«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΩΡΑ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ! ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ, ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ!!!

Επιστρέφουν μέρος του εφάπαξ οι συνταξιούχοι 22 ταμείων!!!

Επιστρέφουν μέρος του εφάπαξ οι συνταξιούχοι 22 ταμείων!!!

Να… επιστρέψουν µέρος των χρηµάτων που πήραν είναι υποχρεωμένοι οι συνταξιούχοι των 22 ταµείων πρόνοιας, που µε βάση τις αναλογιστικές µελέτες χορηγούσαν υψηλότερο εφάπαξ σε σχέση µε τις εισφορές.

Στο πακέτο µέτρων περιλαµβάνεται η καθιέρωση ειδικής εισφοράς -που θα ξεκινά από το 1%- στις συντάξεις όσων άνοιξαν τα προηγούµενα χρόνια την πόρτα εξόδου και πήραν αυξηµένο εφάπαξ.Η παρακράτηση θα γίνεται από το πρώτο ευρώ της σύνταξης, ενώ αξίζει να σηµειωθεί πως στη ρύθµιση δεν αναφέρεται για πόσο χρόνο θα ισχύει το µέτρο (δηλαδή δεν έχει ηµεροµηνία λήξης).

ΤΩΡΑ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ!

Με βάση την αρχική πρόταση η παρακράτηση θα ήταν 1%, ωστόσο σύµφωνα µε πληροφορίες τελικά θα υιοθετηθεί ένα ακόµα πιο σκληρό σενάριο για κλιµακούµενη εισφορά από 1% έως 3% (µε στόχο να εξοικονοµηθούν περισσότερα χρήµατα).

Το τελικό σχέδιο για τα 22 ταµεία που χορηγούσαν υψηλότερο βοήθηµα σε σχέση µε τα χρήµατα που εισέπρατταν θα προβλέπει:

ΤΩΡΑ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ!

Εισφορά 1% στη σύνταξη σε περίπτωση που η διαφορά (µεταξύ του εφάπαξ και των εισφορών που έχουν δοθεί) είναι µέχρι 15%, εισφορά 2% όταν η απόκλιση είναι 15% µε 25%, εισφορά 2,5% όταν η απόκλιση είναι 25% µε 35% και εισφορά 3% αν η διαφορά ξεπερνά το 35%.

Με βάση αυτή την πρόταση, το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν όσοι βγήκαν στη σύνταξη µετά την 1η Ιανουαρίου 1995 και πήραν αυξηµένο βοήθηµα. Και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει καµία πρόβλεψη για τον χρόνο καταβολής της εισφοράς.

ΤΩΡΑ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ!

Ουσιαστικά όσοι συνταξιούχοι εισέπραξαν τα προηγούµενα χρόνια υψηλό εφάπαξ τώρα θα κληθούν -µέσω αυτής της εισφοράς- να… καλύψουν σε έναν βαθµό αυτήν τη διαφορά. Για παράδειγµα, συνταξιούχος της ΔΕΗ που παίρνει 1.000 ευρώ κύρια σύνταξη θα έχει εισφορά για το εφάπαξ 10 ευρώ τον µήνα.

Η εισφορά αυτή θα είναι ανεξάρτητη από τις άλλες περικοπές που επιβάλλονται στις συντάξεις και τα χρήµατα θα πηγαίνουν στα ταµεία πρόνοιας. Στόχος είναι µε τον τρόπο αυτό να καλυφθούν σε έναν βαθµό τα ελλείµµατα που υπάρχουν στους ασφαλιστικούς φορείς.

ΤΩΡΑ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ!

Στη διάταξη που είναι έτοιµη χαρακτηριστικά προβλέπεται πως «µε κοινή απόφαση των υπουργών Οικονοµίας και Εργασίας καθορίζονται ο φορέας-τοµέας πρόνοιας στον οποίο αποδίδεται η παρακράτηση, ο χρόνος, η διαδικασία µεταφοράς των ποσών στους τοµείς, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτοµέρεια για την υλοποίηση της διάταξης αυτής».

ΤΩΡΑ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ!

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται πως «επειδή οι συνταξιούχοι φορέων κύριας ασφάλισης που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους και στους οποίους έχει χορηγηθεί ήδη από τους φορείς-τοµείς τους το ποσό του εφάπαξ ιδιαίτερα αυξηµένο χωρίς να υπάρχει ανταποδοτικότητα εισφορών-παροχών µε επιβάρυνση του τοµέα, κρίνεται αναγκαία για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης η θέσπιση ειδικής µηνιαίας εισφοράς στο συνολικό ποσό της σύνταξης όπως αυτό διαµορφώνεται µετά την παρακράτηση των ειδικών εισφορών και των µειώσεων που επήλθαν στη σύνταξή τους».

ΤΩΡΑ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ!

Μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά το εξής παράδειγµα για το ταµείο πρόνοιας Δηµοσίου: υπάλληλος δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης µε 31 έτη υπηρεσίας έλαβε ποσό εφάπαξ 42.000 ευρώ. Ωστόσο κανονικά έπρεπε να λάβει 25.000 ευρώ. Δηλαδή εισέπραξε επιπλέον ποσό 17.000 ευρώ.

Οπως ήδη αναφέρθηκε, τη νέα αυτή εισφορά θα πληρώσουν οι συνταξιούχοι που πήραν εφάπαξ από 22 ταµεία πρόνοιας. Μεταξύ άλλων επηρεάζονται οι συνταξιούχοι που πήραν εφάπαξ από τα ταµεία πρόνοιας του Δηµοσίου, της ΔΕΗ, των εµπορικών καταστηµάτων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των φαρµακευτικών εργασιών, των εργοληπτών δηµοσίων έργων, των δικηγόρων Αθηνών κ.ά.

Ο συντελεστής παρακράτησης εξαρτάται από την «ψαλίδα» μεταξύ του εφάπαξ και των εισφορών που έχει καταβάλει ο συνταξιούχος. Η ειδική εισφορά θα είναι:

1%της σύνταξης σε περίπτωση που η διαφορά μεταξύ του εφάπαξ και των εισφορών είναι μέχρι 15%.

2%της σύνταξης σε περίπτωση που η διαφορά είναι από 15% έως 25%.

2,5%της σύνταξης σε περίπτωση που η διαφορά είναι από 25% έως 35%.

3%της σύνταξης σε περίπτωση που η διαφορά ξεπερνά το 35%.

ΤΩΡΑ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ!

εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ

http://dailynews24.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>