«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Υπόμνημα Ειδικό – Αναφορά Ειδική – Ειδική Ανάλυση- Ειδική Αίτηση- Ειδική Καταγγελία – & Ανοικτή Επιστολή

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ
Αρ. Πρωτ……………….

Προς
Κύριο Πρωθυπουργό, Κύριο Αντώνη Σαμαρά,
Υπουργό Οικονομίας κ. Στουρνάρα Γιάννη
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας κ. Σταϊκούρα Χρήστο
Υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, Υγείας, Αμύνης, Βουλευτές
Εισαγγελία Αρείου Πάγου, Εισαγγελία Εφετών ΣΔΟΕ, ΣΕΔΔ, Εφορίες.
Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνείς Οργανισμούς Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κοιν: ΜΜΕ, Ξένα ΜΜΕ

Αθήνα, 10-8-2012

Θέμα: 1. «Η διεθνής οικονομική κρίση, τα άφθονα κοιτάσματα πετρελαίου του Αιγαίου, ο ορυκτός πλούτος της πάμπλουτης Ελλάδας, οι νέοι τραπεζίτες, τα δυσβάστακτα «νέα μέτρα» και οι δολοφονίες –αυτοκτονίες δανειοληπτών.
Θέμα 2. « Στην Ελλάδα, ανακοινώνονται νέα «μέτρα», που δεν θα βγάλουν σε τίποτα – σε βάρος των φτωχών πολιτών»-, οι πλούσιοι, που φοροδιαφεύγουν συστηματικά, μέσω «εξωχώριων εταιριών» κάνουν πάρτι στην Μύκονο κλπ.. Στην Ισλανδία και Ιρλανδία συνελήφθηκαν, ήδη, οι «υπεύθυνοι της «κρίσης»! Συνεχίζονται οι αυτοκτονίες – δολοφονίες δανειοληπτών και η οικονομική διεθνής κρίση, η μετάθεση της στην Ελλάδα και λύσεις». Αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα θύματα των τραπεζιτών. Κάθε μέρα δολοφονείται – αυτοκτονείται και ένας δανειολήπτης. Η δήθεν οικονομική κρίση, οι διαμαρτυρίες, τα Δάνεια, το ΔΝΤ, η Ρευστότητα, οι Τράπεζες, οι πάμπλουτοι τραπεζίτες, οι ενοχλήσεις-απειλές- δολοφονίες της Eurobank και των άλλων τραπεζών, οι υπερδανεισμένοι πολίτες και οι δολοφονίες – αυτοκτονίες πολιτών».
Θέμα 3. «Το 68% του πληθυσμού της Ελλάδας, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Λιποθυμούν οι μαθητές από τον υποσιτισμό. Η εξαθλίωση, το 2012, δεν έχει τέλος: 20.000 περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που αναζητούν ένα πιάτο φαγητό. Οι γέροντες δεν έχουν τα βασικά φάρμακά τους. Η χώρα θυμίζει εποχές «Μαρίας Αντουανέτας». Πείνα και δυστυχία, σε συνθήκες νέας κατοχής.
Θέμα 4. Το ποσό των 218 δις ευρώ σε εγγυήσεις και δάνεια έχει παράσχει το Ελληνικό κράτος στους τραπεζίτες μέχρι σήμερα – Σχεδόν όσο το ΑΕΠ της χώρας. Τράπεζες και δισεκατομμύρια αλλάζουν αστραπιαία χέρια. Οι πολίτες εξασθενούν οικονομικά στην νέα «τραπεζο-δικτατορία» και μαζί με αυτούς η «Αστική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία» και η Ελλάδα.
Θέμα 5. «Γίνεται προσπάθεια εμπλοκής της Ελλάδας σε πόλεμο, για να χάσει και αυτά που έχει». Υπάρχουν σχέδια «αλλαγής συνόρων», ενώ υπολειτουργούν επικίνδυνα όλες οι δημόσιες υπηρεσίες. Οι ένοπλες δυνάμεις οφείλουν να έχουν ετοιμότητα στο Αιγαίο, όπου βρίσκονται Αμερικανικά, Κινέζικα, Ρώσικα, Τούρκικα κλπ.. πολεμικά πλοία, πάνω από τα πάμπλουτα κοιτάσματα πετρελαίου, υδρογονανθράκων, πολύτιμων μετάλλων κλπ…
Η μήνυση στρέφεται και κατά των : Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), για παράνομη ωμή επέμβαση στα εσωτερικά της Ελληνική Δημοκρατίας, για εκβιασμό της Ελλάδας, πρόκληση νέων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, νέας γενοκτονίας και άλλες αξιόποινες πράξεις, όπως προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Δημοκρατίας. Ο κ. Τόμσεν αυτή την στιγμή είναι στην Ελλάδα και μπορεί να συλληφθεί με την διαδικασία του αυτοφώρου». Ο κ. Τόμσεν παράνομα επισκέπτεται Υπουργεία και υπηρεσίες, εκβιάζει Υπουργούς να «πάρουν και άλλα μέτρα», τα οποία δεν θα μας βγάλουν από το πρόβλημα, αλλά θα μας χώσουν σε βαθύτερο πρόβλημα, όπως όλοι ομολογούν!

Η όλη δήθεν κρίση, είναι μια καλοστημένη κομπίνα, για να σωθούν και να πλουτίσουν οι ιδιώτες τραπεζίτες και να χρεωθούν τα Κράτη, τα οποία οδηγούνται παράνομα σε υποτέλεια. Στην συνέχεια, οι ξένες δυνάμεις, με την βοήθεια εσωτερικών συνεργατών, θα πάρουν παράνομα τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδας «αντί πινακίου φακής».
Όλοι οι εμπλεκόμενοι, στην δήθεν Ελληνική οικονομική κρίση, πρέπει να διωχτούν και με τον νόμο περί «εσχάτης προδοσίας» και με τους νόμους περί απάτης, δολοφονίας – αυτοκτονίας εκατοντάδων πολιτών, κατάχρηση εξουσίας, κατασκοπίας, παράνομες ενέργειες κατά της Εθνικής Οικονομίας και Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της Ελλάδας κλπ. κλπ…

Να γίνει «κούρεμα» των δανείων των πολιτών τουλάχιστον, έως 53%, όπως έγινε και για τις τράπεζες! Να γίνει η Νέα Σεισάχθεια, Μόνο το 30% του μισθού του πολίτη, για το σύνολο των δόσεων των δανείων του. Αυτό ήταν και η πρότασή μας, αλλά και η προεκλογική δέσμευση του κ. Σαμαρά, αν την θυμάται, και οι προτάσεις άλλων κομμάτων.!

Επίσης, η μήνυση είναι εναντίον της Τρόικας για παράνομη κατοχή της Ελλάδας, εναντίον αυτόν που βοήθησαν στον «ψυχολογικό πόλεμο εναντίον των πολιτών», και εναντίον της Γερμανίας και ζητάμε τα 1,3 τρις, που οφείλει από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως και τα παράνομα χρήματα (περίπου 600 δις) που βρίσκονται στην Ελβετία κλπ…

«Λεφτά υπάρχουν αλλά τα έχουν οι τραπεζίτες και ολιγάρχες,
παράνομα στην Ελβετία, Λιχτενστάιν,
Λουξεμβούργο, Αμερική, Κέιμαν Νησιά κλπ…
και η Γερμανία μας χρωστάει 1,3 τρις, αλλά κανείς, δεν τα ζητάει επίσημα».
Σύγχρονη ρήση

ΜΕΡΟΣ Α΄ : ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Αποκάλυψη: Στα Κάιμαν νησιά πίνει τον καφέ του ο κάθε «αεριτζής τραπεζίτης» κ. Λάτσης ( ο 7ος πιο πλούσιος διεθνώς) και εδώ τα τσιράκια του οι «τραπεζοϋπάλληλοι» αντικαθιστούν τους βασανιστές της χούντας, εκβιάζοντας τον κάθε πολίτη να υποθηκεύσει την ελάχιστη περιουσία του για να την κατασχέσει ( «τράπεζες» = κέντρο εκβιαστών – δολοφόνων), όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να πάρει πίσω και τα 110 δις το κράτος από τις τράπεζες και να φτιάξει ειδικά προγράμματα συγκέντρωσης οφειλών υπερδανεισμένων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων! Να κλείσουν τα μισά τραπεζικά υποκαταστήματα και να μετατεθούν οι τραπεζοϋπάλληλοι σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, να δουν πως βγαίνουν τα λεφτά του αγρότη και εργάτη, τον οποίο εκβιάζουν να του πάρουν το σπιτάκι του. Ο κ. Λάτσης, Ελβετός υπήκοος (?) χώρισε την τράπεζα στα δύο και τις μετοχές τις μεταβίβασε στους απογόνους του. Να ερευνηθεί η νομιμότατα των μεταβιβάσεων, αν πληρώθηκαν φόροι κλπ… Επίσης η περίπτωση «αγοράς» της Αγροτικής» από τον πριν λίγο «μη έχοντα ρευστότητα» κ. Σάλλα μόνο μια καραμπινάτη απάτη μπορεί να είναι, όπως γράφει η Εφημερίδα η « Η Ελλάδα αύριο» (1 Αυγούστου 2012). Να ερευνηθούν οι πτυχές πώλησης της Αγροτικής.

Ανάλυση – Αποδείξεις

Σύμφωνα με την Συνθήκη του Μάαστριχτ, οι οικονομίες της ευρωζώνης όφειλαν να έχουν κοινό νόμισμα, κοινά ποσοστά ελλείμματος και χρέους και κοινό πληθωρισμό. Όμως γνώριζαν ότι το Ευρώ δεν έχει «κοινό ταμείο» όπως το δολάριο και κάποια στιγμή θα έφτανε η δήθεν κρίση μέσα στο ευρώ. Η Γερμανία πρώτη παραβίασε την Συνθήκη Μάαστριχτ για να μπει στο Ευρώ η Ανατολική Γερμανία! Η αθέτηση της συμφωνίας για κοινό πληθωρισμό οδήγησε στην αύξηση του πληθωρισμού στην Ελλάδα. Όμως ε την εμφάνιση στην Αμερική της «κρίσης» η Γερμανία οδήγησε τις χώρες του νότου σε αύξηση του πληθωρισμού. Στην συνέχεια οι χώρες του νότου και οι τράπεζές τους κατέρρευσαν γιατί δεν υπήρχε «ρευστότητα», γιατί η Γερμανία απέσυρε όλα τα χρήματά της από τον νότο. Η Γερμανία που οδήγησε σε κατάρρευση τις χώρες του νότου ευθύνεται κυρίως για την «κρίση» στην Ευρώπη και κερδοσκόπησε επί αυτής. Υπολογίζεται ότι ως σήμερα η Γερμανία κέρδισε 40 δις από την δήθεν κρίση! Το ευρώ δεν είχε καλό σχεδιασμό και τα κράτη δεν μπορούσαν να δανειστούν από το «ανύπαρκτο κοινό ταμείο». Οδηγηθήκαμε στον παραλογισμό οι ιδιωτικές ελληνικές τράπεζες να δανείζονται σήμερα με 0,75% και το κράτος με 4-5% και με Μνημόνια κλπ…

Ας μην ξεχνάμε ότι η κρίση του 1929, που οδήγησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισε γιατί η Γερμανία – πάλι – αρνήθηκε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της και έτσι οδήγησε σε διάλυση της οικονομίας των ΗΠΑ, στο «κραχ» στην αυτοκτονία εκατοντάδων πολιτών και σε οικονομική υστέρηση της Ελλάδας. Στο τέλος, ήρθε ο πόλεμος, η κατοχή και τα «εγκλήματα πολέμου» εναντίον της Ελλάδας από την Γερμανία. Ουδέποτε η Γερμανία πλήρωσε τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ελλάδας, συνολικά 1.300 δις – και από πάνω κάνει και τον «τιμητή»!

Η όλη δήθεν κρίση ήταν μια καλοστημένη κομπίνα των ιδιωτών τραπεζιτών που «έριξαν έξω» τις «ιδιωτικές τράπεζες» και στην συνέχεια το Κράτος επωμίστηκε – κακώς – την ζημία τω ιδιωτών, για να γίνει στο τέλος υποτελές στην Γερμανία, ΔΝΤ και Τρόικα!
Οι Ελληνικές τράπεζες δανείζονται με 0,75% επιτόκιο από την ΕΚΤ και μετα-δανείζουν τους πολίτες με ληστρικά επιτόκια 10 έως 17 – 20 %. Να διωχτούν οι διοικήσεις των τραπεζών για ταχύτατο παράνομο ανήθικο πλουτισμό και για δολοφονία – αυτοκτονία 1800 πολιτών
Ο κ. Εισαγγελέας βασιζόμενο στην ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος «περί προάσπισης της Ελληνικής Δημοκρατίας» οφείλει να ασκήσει διώξεις και να πράξει τα νόμιμα, άσχετα με το τι κάνουν οι «πολιτικοί», που θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης! .

Η μήνυση στρέφεται και κατά των νέων συνεργατών των Γερμανών, όπως ο κ. Χατζημαρκάκης Γιώργος, που σκοπίμως διέδιδε την δήθεν έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ.
(Πηγή: Express.gr 17/02/12-10:14)

O ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης υποστήριξε ότι οι δανειστές μας θα μας διώξουν από την Ευρωζώνη τον Ιούλιο. Σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης 9.84, ο κ. Χατζημαρκάκης αποκάλυψε ότι το σχέδιο των δανειστών της χώρας προβλέπει την διατήρηση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ μέχρι και τον Ιούλιο προκειμένου να μην καταρρεύσει η Ευρωζώνη, αφού τυχόν πτώχευση της Ελλάδας θα συμπαρασύρει κι άλλες χώρες. Μάλιστα ο ευρωβουλευτής επεσήμανε πως αφού οι δανειστές μας εξασφαλίσουν μέσω ενός νέου μηχανισμού ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τους μολύνει θα την αφήσουν στην τύχη της. «Μετά ο Θεός να βάλει το χέρι του» είπε χαρακτηριστικά. Αυτό οδήγησε σε πανικό απόσυρσης των καταθέσεων των πολιτών και με τον πανικό που έσπειραν τα ξένα και Ελληνικά ΜΜΕ σε 8,5 δις τον Μάιο 2012 και σε 10 δις τον Ιούνιο 2012. Όμως δεν επαληθεύτηκε ο νέος δοσίλογος κ. Χατζημαρκάκης και όλα ήταν σχέδιο τρομοκράτησης των πολιτών να δεχτούν την Τρόικα τον Ραιχεμπαχ και τους νέους παράνομους Επιτρόπους τοποτηρητές της Ελλάδας.

Η μήνυση στρέφεται κατά των ΜΜΕ, ελληνικών και ξένων, που διέδιδαν και διαδίδουν, σκοπίμως την πτώχευση της Ελλάδας και την επιστροφή στην δραχμή κλπ. Επίσης μηνύεται η Επίτροπος κ. Δαμανάκη Μαρία για της δηλώσεις της περί Δραχμής και εκείνη της Παρασκευή έφυγαν για Κύπρο άλλο 2 δις παράνομα! Στην Κύπρο είναι περίπου 60 δις ελληνικά χρήματα παράνομα και οφείλει η εισαγγελία να τα επαναπατρίσει.

Καλούμε την Εισαγγελία να συλλάβει – με την διαδικασία του αυτοφώρου – τον κ. Ραιχεμπαχ Χορστ, για παράνομη παραμονή στην Ελλάδα και παράνομες ενέργειες υποδούλωσης της Ελλάδας. Επίσης να συλλάβει τους επικεφαλής της παράνομης Τρόικας τον κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μόρς που συμπεριφέρονται ως υπερ-πρωθυπουργοί παράνομα και δίνουν οδηγίες στην Κυβέρνηση και εμπλέκονται στα εσωτερικά της Ελλάδας…

Σύμφωνα με την Εφημερίδα Πρώτο Θέμα (27/06/2012 10:30) οι Τροικανοί έρχονται για να … κυβερνήσουν.. και γράφει:
«Ήδη, ο Γιάννης Στουρνάρας μετράει τις ώρες που απομένουν, έως ότου προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροπλάνο που θα μεταφέρει τους τρεις επικεφαλής της τρόικας.

Οι κ. κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς φτάνουν στην Αθήνα για ένα δύσκολο και επίπονο τετ α τετ με το οικονομικό επιτελείο.
Εν αναμονή της άφιξης της τρόικας, ο Γιάννης Στουρνάρας είναι κατηγορηματικός, όταν ομιλεί για τους επόμενους δύσκολους μήνες: «Έχουμε τις δυνατότητες να ξεφύγουμε από το πρόβλημα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, έχουμε ανηφορικό δρόμο, αλλά η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες» τόνισε χθες το απόγευμα ο νέος υπουργός Οικονομικών και επισήμανε ότι σε δύο μέρες μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης επέστρεψαν στο τραπεζικό σύστημα περίπου δύο δισ. ευρώ.

«Υπάρχει τοίχος κατεστημένων νοοτροπιών που δεν θέλουν να ακούσουν ότι η Ελλάδα έχει δυνατότητες», υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας.

Η οικονομία βρίσκεται για 4η χρόνια σε ύφεση (στο 3ο τρίμηνο θα ξεπεράσει το 9%),τα κρατικά ταμεία έχουν μόλις 2 δισ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις, τα νοσοκομεία δεν έχουν υλικά για τα χειρουργεία, τα ασφαλιστικά ταμεία όπως
το ΙΚΑ χρειάζονται προσθετή χρηματοδότηση, οι εφορίες δεν εισπράττουν φόρους, οι τράπεζες είναι υπό μεγάλη πίεση, οι Γάλλοι της Εμπορικής και της Γενικής λέγεται ότι αποχωρούν από τη χώρα, ενώ ΑΤΕ και ΤΤ που εργάζονται
10.000 εργαζόμενοι χρειάζονται άμεσα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Ο νέος υπουργός ως άριστος γνώστης της καθημερινότητας γνωρίζει από τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου για την καταβολή μισθών, συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων
επαρκούν ως τα μέσα Ιουλίου.

Το Δημόσιο για να καλύψει κάποιες ανάγκες του προχώρησε σε δύο εκδόσεις τρίμηνων εντόκων γραμματίων ποσού 1,6 δισ. ευρώ και 1 δισ ευρω. Από το ποσό αυτό 400 εκατ. ευρώ θα καλύψουν τρέχουσες ανάγκες και κυρίως τις οφειλές των νοσοκομείων στους προμηθευτές και των Ταμείων στους φαρμακοποιούς, ενώ το 1,2 δισ. ευρώ διατέθηκε για να καλυφθούν λήξεις παλαιότερων γραμματίων.

Το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί σε άλλες ανάγκες του Δημοσίου. Όπως γίνεται αντιληπτό, το Δημόσιο απλά πήρε μια «ανάσα» πληρώνοντας όμως υψηλό επιτόκιο (4,60%). Μεγαλύτερη ανάσα θα πάρει το ελληνικό δημόσιο μόλις εκταμιευθεί και το 1 δισ της τρέχουσας δόσης του Μαΐου που δεν δόθηκε.

Στην πρώτη συνάντηση του νέου οικονομικού επιτελείου θα με την τρόικα θα συζητηθούν:

– Τα 5 δισ της επόμενης δόσης: Σε αυτή την φάση πρέπει να συμφωνηθεί πότε θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση, ύψους 5 δισ. ευρώ. Επιπρόσθετα πρέπει από τώρα να συμφωνηθεί και ο χρόνος της ανακεφαλαιοποίησης των 4 μεγάλων τραπεζών (Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Alpha Bank ) συνολικού ύψους 25 δισ
ευρω.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα της επόμενης ανακεφαλαιοποιησης (σε ομόλογα) πρέπει να έλθουν στην Αθήνα τους επόμενους μήνες. Οι αγορές όμως πρέπει να ξέρουν από τώρα ποτέ θα γίνει αυτό καθώς οι ελληνικές
τράπεζες βρίσκονται υπό πίεση. Σε εκκρεμότητα εξακολουθούν να βρίσκονται ΑΤΕ και ΤΤ που απασχολούν πάνω από 10.000 εργαζόμενους. Το πιθανότερο είναι να αποφασιστεί η μετατροπή τους σε μεταβατική τράπεζα (bridge bank) .

– Τα έσοδα: Υπάρχει υστέρηση πέριξ των 900 εκατ ευρω στο α πεντάμηνο του έτους, αφού οι εφορίες δεν εισπράττουν φόρους. Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία μόλις 2 στους 10 πολίτες πληρώνουν τους φόρους τους.

– Τα χρέη του δημοσίου στις επιχειρήσεις. Το ποσό ανέρχεται στα 6,4 δισ ευρω και εκατοντάδες επιχειρήσεις δεν έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες.

– Οι αποκρατικοποιήσεις . Το Δημόσιο εξαιτίας των αλλεπάλληλων εκλογών πάγωσε τις αποκρατικοποιήσεις. Τα project που πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα είναι του Ελληνικού , της Δεπα – Δεσφα κλπ.

– Ασφαλιστικά ταμεία: Το πρωτογενές πλεόνασμα των ασφαλιστικών ταμείων (μετά τις περικοπές που έγιναν στις συντάξεις και στις παροχές) εξανεμίστηκε σε σημείο που ορισμένα Ταμεία και κυρίως τα νοσοκομεία να προχωρήσουν το τελευταίο δίμηνο σε μια ακήρυχτη «στάση πληρωμών». Ο υπουργός ενημερώθηκε
ότι στην τακτική μηνιαία απογραφή τα περισσότερα χρέη τα είχαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Ξεπέρασαν το πρώτο τετράμηνο του έτους τα 2,8 δισ. ευρώ, ενώ τα χρέη των νοσοκομείων αυξήθηκαν τον Απρίλιο στα 1,58 δισ. ευρώ (από
1,47 δισ. ευρώ τον Μάρτιο) και ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ τον Μάιο.

– Φοροδιαφυγή: θα είναι το μεγάλο στοίχημα της τρόικας και θα πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση . Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει δηλώσει ότι οι πλούσιοι στην Ελλάδα δεν πληρώνουν καθόλου σε αντίθεση με την μεσαία τάξη η οποία πληρώνει όλους τους φόρους.

Μια από τις βασικές εκκρεμότητες που θα πρέπει να δει ο νέος υπουργός και μάλιστα πολύ γρήγορα είναι μεταξύ άλλων δεκάδες παρεμβάσεις τεχνολογικού εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης.

Παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα η Ηλεκτρονική Παρακολούθηση Εκτέλεσης Προϋπολογισμού στο ΓΛΚ, το Κεντρικό
Πληροφοριακό Σύστημα για τα Νοσοκομεία, η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, το Σύστημα Ηλεκτρονικών Προμηθειών, η Εκκαθάριση Μητρώου Ασφαλισμένων, το Εθνικό Ληξιαρχείο, η διασύνδεση των τεσσάρων μητρώων του πολίτη (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Αρ. Δημοτολογίου, ΑΤ), η Ηλεκτρονική Πολεοδομία, το Δημόσιο Περιουσιολόγιο,
η Ενιαία Αρχή Πληρωμής και το Ηλεκτρονικό Πόθεν Εσχες – παραμένουν ακόμη υπό προκήρυξη ή κολλημένες για μήνες στη διαγωνιστική διαδικασία ή στην καλύτερη περίπτωση σε φάση πιλοτικής εφαρμογής ή πολύ αρχικής υλοποίησης.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να αποκατασταθεί η ροή πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία (ήδη μπήκαν στα ταμεία 310 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του δυτικού οδικού άξονα στο Άκτιο και τους αυτοκινητοδρόμους της Πελοποννήσου), ενώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αν η χώρα δεν μπει σε περιπέτειες, θα είναι σε θέση να δείξει μεγαλύτερη ευελιξία και να παρέχει εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση των μεγάλων οδικών έργων. Επικουρικά προχωρεί η προετοιμασία φακέλων για ένταξη δέκα μικρών συγχρηματοδοτούμενων έργων (ΣΔΙΤ) για κατασκευή
σχολείων, φυλακών, τοπικών υποδομών στα προγράμματα του ΕΣΠΑ».

Επομένως, η όλη δήθεν κρίση είναι μια καλοστημένη κομπίνα για να σωθούν οι ιδιώτες τραπεζίτες και να χρεωθούν τα Κράτη, τα οποία οδηγούνται σε υποτέλεια. Η Ελληνική κρίση έγινε παράδειγμα – πατέντα για να βάλουν στο χέρι και άλλα Κράτη – όπως η ισπανική τράπεζα Bankia που οδήγησε την Ισπανία στο να ζητήσει ευρωπαϊκή βοήθεια και «καλυμμένο Μνημόνιο».

Έρευνα κατά 33 στελεχών της Bankia στην Ισπανία. (Πηγή: Express.gr 05/07/12-09:14).
«Οι υψηλές δαπάνες για τη διάσωσή της «βάρυναν» αρκετά το ισπανικό Δημόσιο και μάλιστα σε μια δύσκολη στιγμή και ως εκ τούτου δεν δημιουργεί «ερωτηματικά» γιατί η Bankia «ετοιμάζεται» να εμπλακεί και με τις δικαστικές αρχές. Ισπανικό δικαστήριο ξεκίνησε χθες έρευνα για απάτη κατά πρώην στελεχών της τράπεζας, εν μέσω της αυξανόμενης οργής της κοινής γνώμης στην Ισπανία κατά της τράπεζας αυτής που διασώθηκε από το κράτος. Η αγωγή κατατέθηκε από ένα από τα μικρότερα πολιτικά κόμματα της Ισπανίας, το οποίο κατηγορεί 33 αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου της τράπεζας Ροδρίγο Ράτο, για απάτη, χειραγώγηση τιμών και πλαστογράφηση λογαριασμών.

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Ισπανίας αξίωσε από τον Ράτο και τα άλλα στελέχη που κατηγορούνται να παρουσιαστούν ενώπιόν του και από τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ισπανίας Μιγκέλ ‘Ανχελ Φερνάντεθ Ορντόνεθ να παρουσιαστεί ως μάρτυρας. Η κυβέρνηση ανέλαβε τη διεύθυνση της Bankia το Μάιο όταν κατέστη σαφές ότι η τράπεζα δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις απώλειες που υπέστη λόγω του δανεισμού αδιακρίτως κατά την άνθηση της αγοράς ακινήτων, στην οποία επήλθε κραχ πριν από τέσσερα χρόνια. Η Ισπανία αναγκάστηκε να ζητήσει ευρωπαϊκή βοήθεια για τη διάσωση των τραπεζών της. Η Bankia κατέχει περισσότερο από το 10% των ισπανικών καταθέσεων και είναι η μεγαλύτερη τράπεζα η οποία είναι πιθανόν να πάρει κεφάλαια όταν χορηγηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια αργότερα φέτος. Υπό τη νέα της διοίκηση, η Bankia ζήτησε σχέδιο διάσωσης ύψους 19 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η διάσωσή της έχει εξοργίσει τους Ισπανούς που υφίστανται πολύ αυστηρές κυβερνητικές περικοπές στις δαπάνες».
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» (8-7-2012, σελ Α12 λέει ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας στην Ισπανία ήταν βουτηγμένη ως το λαιμό στο σκάνδαλο της τράπεζας Bankia.

Είναι πασιφανές ότι η δήθεν κρίση είναι απάτη για να σωθούν οι ιδιώτες τραπεζίτες, να επωμιστούν τις ζημίες α Κράτη τα οποία στην συνέχεια γίνονται υποτελή του ΔΝΤ της Τρόικας και της Γερμανίας.
Το Βήμα της Κυριακής (9-7-2912 σε. Α13) αποκαλύπτει τις απάτες των τραπεζιτών:
«H «υπόθεση Barclays» έφερε στην επιφάνεια ένα ιδιότυπο τραπεζικό καρτέλ που φέρεται ότι «χειραγωγούσε» εδώ και χρόνια τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά διαμορφώνοντας το κόστος δανεισμού για τους ιδιώτες, τις επιχειρήσεις, αλλά και τα ίδια τα κράτη. Ανέδειξε επίσης τη στενή σχέση αλληλεξάρτησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος με την πραγματική οικονομία, ενώ έθεσε για μία ακόμη φορά σε αμφισβήτηση τον μύθο της ελεύθερης και αυτορυθμιζόμενης αγοράς.

Το διατραπεζικό επιτόκιο Libor, για τον δανεισμό χρημάτων από μια τράπεζα στην άλλη, ώστε να υπάρχει μια κοινή τιμή αναφοράς στις συναλλαγές δανεισμού, καθορίζει στην ουσία το «εμπόριο του χρήματος». Οι επιπτώσεις είναι τεράστιες, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως κεφάλαια 360 τρισ. δολαρίων που είναι τοποθετημένα σε στεγαστικά δάνεια και τιτλοποιημένα προϊόντα χρησιμοποιούν ως δείκτη αναφοράς το εν λόγω επιτόκιο, όπως και πολλά προϊόντα στις προθεσμιακές αγορές εμπορευμάτων που αυξάνουν το συνολικό ποσό κεφαλαίων που καθορίζεται από το Libor στα 564 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος δείκτης, πέρα από τη διατραπεζική αγορά, καθορίζει εξάλλου τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, των επιχειρήσεων και των εταιρικών και κρατικών ομολόγων, επηρεάζοντας έτσι το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας.

Το μεγάλο κόλπο
Λίγο πριν από τις 11 π.μ. (ώρα Βρετανίας) λοιπόν, ορισμένοι traders από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου φέρεται πως δίνοντας συγκεκριμένες τιμές «χειραγωγούσαν» τα επιτόκια εσωτερικού δανεισμού των τραπεζών Libor και Euribor, καθορίζοντας με την τεχνητή αυξομείωσή τους το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
Οι 18 κορυφαίες τράπεζες: Bank of America, Bank of Tokyo-Mitsubishi, Barclays Bank, BNP Paribas, Citibank, Credit Agricole CIB, Credit Suisse, Deutsche Bank AG, HSBC, JP Morgan Chase, Lloyds Banking Group, Rabobank, Royal Bank of Canada, Societe Generale, Sumitomo Mitsui Banking Corporation, The Norinchukin Bank, The Royal Bank of Scotland Group, UBS AG, κάθε πρωί επηρέαζαν λοιπόν καταλυτικά τα επιτόκια της διατραπεζικής αγοράς με στόχο, όπως λέγεται, από τη μία πλευρά το κέρδος αλλά και από την άλλη τον έλεγχο τους παγκόσμιου συστήματος με βάση την εκάστοτε οικονομική συγκυρία.
Από τις 18 αυτές τράπεζες αφαιρούνταν οι τέσσερις που έδιναν τις υψηλότερες τιμές και αντίστοιχα οι τέσσερις που έδιναν τις χαμηλότερες, ενώ η τιμή των διατραπεζικών επιτοκίων διαμορφωνόταν από τη μέση σταθμισμένη τιμή που έδιναν οι 10 εναπομείνασες τράπεζες. Οπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν είναι απαραίτητο να είναι όλες οι τράπεζες στο «κόλπο», καθώς το τελικό αποτέλεσμα καθορίζεται συνήθως από τις ηγέτιδες τράπεζες (market leaders) της αγοράς, καθώς οι υπόλοιπες δεν μπορούν παρά να ακολουθήσουν.

