μου τα μετόχια και τα βοσκοτόπια. Των χωριανών μου είναι. Και να σου πω κι άλλο ένα ψόμμα που λένε; Δε θα βάλουνε μόνο καθρέφτες μόνο θα βάλουνε και ανεμόμυλους να παίρνουνε ρεύμα. Θωρρείς μωρέ πως όλο ψόμματα λένε; Και αυτά σε πειράξανε μωρέ, σύντεκνε; Επαέ, οι κυβερνήτες μας εδώκανε τη μισή Ελλάδα να την κάμουνε καθρέφτες κι ανεμόμυλους να παίρνουνε οι φίλοι μας οι Γερμανοί ρεύμα, εγώ σε πείραξα που τους χάρισα 50 στρέμματα βοσκοτόπια;

    – Σύντεκνε να σου πω ένα πράμα; Δίκιο έχεις σ όλα, όσα λες. Αφού κάνουνε τσι διαολιές οι «μεγάλοι», γιάντα να μη τσι κάμουνε κι οι «μικροί»; Μα αφού τσι χεις «δασκάλους» να τους πεις πως δεν είναι μωρέ κυβερνήτες. Ένα μάτσο ΧΑΛΙΑ είναι, που ξανοίγουνε μ απάτες και βρωμιές να κάθονται τσι καρέκλες που τα ακριβοπληρώνουμε εμείς τα κορόιδα. Κι εσένα Μανούσο, σε κάνανε σαν τα μούτρα τους, κρίμα τα μουστάκια και τα μαύρα ρούχα που φορείς…

  • dimitris

    ΟΧΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΞΕΛΗΓΩΘΗΚΑ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ.
    ΕΧΘΕΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΣΟΥ.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>