«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αυτή είναι η αριστερά απολαύστε!

Σήμα για “δεξιά” στροφή ή ο αθρογράφος έχει μέσον; Η ΑΥΓΗ αθωώνει τους καρχαρίες και ενοχοποιεί τη μαρίδα

Δημοσιεύεται στην ΑΥΓΗ ένα άρθρο που υπογράφει ο Γ. Μοσχονάς και αναφέρεται στην φοροδιαφυγή των μικροεπαγγελματιών που αγγίζει, υποστηρίζει, τα 28 δις ευρώ!!
Είτε στην ΑΥΓΗ πήραν “γραμμή” ότι…
πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζει το αναγνωστικό κοινό της για την επερχόμενη δεξιά στροφή είτε ο αρχισυντάκτης έχει καλές, πολύ καλές σχέσεις με τον αρθρογράφο. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Διαβάστε το άρθρο που στην ουσία “αθωώνει” τους καπιταλιστές και το υπαλληλικό τους πολιτικό προσωπικό και ενοχοποιεί τη μαρίδα που παλεύει καθημερινά, και με φοροδιαφυγή είναι η αλήθεια, να τα βγάλει πέρα.

Το άρθρο είναι:

Η φοροδιαφυγή των μικροκαταθετών

Η δομή της ελληνικής οικονομίας έχει παραγάγει υψηλά και ανθεκτικά επίπεδα φοροδιαφυγής αλλά και μικροαστικού θράσους. Ποιο είναι το μέγεθος της φοροδιαφυγής και ποιοι οι δράστες; Η υστέρηση των φορολογικών εσόδων σε σύγκριση με τον μέσον όρο της Ευρωζώνης είναι διαχρονική και σημαντική (-8 μονάδες του ΑΕΠ το 1998, -7,4 το 2004, -5,4 το 2008, Eurostat 2010). Σύμφωνα με την «πειραματική μελέτη» των Matsaganis και Flevotomou, η απόκρυψη εισοδήματος στην Ελλάδα είναι μεγάλη μεταξύ των αγροτών (αποκρύβεται 53% του πραγματικού εισοδήματος) και των αυτοαπασχολουμένων (αποκρύπτεται το 24%) και επιφέρει μια συνολική μείωση κατά 26% των φορολογικών εσόδων. Με κριτήριο το εισόδημα (όχι το επάγγελμα), η φοροδιαφυγή είναι μεγαλύτερη μεταξύ των υψηλότερων εισοδημάτων. Οι ερευνητές τονίζουν ότι κατά πάσα πιθανότητα οι ως άνω αριθμοί υποεκτιμούν σημαντικά το πραγματικό μέγεθος της φοροδιαφυγής.

Μάλλον έχουν δίκιο. Μια πρόσφατη έρευνα των Αρταβάνη, Morse και Τσούτσουρα εκτιμά το ύψος της φοροδιαφεύγουσας φορολογητέας ύλης μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες σε 28 δισ. ευρώ για το 2009. Με φορολογικό συντελεστή 40%, τα διαφυγόντα έσοδα υπολογίζονται στο 31% του ελλείμματος του προϋπολογισμού του 2009 (ή στο 48% του 2008). Γιατροί, μηχανικοί, χρηματοοικονομικοί παράγοντες, λογιστές, νομικοί και καλλιτέχνες είναι οι πρωτοπόροι. Επονται, με αξιέπαινες επιδόσεις, ξενοδόχοι και εστιάτορες, κατασκευαστές και αγρότες.

Στο σύνολο, το μέσο πραγματικό εισόδημα των αυτοαπασχολουμένων είναι περίπου διπλάσιο (1,92) του δηλωθέντος. Και αυτή η ερευνητική ομάδα θεωρεί τις εκτιμήσεις της «συντηρητικές». Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, το 96,5% του ελληνικού επιχειρηματικού ιστού αποτελείται από επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζομένους. Ας μην αναζητήσουμε αναλογίες σε άλλες χώρες της ευρωζώνης. Η αυτοαπασχόληση και η μικρή εργοδοσία στην Ελλάδα (42% ο μέσος όρος της περιόδου 1990-2008) συγκρίνεται μόνο με εκείνη του Μεξικού (38,2% ο μέσος όρος για την ίδια περίοδο), της Κορέας (36%) και της Βραζιλίας (36%) (OECD 2010). Βέβαια, από το 2001 καταγράφεται μείωση του ποσοστού. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα η αυτοαπασχόληση και η μικρομεσαία εργοδοσία υπερβαίνουν το 30% του εργατικού δυναμικού.

Είναι προφανές ότι η χώρα, παρά τα περί του αντιθέτου γραφόμενα, έχει ισχυρή κλίση προς το επιχειρείν. Και κατέχει την παγκόσμια πρωτιά στη διαχείριση της παρακάτω πρωτότυπης αντίφασης: οι ελεύθεροι επαγγελματίες λιμοκτονούν, αλλά, παραδόξως, ο αριθμός τους παραμένει με διαφορά ο υψηλότερος της Ε.Ε. Με βάση τις φορολογικές δηλώσεις, η Ελλάδα ήταν πάμπτωχη ήδη πριν από την κρίση χρέους.

ΑΥΓΗ

Από το άρθρο του Γεράσιμου Μοσχονά, αναπληρωτή καθηγητή Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, 26/8/2012

http://xronika05.blogspot.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>