Το κοινό… καλό
Οι παρεμβάσεις των τραπεζών αυτών στη διατραπεζική αγορά χωρίζονται σύμφωνα με στελέχη του Σίτι του Λονδίνου σε δύο περιόδους: Στην πριν από την κατάρρευση της Lehman Brothers εποχή όπου επικρατούσε η μεγάλη μόχλευση (επενδύσεις και με δανικά) στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, μια περίοδος που συνέφερε τα επιτόκια να είναι υψηλότερα για να βγαίνουν περισσότερα κέρδη – ιδίως στις αγορές παραγώγων και στη μετά Lehman εποχή όπου η παγκόσμια κρίση αύξησε τους συστημικούς κινδύνους με αποτέλεσμα τα επιτόκια να πιέζονται τεχνικά προς τα κάτω ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας. Αν π.χ. αφηνόταν, όπως υποστηρίζεται, η διαμόρφωση των επιτοκίων χωρίς παρεμβάσεις στην ελεύθερη αγορά, τότε η οικονομική καταστροφή θα αποτελούσε μια πραγματικότητα.
«Σε ακραίες περιπτώσεις που κινδυνεύει όλο το σύστημα ίσως δεν είναι παράλογο να υπάρχει μια συνεννόηση σε πολύ υψηλό επίπεδο για το… κοινό καλό» ανέφεραν τραπεζικά στελέχη με γνώση των πρακτικών που αναπτύσσονται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ωστόσο ποιος μπορεί να αποκλείσει τη χειραγώγηση των τιμών και τις καλές ημέρες; Το Libor εξάλλου ποτέ δεν οργανώθηκε ως σωστή αγορά από την αρχή, κι αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο συνεχίστηκε ανενόχλητα η χειραγώγηση σε τόσο μεγάλο βαθμό για τόσο μεγάλο διάστημα, δεδομένου, όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, ότι η αποτίμησή του βασιζόταν σε ιδιωτικές αναφορές τιμών και όχι σε απτές συμφωνίες. Οι κατηγορίες δεν αφορούν μόνο τη χειραγώγηση του Libor, αλλά και του ευρωπαϊκού διατραπεζικού επιτοκίου Euribor, το οποίο πάντως διαμορφώνεται από τις τιμές που δίνουν 43 ευρωπαϊκές τράπεζες (μεταξύ των οποίων και η Εθνική) σε μια όμως αγορά με μικρότερο βάθος και σημασία.
Οπως έδειξαν πάντως τα e-mails που δημοσιοποίησε η Αρχή Τραπεζικών Υπηρεσιών (FSA) της Βρετανίας ορισμένοι traders της Barclays «δεν ανέφεραν τίμια τις τιμές» και ενεπλάκησαν σε συνεχή και επίμονη προσπάθεια να χειραγωγήσουν την αγορά Libor και μετά, με την ενθάρρυνση ανώτερων managers.

Αποζημιώσεις
Ορισμένοι στην αγορά δεν αποκλείουν το «Σκάνδαλο Barclays» να οδηγήσει σε μεγάλες νομικές διαμάχες των θιγομένων την ώρα που περίπου είκοσι κορυφαίες τράπεζες, με βάση εκτιμήσεις στελεχών του Σίτι του Λονδίνου, βρίσκονται στο μικροσκόπιο στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν εδώ και καιρό στη Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία, οι διωκτικές αρχές κατά του οικονομικού εγκλήματος. H Barclays δεν αποτελεί εξάλλου, όπως ανακοίνωσε η FSA, μεμονωμένη περίπτωση στην έρευνα των Αρχών για τις ύποπτες διατραπεζικές πρακτικές στα επιτόκια.
Όπως γίνεται σχεδόν πάντα, ύστερα από ένα «ατύχημα» στις χρηματοπιστωτικές αγορές, οι Αρχές κάνουν λόγο για ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα αποτρέψει μελλοντικές παρατυπίες. Στη Βρετανία, όπου το πολύκροτο σκάνδαλο Libor ανάγεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα, οι εποπτικές αρχές θέτουν επί τάπητος τους κανόνες διαμόρφωσης του διατραπεζικού επιτοκίου. Η Βρετανική Ένωση Τραπεζών ετοιμάζει τις δικές της προτάσεις.
Στις ΗΠΑ όμως οι εποπτικές αρχές κατέληξαν σε συμβιβαστική συμφωνία με την Barclays βάσει της οποίας η ίδια η τράπεζα θα αναλάβει να πείσει τους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη διαφάνεια. Βάσει των όρων του συμβιβασμού με την αμερικανική Επιτροπή Trading Παραγώγων, η Barclays συμφώνησε σε ένα σχέδιο έξι σημείων βάσει του οποίου θα «ενθαρρυνθούν» οι παίκτες της συγκεκριμένης αγοράς, όπως η Βρετανική Ενωση Τραπεζών, να βελτιώσουν τη διαδικασία διαμόρφωσης του διατραπεζικού επιτοκίου, να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη διαφάνεια και να θεσπίσουν αυστηρή μεθοδολογία.
Ωστόσο στην αγορά αμφισβητείται το κατά πόσο μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά η αρχιτεκτονική του συστήματος. Τα κράτη και οι τράπεζες βρίσκονται εξάλλου σε σχέση εξάρτησης. Είναι χαρακτηριστικό π.χ. ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να αναλάβουν την αναχρηματοδότηση των ομολόγων της ευρωζώνης συνολικού ύψους 3 τρισ. ευρώ που λήγουν μέσα στην επόμενη διετία.

Το μεγάλο κόλπο με το Libor

– 18 τράπεζες απ’ όλο τον κόσμο συμμετέχουν στη διατραπεζική αγορά και καθορίζουν το επιτόκιο Libor.

– Πριν από τις 11 το πρωί traders από ορισμένες τράπεζες (όχι κατ’ ανάγκη όλες) μιλούσαν μεταξύ τους και έδιναν συγκεκριμένες τιμές ώστε να επηρεάσουν και να διαμορφώσουν τα επιτόκια.

– Από τις 18 τράπεζες αφαιρούνταν οι 4 που έδιναν τις υψηλότερες τιμές και οι 4 που έδιναν τις χαμηλότερες. Η μέση τιμή διαμορφωνόταν από τις προσφορές των 10 «ενδιάμεσων» προσφορών.

– Το Libor είναι δείκτης αναφοράς για τις αποδόσεις κεφαλαίων 360 τρισ. δολαρίων που έχουν τοποθετηθεί σε στεγαστικά δάνεια και τιτλοποιημένα προϊόντα.

– Πιο δύσκολη η χειραγώγηση του Euribor καθώς στη διαμόρφωσή του συμμετέχουν 40 τράπεζες.

Η κάθαρση
Έρευνα για τραπεζική απάτη στην Bankia

Προφανώς, η κάθαρση πρέπει να αρχίσει από αλλού, από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τα άγραφα εγκλήματα των τραπεζιτών – χώρες όπως η Ιρλανδία, η Ισλανδία, και τώρα η Ισπανία, όπου όπως προκύπτει και τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας ήταν βουτηγμένα ως τον λαιμό στο σκάνδαλο της Bankia, της τράπεζας που προέκυψε από τη συγχώνευση επτά περιφερειακών ταμιευτηρίων, μεταξύ των οποίων η Caja Madrid και η Bancaja της Βαλένθιας, που είχαν ουσιαστικά πτωχεύσει εξαιτίας της έκθεσής τους στη «φούσκα» των ακινήτων.
Πράγματι, ισπανικό δικαστήριο ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες μεγάλη έρευνα για τραπεζική απάτη εις βάρος πρώην διευθυντικών στελεχών της Bankia, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου του Διοικητικού της Συμβουλίου Ροδρίγο Ράτο – του άλλοτε γενικού διευθυντή του ΔΝΤ και υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση Αθνάρ!
Και οι ισπανοί Σοσιαλιστές έχουν λερωμένη τη φωλιά τους: όχι μόνο γιατί πολλά στελέχη τους συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Bankia, αλλά και γιατί η κυβέρνηση Θαπατέρο ήταν εκείνη που προετοίμασε τη συγχώνευση των επτά τραπεζών που σχημάτισαν την «υπερτράπεζα» Bankia, και που έπεισε χιλιάδες μικρομετόχους να αγοράσουν μετοχές στην αρχική δημόσια προσφορά, τον Ιούλιο του 2011 – μετοχές που σήμερα δεν αξίζουν ούτε… πεσέτα.
Στο στόχαστρο των ερευνών βρίσκονται και οι ίδιες οι ρυθμιστικές αρχές, όπως και η ηγεσία της Τράπεζας της Ισπανίας. Και υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος: τα 23,5 δισ. ευρώ που απαιτήθηκαν για τη διάσωση της Bankia τον Μάιο ήταν αυτά που οδήγησαν τελικά την Ισπανία να προσφύγει στην ΕΕ για τη διάσωση του τραπεζικού της συστήματος…

Στίγκλιτς κατά τραπεζών
Η θεωρία της «ασύμμετρης πληροφορίας»

Την πραγματική αλήθεια (και) γι’ αυτό το τραπεζικό μέγα-σκάνδαλο μας τη λέει ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς: «Κανείς από αυτούς (τους τραπεζίτες) δεν πήγε φυλακή. Εχουμε ένα νομικό σύστημα που δεν επιβάλλει τον σαφή καταλογισμό ευθυνών. Είναι ξεκάθαρο πως αυτοί οι τύποι δεν θα πληρώσουν για όσα έκαναν» δήλωσε οργισμένος στον βρετανικό «Independent».
Για τον Στίγκλιτς, όπως και για τους περισσότερους πραγματικά ανεξάρτητους οικονομολόγους, που δεν εξαρτώνται από τα διάφορα λόμπι, τα ινστιτούτα και τις «δεξαμενές σκέψης», οι αποκαλύψεις αυτές μόνο σοκ δεν προκαλούν: αντιθέτως, ο Στίγκλιτς έχει γράψει ήδη από τη δεκαετία του ’70 μια σειρά από προφητικά κείμενα, που περιγράφουν ακριβώς το πώς οι δήθεν «ελεύθερες αγορές» παύουν να είναι ελεύθερες και καταλήγουν να είναι επιβλαβείς για τις κοινωνίες, όταν ομάδες ανθρώπων – στην περίπτωσή μας τραπεζιτών – αποκτούν προνομιακή πρόσβαση σε πληροφορίες που παραμένουν κρυφές από το ευρύ κοινό.
Πρόκειται για τη γνωστή θεωρία της «ασύμμετρης πληροφορίας» (asymmetrical information), η οποία χάρισε το 2001 το βραβείο Νομπέλ Οικονομίας στον σημερινό καθηγητή του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Μια θεωρία που βέβαια ο Στίγκλιτς είχε ήδη επαληθεύσει στην πράξη έναν χρόνο πριν από τη βράβευσή του, το 2000, όταν παραιτήθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ρόλο της τελευταίας – και της προνομιούχου «συμμορίας των πέντε αστέρων», απαρτιζόμενης από ειδικούς, στην οποία και ο ίδιος ανήκε – στη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση της ΝΑ Ασίας, που σάρωσε δεκάδες οικονομίες, επεκτεινόμενη στην Ανατολική Ευρώπη και στη Νότια Αμερική.
Η ίδια ακριβώς προνομιακή πρόσβαση στην πληροφορία, μαζί φυσικά με τη βεβαιότητα της ατιμωρησίας σε πολιτικό και νομικό επίπεδο, είναι που γέννησε και το σκάνδαλο της Barclay’s – σκάνδαλο που ο Στίγκλιτς αποκαλεί σήμερα «κλασικό παράδειγμα» των συνεπειών της «ασύμμετρης» θεωρίας του: όπως εξηγεί και στο νέο του βιβλίο «The Price of Inequality» (To τίμημα της ανισότητας), ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε στην οικοδόμηση πιο δίκαιων και πιο πλούσιων κοινωνιών είναι να διασπάσουμε το ουσιαστικό μονοπώλιο της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που έχει εξασφαλίσει ο χρηματοπιστωτικός τομέας τις τελευταίες δεκαετίες, και ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.
Πώς θα πραγματοποιηθεί αυτή η ριζική αλλαγή; Κατά τον Στίγκλιτς, όπως και για εκατομμύρια έμμεσα ή άμεσα θύματά τους σε όλο τον κόσμο, ο καλύτερος τρόπος είναι να αρχίσουμε να στέλνουμε μερικούς τραπεζίτες στη φυλακή. Ο Μπαράκ Ομπάμα το υποσχέθηκε, αλλά δεν το έπραξε: η περίφημη μεταρρύθμισή του στη Wall Street αποδείχθηκε άσφαιρη, με τις μεγάλες τράπεζες και τις ηγεσίες τους να παραμένουν άθικτες, κόντρα στους νόμους του ίδιου του καπιταλισμού, και τον λογαριασμό της διάσωσής τους να μεταφέρεται στους δυστυχείς φορολογουμένους. Το ίδιο δυστυχώς ισχύει ως τώρα και για τη Βρετανία, αφού παρά τις αρχικές «αγριάδες», τα πρόστιμα και τις ψευδεπίγραφες, όπως αποδεικνύεται σήμερα, εθνικοποιήσεις του Γκόρντον Μπράουν, τα ηνία του Σίτι παρέμειναν σε ανθρώπους σαν τον Ντάιαμοντ».

Κύριε Εισαγγελέα, είναι πασιφανές ότι η δήθεν κρίση είναι μια κομπίνα των τραπεζιτών και σκοπίμως ανίκανων πολιτικών.!
Παρόμοια μήνυση, έχει ήδη υποβληθεί στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου και Εφετών και έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία με αρ. Π. 2399 και έχουν ήδη αρχίσει ανακρίσεις. Αλλά οι αυτοκτονίες – δολοφονίες δανειοληπτών συνεχίζονται.
Υποβλήθηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία δημοσιεύματα μπλογκ, εφημερίδων, ενώσεων καταναλωτών και η επιστολή Ιερώνυμου στον κ. Λουκά Παπαδήμο.

Οι αμοιβές των εκβιαστών μας

Ο μισθός του «τυχερού» που θα αναλάβει γενικός διευθυντής του ESM, θα είναι 324.000 ευρώ (μεικτά) ετησίως και θα υπερβαίνει ακόμα και αυτόν της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ που αμοίβεται με 190.000 ευρώ ή 290.000 αν συνυπολογίσουμε επιδόματα και βουλευτική αποζημίωση.

Το σχετικό έγγραφο αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag», στο οποίο επισημαίνεται επίσης, ότι ο γενικός διευθυντής του ESM θα λαμβάνει επιπλέον επιδόματα και μπόνους και θα βρίσκεται σε αντιστοιχία με το μισθό του προέδρου της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος αμοίβεται με 304.000 ευρώ.

Πάντως, την μισθολογική… πρωτιά της Ευρώπης εξακολουθεί να καταλαμβάνει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος αμοίβεται με 370.000 (μεικτά) ετησίως.

Γενικά, πάντως όποιος πιάσει δουλειά στον ESM δεν θα μείνει ποτέ παραπονούμενος στα μισθολογικά τους, αφού, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύει η «Welt am Sonntag», οι μισθοί για τα ανώτερα στελέχη θα κυμαίνονται από 64.000 ως 107.000 ετησίως, ενώ το διοικητικό προσωπικό και οι μαθητευόμενοι θα λαμβάνουν από 22.000 ως 72.000.

Το μόνο που μένει είναι να μάθουμε ποιος θα είναι ο επικεφαλής του ΕSM. Φαίνεται πάντως, ότι τα λεφτά πάλι στη… Γερμανία θα πάνε αφού επικρατέστερος για τη θέση φέρεται να είναι ο Γερμανός, Κλάους Ρέγκλινγκ, που είναι επικεφαλής στον μηχανισμό EFSF.

Επίσης να ελεγχτεί πόσο αμείβεται ο Πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας και οι Πρόεδροι των ΔΣ των Ελληνικών τραπεζών και μάλιστα σε περίοδο κρίσης, όταν ο κ. Πρόεδρος κ. Κ. Παπούλιας έχει αποποιηθεί του μισθού του!
Και αλλού έγιναν τα ίδια!
Ισλανδία: Ο πρωθυπουργός στο εδώλιο!!!

Ενώπιον ειδικού δικαστηρίου οδηγείται σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας και ηγέτης του συντηρητικού Κόμματος της Ανεξαρτησίας, Γκέιρ Χάαρντε.
Ο Ισλανδός πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται για αμέλεια και παράβαση καθήκοντος, με αποτέλεσμα την….
κρίση στο τραπεζικό σύστημα της χώρας το 2008 που οδήγησε στην κατάρρευση των τριών μεγαλύτερων τραπεζών, Kaupthing, Landsbanki και Glitnir.
Ο κ. Χάαρντε παραιτήθηκε τον Ιανουάριο του 2009, ωστόσο, σε περίπτωση που τώρα κριθεί ένοχος ενδέχεται να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έως και δύο έτη.
Η υπόθεση προκαλεί πολιτικές αντιπαραθέσεις, καθώς ο κ. Χάαρντε είναι το μόνο πρώην μέλος της κυβέρνησης που προσάγεται σε δίκη. Το κοινοβούλιο αποφάσισε το Σεπτέμβριο του 2010 να μην προσαχθούν σε δίκη τρεις υπουργοί για το ρόλο τους στην υπόθεση.
Από: epikaira.gr (Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012).

Στην Ιρλανδία, συνέλαβαν τον άνθρωπο που έβαλε την χώρα στο ΔΝΤ!

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο, κατά την επιστροφή του από τις διακοπές, ο πρώην επικεφαλής της Anglo Irish bank, της τράπεζας που με τα χρέη της οδήγησε την Ιρλανδία στο μνημόνιο.

Ο 64χρονος Σον Φιτζπάτρικ, πρώην επικεφαλής της εθνικοποιημένης πλέον Anglo Irish, συνελήφθη στα πλαίσια της τριετούς έρευνας των αρχών για οικονομικές ατασθαλίες στην τράπεζα η οποία εκτεθειμένη στην στεγαστική φούσκα της Ιρλανδίας κατέρρευσε, αφήνοντας στους φορολογουμένους έναν λογαριασμό 30 δις ευρώ, ήτοι περισσότερα από 6.500 ευρώ χρέος για κάθε Ιρλανδό πολίτη!
Οι δεκαέξι συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Φιτζπάτρικ αφορούν σε συνομωσία με σκοπό την απόκρυψη ζημιών της τράπεζας πριν την εθνικοποίηση της το 2009.
Ο μεγαλοτραπεζίτης της Anglo Irish παρείχε δάνεια σε ομάδα επενδυτών αλλά και στα πέντε παιδιά του χρεοκοπημένου επιχειρηματία Σον Κουίν και την γυναίκα του Πατρίτσια, ώστε εκείνοι να αγοράσουν έπειτα μετοχές στην τράπεζα του.
Με αυτόν τον τρόπο η Anglo Irish ενίσχυε την αξία της μετοχής της και ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη προς την ίδια την τράπεζα, με στόχο πάντα την απόκρυψη της πραγματικής οικονομικής κατάστασης, ζημίες δεκάδων δισεκατομμυρίων που γονάτισαν τελικά την τράπεζα και οδήγησαν στην εθνικοποίηση της.
Τα 30 δις με τα οποία ο Φιτζπάτρικ και η παρέα του φέσωσαν το ιρλανδικό δημόσιο είναι τα μισά σχεδόν από ολόκληρο το πακέτο στήριξης που έλαβε τελικά η Ιρλανδία που οδηγήθηκε εξαιτίας των τραπεζών της στην αγκαλιά της Τρόικας Εάν ο Φιτζπάτρικ καταδικαστεί για την απάτη αντιμετωπίζει πέντε χρόνια φυλάκισης για κάθε μια από τις δεκαέξι κατηγορίες…
Άλλα δυο υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας εμφανίστηκαν χτες ενώπιων του δικαστηρίου και αντιμετωπίζουν τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες για απάτη. Και τα τρία μεγαλοστελέχη της Anglo Irish αφέθηκαν ελεύθερα με εγγύηση και περιοριστικούς όρους για να ξαναεμφανιστούν ενώπιων του δικαστηρίου στις 8 Οκτώβρη. http://www.ramnousia.com
Άντε και στα «δικά μας»!

Προτάσεις, για το νέο συνολικό νομοσχέδιο περί «εισπρακτικών εταιριών».
Το Ελληνικό παράδοξο: Οι Έλληνες Τραπεζίτες και Εφοπλιστές είναι οι πιο πλούσιοι στον κόσμο, και οι τράπεζές τους δεν έχουν δήθεν «ρευστότητα» και παίρνουν χάρισμα 110 δις που τα δανείστηκε το κράτος, υποθηκεύοντας την Ελλάδα! Τα χρήματα αυτά, τα ξαναβγάζουν στο εξωτερικό και έρχονται μετά να αγοράσουν τις ΔΕΚΟ, με τα λεφτά που τους χάρισε το Κράτος. Το κράτος είναι «καλό» όταν παρεμβαίνει υπέρ των τραπεζιτών, αλλά δεν είναι «καλό», για κάποιους όταν παρεμβαίνει υπέρ των πολιτών. Μα δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να δει την «κομπίνα»;
Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό και αρμόδιους τους Υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης να σταματήσουν τις δολοφονίες πολιτών από τους τραπεζίτες, ειδάλλως είναι συνένοχοι στις δολοφονίες!

Ξένα κανάλια, διαδίδουν σκόπιμα πληροφορίες, για δήθεν πτώχευση και οικονομική καταστροφή, ενώ γνωρίζουν, ότι η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 1,3 τρισεκατομμύρια.
Το πρόβλημα ξεκίνησε από την Αμερική όπου τα golden’s boys έκλεψαν τις τράπεζές τους. Στην συνέχεια το πρόβλημα επεκτάθηκε στην Ευρώπη και η κ. Μέρκελ στοχοποίησε την Ελλάδα για την αντίσταση εναντίον των Γερμανών στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι πρώην φίλοι της Ελλάδας την εγκατέλειψαν στην τύχη της. Το Ευρώ δεν έχει κοινό ταμείο όπως το δολάριο. Αν στην Αμερική μια πολιτεία έχει πρόβλημα παίρνει από το κοινό ταμείο. Αν η Ελλάδα είχε δικό της νόμισμα θα είχε κάνει υποτίμηση και θα είχε λύσει τα προβλήματα. Τώρα η Ελλάδα είναι φυλακισμένη στο Ευρώ. Στην Ευρώπη δεν υπάρχει κοινό ταμείο και κάθε κράτος έχει αφεθεί στην τύχη του. ΟΧΙ σε μια Ευρώπη Γερμανική.

Υπάρχουν λύσεις στην οικονομική κρίση και στην μη καταβολή της επόμενης δόσης!
1. Να γίνει λογιστικός έλεγχος του πραγματικού χρέους. Να βγουν ομόλογα με «εγγύηση» τα Ελληνικά πετρέλαια και τον ορυκτό πλούτο.
Να βγουν επειγόντως «έντοκα γραμμάτια», εξάμηνα ετήσια, διετή, τριετή με χαμηλό επιτόκιο και να πάρει το κράτος, όλα τα χρήματα που θα προσφερθούν!
2.Δηλ. κάθε φορά ζητάει το κράτος 1,5 δις και του προσφέρονται περίπου 5 δις και παίρνει μόνο το 1,5 δις. Τώρα, να βγουν κάθε εβδομάδα έντοκα γραμμάτια και το Κράτος να πάρει όλο το προσφερόμενο ποσό! Μπορεί έτσι να πάρει και 10 δις. Άρα θα έχει χρήματα ακόμα και αν δεν καταβληθεί η επόμενη δόση! Έτσι θα κερδίσουμε πολύτιμο χρόνο και θα μετατεθεί η λεγόμενη στάση πληρωμών, τουλάχιστον ένα έτος
3.Έντοκα γραμμάτια για Δημοσίους Υπαλλήλους και συνταξιούχους. Το ποσόν που κόβεται από έναν Δημόσιο Υπάλληλο μπορεί να αντικατασταθεί από ένα τριετές έντοκο γραμμάτιο των 100 ευρών των 200 ευρώ, των 300 ευρώ κλπ…, ανάλογα το ύψος αμοιβής του Δημοσίου Υπαλλήλου και του ύψους μείωσης των αποδοχών του.
4.Έντοκα γραμμάτια που θα απευθύνονται σε Ομογενείς και θα έχουν διάρκεια από 2 – 7 έτη με καλό επιτόκιο και εγγύηση του Δημοσίου, θα φέρουν πολλά χρήματα στο Δημόσιο Ταμείο.
5.«Ακόμα και εκατό χιλιάδες δις να δώσει παράνομα και χάρισμα ο υπουργός στους ληστρικούς τραπεζίτες δεν θα υπάρξει ποτέ «ρευστότητα»! Οι τραπεζίτες παίρνουν τα λεφτά του Κράτους και τα βγάζουν παράνομα στο Εξωτερικό
6.Να γίνει μια ισχυρή Κρατική Τράπεζα! Αν υπήρχε μια ισχυρή Κρατική Τράπεζα θα μπορούσε με εγγύηση τα Ελληνικά ομόλογα να δανειστεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όσα δισεκατομμύρια χρειαζόταν με 1% επιτόκιο. Τώρα δανείζεται μέσω της Τρόικας με τουλάχιστον 4%, τα χρήματα, που τα Ευρωπαϊκά Κράτη δανείζονται με 1% και επιπλέον ζητούν και «εγγυήσεις», «μέτρα» κλπ…
7.Να γίνει επίσημη αίτηση για την καταβολή των Γερμανικών αποζημιώσεων. Οι Γερμανία χρωστάει συνολική 1,3 τρισεκατομμύρια από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.. Ο Ζακ Νελπλά, ο Σύμβουλος του κ. Σαρκοζί δήλωσε προ μηνών, στην Γαλλική Εφημερίδα «Ηχώ», ότι Η Γερμανία χρωστάει 757 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα. Ας πάρουμε τώρα αυτά και βλέπουμε. Όσο καθυστερεί η καταβολή των αποζημιώσεων, επισυνάπτεται επιτόκιο ανάλογο του δανεισμού της Ελλάδας από την Τρόικα.
8.Το Υπουργείο Οικονομικών και η Εισαγγελία, οφείλει να κάνει επίσημη αίτηση για την καταβολή των Γερμανικών αποζημιώσεων και να λειτουργήσουν υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Σε αντίθετη περίπτωση είναι «απιστία» προς την υπηρεσία, προδοσία της Ελλάδας και υπάρχουν ευθύνες.
9.Να υποβληθούν αυτεπάγγελτα αι από την Εισαγγελία και από την Κυβέρνηση και από τους πολίτες, αγωγές και μηνύσεις στα περιοδικά τα Γερμανικά κλπ., που υβρίζουν την Ελλάδα. Να σταματήσει με νόμο ο ψυχολογικός πόλεμος από μερικά ΜΜΕ, για δήθεν καταστροφή κλπ… , που τραυματίζουν σκόπιμα την οικονομία.
10.Να ασκηθεί δίωξη κατά της Τρόικας, για προπαρασκευαστικές πράξεις, για συστηματική γενοκτονία των Ελλήνων, μέσω της οικονομικής καταστροφής και παράνομης επέμβασης στα εσωτερικά της Ελλάδας.
11.Να ζητηθεί η φορολόγηση και η επιστροφή των χρημάτων, με διεθνές ένταλμα σύλληψης των παρανόμων, που είναι στο Λουξεμβούργο, στην Ελβετία, Αμερική, Κέιμαν Νησιά κλπ…
12.Να μπει «ειδικός φόρος» στους δέκα χιλιάδες πιο πλούσιους Έλληνες κατά το πρότυπο του κ. Ομπάμα.
13.Ψυχική τόνωση του Ελληνικού λαού, ότι υπάρχει ελπίδα και να πιστεύει στο μέλλον και στις δυνάμεις του.
14.Η Ελλάδα μόνο εισάγει προϊόντα. Ελλάδα χρειάζεται ένα πρόγραμμα ανάπτυξης. Πρέπει να παράγει προϊόντα να καλύπτουν και την εσωτερική αγορά και να εξάγει.
Παρατήρηση: «Βγάλτε έντοκα γραμμάτια εσωτερικό να υπάρχουν χρήματα ακόμα και αν δεν δοθεί η επόμενη δόση». Δεν μπορεί να υποβάλλεται σε ψυχολογικά βασανιστήρια ολόκληρος λαός, γιατί οι ξένοι μας εμπαίζουν»! Κάθε μέρα διαδίδονται φήμες καταστροφής, επιστροφής στην δραχμή και αυτό πρέπει να σταματήσει όταν μας δουν αποφασιστικούς»! «Ζητήστε επίσημα τα 1,3 τις από την Γερμανία και σταματάτε να υποχωρείτε»!

Υπάρχει λύση για όλους τους υπερδανεισμένους πολίτες.
1. Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων-καρτών του πολίτη είτε έχει καταγγελθεί είτε έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση, είτε είναι στον Τειρεσία», σε ένα νέο δάνειο «πακέτο», που θα συγκεντρώνει όλες τις οφειλές του σε «όλες τις τράπεζες», στο Ταμείο Παρακαταθηκών, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ή σε κάθε τράπεζα με χαμηλό επιτόκιο και μηνιαία δόση που δεν θα ξεπερνά το 30% των μηνιαίων αποδοχών του δανειολήπτη. Το σύνολο των δόσεων δεν πρέπει να ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη. Καμία περεταίρω «προσημείωση ή υποθήκη» από αυτές που ήδη υπάρχουν, γιατί οι τράπεζες εκβιάζουν – εξαναγκάζουν τους πολίτες σε νέες προσημειώσεις σπιτιών κλπ..
2. Παράταση της καταγγελίας του Δανείου στους 12 μήνες καθυστέρησης πληρωμών, από τις 3 μήνες που είναι τώρα θα φέρει μια ανάσα στους δανειολήπτες! Μόνο στην Ελλάδα καταγγέλλεται το δάνειο στους 3 μήνες. Μετά αρχίζουν τα πανωτόκια επί του συνόλου του δανείου. Η καταγγελία να ισχύει μόνο για το καθυστερημένο ποσόν και όχι για το σύνολο του δανείου. Άρα το τραπεζικό Ελληνικό σύστημα στηρίζεται στον ληστρικό εκβιασμό των πολιτών.
3. Η ρύθμιση και χρονική παράταση των δανείων μπορεί να πάει έως τα 79 έτη του πολίτη γιατί οι τράπεζες κάνουν ρυθμίσεις έως τα 65 έτη, σκόπιμα, για να μην μειώσουν τις δόσεις, ενώ κατασχέσεις κάνουν και σε υπερήλικες!
4. Ειδικά προγράμματα, για δημοσίους υπαλλήλους, με μείωση των δόσεων και χρονική παράταση των δανείων με χαμηλό επιτόκιο.
5. Είτε είναι στεγαστικό, είτε καταναλωτικό οι τράπεζες δίνουν τα ίδια χρήματα στους πολίτες, γιατί για τα καταναλωτικά να υπάρχει υψηλότερο επιτόκιο; Για όλα τα είδη δανείων και ρυθμίσεων πρέπει να είναι τι ίδιο επιτόκιο με το στεγαστικό.
6. Κατά την «ρύθμιση» οι τράπεζες πιέζουν- εκβιάζουν επιπλέον τους πολίτες να υποθηκεύσουν – προσημειώσουν ακόμα και περιουσία μικρής ακίνητης αξίας ακόμα και σε απομακρυσμένα χωριά! Αυτό να σταματήσει γιατί εμπίπτει στο νόμο περί εκβιασμού – εξαναγκασμού
7. Τα 30 δις, που θα δοθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών, να δοθούν για το ‘πρόγραμμα διευθέτησης οφειλών υπερδανεισμένων’, τη Νέα Σεισάχθεια. Συγκέντρωση δανείων – καρτών σε ένα «πακέτο» και η μηνιαία δόση δεν θα ξεπερνάει το 30% του μηνιαίου μισθού του πολίτη.
8. Να ψηφιστεί νέος νόμος συμπληρωματικός του Νόμου κ. Κατσέλη, όπου για να γίνει «ρύθμιση δανείων», πρέπει να προσκομίσεις χιλιάδες χαρτιά, αλλά και να κάνεις «ρευστοποίηση» της όποιας μικρής περιουσίας σου.
9. Να σταματήσει η κομπίνα των πλειστηριασμών. Αν στην τρίτη φάση πλειστηριασμού το ακίνητο δεν «ζητηθεί στην αντικειμενική αξία», τότε αυτό δίνεται σε οποιαδήποτε αξία ακόμα και μηδενική! . Να σταματήσουν οι κατασχέσεις για 7 χρόνια και για ποσό έως 300 χιλιάδες ευρώ ισόβια.
10. Να γίνουν ενέργειες από το ΣΔΟΕ και την Εισαγγελία για την επιστροφή των 600 δις από την Ελβετία και την καταβολή των 1,3 τρις, των Γερμανικών αποζημιώσεων! Να ψάξουν τις καταγγελίες στον Μαραθώνα τι συμβαίνει σε δασικές εκτάσεις.
11. Να σταματήσουν τα ΜΜΕ και ειδικά τα τηλεοπτικά να προβάλλουν συνεχώς το θέμα της δήθεν χρεοκοπίας, καταποντισμού κλπ… δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα στην Ελλάδα. Μα πού είναι αυτοί οι περίφημοι Εισαγγελείς και δεν παρεμβαίνουν υπέρ των πολιτών, για να σώσουν την Ελλάδα και την Δημοκρατία;
12. Να συλληφθούν από τους Εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ, οι πολιτικοί και τραπεζικοί «κύκλοι», που παρακινούν – εκφοβίζουν – εκβιάζουν τους πολίτες να βγάλουν τα χρήματά τους στο Εξωτερικό, λόγω της δήθεν πτώχευσης… Οι ίδιοι μεταμφιεζόμενοι κυκλοφορούν στο Σύνταγμα…. «ως αγανακτισμένοι πολίτες» από την Εκάλη.
13. Να απαγορευθεί στα ΜΜΕ να έχουν δήθεν θέμα την πτώχευση της Ελλάδας, και την κατάρρευση της Ελλάδας. Είναι θέμα εθνικής ασφάλειας και το κάθε κανάλι για να «κερδίσει» βγάζει στο σφυρί την Ελλάδα!
14. Να βγουν ετήσια έντοκα γραμμάτια. Από τον Ιανουάριο του 2012 δηλ. σε οκτώ μήνες η Ευρώπη θα έχει νέο μόνιμο Ταμείο σταθερότητας και δανεισμού υπερχρεωμένων Κρατών. Άρα αν φτάσουμε στο 2012 υπάρχει ελπίδα σωτηρίας!
15. Αυξάνεται ο Τουρισμός. Να γίνει πρόγραμμα ανάπτυξης και να γίνει μερικός ανασχηματισμός. Να φύγουν οι «μπάτλερ και οι καμαριέρες»! Σοβαρά και μορφωμένα πρόσωπα στην Κυβέρνηση.
16. Οι δημοκρατικοί διαδηλωτές, αλλά και οι «νέοι δεξιοί αγανακτισμένοι» της Πλατείας Συντάγματος, να διαδηλώσουν και στην Πολιτεία, Κεφαλάρι, Κοκκιναρά, την Ραφήνα, γιατί τα χρήματα του Κράτους τα πήραν «χάρισμα» οι τραπεζίτες, οι πραγματικοί κλέφτες
17. Να βγουν ετήσια έντοκα γραμμάτια και όχι μόνο τριμηνιαία. Από το 2012 η Ευρώπη θα έχει νέο δικό της σταθερό μηχανισμό στήριξης. Άρα αν φτάσουμε στο 2012 τα πράγματα θα καλυτερεύσουν, δεδομένου ότι ο τουρισμός αυξάνεται!
18. Γίνεται προσπάθεια εμπλοκής της Ελλάδας με την Τουρκία. Προσοχή!
19. Να κατασχεθεί το 30% της περιουσίας των τραπεζιτών, εφοπλιστών, πλουσίων.20. Αργά ή γρήγορα ο «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του»!
20. Να βγουν ομόλογα με εγγύηση τα πετρέλαια και τον ορυκτό μας πλούτο.

