«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΣΗ……«ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟBΛΗ- ΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!».

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou  Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen  Tel.+Fax: 02102 32513

            E-Mail:chaziteo@t-online.de 17.08.2012

του  Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Ο γραφων διαβασε τελευταια με ιδιαιτερο ενδιαφερον αρθρα που εχουν σχεση με την εκμεταλλευση κοιτασματων Υδρογονανθρακων ως π.χ.

  1. Νεα, συντριπτικα στοιχεια για το…πετρελαιο της Κρητης www.trelokouneli.gr/2012/05/blog

  2. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ! Αρχαια Ιθωμη 4/7/2012

  3.  «Κακομοιρατο» ‘η Εμιρατο ; συμφωνα με το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ (www.berlin-athen.eu) 5/8/2012

και εμεινε εκθαμπος απο τα σχηματα ζωγραφιες χωρις καμμια επαγγελ- ματικη αξια, ιδιαιτερα στο αρθρο «Κακομοιρατο» ‘η Εμιρατο ; του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ. Εντυπωσιασθηκε επιπλεον από τον δηθεν αυθεντικο Χαρτη της Γεωλογικης Υπηρεσιας των ΗΠΑ (USGS) εκδοσεως Μα’ι’ου 2010 με τις χρυσοφορες περιοχες στις διαφορες  ΑΟΖ. Ο γραφων δεν ειδε ουτε ένα Χαρτη υποδομων (Strukturkarte) που προκυπτει μετα απο τα αποτελεσματα μακροχρονιων γεωφυσικων ερευνων και ερευνητικων γεωτρησεων. Εθαυμασεν την χαραχθεισα γραμμη του αγωγου μεταφορας φυσικου αεριου «Μεγας Αλεξανδρος» και την συνδεση αυτου με αγωγους (που δεν περνουν μεσω Τουρκιας) της Εγγυς- και Μεσης Ανατολης, της Αιγυπτου, της Λιβυης και της Ρωσιας. Τα παντα καταληγουν μεσα στον «Μεγα Αλεξανδρο» χωρις να παιζουν κανεναν ρολο οι διαφορετικες ποιοτητες του φυσικου αεριου. Ως προς το σχημα «Τροποι αντλησης αναλογα με το βαθος» προκειται για μια ζωγραφια για ασχετους ως προς το επαγγελμα. Τα «Tamplate» είναι μεν μια λυση για εκμεταλλευση κοιτασματων Υδρογονανθρακων από βαθειες θαλασσες στο μελλον, σημερα όμως χρησιμοποιουνται σε συνδυασμο με σταθερες και ημιπλωτες μοναδες (Halbtaucher) εως θαλασσιο βαθος 600 μετρων. Χαρακτηριστικο παραδειγμα αποτελει η εκμεταλλευση του κοιτασματος πετρελαιου «SNORE» στον νορβηγικο τομεα της βορειας θαλασσας, οικοπεδο 34/4 και 34/7, 240 χιλιομετρα βορειοδυτικα της περιοχης Bergen. Το θαλασσιο βαθος ταλαντευεται μεταξυ 245 μετρα στα νοτιοδυτικα και 380 μετρα στα βορειοανατολικα. Απεφασισθει η λυση Tension Leg Production Platform (TLP) και Subsea Template. To TLP είναι μια ημιπλωτη μοναδα που αγκυροβολειται μεσω ειδικων σωληνωσεων (Spannrohre) πανω από την θεση μιας Tamlate κατασκευης. Η μεθοδος αυτή που εφαρμοσθηκε για πρωτη φορα το 1998 ηταν πρωτοπορος και θεωρηθηκε πολύ επικινδυνη. Το Κουκλοθεατρο που παιζεται σημερα για την Μεσογειο Θαλασσα μου θυμιζει το Κουκλοθεατρο που παιχθηκε το 1974 από την «Λεσχης της Ρωμης» για την δηθεν παγκοσμια δραστικη ελλειψη πρωτων υλων,  με τις απειλες του τοτε Υπουργου Εξωτερικων των ΗΠΑ κ. Henry Kissinger προς τις χωρες παραγωγους πρωτων υλων, ότι θα καθονται πανω στα κοιτασματα τους εάν τολμησουν να ιδρυσουν έναν οργανισμο όπως ο ΟPEC, διοτι σε λιγο οι ΗΠΑ θα αρχισουν με την εκμεταλλευσητων των 1,4 τρισεκατομμυριων τοννων κονδυλων Μαγγανιου του Ειρηνικου Ωκεανου. Ο γραφων την εποχη εκεινη βρισκονταν για ερευνητικες εργασιες με το γερμανικο ερευνητικο πλοιο «Valdivia», ως Διευθυντης 12 ερευνητικων ομαδων για τα κοιτασματα κονδυλων Μαγγανιου του Ειρηνικου Ωκεανου, στον Ειρηνικο Ωκεανο και γνωριζει από πρωτο χερι την μεγαλη «μπλοφα» του πρωην υπουργου εξωτερικων των ΗΠΑ. Μεχρι σημερα δεν υπαρχει αναπτυγμενη καμμια μεθοδος εκμεταλλευ- σης κοιτασματων κονδυλων Μαγγανιου από 5.000 μετρα θαλασσιο βαθος. Μετα και από την μεγαλη μπλοφα-απατη της Κλιματικης Αλλαγης εχουμε σημερα την νεα μπλοφα-απατη των κοιτασματων Υδρογονανθρακων της Μεσογειου θαλασσης.

