«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Προσωπικότητες δεν θέλουν… Το όπλο μας για να χάσουν!

Διαβάζω Μπουκάι «Δύο νούμερα μικρότερα». Συζήτηση με ασθενή του (ο Μπουκάι είναι ψυχοθεραπευτής).

“Εκείνο το απόγευμα είχα έτοιμο το θέμα. Ήθελα να συνεχίσουμε τη συζήτηση σχετικά με τον καταναγκασμό.

Όταν το κουβεντιάζαμε στο ιατρείο, μου είχε φανεί αρκετά λογικό. Όμως την ώρα της εφαρμογής στην πράξη, μου ήταν αδύνατο να φανώ συνεπής με αυτό που θεωρητικά ακουγόταν πολύ σωστό.

«Έχω την αίσθηση ότι, τελικά, στη ζωή μου δεν μπορώ αν δεν ζορίζομαι κάπου κάπου. Εξάλλου, μου φαίνεται αδύνατον να το καταφέρει αυτό κάποιος.»

«Εν μέρει, έχεις δίκιο» είπε ο θεραπευτής. «Κι εγώ πέρασα μεγάλο μέρος από τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής μου προσπαθώντας να μείνω πιστός στην ιδεολογία μου, και δεν τα κατάφερα πάντα. Νομίζω ότι σε όλους το ίδιο συμβαίνει. Η ιδέα να μην καταπιέζεσαι είναι πρόκληση, μέθοδος, εκπαίδευση. Και σαν τέτοια, θέλει προπόνηση.

»Στην αρχή, κι εμένα μου φαινόταν αδύνατον» συνέχισε. «Τι θα έλεγαν οι άλλοι για μένα αν δεν πήγαινα σ’ εκείνη τη συνάντηση; Αν δεν τους άκουγα με προσοχή παρόλο που δεν μ’ ενδιέφεραν καθόλου τα όσα έλεγαν; Κι αν δεν έδειχνα την ευγνωμοσύνη μου σ’ εκείνον τον άνθρωπο τον οποίο θεωρούσα απαίσιο; Αν απαντούσα εύκολα “όχι” για κάτι που αληθινά δεν ήθελα να κάνω; Αν τριγυρνούσα αξύριστος; Αν αρνιόμουν να κόψω το τσιγάρο ώσπου να μου έρθει φυσιολογικά; Αν…;

»Κάποτε έγραψα ότι αυτή η ιδέα της ανάγκης για καταναγκασμό είναι ένα κοινωνικό δημιούργημα που προέκυψε από μία συγκεκριμένη ιδεολογία, από ένα σύστημα που, πράγματι, είναι αρκετά αυστηρό με την εικόνα του κοινωνικού ανθρώπου.»”

….

Φοβερό έτσι; Το να μην καταπιέζομαι είναι πρόκληση! Το να αποφασίσω να μην σε ακούσω γιατί σε θεωρώ βαρετό χρειάζεται προσπάθεια! Για να πω «όχι» σε κάτι που δεν θέλω να κάνω χρειάζεται μέθοδο, εκπαίδευση, προπόνηση!!

Κανονικά το να καταπιέζομαι θέλει κόπο. Το να σε ακούσω ενώ σε θεωρώ βαρετό θέλει προσπάθεια. Το να σου πω «ναι» ενώ δεν θέλω απαιτεί προπόνηση!

Εδώ και κάμποσες δεκαετίες δουλεύουν επίμονα για να καταφέρουν να κατασκευάσουν τον σημερινό άνθρωπο. Στόχος τους ήταν να εξαφανίσουν την προσωπικότητα. Για να εξαφανίσω την προσωπικότητα, απομακρύνω από τον εαυτό!

Έτσι έφτασε να καταντήσει σπουδαία δουλειά το να καταφέρεις να είσαι ο εαυτός σου, να μην καταπιέζεσαι, να μπορείς να λες όχι! Να καταφέρεις να πεις στοπ, δεν στο επιτρέπω!

Προσωπικότητες δεν θέλουν… Το όπλο μας για να χάσουν!

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>