«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

(Σκέψεις)

(Κακώς τα επεξεργάζομαι… είναι το ακριβώς αντίθετο του «ρέω». Με βιάζει, παραδίνομαι.)

Εφαρμόζοντας το «να είμαι ο εαυτός μου άσχετα από τις συνθήκες» παρατήρησα τα εξής:

• Ένιωσα ότι κάποιος όλη την ώρα -και σαν να το κάνει επίτηδες- με προσγειώνει. Στην αρχή γκάριξα θέτοντας. Μετά ενοχές.

Το ότι περνάει μέσα μου ως πρόβλημα ενός άλλου ανθρώπου η κατάσταση είναι επειδή την βλέπω ως δική μου. Αυτό δηλαδή μού συμβαίνει με όποιον τη ζωή του την αισθάνομαι συνυφασμένη με τη ζωή μου. Όποιον αισθάνομαι σαν μέρος του εαυτού μου ή/και έχω την ευθύνη του (ακριβώς όπως έχω την ευθύνη του εαυτού μου). Δεν έχει να κάνει με αγάπη. Έχω άλλον που ισόποσα αγαπώ αλλά επειδή τον θεωρώ ξεχωριστή προσωπικότητα -έξω από μένα- ο πόνος του δεν με εξαντλεί, αντιθέτως με γαληνεύει (γιατί τον μοιράζεται δεν τον κουβαλάω). Επίσης, λειτουργεί σαν κύκλος. Όταν υπάρχουν δύο ξεχωριστά σημεία που από το ένα φεύγει η ενέργεια και πάει στο άλλο, στο άλλο δημιουργείται νέα ενέργεια που ξαναφεύγει και επιστρέφει πίσω στο πρώτο. Κι αυτό δεν σταματά, κυλάει κυκλικά και ως εκ τούτου θεραπευτικά. Το αντίθετο συμβαίνει αν τον άλλον τον βλέπεις μέρος σου. Γίνεται ένα το σημείο. Η ενέργεια εγκλωβίζεται.

• Καταβάλλω προσπάθεια να μην ανησυχήσω για κάτι, πριν μου συμβεί.

Νιώθω ό,τι γίνεται και προσπαθώ να το προλάβω, πριν δημιουργηθεί και γίνει πρόβλημα. Χθες με έψησα να μην ασχοληθώ, να μην θέλω να το σταματήσω/αλλάξω, να περιμένω, κι όταν δημιουργηθεί πρόβλημα τότε να αρχίσω να σκέφτομαι για να το λύσω. Παρατήρησα ότι αν είχα επέμβει για να μην δημιουργηθεί θα το είχα δημιουργήσει! Επειδή με σταμάτησα…. δεν δημιουργήθηκε καν!!! (Ήταν αληθές αυτό που ένιωσα ότι συμβαίνει, ένιωσα σωστά, αλλά την τελευταία στιγμή με μαγικό τρόπο… εξατμίστηκε. Δεν χρειάστηκε καν την παρέμβασή μου, δεν πρόλαβε να γίνει πρόβλημα.

• Όπως προείπα, νιώθω ότι οι γύρω μου με προσγειώνουν. Επίσης, η ζωή με τα προβλήματά της με κρατούν στην «πραγματικότητα». Πούτσες μπλε! Εγώ εστιάζω στην συγκεκριμένη επίγεια «πραγματικότητα», δεν ευθύνεται η ζωή για το πού κοιτώ. Εγώ βάζω το κεφάλι κάτω και τρέχω να προλάβω τις υποχρεώσεις μου και δεν βλέπω τίποτα πέραν αυτών.

Χθες δεν έβαλα τον αυτόματο πιλότο κι είχα χρόνο, οπότε και αυθόρμητα παρατήρησα τι συμβαίνει γύρω μου!! Αντί του να ξέρω πού ακριβώς πάω και για ποια δουλειά (που ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ μόνο αυτά θα βλέπω), όντας δηλαδή χωρίς σκοπό, είδα τη ζωή που διαδραματίζεται δίπλα μου! Παρατήρησα πράγματα που ποτέ δεν είχα δει, που τα είχα προσπεράσει. Παρατήρησα τους άλλους ανθρώπους με τον δικό τους σκοπό καρφωμένο στο μυαλό, χωρίς να δίνουν σημασία στην εκτός σκοπού τους -γύρωθεν- ζωή. Να πω ότι αντίκρισα μία άλλη πραγματικότητα;

Υ.Γ. Χθες η Μάρω έφυγε για Σέρρες. Η τελευταία μου εικόνα είναι η μουρίτσα της κολλημένη στο τζάμι. Είναι η εικόνα ενός άνθρωπου ρημαγμένου αλλά (ταυτόχρονα) με τόση ψυχική δύναμη! Ήταν σαν να έβλεπα ένα μηδαμινό μυρμήγκι που όμως φέρει έναν θεό μέσα του.

Μέσα στα μάτια του ανθρώπου γίνονται περίεργα πράγματα. Μπορεί να συνυπάρξει πυρ και νερό, χωρίς το ένα να τρώει το άλλο.

Την ώρα που δάκρυα απ’ αυτά τρέχουν μπορούν τα ίδια μάτια και φλόγες να πετούν!!

Αυτό είναι ο άνθρωπος (ταυτόχρονα, την ίδια στιγμή) όσο εύθραυστος, τόσο θεριό!

 Stefania Ligerou stefanialigerou@gmail.com

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>