Για τους αρχαιους Ελληνες η λεξη «πλουτος» σημαινε αφθονια νοητι- κων και σωματικων πραγματων, δηλαδη «επαρκεια». Το αντιθετο ηταν η «ενδεια», δηλαδη η «ελλειψη». Ο πλουτος δεν ειχε καμμια σχεση με την συσσωρευση, με τα υπερκερδη. Η τοτε ελευθερη αγορα ηταν απο τους αγορονονους ελεγχομενη. Κάθε παρανομος πλουτος και ιδιως από υπουργημα τιμωρουνταν αυστηρα. «Ιμεραιοι (Σικελοι) τον Φιλοδημον τιμωντες (= ετιμωρησαν) προς της δημευσεως και φυγης, ζημιαν (Σουδα). Οι πλουσιοι της αρχαιας Ελλαδος, σε συγκριση με αυτους της διαπλοκης της σημερινης Ελλαδος, δεν ειχαν ιδιαιτερη δυναμη, δηλα- δη εξουσια. Ηταν υποχρεωμενοι κατά τον Δημοσθενη (Ολυνθ.) να προ- σφερουν υπερ της Πολεως με πολυδαπανες «λειτουργιες» αλλα και εκτακτα (νομιζω, ότι πρεπει να εισφερουν οι εχοντες πολλα, πολλα, οι λιγα, λιγα) «δει δε χρηματων και ανευ τουτων ουδεν…». Η οικονομια των αρχαιων Ελληνων ηταν στατικη. Τα προ’ι’οντα διακινουνταν περισσοτερο με βαση την πρακτικη τους αξια ενώ το νομισμα επαιζε δευτερευοντα ρολο, η δε νομισματικη τους αξια ηταν περιορισμενη.

