«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Άργησες τζόγια μου να παραιτηθείς!

Της Τζίνας Δαβιλά

Πολύ το καθυστέρησες, πουλάκι μου. Ζητώ συγγνώμη για τον ενικό, αλλά στην Ελλάδα λέμε μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια. Δηλαδή: ούτε εσύ μπορείς να μιλήσεις για ό,τι έζησες πριν από 15 περίπου μέρες στη Ρόδο, ούτε και γω θα αποκαλύψω λεπτομέρειες, ναι; Τι νόμισες, πως θα έμενε κρυφό στο νησί του Ήλιου το συμβάν; Έχουμε και λέμε.

Διαβάζουμε για την επικείμενη παραίτηση του υφυπουργού κ Νικολόπουλου από το υπουργείο Εργασίας. Πολύ αργά θίχτηκε ο υφυπουργός. Μετρά με πολύ ύποπτους όρους την ευθιξία του. Θα περίμενε κανείς- ναι τελικά το «κανείς» έχει λόγο ύπαρξης ως λαθεμένος όρος, αντί του κάποιος- ο κ Νικολόπουλος να είχε παραιτηθεί, όταν δέχτηκε να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος μεγαλοξενοδόχου στην εξαιρετικής ομορφιάς βίλλας του στην Ρόδο, για ένα παρτυ που ξεκίνησε από τις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα. Και μάλιστα με την συνδρομή των απλήρωτων ξενοδοχοϋπαλλήλων. Προκλητικό το πάρτυ, το οποίο είχε και άλλους εκλεκτούς προσκεκλημένους: της παρούσης κυβέρνησης και, δη, νεοσύστατης, που θα επιδίωκε την πάταξη της αδικίας και διαφθοράς- γεια σου Σαμαρά με το αλάθητο επιτελείο σου! Άλλος εκλεκτός προσκεκλημένος ήτο μεγάλης φήμης πολιτικός, επίσης της ΝΔ, που τελικώς απεδείχθη ο πιο νορμάλ ανάμεσα σε όλους τους πυροβολημένους της αειθαλούς διαφθοράς που πλαισίωσαν το πάρτυ δίπλα στην εξαίσια πισίνα που μάλλον κατά το σύνηθες για τους μεγαλοξενοδόχους, ανήκει στο ελληνικό δημόσιο που έχει καταπατηθεί, αλλά ουδείς υπάρχει για να βάλει τάξη. Ή μάλλον πάει να βάλει τάξη, αλλά η γνωστή λειτουργία του «κάτω από το τραπέζι» λύνει τα προβληματάκια.

Ζούμε σε περίεργους καιρούς. Όταν προκαλείται το κοινό αίσθημα, τα στόματα των ανθρώπων – που παθαίνουν ηλίαση για να εξυπηρετήσουν τον κάθε ‘καμμένο’ που προσπαθεί μέσα από τα σούσι και τις ατελείωτες βουτιές στις πισίνες που στήθηκαν εκεί που θα μπορούσες εσύ και γω να κολυμπήσουμε – δεν μένουν κλειστά. Δύο τινά συμβαίνουν: ή κάποιος θέλει την δική του μίζα ή κάποιος θέλει να κουνήσει κάπως το δάχτυλο μπας και ακουστεί από τους διαχειριστές της Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης. (Ευελπιστώ να μην γίνω ο νέος Κούρκουλος του Φώσκολου που για να μην αποκαλύψει ως δημοσιογράφος την αλήθεια, του έσπαζαν με την μπουλντόζα τα δάχτυλα προς εκφοβισμό). Γιατί πώς να σταματήσει η διαφθορά, Τζόγια μου, όταν ο νεοσύστατος υπουργός δέχεται πρόσκληση για σουσι πάρτυ κεκλεισμένων των θυρών από γνωστό ξενοδόχο που έχει καταπατήσει παραλίες και παραλίες της Ελλάδας; Πώς να ξεχαστούν τα κοινά σαμπανοπότηρα και σουσομαγειρέματα; Και ας μην ήτο ο Λαζάρου ο μέγας –σεφ που τα δημιούργησε. Ο Λευτέρης είναι μέγας και μάγκας Πειραιώτης για να δεχτεί τοιούτου ποιόντος προτάσεις. Θα μου πεις ότι η ανάγκη… Δεκτόν, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να θυμηθούμε πως η ζωή στηρίζεται και στα «όχι».

Πριν από ένα χρόνο περίπου ένας ακροατής είπε το εξής: «Ο Αϊ Βασίλης θέλω να φέρει ένα σεισμό για να πλακώσει τα παλιότομαρα της Βουλής». Δεν καθαρίζει, μάτια μου, ο τόπος από την λαμογιά των 50 και βάλε. Θέλει νέο αίμα και καθαρό βλέμμα. Και κάτι απείρως απλούστερο, αλλά και απείρως δυσκολότερο: τον αυτοσεβασμό. Ως πρώτιστη αρετή και πρώτιστο στόχο σε αυτόν τον καταταλαιπωρημένο τόπο. Τόσο από τους καταπατητές της δημόσιας περιουσίας, όσο και τους σκυλευτές των ψυχών μας.

Index_Page

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>