Ειδική Ανάλυση – προτάσεις.
Εισπρακτικές εταιρίες – κεφαλοκυνηγοί, ακόμα και του εξωτερικού «αγοράζουν» από τους τραπεζίτες τα «δήθεν χρέη» των πολιτών (όπως ο Τελώνης της Καινής Διαθήκης) και εκβιαστικά κερδοσκοπούν επί της είσπραξης αυτών, βγάζοντας έτσι και «υπερκέρδος», δολοφονώντας τους πολίτες, που φαίνεται ότι αυτοκτονούν. Μαζικά είναι τα τηλεφωνήματα από εισπρακτικές εταιρίες προς δανειολήπτες που αυτοκτονούν και ακόμα δεν έχει συλληφθεί κανένας εκβιαστής!
Αν δούμε τα τηλέφωνα – μέσω της άρσης απορρήτου – που έγιναν σε έναν πολίτη που αυτοκτόνησε θα δούμε αμέσως ποιοι τον εκβίαζαν και τον δολοφόνησαν.
Οι εκβιαστές μπορεί να έχουν νόμιμη άδεια ενημέρωσης, αλλά παράλληλα έχουν παραρτήματα παράνομα όπου οι «συνεργάτες τους» κυρίως νεαρές παράνομες κοπέλες απειλούν εκβιαστικά δανειολήπτες και μέσω «ιντερνετικών τηλεφώνων».

Υπάρχει μια σκόπιμη κρατική διάθεση «διάλυσης» όλων των υπηρεσιών, για να γίνει πιο εύκολη η διολίσθηση από την Αστική κοινοβουλευτική Δημοκρατία σε νέο σύστημα την «νέο-φεουδο-τραπεζο-δικτατορία», όπου όλοι οι πολίτες θα είναι «νέο-σκλάβοι» και θα εργάζονται για να ξεπληρώσουν το «χρέος», που δεν θα ξεπληρώνεται ποτέ και θα μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά!
Επισημαίνουμε ότι στον μεσαίωνα υπήρχαν υπερδανεισμένοι που έμεναν φυλακισμένοι ισόβια και τα παιδιά τους που γεννήθηκαν μέσα στην φυλακή εξακολουθούσαν να δουλεύουν για τον φεουδάρχη για να ξεπληρώσουν το «δήθεν χρέος»!! Ηθικός υπεύθυνος των αυτοκτονιών – δολοφονιών, ο Υπουργός Οικονομικών και η Γενική Γραμματεία Καταναλωτών, που πρέπει να συλληφθούν για ηθική αυτουργία σε αυτοκτονία – δολοφονία κατά συρροή. Αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα θύματα των εισπρακτικών εταιριών και των τραπεζιτών. Περίπου 1500 άτομα έχουν αυτοκτονήσει.
Ενώ οι Τραπεζίτες έχουν τεράστια υπερκέρδη που έχουν εξαχθεί παράνομα στο εξωτερικό, τους δόθηκε χάρισμα επιπλέον 110 δις και όντας αχόρταγοι δολοφονούν και εκβιάζουν τους πολίτες! Ακόμα και χιλιάδες δις να δώσουν στους τραπεζίτες δεν θα υπάρξει ποτέ «ρευστότητα»! Δολοφονούνται στην Ελλάδα και φαίνεται ότι αυτοκτονούν οι δανειολήπτες!
Τα συνεχή τηλεφωνήματα από εισπρακτικές εταιρίες οδηγούν στην ψυχολογική κατάρρευση του πολίτη. Τέλος η μαζική αποστολή εξωδίκων αποτελειώνουν τον πολίτη με ευθύνη της Τράπεςδες και των δικηγορικών γραφείων.
Τις τελευταίες μέρες αυτοκτόνησαν πέντε άτομα μόλις ήρθε το εξώδικο από την τράπεζα και το εξώδικο για έξωση από το σπίτι.
Έκκληση στην Διεθνή Κοινότητα να βοηθήσει στην ανυπαρξία Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, όπου δικάζεται μόνο ο καταγγέλλων και όχι ο παραβάτης!

Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό και αρμόδιους τους Υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης να σταματήσουν τις δολοφονίες πολιτών από τους τραπεζίτες, ειδάλλως είναι συνένοχοι στις δολοφονίες!
«Τα βασανιστήρια, οποιαδήποτε σωματική κάκωση, βλάβη υγείας, ή άσκηση ψυχολογικής βίας, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απαγορεύονται και τιμωρούνται, όπως νόμος ορίζει. Η γενική δήμευση απαγορεύεται». Σύνταγμα, 7, 2«Δεν απαιτείται άδεια για τα αυτόφωρα κακουργήματα». Δηλ. δεν υπάρχει βουλευτική και υπουργική ασυλία για «αυτόφωρα κακουργήματα». Σύνταγμα, 62.«Υπάρχουν λύσεις, όταν πληρώνουν όλοι, ανάλογα με την οικονομική τους επιφάνεια»!«Ουδείς υπεράνω των νόμων και ούτε οι τραπεζίτες»!
Η «νέα βοήθεια» από την Ευρώπη είναι η απάτη και ούτε υπάρχει η πιθανότητα «πτώχευσης»!
Αυτοκτόνησε – δολοφονήθηκε και άλλος πολίτης για τις τράπεζες! Αυτοκτονούν ακόμα και αστυνομικοί για τις Τράπεζες των ιδιωτών, που πήραν χάρισμα τα 110 δις και κοροϊδεύουν το Κράτος! Μερικοί τραπεζίτες είναι οι πιο πλούσιοι στον κόσμο, αλλά το κράτος τους δίνει και άλλα χρήματα δωρεάν για να σώσουν «δήθεν τις τράπεζές τους»! Και τα 110 δις από την Τρόικα και Δ.Ν.Τ. πήγαν χάρισμα στους τραπεζίτες εντελώς δωρεάν, οι οποίοι τα βγάζουν παράνομα στο εξωτερικό και στην συνέχεια με «αέρα» θα αγοράσουν τις κερδοφόρες επιχειρήσεις του Δημοσίου σε μηδενική τιμή!
Οι τραπεζίτες θα προχωρήσουν σε ανατροπή πολιτεύματος, αφού χρησιμοποιήσουν τους σημερινούς πολιτικούς και θα ιδιωτικοποιήσουν παράνομα, καταχρηστικά και ανήθικα, όλη την δημόσια περιουσία! Εφόσον δέχονται την «δωρεά» των 110 δις πρέπει να φορολογηθούν με τον νόμο «αποδοχής δωρεάς».
Εκατοντάδες οι καταγγελίες για «τηλεφωνικές ενοχλήσεις – εκβιασμούς» από την Eurobank και από άλλες τράπεζες προς τους ανυπεράσπιστους πολίτες.
Να παρέμβει ο Εισαγγελέας και να συλλάβει με την διαδικασία του αυτοφώρου τον Γενικό Διευθυντή και Σύμβουλο και το Δ.Σ. των τραπεζών που εκβιάζουν, απειλούν, ενοχλούν και οδηγούν τους πολίτες στην δολοφονία-αυτοκτονία.
Οι Εισαγγελείς πρέπει να υπερασπίσουν το Δημοκρατικό πολίτευμα από την μετατροπή του σε «Φεουδο-τραπεζο-δικτατορία»!
Η εξήγηση, ότι όλα τα επιβάλει η Τρόικα, είναι «εσωτερικής κατανάλωσης»!
Παραβιάζονται συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, από τους «τραπεζίτες νέο-δικτάτορες» και τους συνενόχους τους!
Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό και αρμόδιους τους Υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης να βγάλουν έντοκα γραμμάτια να αντιμετωπίσουν την κρίση και να σταματήσουν τις δολοφονίες πολιτών από τους τραπεζίτες, ειδάλλως είναι συνένοχοι στις δολοφονίες!

Υπάρχει λύση : Να φύγει η Τρόικα, να αλλάξει η Οικονομική πολιτική.
1. Να κατασχεθεί το 30% της περιουσίας του κ. Λάτση (που είναι ο 7ος πιο πλούσιος στον κόσμο) του κ. Βαρδινογιάννη, του κ. Βγενόπουλου και όλων των τραπεζιτών και εφοπλιστών ανάλογα την περιουσία τους, για να σωθεί η Ελλάδα! Αφού δέχονται την «δωρεά» των 110 δις από το Κράτος και τους φτωχούς πολίτες του, πώς οι ίδιοι δεν λειτουργούν υπέρ του κράτους; Δεν μπορούν μόνο να εισπράττουν, αλλά πρέπει και να πληρώνουν! Οι ίδιοι πως κατάσχουν με περισσή ευκολία τα σπίτια του κοσμάκη!
1. Άμεσα, να εθνικοποιηθεί-κρατικοποιηθεί- παρακρατηθεί-φορολογηθεί ένα μέρος (το 30%) της αμύθητης περιουσίας των ολιγαρχικών, των φεουδαρχών, των τραπεζιτών και των μεγαλοαστών, για να σωθεί η Ελλάδα από την χρεοκοπία! Είναι εθνικός λόγος και όχι ταξικός! Να αποδοθεί η δεκάτη! Να σταματήσουν οι απολύσεις.
2. Επείγει εδώ και τώρα, να γίνει πράξη η Νέα σεισάχθεια! Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων του πολίτη σε ένα δάνεια (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη. Η καταβολή δόσεων στην χρονική επιμήκυνση των δανείων δεν θα πρέπει να ξεπερνά στο σύνολο το διπλάσιο του αρχικού δανείου.
3. Άμεσα πραγματοποιήσιμο είναι η κάθε τράπεζα να μειώσει μόνη της τη δόση του κάθε πολίτη στο 1/3. Ο νόμος της κ. Κατσέλη είναι καλός, αλλά είναι εκατομμύρια οι δανειολήπτες που έχουν πρόβλημα, αλλά δεν μπορούν να εισαχθούν σε αυτόν. Επομένως πρέπει να εισαχθεί νέος νόμος για τους πολίτες που δεν περιλαμβάνονται στον νόμο της κ. Κατσέλη. Ευκολίες αποπληρωμής κάθε είδους δανείων. Καμία κατάσχεση, καμία νέα προσημείωση, κανένας πλειστηριασμός.. Δεν μπορεί να μειώνονται οι μισθοί, αλλά οι δόσεις στα δάνεια να είναι ίδιες!
4. Να εισαχθεί ο «κοινωνικός μισθός» , ως αντίβαρο της απώλειας εσόδων! Πραγματική δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Να μειωθούν στο ήμισυ τα διάφορα είδη προστίμων, να επιτρέπετε η ελεύθερη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς των εργαζομένων τις πρωινές ώρες, να υπάρξει «κάρτα Μετρό εργάτη-υπάλληλου με μειωμένο εισιτήριο κλπ… Οι περικοπές να αντικατασταθούν από κοινωνικές παροχές!
5. Να επιδείξουν οι Έλληνες πολίτες αλληλεγγύη, συντροφικότητα, πατριωτισμό, σύσφιξη οικογενειακών και φιλικών σχέσεων, προστασία των φτωχών, στήριξη ομογενών και Ελλήνων μεταναστών και των οικογενειών τους. Είναι εθνική ανάγκη. Είναι περίεργο πως πολλοί από αυτούς τους «αγανακτισμένους», που αντιδρούν τώρα δεν αντιδρούσαν το ίδιο και πριν λίγους μήνες επί δεξιάς!
6. Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων και καρτών του πολίτη (που έχει σε όλες τις τράπεζες) σε ένα δάνειο (σε μια τράπεζα) με αίτησή του (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία, ή έχει γίνει καταγγελία, ή έχει δικαστική παραγγελία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη. Ουσιαστικά οι 10 τράπεζες θα αναλάβει η κάθε μία το 10% των υπερδανεισμένων.
7. Η καταγγελία της σύμβασης του δανείου ή της ρύθμισης οφειλών που γίνεται τώρα από την τράπεζα με την καθυστέρηση 3 δόσεων, ας παραταθεί στις 12 δόσεις! Έτσι θα ανακουφιστεί και ο πολίτης από την καθημερινή πολιορκία των τραπεζών! Οι πολίτες αναγκάζονται να ξαναδανειστούν για να πληρώσουν τις προηγούμενες δόσεις και έτσι μπαίνουν σε έναν «φαύλο κύκλο ατέλειωτου υπερδανεισμού», όπου στο τέλος υπάρχει η αυτοκτονία!
8. Αν ένας πολίτης πληρώνει δόσεις πάνω από το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του τότε αυτόματα μετατρέπετε σε νέο-σκλάβο των τραπεζιτών, πράγμα αντισυνταγματικό και παράνομο! Τα επιτόκια των καταναλωτικών και καρτών, να μειωθούν ως επιτόκια στεγαστικών. Καμία ρύθμιση με υψηλότερο επιτόκιο του υπάρχοντος!
9. Ήδη το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κάνει «συγκεντρώσεις οφειλών» έως 60 χιλιάδες με την προϋπόθεση να έχουν πληρωθεί οι προηγούμενες δόσεις, πράγμα αδύνατον! Να γίνονται οι συγκεντρώσεις οφειλών και ας μην έχουν πληρωθεί οι προηγούμενες δόσεις! Μόνο έτσι θα σωθεί ο κοινωνικός ιστός! Αυτό μπορεί να γίνει και με μια απλή εγκύκλιο του Προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αντί να δίνουν «χάρισμα» επιπλέον 6 χιλιάδες σε όποιον κάνει μεταφορά, ας δίνουν αυτά τα 6 χιλιάρικα για πληρωμή των καθυστερημένων δόσεων του πολίτη. Δηλαδή να μεταφέρουν τα δάνεια και τις κάρτες άσχετα αν έχουν πληρωθεί οι καθυστερημένες δόσεις. Τον ρόλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μπορεί να παίξει, με εγκύκλιο, και οποιαδήποτε Τράπεζα σωτηρίας υπερδανεισμένων!
10. Επίσης η Εθνική κάνει συγκεντρώσεις έως 60 χιλιάδες αφού δεν υπάρχουν απλήρωτες δόσεις κλπ… πράγμα πλέον αδύνατον!
11. Οι «συγκεντρώσεις οφειλών υπερδανεισμένων», ας γίνουν σε «πακέτα» ανά κατηγορία, ακόμα και για όσους δεν έχουν εγγυήσεις ή δεν έχουν υποθήκες, π.χ. για 50.000 μηνιαία δόση 250 ευρώ. Για 100.000 μηνιαία δόση 500 και για 150.000 μηνιαία δόση 750 ευρώ. Τέλος για 200 χιλιάδες η μηνιαία δόση να είναι 1.000 ευρώ! Για όσους έχουν ήδη υποθήκες οι δόσεις μπορεί να είναι μικρότερες! Το επιτόκιο των στεγαστικών να είναι ίδιο με το επιτόκιο μεταφοράς υπολοίπων, γιατί σε όλες τις περιπτώσεις οι τράπεζες δανείζουν τα ίδια χρήματα, οπότε δεν υπάρχει διαφορά στεγαστικού και καταναλωτικού.
12. Η διαβάθμιση των υπερχρεωμένων και υπερδανεισμένων σε κατηγορίες θα είναι προς όφελος του πολίτη, των τραπεζών, αλλά και θα σταθεί και εμπόδιο στη δημιουργία μιας νέας γενιάς υπερδανεισμένων μελλοντικά. Αφού δούμε συνολικά όλες τις οφειλές του πολίτη μέσω Τειρεσία, να υπάρξει διακανονισμός, ούτως ώστε να μην πληρώνει μηνιαίες δύσεις στο σύνολο των οφειλών του προς όλες τις τράπεζες, οι οποίες θα καταμερίζονται αναλογικά σε όλα τα δάνεια ή τράπεζες που χρωστάει που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη. Σήμερα ο κάθε πολίτης δίνει το σύνολο του μισθού του (ακόμα και το διπλάσιο του μισθού του ή ξαναδανείζεται αυτός ή οι συγγενείς του) για τα δάνεια που έχει σε διάφορες τράπεζες, ενώ αν γίνουν οι «συγκεντρώσεις οφειλών υπερδανεισμένων», τότε θα δίνει ένα μικρό μέρος του μισθού του και θα μπορεί να ζει αρμονικά! «Ρύθμιση δανείων» επιτρέπεται ανά έτος, ανάλογα την οικονομική επιβάρυνση του πολίτη. Επιτρέπεται μη καταβολή 3 δόσεων ανά έτος, λόγω οικονομικής κρίσης (π.χ. Χριστούγεννα, Πάσχα, Αύγουστο, ως εξισορρόπηση από την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού). Αν ξεκινήσει μια Τράπεζα να κάνει «μεταφορές – συγκεντρώσεις υπολοίπων υπερδανεισμένων», τότε θα ακολουθήσουν και άλλες, αφού θα απελευθερωθούν κεφάλαια! Καλύτερα να μην δίνονται νέα δάνεια, αλλά να γίνονται συγκεντρώσεις-μεταφορές δανείων υπερδανεισμένων!
13. Πολλές τράπεζες, όπως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, προτείνουν «συγκέντρωση οφειλών», αλλά αφού ο πολίτες έχει πληρώσει όλες τις δόσεις, κάτι εξωπραγματικό! Ας γίνονται οι «συγκεντρώσεις οφειλών υπερδανεισμένων», χωρίς την καταβολή των προηγουμένων και ας είναι και στον Τειρεσία! Με αυτές τις ρυθμίσεις και μια ανάσα θα πάρουν οι υπερχρεωμένοι δανειολήπτες και μια σχετική ρευστότητα θα υπάρξει, αφού οι δανειολήπτες δίνουν όλο τον μισθό τους στις δόσεις στις τράπεζες! Για παράδειγμα ένας πολίτης έχει 10 δάνεια – κάρτες σε 10 τράπεζες και πληρώνει συνολικά 2.000 τον μήνα για τα 100 χιλιάδες δάνειο συνολικό. Αν συγκεντρώσει αυτά τα δάνεια – κάρτες σε μια τράπεζα θα πληρώνει μόνο 250 ευρώ τον μήνα! Οι τράπεζες αρνούνται έως τώρα να κάνουν συγκεντρώσεις οφειλών υπερδανεισμένων, που είναι στον Τειρεσία.
14. Απαγόρευση κάθε είδους κατάσχεσης, προσημείωσης, πλειστηριασμού για οφειλές έως 300.000 χιλιάδες. Καμία νέα προσημείωση ή υποθήκη για τις μεταφορές υπολοίπων υπερδανεισμένων. Επιτέλους, οι Τράπεζες, σε συνεργασία με δικηγορικά γραφεία εκβιασμών και κατασχέσεων δεν μπορούν να κατασχέσουν και να υποθηκεύσουν, όλα τα σπίτια του κοσμάκη και μάλιστα σε «πλειστηριασμούς μαϊμού και στημένους»!
15. Απαγόρευση στις τράπεζες που ζητούν εκβιαστικά από επιχειρηματίες και ιδιώτες να υπογράψουν νέα δανειακή σύμβαση με δυσχερέστερους όρους και με υψηλότερο επιτόκιο.
16. Να εισαχθεί ο «κοινωνικός μισθός» , ως αντίβαρο της απώλειας εσόδων! Πραγματική δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Να μειωθούν στο ήμισυ τα διάφορα είδη προστίμων, να επιτρέπετε η ελεύθερη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς των εργαζομένων τις πρωινές ώρες, να υπάρξει «κάρτα Μετρό εργάτη-υπάλληλου με μειωμένο εισιτήριο κλπ… Οι περικοπές να αντικατασταθούν από κοινωνικές παροχές!
17. Να επιδείξουν οι Έλληνες πολίτες αλληλεγγύη, συντροφικότητα, πατριωτισμό, σύσφιξη οικογενειακών και φιλικών σχέσεων, προστασία των φτωχών, στήριξη ομογενών και Ελλήνων μεταναστών και των οικογενειών τους. Είναι εθνική ανάγκη. Είναι περίεργο πως πολλοί από αυτούς τους «αγανακτισμένους», που αντιδρούν τώρα δεν αντιδρούσαν το ίδιο και πριν λίγους μήνες επί δεξιάς!
Οι εφοπλιστές και οι πλούσιοι συμπεριφέρνονται όπως ο «άφρων πλούσιος της καινής Διαθήκης»! Όμως υπάρχουν νόμοι και για αυτούς!
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα, δεν υπάρχει βουλευτική και υπουργική ασυλία για «αυτόφωρα κακουργήματα», όπως τα ανωτέρω, τα οποία τελούνται κατά συροήν και έχουν τον χαρακτήρα του αυτοφώρου.
Όμως στον ΔΣΑ υπάρχουν πολλές καταγγελίες για Δικηγορικά γραφεία που έχουν καταντήσει εισπρακτικές εταιρίες ενημέρωσης, δολοφονίας, αυτοκτονίας και κατάσχεσης της περιουσίας των πολιτών! Καταγγελίες υπάρχουν και σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες.
Οι καταγγελίες που γίνονται στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή διαβιβάζονται στην Εισαγγελία, και αν όχι, γιατί όχι!
Να παρέμβουν οι εισαγγελείς και να συλλάβουν τους υπεύθυνους των τραπεζών, γιατί αφού έδωσαν αφειδώς, τα δάνεια στους πολίτες, τώρα στην οικονομική κρίση δεν κάνουν «ρυθμίσεις οφειλών», αλλά προσπαθούν να υποθηκεύσουν και στην συνέχεια κα κατασχέσουν την όποια περιουσία των πολιτών σε μηδενική τιμή.
Να παρέμβουν οι εισαγγελείς και οι υπηρεσίες δίωξης, στο όνομα του Συντάγματος και της Δημοκρατίας και να σταματήσουν την ανατροπή του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, την ισονομία και ισοπολιτεία, από τους «νέο-φεουδάρχες τραπεζο-δικτάτορες»!
«Ουδείς υπεράνω των νόμων και ούτε οι τραπεζίτες»!
Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό και αρμόδιους τους Υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης να σταματήσουν τις δολοφονίες πολιτών από τους τραπεζίτες, ειδάλλως είναι συνένοχοι στις δολοφονίες!
Από τα Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά του 2011… στις εκλογές Απριλίου 2012
Η Ελλάδα γίνεται το κέντρο σπαραγμού των “υπηρεσιών” των μεγάλων δυνάμεων (βλέπε Εφραίμ) με στόχο το ποιος θα “βουτήξει” περισσότερα!
Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά εξαθλίωσης, υποσιτισμού, πείνας, αλλά και “χλιδής” για την φεουδο-τραπεζο-δικτατορία….. αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!
“Μηδένα πρό του τέλους μακάριζε”. Σόλωνας

Το παράνομο “τοκογλυφικό επιτόκιο” κυβερνά όλον τον πλανήτη!
Η Ελλάδα των πάμπλουτων “αεριτζήδων εκβιαστών δολοφόνων” Τραπεζιτών και των “πεινασμένων μισολιπόθυμων” μαθητών και πολιτών.
Τραγική η κατάσταση στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Όσοι ακόμα κυκλοφορούν στους δρόμους, είναι αυτοί που σταμάτησαν να πληρώνουν τις δόσεις των δανείων και τις οφειλές και τα χαράτσια στην εφορία!
Αντίθετα στα σαλέ τις Ελβετίας, στα Κάιμαν Νησιά, στα πολυτελή ξενοδοχεία και πολυτελή χιονοδρομικά κέντρα πέρασε η ολιγαρχία και φεουδο-πλουτοκρατία τις διακοπές της, πουν αν και δηλώνουν δήθεν “χριστιανοί” αδιαφορούν προκλητικά για τον “φτωχό πλησίον” τους!
“Οι καιροί ου μενετοί”. Θουκυδίδης
“Οι καιροί (οι περιστάσεις) δεν επιτρέπουν άλλη αναβλητικότητα και αδράνεια”.
Υπάρχει τρόπος εμπόδισης της δεξιάς να ανέβει στην εξουσία, φτάνει το ΠΑΣΟΚ, να ξαναγυρίσει αμέσως, στις ρίζες του, με νέα εντελώς άφθαρτα πρόσωπα!
Στους δρόμους της Αθήνας χλωμά παιδιά από τον υποσιτισμό λέγανε τα κάλαντα, μήπως εισπράξουν κανένα “δεκαράκι”..
Στους δρόμους της Αθήνας αυτή τη στιγμή “κοιμούνται” εκατοντάδες άστεγοι και υπερήλικες και κανένας “υπεύθυνος” δεν ευαισθητοποιείται και δεν ντρέπονται οι διάφοροι υπουργοί που βγαίνουν στα κανάλια σε στημένα παράθυρα (όπου δήθεν “τσακώνονται” με τον “αντίπαλο”) και κοροϊδεύουν τον κοσμάκη, αλλά έχουν και ευθύνη τα κανάλια που καλούνε τον κάθε “καραγκιόζη – υπεύθυνο”.
Η εξαθλίωση, το 2012, δεν έχει τέλος: 20.000 περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που αναζητούν ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια της Εκκλησίας. Τα ποσοστά εκτινάχθηκαν. Ήδη 60.000 νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Ζητούν μεγάλο “κούρεμα”, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν έστω και τη μισή μηνιαία δόση. Σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, 400.000 οικογένειες πλέον δεν έχουν κανένα εισόδημα καθώς όλα τα μέλη τους έχουν χάσει τη δουλειά τους. Αντίθετα οι “αεριτζήδες τραπεζίτες” επιδίδονται σε δολοφονίες – αυτοκτονίες πολιτών που έχουν φτάσει ήδη τις 1800 αυτοκτονίες – δολοφονίες και κανείς δεν είναι “υπεύθυνος”, να συλλάβει τους εκβιαστές αεριτζήδες δολοφόνους, τραπεζίτες!
Πείνα και δυστυχία για τα δέκα εκατομμύρια πολιτών – νεοσκλάβων στους τραπεζίτες και ακόρεστη χλιδή για τους ληστρικούς τραπεζίτες και την ολιγαρχο-δικτατορία!

Φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών, έχουμε σε όλη την Ελλάδα, που κυμαίνονται από 3% έως 33% ανά σχολείο και περιοχή , χωρίς να εξαιρέσουμε καμία περιοχή. Το πρόβλημα καλύπτεται μερικώς, γιατί τα σχολικά κιλικία δίνουν “βερεσέ” τροφή σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!
Όσο για την υποταγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την κ. Μέρκελ υπάρχει λύση, αρκεί να τολμήσουμε! Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος. Καμιά λύπηση στους φεουδοτραπεζίτες ολιγο-φασιστοδικτάτορες και τους “προσκυνημένους”. Οι καιροί ου μενετοί!

Οι σημερινοί εφοπλιστές και οι πλούσιοι συμπεριφέρνονται όπως ο «άφρων πλούσιος της καινής Διαθήκης»! Όμως υπάρχουν νόμοι και για αυτούς!
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα, δεν υπάρχει βουλευτική και υπουργική ασυλία για «αυτόφωρα κακουργήματα», όπως τα ανωτέρω, τα οποία τελούνται κατά συροήν και έχουν τον χαρακτήρα του αυτοφώρου.

Όμως στον ΔΣΑ υπάρχουν πολλές καταγγελίες για Δικηγορικά γραφεία που έχουν καταντήσει εισπρακτικές εταιρίες ενημέρωσης, δολοφονίας, αυτοκτονίας και κατάσχεσης της περιουσίας των πολιτών! Καταγγελίες υπάρχουν και σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες.
Οι καταγγελίες που γίνονται στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή διαβιβάζονται στην Εισαγγελία, και αν όχι, γιατί όχι!
Να παρέμβουν οι εισαγγελείς και να συλλάβουν τους υπεύθυνους των τραπεζών, γιατί αφού έδωσαν αφειδώς, τα δάνεια στους πολίτες, τώρα στην οικονομική κρίση δεν κάνουν «ρυθμίσεις οφειλών», αλλά προσπαθούν να υποθηκεύσουν και στην συνέχεια κα κατασχέσουν την όποια περιουσία των πολιτών σε μηδενική τιμή.

Να παρέμβουν οι εισαγγελείς και οι υπηρεσίες δίωξης, στο όνομα του Συντάγματος και της Δημοκρατίας και να σταματήσουν την ανατροπή του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, την ισονομία και ισοπολιτεία, από τους «νέο-φεουδάρχες τραπεζο-δικτάτορες»!
«Ουδείς υπεράνω των νόμων και ούτε οι τραπεζίτες»!

Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό και αρμόδιους τους Υπουργούς Οικονομίας, Υγείας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης να σταματήσουν τις δολοφονίες πολιτών από τους τραπεζίτες, ειδάλλως είναι συνένοχοι στις δολοφονίες!«Κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε»
Ελληνική Παροιμία!

Ευτυχώς, που ακόμα υπάρχει Δικαιοσύνη στην Ελλάδα!

Καταθέτουν ως ύποπτοι 50 στελέχη τραπεζών
Ως ύποπτοι για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος καλούνται να καταθέσουν στις 3 Ιουλίου, στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, 50 στελέχη πέντε μεγάλων τραπεζών, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την παράνομη χρηματοδότηση των κομμάτων, κυρίως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας, που διενεργείται αυτεπαγγέλτως, είναι η διαπίστωση τυχόν ποινικών ευθυνών από την πλευρά των στελεχών των τραπεζών για τη χορήγηση δανείων στα κόμματα, με μόνη εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση. Στο? μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα έχουν τεθεί οι δανειακές συμβάσεις των κομμάτων των τελευταίων 15 ετών, ενώ εξετάζεται εάν τα δάνεια 253 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν δοθεί, αποπληρώνονται.