Η διεθνης λεξη «οικονομια» αρχικα σημαινε η «νομη» των του οικου, των παραγομενων υλικων αγαθων.  Πρωτος αναφερη την λεξη αυτή ο Ξενοφων στο βιβλιο του «οικονομικος». Τον 18ον μ.Χ. αιωνα ο ορος αυτος γινεται επιστημη (Μαθηματικη, Δημοσια, Πολιτικη Οικονομια κ.α.) και υπηρετει κυριως τις κυβερνησεις των Χωρων και τις εταιρειες με σκοπο την αναπτυξη και την κερδοφορια. Αυτή καθισταται ολο και πιο πολυπλοκη οσο οι κοινωνιες οργανωνονται, οσο οπλιζονται με μονι-μους θεσμους και προαγουν την επιστημονικη ερευνα και ιδιαιτερα τις φυσικες και εφηρμοσμενες επιστημες. Ηδη από το τελος του 19ου μ.Χ. αιωνα ο Αστικισμος, δηλαδη η δυτικη εκδοχη της ελευθερης αγορας μετατραπηκε σε Καπιταλισμο και δη μετα το 1918 σε συσσωρευτικο.            Η εμποροκρατια διεμορφωσε τασεις που υποστηριζαν πως ο πλουτος μιας χωρας εξαρταται από τα πολυτιμα νομισματα χρυσος και αργυρος, από την εγχωρια παραγωγη, από τις εξαγωγες και από την αποφυγη των εισαγωγων, αποφυγη η οποια θα γινοταν δυνατη με την υποτιμηση του εθνικου νομισματος και με την υπερτιμηση του ξενου. Ο Κολμπερτι-σμος (από την πολιτικη του Γαλλου πολιτικου και οικονομολογου Colbert, 1619-1683), ως ισχυροτατη μορφη παρεμβατισμου με βαση το εμποριο και την βιομηχανια, αποτελει χαρακτηριστικο παραδειγμα της οικονομικης σκεψης των οπαδων της εμποροκρατιας. Οι φυσιοκρατες οικονομολογοι Κεναι, Μερσιε ντε λα Ριβιερ κ.α. δεχομενοι τους φυσι-κους νομους ως παραδειγματικες αρχες λειτουργιας της οικονομιας, απερριπταν τον «μερκαντιλισμο» και τασσονταν υπερ της αγροτικης οικονομιας. Το χρημα δεν είναι δεικτης πλουτισμου. Τα αγαθα προα-γουν την οικονομια και την ευημερια. Αργοτερα η φιλελευθερη σχολη, η γνωστη σαν κλασικη σχολη με τους Σαι, Σμιθ, Ρικαρντο, Μαλθους, Μιλ κ.α. προεβη σε αποτιμηση της οικονομιας με βαση την οργανωση της βιομηχανιας, την εννοια της αξιας και υπεραξιας, την εγγειο προσοδο, δηλαδη το εισοδημα των κατοχων γης κ.α. Η σχολη αυτή τασσεται, κατά του παρεμβατισμου και υπερ της ελευθερης αγορας, κατά τροπο ώστε να εκφραζεται ελευθερα η ιδιωτικη πρωτοβουλια, με συνεπεια την αυξημενη παραγωγη προ’ι’οντων και την ωφελεια του κοινωνικου συνολου. Η σοσιαλιστικη θεωρηση της κοινωνιας και της οικονομιας αναγεται στον επικαλουμενο αρχεγονο κομμουνισμο, δηλαδη στην πλατωνικη ουτοπια και ανενεωθηκε από τους ουτοπικους Καμπανελλα, Οουεν, Σαιν-Σιμον, Φουριε κ.α. χωρις όμως ουσιαστικη ιστορικη αφετηρια αλλα με φιλοσοφικα, ιδεολογικα και κυριως ηθικα κριτηρια. Ο Μαρξ στηριχθηκε σε πολλες θεσεις των κλασικων της πολιτικης οικονομιας αλλα επεξετεινε δυναμικα την φορα τους, δηλαδη την αξια, υπεραξια, δυναμη εργασιας, πτωτικη ταση του ποσοστου κερδους κ.α. για να εμπλεξη, ωστοσο, τις δυσκολιες της πολιτικης οικονομιας ως επιστημης με την σοσιαλιστικη ιδεολογια, με τον μαρξιστικο κομμουνισμο, το γνωστο ως επιστημονικο σοσιαλισμο.                    Η μαρξιστικη πολιτικη οικονομια υποτασσεται σε έναν ιδιοτυπο ιδεολογικο οικονομισμο που εχει κοινωνιστικες και μεσσιανικες αφετηριες. Ο Οικονομισμος σαν θεωρια εξαρτα την προσωπικη και την κοινωνικη ζωη σε ολες σχεδον τις εκφανσεις και εκδηλωσεις τους από τον οικονομικο παραγοντα. Ετσι στον Μαρξισμο η οικονομια ως υποδομη λειτουργει καταλυτικα και προσδιοριζει τις υπερδομες ως ιδεολογικες εκφρασεις της φενακισμενης συνειδησης.                                             Ο Μαρξ που προσδιορισε καλυτερα από κάθε άλλο την ψυχη του μεγιστανου του χρηματος, τον εμφανιζει να λογιζεται ως εξης :

«Οι ιδιοτητες του χρηματος είναι δικες μου ιδιοτητες, είναι τα χαρακτηριστικα μου γνωρισματα και οι ουσιαστικες μου δυναμεις, ως κατοχου του χρηματος. Ότι ακριβως ειμαι και ότι δυναμαι να κανω, διολου δεν καθοριζεται από την προσωπικοτητα μου. Ειμαι δυσφο- ρος, μπορω εντουτοις να εξαγορασω την ομορφοτερη γυναικα. Επο- μενως δεν υφισταμαι τις συνεπειες της φυσικης μου ασχημιας. Δεν ειμαι ασχημος, γιατι η απωθητικη δυναμη της ασχημιας μου εκμηδε- νιζεται από το χρημα…Ειμαι ενας ανθρωπος κακος, ανεντιμος, ασυνειδητος, ανεγκεφαλος, το χρημα όμως χαιρει εκτιμησεως, αρα και αυτος που το κατεχει. Επομενως το χρημα είναι το μεγαλυτερο αγαθο, ενεκα τουτου ο κατοχος του είναι καλος…Ειμαι ισως ελαφρο- εμυαλος, το χρημα όμως είναι η αληθεινη εννοια των πραγματων… Εγω που δυναμαι, χαρη του χρηματος, να εχω όλα οσα επιθυμει η ανθρωπινη ψυχη, δεν είναι ευλογο ότι διαθετω ολες τις ανθρωπινες δυνατοτητες ; Με το χρημα μου δεν μετατρεπω κάθε μου αδυναμια σε ικανοτητα ;»

