«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Επιστολή-καταπέλτης δικαστικών προς πρωθυπουργό-αρχηγούς

«Σκληρή» επιστολή στον πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, αλλά και στους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, απέστειλαν οι έξι δικαστικές Ενώσεις.

Την Ελλάδα μπορούν να την σώσουν μόνο οι δικαστές που πίστεψαν στον όρκο τους προς το σύνταγμα και την Ελλάδα και χρειάζεται να θυσιαστούν για αυτό! ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Οι δικαστές επισημαίνουν την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης, ενόψει των δρομολογούμενων νέων περικοπών στις αποδοχές τους, ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν τα προνόμια και τις φοροαπαλλαγές που έχουν οι βουλευτές.

Κατ΄ αρχάς, οι δικαστές τονίζουν ότι είναι «ιδιαίτερα ανήσυχοι όχι μόνον για την κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, αλλά και για τη μεγάλη κοινωνική αναταραχή που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, σε όλους τους χώρους και μάλιστα ακόμα και σε κατηγορίες και κλάδους, οι οποίοι αποτελούν τον πυρήνα λειτουργίας της κρατικής μηχανής, όπως είναι οι κατηγορίες των ειδικών μισθολογίων».

«Ιδιαίτερα ανήσυχοι», όμως, είναι και για «την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική Δικαιοσύνη, λόγω της δικαιολογημένης αντίδρασης των δικαστών στην αδιάλλακτη στάση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέες μειώσεις του μισθολογίου τους».

Παράλληλα, οι δικαστικοί λειτουργοί εκφράζουν εκ νέου «την έντονη ανησυχία τους, για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης» και καλούν τον πρωθυπουργό να «εξευρεθεί λύση, ώστε να επικρατήσει ηρεμία και να επανέλθει η ομαλή λειτουργία των δικαστηρίων».

Στην επιστολή, αφού γίνεται αναφορά ότι οι εκπρόσωποι των δικαστικών Ενώσεων εξάντλησαν όλα τα διαπραγματευτικά μέσα που είχαν, δηλαδή υπομνήματα, προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα, κ.λπ., επαναλαμβάνουν τα περί συνταγματικής μισθολογικής ισότητας βουλευτών και δικαστών και κάνουν εκτενή αναφορά στα προνόμια που έχουν οι βουλευτές για την άσκηση του επαγγέλματος τους.

Μάλιστα, οι δικαστές παραθέτουν συγκριτικά στοιχεία για τις δαπάνες των δυο συνταγματικά ισότιμων εξουσιών.

Συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται στη επιστολή:

«Οι δαπάνες των ισότιμων με τους δικαστές μελών του Κοινοβουλίου (διατήρηση γραφείου, computer, δαπάνης διαμονής στην Αθήνα των βουλευτών της περιφέρειας, κ.λπ.) καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της Βουλής, από τον οποίον καλύπτονται, επίσης και πολλά άλλα “προνόμια” των βουλευτών (μίσθωμα αυτοκινήτου με σύμβαση leasing, τέσσερις σταθερές τηλεφωνικές συνδέσεις και μία κινητού τηλεφώνου, παροχή εισιτηρίων αεροπορικών και ακτοπλοϊκών κ.λπ.) ιδιαίτερη αμοιβή, εκ ποσού 150 ευρώ ανά συνεδρίαση, για την συμμετοχή τους σε επιτροπές».

Συνεχίζουν οι δικαστές ότι οι βουλευτές έχουν και «φορολογικές απαλλαγές, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα ο μεν ισότιμος με εκείνον αρεοπαγίτης να έχει παρακράτηση φόρου κατά μήνα 1.533 ευρώ, ο δε βουλευτής, παρακράτηση φόρου κατά μήνα 325 ευρώ».

Τέλος, «άκαμπτη» χαρακτηρίζουν οι Ενώσεις την «επιμονή της Κυβέρνησης να αγνοεί όλα τα ανωτέρω και να θέλει να επιβάλει επίπεδο μισθολογίου, το οποίο δεν θα επαρκεί ούτε για τη στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωσή τους, έχει δημιουργήσει στους δικαστικούς λειτουργούς την πεποίθηση ότι οι σχεδιαζόμενες νέες μειώσεις των αποδοχών τους έχουν ως στόχο την γενικότερη υποβάθμιση της Δικαιοσύνης, καθώς και τον περιορισμό της ανεξαρτησίας και του ελεύθερου φρονήματος των δικαστών, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει δικαιολογημένα, την αντίδρασή τους».

Την επιστολή (η οποία κοινοποιείται και στον πρόεδρο της Βουλής) την υπογράφουν οι πρόεδροι των Ενώσεων: 1) Δικαστών και Εισαγγελέων, 2) Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου Επικρατείας, 3) Διοικητικών Δικαστών. 4) Εισαγγελέων Ελλάδος, 5) Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και 6) Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>