Και ενώ αυτοκτονούν δύο άτομα κάθε μέρα, άλλοι προκλητικά, προκαλούν τον κόσμο!

Το πλωτό παλάτι του Κοπελούζου στη Σκόπελο
Υψηλή αισθητική και μοναδικές ανέσεις που καμία θαλαμηγός της κατηγορίας της δεν φτάνει. Είναι το mega yatch του Δημήτρη Κοπελούζου, με το όνομα Sunday που απο χθες βρίσκεται στη Σκόπελο. Το 58 μέτρων mega yacht του Δημήτρη Κοπελούζου που φέρει στην πρύμνη του το όνομα Sunday – στα αγγλικά το όνομα της αγαπημένης του συζύγου – θεωρείται ένα από τα καλύτερα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στις ελληνικές θάλασσες. Για το εσωτερικό design του, …επιστρατεύτηκε ο Σοφοκλής Εμμανουηλίδης του Studio IPSO ο οποίος πρόσφατα είχε αναλάβει και τη διακόσμηση της βίλας του μεγαλοεπιχειρηματία και της συζύγου του. www.crime.gr (Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012)

Οι εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ, καλούνται να ερευνήσουν, όλες τις «εξωχώριες εταιρίες», τα «ιδρύματα», τους «Συλλόγους, τις ΜΚΟ, τους ¨κρυφούς κωδικούς» τις καταθέσεις στο εξωτερικό, όπου οι κροίσοι ολιγάρχες κρύβουν εντέχνως, αμύθητους θησαυρούς!

ΜΕΡΟΣ Β΄ : ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ».

Όλοι γνώριζαν, από ετών, την ύπαρξη των πετρελαίων, ορυκτών κλπ… αλλά περίμεναν να «χρεοκοπήσουν την Ελλάδα» και να τα πάρουν οι ξένοι «αντί πινακίου φακής». Στους «εσωτερικούς προδότες» θα δώσουν οι ξένοι τα «30 αργύρια της προδοσίας». Αλλά μετά οι ξένοι θα «καθαρίσουν οι ξένοι και τους εσωτερικούς προδότες, όπως οι Γερμανοί «καθάριζαν», στο τέλος και τους καταδότες και δοσίλογους, επί κατοχής» και τώρα τα ίδια θα πράξουν!

Ακολουθούν αποκαλυπτικά δημοσιεύματα:

Τρίτη, 1 Ιουλίου 2008
“Στρατηγικά ορυκτά” στην Ελλάδα. Ουράνιο, Χρυσός, Πετρέλαιο…

Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας.Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150! Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.
.. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!!!.
.. Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Επενδυτής’ στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών). Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.
Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (1998) είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο.
.. O κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής και πρόεδρος του τμήματος χημικών μηχανικών Βασίλειος Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα ‘Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα’, η οποία είχε να κάνει με τα αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών. Εντυπωσιακό ήταν το ότι σε όλα τα σημεία η έρευνά αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας αντίστοιχης έρευνας της δεκαετίας του 1940 που τυχαία είχε φτάσει στα χέρια του. Ο εν λόγω καθηγητής αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαριά βιομηχανία την στιγμή που διαθέτει όχι μόνον ΟΛΕΣ τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και συγκεκριμένα: Λιγνίτης: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου. Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές. Βωξίτης. Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού. Μαγγάνιο. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας. Νικέλιο. Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό όπως ανέφερε ο κύριος Παπαγεωργίου,η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλύτερου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται. Σμηκτίτες. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα. Μαγνήσιο. Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης. Χρωμίτης. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη.Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα. Ουράνιο. Όπως έχει αναφερθεί ήδη, τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη.
.. Το τεύχος της 28ης Απριλίου 1999 της εφημερίδας ‘Αθηναϊκή’ είχε ως τίτλο ‘Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα’ και αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το θέμα. Η Θράκη λοιπόν είναι ένας στρατηγικός κόμβος, διότι εκτός των πλουσίων κοιτασμάτων ουρανίου, χρυσού και πετρελαίου, επιπλέον από εκεί πρόκειται να περάσει στο μέλλον και ο αγωγός φυσικού αερίου και πετρελαίου ‘Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης’ Αγωγός μεταφοράς καυσίμων από Κασπία προς τη δύση.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Υπάρχει άφθονο στο Αιγαίο. Στην ίδια διάλεξη για τα στρατηγικά ορυκτά του κυρίου Παπαγεωργίου έγινε εκτενής λόγος για τα πετρέλαια στο Αιγαίο. Καμία κυβέρνηση δεν είχε μέχρι τώρα το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιότατων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται. Υπάρχουν εδάφια του αρχαίου ιστορικού Ηροδότου στα οποία γίνεται λόγος για την ‘εύφλεκτη πίσσα’. Είναι ακόμη γεγονός γνωστό ότι οι Γερμανοί επί κατοχής είχαν ήδη χαρτογραφήσει όλη την Ελλάδα, αφού άμεσα τους ενδιέφεραν και τότε οι όποιες πηγές ενέργειας για την στρατιωτική τους μηχανή. Με την πτώση του Χίτλερ, οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες έφτασαν και στα χέρια των Αμερικανών της εποχής. Τα τελευταία χρόνια και με την βοήθεια ειδικών δορυφορικών φωτογραφήσεων είναι γεγονός ότι ήδη υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ύπαρξη πλουσίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο. Ο πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στην Ελλάδα Nicholas Burns σε ζωντανή εκπομπή στο κανάλι MEGA είχε κι αυτός επισήμως παραδεχθεί ότι υπάρχει όντως πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό ουσιαστικά δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που στηρίχτηκαν σε δορυφορικούς χάρτες είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι:

Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο υπάρχουν ανατολικά της νήσου Θάσου, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ίμια, στην Ζάκυνθο και στην Φλώρινα.
.. Επίσημη δήλωση του καθηγητή πυρηνικής φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρίου Παπαστεφάνου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
‘Από παλιά διέβλεπα ότι, όπως και στην υπόθεση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο,έτσι και στην υπόθεση του ουρανίου, ίσως να μην δόθηκαν ποτέ στις ελληνικές κυβερνήσεις τα πλήρη αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών που έκαναν στην Δράμα και τη Θράκη οι Αμερικανοί ερευνητές…’ Ένα εύλογο ερώτημα είναι το γιατί η Ελλάδα να έχει πετρέλαιο και σημαντικά ορυκτά σε τέτοιες ποσότητες. Σε αυτό απαντούν οι γεωλόγοι λέγοντας τα εξής. Όσον αφορά το πετρέλαιο είναι γνωστό στους γεωλόγους ότι ολόκληρο σχεδόν το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος ήταν κάποτε μία απέραντη πεδιάδα με πλούσια βλάστηση η οποία στην πορεία κατεποντίσθη για να δημιουργήσει μετά από χιλιάδες χρόνια το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος. Οι υδρογονάνθρακες των δασών έγιναν πετρέλαιο. Όσον αφορά τα σπάνια μέταλλα, εξηγείται εύκολα κι αυτό την στιγμή που ως γνωστόν καθώς η τεκτονική πλάκα της Αφρικής υποχωρεί κάτω από αυτήν της Ευρώπης, δημιουργεί μεταξύ άλλων και κατάλληλες προϋποθέσεις δημιουργίας τέτοιου είδους μεταλλευμάτων. Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για άλλα ‘περίεργα’ και πανάκριβα συστατικά στο υπέδαφός μας, όπως το ΟΣΜΙΟ, ο κόκκινος υδράργυρος κ.ά. για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται.
.. Κλείνοντας το θέμα των πετρελαίων στο Αιγαίο, παραθέτω τον καταμερισμό των χώρων ευθύνης των πετρελαϊκών καρτέλ ανά την Ελλάδα, όπως έχουν συμφωνηθεί από το 1975: α’) Ανατολικά της Θάσου (OXYDENTAL, του τεξανού Α.Χάμμερ),
β’) Κρητικό Πέλαγος, μεταξύ Κάσου και Κρήτης (CHEVRON, συμφερόντων Ροκφέλλερ),
γ’) Κατάκωλλο Ζακύνθου (ESSO, επίσης του Ροκφέλλερ),
δ’) Επανομή – Σιθωνία – Θερμαϊκός (αμερικανική TEXACO και αγγλοολλανδική SHELL).
.. Το ζήτημα είναι ανεξάντλητο και τα στοιχεία που παρέθεσα ενδεικτικά και προκύπτουν από επίσημες Κρατικές εκθέσεις και πορίσματα ερευνών, άρθρα έγκριτων εφημερίδων και διατριβές καθηγητών Πανεπιστημίου.Το μέγα ερώτημα που προκύπτει βεβαίως είναι: Γιατί δεν γίνεται καμία προσπάθεια εκμετάλλευσης όλου αυτού του ορυκτού πλούτου που βρίσκεται στο υπέδαφος πολλών περιοχών της Ελλάδας; Η χώρα που ξόδεψε τόσα τρισεκατομμύρια για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων δεν δικαιολογείται πλέον να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι για την εκμετάλλευση αυτού του πλούτου
Πηγές: Δημοσιεύματα του τύπου, Forum Μ.Π.Ε.
http://anaxfiles.blogspot.gr/2008/07/blog-post_01.html

Τα πετρέλαια, η χρεοκοπία και οι Αμερικανοί… Δείτε τι μας ετοιμάζουν..
Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Το άρθρο είναι μετάφραση του “The U.S. Looks To Exploit The Greek Re-Default”, Russ Winter από το Seeking Alpha.
Ένα γεωπολιτικό δράμα οδηγείται από τα πετρέλαια που “ανακαλύφθηκαν πρόσφατα” και το κακό χρέος που εκτυλίσσεται γύρω από την ανατολική Μεσόγειο, και μπορεί να είναι ένα παιχνίδι “αλλαγής” για την Ελλάδα. Προκαταρκτικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι υπάρχουν 22 δισ. βαρέλια πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα κάτω από το Ιόνιο Πέλαγος και περίπου 4 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου κάτω από ……το Βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με Παγκόσμια Έρευνα.

Ο οικονομολόγος πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ Charles Collyns, ήταν στην Αθήνα και στη Ρώμη την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Timmy Geithner, καθώς οι παγκόσμιοι δανειστές στην Ελλάδα – το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – έκαναν ελέγχους στην Ελλάδα για να δουν την πρόοδο των ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης επι των δεσμεύσεων του δανείου και τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις. Τα ευρήματα της τρόικας μέσω της έκθεσης που θα υποβληθεί αργότερα, θα καθορίσουν κατά πόσον η Ελλάδα θα λάβει νέα την νέα δόση του δανείου ύψους € 31,5 δις μέχρι το Σεπτέμβριο.
Η παραδοχή είναι ότι, αυτό το status quo, του μοντέλου αμοιβαίως εξασφαλισμένης καταστροφής θα συνεχίσει επ ‘αόριστον.
Αλλά Geithner και ο βοηθός του Collyns είχαν ενεργό διάλογο με τους Έλληνες. Το κοινό μήνυμα φαίνεται να είναι μία από τις υποσχέσεις να κάνουν τα πάντα, για να βοηθήσουν την Ελλάδα “εάν χρειασθεί” να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή και κατ ‘επέκταση, να βγεί από την ΕΕ (Grexit).
Μια Grexit θα προσφέρει στις ΗΠΑ την ευκαιρία να μπει στο γεωπολιτικό παιγνίδι, και να είναι ένας παίκτης στο πετρέλαιο και τα μεταλλεύματα από τις ανακαλύψεις στις Ελληνικές και Ισραηλινές ακτές. Η Τουρκία έχει ήδη δηλώσει ότι θα εξετάσει την πράξη του πολέμου αν η Ελλάδα συνεχίσει περαιτέρω εξορύξεις στο Αιγαίο.
Σαφώς, η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη και υποστήριξη, αυτό το είδος ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να παράσχουν. Αμέσως μετά την επίσκεψη της υπουργού Κλίντον στην Ελλάδα για να ασκήσει πιέσεις για την ενέργεια το 2011, η ελληνική κυβέρνηση δημιούργησε μια νέα κυβερνητική υπηρεσία, για την διαχείριση των προσφορών για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τις έρευνες και τις προσφορές γεωτρήσεων.
Για την επίλυση των ζητημάτων με την Τουρκία, υπάρχει μια πρόταση από τον άνθρωπο του Κλίντον Richard Morningstar, να αποτελούν έσοδα από το πετρέλαιο ένα ντιλ…. προσφέροντας στην Ελλάδα 20%, στην Τουρκία 20% και στην υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ Noble Energy (NBL) του Χιούστον, το μερίδιο του λέοντος το 60%.
Αυτό ανέβασε την προοπτική για ένα γεωπολιτικό τεχνασμάτων ΗΠΑ που έχει πολλούς στόχους:
1. Για να αποκτήσουν επιρροή στο Αιγαίο καθώς και στα περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής, και να δημιουργήσουν ένα ελληνικό διάδρομο επιρροής μεταξύ Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας. Η περιοχή έξω από το Ισραήλ και η Κύπρος υπήρξαν τα σημεία ανακαλύψεων νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Με την πρόσφατη επιβεβαίωση ύπαρξης πετρελαίου στο Αιγαίο και το Ισραήλ, οι ΗΠΑ έχουν εντείνει το παιχνίδι τους. Η στρατηγική είναι να προσφέρουν στην Ελλάδα και Κύπρο καρότα. Στην πραγματικότητα, προσφέροντας Ελλάδα “σχεδόν απόλυτη στήριξη σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή,« οι ΗΠΑ στοιχηματίζουν στην ισχυρή πιθανότητα, η Ελλάδα να χρεοκοπήσει επισήμως, πριν περισσότερα χρήματα-δάνεια είναι διαθέσιμα από το Βερολίνο–Βρυξέλλες.
2. Ο ελληνικός διάδρομος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά βοήθειας στο θέατρο των επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή. Αυτός ο ζωτικής σημασίας διάδρομος, δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέπεται να ελέγχεται από την Τουρκία, καθώς τότε θα είναι ευάλωτη σε οποιαδήποτε παρέμβαση. Η εταιρεία PPC Quantum Energy SA ανακοίνωσε επίσημα, την έναρξη της 2.000-μεγαβάτ υποθαλάσσιου καλώδιου ηλεκτρικής σύνδεσης των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας. Επίσης, το Ισραήλ έχει μια συμφωνία με την Κύπρο και Ελλάδα για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου, μέσω της κυπριακών υδάτων στην Ελλάδα, αφήνοντας έξω την Τουρκία. Οι ΗΠΑ εισέρχεται στην εξίσωση λόγω των υπεράκτιων Λεβαντίνων ανακαλύψεων στην περιοχή από την Noble Energy, για την οποία ο Μπιλ Κλίντον αποτελεί βασικό μεσάζοντα. Η ασφάλεια για τους νέους πόρους του Ισραήλ θα είναι επίσης υψίστης σημασίας.
Το ΔΝΤ και κυβερνητικοί αξιωματούχοι της ΕΕ, μερικοί απ ‘αυτούς γερμανοί, πιέζουν την Ελλάδα να πωλήσει πολύτιμα λιμάνια και τις δημόσιες επιχειρήσεις ενέργειας, όπως οι εταιρείες πετρελαίου της χώρας, προκειμένου να μειώσει το χρέος της χώρας. Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία θα φέρουν στη χώρα ίσως € 50 δισεκατομμύρια €, στην καλύτερη περίπτωση. Σύμφωνα με τα σχέδια για την ελληνική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου, η ΔΕΠΑ, θα ιδιωτικοποιήσει το 65% των μετοχών της να μειώσει το χρέος. Η ρωσική εταιρεία Gazprom έχει επιδείξει ενδιαφέρον, κάτι στο οποίο οι ΗΠΑ αντιτίθεται σθεναρά. Οι αγοραστές είναι πιθανόν να προέρχονται από χώρες εκτός της Ελλάδας, καθώς λίγες ελληνικές εταιρείες είναι σε θέση, στη σημερινή κρίση, να αγοράσουν.
Οι ΗΠΑ έχουν άλλα σχέδια για την ενέργεια και την ασφάλεια για Ελλάδα και Κύπρο και βλέποντας αυτές τις χώρες να πλήττονται σοβαρά από το συντριπτικό χρέος, να παρακαλάνε για δάνειο την ΕΕ, και να κάνουν πωλήσεις φωτιά …ταριάζουν με το σχέδιο και βάζουν την Αμερική στο κόλπο …
Γι ‘αυτό, εικάζω ότι η χρεοκοπία / ή αναδιάρθρωση θα συμβεί σύντομα, ίσως ακόμα και στις 20 Αυγούστου, με το τελικό χτύπημα που για τους κατόχους ομολόγων της ΕΕ. Μια Grexit είναι επίσης στα χαρτιά.
Ας κοιτάξουμε λοιπόν την παράμετρο της γεωπολιτικής του πετρελαίου στην περιοχή, που αν και δεν περικλείει τα πάντα, πρέπει να την έχουμε κατά νου….

http://press-gr.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1830.html

Έτσι θα κάνουν την Κρήτη “καθρέπτη”! [Σταματούν με τις ανεμογεννήτριες και ασχολούνται πλέον με τα φωτοβολταϊκά]

Σταματούν με τις ανεμογεννήτριες και ασχολούνται πλέον με τα φωτοβολταϊκά, αφού τα συμφέροντα διαπιστώνουν ότι οι αντιδράσεις για τα φωτοβολταϊκά πάρκα θα είναι – με βάση τα σημερινά δεδομένα – μικρότερες από ότι με τα αιολικά!

Οι μεγάλες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας της Κρήτης, σε όποιο σημείο έχει διαφανεί ότι αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τη δημιουργία αιολικού πάρκου ( από το Μάραθος ως την Ίτανο κτλ), έχει σαν αποτέλεσμα την αλλαγή των σχεδίων για τις μεγάλες εταιρείες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Κρητική γη.

Πρόκειται αν μη τι άλλο για μια εξέλιξη, την οποία οι περισσότεροι δεν περιμένουν. Και αυτό επιχειρούν τώρα να εκμεταλλευτούν τα συμφέροντα.
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ! Ο ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ…. …

Είναι πλέον προφανές. Ότι ο κ. Λυγερός περιφέρει ανά την Ελλάδα, όπως μερικοί την δυσμορφία των στα ΤΣΙΡΚΑ- επιμένει σε αυτήν του την προδοτική εμμονή και σπουδή για την κήρυξη της ΑΟΖ ΤΩΡΑ, πράγμα του σημαίνει την εκχώρησή της και με ΝΟΜΟ πλέον στην Τρόικα και στα ξένα Αμερικανο-Ισραηλινά συμφέροντα!!
Μάλιστα, τελευταίο, ο πράκτορας αυτός, απαντώντας στις αντιρρήσεις μου προβάλλει το εξής επιχείρημα, που απλά προδίδει τις προδοτικές του διαθέσεις, Λέει λοιπόν, ότι με το ΠΔ 10-02-2012, Ανώνυμη Εταιρεία στους σκοπούς της οποίας περιλαμβάνονται και:

1) Η διαχείριση για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου των αποκλειστικών δικαιωμάτων του στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στις χερσαίες, υπολίμνιες και υποθαλάσσιες περιοχές, στις οποίες η Ελληνική Δημοκρατία ασκεί κυριαρχία ή κυριαρχικά δικαιώματα.
………………………………………………
2) Η διάρκεια της Εταιρίας ορίζεται σε ενενήντα εννέα (99) έτη, ενώ το Μετοχικό της Κεφάλαιο ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ, το οποίο καταβάλλεται από το Ελληνικό Δημόσιο με μετρητά σε τρεις ισόποσες ετήσιες δόσεις. Για το Μετοχικό Κεφάλαιο εκδίδεται μία μετοχή, ονομαστική, υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία είναι αμεταβίβαστη.

Kαι καταλήγει ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ αυτής εναντίον της Ελλάδος:
“Με αυτά τα δεδομένα που θα έπρεπε να είναι περισσότερο γνωστά, βλέπουμε ότι το πλαίσιο της θέσπισης της ΑΟΖ είναι απόλυτα ξεκάθαρο για τους υδρογονάνθρακες και θα ήταν καλό να είναι η βάση της οποιαδήποτε συζήτησης πάνω σε αυτό το θέμα, αλλιώς δεν έχει νόημα. Με αυτό το Προεδρικό Διάταγμα έχουμε την σύγκλιση των κομμάτων, αφού η ΑΟΖ θα είναι όντως για την πατρίδα μας”.

Αλλά ακόμα τα –ενδεχόμενα- έσοδα από τη εκμετάλλευση των πετρελαίων στα χωρικά μας κυριαρχικά ύδατα, ή την ΑΟΖ-όταν κηρυχθεί και σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο, πάνε κι αυτά πλήρως της Τρόικa, για τους παρακάτω λόγους:

1) Είναι διαφορετικό πράγμα η κυριότητα (ιδιοκτησία, κυριαρχικά δικαιώματα), ενός πράγματος (ακινήτου, ή των πετρελαίων των χωρικών μας υδάτων) από κάποιον και διαφορετικό το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης (επικαρπία). του πράγματος αυτού από κάποιον άλλον.. Έτσι π.χ. ο πατέρας παραχωρεί με γονική παροχή το ακίνητο στην κόρη του κι αυτός (ο πατέρας) κρατά το μόνιμο αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης του ακινήτου αυτού (για να μένει, ή άλλο τι) μέχρι να πεθάνει.
Έτσι και με την Μόνη Μετοχή του Ελληνικού Δημοσίου για τα πετρέλαια των χωρικών υδάτων ή της ΑΟΖ. Η Μετοχή αυτή ανήκει αποκλειστικά στο Δημόσιο κι είναι αμεταβίβαστη. Δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο είναι ΚΥΡΙΟ (Ιδιοκτήτης) των πετρελαίων στα χωρικά μας ύδατα και της ΑΟΖ, αλλά εκχωρεί αναγκαστικά το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσής της, δηλ. την επικαρπία στην Τρόικα, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο.

2) Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα άρθρα του Μεσοπρόθεσμου, περιέρχονται αναγκαστικά στο Ταμείο ΟΛΑ τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου (δηλ. και των χωρικών μας υδάτων και της ΑΟΖ), αποκλειστικά για την εξόφληση των δανείων. Συνεπώς η Μετοχή της ΑΕ του Δημοσίου εκχωρείται αναγκαστικά στον Ταμείο και στην Τρόικα.
3) Σύμφωνα με το 2ο Μεσοπρόθεσμο, ιδρύθηκε ειδικό Ταμείο με έδρα το Λουξεμβούργο, το οποίο βρίσκεται υπό την αποκλειστική διαχείριση της Τρόικας-αποκλειομένης της Ελλάδος-στο οποίο κατατίθενται αυτόματα ΟΛΑ τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου (από τις ΔΕΚΟ, τα εισιτήρια των αρχαιολογικών χώρων, της εφορίας, της εκμετάλλευσης των πετρελαίων των χωρικών μας υδάτων, της ΑΟΖ κλπ), αφαιρούνται τα οφειλόμενα (δόσεις) κι ότι περισσεύει-που δεν θα περισσεύει-θα έρχεται στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου.

Είναι προφανές λοιπόν ότι ο κ. Λυγερός, προσπαθεί να καλύψει την προδοτική του στάση και βεβιασμένη πρότασή του για κήρυξη της ΑΟΖ, με ένα ΨΕΜΑ ! Αυτή είναι και η λογική απόδειξη του προδοτικού του ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ. Τον λόγο έχει πλέον η ΕΥΠ, η οποία πρέπει να ελέγξει ποίος χρηματοδοτεί την Ανθελληνική και Προδοτική προπαγάνδα υπέρ της ΑΟΖ και δράση του τύπου αυτού καθώς και τα κίνητρα και υπέρ ποίων δουλεύει. Τα θέμα είναι κρίσιμο και σημαντικότατο. Τη λύση θα την δώσουμε όμως εμείς….Ο ΛΑΟΣ και σύντομα…
«Στο όνομα του Ελληνικού Λαού…»

Με αγάπη, Δημ. Αντωνίου

ΙΔΟΥ ΠΛΗΡΕΣ ΤΟ ΠΔ/20-02-2012

Υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια το Προεδρικό Διάταγμα «Σύσταση της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία: “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ Α.Ε. (Ε.Δ.Ε.Υ. Α.Ε.)” – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΥΤΗΣ».

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα:

1. Στους σκοπούς της εταιρίας περιλαμβάνονται και:

α) Η διαχείριση για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου των αποκλειστικών δικαιωμάτων του στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στις χερσαίες, υπολίμνιες και υποθαλάσσιες περιοχές, στις οποίες η Ελληνική Δημοκρατία ασκεί κυριαρχία ή κυριαρχικά δικαιώματα.

β) Η διαχείριση, ο έλεγχος και η παρακολούθηση όλων των σχετικών συμβάσεων που έχουν συναφθεί στο παρελθόν από το Δημόσιο ή για λογαριασμό αυτού με τρίτους.

γ) Η διερεύνηση και αξιολόγηση του δυναμικού της χώρας σε υδρογονάνθρακες, καθώς και ο προγραμματισμός της ανάθεσης και η επίβλεψη εργασιών διερεύνησης και αξιολόγησης του δυναμικού αυτής.

2. Η διάρκεια της Εταιρίας ορίζεται σε ενενήντα εννέα (99) έτη, ενώ το Μετοχικό της Κεφάλαιο ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ, το οποίο καταβάλλεται από το Ελληνικό Δημόσιο με μετρητά σε τρεις ισόποσες ετήσιες δόσεις. Για το Μετοχικό Κεφάλαιο εκδίδεται μία μετοχή, ονομαστική, υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία είναι αμεταβίβαστη.

3. Η Εταιρία διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.), το οποίο αποτελείται από επτά (7) μέλη που διακρίνονται για την επιστημονική τους κατάρτιση και την επαγγελματική – διοικητική τους ικανότητα και που διαθέτουν γνώση και εμπειρία στον ενεργειακό τομέα και κατά προτίμηση στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
Τις αμέσως επόμενες μέρες θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων των μελών του Δ.Σ., σύμφωνα με τον ν. 4001/2011.
http://zoidosia.blogspot.gr/2012/07/normal-0-microsoftinternetexplorer4.html