 Αργοτερα η προοδος της επιστημης και της τεχνικης, οι ιστορικες ανα-καταταξεις, οι τροποι παραγωγης κ.α. συνεβαλαν στην αναπτυξη και αλλων οικνομικων θεωριων, όπως της θεωριας του Κε’υ’νσιανισμου κ.α.

Καθε οικονομικο μοντελο που δεν αντιμετωπιζει καταλληλα την «ανισο-τητα» θα καταληξει με σιγουρια πολύ γρηγορα σε μια κριση νομιμοτη-τας. Εάν δεν δημιουργηθει μια νεα ισορροπια αναμεσα στους οικονομι-κους ρολους της αγορας και του κρατους, η κοινωνικη και η πολιτικη ασταθεια εκ των πραγματων πλεον θα πληττει την μακροπροθεσμη οικονομικη αναπτυξη και την ευημερια των λαων.

Μετα τον Β’ Παγκοσμιο Πολεμο στις ΗΠΑ οι τραπεζες και τα χρηματι-στηρια αλλαξαν ρολους. Από εξυπηρετηση πολιτων, επιχειρησεων, κρατων εγιναν οργανα κερδοσκοπιας. Επικρατησε το υπερβολικο κερδος με αηθη μεσα, που καλυπτονται από νομιμη μασκα. Ετσι συσσωρευεται ο πλουτος του πλανητη Γη συν τω χρονω σε ελαχιστα χερια, με αποτελεσμα να περαση η εξουσια στα χερια των δολοφωνων της ανθρωποτητας και του ανθρωπισμου. Το σχεδιο των ανθρωπων αυτων είναι πολύ απλο. Απεφασισαν να μαζεψουν το χρημα, βαζοντας καποια από τα ανθουντα τραπεζικα ιδρυματα δηθεν να πτωχευσουν. Μετα εκβιαζουν όλα τα κρατη του πλανητη μας να δανεισθουν από αυτους χρεωνοντα τους λαους των. Στο Δευτερονομιον ΙΕ’ 1-6 της Παλαιας Διαθηκης περιγραφεται με ακριβεια αυτά που βιωνουμεν σημερα σε ολον τον κοσμο :

«Δι’ επτα ετων ποιησεις αφεσιν. Και ουτω το προσταγμα της αφεσεως. Αφησεις παν χρεος ιδιον, ο οφειλει σοι ο πλησιον, και τον αδελφον σου ουκ απαιτησεις, επικεκληται γαρ αφεσις Κυριω τω Θεω σου. Τον άλλοτριον απαιτησεις οσα εάν η σοι παρ’ αυτω, τω δε αδελφω σου αφεσιν ποιησεις του χρεους σου. Ότι ουκ εσται εν σοι ενδεης, ότι ευλογων ευλογησει σε Κυριος του Θεου υμων φυλασσειν και ποιειν πασας τας εντολας ταυτας, οσας εγω εντελλομαι σοι σημερον, ότι Κυριος ο Θεος σου ευλογησεν σε, ον τροπον ελαλησε σοι, και δανειεις εθνεσι πολλοις, συ δε ου δανειη, και αρξεις εθνων πολλων, σου δε ουκ αρξουσιν».

