«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μας θεωρούν και γουρούνια τώρα και μας λένε να τρώμε στον κορίτο (υποδοχέας φαγητού) σαν τα γουρούνια τα πάντα!!!

Από σήμερα στα ράφια και τα ληγμένα τρόφιμα

Από σήμερα στα ράφια και τα ληγμένα τρόφιμα

Το υπουργείο ανάπτυξης μετονομάζετε σε χωματερή και μας συμβουλεύει να τρώμε ληγμένα και θα φροντίζει αυτό αν κινδυνεύουμε!!! ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Σε παρανοήσεις γύρω από τις ημερομηνίες λήξης υπολογίζεται ότι οφείλεται σε ποσοστό 20% ο μεγάλος όγκος τροφίμων, που καταλήγουν κάθε χρόνο στα σκουπίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως τόνισε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), Νίκος Τσεμπερλίδης, με αφορμή την έναρξη διάθεσης τροφίμων περασμένης διατηρησιμότητας και στα ελληνικά σούπερ μάρκετ.

«Κάθε χρόνο πετάγονται 90 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων στην ΕΕ. Για τη σπατάλη αυτή ευθύνονται κατά 43% τα νοικοκυριά -λόγω αγοράς υπερβολικής ποσότητας τροφίμων, αλλά και της παρανόησης των σχετικών με τις ημερομηνίες λήξης- κατά 39% η μεταποιητική βιομηχανία και κατά 14% ο κλάδος μαζικής εστίασης», σημείωσε, υπενθυμίζοντας τα ευρήματα πανευρωπαϊκής μελέτης (Οκτώβριος 2010-Φεβρουάριος 2012). Μάλιστα, η πρόβλεψη ήταν ότι, αν δεν αλλάξει κάτι, οι ποσότητες αυτές θα φτάσουν τα 120 εκατ. τόνους μέχρι το 2020. Κατά τον ίδιο, βάσει παλαιότερων στοιχείων του Ευρωβαρομέτρου (2006), στην Ελλάδα πετάγονται κάθε χρόνο στα σκουπίδια 488.000 τόνοι τροφίμων.

9 στους 10 Έλληνες αγοράζουν τρόφιμα με βάση την ημερομηνία λήξης Σήμερα, πάνω από εννέα στους 10 Ελληνες καταναλωτές θεωρούν ότι η ημερομηνία λήξης είναι πολύ σημαντική, προκειμένου να επιλέξουν ένα τρόφιμο, βάσει των αποτελεσμάτων πανελλαδικής έρευνας, που εκπόνησε το ΚΕΠΚΑ σε δείγμα 1.556 καταναλωτών, τον Σεπτέμβριο του 2012.

Ωστόσο, οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι βάσει κοινοτικής οδηγίας, όλα τα τρόφιμα –πέραν των ευπαθών- περιλαμβάνουν, στη σήμανσή τους, την ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας: «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από…».

«Το “κατά προτίμηση” είναι αμφίβολο αν γίνεται κατανοητό από τους καταναλωτές, με αποτέλεσμα πλήρως κατάλληλα για κατανάλωση τρόφιμα να οδηγούνται στα σκουπίδια», τόνισε στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, ο κ.Τσεμπερλίδης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων τροφίμων, που δεν αλλοιώνονται εύκολα είναι το μέλι, ο καφές και το τσάι, ενώ άλλα (πχ, ζυμαρικά ή όσπρια) μπορεί να συντηρηθούν για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που αναφέρει η ένδειξη «ανάλωση κατά προτίμηση», αν συντηρηθούν σωστά (πχ, ψύξη, κατάψυξη, ξηρό και στεγνό περιβάλλον κ.λπ.).

Η τελική ημερομηνία κατανάλωσης («ημερομηνία λήξης») πρέπει να αναγράφεται μόνο στα τρόφιμα, που είναι μικροβιολογικώς εξαιρετικά αλλοιώσιμα, όπως υπογραμμίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την έναρξη -από σήμερα- της διάθεσης των τροφίμων περασμένης διατηρησιμότητας, μέχρι και στο 1/3 της αρχικής τους τιμής.

Απαραίτητη η σύγκριση τιμών, κόντρα στις προσφορές-«μαϊμούδες» Η γενική γραμματέας του ΚΕΠΚΑ, Ευαγγελία Κεκελέκη, συνέστησε, πάντως, στους καταναλωτές να κάνουν προσεκτική έρευνα αγοράς και σε αυτή την περίπτωση, προσέχοντας τις προσφορές-“μαϊμού”. Τόνισε ότι πρέπει να συγκρίνουν την τιμή των τροφίμων περιορισμένης διατηρησιμότητας -και άρα μειωμένου κόστους για τον καταναλωτή- με εκείνη των ίδιων προϊόντων, που βρίσκονται κανονικά στο ράφι, ώστε να αξιολογούν αν η προσφορά όντως τους συμφέρει.

Βάσει του κειμένου της σχετικής αγορανομικής διάταξης, ο χρόνος διάθεσης αυτών των προϊόντων, δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περίπτωση: -Τη μία εβδομάδα, στην περίπτωση προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα.

-Τον ένα μήνα, όταν η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους.

-Τους τρεις μήνες, όταν η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους

http://dailynews24.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>