Πετρέλαιο – Ελληνοτουρκικά – Αιγαίο από το 1987
Τετάρτη, 20 Ιούνιος 2012 08:53

Στα πρακτικά της Βουλής αποδεικνύεται η γνώση της ύπαρξης πετρελαίου στην Ελλάδα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Δ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
ΣΥΝΟΔΟΣ Β’
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ
ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΓΙΑΝΝΗ Ν. ΑΛΕΥΡΑ
ΤΟΜΟΣ ΕΚΤΟΣ
Συνεδριάσεις 4Β’ – ΡΣΤ’
17 Μαρτίου 1987 – 27 Απριλίου 1987
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΑ’ . . 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1987 , Σελίδα, 5159
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Γιάννης Ν. Αλευράς)..
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, χωρίς να θέλω να δημιουργήσω προβλήματα στην όλη διαδικασία, θέλω να γραφεί στα πρακτικά, να διατυπώσω κι εγώ τη διαμαρτυρία μου, διότι ξέρω ότι 4-5 συνάδελφοι που είναι στην Αίθουσα, πιθανώς δεν θα με ακούσουν, λόγω της κόπωσης.
Διαμαρτύρομαι, λοιπόν, κι εγώ και ξεκινώ την ομιλία μου τονίζοντας, ότι αυτή δεν θα είναι κάποια ομιλία με συνέχεια, με συγκεκριμένη δομή. Θα αναφερθώ σε 3-4 σημαντικά κατά την άποψη μου ζητήματα, που εν τούτοις και αυτά είναι πτυχές του όλου ζητήματος, το οποίο συζητούμε
σήμερα.
Στην αρχή θέλω να αναφερθώ για λίγο στο ιστορικό του θέματος.
Έχει γραφτεί στον ξένο Τύπο, αλλά και στον ελληνικό, ότι γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’60, δηλαδή 2-3-5 χρόνια πριν από το 70, οι Αμερικανοί ολοκλήρωσαν τις έρευνες που έκαναν στην περιοχή μας για τα κοιτάσματα πετρελαίου και επεσήμαναν με τους δορυφόρους τους κοιτάσματα στο Βόρειο Αιγαίο. Ακολούθησε, η χαρτογράφηση αυτών των κοιτασμάτων με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν οι δορυφόροι και στην συνέχεια είχαμε από την πλευρά των Αμερικανών πάντοτε, την επεξεργασία των σχετικών στοιχείων.
Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί έβγαλαν τα εξής περίπου συμπεράσματα: Ότι υπάρχουν κατ’ αρχήν κοιτάσματα πετρελαίου, πιθανώς πλούσια, και σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης του 1958, που αναφέρεται στα θέματα της υφαλοκρηπίδας, αλλά και σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης που ρυθμίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα, αυτά τα κοιτάσματα, είναι ελληνικά.
Οι εκτιμήσεις που έγιναν θα πρέπει να ήσαν οι εξής: Με την άντληση των πετρελαίων αυτών από τους ίδιους τους Έλληνες θα προέκυπτε μία ισχυροποίηση της Ελλάδος, ισχυροποίηση οικονομική, πολιτική και στρατιωτική.
Δεύτερο στοιχείο είναι, ότι αυτή η πρώτη εκτίμηση θα μπορούσε να οδηγήσει αργότερα σε μείωση ή και εξάλειψη της επιρροής των Αμερικανών στη Χώρα μας και επομένως θα προέκυπτε μακροπρόθεσμα μία ζημία στα πολιτικοστρατιωτικά, αλλά και οικονομικά συμφέροντα των Η.Π.Α.
Ακολούθησε η χάραξη της πολιτικής, από την πλευρά των Αμερικανών, στο συγκεκριμένο κρίσιμο χώρο του Αιγαίου με βάση αυτά τα δεδομένα.
Έχει δημοσιευτεί στον ξένο Τύπο, έχει γραφτεί και έχει συζητηθεί και εδώ στην Ελλάδα, ότι κατά πάσα πιθανότητα, κατά πάσα βεβαιότητα θα έλεγα, οι Αμερικανοί έδωσαν αυτούς τους χάρτες στους Τούρκους, οι οποίοι στη συνέχεια τους δημοσίευσαν ως δικούς τους χάρτες. Είναι φυσικό να ξέρουμε όλοι, ότι οι Τούρκοι δεν είχαν δυνατότητες να βρουν τα πετρέλαια, ούτε φυσικά να φτιάξουν χάρτες, τους οποίους αργότερα δημοσίευσαν. Αυτή είναι εργασία των Αμερικανών. Υπέδειξαν στη συνέχεια στους Τούρκους να θέσουν τις αμφισβητήσεις και διεκδικήσεις τους. Από τότε υποστηρίζουν σε κάθε περίπτωση τις διεκδικήσεις αυτές των Τούρκων. Αυτά είναι γνωστά.
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω, ότι καθοδηγούν τους Τούρκους στην κλιμάκωση των πιέσεων και στις διάφορες σχετικές μεθοδεύσεις.
Το τελευταίο που μπορούμε να πούμε είναι, ότι οι Αμερικανοί εξοπλίζουν τους Τούρκους με ρυθμούς τους οποίους δεν μπορεί να παρακολουθήσει η Χώρα μας. Οι Αμερικανοί δηλαδή, με απλά λόγια, προτίμησαν αυτή τη συνταγή της ανάμιξης των Τούρκων στις ελληνικές υποθέσεις, επειδή αυτή είναι μία δοκιμασμένη μέθοδος από τους Άγγλους στην Κύπρο και μάλιστα με πολλή επιτυχία. Η άποψη μου είναι, ότι εδώ έχει εφαρμοστεί η κλασική μέθοδος του διαίρει και βασίλευε.
Οι Τούρκοι, όταν θα πήραν αυτά τα στοιχεία, είναι φυσικό να ανησύχησαν, γιατί γνωρίζουν ότι μια Ελλάδα ισχυρή όχι μόνο δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εκβιασμών, προκλήσεων και ληστείας, αλλά σύμφωνα και με τους δικούς τους πάγιους φόβους μπορεί αυτό να σημάνει το τέλος των ονείρων τους για μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία και για άλλα τέτοια κωμικά πράγματα.
Έχουμε επομένως εδώ να παρατηρήσουμε, ότι αμερικανικά και τουρκικά συμφέροντα συμπίπτουν και γι’ αυτο ακριβώς υπάρχει ένα είδος κοινής πολιτικής και στενής συνεργασίας Αμερικανών και Τούρκων, αλλά φυσικά για διαφορετικούς λόγους. Όλες οι ενέργειες των Τούρκων από τότε έχουν ως αίτιο τους πιο πάνω λόγους και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αναφέραμε.
Επομένως, από δω και πέρα πρέπει να περιμένουμε ότι θα εξακολουθήσει η ίδια κατάσταση και δεν πρέπει κανείς Έλληνας να αυταπατάται, ότι μπορεί να υπάρξουν καλές προθέσεις, διάλογος με αποτελέσματα και όλα τα σχετικά.
Εκείνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι, ότι χρειάζεται επαγρύπνηση απ’ όλους, ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, διπλωματική επίθεση, διεθνή ερείσματα, ισχυρή οικονομία, ομοψυχία, δραστηριοποίηση όλων των εθνικών δυνάμεων, αποφασιστικότητα και ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα και λεπτοί χειρισμοί.
Αυτά αναφέρονται στο παλαιό ιστορικό του θέματος και νομίζω ότι ήταν χρήσιμο να αναφερθούν, για να μπορούμε να έχουμε τη γενική πορεία από παλαιότερα μέχρι σήμερα, γιατί έτσι ερμηνεύονται τα γεγονότα και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε σωστές εκτιμήσεις και να πάρουμε σωστές αποφάσεις.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα, που πρέπει να αναφέρω, είναι το πρακτικό της Βέρνης. Θυμάστε ότι τον Αύγουστο του 1976 υπήρξε μια συμφωνία των Υπουργών Εξωτερικών Μπίτσιου και Τσαγλαγεντήλ που οδήγησε στην Έναρξη ενός ελληνοτουρκικού διαλόγου. Αργότερα στις 2. 11. 76 υπήρξε μια συνάντηση Τζούνη και Μπριγκέλ και απ’ αυτή προέκυψε το πρακτικό της Βέρνης, που υπεγράφη στις 11 Νοεμβρίου. Το περιεχόμενο ήταν δέσμευση και από τις δύο πλευρές για αποφυγή προκλήσεων στο χώρο του Αιγαίου κατά τη διάρκεια του διαλόγου.
Έχω εδώ το κείμενο και θα το διαβάσω για τα πρακτικά. Αναφέρομαι στα άρθρα 6 και 7 του πρακτικού της Βέρνης:
«Αρθρο 6: Τα δύο μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση όπως απόσχουν πάσης πρωτοβουλίας ή πράξεως σχετικής προς την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, η οποία θα ηδύνατο να παρενοχλήσει τη διαπραγμάτευση.
Αρθρο 7 : Τα δύο μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση, όπως, καθ’ όσον αφορά στις διμερείς των σχέσεις, απόσχουν πάσης πρωτοβουλίας ή πράξεως, η οποία θα έτεινε να μειώσει το κύρος του ετέρου».
Αν προσέξατε θα δείτε, ότι αυτά τα δύο άρθρα είναι διατυπωμένα τόσο ελεύθερα, ώστε να μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ερμηνεία από την πλευρά της Τουρκίας. Και ξέρετε πόσο κακόπιστοι είναι οι Τούρκοι και πόσο εφαρμόζουν ή όχι τις διεθνείς συμβάσεις, στις οποίες έχουν δεσμευθεί.
Είμαστε τώρα βέβαιοι, ότι ο διάλογος αυτός με βάση τις γνωστές τουρκικές διεκδικήσεις δεν θα μπορούσε ποτέ να καταλήξει σε συμφωνία.
Απλά, οι Τούρκοι επεδίωκαν και πέτυχαν, τον ατέρμονα διάλογο, με σκοπό την παρεμπόδιση ή διακοπή της εκμετάλλευσης των ελληνικών πετρελαίων από τους Έλληνες. Και αυτό οι Τούρκοι το επέτυχαν, έως ότου ετοιμαστούν, δηλαδή έως ότου αποκτήσουν την αναγκαία στρατιωτική υπεροχή, για να μας επιτεθούν και να μας αρπάξουν τουλάχιστον το μισό Αιγαίο, όπως αυτό υπάρχει στα σχέδια τους και επανειλημμένα έχει διακηρυχθεί από την πλευρά τους.
Τα λάθη της Κυβέρνησης Καραμανλή στην περίπτωση αυτή της υπογραφής του πρωτοκόλλου είναι, πρώτο, ότι έκανε διάλογο με τους Τούρκους, καθ’ ην στιγμή οι Τούρκοι κατείχαν το 40% της Κύπρου. Το δεύτερο ότι άρχισαν ένα διάλογο, ο οποίος λόγω των διαφανών προθέσεων των Τούρκων δεν μπορούσε να καταλήξει σε αποτέλεσμα και τρίτο δεν συμφωνήθηκε αρχή και τέλος αυτού του διαλόγου. Ήταν δηλαδή αυτό ακριβώς που επεδίωκαν οι Τούρκοι. Αυτό βέβαια δεν μπορούμε να πούμε ότι το έκανε ηθελημένα η τότε Κυβέρνηση. Οπωσδήποτε, όμως, επιτεύχθη με πίεση των Τούρκων, με φανερό σκοπό να σταματήσουν επ’ αόριστον οι έρευνες για ανεύρεση και εκμετάλλευση πετρελαίων στο Αιγαίο.
Ποιά είναι τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι, πώς κατάφεραν να πείσουν την Κυβέρνηση να δεχθεί τέτοια εξέλιξη, αυτό δεν φαίνεται ότι το γνωρίζουμε ακριβώς.
Αφήνουμε το θέμα αυτό στους ιστορικούς.
Η διακοπή του διαλόγου από την σημερινή Κυβέρνηση κατέστησε το πρακτικό της Βέρνης ανενεργό. Εμείς δεν έχουμε, κύριοι συνάδελφοι, να φοβηθούμε τίποτα για να είμαστε ευάλωτοι σε πιέσεις των Τούρκων.
Σήμερα εμείς μπορούμε, εάν κρίνουμε κατάλληλο τον χρόνο, να προχωρήσουμε σε έρευνες και εκμετάλλευση των πετρελαίων χωρίς καμιά δέσμευση.
Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση αποκτά τον έλεγχο των αποφάσεων του κονσόρτσιουμ και ρυθμίζει τις εξελίξεις σύμφωνα με τα συμφέροντα του ελληνικού Λαού και διασφαλίζοντας τα γενικότερα συμφέροντα της.
Πριν κλείσω αυτό το θέμα θα ήθελα να θυμίσω και να σημειώσω, ότι τον Μάρτιο του 1978 συναντήθηκαν στο Μοντραί οι Πρωθυπουργοί Ελλάδος-Τουρκίας κύριοι Καραμανλής και Ετσεβίτ, προκειμένου, όπως άκακοινώθηκε τότε -διαβάζω επακριβώς- «να αποκατασταθεί ένας διάλογος ο οποίος δυνατόν να άρει τα εμπόδια προς εξεύρεση αμοιβαίως ικανοποιητικών λύσεων στα ελληνοτουρκικά προβλήματα». Τότε θυμάστε έγινε και η διακοπή των ερευνών.
Τώρα εκείνο που εγώ έχω να σημειώσω είναι, πώς είναι δυνατόν να υπάρξουν αμοιβαίως ικανοποιητικές λύσεις με κατεχόμενη από τους Τούρκους την Κύπρο, με συνεχείς απειλές και παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, με προκλητικές διεκδικήσεις σε βάρος μας και τόσα άλλα αμέτρητα, εμείς τελικά δεν το κατανοούμε.
Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρω για να γραφτεί στα πρακτικά, ότι η συζήτηση εκείνη Καραμανλή και Ετσεβίτ έγινε χωρίς ημερήσια διάταξη.
Κράτησε πάρα πολλές ώρες και εξ όσων τουλάχιστον έχουμε διαβάσει στον Τύπο δεν κρατήθηκαν πρακτικά.
Ακολούθησε μία συνάντηση ακόμα στις 10 Μαίου του 1978 στην Ουάσιγκτον, η οποία κατέληγε σε διατύπωση ευχών, αλλά δε φαίνεται ότι και από αυτή τη συνάντηση μάθαμε πολλά πράγματα για το τι ακριβώς συζητήθηκε.
Η ουσία είναι, ότι το πρακτικό της Βέρνης ίσχυσε εκείνα τα χρόνια με απαίτηση των Τούρκων και βέβαια επί ζημία των δικών μας συμφερόντων.
Ότι το πρακτικό αυτό υπήρξε επιζήμιο για τα εθνικά μας συμφέροντα, αποδεικνύεται, και εκ του ότι οι Τούρκοι το επικαλούνται συνεχώς ακόμη και τώρα που δεν υπάρχει διάλογος και που επομένως δεν έχει καμιά ισχύ.
Θέλω να πω λίγα λόγια για την αιγιαλίτιδα ζώνη και ελπίζω στο τέλος να σας δώσω την εικόνα ενός σεναρίου, που κυκλοφόρησε τις τελευταίες εβδομάδες.
Το θέμα της αιγιαλίτιδος ζώνης είναι γνωστό, αλλά θέλω να επισημάνω ορισμένα πράγματα.
Το πρώτο είναι ότι έχουμε δικαίωμα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης, απόλυτο δικαίωμα, στα 12 ναυτικά μίλια. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαμε να διασφαλίσουμε τις θέσεις μας στο Αιγαίο γενικά, και ειδικότερα στο θέμα της υφαλοκρηπίδας, χωρίς μεγάλες διεθνοπολιτικές τριβές. Η Τουρκία το γνωρίζει αυτό και επικαλείται την αρχή, της ευθυδικίας και την αρχή της επιείκειας, οι οποίες δεν μπορούν βέβαια να προσφέρουν στους Τούρκους καμιά σοβαρή νομική θεμελίωση. Γι’ αυτό ακριβώς η Τουρκία μάς απειλεί με πόλεμο, σε περίπτωση δηλαδή που εμείς θα προχωρήσουμε στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στη Χώρα μας.
Εγώ μπορώ να αναφέρω κάτι εδώ στη Βουλή υπεύθυνα. «Ότι δηλαδή γνωρίζω με απόλυτη βεβαιότητα, ότι και οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ δεν επιθυμούν την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στον χώρο του Αιγαίου από 6 σε 12 ναυτικά μίλια. Και δεν το επιθυμούν, διότι όταν γίνει αυτή η επέκταση όχι μόνο κατοχυρώνονται τα δικαιώματα μας στό χώρο του Αιγαίου και γίνονται αναμφισβήτητα, αλλά καταρρέει και ολη η πλαστή επιχειρηματολογία, περί του ότι η Τουρκία είναι χώρος με μεγαλύτερη στρατηγική σημασία από αυτή της Ελλάδος. Αυτό τι κάνει; Ανατρέπει τα δεδομένα και τους συσχετισμούς της περιοχής όπως είναι σήμερα. Και αυτό επίσης θα είχε σαν αποτέλεσμα, ότι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί δεν θα μπορούν να ελέγχουν το χώρο όπως έχουν συνηθίσει.
Μπορώ να σας βεβαιώσω, ότι αυτή η δυνατότητα που έχουμε, για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια, είναι, ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια της όποιας ελληνικής κυβέρνησης και πρέπει να γίνεται έντονη εκμετάλλευση στις όποιες διαπραγματεύσεις για τα εθνικά μας θέματα.
Έχω και μια άλλη πρόταση κατά τη γνώμη μου σημαντική. Έως ότου δηλαδή αντιμετωπίσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας, συνολικά, δικαιούμεθα και μπορούμε να προβούμε σε τμηματική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, χωρίς μάλιστα να δημιουργηθούν και εμπλοκές.
Προτείνω συγκεκριμένα την επέκταση της αιγιαλίτιδος ζώνης της νήσου Θάσου από 6 ναυτικά μίλια σε 12 ναυτικά μίλια. Επαναλαμβάνω, ότι προτείνω την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης μόνο της νήσου Θάσου. Θα μπορέσουμε έτσι απερίσπαστοι να προχωρήσουμε σε έρευνες και εκμετάλλευση των εκεί κοιτασμάτων, χωρίς προβλήματα. Η Τουρκία, αφ’ ενός μεν δεν ενοχλείται από αυτή τη συγκεκριμένη επέκταση, αφ’ ετέρου δε, δεν δικαιούται να αντιδράσει, διότι η ίδια η Τουρκία είχε επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη και στον Εύξεινο Πόντο και νότια προς την πλευρά της Κύπρου.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ : Η Κυβέρνηση το δέχεται;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ : Εγώ το προτείνω αυτό κύριε συνάδελφε. Εγώ, ο Βουλευτής Κουτσογιάννης. Εγώ, παρακαλώ την Κυβέρνηση, αφού το αναφέρετε, να μελετήσει με προσοχή αυτή την πρόταση για τμηματική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης και πιστεύω ότι έτσι λύνονται πολλά προβλήματα. Οι μεγάλες δυνάμεις επίσης δεν εμποδίζονται στην περίπτωση αυτή στη ναυσιπλοΐα τους ή στην κίνηση πολεμικών σκαφών τους στην περιοχή.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ : Είναι πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η πρόταση σας.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ : Είναι δική μου, δεν έχω καμίασυνεννόηση ούτε με τον κ. Υπουργό, ούτε με την Κυβέρνηση γενικότερα. Και η Νέα Δημοκρατία και η ΔΗΑΝΑ, δυστυχώς κατά τη γνώμη μου, επιμένουν να κτυπήσουμε ανατολικά της Θάσου στα 11 μίλια..
ΗΛΙΑΣ ΜΑΛΕΒΙΤΗΣ : Εμείς δεχόμαστε την πρόταση τη δική σας εάν το δεχθεί η Κυβέρνηση.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ : Αναφέρομαι σ’ αυτά που είπατε περί Ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδος. Θα μου επιτρέψετε να πω, ότι σύμφωνα με όσα διάβασα στις εφημερίδες οι Τούρκοι δέχονται αυτό το σημείο, δηλαδή να κτυπήσουμε εμείς 11 μίλια ανατολικά της Θάσου. Το ερώτημα είναι γιατί το δέχονται. Είναι προφανές, ότι αμέσως μετά οι Τούρκοι θα προχωρήσουν σε γεώτρηση, η οποία θα είναι εκτός των δικών μας χωρικών υδάτων και έτσι θα προκληθεί σύγκρουση ή οπωσδήποτε εμπλοκή δεν ξέρω ποιας έκτασης και ποίας μορφής, κατά τη γνώμη μου αυτό ήταν το σενάριο. Και στις δυο περιπτώσεις θα είχαμε πτώση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και πιθανώς και διχοτόμηση στο Αιγαίο. Αυτό είναι, μέσα στα σενάρια. Εγώ από τα στοιχεία που έχω δεν βλέπω ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη για μεγάλη σύγκρουση και μπορώ να πω, γιατί δεν θα είχαμε τέτοια σύγκρουση, αλλά δεν πρέπει να παραλείψω να πω ότι τον τελευταίο μήνα πριν από την σύγκρουση παρατηρήθηκε μία μεγάλη και έντονη κινητικότητα.
Ουάϊμπεκερ, Περλ, γνωστοί τουρκόφιλοι και ανθέλληνες να βρίσκονται 1, 2 βδομάδες στην Άγκυρα, ο Οζάλ να πηγαίνει στην Αμερική, να κάθεται εκεί αρκετές μέρες και στη συνέχεια να πηγαίνει στο Λονδίνο. Αυτή όλη η κινητικότης, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι καθόλου συμπτωματική και κατά τη δική μου άποψη ταυτίζεται με τα γεγονότα και τις εξελίξεις εκείνων των ημερών. Ίσως αυτό έγινε, διότι η Κυβέρνηση έχοντας πιθανώς κάποιες πληροφορίες -δεν το γνωρίζω αυτό επίσημα- πρόλαβε και προχώρησε στη διατύπωση αυτού του σχεδίου νόμου. Όταν οι κύριοι αυτοί είδαν ότι το σενάριο δεν μπορούσε να προχωρήσει, να ασκήσουν πιέσεις
και εκβιασμούς κ.λπ., τότε προχώρησαν στο δεύτερο σενάριο. Αυτή είναι η άποψη μου και θα παρακαλέσω να την έχετε υπόψη σας στις αναλύσεις που γίνονται. Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει σύγκρουση Ελλάδος-Τουρκίας; Αυτό συμφέρει την Ελλάδα; Συμφέρει την Τουρκία;
Συμφέρει το ΝΑΤΟ; Συμφέρει τους Αμερικανούς; Να το δούμε.
Η επίσημη θέση των Αμερικανών, που εξεφράσθη από τον κ. Κίσιγκερ το 1976 είναι, ότι αποκλείεται κάθε στρατιωτική λύση στο Αιγαίο, έχω ολόκληρο το κείμενο εδώ από την εφημερίδα «ΒΗΜΑ», αλλά δεν χρειάζεται να το διαβάσω επειδή δεν έχουμε χρόνο. Το γιατί δεν συμφέρει πράγματι είναι γνωστό. Μία τέτοια σύγκρουση δεν μπορούν να εκτιμήσουν οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ, πού θα οδηγήσει και γι’ αυτό δεν συμφέρει. Εάν όμως γίνει κάποια εμπλοκή με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ελεγχόμενη από τους Αμερικάνους, ολιγοήμερη και ελεγχόμενη, ασφαλώς θα γίνει.
Πότε θα γίνει αυτό; Όταν η Χώρα η δική μας θα βρεθεί σε κάποιο είδος διάλυσης, σε ακυβερνησία, σε οικονομική ή άλλη κρίση, σε παράλυση θα έλεγα, όπως έγινε δηλαδή στην περίπτωση του Αττίλα, τότε θα γίνει αυτή η επίθεση.
(Στο σημείο αυτό ακούγεται ο προειδοποιητικός ήχος λήξης του χρόνου ομιλίας του κ. Βουλευτή)
Κύριε Πρόεδρε, θα παρακαλούσα να μου δώσετε άλλο ένα λεπτό.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Παναγιώτης Ν. Κρητικός) : Όχι και άλλο λεπτό, κύριε Κουτσογιάννη.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ : Να ολοκληρώσω κύριε Πρόεδρε. Τότε μόνο. Όταν η δική μας Χώρα βρεθεί σε κατάσταση παράλυσης θα μπορέσουν αυτοί να επέμβουν, σε λίγες μέρες να πετύχουν αυτά που έχουν σχεδιάσει με τα γνωστά διχοτομικά σενάρια του Αιγαίου. Και τότε βέβαια θα το έχουν επιτύχει αυτό χωρίς πόλεμο. Και για να το πετύχουν αυτό., θα πρέπει να έχουν προωθήσει εδώ στη Κυβέρνηση, σε κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις δικούς τους ανθρώπους και να φθάσουν βέβαια τη Χώρα στην κατάσταση που ανάφερα.. Απ’ αυτό προκύπτει ποιό είναι το δικό μας καθήκον: Ομοψυχία, ενότητα, ισχυρές ένοπλες δυνάμεις κ.λπ
Δυστυχώς δεν έχω άλλο χρόνο. Ευχαριστώ που με ακούσατε, παρά το προχωρημένο της ώρας.

Τετάρτη 18 Μαϊου 2011
«Παγκόσμιος πόλεμος» στο Αιγαίο, για το πετρέλαιο!
http://www.dimokratiki.gr/article.asp?articleID=10315&catID=19&pubID=1
Αμερικανικές, βρετανικές, γαλλικές, ακόμα και κινεζικές πετρελαϊκές εταιρείες επιδίδονται ήδη σε έναν άτυπο διαγκωνισμό για το ποιες θα είναι εκείνες που θα «βάλουν χέρι» στον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου. Κι αυτό παρότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, όπως πληροφορούνται τα «Επίκαιρα», δείχνει ήδη την προτίμησή της προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού…
Οι καρχαρίες δεν βλέπουν, αλλά, όταν μυρίζουν αίμα, τους είναι αδύνατο να μην επιτεθούν! Μέσες άκρες αυτή είναι η τακτική που ακολουθούν και οι πολυεθνικές εταιρείες του πετρελαίου: Μπορεί να μην βλέπουν, ακόμα τουλάχιστον, το «μαύρο χρυσό» σε κάποιο σημείο του πλανήτη, αλλά, όταν «μυρίζονται» πως αυτός υπάρχει, και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα, ενεργοποιούνται για να εισέλθουν στο παιχνίδι….
Όπως στα δοκιμαστικά της Formula 1, όπου οι οδηγοί προσπαθούν να επιτύχουν όσο το δυνατό καλύτερο χρόνο για να ξεκινήσουν από ευνοϊκή pale position στον αγώνα της επόμενης… ημέρας, έτσι και οι «πετρελαιάδες» επιδιώκουν να αποκτήσουν το απόλυτο πλεονέκτημα για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου, παρότι η κυβέρνηση εμφανίζεται να τη μεταθέτει για μετά το 2012.
Η Noble Energy
Ως πιο ισχυροί «παίκτες» τη δεδομένη χρονική στιγμή παρουσιάζονται η αμερικανική, εβραϊκών συμφερόντων, Noble Energy, καθώς και η βρετανική Shell. Όποιος κι αν αναδειχτεί νικητής σε αυτή την «κούρσα» αναμένεται να καρπωθεί σχεδόν το 50% του ετήσιου τζίρου της αξιοποίησης του ελληνικού ορυκτού πλούτου, πιθανότητα που ήδη κάνει πολλούς να μιλούν για «ακονισμένα μαχαίρια» των πολυεθνικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Noble, με έδρα τη Νέα Υόρκη, θεωρείται φαβορί για την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου και της Κύπρου, μέσω της ισραηλινής θυγατρικής της Delek. Στελέχη της, μάλιστα, είχαν βρεθεί την προηγούμενη εβδομάδα στη Μεγαλόνησο για διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση Χριστόφια. Διπλωματικοί κύκλοι εκμυστηρεύονται, μάλιστα, στα «Επίκαιρα» πως δεν αποκλείεται οι σχετικές έρευνες στη συμπεφωνημένη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου με το Ισραήλ να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι.
Η κυπριακή κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με τη Noble για πιθανή συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο περίφημο «Οικόπεδο Δώδεκα». Στο λιμάνι της Λεμεσού, μάλιστα, έχουν εμφανιστεί οι πλατφόρμες από τις οποίες θα διεξάγονται οι εργασίες ανόρυξης, οι οποίες θα μεταφερθούν προς το Ισραήλ. Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος υπέγραψε με το ισραηλινό κράτος μια πρώτη συμφωνία για την εκμετάλλευση της ΑΟΖ, ενώ οι δύο χώρες θα υπογράψουν και ειδική συμφωνία καταμερισμού των εσόδων, καθώς και δευτερεύουσες συμπληρωματικές συμφωνίες και ρήτρες.
Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, εντάσσουν πολλοί τη συχνή παρουσία στην Ελλάδα εκπροσώπων του εβραϊκού λόμπι των ΗΠΑ, σε υψηλότατο μάλιστα επίπεδο, για επαφές με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία. Δεν έχουν περάσει πολλές εβδομάδες, άλλωστε, από τότε που ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην πρώτη διάσκεψη των προέδρων των οργανισμών οι οποίοι απαρτίζουν το αμερικανικό εβραϊκό λόμπι που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας.
Τα «Επίκαιρα», πάντως, είναι σε θέση να γνωρίζουν πως ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει δώσει εντολή στον υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και στον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δόλλη να δημοσιοποιούν μόνο τις συμφωνίες «χαμηλής» πολιτικής με το Ισραήλ, για να μην προκαλούνται οι Τούρκοι αλλά και οι ¶ραβες.
Σύμφωνα, εξάλλου, με την πληροφόρηση που αντλούμε από την ιστοσελίδα της Noble (www.nobleenergyinc.com), η εταιρεία έχει σχεδιάσει ένα παγκόσμιο επενδυτικό πρόγραμμα αξίας 2,7 δις δολαρίων για το 2011. Σημειώνεται ότι, πέρα από τις ΗΠΑ και την Ανατολική Μεσόγειο, οι δραστηριότητες της Noble επεκτείνονται τόσο στον Κόλπο του Μεξικού όσο και στη Δυτική Αφρική. Το πρόγραμμα της εταιρείας για το τρέχον έτος για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αγγίζει τα 650 εκατ. δολάρια. Το μεγαλύτερο ποσό θα κατευθυνθεί στην ανάπτυξη του πεδίου φυσικού αερίου της Ταμάρ, ανοιχτά του Ισραήλ, ενώ σχέδια γεωτρή σεων υπάρχουν και για τον περίφημο «Λεβιάθαν», το γιγάντιο κοίτασμα φυσικού αερίου στην περιοχή μεταξύ του Ισραήλ και της Κύπρου.
Η Shell
Το «ματς», ωστόσο, δεν αναμένεται να κερδηθεί εύκολα από τη Noble, αφού υπάρχουν ευμετάβλητοι παράγοντες οι οποίοι μπορεί να χρίσουν νικητές τα βρετανικά συμφέροντα της Shell, τα οποία ήδη έχουν καταθέσει μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση στην κυπριακή κυβέρνηση. Πρωτοστάτης στην επιλογή Shell φέρεται να είναι ο διευθυντής της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου Κύπρου κ. Στέλιος Στυλιανού.
Τα «Επίκαιρα» είναι σε θέση να γνωρίζουν πως το κυπριακό ζήτημα εισέρχεται σε μια περίοδο έντονων παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, οι οποίες είναι σφόδρα πιθανό να καταλήξουν σε ένα σχέδιο επίλυσής του τύπου Ανάν.
Αυτό σημαίνει πως τόσο η κυπριακή όσο και η ελληνική κυβέρνηση θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τη βρετανική πλευρά, η οποία, πέρα από τους ιστορικούς αποικιοκρατικούς δεσμούς της με τη νήσο, διατηρεί ακόμα βάσεις εκεί. Ένα μέσο για να επιτευχθεί αυτή η προσέγγιση είναι και η σύναψη συμφωνιών για την εκμετάλλευση του ελληνικού και κυπριακού ορυκτού πλούτου από τη Shell. Η, επίσης βρετανικών συμφερόντων, BP φαίνεται να αποκλείεται εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού, για την οποία θεωρείται αποκλειστικά υπεύθυνη.
Τα…αουτσάιντερ της κούρσας
Την ίδια ώρα, τα κοιτάσματα του Αιγαίου και του Ιονίου «γλυκοκοιτάζουν» και οι Γάλλοι της Total. Όσοι μπορούν να βλέπουν πίσω από τις θολές «γραμμές» της επικαιρότητας αντιλαμβάνονται πως οι αμυντικές συμφωνίες της κυβέρνησης Σαρκοζί, τόσο με την κυπριακή όσο και με την ελληνική κυβέρνηση, υποκρύπτουν τη βαθύτερη επιθυμία του Παρισιού για ενεργότερη ανάμειξη στα ενεργειακά ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου.
Υπενθυμίζουμε ότι η Γαλλία χρησιμοποιεί τη βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στη Μεγαλόνησο, την οποία, σημειωτέον, δεν χρησιμοποίησε ποτέ η Ελλάδα, ενώ στη χώρα μας βρέθηκε ξανά το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκολ» για κοινές ασκήσεις με την ελληνική αεροπορία.
Στο μεταξύ, αν η ανάμειξη ρωσικών ή άλλης «εθνικότητας» ευρωπαϊκών εταιρειών θεωρείται μάλλον δύσκολη, δεν ισχύει το ίδιο και για τις κινεζικές.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι σε αυτό το ενδεχόμενο είχε αναφερθεί σε πρόσφατη συνέντευξή του στα «Επίκαιρα» και ο γενικός διευθυντής του ΙΓΜΕ κ. Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου.
Η Κίνα, άλλωστε, διαθέτει και την κατάλληλη τεχνογνωσία και την απαραίτητη εμπειρία, αφού, πέρα από όλα τα άλλα πλεονεκτήματά της, πρόκειται για χώρα με ορυκτό πλούτο.
«Η Ελλάδα γιατί δεν τολμά;»
Άλλες Αποκαλύψεις για τα πετρέλαια.
http://folders.skai.gr/main/theme?locale=el&id=166
• Μιχάλης Μυριάνθης— πρώην Γενικός Δ/ντής ΕΛ.ΠΕ ΑΕ
Αυτή είναι μια περιοχή (Μπαμπουρα) παγωμένη είναι εκτός χωρικών υδάτων εδώ και πάρα πολλά χρόνια από το ‘87 κι μετά ουσιαστικά και περιμένει μια διευθέτηση πολιτική καταρχήν για να ξεμπλοκάρει.

Αλέξης Παπαχελάς
Ο πρώην πρέσβης της Αμερικής στην Ελλάδα Νίκολας Μπερνς είχε δηλώσει στους Φακέλους.

Νίκολας Μπέρνς— Αμερικανός Πρέσβης 1997-2001
Δεν γνωρίζω για την ποσότητα του πετρελαίου που υπάρχει στο Αιγαίο όμως έχω πληροφορίες ότι αμερικάνικες εταιρείες οι οποίες υποπτεύονται πως υπάρχουν μεγάλες ποσότητες όμως ούτε οι αμερικανικές εταιρείες ούτε οι ελληνικές και οι τουρκικές μπορούν να πραγματοποιήσουν γεωτρήσεις λόγω της πολιτικής διαμάχης.

Τι θα κερδίσουν οι εσωτερικοί προδότες και οι δοσίλογοι;
Οι εσωτερικοί προδότες, τα αφεντικά τους και οι δοσίλογοι γνώριζαν, από ετών, την ύπαρξη των πετρελαίων, ορυκτών κλπ… αλλά περίμεναν να «χρεοκοπήσουν την Ελλάδα» και να τα πάρουν οι ξένοι «αντί πινακίου φακής». Στους «εσωτερικούς προδότες» θα δώσουν οι ξένοι τα «30 αργύρια της προδοσίας». Αλλά μετά οι ξένοι θα «καθαρίσουν και τους εσωτερικούς προδότες, όπως οι Γερμανοί «καθάριζαν», στο τέλος και τους «καταδότες και δοσίλογους, επί κατοχής» και τώρα τα ίδια θα πράξουν!
Με άλλα λόγια τα ίδια τα «ξένα αφεντικά», αφού χρησιμοποιήσουν, στην αρχή τους εσωτερικούς προδότες, την διοίκηση που δεν λειτουργεί, τους «ελεγκτικούς μηχανισμούς που δεν βλέπουν τις παρανομίες, τους όποιους Εισαγγελείς που δεν κάνουν το καθήκον τους υπέρ της πατρίδας τους, τους όποιους Πρωθυπουργούς, Υπουργούς που εργάζονται εναντίον της πατρίδας τους, τους όποιους αξιωματικούς που δεν θα αντισταθούν, τους όποιους πολίτες που δεν θα αντιδράσουν, στο τέλος τα ίδια τα «ξένα αφεντικά» θα καθαρίσουν και τους ανωτέρω «συνεργάτες τους! Δηλαδή, «θα έρθει και εσένα η σειρά σου, που πρόδωσες της πατρίδα σου»!

ΑΟΖ και επενδυτικό ρίσκο
http://national-pride.org/2012/08/07more-130851

Η. Κονοφάγος, Ν. Λυγερός
Το επενδυτικό ρίσκο είναι απαραίτητο για τις εταιρείες που ειδικεύονται στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο, ενώ τα κράτη δεν το προτιμούν.
Αυτή η διαφοροποίηση δεν είναι ενοχλητική και μάλιστα στην πραγματικότητα συνδυάζεται λόγω της ασυμμετρίας που υπάρχει μεταξύ της τεχνογνωσίας και του οικοπέδου, της γεώτρησης με το κοίτασμα.
Ένας τρόπος να ποσοτικοποιήσουμε αυτήν την παράμετρο είναι η χρήση των πιθανοτήτων.
Μας έδιναν 250 δισ. € για συνεκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου, αλλά… ο Γιώργος δεν τα ήθελε φαίνεται για το κράτος!!!!