Προς τα πού βαδιζει η ανθρωποτητα σημερα ; Η ερωτιση αυτή περιεχει δυο κατευθυνσεις προβληματισμων και κατ’ επεκταση απαντησεων. Η μια κατευθυνση ακολουθει τον δρομο της αστροφυσικης, η δε άλλη τον δρομο εξελιξης της ανθρωπινης κοινω-νιας. Χωρις την πρωτη κατευθυνση δεν θα υπηρχε η δευτερη. Ο γραφων στο παρων αρθρο θα περιοριστει στην δευτερη κατευθυνση. Η κατευ-θυνση αυτή δηλωνονταν στην προουμανιστικη και ουμανιστικη φαση και εξεδηλωνεται εν μερει και σημερα με βαθεια ριζωμενες ανθρωπινες πρακτικες και συμπεριφορες ως π.χ. κανιβαλισμος, σκλαβια, δουλοπα-ροικια, δικαιο πυγμης, βεντετα, μονομαχια, ανθρωποθυσια, δολοφονια αιχμαλωτων, αγωνες γκλαντιατορων, βασανιστηρια στο ποινικο δικαιο, παραδοσιακη σκληροτητα απεναντι στα παιδια, ωμοτητα στα ζωα, ενστικτα αγωνων και πολεμων κ.α.

                 Οι ανθρωπινες ιδιοτητες προσωποποιηθηκαν από τους αρχαιους Ελλη- νες στους μυθικους ανδρες Μιδα, Σισυφο και Προκρουστη. Ο Μιδας προσωποποιει τον μεγιστανο του χρηματος που περιεγραψε ο Μαρξ (ολους τους διαπλεκομενους της διαφθορας στην Ελλαδα), ο Σισυφος τον απαιδευτο, ανικανοποιητο, τον ακορεστο, τον μεμψοιρο ανθρωπο (την πολιτικη καστα της ελληνικης οικογενειοκρατιας) και ο Προκρου-στης τον εγω’ι’στη, τον συμφεροντολογο, τον αμορφωτο, τον απολυτο-φρωνα και τον δογματικο ανθρωπου (τον Ρωμηο ψηφοφορο).  Οι αρχαιοι Ελληνες σεβομενοι την αυτοτελεια, την αυτονομια και την ανεπαναληπτη μοναδικοτητα κάθε ανθρωπου απεστειλαν τον Θησεα, ο οποιος τους εξοντωσε. Η αλληγορια αυτή δεν χρειαζεται εξηγησεις….. Οι σημερινοι Μηδες, Σισυφοι και Προκρουστες είναι αυτοι που επιδιω-κουν μια ψυχρη, αμουση και αγευστη των διαιωνιων ηθικων αξιωματων της αξιοπρεπειας και της ελευθεριας του ανθρωπου, με την διαμορφω-ση ενός «νεου ανθρωπου» χωρις ηθος, χωρις συναισθημα, χωρις αρχες, ένα θλιβερο και αξιοθρηνητο ζητιανου του χρηματος και της εξουσιας, ένα μικροχαρη, μικροπρεπη, γιγαντονανο ανθρωπακο. Οι σημερινοι Μηδες, Σισυφοι και Προκρουστες θελουν να επικρατη εσαει στην Γη ο πονος και ο στεναγμος. Οι δολοφωνοι αυτοι της ανθρωποτητας και του ανθρωπισμου σχηματισαν την εσφαλμενη αντιληψη, ότι η ζωη είναι πονος, ο πλανητης Γη είναι η κοιλαδα των δακρυων, το ανθρωπινο σωμα είναι η φυλακη της ψυχης κ.α πολλα, δηλαδη δημιουργησαν με την στημενη παγκοσμια οικονομικη κριση μια κατασταση παρανοησης του νοηματος και της αξιας της ζωης λογω αλλοιωσεων της διανοητικης λειτουργιας εκ του ειδους του ανθρωπινου βιου.  Ενας νεος Θησεας πρεπει να αναλαβει το Εργο του αρχαιου Θησεα….. Οι σημερινοι Μηδες, Σισυφοι και Προκρουστες τρεμουν από την ιδεα, ότι συντομα η σφαιρα της βιομηχανικης αναγκαιοτητας θα μπορουσε να περαση στα χερια των ανθρωπων με αυτονομες δραστηριοτητες και ότι θα μπορουσε να γινη δυνατη μια ισορροπια αναμεσα στις αμετα-βλητες αναγκες που συναντουμε καθολη την διαρκεια της ανθρωπινης ιστοριας και στις απολυτως συγχρονες αναγκες, που καθιερωθηκαν στο τελος της τροχιας των κοινωνιων του «πελατειακου και ψηφιακου» οικονομικου καπιταλιστικου συστηματος. Οι απογνωση και η παρανοια των σημερινων Μηδων, Σισυφων και Προκρουσρων που φοβουνται ότι θα χασουν τα πλουτη τους και κατ’ επεκταση την εξουσιαν, είναι κατα-λυτικοτερες από τους ανθρωπους όπως π.