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Το πετρέλαιο του Αιγαίου και η ανυπαρξία των πολιτικών
Νέο μεγάλο πετρελαϊκό κοίτασμα βρέθηκε στο βόρειο Αιγαίο ( από τότε που μπήκαμε στο ΔΝΤ ανακαληφθηκαν ΟΛΑ )
Το θρίλερ με τα πετρέλαια του Αιγαίου (και όχι μόνο), συνεχίζεται και δεδομένης της μηδενικής αντοχής του σημερινού κυβερνητικού σχήματος απέναντι σε πιέσεις τρίτων, θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως όχι μόνο θα μας πάρουν τα πετρέλαια, αλλά θα μας ζητήσουν να τους πούμε και… ευχαριστώ!
Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, εταιρεία πετρελαϊκών ερευνών που δραστηριοποιείται στο βόρειο Αιγαίο, μετά από δύο αποτυχημένες γεωτρήσεις κατάφερε (στην τρίτη) να βρει πολύ μεγάλο πετρελαϊκό κοίτασμα, υψηλής καθαρότητας και σε μικρό βάθος. Η εταιρεία, ξένων συμφερόντων, κινητοποιήθηκε άμεσα για να μπορέσει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνεργασίες εντός της Ελλάδας ώστε να μπορέσει να…εκμεταλλευτεί το κοίτασμα.

Έτσι, βρίσκονται ήδη στον Καναδά άνθρωποι της εταιρείας και μίας Ελληνικής τράπεζας προκειμένου να εισαχθούν στο χρηματιστήριο του Καναδά, στο οποίο φιλοξενούνται πάρα πολλές πετρελαϊκές εταιρείες.

Μας προσέφεραν 250 δισ. για συνεκμετάλλευση αλλά…

Την ίδια στιγμή, οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον «πόλεμο του πετρελαίου» στην Ελλάδα, συνεχίζονται σήμερα με αποκλειστικές πληροφορίες του Κώστα Χαρδαβέλλα από σουηδικές πηγές με έδρα την Στοκχόλμη.

Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο (η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική – οικονομική – πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας).

Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θ έδινε στην Ελλάδα.

Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.

Εδώ τίθονται ερωτήματα
Ποια κοινοπραξία πήρε το έργο, απο ποιούς το πήρε, και με τι ανταλλάγματα;
Η Ελλάδα τι έλαβε σαν αντίκρισμα;
Που ανακοινώθηκε κάτι τέτοιο;
Ποιοί μεσολάβησαν;
Σε τεράστιες ποσότητες και το φυσικό αέριο.Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα – μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.

Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.

Μετατρέπουμε μόνοι μας σε γκρίζες ζώνες τις πλούσιες ενεργειακά περιοχές! Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!

Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.

Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.
Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.

Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.

Οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν για τους υπεύθυνους αυτή της φοβερής ιστορίας με τον ανεκμετάλλευτο ορυκτό πλούτο της Ελλάδας.
http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/
———————————————————————————-

Κοίτασμα 170 δις ευρώ βρέθηκε νοτίως της Κρήτης!
Μείζον θέμα και περαι¬τέρω τριβή ανάμεσα στις σχέσεις Τουρ¬κίας – Ελλάδος ανα¬μένεται να προκύψει με τα κοιτάσματα πε¬τρελαίου που υπάρ¬χουν νοτίως της Κρήτης, αλλά και κοντά στο Καστελόριζο και την Κύπρο, μια περιοχή που η Τουρκία εδώ και χρόνια διεκδικεί, γνωρίζοντας προφανώς την ύπαρξη μεγάλων και εκμεταλλεύσιμων πετρελαϊκών κοιτασμάτων.

Οι πληροφορίες από το Ερζερούμ λένε πως Παπανδρέου και Ερντογάν συνομίλησαν για τα θέματα του Αιγαίου, όπως και για το πετρέλαιο. Τα αποτελέσματα των συνομιλιών δεν έγιναν γνωστά στους δημοσιογράφους, όμως είναι βέβαιο πως το θέμα των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυ¬σικού αερίου νοτίως της Κρήτης και γύρω από το Καστελόριζο είναι ένα «αγκάθι» για την ελληνική πολι¬τική ηγεσία, καθώς ηΤουρκία διεκδικεί εδώ και πολλά χρόνια ένα «κομμάτι από την πίτα» του …
Αιγαίου.
Επομένως, μιλάμε για ενδεχόμενη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με¬ταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Θυμίζουμε πως η Τουρκία έχει ήδη οριοθετήσει αυθαίρετα την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) την οποία διεκδικεί μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου, καθώς επίσης έχει ορίσει επί χάρ¬του τρεις περιοχές έρευνας για την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) από το 2007.

Το πετρέλαιο στη Νότια Κρήτη.
Ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημί¬ου Κρήτης, Γ. Φώσκολος, ο οποίος είναι και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης στην αναζήτηση και εκμετάλλευση γαιανθράκων, έχει δηλώσει σε δημοσιογράφους την ύπαρξη πλούσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Κρή¬τη, κυρίως στη νότια πλευρά της. «Υπάρχουν τρεις περιοχές κοντά στην Κρήτη, με τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η μια είναι νοτιοανατολικά της Κρήτης και αυτή είναι που γνωρίζουμε περισσότερο, με βάση τα νέα στοιχεία από τη Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και τη Γεωλογική Υπηρεσία της Γαλλίας. Έχουμε επίσης μια άλ¬λη, που είναι νοτίως της Κρήτης, κάτω από τη Μεσσαρά. Και υπάρχει επιπλέον ένα σημείο που είναι κοντά, προς τη Λιβύη.

Είναι τρεις διαφορετικές περιοχές οι οποίες έχουν απο¬θέματα. Μπορώ να μιλήσω μόνο για το ένα απόθεμα με πιθανότητα 50%, διότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά στοιχεία. Το υπολο¬γίζω μεταξύ ενός και τριών τρισεκατομμυρίων κυβικών φυσικού αερίου. Και τονίζω φυσικό αέριο, διότι υπάρχει μια ευαισθησία από την κυβέρνηση όταν ακούει πετρέλαιο, που δη¬μιουργεί εμπλοκές για το περιβάλλον. Με το φυσικό αέριο δεν έχουμε αυτές τις επιπτώσεις. Το φυσικό αέριο είναι καθαρό, δεν πρόκειται να μολύνει, και θα δείξω επίσης πόσο φυσικό αέριο χάνεται κάθε χρόνο επί 60 εκατομμύρια κυβικά μέτρα από την Κρήτη, νοτίως του νη¬σιού. Τα 3 τρισεκατομμύρια αντιστοιχούν σε ισοδύναμο πετρέλαιο, γύρω στα 19 δισεκατομμύρια βαρέλια. Ισοδυναμούν δηλαδή με μια Αλάσκα.
Υπάρχει λοιπόν νοτιοανατολικά της Κρήτης μια… Αλάσκα, η οποία μπορεί να φέρει αναλογία 20% στην ελληνική κυβέρ¬νηση και 80% να πάρουν οι επιχειρήσεις που θα κάνουν την εκμετάλλευση. Θα αφήσει δη¬λαδή ένα κέρδος σε ευρώ της τάξης των 170 δισ. ευρώ» επισημαίνει ο κύριος Φώσκολος και συμπληρώνει: «Εκτός βεβαίως και από τις δουλειές που θα δημιουργηθούν στην Κρήτη, θα δουλέψουν επίσης όλα τα ναυπηγεία, Σκα¬ραμαγκά, τα Νεώρια της Σύρου, θα δώσουμε δουλειά επίσης στους χημικούς μηχανικούς, θα αναπτυχθεί όλη η χημική βιομηχανία.

Γιατί το φυσικό αέριο είναι η πρώτη ύλη με την οποία κάνουμε λιπάσματα, φάρμακα και βεβαίως όλες οι εταιρείες δίνουν και ένα ποσοστό στα Ανώτατα Ιδρύματα, όπως π.χ. έδωσε τώρα η BP στη Λιβύη στο Πολυτεχνείο Τρίπολης 50 εκατομμύρια. Καταλαβαίνετε ότι αυτά τα χρήματα που έρχονται είναι τεράστια και θα δημιουργηθεί μια ανακούφιση».
Γι’ αυτό πήγε η Μέρκελ στην Κύπρο.
Θυμίζουμε πως και η καγκελάριος Μέρκελ επισκέφτηκε την Κύπρο, αμέσως μόλις ανα-κοινώθηκαν οι ανακαλύψεις μεγάλων κοι¬τασμάτων αερίου σε θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επιβεβαιώνοντας ότι η ευρύτερη περιοχή μας βρίσκεται στο επί-κεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για τον ορυκτό της πλούτο.

Ο υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μα¬νιάτης σε δηλώσεις του έχει παραδεχθεί πως βάσει των υφιστάμενων επίσημων στοιχείων, η περιοχή του Ιονίου παρουσιάζει σε ορισμέ¬να σημεία «σημαντικό ενδιαφέρον», όπως επίσης και η περιοχή του λιβυκού πελάγους και της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Κρήτης, Κύπρου και Αιγύπτου.
«Οι ομοιότητες ωστόσο στα γενικότερα χαρακτηριστικά, με κανέναν τρόπο δεν δίνουν βεβαιότητες εκτίμησης ποσοτήτων υδρογονανθράκων, αν δεν γίνουν οι σωστές έρευνες» κατέληξε.

Εφημερίδα: ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ – ΣΕΛ.12 – 16.01.2011 / Του Διονύση Νίκα

Από το olympia.gr

http://analytakis.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=30039&blid=54

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ
Οι αποκαλύψεις του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
Παν. Ρουμελιώτης: τ. υπουργός, τ. εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ, από το 2010 έως το 2012.
Ο Π. Ρουμελιώτης, τ. υπουργός δήλωσε στους Times New York την 25η Ιουλίου 2012 ότι:
«Ξέραμε στο Ταμείο από την αρχή ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, επειδή δεν είχαμε κανένα, μα κανένα, επιτυχημένο παράδειγμα… η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές επιδράσεις που θα είχε το φάρμακό της στην ελληνική οικονομία… το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι μεγάλες περικοπές συνέβαλαν στο καθοδικό σπιράλ αποδεκατίζοντας την οικονομική ζήτηση εντός της Ελλάδας…το επιχείρημα που συνήθως χρησιμοποιείται από την τρόικα για να ασκήσει κριτική στην Ελλάδα -και για να αγνοήσει τα δικά της λάθη- είναι πως η βαθιά ύφεση οφείλεται στη μη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».
Ο Π. Ρουμελιώτης υποστήριξε μάλιστα σε δημόσιες δηλώσεις του, ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα θέματα αυτά κι άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι ακόμα κι ο Στρός Κάν θεωρούσε τα μέτρα του ΔΝΤ στην Ελλάδα, λανθασμένα κι ότι είχε μάλιστα ενημερώσει προς τούτο τον Γ. Παπανδρέου!, ο οποίος όμως επέμενε στα μέτρα αυτά! Βέβαια τον χειρισμό της οικονομίας τότε τον είχε μ υπερεξουσίες ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Συγκεκριμένα:
O Π. Ρουμελιώτης δήλωσε στην NET την 27 Ιουλίου 2012: «Εάν είχε εισακουσθεί η πρόταση του τότε επικεφαλής του ΔΝΤ , Ντομινίκ Στρος Καν, την οποία επανειλημμένα μετέφερα στην Αθήνα για κούρεμα του χρέους πριν ενταχθεί η Ελλάδα στο Μηχανισμό, το χρέος σήμερα θα ήταν 80-90% του ΑΕΠ και το πρόγραμμα που θα είχε εφαρμοσθεί για την Ελλάδα θα ήταν ριζικά διαφορετικό από αυτό που εφαρμόσθηκε και βιώνει σήμερα η χώρα. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες”, τόνισε ο πρώην μόνιμος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Επίσης, ζητούσε (o Π. Ρουμελιώτης= από τον κ. Παπανδρέου να διευκρινίσει: 1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους, όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν, 2) γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη και 3) γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής. Ο κ. Ρουμελιώτης υποστήριξε μάλιστα ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα τρία αυτά θέματα. Μένει να ερευνηθεί γιατί «μιλάει» σήμερα ο κ. Π. Ρουμελιώτης και γιατί ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έδρασε προς όφελος της Ελλάδας.
Ο κ. Ρουμελιώτης, εκφόβιζε τον ελληνικό λαό, για τις οδυνηρές-δήθεν-επιπτώσεις εάν δεν εφαρμόζαμε τα μέτρα του ΔΝΤ, τα οποία τώρα χαρακτηρίζει ο ίδιος «λανθασμένα» κι «εγκληματικά». Κατά συνέπεια ελέγχεται και ο Ρουμελιώτης για τυχόν συνέργειά του στην Εσχάτη Προδοσία κατά της Ελλάδος.

Ο κ. Χατζημαρκάκης, ο νέος «γενίτσαρος»…
Ο κ Χατζημαρκης εξεθίαζε στο MEGA τον Reichenbach, τα Μνημόνια και την Μέρκελ, λέγοντας ότι όλα αυτά αποσκοπούν στην ΣΩΤΗΡΙΑ της Ελλάδος. Έφθασε μάλιστα σε ένα κρεσέντο Προδοτικής Προσβολής του ελληνικού λαού και Έθνους, προτείνοντας, σε συνέντευξή του στην Bild, να αλλάξει η Ελλάδα όνομα, διότι το σημερινό της όνομα δημιουργεί στους ΞΕΝΟΥΣ συνειρμούς απαξιωτικούς και προσβλητικούς για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα στην Bild την 04.02.2012 δήλωσε: ΅Το όνομα Ελλάδα στην Ευρώπη για πολλούς σημαίνει ένα σπασμένο πολιτικό σύστημα μια, ευνοιοκρατία. Ως μέρος μιας έντιμης νέας αρχής, το ελληνικό Σύνταγμα πρέπει να ξαναγραφεί. Η χώρα χρειάζεται μια νέα εικόνα“. Όπως γράφει η Bild ο Χατζημαρκάκης θέλει ακόμα και μετονομασία της χώρας. Η Ελλάδα δεν πρέπει πλέον να λέγεται Ελλάδα! Στον κ. Χατζημαρκάκη πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος στην Ελλάδα και να του αφαιρεθούν, τα όποια έγγραφα που να δείχνουν την σχέση του με την Ελλάδα! Στην αρχαιότητα υπήρχαν ειδικές ποινές για τους δοσίλογους και πρέπει να σκεφτούμε μήπως πρέπει να ισχύσει για την περίπτωση κ. Γ. Χατζημαρκάκη!

Πότε και πώς οι Τούρκοι θα επιτεθούν κατά της Ελλάδας ;

«Πότε θα γίνει αυτό; Όταν η Χώρα η δική μας θα βρεθεί σε κάποιο είδος διάλυσης, σε ακυβερνησία, σε οικονομική ή άλλη κρίση, σε παράλυση θα έλεγα, όπως έγινε δηλαδή στην περίπτωση του Αττίλα, τότε θα γίνει αυτή η επίθεση…. Τότε μόνο. Όταν η δική μας Χώρα βρεθεί σε κατάσταση παράλυσης θα μπορέσουν αυτοί να επέμβουν, σε λίγες μέρες να πετύχουν αυτά που έχουν σχεδιάσει με τα γνωστά διχοτομικά σενάρια του Αιγαίου. Και τότε βέβαια θα το έχουν επιτύχει αυτό χωρίς πόλεμο. Και για να το πετύχουν αυτό., θα πρέπει να έχουν προωθήσει εδώ στη Κυβέρνηση, σε κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις δικούς τους ανθρώπους και να φθάσουν βέβαια τη Χώρα στην κατάσταση που ανάφερα.. Απ’ αυτό προκύπτει ποιό είναι το δικό μας καθήκον: Ομοψυχία, ενότητα, ισχυρές ένοπλες δυνάμεις κ.λπ.»
(Ομιλία του κ. Ι. Κουτσογιάννη, Πρακτικά της Βουλής. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΑ’ . . 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1987 , Σελίδα, 5159).

ΜΕΡΟΣ Γ΄: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΒΙΑΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ, ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ, ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ «ΤΡΑΠΕΖΟ-ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ» ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙ «ΔΩΡΕΑΝ»!

«Όταν η δημοκρατία δεν μπορεί να παρέμβει στην αγορά, την εξουσία την έχουν εκείνοι που κατευθύνουν τις αγορές: Τραπεζίτες και τοκογλύφοι». Μάντελ Ρόμπερτ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Κύριε Εισαγγελέα, Κυρίες , Κύριοι,

Οι Έλληνες πολίτες είναι μέτοχοι ο καθένας, σε κάθε Δημόσιο αγαθό με «ονομαστική μετοχή» 1/10 εκατομμύρια, αν υπολογίσουμε χοντρικά ότι είμαστε 10 εκατομμύρια πολίτες! Η Δημόσια περιουσία ανήκει σε όλους τους πολίτες!

Αυτό κρύβεται συστηματικά, αποσιωπείται, για να χάσει ο μέσος πολίτης την «αίσθηση» του κρατικού συμφέροντος και να ενστερνιστεί το «ιδιωτικό». Ακόμα και η Δικαιοσύνη πολλές φορές δεν δίνει τόση σημασία στο «Δημόσιο Συμφέρον», το οποίο τώρα λόγω της δήθεν κρίσης, πρέπει να τεθεί σε νέες βάσεις.

Επίσης τα ΜΜΕ της πλουτοκρατίας, διεθνή και ντόπια, σπέρνουν την απογοήτευση, την ανικανότητα, ότι «αυτό δεν γίνεται», η Ελλάδα είναι μικρή, την σύγχυση, για να μπορέσουν οι νέοι «τραπεζο-δικτάτορες» να κατακλέψουν την Δημόσια περιουσία των Ελλήνων πολιτών!

Το ποσό των 218 δις ευρώ σε εγγυήσεις και δάνεια έχει παράσχει το Ελληνικό κράτος στις τράπεζες μέχρι σήμερα – Σχεδόν όσο το ΑΕΠ της χώρας – ΟΛΟΙ οι νόμοι από το 2008, δίνουν το βιος του Έλληνα πολίτη στους Τραπεζίτες! Είναι λάθος να λέμε «οι Τράπεζες» που μας παραπλανά ότι είναι μια «συλλογική κοινότητα».

Το σωστό είναι «οι Τραπεζίτες», οι οποίοι έχουν την κυριαρχία σε κάθε Τράπεζα και έχουν και επώνυμο και νομικές ευθυνες, όπως ο κ. Σάλλας, ο κ. Λάτσης, ο κ. Βγενόπουλος κλπ… Επομένως οι «κυβερνήσεις», που έχουν αποδυναμωθεί, όπως έχει ήδη γράψει ο κ. Μάντελ, εκχώρησαν τον δημόσιο πλούτο άρα και στην εξουσία σε δέκα περίπου Τραπεζίτες, παράνομα, ανήθικα και αντισυνταγματικά!

Την ίδια ώρα ύφεση, ανεργία, πείνα και δυστυχία – λοιμός τε λιμός – μαστίζει την χώρα και μας παραπέμπει σε παραμονές «Γαλλικής Επανάστασης» και την εποχή της «Μαρίας Αντουανέτας»!

Όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι «μέτοχοι» στα πετρέλαια, στον χρυσό, στο ουράνιο κλπ., που υπάρχει στο υπέδαφος της πάμπλουτης Ελλάδας. Επίσης η Ελλάδα είναι τουριστική χώρα με ιστορία και πολιτισμό και κανείς ξένος πολιτικός ή δημοσιογράφος δεν μπορεί να την προσβάλλει.
Να ερευνηθεί, γιατί οι πολιτικοί μας δεν αντιστέκονται στις πιέσεις της Τρόικας και των ξένων δυνάμεων.

Ακολουθούν αποκαλυπτικά δημοσιεύματα:

ΟΗΕ: Η Ελλάδα κάθεται πάνω σε μια μοναδική πλάκα χρυσού, και όμως δεν ασχολούνται!
Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

Τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο και κανείς δεν πρέπει να απορεί γιατί προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκτήσουν τον έλεγχο της χώρας οι ξένοι δανειστές με βοήθεια εκ των έσω.
Σε έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro η Ελλάδα εκτός από τους υδρογονάνθρακες φαίνεται ότι αποτελεί γενικά “Ελ Ντοράντο” σπάνιων στρατηγικών ορυκτών και αυτό ίσως είναι και μία από τις αιτίες της κακοδαιμονίας της:…
Έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει ότι “βάσει ερευνών και εξορύξεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η χώρα κάθεται επάνω σε μία πλάκα με δεκάδες εξαιρετικά σπάνια ορυκτά με εφαρμογή στην βαριά βιομηχανία, αεροναυπηγική κλπ. τα οποία τα διαθέτει και σε μεγάλες ποσότητες”.
Στην έκθεση αποκαλύπτεται η ύπαρξη χουντίτη (μοναδική παγκοσμίως η ύπαρξη του εν λόγω υλικού που χρησιμοποιείται για την κατάσβεση πυρκαγιών και ως αντιπυρικό υλικό στις οικοδομές), πρώτη στην προμήθεια βωξίτη, νικελίου, περλίτη και στην εξαγωγή ακατέργαστου μαγνησίου στην Ευρώπη και παράλληλα δεύτερη στην Ευρώπη και πέμπτη σε όλο τον κόσμο στην παραγωγή λιγνίτη.
“Αυτός είναι μόνο ένας από τους άσσους που κρύβει η Ελλάδα στο… μανίκι της και που μπορεί να είναι η λύση εξόδου από την οικονομική κρίση”, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα που σχολιάζει την έκθεση του ΟΗΕ. Ωστόσο επισημαίνει ότι ακριβώς αυτή η αφθονία σπάνιων ορικτών έχει δημιουργήσει μεγάλο διεθνή ανταγωνισμό για τον έλεγχο των κοιτασμάτων αυτών από ξένους διεθνείς παράγοντες.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΟΗΕ, ο τομέας των εξορύξεων στην Ελλάδα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομικής δραστηριότητας καθώς αντιπροσωπεύει το 3% – 5% του ΑΕΠ, ενώ απασχολεί επισήμως 20.000 άτομα και ανεπισήμως 60.000 εργαζομένους. Ειδικότερα, ο λιγνίτης προμηθεύει 21 σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην Ελλάδα.
Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ότι το 2009 η συνολική παραγωγή του ορυκτού πλούτου ήταν περίπου 63 εκατομμύρια τόνοι, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι συνολικά οι πωλήσεις σε ορυκτά και μέταλλα ανέρχονται ετησίως στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Βέβαια, η παραγωγή το 2009 σημείωσε σημαντική πτώση, που αποδίδεται στην ύφεση. Τη στιγμή που η παραγωγή βωξίτη, για παράδειγμα, το 2008 ανήλθε στους 2,1 εκατομμύρια τόνους, το 2009 έπεσε στους 1,9.
Από την έκθεση του ΟΗΕ προκύπτει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σημαντικά αποθέματα σε ορυκτά, τα οποία η χώρα έχει πάψει να εκμεταλλεύεται ή δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με αυτά. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τον πηλό, τον ασβεστόλιθο, το σχιστόλιθο, την καολίνη και το γύψο.
Στη «Figaro» αναφέρεται ότι οι προοπτικές στον τομέα των ορυκτών και των μετάλλων διαφαίνονται καλές. Επικαλούμενη Αμερικανούς αναλυτές, αναφέρει ότι η μεταλλευτική βιομηχανία θα πρέπει να ανακτήσει τη δύναμή της κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2013, ενώ σύμφωνα με άλλη εκτίμηση η ελληνική βιομηχανία έχει ήδη αρχίσει να «ανεβαίνει» εξαιτίας της μεγάλης διεθνούς ζήτησης των ελληνικών μετάλλων και ορυκτών και εν όψει των αποκρατικοποιήσεων που επίκεινται.
Αναφέρονται οι περιπτώσεις της ΛΑΡΚΟ που παρά το γεγονός ότι είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός νικελίου στην Ευρώπη, η εταιρεία οδεύει προς κλείσιμο ενώ η απαίτηση των αεροναυπηγικών βιομηχανιών για το υλικό είναι τεράστια, όπως επίσης και η περίπτωση της ΔΕΗ που εκμεταλλεύεται τεράστια ορυχεία λιγνίτη και παρ’όλα αυτά είναι ζημιογόνος!

http://press-gr.blogspot.gr/2012/08/blog-post_2437.htmlhttp://press-gr.blogspot.gr/2012/08/blog-post_2437.html
«Θάνατος» για την Ελλάδα το διπλό νόμισμα…
Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

Αναπόδραστη προοπτική φαντάζει όσο περνά ο καιρός η αποπομπή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη με πρωτοβουλία της Γερμανίας. Τα σχετικά δημοσιεύματα, όπως και οι παρεμβάσεις Γερμανών αξιωματούχων πληθαίνουν, δείχνοντας ότι πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο απ’ τις υστερικές κραυγές του Γερμανοβιετναμέζου αντικαγκελάριου, Φίλιπ Ρέσλερ, που προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να αυξήσει την πολύ χαμηλή επιρροή του κόμματός του.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», ακόμη, όμως, και τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε ο επικεφαλής του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών στην τελευταία του δημόσια παρέμβαση, την Κυριακή 29 Ιουλίου, είχαν την ιδιαίτερη σημασία τους. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του περιοδικού, αντίθετα με το παρελθόν, δεν εμφάνισε την αποπομπή της Ελλάδας ως απειλή ή τιμωρία για την υποτιθέμενη απροθυμία της να εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα, ισχυρισμός που εντελώς άκριτα επαναλαμβάνεται και στο εσωτερικό της χώρας μας προκειμένου να δημιουργήσει τις απαραίτητες ενοχές και την αναγκαία συναίνεση για την επιβολή της λιτότητας, είναι εντελώς αβάσιμος και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της τρόικας. Αυτή τη φορά ο Ρέσλερ υποστήριξε ότι «η έξοδος της Ελλάδας δεν μας τρομάζει πια».
Με άλλα λόγια, οι προετοιμασίες της γερμανικής κρατικής μηχανής έχουν ολοκληρωθεί, τα κόστη και οι αλυσιδωτές αντιδράσεις έχουν υπολογιστεί και δεν υφίσταται ο κίνδυνος των ανεξέλεγκτων συνεπειών που υπήρχε μέχρι πρόσφατα.
Αποπομπή από την Ευρωζώνη
Αλλαγή στάσης μαρτυρούν επίσης και τα επιχειρήματα του Βερολίνου για τη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος. Μέχρι πρόσφατα, αυτό που ακουγόταν ήταν η καθησυχαστική διαβεβαίωση πως η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αποτελεί την καλύτερη λύση για να μην αμφισβητηθεί το κεκτημένο της Ζώνης.
Τις τελευταίες εβδομάδες όμως, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η επιχειρηματολογία έχει αλλάξει. Από την καρδιά του Δ’ Ράιχ αυτό που ακούγεται είναι ότι μια πιθανή αποπομπή της Ελλάδας αποτελεί το αναγκαίο τίμημα για να συνεχίσει το ταξίδι του το κοινό νόμισμα και να μην βυθιστεί.
Τούτη η θέση προφανώς δεν θα είχε ωριμάσει, αν η τρίτη και η τέταρτη οικονομία της Ευρωζώνης, δηλαδή Ιταλία και Ισπανία αντίστοιχα, μ’ ένα δυσθεώρητο δημόσιο χρέος και οι δύο τους, ύψους 2,8 τρις ευρώ, δεν έφταναν στο χείλος του γκρεμού, όπου βρίσκονται τους τελευταίους μήνες.
Με άλλα λόγια, η Γερμανία φαίνεται να επιλέγει τον ακρωτηριασμό της Ελλάδας έτσι ώστε αυτό που απειλεί την Ευρωζώνη να μη μεταδοθεί σε άλλα μέλη, που, αν πλήττονταν, οι κίνδυνοι τότε για την ίδια θα ήταν πολύ μεγαλύτεροι.
Γι’ αυτόν ίσως τον λόγο οι αναφορές στην Ελλάδα απουσιάζουν συστηματικά από κάθε δημόσια ανακοίνωση που συντάσσεται τον τελευταίο καιρό με ευθύνη της Γερμανίας: από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 29 Ιουνίου μέχρι την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Σόιμπλε και Γκάιτνερ στην πρόσφατη συνάντησή τους, με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών στην Ευρώπη.
Παράλληλη κυκλοφορία
Τρεις μήνες μετά, επανέρχονται τα σενάρια που είχε διατυπώσει η γερμανική τράπεζα, παρότι η κυβέρνηση που εξελέγη είναι της απόλυτης αρέσκειας του Βερολίνου.
Το σενάριο της διπλής κυκλοφορίας συνιστά τη γερμανική απάντηση στην προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο, καθώς επί της ουσίας θα σημάνει τη διχοτόμηση της οικονομίας σε δύο ζώνες, σε μια ζώνη δραχμής και σε μια ζώνη ευρώ, που μπορεί μεταξύ τους να μην χωρίζονται, θα εκπροσωπούν, ωστόσο, η μία τη ζώνη της φτώχειας και η άλλη τη ζώνη του πλούτου.
Η πρώτη ζώνη θα αποτελείται από μισθωτούς του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και συνταξιούχους, που θα πληρώνονται στο νέο εθνικό νόμισμα, το οποίο θα είναι υποτιμημένο ακόμη και κατά 50% έναντι του ευρώ, όπως προτείνει η έκθεση της Deutsche Bank.
Η δεύτερη ζώνη θα αποτελείται από τα πιο διεθνοποιημένα τμήματα της οικονομίας, που θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το ευρώ για τις συναλλαγές με το εξωτερικό, το διεθνές εμπόριο και την αγορά ακόμη πολυτελών και επώνυμων αγαθών, από είδη ρουχισμού μέχρι διαρκή καταναλωτικά αγαθά.
http://press-gr.blogspot.gr/2012/08/blog-post_9860.html

«Ρόμπερτ Μάντελ, η διαβολική ευφυΐα του ευρώ», ή Μία διαβολική ευφυΐα

Με τίτλο «Ρόμπερτ Μάντελ, η διαβολική ευφυΐα του ευρώ», δημοσιεύθηκε στην αγγλική εφημερίδα «Guardian» πριν από λίγο καιρό ένα περίγραμμα των απόψεων του λεγόμενου «πατέρα του ευρώ».
Ο Μάντελ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια είναι ο θεωρητικός οδηγός για τα οικονομικά της προσφοράς, τα ρεϊγκανόμικς –ή, όπως τα αποκαλούσε ο Τζορτζ Μπους, τα «βουντού οικονομικά»–, τη μαγική πίστη στα γιατροσόφια της ελεύθερης αγοράς που ενέπνευσαν και τις πολιτικές της Μάργκαρετ Θάτσερ.
Ο Μάντελ υποστήριζε πως λόγω των εργατικών νόμων και του πλαισίου κοινωνικής προστασίας ήταν πολύ δύσκολο να απολύσεις εργάτες στην Ευρώπη.

Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα την προσέφερε το ευρώ. Το ευρώ θα έκανε τη δουλειά του όταν οι κρίσεις θα έπλητταν τις οικονομίες, εξηγούσε ο Μάντελ.
Αφαιρώντας τον έλεγχο του νομίσματος από τις κυβερνήσεις, οι αντιπαθείς, ασήμαντοι, εκλεγμένοι αξιωματούχοι, όπως τους χαρακτήριζε, δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κεϊνσιανές νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές για να βγάλουν μια χώρα από την ύφεση.

«Το ευρώ τοποθετεί τη νομισματική πολιτική πέραν της εμβέλειας των πολιτικών», έλεγε. «Και χωρίς δημοσιονομική πολιτική, ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουν οι χώρες θέσεις εργασίας είναι μέσω της ανταγωνιστικής μείωσης των κανονισμών για τις επιχειρήσεις».
Αναφερόταν στους εργασιακούς νόμους, στις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις και βεβαίως στους φόρους.
Όλα αυτά θα σαρώνονταν με το ευρώ. Η δημοκρατία δεν θα μπορούσε να παρεμβαίνει στην αγορά.

Το υπονοούμενο
Kαι όταν η δημοκρατία δεν μπορεί να παρέμβει στην αγορά, την εξουσία την έχουν εκείνοι που κατευθύνουν τις αγορές. Τραπεζίτες και τοκογλύφοι. Για τον Μάντελ, το ευρώ δεν αποσκοπούσε στο να καταστήσει την Ευρώπη μια ισχυρή, ενοποιημένη οικονομική μονάδα.

Είχε σκοπό να καθιερώσει την υποχρεωτική νομισματική πειθαρχία που θα επέβαλε τη δημοσιονομική πειθαρχία και στους πολιτικούς.
Και όταν θα εμφανίζονταν οι οικονομικές κρίσεις, οι αφοπλισμένες οικονομικά χώρες δεν θα μπορούσαν να κάνουν πολλά, εκτός από το να καταργήσουν εξ ολοκλήρου τις κρατικές ρυθμίσεις, να ιδιωτικοποιήσουν τις δημόσιες επιχειρήσεις μαζικά, να μειώσουν τους φόρους και να στείλουν το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος στα αζήτητα.

Έτσι μας φλομώνουν με τις «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», που στην ουσία είναι σχέδια συντριβής των εργασιακών δικαιωμάτων, και υποστηρίζουν ότι η «εσωτερική υποτίμηση» σε κάθε χώρα θα τις κάνει όλες πιο ανταγωνιστικές.
Αυτό, όμως, που κάνει είναι να φέρνει μία ανθρωπιστική καταστροφή.
Εφημερίδα «Guardian».

Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις κρατικές ενισχύσεις των Τραπεζών
Το ποσό-ρεκόρ των 218 δις ευρώ σε εγγυήσεις και δάνεια έχει παράσχει το Ελληνικό κράτος στις τράπεζες μέχρι σήμερα – Σχεδόν όσο το ΑΕΠ της χώρας – ΟΛΟΙ οι νόμοι από το 2008, με τους οποίους δίνουν το βιος του ελληνα πολίτη στις Τράπεζες!

Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr
Μόλις εμφανίστηκε η “ελληνική κρίση”, η τότε κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, με το επιχείρημα της “θωράκισης” των Τραπεζών, έν όψει της επερχόμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ενέκρινε “πακέτο” κρατικών εγγυήσεων πρός τις τράπεζες αξίας 28 δις ευρώ, δηλαδή κατά αναλογίαν, πολύ μεγαλύτερο από το 10% του ΑΕΠ της χώρας.
1. (Ν. 3723 ΦΕΚ 250-9 ΔΕΚ 2008).
Όταν η κρίση πια ήταν δεδομένη, όταν η Ελλάδα και οι πολίτες της βίωναν τα πρώτα σημάδια της Ελληνικής οικονομικής κρίσης, και η συμφωνία για το πακέτο στήριξης απο την ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ είχε κλείσει, η κυβέρνηση Γ. Α. Παπανδρέου έσπευσε να εγκρίνει νέες κρατικές εγγυήσεις πρός τις τράπεζες ύψους 15 δις ευρώ, δηλαδή ποσοστό που ξεπερνούσε το 5% του ΑΕΠ.
2. (Ν.3845 ΦΕΚ65 6ΜΑΙ 2010 – 15δις ευρώ). …
Κατά την διάρκεια της κρίσης και κατά την οποίαν η χώρα βρισκόταν υπό επιτροπία και οικονομική υποστήριξη, ελάμβανε δέ, κατά κοινήν ομολογίαν, τα σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία, είχε λάβει ποτέ αναπτυγμένη χώρα στη νεώτερη ιστορία των αναπτυγμένων κρατών του πλανήτη.
Προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να αποφύγει η χώρα την “πτώχευση”, όπως εδήλωναν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και όχι την “χρεοκοπία” κάποιων Τραπεζιτών, η κυβέρνηση Γ. Α. Παπανδρέου ενέκρινε και τρίτο πακέτο κρατικών εγγυήσεων πρός τις τράπεζες, ύψους 10 δις ευρώ.
3. ( Ν. 3864 ΦΕΚ 119 21 ΙΟΥΛ 2010).
Και παρά το γεγονός του ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας επιδεινώθηκε “σφόδρα”, η τότε κυβέρνηση Γ. Α. Παπανδρέου-Λ. Παπαδήμου, ενέκρινε άλλα τρία πακέτα κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες συνολικού ύψους 85 δις ευρώ:
4. Ν. 3672 ΦΕΚ 148 3 ΣΕΠΤ 2010 – 25 δις ευρώ
5. Ν. 3965 ΦΕΚ 113 18 ΜΑΙ 2011 – 30 δις ευρώ
6. Πρ Νομ Περ. ΦΕΚ 203 14 ΣΕΠΤ 2011- 30 δις ευρώ
Κατόπιν, με την Ελλάδα να έχει ήδη αποδεχτεί την αδυναμία αποπληρωμής των υποχρεώσεών της, και να έχει ουσιαστικά “οδηγηθεί” στην αναδιάρθρωση του χρέους της εν μέσω μία δραματικής ύφεσης, η κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου προχώρησε στην έγκριση και νέου πακέτου κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες ύψους 30 δις ευρώ.
7. (Ν. 4031 ΦΕΚ 256 – 9 ΔΕΚ 2011 – 30 δις ευρώ).
Έτσι, το σύνολο των κρατικών εγγυήσεων που έλαβαν οι ελληνικές τράπεζες σε διάστημα πέντε ετών, ανήλθε στα 168 δις ευρώ.
Πέραν όμως από αυτό το ποσόν, με βάση τη συμφωνία για το PSI+, η Ελλάδα θα παράσχει 50 δις ευρώ, ίσως και περισσότερα, από τα 130 δις ευρώ του δεύτερου πακέτου στήριξης για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Το σύνολο λοιπόν, των εγγυήσεων και δανείων, τα οποία έχει παράσχει το κράτος στις τράπεζες, μέχρι σήμερα, ανέρχεται στό ποσόν των 218 δις ευρώ, ποσόν το οποίο αντιστοιχεί, σχεδόν, στο 100% του ΑΕΠ της χώρας.
Καταρρίπτοντας κατ`αυτόν τον τρόπο το παγκόσμιο ρεκόρ ενισχύσεων-δανείων μιάς χώρας πρός τίς Τράπεζές της.
Κατ` αναλογίαν και υποθετικά, αν η συγκεκριμένη “στήριξη”, παρεχόταν από τις ΗΠΑ πρός τίς Αμερικανικές Τράπεζες, το αμερικανικό κράτος θα έπρεπε να έχει εγγυηθεί και δανείσει στις αμερικανικές τράπεζες περισσότερα από 14 τρις δολάρια.Επισημαίνω, πως στην Ισπανία, όπου κατά κοινήν παραδοχήν η κρίση είναι “τραπεζική’, το πακέτο στήριξης, το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα, ανέρχεται στα 100 δις ευρώ.Τα κύρια ερωτήματα που ανακύπτουν από τα παραπάνω και στα οποία καλείται να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση είναι τα εξής:
Υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα ή οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, η οποία να παρείχε συνολικά, ως δάνεια και κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζές της σχεδόν το 100% του ΑΕΠ της ;;;Πώς είναι δυνατόν η “ελληνική κρίση” να μη θεωρείται πρωτίστως τραπεζική, όταν προκειμένου να στηριχτούν μερικές απ” τις τράπεζες της χώρας χρειάστηκε, μέχρι στιγμής, τόσο εντυπωσιακά μεγάλη στήριξη απ” το κράτος (περίπου το 100 % του ΑΕΠ της χώρας) ;;;Οι ζημίες των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, από την συμμετοχή τους στο PSI+, ανήλθαν στα 28 δις ευρώ. Ωστόσο, το ελληνικό κράτος δανείζεται 50 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, εδώ προκύπτουν ερωτήματα των οποίων οι απαντήσεις οφείλουν να δοθούν στον ανακριτή :
Α) Τα υπόλοιπα κράτη των οποίων οι τράπεζες συμμετείχαν σε αντίστοιχο PSI, παρείχαν κεφάλαια για να καλύψουν τις απώλειες τους ή πρόκειται για ελληνικό φαινόμενο ;;;
Β) Τα επιπλέον των 28 δις ευρώ, τα 22 δις ευρώ που θα διατεθούν απ” τα κρατικά χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για ποιο λόγο δεν χαρακτηρίζονται επισήμως ως πακέτο στήριξης του τραπεζικού κλάδου αλλά κυρίως, για ποιο λόγο διατίθενται ;;;
Δεδομένου ότι το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη υπολογιζόμενων επισφαλειών των τραπεζών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, δεν συνεπάγεται πως το κράτος αναλαμβάνει να πληρώσει τις ζημίες των τραπεζών οι οποίες προέκυψαν μέσα στα πλαίσια των κινδύνων που αναλαμβάνουν παρέχοντάς τους δάνεια ;;;
Γ) Έχει προηγηθεί έλεγχος για τις ευθύνες των τραπεζών όσον αφορά τις ζημίες από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους ;;;
Δ) Γιατί συνάγεται αβίαστα, πως είναι ανεύθυνες, και ως εκ τούτου δικαιούνται τη σωτηρία τους με κρατικά χρήματα, δηλ. του Έλληνα πολίτη, όταν ο ελληνικός λαός υποφέρει ;;;
Ε) Εφόσον οι ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει τόσο μεγάλης κρατικής στήριξης γιατί δεν προχωρούν άμεσα στην απόσβεση του χρέους των ιδιωτών που έχουν πραγματική αδυναμία αποπληρωμής του (υπερχρεωμένα νοικοκυριά) και αντίθετα διεκδικούν τα χρήματα αυτά ;;;
Ζ) Στέλνουν τους Έλληνες πολίτες στα δικαστήρια, υποβάλλοντας τους στην εξευτελιστική και ψυχοφθόρα διαδικασία της δίκης, όταν συγχρόνως αρνούνται να δεχτούν τις πρωτόδικες αποφάσεις οι οποίες δεν τις ικανοποιούν και προχωρούν σε εφέσεις, παρατείνοντας την ταλαιπωρία αυτών, με των οποίων τα χρήματα, διασώζονται ;;;
Η) Γιατί οι τράπεζες συνεχίζουν να προχωρούν σε κατασχέσεις κατοικιών και να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς αφού καλύπτουν τις απώλειες τους από την κρατική ενίσχυση ;;;
Θ) Γιατί δεν αναδείχθηκε από την τρέχουσα και τις προηγούμενες κυβερνήσεις η ευθύνη των τραπεζών στο δρόμο για την κρίση ;;;
Ι) Ποιο είναι, τελικά, το πραγματικό ύψος το οποίο έχουν λάβει οι τράπεζες από τον ελληνικό λαό, αν υπολογιστεί και η συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών στις δημόσιες εγγραφές, τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και την αγορά τραπεζικών μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, δεδομένου ότι οι μετοχές αυτές τελικά απαξιώθηκαν και οι Έλληνες πολίτες έχασαν τα χρήματα τα οποία, έδωσαν στις συγκεκριμένες τράπεζες ;;;
Την ώρα που ζητείται από τον ελληνικό λαό να υποστεί νέα ανάλγητα μέτρα ύψους 11,5 δις ευρώ, οι τράπεζες απολαμβάνουν τη λήψη αμέριστης κρατικής στήριξης και δανείων ύψους 50 δις ευρώ.
K) Γιατί από το δεύτερο πακέτο στήριξης ύψους 130 δις ευρώ οι τράπεζες να λάβουν 50 δις ευρώ, δηλαδή περίπου 90% περισσότερα από τις απώλειες τους από το PSI+, αντί να λάβουν πολύ λιγότερα και με το υπόλοιπο να καλύψουν τίς τυχόν απώλειές των, και έτσι να εξοικονομηθούν χρήματα για την ανάπτυξη, την οποίαν, τόσο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία ;;;
Λ) Ποιος αποφάσισε πως το σημαντικότερο και κατά προτεραιότητα, κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, είναι οι τράπεζες;
Μ) Ως πότε θα συντηρείται ο “μύθος” πως η ελληνική κρίση δεν είναι τραπεζική αλλά κρίση του Ελληνικού δημοσίου, και μέχρι πότε θα σώζονται οι τραπεζίτες και θα υποφέρουν οι πολίτες;
Ν) Γιατί δεν αποφασίζουμε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή να σώσουμε τον ελληνικό λαό και να αφήσουμε τούς Τραπεζίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους;
Ξ) Εκτός και άν ώς λαός αποφασίσαμε να “πίνουν στην υγειά μας” τα κάθε λογής “λαμόγια”, κυβερνητικά ή μή ;;;
Ο) Με ποιά χρήματα γίνονται οι εξαγορές, ή οι συγχωνεύσεις Τραπεζών, με αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων ή με χρήματα απο την ανακεφαλαιοποίηση, δηλ με δανεικά απο το EFSF, τα οποία θα πληρώσει ο Έλληνας πολίτης, ελέγχθηκαν απο την Ελληνική κυβέρνηση ;;;
Αναμένουμε απαντήσεις !!!
Κι επειδή σε όλο τον πλανήτη βάζουν φυλακή τον ένα τραπεζίτη (BANGSTER) μετά τον άλλο, καλό είναι να δούμε αυτό το βίντεο διάρκειας 15 λεπτών, από διαφορετικά κανάλια του πλανήτη, στο οποίο αποδεικνύεται του λόγου το αληθές! Παντού σε όλο τον πλανήτη, εκτός της Ελλάδας φυσικά, διότι εδώ, όλα γίνονται … σε αγαστή συνεργασία με τα κόμματα της … Κλεπτοκρατίας !
Και στην φυλακή διεθνώς, βρέθηκαν διάφοροι BANGSTERS, για πολύ …ελαφρότερα … αμαρτήματα! Δείτε το:
aegeantimes
==========================
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2012/08/blog-post_3570.html
Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012
Η απάτη του PSI…!
του Δρ.Κυριάκου Τόμπρα*
Οι ελληνικές τράπεζες αγόρασαν τα ομόλογα από τις ξένες, χρησιμοποιώντας τη ρευστότητα της EKT, με τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου.
Και οι ίδιες ελληνικές τράπεζες τα ξεφόρτωσαν στη συνέχεια σε ταμεία, νοσοκομεία, κλπ.
Προσέξτε τώρα πως αποδεικνύεται ο δόλος:
Όταν ρωτήσαμε τον Προβόπουλο, γιατί φορτώθηκαν με ομόλογα του δημοσίου τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων που είναι στο κοινό κεφάλαιο της ΤΤΕ, μας απάντησε ότι ο νόμος υποχρεώνει την ΤΤΕ να επενδύει τα ποσά αυτά σε τίτλους του δημοσίου.
Ερωτώμενος λοιπόν ο Προβόπουλος γιατί ενόψει του επερχόμενου κουρέματος δεν επενδύθηκαν τα διαθέσιμα του κοινού κεφαλαίου της ΤΤΕ σε έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, αντί για ομόλογα, δεν απάντησε.
Ποια η διαφορά;
Ότι τα έντοκα γραμμάτια δεν κουρεύτηκαν.
Και ότι τα ομόλογα, που όλοι γνώριζαν ότι θα κουρευτούν, έπρεπε να ξεφορτωθούν από τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες προηγουμένως τα είχαν ξεφορτώσει από τις αλλοδαπές, με την ρευστότητα που άντλησαν από την ΕΚΤ.
Δηλαδή με τις εγγυήσεις του δημοσίου.
Δηλαδή με τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων.
Με λίγα λόγια, η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο και οι έλληνες κατακρεουργήθηκαν, προκειμένου να περιοριστεί η ζημιά των αλλοδαπών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα και για να εξασφαλιστεί ότι η αναδιάρθρωση θα γινόταν με συγκεκριμένη μεθόδευση (PSI) που θα περιόριζε στο ελάχιστο τις απώλειες από την πληρωμή των CDS!!!
Τελικά οι έλληνες είμαστε ηρωικός λαός.
Εμείς σώσαμε τους τραπεζίτες, τους κερδοσκόπους και τους κάθε λογής οικονομικούς δολοφόνους του πλανήτη, από βέβαιη κατάρρευση. … Πηγή
*Από το σχόλιό του στο Ολυμπία
http://netakias.wordpress.com/2012/08/07/fraud/

ΚΥΡΙΕ ΠΕΠΟΝΗ ΙΔΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ εις βάρος της χώρας: 120 δισεκατομμύρια Ευρώ Ελληνικών ομολόγων* ξεφορτώθηκαν οι ξένοι τραπεζίτες με την συνενοχή ΓΑΠ – Παπακωνσταντίνου.
Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 7, 2012
*Τα στοιχεία που “ήταν αδύνατον να βρει” ο κύριος Σαχινίδης μετά την ερώτηση Παυλόπουλου, τα έβγαλε το “έγκριτο” Βήμα όταν ξεκατινιαζόταν με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ελπίζουμε ο κύριος Στουρνάρας να μην δυσκολευτεί τόσο να τα βρει, ώστε επιτέλους οι καταστροφείς της Ελλάδας να πάνε ΑΜΕΣΑ στο ειδικό δικαστήριο.
Αυτή είναι η αλήθεια για το πλιάτσικο που τελέστηκε εις βάρος της Εθνικής περιουσίας, των ασφαλιστικών ταμείων, των κρατικών τραπεζών, των πανεπιστημίων, των νοσοκομειακών ιδρυμάτων και των λοιπών ΝΠΔΔ, όπως αυτή απορρέει από την λεπτομερή αναφορά Παυλόπουλου στις 2/11/2011. Από την τότε επερώτηση προκύπτει πως οι περισσότερες αγορές Ελληνικών ομολόγων έγιναν χωρίς αποφάσεις των ΔΣ των διοικήσεων, αλλά υπό την επιστασία της ΤτΕ! Δηλαδή του κυρίου Προβόπουλου! Επί δύο χρόνια, το δημόσιο φορτωνόταν ανηλεώς “τοξικά” ομόλογα με την ηθική αυτουργία Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, που τα κούρεψε ως φυσικός αυτουργός ο Παπαδήμος.
Έτσι, όταν ήλθε η ώρα να κουρευτούν τα ομόλογα, αυτά βρίσκονταν πλέον σε Ελληνικά χέρια. Σε χέρια του δημοσίου, αφού τα ξεφορτώθηκαν οι ξένοι τραπεζίτες χωρίς να χάσουν δεκάρα!
Και εδώ αρχίζει το μέγα σκάνδαλο. Κάθε νοήμων άνθρωπος θα ρωτούσε “και γιατί δεν κουρεύαμε τα ομόλογα, να κάνουμε αναδιάρθρωση του χρέους δηλαδή, από το 2010″; Ποιός ο λόγος γι’ αυτό το έγκλημα εις βάρος της πατρίδας; Κοιτάξτε λοιπόν τους ενόχους με ονοματεπώνυμο (τον Παπανδρέου τον αφήνουμε στην άκρη, αρκούν αυτά που αποκαλύπτει ο Ρουμελιώτης):
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Από το 2010 χαρακτήριζε “εχθρό της Ελλάδας” όποιον μιλούσε για αναδιάρθρωση του χρέους. Το 2012, αφού χρέωσε την Ελλάδα με 120 δις, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Η αναδιάρθρωση ήταν η μόνη λύση. Η δολιότητα είναι εμφανής, ο εισαγγελέας ας δει τις δηλώσεις του. Δείτε στο 11,58”:
Και βέβαια την δολιότητα του Παπακωνσταντίνου την είχε αποκαλύψει σε ένα εκπληκτικό άρθρο του ο Πέτρος Χασάπης που πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσετε, αφού το Νοέμβρη του 2010, αποκάλυπτε όλα αυτά που έγιναν 18 μήνες αργότερα: Περίεργος «χρησμός» Παπακωνσταντίνου για αναδιάρθρωση και haircut;;;
Διαβάστε το οπωσδήποτε, είναι αποκαλυπτικό. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου λοιπόν με δεκάδες δηλώσεις του ξόρκιζε την αναδιάρθρωση του χρέους, την ίδια στιγμή που οι ξένοι ξεφόρτωναν “τοξικά” ομόλογα, στις πλάτες του Ελληνικού δημοσίου, του Έλληνα πολίτη. Γράφαμε τον Δεκέμβρη του 2010: Οταν ο Παπακωνσταντίνου λέει οχι στην αναδιάρθρωση, τότε αυτή αποτελεί πλέον τον όρο εθνικής επιβίωσης.
Διότι ήταν ξεκάθαρο τι ακριβώς συνέβαινε και το κάλυπταν δολίως τα ΜΜ”Ε”. Τα ίδια που σήμερα ξορκίζουν το μνημόνιο αλλά αποθεώνουν το ξεπούλημα της Αγροτικής.
Ο άλλος μεγάλος υπεύθυνος, δεν είναι παρά ο κύριος Παπαδήμος. Αυτός που ολοκλήρωσε το έγκλημα. Ο άνθρωπος που ενώ η ΝΔ τον ήθελε στην δικαιοσύνη για τα Swaps της Goldman Sachs το 2010, το 2011 τον αποδέχθηκε ως πρωθυπουργό! ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ:ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ–ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ!!!
Στις 5 Νοεμβρίου του 2011, αποκαλύπταμε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία, μέσα σε δύο χρόνια πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου είχαν προβεί σε αγορές “τοξικών” πλέον ομολόγων ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΣ τις θέσεις τους! Αυτό με αφορμή την πρώτη ερώτηση που είχε καταθέσει τότε ο Προκόπης Παυλόπουλος: ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΕΝΟΧΟΥΣ. ΞΕΦΟΡΤΩΣΑΝ ΤΑ ΕΠΙΣΦΑΛΗ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ!
Τότε παραθέσαμε και την λίστα με τα Ελληνικά ομόλογα που κατείχαν οι ξένες τράπεζες. Ήταν εμφανές ότι τα 143 δις είχαν γίνει 23 δις, όπως αποκάλυψε το ΒΗΜΑ λίγες ημέρες μετά. Οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμος είχαν βοηθήσει με τις πολιτικές τους και τις ψευδείς δηλώσεις τους, ώστε οι ξένοι τραπεζίτες να μην έχουν καμμία απώλεια από το κούρεμα. Τότε ακριβώς έγινε η αναδιάρθρωση.
Αυτά ακριβώς είχε αποκαλύψει μιλώντας στον Ρ/Σ «Antenna FM», και στο δημοσιογράφο κ. Κ. Λασκαράτο, ο Προκόπης Παυλόπουλος που όμως έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου:
«Το φθινόπωρο του 2011, και ενόψει της επερχόμενης αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους (PSI) και του συνακόλουθου «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων, υπήρχαν αδιάψευστα στοιχεία ότι, ιδίως μετά τον Μάρτιο του 2010 –δηλαδή όταν κορυφωνόταν πια η κρίση δανεισμού της Ελλάδας- οι αλλοδαπές Τράπεζες «ξεφόρτωναν» ελληνικά ομόλογα όπως μπορούσαν. Έτσι ώστε, όταν έλθει η ώρα του –αναπόφευκτου με την πορεία των πραγμάτων- μεγάλου «κουρέματος» τους, να έχουν όσο το δυνατό μικρότερο κόστος, αφού θα το είχαν μετακυλήσει πια στους ευρωπαίους και, κυρίως, στους Έλληνες φορολογούμενους.
1. I. Γι’ αυτό το λόγο στις 2 Νοεμβρίου του 2011 υπέβαλα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς το Υπουργείο Οικονομικών. Με την αίτηση αυτή ζητούσα, μεταξύ άλλων, να κατατεθεί και αναλυτικός πίνακας από τον οποίο να προκύπτει πόσα ελληνικά ομόλογα κατείχαν οι τράπεζες της αλλοδαπής κατά τη περίοδο μεταξύ 31/12/2008 ως και 30/9/2011.
2. II. Στις 7 Δεκεμβρίου 2011 (με αρ. πρωτ. 2/75546/0023) το Υπουργείο Οικονομικών, δια του κ. Φ. Σαχνίδη, ουσιαστικά αρνήθηκε να καταθέσει τα στοιχεία που ζητούσα. Και όχι μόνον αυτό, αλλά ειδικά ως προς το πόσα ομόλογα κατείχαν σ’ αυτή τη χρονική περίοδο οι αλλοδαπές Τράπεζες ο κ. Σαχινίδης τόνιζε: «Από τα στοιχεία που προκύπτουν από το προαναφερόμενο «Σύστημα», η ομαδοποίηση για τις τράπεζες της αλλοδαπής με βάση τη χώρα της προέλευσής τους δεν είναι εφικτή. Οι ξένες τράπεζες που είναι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, διατηρούν λογαριασμούς Άυλων Τίτλων, κυρίως μέσω λογαριασμών πελατείας ελληνικών τραπεζών τις οποίες χρησιμοποιούν ως θεματοφύλακες. Ως εκ τούτο στο «Σύστημα Άυλων Τίτλων» της Τράπεζας της Ελλάδος, τα ομόλογα του ΕΔ των οποίων κάτοχοι είναι ξένες τράπεζες, εμφανίζονται συνολικά στα χαρτοφυλάκια πελατείας Ελληνικών τραπεζών ως «Πελατεία Εξωτερικού» και όχι ξεχωριστά ανά ξένη τράπεζα».
3. III. Στο σημερινό (18/3/2012) «ΒΗΜΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ» (σελ. 6), δημοσιεύονται όμως τα στοιχεία που ο κ. Σαχινίδης διατεινόταν ότι δεν ήταν δυνατό να υπάρξουν! Συγκεκριμένα τα στοιχεία αυτά τα έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), ανά χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες έχουν την έδρα τους οι τράπεζες – κάτοχοι ελληνικών ομολόγων.
Από τα στοιχεία λοιπόν αυτά προκύπτει ότι πριν τη κρίση δανεισμού της Ελλάδας οι αλλοδαπές τράπεζες κατείχαν στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικά ομόλογα αξίας 143 δισ. ευρώ. Και πριν το «κούρεμά» τους οι ως άνω τράπεζες κατείχαν πια μόλις 23 δισ. ευρώ! Δηλαδή «πρόλαβαν» και «ξεφορτώθηκαν» ελληνικά ομόλογα ύψους 120 δισ. ευρώ, ώστε το «κούρεμά» τους να γίνει σε βάρος όχι φυσικά των τραπεζών αλλά των ευρωπαίων –και κυρίως ελλήνων- φορολογουμένων.
Με απλά λόγια: Αυτό που προσπάθησε να κρύψει το Υπουργείο Οικονομικών βλέπει σήμερα επισήμως το φως της δημοσιότητας, δίνοντας τις πραγματικές διαστάσεις και διαλύοντας τους μύθους γύρω από το τι συνέβη με το P.S.I. Άρα και γύρω από το τι περιμένει στο άμεσο μέλλον τον Έλληνα φορολογούμενο για να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Μια ελάφρυνση η οποία συνιστά και το βασικό πλεονέκτημα του Μνημονίου ΙΙ σε σχέση με το καταστροφικό, από κάθε άποψη, Μνημόνιο Ι, στο οποίο μας οδήγησε –δρομολογημένα, όπως σήμερα προκύπτει- η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.»
Το δημοσίευμα του Βήματος μπορεί να πέρασε στα ψιλά, δεν διαψεύσθηκε όμως από κανέναν. Ήταν οι εποχές αλήστου μνήμης που ο κύριος Ψυχάρης έβγαζε τα άπλυτα του κυρίου Παπανδρέου στην φόρα.
Κύριε Πεπόνη, η συνέχεια σε εσάς. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Λουκάς Παπαδήμος δεν έχουν ασυλία.
Οι καταθέσεις στην Ελβετία.
4 νέα CD με φοροφυγάδες στην Ελβετία αγόρασε η Γερμανία; Εμείς; Δεν έχουμε λεφτά μάλλον…
Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Αυγούστου 9, 2012
Το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας αγόρασε 4 ακόμη CD με στοιχεία για χιλιάδες αδήλωτους λογαριασμούς Γερμανών φορολογουμένων στην Ελβετία. Το κόστος της «αγοράς» εκτιμάται στα 9 εκ. ευρώ, μεταδίδει η Detsche Welle.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, οι αρμόδιες αρχές της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας απέκτησαν 4 CD με «άκρως ενδιαφέρον περιεχόμενο», όπως δήλωσε υπάλληλος που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία
Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Αυγούστου 9, 2012
Να ζητήσει τα ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή οι βουλευτές Π. Κουρουμπλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου και Π. Λαφαζάνης.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η προσπάθεια που έγινε πριν από δύο χρόνια με σκοπό να εξουσιοδοτηθεί το προεδρείο της Βουλής για να ερευνήσει το «πολιτικό χρήμα» που οδηγήθηκε στην Ελβετία, «απέτυχε με ευθύνη συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος» και επικαλούμενοι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι γερμανικές αρχές έχουν στην κατοχή του CD με ονόματα καταθετών στις ελβετικές τράπεζες, υπογραμμίζουν πως αποτελεί «υποχρέωση της συγκυβέρνησης να προβεί σε επίσημο διάβημα προς τις αρμόδιες αρχές της Γερμανίας και να ζητήσει τα ονόματα των καταθετών στην Ελβετία που είναι έλληνες φορολογούμενοι πολίτες»

Ντόμινο αλλαγής συνόρων
Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 9, 2012

Με ντόμινο αλλαγής συνόρων απειλείται ολόκληρη η περιοχή από την ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη Μέση Ανατολή και την κεντρική Ασία, με αφορμή τον εμφύλιο στη Συρία και μοχλό αναδιάταξης του τοπίου τη διαφαινόμενη ανάδυση του Κουρδιστάν.
Οι Κούρδοι διεκδικούν την εθνική ολοκλήρωσή τους, ασκώντας πίεση στην Τουρκία, η οποία πλέον υφίσταται ισχυρούς κλυδωνισμούς και απειλείται με διαμελισμό.
Η γενικότερη αποσταθεροποίηση πάντως επιβάλλει εγρήγορση σε Ελλάδα και Κύπρο για πιθανές τυχοδιωκτικές κινήσεις της Άγκυρας.
– Το Ισραήλ ετοιμάζεται για στρατιωτικό χτύπημα στο Ιράν
– Το σχέδιο των Αμερικανών για τα Βαλκάνια. Τι κρύβει η παρουσία τους στα Σκόπια
– Επιχειρήσεις προπαγάνδας της Τουρκίας με στόχο την ελληνική κοινή γνώμη
Διαβάστε ακόμα στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη 9 Αυγούστου: – Στον αέρα η Ευρωζώνη. Κοντά σε Μνημόνιο Ισπανία- Ιταλία. Διχασμός Γερμανίας για δημοψήφισμα σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης.
Γιατί είναι «θάνατος» για την Ελλάδα το διπλό νόμισμα, το οποίο προωθούν ορισμένοι ως σενάριο. – Σκλαβοπάζαρο του σεξ η χώρα. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Σκληρές ιστορίες trafficking με τζίρο 1,3 δισ. ευρώ.