χ. στην Ελλαδα που ηδη  εχουν χασει τα παντα. Εάν κατι δεν αλλαξει προς το καλυτερο, ένα κλιμα εμφυλιου πολεμου και γενοκτονιας θα υποβωσκει και θα υπονο-μευει την ετσι και αλλως ψευδη επαγγελια του τελους των κοινωνικων συγκρουσεων και ανταγωνισμων της Νεας Ταξης Πραγματων.                                                                                   Η παγκοσμια κοινωνια του 21ου μ.Χ. αιωνα δεν θα είναι, όπως ορισμενοι κακως πιστευουν, η εγκληματικη κοινωνια της Νεας Ταξης Πραγματων, δηλαδη η κοινωνια της κετευθυνομενης παγκοσμιοτητας των σημερι-νων Μηδων, Σισυφων και Προκρουστων, αλλα η κοινωνια που θα εχει τα μεσα να αφοσιωθη στον ελεγχο των κοινωνικων, στις υποθεσεις της «πολιτειας», από την στιγμη που το κεκτημενο επιπεδο του ελεγχου της σχεσης του ανθρωπου με την Φυση θα ελευθερωσει χρονο, νοημοσυνη και ενεργεια, από την στιγμη κυριως που ο ανθρωπος θα καταφερει να αντιστρεψη τις προτεραιοτητες στην παραγωγικη ροη του πλουτου με ταυτοχρονη καταργιση της «αισχροκερδειας», προκειμενου να ικανο-ποιηση τις αναγκες αμεσης κοινωνικης ωφελειας.                                                          Η παγκοσμια κοινωνια του 21ου μ.Χ. αιωνα ‘η θα τερματισει μια για παντα τον αστοχο διασκορπισμο των δυναμεων της στις εγκληματικες διαδικασιες του νομισματικου πληθωρισμου από την μια πλευρα, της κρισης της σημερινης παγκοσμιας οικονομιας από την άλλη, την αποτυ-χια της πολιτικης αντιπροσωπευσης από την μια, τον δυαδισμο και την οποισθοδρομηση της κοινωνιας των πολιτων από την άλλη και την αλογιστη εκμεταλλευση του φυσικου πλουτου του πλανητη μας ‘η θα οδηγηθει τελεσιδηκα προς μια παγκοσμια δικτατορια και προς την τελικη και ολοκληρωτικη πυρηνικη καταστροφη.   Οι ανθρωποι του πλανητη Γη του 21ου μ.Χ. αιωνα, πρεπει να αποκτη-σουν την ικανοτητα να κατανοησουν «που πραγματι βρισκεται ο γορ-διος δεσμος των ανθρωπινων προβληματων της σημερον», για να τον κοψουν επισης τελεσιδηκα. Εάν πραγματι κατανοησουν το «βρωμικο παιχνιδι που παιζεται σε βαρος τους», ηδη την άλλη μερα θα ξεκινη-σουν οι αιματερες και κοσμογονικες επαναστασεις σε όλα τα μηκη και πλατη του πλανητη μας με χωρις ιχνη οικτου εξοντωση των σημερινων Μηδων, Σισυφων και Προκρουστων.

Η Ελλας είναι μονο ένα συμβολο και επεσεν θυμα, να είναι η πρωτη μεγαλοχρεωστης χωρα της Ε.Ε., διοτι είναι γεματη με εφιαλτες που ασκουν εξουσια και δουλικα γονατιζουν στην Γερμανια. Η Γερμανια συνεπως είναι μερος του οικονομικου προβληματος της Ελλαδος και γι’αυτό θρασυτατα μας θεωρει σαν μια επαρχια της αυτοκρατοριας της. Αυτό οι γνησιοι Ελληνες ουδεποτε θα το ανεχθουν….. Οι Αντινοοι,  Ευρυμαχοι, Αμφινομοι, Αγελαοι και οι αλλοι Εφιαλτες που βυθιζουν την Ελλαδα ολοενα και πιο βαθια στην αβυσσο των μεγαλων πιστωτικων ιδρυματων και της Γερμανιας, θα πληρωσουν….. Όταν η γλωσσα της αυτοορμουμενης, φανερης και γενικευμενης λα’ι’κης εξεγερσης μιλη- σει, τοτε θα στηθουν και αγχονες στην πλατεια Συνταγματος των Αθηνων και αλλου !

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>