Γιατί πουλάνε την ΑΓΡΟΤΙΚΗ…
Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012

Του Μάκη Γιομπαζολιά.
www.giobazolias.gr.
Καθαρές κουβέντες, με βάση στοιχεία που έχουμε και στα οποία δεκτός κάθε αντίλογος, σχετικά με την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας:
Η ΑΤΕ είναι, αντικειμενικά και κόντρα σε όσα λέγονται, παρά τα αναμφίβολα προβλήματά της, σε αρκετά καλύτερη κατάσταση από τις περιβόητες συστημικές τράπεζες, δηλαδή την Εθνική και τις άλλες τρεις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες. Και όμως πωλείται…
Να ξέρουν οι πολίτες, ότι η περιβόητη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δηλαδή η κεφαλαιακή ενίσχυσή τους, με ευρωπαϊκά χρήματα, που όμως προστίθενται στο χρέος της χώρας, δηλαδή σε όλους τους Έλληνες, αφορά μόνο την Εθνική και τις άλλες τρεις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες. Αλλά όχι την Αγροτική. Η οποία έτσι πωλείται, ως προβληματική, σε μια ιδιωτική τράπεζα, η οποία ενισχύεται με την ανακεφαλαιοποίηση, για μην είναι προβληματική..
Το έλλειμμα που παρουσιάζουν η κρατική ΑΤΕ και το κρατικό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι μικρότερο από το επίσημα εμφανιζόμενο και πολύ μικρότερο από το – κατά πολλούς – πραγματικό έλλειμμα της Εθνικής και των άλλων τριών μεγάλων συστημικών ιδιωτικών τραπεζών. Και όμως ούτε η ΑΤΕ ούτε το ΤΤ ανακεφαλαιοποιούνται. Και η ΑΤΕ πωλείται…
Άρα η πώληση της ΑΤΕ , κατά τα στοιχεία αυτά, ούτε αναγκαία ούτε χρήσιμη είναι, παρά μόνο για τον τραπεζικό φορέα στον οποίο πωλείται…
Επί πλέον η πώληση της ΑΤΕ εξαφανίζει ή πάντως δυσκολεύει την προοπτική δημιουργίας του ενιαίου δημόσιου τραπεζικού κολοσσού, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν η ΑΤΕ, το ΤΤ και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων…
Με αυτά τα δεδομένα, που βεβαίως δέχονται αντίλογο, καθένας μας ας βγάλει τα συμπεράσματά του, για την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας.. Της πάλι ποτέ Τράπεζας των Ελλήνων αγροτών..!
Αναρτήθηκε από το Press-gr στις 7:58:00 π.μ.
Oι φωτογραφίες
Με τις …κακές παρέες που αποκάλυψε το Press-gr!

Αν μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις, τρείς φωτογραφίες …πόσο αξίζουν; Την πρώτη με τον Μιχ. Χριστοφοράκο και την τρίτη με τον (σημερινό υπουργό αναπληρωτή Δημ. Τάξης) Χρ. Μαρκογιαννάκη και τον Εφραίμ, πάντως, το Press-gr τις έχει αποκαλύψει! Για να μην ξεχνιόμαστε…
Δια την αντιγραφήν Ο Ταχυδρόμος
Πόθα αρχίσει η πραγματική έρευνα για την δράση ξένων οικονομικών παραγόντων με στόχο την διάβρωση των ελλήνων πολιτικών και να φτάσουμε πιο γρήγορα στην υποτέλεια κλπ..

Πλασιέ όπλων οι υπάλληλοι της τρόικας

Σε ρόλο πλασιέ των αμυντικών βιομηχανιών τόσο της Ευρώπης όσο και των ΗΠΑ εμφανίζονται οι αξιωματούχοι της τρόικας στις συζητήσεις που έχουν τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Και αυτό τη στιγμή που οι τροϊκανοί ζητούν μετ’ επιτάσεως την περικοπή επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ από τα κονδύλια που προορίζονται για τις Ενοπλες Δυνάμεις, αγνοώντας με προκλητικό τρόπο το γεγονός ότι ήδη οι λειτουργικές δαπάνες του ΥΠΕΘΑ έχουν μειωθεί κατά 40%, ενώ και οι μισθοί κατά 37%!
Επιπλέον, τα στελέχη των δανειστών μας παραβλέπουν το γεγονός ότι η Τουρκία συνεχίζει να εξοπλίζεται σαν αστακός, έτοιμη να δαπανήσει τα επόμενα χρόνια ποσό που θα αγγίξει τα 8 δισ. δολάρια για την απόκτηση νέων οπλικών συστημάτων.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν κυβερνητικές πηγές, καθώς, όπως πληροφορείται η «δημοκρατία», στις συζητήσεις που γίνονται οι υπάλληλοι της τρόικας -και ενδεχομένως και άλλων συμφερόντων- δεν συζητούν καθόλου το να υπάρξουν μειώσεις από τα εξοπλιστικά προγράμματα έτσι ώστε να μην υπάρξουν νέες περικοπές στα μισθολόγια των στρατιωτικών, εξυπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο τις εταιρίες οπλικών συστημάτων, οι οποίες θέλουν να συνεχίσουν το «πάρτι» που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 1996.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι Τόμσεν, Μαζούχ και Μος, που διαπραγματεύτηκαν με τους αξιωματούχους του Πενταγώνου, φέρονται να ήταν απολύτως προετοιμασμένα για να εκπληρώσουν συγκεκριμένες «αποστολές».
Οι «αποστολές»
Η πρώτη «αποστολή» των τροϊκάνων, που τα δυόμισι τελευταία χρόνια πίνουν κυριολεκτικά το αίμα των Ελλήνων πολιτών χωρίς την ίδια στιγμή η συνταγή τους να έχει αποτελέσματα, ήταν να «προστατεύσει» τις μεγάλες εταιρίες οπλικών συστημάτων της Ευρώπης και των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν θησαυρίσει από την Ελλάδα, αλλά δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν για «περικοπή» ή «μετακύλιση» δόσεων! Και αυτό παρά το γεγονός ότι για τα περισσότερα προγράμματα έχουν εισπράξει το 70% ή ακόμη και το 80% της αξίας των όπλων που έχουν πουλήσει! Οι τροϊκανοί απέρριψαν χωρίς πολλές κουβέντες το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και του υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου, λειτουργώντας ως «προστάτες» των εταιριών που μας έχουν πουλήσει όπλα• όπλα και οπλικά συστήματα τα οποία, παρά το γεγονός ότι έχουν λάβει σημαντικές προκαταβολές, παρουσιάζουν ακόμη σοβαρά προβλήματα, όπως τα προγράμματα των υποβρυχίων, των μεταφορικών αεροσκαφών C-27J Spartan, των μεταφορικών ελικοπτέρων NH-90 κ.λπ.
Την ίδια στιγμή, η δεύτερη «αποστολή» των τροϊκανών, οι οποίοι είναι προφανές ότι επιθυμούν την πλήρη εξαθλίωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για ευνόητους λόγους, έχει στοχοποιήσει έναν κωδικό με την ονομασία «υποστήριξη λειτουργικών δαπανών». Το ποσό που περιλαμβάνει ο κωδικός είναι 400.000.000 ευρώ και επέμειναν με ένταση να μάθουν πού πάνε αυτά τα χρήματα. Όταν διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για ποσά που είχαν να κάνουν με τα «Φύλλα Πορείας», ζήτησαν την άμεση κατάργηση του κωδικού και φυσικά την περικοπή του ποσού. Υπενθυμίζεται ότι αυτή η πρακτική εφαρμόστηκε με το ζόρι στους στρατιωτικούς από τις κυβερνήσεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες, αντί να αυξήσουν τους μισθούς των στρατιωτικών, τους «τόνωναν» το εισόδημα με τέτοιου είδους «παροχές»-ψίχουλα. Κανένας στρατιωτικός δεν θα είχε αντίρρηση να μη λαμβάνει τέτοιου είδους παροχές και να είχαν ενσωματωθεί αυτά τα χρήματα στον μισθό του.
Η τρίτη «αποστολή» των αξιωματούχων της τρόικας συνδέεται με την εμμονή τους με το πτητικό επίδομα που λαμβάνουν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τροϊκανοί έκαναν λόγο για 4.050 στελέχη που λαμβάνουν το πτητικό επίδομα, όταν οι δικαιούχοι δεν ξεπερνούν τους 1.700.
Πάντως, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών οι τρόικα θα συνεχίσει τις πιέσεις για κατάργηση τόσο των Φύλλων Πορείας όσο και του πτητικού επιδόματος, κάτι που αποτελεί απόλυτη κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση και την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι ακόμη και αν η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου καταφέρουν να περισώσουν για το 2012 τους μισθούς των στρατιωτικών, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα ισχύσει η μείωση κατά 10%-12% στα ειδικά μισθολόγια από το 2013.
Ουρανία Γαλανού, Εφημερίδα «Η Δημοκρατία».
http://www.dimokratianews.gr/content/8901
Πέμπτη 09.08.2012

Γ.ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ: Τα μπάνια του λαού, μετατράπηκαν σε χαράτσια του λαού…

Εκτάκτως σήμερα μαζί σας…

● Πλησιάζει 15 Αυγούστου και δυστυχώς, πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν φύγει για διακοπές, λόγω έλλειψης χρημάτων όπως ισχυρίζονται. Για ορισμένους μπορεί να ισχύει αυτό, αλλά για τους περισσότερους ισχύει το γάτος γαμ… και γάτος σκούζει. Δηλαδή, ενώ έχουν κλείσει, ακόμα σε χλιδάτα νησιά, δωμάτια σε ξενοδοχεία διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν μία.

● Γιατί δύο ξανθιές τσακώνονται πάνω σε μία μοτοσικλέτα; Όχι λόγω ζέστης, αλλά για το ποια από τις δύο θα καθίσει στο παράθυρο…

● Γιατί δυο πρωθυπουργοί, ενώ χαιρετιούνται δεν χαμογελούν; Γιατί αμφιβάλλουν αν διετέλεσαν πρωθυπουργοί ή … ξεναγοί των Τροικανών.

● Βρε, βρε , βρε , τον αγαπητό κ. Πανταλάκη, διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας… Τι συνέβη ρε σύντροφε και σε ψάχνουν ανακριτές και εισαγγελείς; Αυτά τα 10 εκατ. ευρώ, πως κατάφερες και τα έβγαλες, στο εξωτερικό; Αν, όπως λες, είναι νόμιμα, με γεία σου με χαρά σου… Αν, όμως, αποδειχθεί ότι είναι παράνομα, πρέπει από μόνος σου να πας στον Κορυδαλλό, δίπλα στον Τσοχατζόπουλο, πριν σε στείλουν οι εισαγγελείς με χειροπέδες.

● Στον εισαγγελέα πρέπει να οδηγηθούν, με συνοπτικές διαδικασίες, όλα αυτά τα λαμόγια, όλοι αυτοί οι απατεώνες, που εισέπρατταν και εισπράττουν ακόμα συντάξεις μαϊμού. Και μαζί με αυτούς, πρέπει να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, και όλοι αυτοί που υπέγραψαν αυτές τις συντάξεις ντροπής.

● Έτσι και κάνετε μια βόλτα με το αυτοκίνητό σας, σε περιοχές της Πελοποννήσου και όχι μόνο, θα κάνετε τον σταυρό σας όταν διασχίζετε περιφερειακούς δρόμους. Μιλάμε, για τμήματα δρόμων γεμάτα παγίδες, για οδηγούς και αυτοκίνητα, που αν λιγάκι ξεχαστείς, ο Θεός να σε φυλάει, από κάθε κακό. Είναι ντροπή σε αυτούς, που έχουν την ευθύνη για την συντήρηση των περιφερειακών δρόμων, να μην συγκινούνται καθόλου και να αδιαφορούν για το χάλι αυτό. Μόνο να καταβροχθίζουν τα κονδύλια ξέρουν τα λαμόγια…

● Γιατί μια ξανθιά ξαπλώνει σε ένα χωράφι; Για να νομίζει ότι είναι καλλιεργημένη… Και αυτοί που πήγαν σε υπουργεία νομίζουν ότι είναι υπουργοί…

● Αν σ΄ αυτή την χώρα συνεχιστεί η ατιμωρησία, για αδικήματα, κομπίνες, απάτες και διαπλοκές σε βάρος του δημοσίου, τότε η χώρα μας θα καταποντιστεί, ακόμα περισσότερο, θα οδηγηθούμε, με μαθηματική ακρίβεια, σε χρεοκοπία, θα επιστρέψουμε στην δραχμή και δυστυχώς, θα καταλήξουμε σε περιπέτειες άσχημες. Λυπάμαι που το λέω, δεν κινδυνολογώ, δεν λαϊκίζω, αλλά λέω τα πράγματα, όπως τα λένε αυτοί που ξέρουν, αλλά δεν τα… φωνάζουν.

● Αυτή η κυβέρνηση λιώνει σαν παγωτό που δεν έχει γάλα…

● Στην περιοχή του Ψυρρή, περπατούσα μια μέρα και με σταμάτησε ένας κύριος, να με ρωτήσει αν ξέρω γιατί οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, δεν κάνουν ελέγχους σε ταβέρνες, εστιατόρια και άλλα σχετικά, στην Πλάκα, Μοναστηράκι και τις γύρω περιοχές. Ο ίδιος μου είπε τους λόγους που δεν γίνονται έλεγχοι, αλλά πριν τους δημοσιεύσουμε πρέπει να ερευνήσουμε και να διασταυρώσουμε αν είναι έτσι.

● Εκεί στην Μονεμβασιά Λακωνίας, υπάρχει ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο οποίο βρίσκουν… καταφύγιο αδελφές ψυχές, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες και πολλοί άλλοι για να απολαύσουν την … ειρηνική διαβίωση. Προσπαθούμε να διεισδύσουμε στο κλειστό αυτό … κλαμπ και αν προκύψουν στοιχεία θα σας πούμε περισσότερα.

● Επισκεφθήκαμε τον Επικούριο Απόλλωνα, στα σύνορα Αρκαδίας και Μεσσηνίας και θαυμάσαμε για ακόμα μια φορά αριστουργήματα των αρχαίων προγόνων μας. Δεν θαυμάσαμε όμως τα έργα των σημερινών ελλήνων. Τουρίστες, έλληνες και ξένοι , αλλά και η παρέα μας, ζητήσαμε ενημερωτικά φυλλάδια, για τον Επικούριο Απόλλωνα, από τον φύλακα, αλλά ο άνθρωπος, μας κοίταξε στα μάτια, και προσπαθούσε να βρεί τι απάντηση θα μας δώσει. Μετά από λίγο, μ΄ ένα συναίσθημα πόνου, μας είπε ότι δυστυχώς έχουν τελειώσει τα ενημερωτικά φυλλάδια και δεν μας έχουν προμηθεύσει με άλλα. Απ΄ ότι πληροφορηθήκαμε αργότερα, από υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, κάποια κοπρόσκυλα, κηφήνες, κρατικοδίαιτοι και ρεμάλια, που εργάζονται στο υπουργείο αυτό, ενώ έχουν ενημερωθεί για την έλλειψη φυλλαδίων, δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να στείλουν, παρ΄ ότι ζούμε σε θερινή περίοδο. Ω, Ελλάς αρχαία χώρα, τι μαλ..κες βγάζεις τώρα…

● Και μάλιστα, ορισμένοι που επέμεναν να προμηθευτούν με φυλλάδια φώναζαν: « Κάποιοι συνδικαλιστικοπατέρες και κάποια λαμόγια, που το παίζουν υπέρμαχοι των συμφερόντων των εργαζομένων, το μόνο που ξέρουν είναι να κλείνουν και να ανοίγουν φυλασσόμενους αρχαιολογικούς χώρους, όποτε γουστάρουν και ποτέ δεν ενδιαφέρονται για βασικά πράγματα, τα οποία λείπουν από αρχαιολογικούς χώρους, προκειμένου να εξυπηρετούνται έλληνες και ξένοι επισκέπτες. Γιατί δεν παρεμβαίνουν εισαγγελείς για δοθεί μια λύση;».

● Σε ορισμένα από τα πανέμορφα χωριά της Ελλάδας, που επισκεφθήκαμε, κάτοικοι με μαύρη καρδιά, έβγαζαν από μέσα τον πόνο τους για την εγκατάλειψη, την ερήμωση και την αδιαφορία του κράτους και της πολιτείας. Μιλούσαν για την έλλειψη γιατρών, Κέντρων Υγείας, την μείωση των συντάξεων τους, το κλείσιμο δημοτικών και όχι μόνο σχολείων, την έλλειψη συντήρησης των δρόμων, τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους και γενικά αναφερόντουσαν με θλίψη στα… πάθη τους. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς είπαν, μεταξύ άλλων, ότι «μην τολμήσει κανένας από αυτούς, που το παίζουν υπουργοί, να περάσει από τα χωριά μας, χωρίς να έχουν λυθεί τα προβλήματα, για τα οποία τόσες φορές τους έχουμε ενημερώσει, γιατί θα μετανιώσει την ώρα και την στιγμή…»

● Φίλε Μάρκο, εκεί στον ΕΔΟΕΑΠ, εύχομαι να μην μείνεις ο μοναδικός οδοντίατρος στο μέγαρο της(απ)ασφάλισης. Γιατί, όπως ξέρεις, όλα έχουν τα όρια τους, σ΄ αυτή την ζωή… Όπως και ο τουρισμός για ορισμένους και ορισμένες. Πόσο θα τους … ξελασπώνεις ακόμα;

● Δεν μου λέτε κ. Στουρνάρα, υπουργέ των Οικονομικών, από πού θα βγάλετε τα 11,5 δις ευρώ, τα οποία σας ζητάει η Τρόικα για να μην σας πιάσει τον κω…; Κάνατε καμία κίνηση μέχρι τώρα, προς την πλευρά των πιράνχας, των απατεώνων, των κλεφτών, και ληστών, ώστε να εξασφαλίσετε αυτά τα εκατομμύρια, ή θα πάρετε και τις υπόλοιπες σταγόνες αίματος από τους έλληνες πολίτες; Κύριε Στουρνάρα, ή θα κυβερνήστε έντιμα, δίκαια, και με μέτρα φιλολαϊκά ή εγκαταλείψτε, από σήμερα την θέση σας, πριν είναι πολύ αργά για εσάς.

● Δεν υπάρχει έλληνας πολίτης, που να μην λέει ότι οι μισοί από αυτούς τους κρατικοδίαιτους, κηφήνες και χαραμοφάηδες, δημόσιους υπαλλήλους, πρέπει να φύγουν από το Δημόσιο και να σταματήσουν να ζουν σε βάρος των συμπολιτών τους. Άδικο έχουν; Φτάνει πια αυτό το ελεεινό φαγοπότι των κηφήνων του δημοσίου σε βάρος των ελλήνων εργαζομένων.

● Δεν μας έφταναν τα πενήντα μέλη την νέας κυβέρνησης, που τρώνε και πίνουν στην υγειά του άνεργου πολίτη, έχουμε και άλλους πενήντα γραμματείς και φαρισαίους, οι οποίοι διορίστηκαν για να τρώνε και να πίνουν, νταβατζηλίκια, επειδή έτσι γουστάρει το σύστημα. Κι εσύ λαέ κοιμήσου το ύπνο τον αιώνιο… Και όταν σου έρχονται λογαριασμοί στο σπίτι, τότε απειλείς ότι θα πάρεις τα όπλα και θα βγεις στους δρόμους… Καλά, τρώγε πρώτα το παγωτό σου και μετά αποφασίζεις για την επανάσταση…

● Καιρός: Τα μπάνια του λαού, μετατράπηκαν σε χαράτσια του λαού…
agioritikovima
==========================

«Ιτε παίδες Ελλήνων
ελευθερούτε πατρίδα,
ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας,
θεών πατρώων έδη,
θήκας τε προγόνων.
Νυν υπέρ πάντων αγών».

Παιάν Σαλαμινομάχων

Κύριε Εισαγγελέα, Κυρίες , Κύριοι,
Είναι βέβαιο, ότι οι Έλληνες πολίτες σε μια Δημοκρατία, είναι μέτοχοι ο καθένας, σε κάθε Δημόσιο αγαθό με «ονομαστική μετοχή» 1/10 εκατομμύρια, αν υπολογίσουμε χοντρικά ότι είμαστε 10 εκατομμύρια πολίτες! Η Δημόσια περιουσία ανήκει σε όλους τους πολίτες! Αυτό κρύβεται συστηματικά, αποσιωπείται, για να χάσει ο μέσος πολίτης την «αίσθηση» του κρατικού συμφέροντος και να ενστερνιστεί το «ιδιωτικό». Ακόμα και η Δικαιοσύνη πολλές φορές δεν δίνει τόση σημασία στο «Δημόσιο Συμφέρον», το οποίο τώρα λόγω της δήθεν κρίσης, πρέπει να τεθεί σε νέες βάσεις. Επίσης τα ΜΜΕ της πλουτοκρατίας, διεθνή και ντόπια, σπέρνουν την απογοήτευση, την ανικανότητα, ότι «αυτό δεν γίνεται», η Ελλάδα είναι μικρή, την σύγχυση, για να μπορέσουν οι νέοι «τραπεζο-δικτάτορες» να κατακλέψουν την Δημόσια περιουσία των Ελλήνων πολιτών!

Όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι «μέτοχοι» στα πετρέλαια, στον χρυσό, στο ουράνιο κλπ., που υπάρχει στο υπέδαφος της πάμπλουτης Ελλάδας. Αυτήν την περιουσία της πάμπλουτης Ελλάδας θέλουν να την οικειοποιηθούν, εντελώς παράνομα, σε βάρος των πολιτών, αλλά και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, οι νέοι διεθνείς «τραπεζο-δικτάτορες, που θα αλλάξουν σύνορα κρατών, κυβερνήσεις, νομίσματα, χώρες, έθνη, στο όνομα του «παράνομου ανήθικου και ταχύτατου πλουτισμού»!

Κύριε Εισαγγελέα,
Εσείς είστε ο ακρογωνιαίος λίθος του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και παρακαλείσθε να ενεργήσετε, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας και να αποτρέψετε τα παράνομα σχέδια των ξένων νέο-κατακτητών και των «εσωτερικών συνεργατών τους.
Κύριε Εισαγγελέα,
Σας επισημαίνω, ότι, αν τώρα μείνουμε άπραγοι, σύντομα :

α) θα έρθει «κοινωνική εξέγερση», με απρόβλεπτες εξελίξεις,
β) η Ελλάδα θα εξασθενίσει και πιθανά η Τουρκία θα επιτεθεί,
γ) οι ιδιώτες «νέο-τραπεζο-δικτάτορες», θα αντικαταστήσουν, όλους τους Θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας και ακόμα αυτήν ταύτην την Δικαιοσύνη και θα την αντικαταστήσουν με «ιδιώτες Εισαγγελείς και Δικαστές»,
δ) θα εισαχθεί νέο «Πολίτευμα» η «νέο-τραπεζοδικτατορία», που θα βασίζεται στις αρχές της Φεουδαρχίας, η οποία υπήρχε πριν την Γαλλική Επανάσταση,
ε) όλοι οι πολίτες θα είναι «ρες, λατινιστί: res», δηλ «πράγμα» ή «σκλάβοι» στην εξουσία του «τραπεζίτη- Φεουδάρχη», στον οποίο θα «χρωστάνε» ισόβια!
στ) τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν θα υπάρχουν πλέον,
ζ) τέλος, θα αντικατασταθεί ο στρατός, η αστυνομία από «μισθοφόρους» υπηρέτες των νέο-φεουδαρχών κατά τα πρότυπα των «ιδιωτικών στρατών του Μεσαίωνα.
η) «Λοιμός τε λιμός» θα πλήξει την χώρα, ενώ μια ελάχιστη μειοψηφία, θα έχει όλη την πολιτική, οικονομική, στρατιωτική, νομοθετική και δικαστική εξουσία

«Νυν υπέρ πάντων ο αγών»!

ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Η όλη δήθεν οικονομική κρίση, είναι μια καλοστημένη κομπίνα, για να σωθούν και να πλουτίσουν οι ιδιώτες τραπεζίτες και να χρεωθούν τα Κράτη, τα οποία οδηγούνται παράνομα σε υποτέλεια. Στην συνέχεια, οι ξένες δυνάμεις θα πάρουν, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδας, «αντί πινακίου φακής». Αυτό θα γίνει, μόνο με την «συνεργασία», κάποιων από το εσωτερικό της Ελλάδας, που θα πάρουν «μίζα» και λίγο χρόνο «εξουσίας»!! Γι’αυτό, σπέρνουν, από ετών, μέσω των ΜΜΕ ντόπιων και ξένων, τον τρόμο την χρεοκοπία, την «επιστροφή στην δραχμή», την εξαθλίωση κλπ…
Η δήθεν οικονομική κρίση είναι ένα καλοστημένο σχέδιο, που μένει στους Έλληνες πολίτες και στους Εισαγγελείς, να μην πετύχουν οι ξένοι, την υποτέλεια της Ελλάδας (με επιστροφή στην δραχμή ή όχι και την λεηλασία του πλούτου της).
Όλοι οι εμπλεκόμενοι, στην δήθεν Ελληνική οικονομική κρίση, πρέπει να διωχτούν και με τον νόμο περί «εσχάτης προδοσίας», παράβασης εθνικού καθήκοντος και με τους νόμους περί απάτης, δολοφονίας – αυτοκτονίας εκατοντάδων πολιτών, εκβιασμού, κατάχρηση εξουσίας, κατασκοπίας, παράνομες ενέργειες κατά της Εθνικής Οικονομίας Εθνικής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας της Ελλάδας κλπ. κλπ…

Επίσης: Το 68% του πληθυσμού της Ελλάδας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Κατά 8,7% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής. Το 64% των Ελλήνων ηλικίας 15-35 ετών δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν σε άλλη χώρα για να εργαστούν, ενώ με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει η Επιτροπή την κατάσταση των αστέγων που ανέρχονται πλέον σε 20.000.Οι θέσεις εργασίας στη χώρα μας μειώθηκαν την περίοδο αυτή κατά 400.000. Ύφεση, ανεργία και εγκληματικότητα, μαστίζει την χώρα.

Οι κύριοι Εισαγγελείς και ο κ. Γρ. Πεπόνης, παρακαλούνται, να ψάξουν και τους «κρυφούς κωδικούς» των Βουλευτών, Υπουργών, επιχειρηματιών και τις καταθέσεις στο Εξωτερικό. Επίσης να ψάξουν τις οφειλές των κομμάτων και τις ενέργειες του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Να ψάξουν και το πώς οδηγηθήκαμε στην «κρίση» και ποιοι ευθύνονται. Να ερευνηθεί η παράνομη δραστηριότητα των τραπεζιτών, της Τρόικας, των ΜΜΕ και κάποιων πολιτικών.
Οι εισαγγελείς, παρακαλούνται, να ερευνήσουν το πώς στήνεται η «κομπίνα» με την «πτώχευση» την έξοδο από το ευρώ, τα πετρέλαια και τα ορυκτά της Ελλάδας. Γιατί δεν προχωρά η εξόρυξη του Ελληνικού πετρελαίου και γιατί μόνο αν το παραχωρήσουμε «σχεδόν δωρεάν στους ξένους, τότες θα εξορυχτεί! Το ίδιο θα γίνει με τα ορυκτά της πάμπλουτης Ελλάδας! Ποιοι ευθύνονται για αυτήν την ολιγωρία, να ερευνηθεί.
Η κρίση είναι Αμερικανική και Ευρωπαϊκή. Η Ελλάδα είναι το θύμα της κρίσης. Η Ελλάδα είναι μια πάμπλουτη χώρα, με κοιτάσματα πετρελαίου, ουρανίου χρυσού κλπ., που κάποιοι την θέλουν να τα «εκμεταλλευτούν παράνομα»!
Η Ελλάδα έχει φυσικές ομορφιές, ιστορία, πολιτισμό, ιδανική για τουρισμό, που πλήττεται σκόπιμα από συκοφαντικά «γκεμπελικής νέο-φασιστικής» έμπνευσης δημοσιεύματα.
Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα θα διαλυθεί. Χτυπώντας την Ελλάδα, χτυπάμε την Δημοκρατία.

Να παρέμβουν οι εισαγγελείς και οι υπηρεσίες δίωξης, στο όνομα του Συντάγματος, των νόμων και της Δημοκρατίας και να σταματήσουν την ανατροπή του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, την ισονομία και ισοπολιτεία, από τους «νέο-φεουδάρχες τραπεζο-δικτάτορες» και την υποτέλεια της Ελλάδας σε ξένες δυνάμεις.!
«Ουδείς υπεράνω των νόμων και ούτε οι τραπεζίτες, οι πετρελαιάδες, οι πολιτικοί» κλπ..!

Μάρτυρες:
1. Γεώργιος Λυσίμαχος Ρόζος, Δημοσιογράφος, Ραγκαβή 98, Αμπελόκηποι, Αθήνα, Τηλ. 6937243725
2. Λαζάρου Θεόδωρος, Δανειολήπτης, ΚΕΠ Δήμου Αθήνας Ακαδημίας 88, ΤΚ. 10678. Αθήνα, Τηλ. 6938149457 τηλ. 2103303075
3. Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, Αγίας Φιλοθέης 21, ΤΚ. 10556, Αθήνα, Τηλ. 210-3352300. Γραφείο Νεότητας. Τηλ: 210-3352343
4. Κοντοπάνος Αλέξανδρος, Δημοσιογράφος, Εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», Τηλ. 6940699330
5. Κοσμάς Θεοδωρίδης, Μεσίτης ακινήτων, «Η Πόλις», Κανάρη 9, Κολωνάκι Αθήνα, Τηλ. 2103626726
6. Μάκης Γιομπαζολιάς, Διευθυντής Ειδήσεων, EXRΤA3 TV, Διευθ.: Γ. Τσαλαβούτα 9, Περιστέρι Τηλ.: 210-5791000.
7. Γιάννης Κανελλάκης, Δημοσιογράφος, Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ, EXRΤA3 TV, Διευθ.: Γ. Τσαλαβούτα 9, Περιστέρι, Τηλ.: 210-5791000. Κιν. 6945553721.
8. Τσίχλης Χρήστος, Δικηγόρος, Ι. Δροσοπούλου 124, Αθήνα, Τηλ. 210 5232486.
9. Ουρανία Γαλανού, Δημοσιογράφος, Εφημερίδα «Η Δημοκρατία». Τηλ. 213.0170.400

Υπάρχει Ελπίδα! Αντισταθείτε!

Ο Μηνυτής εγκαλών

Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
Πολιτευτής (Έντιμου) ΠΑΣΟΚ
Κολοκοτρώνη 7 Πεύκη 15121
Αθήνα, Τηλ. 6980203968
www.koutsoukos-anastasios.gr ,
email. ankoutsoukos@yahoo.gr

Υ.Γ. 1.Η παρούσα αποτελεί μήνυση, έγκληση και πολιτική αγωγή 7 τρις ευρώ κατά παντός υπευθύνου. Έχει ήδη σχηματιστεί μια αρχική δικογραφία από το 2011 με αρ. Π. 2399 και έχουν ήδη αρχίσει ανακρίσεις.
2. Η παρούσα κατατέθηκε και στο Γραφείο του Υπουργού κ. Βενιζέλου με Αρ. Πρωτ. 08527/20-9-2011
3. Η παρούσα κατατέθηκε και στο Γραφείο του Υπουργού κ. Στουρνάρα με Αρ. Πρωτ. ….05495./9-7-2012
4. Η παρούσα κατατέθηκε και στο Γραφείο του Υφυπουργού κ. Μαυραγάνη με Αρ. Πρωτ. ….0000042./9-7-2012 και η νεότερη με αρ. πρωτ. 0839Ε/8-8-2012.
4. Η παρούσα κατατέθηκε και στο Γραφείο του Γ. Γ κ. Πλασκοβίτη με Αρ. Πρωτ. .1546/9-7-2012
5. Η παρούσα αποτελεί μήνυση, έγκληση και πολιτική αγωγή 7 τρις ευρώ κατά παντός υπευθύνου
6. Η παρούσα έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου 9-7-2012.
7. Η παρούσα κατατέθηκε και στο Γραφείο του Υπουργού κ. Στουρνάρα με Αρ. Πρωτ. ….06409./2-8-2012 και η νεότερη με αρ. πρωτ. 06595/8-8-2012.
8. Η παρούσα κατατέθηκε και στο Γραφείο του Γ.Γ. με Αρ. Πρωτ. ….1671./2-8-2012
9. Η παρούσα έχει υποβληθεί στον κ. Ρακιντζή ΓΕΔΔ, με αρ. Πρωτ. 12497/6-8-2012
10. Η παρούσα έχει υποβληθεί στον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη με Αρ. Πρωτ. ….279./6-8-2012 στις 6-8-2012
10. Η παρούσα έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου, με αρ. πρωτ. 5579/8-8-2012.
11. .Η παρούσα αποτελεί νέα μήνυση, έγκληση και πολιτική αγωγή 7 τρις ευρώ κατά παντός υπευθύνου.

koutsoukos anastassios ankoutsoukos@yahoo.gr

Μοιραστείτε το!

2 comments to Υπόμνημα Ειδικό – Αναφορά Ειδική – Ειδική Ανάλυση- Ειδική Αίτηση- Ειδική Καταγγελία – & Ανοικτή Επιστολή

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>